Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 16:12   #3961
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dzięki... Ja na razie nie myślę o karmieniu z butli ale z moimi cyrkami z karmieniem to może być różnie

Dziewczyny, a jeszcze jedno pytanie. Co zrobić jak maleństwo zachłysnie się mleczkiem przy cycu? Wszedzie piszą, że głową w dół i klepac po pleckach. Ale to zawsze czy w sytuacji jak dziecko nie może zlapać oddechu? Bo moja niunia zachlysnęla sie dwa razy i za każdym razem sama odkaszlnęła. Z tym, że ja ją szybko stawialam do pionu i klepalam po pleckach. Chcialabym wiedziec na przyszłość jak reagować...
Raz tez jak wkropliłam jej kropelkę wody do noska to się zakrztusila bo wpadło jej do gardelka ale szybko sama odkaszlnęła...
Jak mój się zachłyśnie to szybciutko mocno bokiem go biorę, i klepię lekko po pleckach. Ale w sumie nie wiem czy dobrze bo to tylko tak intuicyjnie. Ale jakoś do pionu nie biorę bo się boję że mu do płucek poleci. Kiedyś w programie dla mam pokazywali że położyć dziecko na ręce twarzą w dół i oklepywać drugą ręką w kierunku od pupy do głowy, ale dopiero od polowy plecków.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 16:28   #3962
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Aniu- Hmmm... a może jednak spróbuj Może coś pojmę?? Jak na razie skutkowało oderwanie od cyca i pokelpanie po pleckach, sama odkrztuszała. Ale boje sie własnie że mogę cos źle zrobić i tak jak pisała madzia- poleci do płucek. Więc nie wiem czy lepiej w dół czy lepiej w gore?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-04-16 o 16:30
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 17:18   #3963
P0P70
Zakorzenienie

No i wreszcie możemy wychodzić do ludzi. Zaszczepiłam Oliwkę. Było dużo krzyku bo wszystko na raz. ale nie chciałam czekać bo w następnym tygodniu mamy znowu szczepionkę na płuca czyli SYNAGIS.
A więc dzisiaj mała została 2 razy pokuta i jedna szczepionka do buzi.
A koszty były takie:
INFANRIX (czyli 5w1) - 137,64 PLN
Prevenar (czyli na pneumokoki) - 326,18 PLN
Rotarix (czyli na rotawirusy) - 340 PLN

I za 6 tygodni powtórka + 3-cia żółtaczka.
Dziewczyny zbierajcie pieniądze na te szczepionki bo tanie to nie są o czym już niejednokrotnie pisała Ania P.

PS. A jutro być może pojedziemy do Wawy i wrócimy w niedzielę.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 17:24   #3964
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny dzisiaj wprowadzamy nowe mleczko tylko bebilon czy emfamil?;/ macie moze jakies wiadomosci na ten temat?

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

moze mloda sie doczekala
ja tez tak jak ona nie mialam zadnych skurczy ani nic a tu bach nagle delikatne klucia i wody zaczely odchodzic i juz oby sie doczekala.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

mnie juz tak delikatnie ten "niekonczacy sie okres" leci
Hej Darusia ja dokarmiam bebilonem i jest ok według mnie

A mam pytanie bo któaś z was pisała o linomagu w płynie: jak go stosować??
Stary 2010-04-16, 17:25   #3965
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u mnie 300 rotawirusy jedna dawka
pneumokoki - 240 jedna dawka
5 w 1- 110 zl, wlasnie ostatnio pediatra mi opisywala w ksiazeczce mlodej wszystko.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

moja bebilon dostanie teraz o 17:45
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 17:26   #3966
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No i wreszcie możemy wychodzić do ludzi. Zaszczepiłam Oliwkę. Było dużo krzyku bo wszystko na raz. ale nie chciałam czekać bo w następnym tygodniu mamy znowu szczepionkę na płuca czyli SYNAGIS.
A koszty były takie:

Dziewczyny zbierajcie pieniądze na te szczepionki bo tanie to nie są o czym już niejednokrotnie pisała Ania P.

