|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
I tak nie mogę długo w łóżku wyleżeć. Dziś wstałam po 9 bo byłam tak głodna że się czasiłam na Tz-owe paluszki i straszyłam, że odgryzęNa 90% bo my to strasznie niezdecydowani jesteśmy Kraków nie będzie obsługiwał zwykłych połączeń także by nie wylądował... Co do zaparć ja miałam przed ciążą... Potem regularnie jak w zegarku raz dziennie a teraz znów tragedia. Czasem raz na tydzień... Już nie mogę się doczekać aż synuś przestanie uciskać na jelita i to jakoś się ruszy wszystko... To może na nk wstawimy, albo w prywatnym albumie? Tak na wątku to ja się też nie pokazuję...
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia, ja to nawet chyba już mam hemoroidy, nie jakies bardzo dokuczliwe, ale sądze, że są. Miałam iść do proktologa, ale chyba to na po ciąży odłożę, starczy mi w ciązy badań
Natomiast właśnie póki co mniej je odczuwam! Obawiam się, że moga się nasilić jak już macica będzie duża i będzie wszystko w środku uciskać... No nic, zobaczymy, na razie się cieszę, że jest OK pod tym względem.Co do spania, to ja gorzej śpię, niestety. Nawet nie chodzi o wstawanie siusiu, bo - wbrew ostrzeżeniom na wszystkich stronach o ciąży - nie sikam częściej póki co. Po prostu budzę się o skandalicznej porze, np. koło 7, chociaż wcale nie muszę wstawać i potem już nie mogę zasnąć... A kładę się grubo po 23-ej ostatnio...
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-04-16 o 10:17 |
|
|
|
#3784 |
|
Zakorzenienie
|
KRETENCJA ja tez mam wlasnie male bo prawie ich nie odczuwam ale w szpitalu kazali mi jesc tak zeby nie miec zaparc ani biegunki bo to pogarsza sparawe no ale mam zamiar is c w polsce na usuniecie ich laserowo
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, a kiedy informowałyście swoich bliskich o ciąży?
Ja pomyślałam, że poczekam aż zobaczę serduszko i zobaczyłam... Wczoraj poinformowałam trójkę dobrych znajomych, ale np. mój chrzestny jeszcze nie wie (z rodzin wiedzą rodzice i rodzeństwo). Dziś chrzestny ma urodziny, pomyślałam, że sprawi mu radochę taka informacja. A z drugiej strony ciągle jednak mam jakąś obawę, że jest wczesnie, że coś jeszcze może pójść nie tak... Z trzeciej strony... Jak coś pójdzie nie tak to i tak się dowiedzą i będzie im przykro, że trzymałam taką wiadomość w tajemnicy...
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do teścia musieliśmy pojechać, to chyba było dwa czy trzy dni później. Sami poinformowaliśmy też wszystkie babcie i jedną ciocię, wszystko w ciągu tygodnia od testu. Wyszłam z tego samego założenia jak ty - jakby coś się stało to i tak się dowiedzą, ja nie potrafię nastroju trzymać w tajemnicy. A reszta dowiedziała się jakoś tak drogą pantoflową Twój chrzestny na pewno się ucieszy z takiej wiadomości |
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Zaraz chyba do niego napiszę
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie informuję żadnej rodziny. Nie odwiedzamy sie często. Jak jakis wujek albo ciocia wpadna to najczęściej mama sie pochwali. Mój chrzestny np bywa tu często u mnie w pracy, ale ja nic nie mówiła, tyle co ze słyszenia pewnie wie. A w rodzinie wiadomo, jedna ciotka wie, to z czasem wiedzą i inne. Tak sobie właśnie przypomniałam, ze jak powiedzieliśmy teściom to teściowa zaraz dzwoniła do swoich rodziców. I wiecie co? Znam sie z mężem ponad 9 lat i ja ich na oczy nie widziałam. Nie mieszkają aż tak daleko, bo to pewnie kwestia 2h samochodem i nawet jak teściu chciał ich przywieźć to nie przyjechali, na ślubie też nie byli. Mąż przestał ich uznawać za dziadków. Ja tez ma do nich jakby żal, bo rozumiem, ze nie chca przyjechać jak sie źle czują, ale oni u swojej córki nie byli na pewno z 15 lat, a propozycji odwiedzin było sporo w tym czasie. Takze pewnie synuś nie pozna swoich jednych pradziadków za to będzie miał 2 prababcie tu, na miejscu. Ale mnie wzięło....bo nie potrafie zrozumieć ich zachowania, no bo jakby mi ktos proponował, ze mnie przywiezie do córki o odwiezie to bym nie odmówiła.Ehhhhhhh
