Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 21:03   #2041
Xawmeli
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Zaim doszlam do twojego posta tez pomyslalam o porownaniu heh wrzucam je
(slodko Twoj rosnie )) ) ja to bym juz chciala zobaczyc nasze porownania w 9 miesiacu to bedzie jazda:p

Zawsze mi sie zdaje ze nie dokladam zdj jednakowe rozmiaru i czasem nie oddaje tego ile brzuszek urosl miedzy tygodniami..
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:04   #2042
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
no to dobra daje zdjęcie dziś 22 tydz.
Sliczniusi
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:05   #2043
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Pieczarki z cebulką duszą się
szybka jesteś
idealneciało fajna galeria
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:15   #2044
hd2005
Zakorzenienie

zapiekanki w piekarniku

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:19   #2045
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
zapiekanki w piekarniku
moje też z tym że ja przesmażałam kilo pieczarek (bo jeszcze do rolady serowej która jutro robie) wiec troche to trwało
Stary 2010-04-15, 21:21   #2046
hd2005
Zakorzenienie

mmmmmmmm
super,chrupiące zapiekanki

Chyba mnie zabijecie

Stary 2010-04-15, 21:25   #2047
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny jestem po wizycie , stwierdziła małowodzie jestem roztrzesiona , nie mogla dobrze zmierzyc kruszynki , glowke ma na dole jak by utknieta , powiedziala ze tak nie powinno byc ze w tym tygodniu powinno sobie swobodnie plywac, mam skierowanie do szpitala i mam sie zglosic do specjalisty docenta Floriańskiego do Wrocławia. Marcin już dzwonił jutro z samego rana kazał przyjechać ze skierowaniem.
Dzieczyny prosze pomódlcioe się o moje maleństwo żeby było zdrowe, małowidzie może być spowodowane też wadą płodu mam nadzieje że wszystko będzie ok ale nawet jak by miało byc chore kocham je nadzycie i chce zeby zylo !!!!! moje maleństwo
Mam mały brzuch tez mi powiedziała , i że za bardzo sciskam brzuch że mogę główke zdeformować bo jest tak niziutko całyczas. Dzidizia ma mało miejsca nie mogła dobrze zobaczyc jej bo taka skulona jest jak by nie mogła się ruszyc. Dziś powiedziała ze wyglada kruszynka na córcie więc już nie wiadomo kto u mnie mkieszka nie wazne chcę żeby było zdrowe ....
W którym ty jesteś tygodniu? Moja mała też była zaklinowana główką w dół, na dole łożysko i główka wpadła jej między łożysko a szyjkę macicy, a nóżki i rączki swobodnie. Czemu Cię ta lekarka tak straszy?To się zmienia z chwili na chwilę. Dziś np. trzymałam rękę na brzuchu i poczułam główkę w zupełnie innym miejscu. Nie martw się!!!!!!!! Będzie dobrze!!!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:28   #2048
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 3032110

Załącznik 3032111

a to mój brzucholek juz tez kopie tak że mi brzuch nie raz podskoczy
słodki
Stary 2010-04-15, 21:29   #2049
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej kobietki.. zaległości mam mega, na komputerze prawie mnie nie ma, bo po pierwsze maz ma wolne, po drugie co chwile sie wylacza...
Bylismy wczoraj na wizycie, podgladalismy dzidziusia... i lekarka jest na 100% przekonana, że będzie córcia... a więc Damian pozostanie rodzynkiem w domu. Łucję już mamy, a teraz będziemy czekać na Klarę!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:30   #2050
wiolek1
Zadomowienie

itakasia dzięki za odpowiedz

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
eleonoremio trzymam kciuki za dzidziolka! napewno wszystko bedzie w porzadku, glowa do gory

a ja w koncu dostalam kase z zusu... i oczywiscie dostalam mniej niz mnie zapewniano zamiast 2400 zl jest 1700zl hmmm na chorobowym jestem od 4 lutego... 33 dni placi pracodawca, wiec zachaczylo jeszcze o marzec. tak sobie mysle ze nie zaplacili za caly marzec ehhh a mialo byc na meble do kuchni no ale zawsze lepsze to niz nic.
możesz sobie łatwo wyliczyć za ile dni ci zapłacili
pokaże ci na moim przykładzie
1317 zł ( tyle brutto zarabiam ;/ )
-13,71 % = 1136.44
1136.44 : 30 = 37.88
37.88 - 18% = 31.06

no i to 31.06 to jest moja stawka dzienna i to mnoże przez liczbe dni na zwolnieniu. i ty masz tak samo tyle że tą 1 kwote brutto wstawiasz swoją a liczysz tak samo

wiem że jakby to było zwykłe a nie ciążowe chorobowe to by się jeszcze mnożyło chyba razy 80 %