My już uzbieraliśmy Bo tak nagle z wypłaty nie dalibyśmy rady masakra te ceny

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-16, 17:26   #3967
catro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
Catro trzymam kciuki za malutka by bylo wszystko ok!!
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
carto trzymam kciuki za malutką
Dzięki dziewczynki

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
catro ja miał{am cystografię, jak miałam jakieś 17 lat ze względu na blokade moczu w nerce przez kamienie... to nie boli, tylko moment wprowadzenia cewnika do cewki, ale jakąś maścią mi miejscowo znieczulali... nie tyle ból co troszkę nieprzyjemne uczucie, ale jak już wstrzykują ten płyn to się tego nie czuje, tylko tyle, że nagle chce się siku... potem tylko prześwietlają i koniec... dużo można zobaczyć podczas tego badania, dlatego myślę, że to takie ważne, głowa do góry
I tak mi mów
Ale ja sobie tego nie wyobrażam - jak takiego maluszka "zmusić" do pozostania w bezruchu?
Mała biedna się zestresuje ale ja podejrzewam że bardziej...

Cytat:
Darusia. Ty z tego co pamiętam kupowałaś butelki TT I jak Twoje maleństwo z nich ciągnie?? Jesteś zadowolona??
Ja też nie Darusia ale mogę odpowiedzieć, że TT u mnie się nie sprawdziły - za duża dziurka była i mleko wypływało bokiem bo Ola nie nadążała z przełykaniem, przerzuciłam się na NUK i jest dużo lepiej

Cytat:
Trzymaj się dzewczyno. Nawet nie wiesz jak ja Cie rozumiem. Ja tylko od lekarza do lekarza.
Dzięki Pop
Ale Wy z Oliwką to się dopiero nachodzicie

Cytat:
A co to ten disemar? I jak się go używa? No i moze cena?
Ja też mogę Disnemar polecić - łatwy w aplikacji, nie psika wkoło i ten "psik" jest w takiej akuratnej ilości

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 17:31   #3968
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
A mam pytanie bo któaś z was pisała o linomagu w płynie: jak go stosować??
Podejrzewam, że chodzi o olejek do kąpieli.
http://www.sklep.ziololek.pl/?p=prod...egory=3&page=1
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 17:46   #3969
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Tak właśnie ze względu na jego ulewania i wymioty - na szczęście od wizyty nic się już takiego nie dziej tzn ulewa dalej ale ilość śladowa - kilka kropelek dosłownie

fajnie masz,że się mogłyście poznać osobiście ja też bym się chętnie z kilkoma dziewczynami spotkała ale to będzie ciężkie do wykonania jesteśmy strasznie porozrzucane po Polsce...a ja to już najdalej od Was wszystkich jestem może do Izumi bym miała najbliżej - jakieś 160 km...no i do Gmyrelki jak w kielcach przebywa - 50km. A moim marzeniem zawsze było mieszkać w Warszawie Do tej pory od czasu do czasu truję mojemu tż żebyśmy się przeprowadzili...ja bym prace po angielskim miała od ręki pewnie w stolicy, ale tż jako technik informatyk (nie działający w zawodzie hehehehe) to już kiepściej, bo wypadł z obiegu Ehhh te wszystkie galerie handlowe, starówka, metro, masa ludzi....zawsze uwielbiałam duże miasta...dlatego tak dobrze w Londynie mi było, a tu mi przyszło zostać na tym zadupiu...
A ja bym chciała na zadupie Ale muszę się męczyć w pięknym żoliborskim blokowisku z takimi sąsiadami na górze, którzy mają do nas pretensje nawet o to że drzwi od łazienki nam skrzypią

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Witam kochane!
Ja dziś po lepszej nocy ale niestety nie dałam rady i... podałam jej smoka. Miałam wyrzuty sumienia bo obiecałam sobie, ze dam radę bez. Ale jednak... siła wyższa. Moje maleństwo ciągle szuka cyca. Czy Wy tez macie taki problem? Ona zasypia mi przy cycu ale jak tylko ją odkladam to się wybudza i staje się nerwowa, szuka cyca, wygina się, stęka... Nie wiem czy wtedy ją zostawić i nie reagować? Tylko mi jej zal jak ona sie tak złości... no i smok pomógł, possała, possała i zasnęła...

