|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
piekny
![]() Cytat:
czesc
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek to po co z nią gadasz :P
Frezyjko super frenczyk ja jedynie malowałam paznokietki siostrze i kuzynce do ślubu (ale to też zwykły frencz, z naklejkami :P ).
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Biska to raczej krew. Koty zwykle nie jedzą czegoś czego nie strawią i potem wydalają powoli, albo co im podrażni jelita, więc całkiem możliwe że ma albo jakieś pasożyty, albo bakterie, albo jakieś ciężkie zapalenie. Niekoniecznie musi mieć inne objawy, ale trzeba iść do lekarza żeby zbadał.
Bo może to nie być nic, a może być coś poważnego. |
|
|
|
#2345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzucaj, rzucaj, i tak nie doleci Cytat:
![]() co do koleżanki - ke? w ogóle to weź jej powiedz, że to miłe, że się martwi, ale to nie jej sprawa. Ty byś nie chciała takiego faceta i związku jak jej, ona nie chce jak Ty, i tyle. Każdy ma to, czego chce. |
||
|
|
|
#2346 |
|
Raczkowanie
|
Frezyjko paznokcie super!
ja nie mam cierpliwości do takich rzeczy
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba już sama nie wiem po co ;/ Bo ją lubiłam kiedyś , ona ma kase wszystko za nią rodzice płacą , zaczęłam jej pisać , że musimy oboje znaleźć prace bo tyle kasy potrzebujemy na mieszkanie , oświadczyny wesele i w ogóle . A ona do mnie z tekstem , że pewnie nie chce się oświadczyć i dlatego tak zwleka z tym wszystkim ....
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cierpliwość mam po Matce Chrzestnej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
zawsze się budzimy po buziaka. z resztą nieważne. dam mu popalić rano
![]() Cytat:
nie no, nie pogardzę ooo, jeszcze mena od Kawy wciągnę w zrobienie nam zdjęć, a ją samą w mejkapnięcie mnie carmi będzie nam gotować, Gwizdak pomoże jej ułożyć jadłospis. dla reszty też się coś znajdzie. a te, co nic nie umieją ( ) będą kelnerkami hm... potrzeba mi jeszcze krawcowej i piosenkarki/zespołu (tu by mogła się arrakis wykazać, ale potrzebuję takiego zespołu, który będzie grał hiciory, no taki weselny bardziej )ach, jestem taka przedsiębiorcza
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
naj no nie ma sprawy pomaluje ramę na złoty kolor
Ja to w ogóle nie wiem o co jej chodzi , wynika na to , że ona jest lepsza i tyle . Powiedziałam jej , że np. Jak mój TŻ kazałby mi iść dalej do szkoły to bym nie poszła bo to ja decyduje co chce w życiu robić i jak będę chciała iść to sama o tym zadecyduje . A ona do mnie z tekstem " a widzisz bo Mój X mnie kocha i zrobił to co chciałam ". ... |
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypominam Ci, że igłą i nitką też całkiem nieźle władam (jak pamiętasz moje obrazy )papa
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
ja nie mam nic po swojej Matce Chrzestnej.... prawdę mówiąc mam z nią kiepściutki kontakt...
znikam spać, bo już przysypiam ..... dobranoc
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zrobię cale image weselny
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT: Kurcze, okazuje się, że z nas tu można skompletować prawdziwą ekipę ślubno-weselną
Edytowane przez raingirl Czas edycji: 2010-04-15 o 22:55 |
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mogę zaśpiewać! o!
a nawet coś zatańczyć i wierszyk powiedzieć też mogę
|
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle chciałabym mieć ten zespół na weselu: http://www.youtube.com/watch?v=DM2177pHMT0
są super 1. nie grają chyba "wolniej", więc nie wiem, ilu gości wyszłoby żywych z naszego wesela 2. taki drobiażdżek - są z Niemiec ![]() ale mają super te kołwery rain, przecież wiesz, że Cię loffciam czyli bukiet będzie bez buraków? ufff... ![]() frezyjka, pamiętam! czyli krawcowa z głowy ![]() Anioł, a wiec będziesz dizajn menedżerem a co do fryzury, to chcę rozpuszczone włosy, a la Ania Mucha w jednym odcinku You Can Dance (te loki subtelne na grubych wałkach zrobione ) i kwiotek we wsłosach (ew. burak - coby do bukietu pasowało )
|
|
|
|
#2360 |
|
Raczkowanie
|
Nie umiem sie wlaczyc do tej waszej rozmowy.
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
naj, ja moge na ofiare w kosciele zbierac
oczywiscie cała ofiara pojdzie dla panstwa młodych
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na genialny pomysł
![]() Zróbmy takie gigantyczne wesele wszystkich użytkowniczek ![]() Ale tak serialnie moralnie moglibyśmy stworzyć taką listę osób, które mogą zrobić kilka rożnych rzeczy w cenie , czyli taniej jakieś promocje dla Nas , użytkowniczek chociaż byłby sprawdzone osoby a tak nie wiadomo na kogo się trafi . Ja jeszcze mogę pokój komuś odmalować , walnąć wzorek na ścianie
|
|
|
|