Cytat:
wow!

Pewnie konieczne nie, ale ja baardzo duzo korzystalam z nich, az do momentu gdy miala zaczela dosc chodzic -nie mowie ze super, ale tez wtedy juz zabraklo wiekszych rozmiarow.
no ja jeszcze moze dokupie a raczej babcia bo więęęęększość ciuszków mam z ciuchlandu babcia kupiła i naprawde są super jak nowe nie zniszczone, niektóre z metkami były nawet i za grosze nie wypłaciłabym się na nowe, tych mam naprawde niewiele chyba z 5 % wszystkiego
Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

swoją drogą mam koleżankę która nie znosi pieczarek w żadnej postaci nie ruszy...nie wiem jak można nie lubić
aaa pieczarki uwielbiam zwłaszcza smażone
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:33   #2051
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobietki.. zaległości mam mega, na komputerze prawie mnie nie ma, bo po pierwsze maz ma wolne, po drugie co chwile sie wylacza...
Bylismy wczoraj na wizycie, podgladalismy dzidziusia... i lekarka jest na 100% przekonana, że będzie córcia... a więc Damian pozostanie rodzynkiem w domu. Łucję już mamy, a teraz będziemy czekać na Klarę!
kobitki górą
dobrze, ze wszystko dobrze

Stary 2010-04-15, 21:33   #2052
itakasia
Zakorzenienie

idealne
super porownanie!!!
basienka
gratuluje i fajnie ze wszystko dobrze

a ja sie wscieklam. bylam w sklepie i kupilam legginsy. na opakowaniu o tym nie bylo a okazalo sie ze maja czesc majteczkowa. i jak ja mam je nosic? a oczywiscie paragon w smietniku.
Stary 2010-04-15, 21:33   #2053
idealnecialo
Zadomowienie

Kurcze mala jeszcze nie w lozku, a juz czas, pewnie dlugo bedzie zasypiac znow..
Dzis w nocy/nad ranem przyjezdza mezus! Musze pokoj posprzatac! Okapac sie, wlosy dlugasne umyc, wysuszyc, a pewnie dzis bedzie lekkie golenie kremem okolic pewnych, choc nie wiem jak bo nic ine widze przez brzuch..ale strasznie juz mi przeszkadzaja te wlosy :/ grrryy

Na targu kupilam 5 biustonoszy
!!!!!!! wiem wiem masakra! ale tak fajnie lezaly, 2 maja jeszcze dosc luzny obwod (oczywiscie bez przesady) wiec ejszcze do konca ciazy starcza. czasem gdzie nie gdzie jest troche luzu..
A w nich 1 bialy, bo kurcze nie mialam juz zadnego w ktorym by szlo chodzic.. te otoczki wystawaly :/. No a jakbym miala cos jasnego to i bialy sie przyda.
Wiec mam: bezowy, bialy, czarny, niebieski, i granatowy . Heh chyba przesada ale coz... a mierzylam 14 szt! Zaplacilam wzielam do domu mamy, pomierzylam i odnioslam co nie co :P. Ogolnie jestem zadowolona z zakupu . No a ze mama byla przy mierzeniu, i mowila, ten super lezy, ten tez fajnie,ten sobie wez bo bialy, itd wiec wzielam wszystkie ktore dobrze lezaly
Stary 2010-04-15, 21:34   #2054
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
mmmmmmmm

Chyba mnie zabijecie
chyba masz rację
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 21:35   #2055
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
A jesli chodzi o karmienie piersia i diete to ja trzymałam na poczatku i stopniowa zaczynałam jeść najpierw obiad normalny czyli smazone mięso , później dodawałam słodycze ale bardzo ostrożnie , szybko wróciłam do "normalnego" jedzenia bo miałam szczęście Bastus nie miał w ogóle kolek karmiłam tylko niecałe 6 miesięcy bo straciłam pokarm po zapaleniu obu piersi.
6 miesiecy.. faaaajnie... moze tym razem ja sie przekonam co to jest tak naprawde karmic.. a nie te moje zalosne 3 tygodnie co zawsze bylo-troche cyca potem flacha...

Fajnie chudlas przy karmieniu?
Stary 2010-04-15, 21:36   #2056
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
chyba masz rację

już zjadłam
ale sie obiadłam

Stary 2010-04-15, 21:36   #2057
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
mmmmmmmm

Chyba mnie zabijecie
ja nie bo też już jem
basienka super ze wsio ok
Stary 2010-04-15, 21:36   #2058
bassienkaw
Zakorzenienie

Tez sie ciesze ze wszystko ok A co do tego, że baby górą... Itakasia wie najlepiej hehehe

Stary 2010-04-15, 21:37   #2059
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
pobawiłam sie troche i zrbiłam zestawienie od 10 tygodnia marnie mi wyszło ale pokarzę
Załącznik 3032389
Slicznie rosnie! fajnie widac, pierwszy a ostatni
Stary 2010-04-15, 21:40   #2060
bassienkaw
Zakorzenienie

A swoją drogą robiłam dzisiaj ciasto z truskawkami... świezymi, nie mrożonymi! Mniamnuśne Wkurzam się, że mam tak mało czasu dla Was nawet nie wiem co u Was słychać!

Stary 2010-04-15, 21:46   #2061
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
tez sie ciesze ze wszystko ok a co do tego, że baby górą... Itakasia wie najlepiej hehehe
:d:d:d
Stary 2010-04-15, 21:49   #2062
bassienkaw
Zakorzenienie

Nic kochane, ja spadam do łóżka buziaki

Stary 2010-04-15, 21:56   #2063
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
alutka
w miare lekki, nie znam osobiscie

my sie zdecydowalismy na taki prawdopodobnie, choc obiecalam sobie nie wydawac fortuny kolejny raz mam nadzieje ze uzbieram kase i ze nie zmienimy zdania, potrzebuje mega lekkiego wozka ktory latwo wchodzi do auta
http://www.allegro.pl/item988477783_...k_wys_0zl.html
mi sie on bardzo podoba kolor tez ma super z tym ze jak juz pisalam mieszkam na wiosce nie mam chodnikow wiec potrzebuje wieksze kola mam tez duzy bagaznik wiec moge sobie na taki pozwolic ale kolezanka (tp ma na maja) wlasnie ten chicco kupila ze wzgledu na to ze jest maly ona ma juz synka i maja maly bagaznik

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Jak chodzi o prasowanie to mieszkam z mamą która jest pedantką do potęgi i nie może zasnąć jeśli w szafie jest coś niewyprasowane a w zlewie brudny kubek... w rodzinie krążą już na ten temat anegdoty... ale cóż tak ma i to się nie zmieni... a jak mam patrzeć jak się sama ze wszystkim zarzyna to wole pomóc zrobione i tak musi być bo przetłumaczyć się nie da że inaczej też można ;/
moj problem polega na tym ze ja jeszcze wszystko poprawiam po kims ale teraz po tz juz nie poprawiam tzn jak widzi bo sie wkurza

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Dzisiaj ma przyjsc moj przewijak, ktory zamowilam:
http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3066982
Juz nie moge sie doczekac
sliczny jest naprawde bardzo mi sie podobaja takie komody z przewijakiem

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Ja tez szukam czegos lekkiego i mobilnego.
zastanawiam sie nad tym:
http://allegro.pl/item988847263_vect..._spiworek.html
tez fajny troszke fikusny ale wlasnie przez to fajny