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
brzuch mnie boli ![]() Tity jak mus to mus, choć jak odstawiałam tabletki to sobie pomyślałam nigdy więcej
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzice i rodzeństwo (poza moją siostrą bo ona wiedziała wcześniej niż ja
) poinformowaliśmy 8/9tc -3dni przed pierwszym usg bo tak akurat ich odwiedziliśmy, mój ojciec miał ur i to taki prezent był... Moja chrzestna dowiedziała się w listopadzie coś koło 15tc bo akurat u nich byliśmy (rodzicom zabroniłam rozpowiadać...) Reszta rodziny dowiedziała się drogą pantoflową lub w grudniu z NK Najwcześniej to wiedziałyście Wy i przyjaciele, dobrzy znajomi
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Poinformowałam chrzestnego
Ale mnie to nie przeszkadza, bo mam dobre kontakty z większością rodziny
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to pochwale Wam się moim dzidziolem
![]() Nie mam niestety skanera, sfotografowałam zdjęcie. 1 to oczywiście pęcherzyk żółtkowy 2 serduszko Ale zdejmę to zdjęcie niedługo (mam nadzieję, że się da), chcę tylko żebyście zobaczyły, a nie chcę żeby potem gdzieś po necie fruwało...
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
abz babcia mojego męża to też jakiś dziwoląg, nienawidzi mamy męża i męża traktuje jakby jej przeszkadzał, ale jak kiedyś miał jej coś zrobić to tylko on. Drugi brat nie. I drugiego brata kocha, a u nas na ślubie nie była i jak ją zapraszaliśmy to wymyśliła tysiąc rocznic, które kolidują z naszą datą ślub. A to 15 rocznica śmierci dziadka, a to czyjeś imieniny....a co mają czyjeś imieniny do tego...
Na dodatek ostatnio nawet nie przywitała się z mężem wychodząc z domu, dopiero on pod kościołem podszedł do niej. Aha i jeszcze żeby było śmieszniej rodzicom żony szwagra jakieś bardzo drogie prezenty kupiła, a jak my poszliśmy złożyć życzenia i zanieśliśmy jej drobiazg to nawet suka nie podziękowała i ewidentnie było widać, że jej przeszkadzamy Przepraszam za wyrażenie, ale nie chodzi o prezenty tylko o to jak próbuje braci poróżnić...walnęłabym ją i w kosmos wysłała. Także powiedziałam, że moja noga u niej więcej nie postanie i męża też nie powinna. Odwiedzimy ją na cmentarzu...kretencja a ja myślałam, że to ciemne to macica, a to dzidziuś ![]() Scio co @? |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Tity dziś przylazła
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, dobrze myślisz. To ciemne to macica! Dzidziuś to ten jasny fistaszek, a strzałka wskazuje na jeden jaśniejszy punkcik na jego ciele i to jest serduszko
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
![]() Tity no z męża dziadkami to nie ma takich jazd. Teściowa ma z nimi kontakt cały czas (darmowe wieczorny przez tel.), czasem odwiedza. Teściu pewnie sie cieszy, bo ma teściów z głowy i nigdy nie miał kłopotu z teściową Ale jak poruszamy ten temat to on najczęściej nic nie mówi. Wiem, ze teściowej moze być przykro, ze mój mąż tak mówi o jej rodzicach, ale niestety to tylko fakty. I ja tez mężowi mówię, że pewnie zobaczę któregos z nich dopiero na pogrzebie, a on mówi, ze nawet na pogrzeb nie pojedzie. Na ślub nie przyjechali, bo niby "dziadek" sie źle czuł, "prezent" przelali na konto, ale co z tego. Nie chca np mnie poznać? Nie wyobrazam sobie jakby moja babcia mogła nie znać mojego męża ![]() kretencja twój okruszek taki maleńki, a taki duży na zdjeciu wygląda
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Nie taki maleńki - 13mm prawie
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, mój na pierwszym USG miał 4mm
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Za to jak szybko teraz rośnie
![]() Mój w 9tc miał 29mm
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
abz z prezentem ślubnym u nas było już całkiem super. Babka dała pieniądze bratu męża i powiedziała, żeby coś tam dał mężowi. Mąż powiedział, żeby brat zatrzymał pieniądze. Jednego dobrego słowa od niej nie usłyszał mąż. Pewnie jest mu przykro chociaż tego nie okazuje.
Scio przytulam ![]() kretencja ja to taka specjalistka jestem, że bym powiedziała, że tam jest dwoje dzieci w takim razie
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, Lindsley, Abz dzięki
A teraz wracam do łóżka ryczeć dalej. |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Scio
Tity, gdzie dwoje widzisz?
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja no jakbyś nie opisała zdjęcia to bym powiedziała, że 1 i 2 to oddzielne dzieciaczki
![]() Lecę na ploteczki . Miłego popołudnia
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewuszki my wrocilismy ze szczepienia babka najpierw malego rozsmieszyla bo smial sie ladnie do niej i ukula minka mu zrzedla i zaczal plakac
strasznie potem w druga nozke dostal no i tak sie wymeczyl placzem ze w drodze do domu spal ciagle bidulek mam go obserwowac i w razie goraczki dac Calpol i przystwiac go czesto do cyca dzisiaj mam nadzieje ze nie bede musialaa jeszcze wyliczyla nam szczepienie za 2 miesiace nastpne na 17 czerwca ale my bedziemy w pl w tym czasie no i powiedziala ze nie ma problemu zeby maly dostal jak wrocimy z pl czyli po 17 lipca |
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie kłuje jajnik , raz lewy raz prawy zrobiłam test owulacyjny i jest ta druga krecha słaba
tylko termometr mam bublowaty bo skoku żadnego nie było dzisiaj czy wczoraj
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Scio --> bidulko, trzymaj się ciepło
Kretencjo--> maluszek jest uroczy ![]() Elcia--> biedny Szymuś...w ogóle przerąbane maja dzieciaczki z tymi szczepionkami Lindsley--> ale fajnie...już pierzesz rzeczy dla malucha już niedługo będziesz go przytulać uwielbiam imię Michał, Michały to są fajne chłopaki!Dziewczynki - weekend czas zacząć...ja zaczynam od bólu głowy, bo mi szefu podniósł ciśnienie, ale już mi lepiej
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dobra rada... Jeśli ktoś będzie miał tyle ubranek co ja to lepiej niech się szybciej zabierze za pranie bo ja wysiadam już... tyle że przy prasowaniu... Wyprasowałam dziś jedno pranie i plecy już strasznie bolą... A jeszcze 2 czekają już suche, 2 suszarki schną, i to jeszcze nie koniec... To dobrze że już lepiej... I miłego weekendu...
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znam jednego Michała, świetny facet, mój najlepszy przyjaciel
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

podziwiam Cię ,że do tak późna siedzisz na wizażu , mnie o 22 oczy sie zamykają 
Ładnie 

Natomiast właśnie póki co mniej je odczuwam! Obawiam się, że moga się nasilić jak już macica będzie duża i będzie wszystko w środku uciskać... No nic, zobaczymy, na razie się cieszę, że jest OK pod tym względem.

Na dodatek ostatnio nawet nie przywitała się z mężem wychodząc z domu, dopiero on pod kościołem podszedł do niej. Aha i jeszcze żeby było śmieszniej rodzicom żony szwagra jakieś bardzo drogie prezenty kupiła, a jak my poszliśmy złożyć życzenia i zanieśliśmy jej drobiazg to nawet suka nie podziękowała i ewidentnie było widać, że jej przeszkadzamy Przepraszam za wyrażenie, ale nie chodzi o prezenty tylko o to jak próbuje braci poróżnić...walnęłabym ją i w kosmos wysłała. Także powiedziałam, że moja noga u niej więcej nie postanie i męża też nie powinna. Odwiedzimy ją na cmentarzu...
Ale jak poruszamy ten temat to on najczęściej nic nie mówi. Wiem, ze teściowej moze być przykro, ze mój mąż tak mówi o jej rodzicach, ale niestety to tylko fakty. I ja tez mężowi mówię, że pewnie zobaczę któregos z nich dopiero na pogrzebie, a on mówi, ze nawet na pogrzeb nie pojedzie. Na ślub nie przyjechali, bo niby "dziadek" sie źle czuł, "prezent" przelali na konto, ale co z tego. Nie chca np mnie poznać? Nie wyobrazam sobie jakby moja babcia mogła nie znać mojego męża 
. Miłego popołudnia