#2363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Stanisław Leszczyński (zm. 1766). Stanisław Leszczyński zmarł w Nancy i tam został pochowany. W czasie rewolucji francuskiej grób naszego monarchy, podobnie jak wiele innych, został splądrowany. Doczesne szczątki Leszczyńskiego przywiózł do Polski w 1814 generał Sokolnicki. W 1828 roku synowiec generała podarował szczątki królewskie Towarzystwu Przyjaciół Nauk. Po Powstaniu Listopadowym zbiory TPN znalazły się w Petersburgu. W 1857 roku trumienkę ze szczątkami króla władze carskie przekazały do kościoła św. Katarzyny, gdzie już od dawna leżał pochowany ostatni król polski Stanisław August Poniatowski. Trumienka z Leszczyńskim pozostała tam do końca pierwszej wojny światowej. Gdy powstało niepodległe państwo polskie, rząd radziecki zaproponował naszym władzom, by zabrały trumny królewskie spoczywające u św. Katarzyny. Propozycja ta pozostała jednak bez odzewu. . Tymczasem w roku 1924 w gabinecie znanego malarza Jana Skotnickiego, ówczesnego szefa Departamentu Sztuki w Ministerstwie Wyznań Religijnych i Oświecenia Publicznego, zjawił się niejaki Mikołaj Piotrowski, współpracujący z polską misją rewindykacyjną, działającą - na mocy wzajemnych umów - na terytorium ZSRR po traktacie ryskim (1921). Okazało się, że Piotrowski przywiózł dla pana dyrektora Skotnickiego pod połą płaszcza zabraną z Leningradu trumienkę ze szczątkami Leszczyńskiego. Skotnicki przejął ów dar, przekazując go na Zamek Królewski w Warszawie, gdzie prochy monarchy spoczęły w jednej z szaf. I oto w 1926 roku wybucha skandal. Znany publicysta, pisarz, historyk kultury w jednej osobie - Stanisław Wasylewski, na łamach lwowskiego "Słowa Polskiego" opublikował artykuł pod frapującym tytułem "Król w szafie". Po tej publikacji i fali protestów opinii publicznej postanowiono odesłać trumienkę na Wawel, ale nie do katedry, lecz na zamek. Złożono ją w 1928 roku w kaplicy zamkowej koło sali Pod Ptakami. Stąd w 1938 roku trumienkę przeniesiono wreszcie na właściwe miejsce, czyli do krypt królewskich w katedrze, umieszczając ją najpierw we wnęce krypty poprzedzającej kryptę św. Leonarda. W okresie okupacji Niemcy, panoszący się w katedrze, przenieśli szczątki Leszczyńskiego do skarbca katedralnego. Dopiero po wojnie trumienkę przeniesiono znów do krypt, dokładnie zaś do niszy w krypcie Batorego. \ Wydawałoby się, że to nareszcie kres pośmiertnych wędrówek króla Leszczyńskiego. Zapomniały o nim powojenne przewodniki po Wawelu, inwentarze zabytków. A przecież imię tego monarchy - o ironio - zna prawie każde dziecko francuskie. I we wnęce, goszcząc u króla Stefana Batorego, Stanisław Leszczyński nie zaznał spokoju. W maju 1973 roku nieznani sprawcy zbeszcześcili szczątki królewskie; rzucili trumienkę na posadzkę, szukając prawdopodobnie wewnątrz jakichś skarbów. Rzucić trumienkę było łatwo, bo miejsce nie zabezpieczone, a to przecież nie sarkofag, lecz właściwie niewielka urna. Po tym incydencie zdecydowano, że włoży się ją do barokowego relikwiarza przypominającego trumnę, a całość umieści się za kratą pomiędzy grobowcami ostatniego z Jagiellonów, Zygmunta Augusta, i jego siostry Anny Jagiellonki."
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
przyznaj się co potrafisz załatwić na ślub (jakieś zdolności, kontakty) a znajdziesz wspólny język z naj
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=CpWAl8C0H0A&NR=1
mało ich na jutjubie, ale kumpela ma ich płytę - super są ![]() Biska, najpierw poproszę próbkę wokalu na mejla ale wierszyk brzmi spoko crozee, sama se pozbieram - wara od moich, tfu - naszych szukaj innego talentu, bo będziesz kelnerką!!! małgorzatek, czasem tak jest, ale mam nadzieję, że nas jeszcze lubisz?
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktos juz ich tu pokazywał bardzo fajni na jakas potancowke ![]() z gory sorry, ale mam zboczenie- specjalnie z ciekawosci sprawdziłam. mowi sie 'kavery' bądz druga wersja, dopuszczalna przez multimedialny słownik crozee wersja 2010 kałwer
|
|
#2368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wesele sobie róbcie wspólne, ale moje będzie tylko moje, bo Wy będziecie przy nim robić ![]() Cytat:
ale teraz mi ulżyło - możemy się umówić na próbne czesanie Cytat:
|
|||
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprzed kosciola mozesz se pozbierac, a ja przejde sie podczas mszy ![]() moge wam po łacinie "baranku Boży" zaspiewać ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=CpWAl8C0H0A&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=iTiKE...eature=channel co oni tu szprechaja?? tydzien sie tylko niemca w swoim zyciu uczyłam
A & Z "miłość się wreszcie stała ciałem, które chce trzymać nas za rękę" Edytowane przez crozee Czas edycji: 2010-04-15 o 23:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:40.

i on się zebrał do pracy i wyszedł. nie tylko mnie nie obudził - nawet buziaka nie dostałam
zawsze sobie dajemy buzi przed wyjściem. to dla mnie ważne. gupi on.

ja tu z sercem i przyjaźnią do Ciebie, a Ty mnie podłą nazywasz ? Zaraz burakiem oberwiesz i się uspokoisz

cierpliwość mam po Matce Chrzestnej 
dla reszty też się coś znajdzie. a te, co nic nie umieją (

a nawet coś zatańczyć