Cytat:
Witam dziewczyny jestem po wizycie , stwierdziła małowodzie jestem roztrzesiona , nie mogla dobrze zmierzyc kruszynki , glowke ma na dole jak by utknieta , powiedziala ze tak nie powinno byc ze w tym tygodniu powinno sobie swobodnie plywac, mam skierowanie do szpitala i mam sie zglosic do specjalisty docenta Floriańskiego do Wrocławia. Marcin już dzwonił jutro z samego rana kazał przyjechać ze skierowaniem.
Dzieczyny prosze pomódlcioe się o moje maleństwo żeby było zdrowe, małowidzie może być spowodowane też wadą płodu mam nadzieje że wszystko będzie ok ale nawet jak by miało byc chore kocham je nadzycie i chce zeby zylo !!!!! moje maleństwo
Mam mały brzuch tez mi powiedziała , i że za bardzo sciskam brzuch że mogę główke zdeformować bo jest tak niziutko całyczas. Dzidizia ma mało miejsca nie mogła dobrze zobaczyc jej bo taka skulona jest jak by nie mogła się ruszyc. Dziś powiedziała ze wyglada kruszynka na córcie więc już nie wiadomo kto u mnie mkieszka nie wazne chcę żeby było zdrowe ....
kochana trzymam kciuki za malenstwo i za ciebie moze chociaz napiszesz nam smsa jak sie czujecie ze szpitala zebysmy byly na bierzaco i sie nie martwily??

tak wiec na szkole rodzenia bylo ok rozmawialysmy o oddychaniu pokazywala nam jak mamy je cwiczyc i mowi ze to jest najwazniejsza rzecz w czasie porodu ze bardzo pomaga i ze warto cwiczyc o znieczuleniu zewnatrz oponowym ze wczesniej sie trzeba umowic z anestazjologiem i jak zacznie sie porod to sie dzwoni ale nawet nie wie ile kosztuje bo mowi ze wieki nikt z niego nie korzystal a mowi ze lekarze nie zaluja innych srodkow znieczulajacych wiec spokojnie koszule u nas w szpitalu do porodu daja ich mowila tez jak rozpoznac zaczynajacy sie porod o okresie pologu tak wiec bylo ok kolejne zajecia mam we wtorek

troszke sie zasmucilam bo pisze do mnie taka dobra kolezanka ze maly jej sie rozchorowal w nocy wymiotowal i bolal go brzuszek dzisiaj rano poszla z nim do lekarza dal antybiotyk i jak wrocili do domu dostal goraczki 40 stopni drgawek i stracil przytomnosc pogotowie go zabralo bylam u nich dostal kroplowki i maly caly czas spi biedulek
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 22:04   #2064
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Doradzcie mi co do wozka.. czy brazowy w kropeczki (Roan Marita) moze byc dla chlopca ? http://www.allegro.pl/item999617804_...y_od_reki.html -wzor 517. Mielismy kupic zupelnie inny ,ale ,ze mama zaoferowala sie ,ze nam kupi to nie chce naciagac jej budzetu. Mi sie bardzo spodobal emmaljunga ,ale kosztuje ok. 3 tys. ,90% wozkow w Norwegii to wlasnie ten,a ja nie lubie miec tego co inni. Najwazniejsze zeby dziecku bylo wygodnie.
Ja mam taki kolor: http://litgraf.home.pl/wozki_zaak/marita/A7-A4.jpg
Czerwono kremowy.
Byl dla dziewczynki, teraz bedzie dla chlopca
Stary 2010-04-15, 22:13   #2065
itakasia
Zakorzenienie

anoxa
no na piachy sie nie nadaje, zdrowka dla maluszka
Stary 2010-04-15, 22:23   #2066
anoxa
Zakorzenienie

idealne cialo kolor pasuje i do chlopca i do dziewczynki

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

umowilam sie na sobote z babka ze jej zrobie wlosy i paznokcie i powiem wam ze mi sie nie chce odzwyczailam sie tzn tego i tego na raz mi sie nie chce

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

lazurowa ten twoj brat to naprawde bezczelny jest a mama mu nic nie powie??

basienka
ciesze sie ze dzidzia zdrowa

eleonoremio cos mi sie teraz kojarzy ze moja kuzynka w ciazy miala za malo wod plodowych nawet usg 3d jej zrobic nie mogli c\bo nic widac nie bylo przez te wody a mala urodzila sie zdrowiutka wiec musisz byc dobrej mysli!
Stary 2010-04-15, 22:25   #2067
Daysy85
Zakorzenienie

Hej, skończyłam dziś pracę o 20. Potem byliśmy u znajomej i byłam w domu po 21.
Jestem padnięta.
Idealnecialo
Te koszule są na prawdę fajne. Dobre gatunkowo, ale nie wiem jak się w nich śpi itd bo to nówki nie śmigane na jedną okoliczność :P
Myślę że dobre będzie to odpinanko bo to pani mi na bazarku poleciła mówi że lepsze jak to pojedyncze
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 22:29   #2068
anoxa
Zakorzenienie

dobra dziewczyny ja uciekam spac bo jestem padnieta dobranoc
Stary 2010-04-15, 22:57   #2069
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Idealnecialo
Te koszule są na prawdę fajne. Dobre gatunkowo, ale nie wiem jak się w nich śpi itd bo to nówki nie śmigane na jedną okoliczność :P
Ja widzialam dzis na targu z zabami ale dwu czesciowe, bez guzikow, krotki rekaw, ale nie pytalam po ile, szkoda ze nie mieli calych koszul, albo kompletow ze szlafroczkiem jak na allegro. Bo zapewne na targu by bylo taniej..

Za ile ty je kupilas?

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Ok dobrej nocki!
Ja ide sprzatac i sie szykowac... choc jestem padnieta totalnie :/

a mam ochote na smazone okienka... (chyba piszes na nich snacki-zalezy jak kto mowi), ale nie chce mi sie isc do kuchni..)
Stary 2010-04-15, 23:38   #2070
niezawsze
Zakorzenienie

eleonoremio skarbie bedzie dobrze zobaczysz, dobrze ze tak szybko lelarz zareagowal i mam nadzieje, ze jutro rozwieja sie wszelkie obawy u specjalisty.

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Nie dawno wróciłam ze spotkania. Nie było źle, ale nie rozmawialiśmy w sumie o niczym istotnym. Poszliśmy na lody i coś zjeść. Rozmawialiśmy głównie o uczelni, o jego sytuacji w domu. Gdy trzymałam ręce na brzuchu, pytał czy mnie boli - dla mnie to był odruch, dla niego coś niepokojącego - przynajmniej wiem, że nie będzie chciał jej dotykać. Raz spytał jak stoję finansowo, czy czegoś mi nie potrzeba, ale wolałam zaprzeczyć... Może przyjedzie w przyszłym tyg. jeszcze.
To ladnie z jego strony w sumie. Nie rozumiem czy boli Cie brzuch czy serduszko?

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
to ja w takim razie nie pomoge bo mam też remingtona taką zwykłą ionic 2000 niby też z funkcją jonizacji i mam ją już prawie rok i narazie sie trzyma
Moja miala poltora roki i bylam bardzo zadowolona
Rowenty kupilam w koncu a philipsa chcialam, ale pani odradzala bo sie przegrzewa strasznie podobno, zobaczymy...

Cytat:
Wróciłam własnie z Lux Medu.
To ciesze sie, ze ok wszystko.

Cytat:
Zawsze mi sie zdaje ze nie dokladam zdj jednakowe rozmiaru i czasem nie oddaje tego ile brzuszek urosl miedzy tygodniami..
No prosze jak fajnie wyglada i jak widac ladnie etapy

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
spokojnie kochana, będzie dobrze, nie martw się teraz na zapas. Masz dobrą lekarkę, że Cie wysyła do najlepszego specjalisty z Wrocławia.
Ja u niego byłam na USG w 23tyg, specyficzny lekarz, ale bardzo pozytywnie. Ja strasznie panikowałam przed badaniem, jemu mówiłam o swoich obawach, naprawdę szczegółowo sprawdził mojego malca i jest wszystko dobrze.
Bądź dobrej myśli, a ja się pomodlę.
!!!!!!!!! Gdzies Ty byla tak sie martwilysmy o Ciebie!!!!!!!!! Nic nie pisalas jak dzidzia i co z tymi wynikami, ale chyba wszystko dobrze jak widze

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości