|
|
#4651 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia cz. III
Sledzilam was z ukrycia
A tak serio to rodzice zajeli pokoj komputerowy i nie moglam taty odgonic od kompa .Cytat:
![]() .O piwie nawet nie wspomne Cytat:
Kofika chcesz zabic moj monitor - prawie go oplulam woda z sokiem .Ty sie nie telep tylko kuruj - zostaw juz tego biednego TZ a w spokoju A ja dzisiaj mialam dzien .Kot mi sie 'wlamal' do mikrofali gdzie rozmrazala sie rybka dla mnie, zwedzil mi jedna i zjadl . Dobrze ze byly 3 kawalkiPotem dzwonil wlasciciel domu sasiadujacego ze szkola, czemu wycinamy zdrowe drzewo. Okazalo sie ze specjalisci od siedmiu bolesci ktorzy je wycinali, zreszta od nas, poinformowali go, ze nie maja pojecia czemu je wycinaja, bo wg nich wyglada na zdrowe i dalio mu to na pismie . Drzewo mialo grzyba w korzeniach i jakies 3-5 lat by tylko przezylo wiec zdecydowalismy ze bedzie wycinka, bo to szkola i nie ma co ryzykowac.Przez jednego barana co chcial byc specjalista Za to jutro jade w teren i zadnych telefonow nie odpieram .No i taki dzien jak co dzien .
|
||
|
|
|
#4652 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopiero teraz zauwazylam jak ta moja wypowiedz wyglada ![]() o tym telepaniu do było do postu Bakteryji Cytat:
Cytat:
trzeba cos w pracy robic !!!!!!! bo w pracy sie PRACUJE !!!! ps ogladacie debate?
|
|
#4653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kawe, kofi, kawe - ty jak zwykle musisz cos namieszac to od tego telepania chyba lori - rany boskie - jak ci sie kot wlamal do mikrofali ![]() dobrze ze zielonym do gory sadza te niektore spece ![]() nie ogladamy debaty - ogladamy Biggest Looser Australia
|
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do sadzenia to ja pamietam jak znajomy kiedys opowiadał jak mu angielskie spece cebule w ogrodku posadzily wlasnie zielonym do dołu mozecie sobie wyobrazic jego mine gdy wszedł do ogródka
|
|
#4655 | ||
|
Rozeznanie
|
Ni dam rady wszystkiego przeczytac, pozno wracam i od razu tvn24 i nadrabiam wiadomosci
Cytat:
Gdzie ta rozmowa, tzn, w jakiej szkole? Zwylke kaza mowic o tym co ciebie interesuje Ups juz za pozno jak poszlo?Cytat:
A tak wogole barszcz mam w kartonie, knorra, tez jest pyszny
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Kofika mi sie tez to telepanie z tym probowaniem lozka skojarzylo.
Wlasnie wyszlam, a raczej wypelzlam z wanny po dwoch godzinach, stwierdzilam, ze najlepiej skonczyc wino podczas dlugiej kapieli. Zostalo mi jeszcze pol lampki, ale to juz koncze w lozku- jak ja jutro bede pracowac? Dobra ide spac, bo jutro trzeba wstac i pracowac. Dobrze, ze moj szef jest wyrozumialy, zreszta uprzedzilam go dzisiaj o moich winnych zamiarach i powiedzialam, ze jutro w pracy to ja tylko fizycznie bede. A tak przy okazji- jakie macie uklady ze swoimi przelozonymi? Ja musze przyznac, ze moi sa swietni, pracuje w najlepszym wydziale, jesli chodzi o ludzi. Zreszta, oprocz naszego najwyzszego szefa (jest Japonczykiem, wiec tutaj to roznica kulturowa- bardzo powsciagliwi sa) nasi menadzerowie sa bardzo wyluzowani. W Polsce wszystko jest takie jakies sztywne.
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
lorelei twój kot to jakiś mega sprytny, hehehe. A co sytuacji w pracy: no comment ![]() sylwunia moje szefowe (bo mam ich kilka są bardzo w porządku). Na szefostwo i mój team narzekać nie mogę zupełnie. Trafiło się ![]() wiolqn zdrowiej szybko
|
|
#4658 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki ***luna, wlasnie mam pol litrowy kubas herbaty z malym sloiczkiem miodu i cala cytryna. Sie kuruje. najgorsze te mdlosci (nie ciaza niestety. zrobilam test w ubieglym tygodniu profilaktycznie zeby nie biec w razie gdyby faktycznie fasolka kielkowala)
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu tak cicho ?
czyzby Bakteri kawa sie skonczyła i zaczeła pracowac? albo jezu...... no nie mów,że się podłoga zawaliła? odezwij sie dziewczyno bo serio zaczynam sie martwić
|
#4660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mowcie jej ze bylam ![]() ......... wiolqn - trzymaj sie zdrowo!! jak migrenowce - wyzdowialy? kofi - dalej szpiegujesz biedna bakterie? jak sie czujesz kolezanko? ![]() Bakteria zajeta wybieraniem garow - rozowe, niebieskie? http://www.wedgwood.com/GB/Johnson_B...n_Casltes_Pink http://www.wedgwood.com/GB/Johnson_B...n_Castles_Blue wiem ze starocie, ale ja takie lubie...
Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2010-04-16 o 13:00 |
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
no nic Bakterii nie ma ....
penwie sie przede mana gdzies ukrywa ![]() to ja sie zbieram na jakies zakupy ps. widze to jakies linki do garów - jesli moge wyrazic swoje zdanie - to ![]() ja takich cudów na talerzach bym nie strawiła
|
#4662 | |
|
Zadomowienie
|
Moj szef jest spoko, najlepiej, jak siedzi cicho i sie nie wtraca. Od czasu do czasu (jak np wczoraj) ma zryw i probuje rzadzic. No to ja sie wtedy na niego obrazam (jak wczoraj) a on zwykle po kilku godzinach zalapuje, przymila sie, robi mi herbatke (jak dzisiaj) i wszystko wraca do normalnosci
A szefowie szefow to sa juz w ogole fajni i nie ma z nimi zadnych problemow.Cytat:
Ale i tak WIEDZIALAM ze test nie ma racji... ![]() Cudne! Niebieskie zdecydowanie!!!!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#4663 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o specjalistow tutejszych to Cytat:
Tzn sa to studia mgr na kierunku translation/interpreting. A ona jakos dala mi do zrozumienia ze tu po nich pracy nie dostane tak latwo, wiec juz nie wiem. Nie wiem... w ogole nie wiem czy sie na to nadaje, niby tak, ale mam watpliwosci. ![]() Tz twierdzi ze i tak mam robic, bo przyda mi sie do innych rzeczy, ale nie wiem do jakich. Takie to wszystko bezsensowne, jak sie nie wie co sie chce w zyciu robic. Cytat:
Dziekuje za wszystkie wpisy o barszczu, gdy bede w polskim sklepie, bede wiedziala czego szukac! I ostatnia rzecz, ktora dzis poprawila mi humor, a mianowicie mialam dzis do wykonania quest. Kupic mop, wiadro i miotle. Quest wykonany, wracam do domu, w jednej rece mop i miotla, w drugiej wiadro, a jakis gosciu do mnie - seksy! ale tak na serio. Rozesmialam sie w glos gdy juz przeszedl, faktycznie seksy jak nie wiem co, z srodkami do czyszczenia.
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() yyyy i gadaniem tej kobiety sie nie przejmuj ..... tylko studjuj se kobito ![]() oj zdziwilabys sie .... oni widza wiecej,niz my myslimy ze widza
|
|
#4665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co kupujesz? tylko nie malpuj po mnie tych garow!!!! wiem ze ci sie strasznie podobaja tylko sie nie chcesz przyznac ![]() vedma, daenerys - a jakby pomieszac? ja chcialam te talezyki 20cm i cereal bowl - tez rozowy to jest taki brudny kolor - calkiem fajny ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Udowodnione naukowo - ze maja absolutne NIC ![]() gratuluje zakupienia mopa
|
|
|
|
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ty nie masz innych talerzy kupuj kupuj !!!! szkoda marnowac tyle jednorazowek tylko planete nam zanieczyszczasz ![]() co do moich zakupow - to nigdzie nie ide tak sie rozleniwilam ze nie mam ochoty sie niegdzie ruszac ![]() nawet prysznic wzielam i nic.... zadne siely nie wrocily a mialam isc po składniki do lodówki no nic zrobie jutro na miejskim straganowym markecie Cytat:
podłoge zawsze zmywam mokrymi huszteczkami do podłogi... rach ciach i po bólu bez zbednych zabiegów ..... **** a ja z nudwow przgladam kolekcje slubna Oscara de la Renty dla mnie juz za pozno ale sukienki i tak ma fajne moze mojej siostrze sie jakis projekt spodoba ![]() a wy co mslicie ? http://www.oscardelarenta.com/?folde...ctions/bridal/ oki mam ochote na nalesniki z marmolada i pomidorowke ![]() moze sie zmobilizuje do realizacji tego planu
|
|
#4667 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlaczego, patrz nizej.![]() Jesli chodzi o talerze, jesli to jest faktycznie delikatny roz, to wlasciwie moga byc ladniejsze niz niebieskie nawet. Ale to trzeba widziec na zywo. Niebieskie - tradycyjne.Cytat:
![]() Juz sie tlumacze z tego mopa. Zdecydowanie nie jestem zwolenniczka mopow, poniewaz uwazam ze one czesto jedynie zacieraja brud. Lepiej zrobic to samemu, na kolanach, porzadnie, plukajac scierke co jakis czas. taki byl sposob mojej mamy. Lecz problemem tu jest to, ze cale to mieszkanie jest w podlodze i to po prostu dla mnie za duzo. Dam szanse mopowi.
|
|
#4668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja wciaz w worku zawinieta, nie wiem co z nia zrobic, az mi serce sciska na zal ze mialabym sprzedac, ale znowu po kij trzymac ![]() nastepna z zachciankami marmolada i pomidorowka a talerzow mam mnostwo - tylko kazdy z innej parafi... ja chyba zrobie fajitas - piatek, winko etc. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- daj mu szanse! daj mu szanse!!
|
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez bym chciala raz jeszcze i moja tez wisi tez nie wiem co z nia zrobic.... tzn nie mam jej tutaj .... a PL nigdy czasu nie mam aby sie nia zajac ![]() marmolade kupil tz a nalesniki chodza za mna juz od poniedzialku mmmm a fajitas brzmi pysznie ![]() ja chyba tez se dam dzis luz na winko to co smakujemy
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-04-16 o 15:26 Powód: winko :P |
|
|
|
|
#4670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)kofi - biale czy czerwone (albo obydwa tak patriotycznie)
|
|
|
|
|
#4671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a na resztki kurzu pozostale po odkurzaniu mop jest bardzo dobry Ja tez, ja tez!!!!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
yyyy a w czym ma byc? suficie?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#4673 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Vedma podkresl jeszcze kilka razy jaka to z Ciebie Pani porządnicka i cofne zaproszenie ja sprzatac nie lubie !!!!!!!! i napewno nigdy nie polubie
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Lori spryciula ten twój kot.
Kofika suknie ślubne cudne. Lubię jeog projekty, nawet bym sie skusiła na uszycie wg jego wzoru tylko on pewnie z lepszych materiałów ma Bakteryjka nie mieszaj dwóch zestawów. Wybierz jeden albo drugi bo jak pomieszasz to będzie to wyglądało jak "g....o w lesie" (cytat z filmu )Postaw na różowy
|
|
#4675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!! dylemat dalej ten sam.... ja mam taki jeden talerzyk rozowy i jeden niebieski (kiedys z szefem gwizdnelismy z restauracji bo mi sie tak podobaly ) i na zywo sa przesliczne - gdzyby sprzedawali po jednym to ok ,ale oni cale 6 laduja od razu - a trzeba kupowac bo firma dawno zbankrutowala i zaprzestali tego deseniu (takie nudy dla niezainteresowanych:rolle yes ![]() ola mezatka i wszystko przed toba? ja cos musialam naplatac chyba, bo ja mezatka i wszystko juz za mna
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mopa na taka podloge jak mam teraz nie uzywalam i bardziej obawiam sie o smugi, zobaczymy czy beda czy nie, jesli porobi to bedzie trzeba zastanowic sie nad lepszym rozwiazaniem - lepszej jakosci mopem. Ale to bede wiedziec dopiero, gdy go uzyje. ![]() Mieszkajac w Anglii w jakis 5 mieszkaniach przed tym nigdy nie mialam podlogi, zawsze wykladzine, z wyjatkiem kuchni i lazienki oczywiscie, tak samo w Polsce. Majac na mysli podloge - chodzi mi o hm.... nawet nie wiem co to jest - parkiet? Niby drewniany? Nie znam sie nad tym. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- A teraz czas na kawe!
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Dae wiem, wiem, ja sie tylko usmialam z tej podlogi
|
|
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
Cale szczescie, bo juz mialam watpliwosci, ze sie niezrozumiale wyrazam.
|
#4679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie dolaczam, wczoraj wypilam butelke, dzisiaj kupilam druga. Tylko sobie nie myslcie, za ja duzo pije, raz na jakis czas mi sie zdarza, a teraz po prostu mialam ciezki weekend, a na dodatek mam @ wiec juz zupelnie.
|
|
#4680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz 2 wyjscia kupic dobry material i szyc zbierac kase ![]() Cytat:
to kupuj ani sie nie zastanawiaj wszytsko jedno jaki kolor mi sie nie podobaja ![]() a twoj tz co na to ? nie bedzie sie czul jak by w muzeum jedł Cytat:
to i slub se na dwa razy rozlozyla Cytat:
![]() Vedma no moze i zanieczyszczam ale tylko raz na tydzien i do tego podłoge do myscia mam tylko w kuchni i w lazence ..... nie oplaca mi sie nawet mopa wyciagac
Mad about Mad Men “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-04-16 o 19:20 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

.
)
.
. Dobrze ze byly 3 kawalki
ktorzy je wycinali, zreszta od nas, poinformowali go, ze nie maja pojecia czemu je wycinaja, bo wg nich wyglada na zdrowe i dalio mu to na pismie
. Drzewo mialo grzyba w korzeniach i jakies 3-5 lat by tylko przezylo wiec zdecydowalismy ze bedzie wycinka, bo to szkola i nie ma co ryzykowac.
.

Nie lubie lac wody bez sensu.