|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2971 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 398
|
Dot.: Poszukuje zdjêæ! D³ugie rude w³osy + tematy zwi±zane z farbowaniem
|
|
|
|
#2972 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 307
|
bylo pare zdjec. jak nie w tym watku to w innym o rudowlosych, jest ich kilka.
|
#2973 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 201
|
Te¿ zastanawiam siê nad p³omienn± iskr±
Ma oxydant 9% tzn ¿e trochê rozja¶ni w³osy? Nie znam siê
|
|
|
|
#2974 | |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Cytat:
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 1 365
|
nowy kolorek - egzotyczna czerwieñ Wellatonu
¶rednio zadowolona, my¶la³am, ze kolor wyjdzie ja¶niejszy
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 995
|
Eowina - Ty to masza zawsze piekne i zdrowe te wlosy
nie wiem jak to robisz juz kiedys sie zachwycalam bo malujesz czesto A powiedz mi bo jak dobrze pamietam malowalas wlosy "Iskr±". Czy ta Joanna niszczy wlosy? Gdzie mozna ja kupic? Piszecie ze ma 9%, a Mango ile ma? Tak jak juz pisalam mam wlosy brazowe na poziomie 5 i chcialam zmieniæ na rudy, ale nie wiem jak sie za to zabrac dlatego sledze fora i obmy¶lam plan
|
|
|
|
#2977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolorek
MÓWI£AM,¯E CHCÊ ¯YÆ BEZ CIEBIE..NIECHCIA£AM.MÓWI£ AM ¯E CIÊ NIEKOCHAM...KOCHA£AM..KRZ YCZÊ..NIKT MNIE NIE S£YSZY..ODCHODZÊ.NIKT SIÊ NIE ODWRACA...CZEKAM W SAMOTNO¦CI..KOCHAM BEZ WZAJOMNO¦CI..JEDYNA RZECZ¡ JAKIEJ PRAGNÊ JEST TO ABY¦MY KIEDY¦ MOGLI NA NOWO ROZPOCZ¡Æ TO CO TAK SZYBKO SIÊ ZAKOÑCZY£O.. |
|
|
|
|
#2978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Basiu - dziêkujê
![]() Cytat:
Staram siê mocne je od¿ywiaæ, stosujê ró¿ne odzywki, u¿ywam delikatnych szamponów, staram siê je nie suszyæ i nie prostowaæ. Pijê pokrzywê, suplementy, witaminki itp z od¿ywek do obecnie: Kallos, lory czekoladowy, ampu³ki Radical. tak, malowa³am istk± nie zauwa¿y³am wiekszych zniszczeñ. Tu sa moje fotki po zastosowaniu i krótka recenzja farby https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=70
|
|
|
#2979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a powiedz mi sama sobie farbujesz wlosy, czy ktos ci pomaga? bo ciekawa jestem jak tak czesto farbujesz a to troche meczace zwlaszcza ze nie masz krotkich wlosow
|
|
#2980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co mam gêste w³oski i same odrosty d³ugo siê maluje.
|
|
|
#2981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i wlasnie lubie farby loreala te nakladane na mokre wlosy, z wygodnym aplikatorem bardziej mi sie podobasz w jasniejszych odcieniach rudosci
|
|
#2982 |
|
Zadomowienie
|
kurcze a jak myslicie, mam naturalne sredni braz, w sobote malowalam bursztynem-wyszedl braz z poswiata rudego
|
#2983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dlugo farbowalam ta farbka , zwykle i tak wychodzi ciemniejszy , ze wzgledu ze mialas miedziane wloski i tak kolor wyszedl jasniejszy
|
|
|
#2984 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
p³omienna iskra-joanny :3
na³o¿ona na ciemn± spran± czerwieñ w niektórych miejscach wchodzacej w braz i jasny rudy ogólnie to rozjasnilo troche i zesz³o z czerwieni odrosty-mysi ¶redni blond zafarbowa³o na pomarancz a co do rudych w³osów- drugie zdjêcie to mój luby, my¶lê ,¿e jak na ch³opaka to zalicza siê do rudych d³ugow³osych ;p (naturalne ma : D ) |
|
|
|
#2985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wystarczy³o Ci 1 opakowanie farby?
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadal farbujê szamponetkami Marion. Bojê siê na³o¿yæ Garnier 100%, bo w³osy mi wypadaj±... czekam a¿ trochê siê unormuj±.
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#2987 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
tak jedno opakowanie wystarczy³o ale doda³am oko³o ³y¿ki od¿ywki do w³osow-³atwiej sie rozprowadzilo i nie swedziala tak bardzo
ja duzo eksperymentuje ;] dzieki <3 |
|
|
|
#2988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mo¿e te¿ dodam od¿ywki, je¶li kolorek wychodzi taki sam, a mieszanki wychodzi troszkê wiêcej,to czemu by nie spróbowaæ
|
|
|
|
|
#2989 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Witajcie, wasz w±tek ¶ledzê ju¿ od jakiego¶ czasu ale na rude w³osy namówi³ mnie wla¶ciwie mój fryzjer. kocham rude w³osy i rudzielców a juz naturalnych to ubustwiam ;-) (mam pieknego rudego kota w domu) Powklejam tu parê fotek z lat przesz³ych, farbuje od jaki¶ 5 lat ostatnio przewa¿nie na miedziane i czerwonawe odcienie. mój naturalny kolor w³osów to br±z aczkolwiek z rudymi refleksami, ciep³y odcien dlatego uwa¿am sie za wiosnê lub jesien jako¶ nie do konca wiem który ale na pewno ciep³e odcienie, raz zrobi³am sobie jakis ch³odny fiolet i niestety to by³a pora¿ka. W ostatno pi±tek zdecydowa³am sie na miedziany blond poziomu 8,34. poprzednio czyli jakie¶ po³tora miesiaca wczesniej robi³am 5,32 czyli zesz³am o 3 poziomy ale nie oby³o siê bez kapieli rozjasniaj±cej i powiem wam ze nie potrzebnie tego siê boicie... Przygotowa³am wlosy odpowiednio wczesniej (od¿ywka wax), dbam o sumplementy diety, picie pokrzywy i skrzypu. Widac ¿e jestem wiza¿anka aczkolwiek nie udzielam siê, raczej czytam bo na pisanie przy dwójce ma³ych szkrabów brakuje ju¿ czasu.
Od paru dni ciagle jestem obsypywana komplementami na temat tego jak mi korzystnie w takim kolorze, co do dkóry mam raczej blad± aczkolwiek szybko sie opalam ( w te lato bede stosowac kremy z wysokim filtrem bo latka leca i jako 33latka babka nie moge sobie pozwolic na d³ugie kapiele s³oneczne i kolejne zmarszczki). Mam tez sk³onno¶æ do rumieñców ale jako¶ nauczy³am sie z tym walczyæ. ;-) dobrze sie czuje w tym kolorze. pozdrawiam bardzo gor±ce wszystkie w±tkowiczki i rudziaki. No dobra rozpisalam siê a teraz fotki:2007: ![]() chyba 2 miesi±ce przed ostatnim farbowaniem: ![]() jeden dzien po farbowaniu: ![]() ![]() ![]() Aj chyba cos ¼le wrzuci³am fotki bo takie ma³e :-( Edytowane przez kerry77 Czas edycji: 2010-04-15 o 18:18 |
|
|
|
#2990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja przed farbowaniem wcieram od polowy olejek ( posiadam mix nawilzajaco - odzywiajacy ) i nakladam farbe , farba dziala a wloski sa suuper , widac jak mocno farba ¿re wlosy bo po splukaniu farby po olejku ani sladu . Oczywiscie olejek musi byc naturalny bez grama mineralnego oleju - oliwka dla dzieci zdecydowanie odpada !!! bo wlosy beda obciazone a farba tez moze nierowno chwycic
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 165
|
Dziewczyny, mam pytanie. Obecnie kolor w³osów mam jak w za³±czniku - sprana czerwieñ. Chcia³abym zej¶æ z powrotem do ja¶niejszych rudo¶ci bez dekoloryzacji. Czy wyjdzie kolor taki jak na opakowaniu farby Natural & Easy albo podobny, ale w miarê jednolity czy raczej nie ma szans i bêdê musia³a schodziæ stopniowo?
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 476
|
Cytat:
Ja jak chce rozjasnic z ciemnych rudych na jasniejsze uzywam zawsze Loreala (Florence Jasny Blond Z³ocisto-Miedziany ) po kilku umyciach od farbowania zawsze mi ladnie rozjasnial wlosy i nadawal wlosom rudosc bez czerwieni ta: http://www.nokaut.pl/pielegnacja-wlo...miedziany.html
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile by musia³o byæ opakowañ do moich w³osów?My¶la³am te¿ nad Truskawkowym koktajlem z Palette. Albo wróciæ chwilowo do Miedzianego mahoniu. Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2010-04-16 o 14:04 |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 120
|
Mini, a mo¿e P³omienna iskra Joanny Ci rozja¶ni? Mi rozja¶ni³a z kasztanowego rudego, praktycznie jasnego ciep³ego br±zu na jasny rudy, w³a¶nie wrzuci³am foto w innym w±tku. Ta farba ma oxydant 9% wiêc mocniej rozja¶nia bo inne farby maj± 6%.
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ok. Ju¿ nalaz³am. Serio z ciep³ego br±zu uzyska³a¶ taki kolor?
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul Edytowane przez DarkNoir Czas edycji: 2010-04-16 o 14:15 |
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te¿ jestem zaskoczona bo poprzednio jak farbowa³am iskr±, jakie¶ 3 miesi±ce temu to zmiana by³a ale uzyska³am w³a¶nie taki ni to rudy ni br±z a teraz pofarbowa³am nieco innym sposobem i mo¿e dlatego tak ³adnie chwyci³o...
|
|
#2997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, ¿e ma oxydant 9%, a na mnie farby z 6% dawa³y tylko rud± po¶wiatê.
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie by³o pierwsze farbowanie farb± Joanny, tak? Mo¿esz powiedzieæ, jakie s± dla Twoich w³osów? Lepsze ni¿ inne, gorsze, bez ró¿nicy? Wydajne?
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z serii Naturia Joanna u¿ywa³am tylko P³omiennej iskry- w³osy po farbowaniu mam bardziej szorstkie i spl±tane ale w koñcu to mocniejszy oxydant, ale odpowiednie maseczki (w moim przypadku Kallos) i jest ok. Kolor trzyma siê w miarê d³ugo, jak na rude farby to tak przeciêtnie- 3 tygodnie wygl±da ³adnie przy myciu w³osów co drugi dzieñ, potem blaknie. Z tym, ¿e ja mam cienkie, delikatne w³osy, których farby d³ugo siê nie trzymaj±. Iskra ma 40g farby i 60g oxydantu o ile siê nie mylê czyli farby do¶æ ma³o, zazwyczaj w innych farbach to 50-60g. Mnie te 40g wystarcza ale ja mam bardzo cienkie, pocieniowane w³osy, Ty masz bardziej gêste i d³u¿sze wiêc my¶lê, ¿e lepiej kup 2 opakowania.
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

czemu nie