I jeszcze jedno, czy wasze dzieci też wydają takie różne dziwne odgłosy podczas snu i nie tylko? Moja to jakoś czasem sapie, czasem charczy, chrapie, piszczy itp. I się boję, że coś jest nie tak... Wtedy nie mogę spać bo nasłuchuje jej oddechu...

I powiedzcie mi, jak czyścicie noski?
O... i jeszcze... jak długo wasze dzieci siedzą przy cycu? I jak oznajmiają, że już mają dość? Bo moja przewaznie przysypia i boję się własnie, że się nie najada dlatego potem szuka cyca...
Ech...
Hej Asiu mój ANtek też przeróżne odgłosy wydaje przez sen To chyba norma tylko trzeba zwracać uwagę na ewentualne charczenie bo może się dusić zwłaszcza jak ma mocno zatkany nos jak mój Antoś. Ja mu czyszcze nosek roztworem soli morskiej i fridą i gruszką czasem, a ostatnio to nawet widząc prawie na wierzchu gluciora wyciągnęłam go patyczkiem do uszu
Mój też lubi wisieć przy cycu, ale co gorsza za badzo się nim nie najada jak zauważyłam. Po wizycie u pediatry w w przyszłym tyg. zastanowie się czy nie przejść na sztuczne, bo po sztucznym jest ładnie nasycony i śpi elegancko, jest mniej marudny, bo chyba mniej głodny
Stary 2010-04-16, 17:56   #3970
Izumi
Wtajemniczenie

Elo.
Dziękuję dziewczynki za kciuki i pozdrowienia - to dzięki wam znów jestem w domku Dalej w 2-paku chociaż na dziś termin ...
Na razie jestem jeszcze troszkę padnięta ale postaram się was wieczorkiem nadrobić, a widzę że jest co nadrabiać No i tematy się na forum drastycznie zmieniły... wiem teraz jak musiały się czuć pierwsze rozpakowane mamuśki (zwłaszcza Pop) - trochę wyalienowane :P
Buziaczki dla was kochane (i waszych maluszków )
I gratulacje dla rozpakowanych (zaraz sprawdzę kto )
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 18:09   #3971
P0P70
Zakorzenienie

Witaj Izumi, no to finisz też masz pełen wrażeń. Pewnie pozazdościłaś tym nam wszystkim które przeleżały trochę w szpitalu i też postanowiłaś sprawdzić jak to jest na patologi:brz ydal:.
Szkoda tylko że dalej w dwupaku.

Stary 2010-04-16, 18:16   #3972
Darusiaaaa
Zakorzenienie

po pierwszym karmieniu bebilonem jestesmy wykupkane , caly pampers byl, nan do odstawienia!
A.Camus
Stary 2010-04-16, 18:21   #3973
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
po pierwszym karmieniu bebilonem jestesmy wykupkane , caly pampers byl, nan do odstawienia!
z tego co wem mleko przyjmuje sie kolo tyogdnia a reakcji po jednym karmieniu byc nie moze jedynie po calym dniu picia ... wiem bo tez zmienialam z nan na bebilon.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 18:26   #3974
sismuerte
Rozeznanie

Hej Dziewczynki a tak z ciekawości to czemu karmicie sztucznym mlekiem??
Stary 2010-04-16, 18:29   #3975
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki a tak z ciekawości to czemu karmicie sztucznym mlekiem??
bo brak bylo jakiekolwiek pokarmu.
Stary 2010-04-16, 18:32   #3976
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Asiu mój ANtek też przeróżne odgłosy wydaje przez sen To chyba norma tylko trzeba zwracać uwagę na ewentualne charczenie bo może się dusić zwłaszcza jak ma mocno zatkany nos jak mój Antoś. Ja mu czyszcze nosek roztworem soli morskiej i fridą i gruszką czasem, a ostatnio to nawet widząc prawie na wierzchu gluciora wyciągnęłam go patyczkiem do uszu
Mój też lubi wisieć przy cycu, ale co gorsza za badzo się nim nie najada jak zauważyłam. Po wizycie u pediatry w w przyszłym tyg. zastanowie się czy nie przejść na sztuczne, bo po sztucznym jest ładnie nasycony i śpi elegancko, jest mniej marudny, bo chyba mniej głodny
A jak aplikujesz tą sól morską? Dziecko leży, czy raczej w pozycji pionowej? Bo mojej raz zrobiłam i się zaczęła dławić

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-16, 18:34   #3977
anakazar
Zakorzenienie

kurcze a mnie tak kłuje od rana w dole brzucho-łona,nic nie przechodzi i takią mam głupią nadzieję,że coś się może rozkręci;/ale pewnie i tak będzie klops...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 18:36   #3978
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
z tego co wem mleko przyjmuje sie kolo tyogdnia a reakcji po jednym karmieniu byc nie moze jedynie po calym dniu picia ... wiem bo tez zmienialam z nan na bebilon.
Darusia zgadzam się z Asiuulką. Ja też zmieniałam i dopiero po około tyg. zauważyłam reakcję.

Stary 2010-04-16, 18:48   #3979
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bo mialam malo pokarmu i sie nie najadala plakala mi cale noce, moglam odciagnac 20ml i sie meczylam strasznie zeby te 20ml odciagnac i przeszlam na sztuczne, a bedzie nam tez latwiej jak ja bede w szkole co drugi weekend bo wiadomo ze piersia jest karmienie na żądanie i tż mialby problem a 3 dni butla pozniej cyc tez troche lipa.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

jak dzwonilam do poloznej to mowila ze moze byc taka reakcja jesli 3 dni sie nie zalatwiala i ja przeczyscilo mleko ktore , a wczesniej miala pozapychane wszystko, wiec diabli wiedza, zreszta powiem ze te teraz to najwazniejsze ze sie zalatwila, bo tak sie meczyla strasznie ze jak plakala to mi lzy lecialy, az sie o moje dlonie zapychała.
A.Camus
Stary 2010-04-16, 18:48   #3980
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
A jak aplikujesz tą sól morską? Dziecko leży, czy raczej w pozycji pionowej? Bo mojej raz zrobiłam i się zaczęła dławić
Wiesz co różnie raz w pozycji leżącej raz półsiedzącej. Koniecznie musi być w spreyu to łatwiej aplikować
Stary 2010-04-16, 18:50   #3981
mloda1989
Zakorzenienie

.... juz stracilam nadzieje....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 18:52   #3982
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
bo mialam malo pokarmu i sie nie najadala plakala mi cale noce, moglam odciagnac 20ml i sie meczylam strasznie zeby te 20ml odciagnac i przeszlam na sztuczne, a bedzie nam tez latwiej jak ja bede w szkole co drugi weekend bo wiadomo ze piersia jest karmienie na żądanie i tż mialby problem a 3 dni butla pozniej cyc tez troche lipa.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

jak dzwonilam do poloznej to mowila ze moze byc taka reakcja jesli 3 dni sie nie zalatwiala i ja przeczyscilo mleko ktore , a wczesniej miala pozapychane wszystko, wiec diabli wiedza, zreszta powiem ze te teraz to najwazniejsze ze sie zalatwila, bo tak sie meczyla strasznie ze jak plakala to mi lzy lecialy, az sie o moje dlonie zapychała.
Hmm no właśnie ja się tak zastanawiam, bo mam niby całkiem sporo tego pokarmu, ale coś się Antek nie najada I wydaje mi się, że może za chude te moje mleko czy coś, bo jak go dokarmiam sztucznym to jest lepiej. I nie wiem co robić może i cyca i sztuczne mu dawać. A wiecie ile dziecko w wieku 2-3 tyg. powinno na raz zjeść?
Stary 2010-04-16, 18:57   #3983
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja w pozycji polpionoowej wpsikje malej disnemar.

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

ja tylko wiem jakie sa normy na opakowaniach tych sztucznych, na nanie jest 60-90ml (2-3miarki) a na bebilonie jest 90-120(3-4 miarki)
A.Camus
Stary 2010-04-16, 19:10   #3984
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm no właśnie ja się tak zastanawiam, bo mam niby całkiem sporo tego pokarmu, ale coś się Antek nie najada I wydaje mi się, że może za chude te moje mleko czy coś, bo jak go dokarmiam sztucznym to jest lepiej. I nie wiem co robić może i cyca i sztuczne mu dawać. A wiecie ile dziecko w wieku 2-3 tyg. powinno na raz zjeść?
Ja to nie za bardzo znam się na karmieniu piersią ale wydaje mi się że mleko matki jest najlepsze. I być może po prostu synek je za mało. Może spróbuj ściągnąć mleko i nakarmić butelką. Jak siedziałam w szpitalu ta tak czasem radziły położne matką. Albo fajnie jest też wżyć dziecko przed i po jedzeniu aby wiedzieć ile je. A jeżeli chodzi o ilość to zależy od wagi dziecka. Moja teraz ma 4,4 kg i zjada tak około 80 ml x 7 posiłków. A ktoś kiedyś podał tutaj taki wzór: waga dziecka x 140. I to jest dzienna ilość do zjedzenia którą następnie dzielimy przez ilość posiłków. Ale dziecko (przynajmniej moje) nie za każdym razem zjada tyle samo (pomimo karmienia butelką). Raz zje tylko 60 ml (np. nocą) a drugi raz 120 ml. (np. około 21-ej).

Stary 2010-04-16, 19:11   #3985
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja dla małego do noska mam sól Physiomer baby, i na tyle jest instrukcja żeby aplikować jak dziecko leży i ma główkę na boku i do jednej dziurki, a potem główka na drugi bok i też psikać. Ja tak robiłam dzisiaj to nie narzekał, ale mój to taki żarty jest że pewnie i sól morska by mu smakowała, aby brzuch pełny.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 20:19   #3986
sismuerte
Rozeznanie

Jaka jest odpowiednia temperatura takich niemowląt?
Czy 37 to dużo?
Stary 2010-04-16, 20:28   #3987
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka jest odpowiednia temperatura takich niemowląt?
Czy 37 to dużo?
zalezy gdzie mierzylas jesli w pupie to trzeba odjac pol stopnia. ale z tego co wiem jak bylam na szczepieniu to lekarka powiedziala ze czopek dac dopiero jak pzekroczy 37,4
Stary 2010-04-16, 20:42   #3988
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Witam kochane!
Ja dziś po lepszej nocy ale niestety nie dałam rady i... podałam jej smoka. Miałam wyrzuty sumienia bo obiecałam sobie, ze dam radę bez. Ale jednak... siła wyższa. Moje maleństwo ciągle szuka cyca. Czy Wy tez macie taki problem? Ona zasypia mi przy cycu ale jak tylko ją odkladam to się wybudza i staje się nerwowa, szuka cyca, wygina się, stęka... Nie wiem czy wtedy ją zostawić i nie reagować? Tylko mi jej zal jak ona sie tak złości... no i smok pomógł, possała, possała i zasnęła...

I jeszcze jedno, czy wasze dzieci też wydają takie różne dziwne odgłosy podczas snu i nie tylko? Moja to jakoś czasem sapie, czasem charczy, chrapie, piszczy itp. I się boję, że coś jest nie tak... Wtedy nie mogę spać bo nasłuchuje jej oddechu...

I powiedzcie mi, jak czyścicie noski?
O... i jeszcze... jak długo wasze dzieci siedzą przy cycu? I jak oznajmiają, że już mają dość? Bo moja przewaznie przysypia i boję się własnie, że się nie najada dlatego potem szuka cyca...
Ech...
Asia, ja już dawno przestałam mieć wyrzuty sumienia z powodu smoczka, a miałam gigantyczne! Ale jeśli smoczek ją uspakaja, a dzięki temu my nie mamy zszarganych nerwów, to ja nie będę nikomu udowadniać, że damy radę bez smoczka. Wyszlibyśmy z siebie gdyby nie smoczek.

Dziwne odgłosy to poza przeciąganiem się podczas którego Gabryśka robi takie dźwięki, że nawet ich nazwać nie umiem, to sapka noworodkowa-rzecz normalna. Jeśli nie kaszle i nie kicha to nic z tym nie robimy.

Nosek czyścimy fridą.

Jak długo je? Zwykle w dzień troszkę dłużej siedzi na cycu, w nocy krócej-mleko jest tłustsze nocą i ona je na śpiku więc szybciej to idzie- zwykle 10-15 minut w nocy, a jak ma dość to sama się "odcycowuje". Jak chce się przyssać od razu z powrotem, to potem zwykle ulewa i stąd wiem, że to tylko po to żeby possać cokolwiek, a nie jeść dalej i zazwyczaj jej już nie przystawiam-sporadycznie się zdarza i to tylko w dzień kiedy mam kontrolę nad ulewaniem.

AniaP, opisz jednak tę pierwszą pomoc przy zachłyśnięciu, proszę.

Izumi, ja bardzo proszę żebyś kolejną wizytę w szpitalu zakończyła "wypluciem" Michasia, a nie jakies septyki urządzasz

sismuerte, nie możesz mieć za chudego mleka!!! Czemu dokarmiasz skoro masz pokarm????

ja temperaturę mierzę w uchu, jakby była wyżej niż 38 to wtedy interweniować podobno

pytanie: czy w związku z tym pyłem wulkanicznym zamierzacie ograniczyć spacery przez 2-3 dni??? Pytam, bo mnie moja mama przestraszyła telefonem, żeby nie wychodzić (nota bene nie dzwoniła do mnie od miesiąca-byli u nas jak Gabi miałą 1,5 tygodnia i do dziś nie dzwoniła- taka obraza stanu, ale trafiła kosa na kamień i ja się pierwsza nie ugnę)
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 21:00   #3989
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
tylko ze ja mowilam o samym sztucznym mleku...

To może oni słonia karmili ?

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
.
Mam takie dziwne wrażenie, że u mnie będzie raczej lipa z pokarmem więc pewnie nie jedną butelkę się przetestuje
Nie zakładaj z góry że będzie źle bo karmienie to chyba jest w mózgu przede wszystkim

Cytat:
Aniu- Hmmm... a może jednak spróbuj Może coś pojmę?? Jak na razie skutkowało oderwanie od cyca i pokelpanie po pleckach, sama odkrztuszała. Ale boje sie własnie że mogę cos źle zrobić i tak jak pisała madzia- poleci do płucek. Więc nie wiem czy lepiej w dół czy lepiej w gore?
No dobra może ktoś to pojmie . zawitkowski mówił że
Układamy dziecko na kolanach na brzuchu tam gdzie ma głowe kolano niżej musi być tak żeby tyłek był wyżej głowa niżej i z całej pary klepiemy dziecko w tyłek pod takim kontem jak idzie kręgosłup. . mam nadzieje ze paniacie o co kaman . oczywiście nie nawalmy dziecka w przypadku jak sie lekko mlekiem przykrztusi tylko to w takich wypadkach groźnych jak coś połknie czy naprawde tak się zachłyśnie że nie będzie mogło złapac oddechu.

Cytat:
A koszty były takie:

pneumo podrożały przez te nowe szczepy ja też teraz tyle płaciłam a poprzednia kosztowała ze 30 zeta taniej. My małej tez komplecik robimy a u Szymka mi tylko meningokoki zostały .. ale to jedna dawka za 150 zeta .. uuuffff...

Cytat:
A ja bym chciała na zadupie Ale muszę się męczyć w pięknym żoliborskim blokowisku z takimi sąsiadami na górze, którzy mają do nas pretensje nawet o to że drzwi od łazienki nam skrzypią

Powiem Ci że mam porównanie bo jak wiesz Szymek był na modyfikowanym . pewnie ze dzieci na takim mleku lepiej śpią bo jest bardziej sycące . Dwa że często na cycku to dziecko chce sobie possać poprostu żeby się wyciszyć itp. I powiem Ci jedno mimo że karmie czesto i mała nie raz wisi na cycku to uważam że warto . nie mam zamiaru jakoś długo karmić ale jednak mleko mamy to mleko mamy i jak je masz to nie warto rezygnować dla kilku godzin snu wiecej .. Mówi Ci to ta co tego snu ma jeszcze mniej bo Szymek bezlitosnie wstaje o 6 gdzie mieszkasz na żoliborzu ? Ja mieszkałam na jasodoworskiej . To jest niedaleko galerii Zoliborz

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
.

AniaP, opisz jednak tę pierwszą pomoc przy zachłyśnięciu, proszę.

pytanie: czy w związku z tym pyłem wulkanicznym zamierzacie ograniczyć spacery przez 2-3 dni??? Pytam, bo mnie moja mama przestraszyła telefonem, żeby nie wychodzić (nota bene nie dzwoniła do mnie od miesiąca-byli u nas jak Gabi miałą 1,5 tygodnia i do dziś nie dzwoniła- taka obraza stanu, ale trafiła kosa na kamień i ja się pierwsza nie ugnę)
Napisałam wyżej .
A z tym pyłem to chyba zalezy czy on zacznie opadać jak zacznie to lepiej siedziec w domu a jak nie to można łazić . Tak wywnioskowałam z faktów dzisiejszych .

A moja mała dzis 3h płakała z małym przerwami nie można jej było uśpić . nic nie jadłam nowego więc nie wiem o co kaman ale wydaje mi się że bolał ją brzuszek . Jutro musze nabyć jakieś specyfiki żeby mieć w razie czego . No to teraz musi być odmiana po grzecznym nie płaczącym szymku
Stary 2010-04-16, 21:26   #3990
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Powiem Ci że mam porównanie bo jak wiesz Szymek był na modyfikowanym . pewnie ze dzieci na takim mleku lepiej śpią bo jest bardziej sycące . Dwa że często na cycku to dziecko chce sobie possać poprostu żeby się wyciszyć itp. I powiem Ci jedno mimo że karmie czesto i mała nie raz wisi na cycku to uważam że warto . nie mam zamiaru jakoś długo karmić ale jednak mleko mamy to mleko mamy i jak je masz to nie warto rezygnować dla kilku godzin snu wiecej .. Mówi Ci to ta co tego snu ma jeszcze mniej bo Szymek bezlitosnie wstaje o 6 gdzie mieszkasz na żoliborzu ? Ja mieszkałam na jasodoworskiej . To jest niedaleko galerii Zoliborz
Ja też mieszkam przy tej galerii jeśli dawną billę, później Ellę a obecnie simply market mamy na myśli - na broniewskiego w stronę arkadii od centrum żoliborz.
Co do mleka to ja poprostu nie wiem co robić, bo mam wrażenie że mu jest źle na tym moim mleku, ale mogę się mylić. Poza tym podpytuje, bo nie wiem czy nie będę musiała zacząć intensywniejszej terapii związanej z azs i obawiam się, że leki nie będą dobrze wpływały na Antka - dlatego robie już wywiad co jak z tym sztucznym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości