|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() Ja wlansie wstalam pospalam troszke, choc w nocy sie budzilam ![]() Pije sobie kawke i jem rogaliczki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#2283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Mamuśki
Farminka zobaczysz będzie dobrze bo inaczej nie może być, mocno trzymamy wszystkie kciuki. Ja już po śniadanku, M pojechał do szkoły a potem jedzie do pracy, u mnie dzisiaj świeci słoneczko, tulipany zqczynają kwitnąć na ogródku superrrrr, żeby tylko już nie padało. Kochane czy wy też macie koszmary nocne związane z tą żałobą bo tego jest tyle wszędzie, w tv, w radiu, że już mi się to wszystko normalnie śni!?
|
#2285 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwielbiam je...Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze mi 2 zostały to chyba odgrzeję na śniadanko... hmmm a nie bo już zjadłam truskawki na śniadanko ![]() Cytat:
ja zaraz muszę iść kupić większe staniki (znowu) bo tamte już mnie cisną :/ a dziś mamy wesele Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-04-17 o 09:20 |
||||
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście ???http://zdrowie.onet.pl/1607808,3536,...ginekolog.html
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
farminka trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo w porzadku!! musi byc, nie ma innego wyjscia
ale sie wczoraj rozpisalyscie, nadrobilam was dopiero kolo 22 i juz nie dalam rady nic pisac. ja sie wczoraj mega wkurzylam w h&m jednak ludzie to prostaki... chcialam kupic sobie jakas tuniczke, ale bieda jakas byla wiec poszlam na dzieciecy kupilam malutkiej welurowy, rozowy dresik z wielkim motylkiem na pleckach podeszlam do kasy, jedna byla czynna, stalam za trzema pajacami typu solarium, biala koszuleczka, skóra, bmw, lakierowane buciki i tatuaz na szyi... no i tak stoje, ich juz koles kasuje no i podchodzi babka do drugiej kasy i prosi nastepna osobe z kolejki, no to sobie podeszlam. a ten kuzwa pajacyk pozal sie boze wyskakuje do mnie ze miala podejsc nastepna osoba z kolejki, przeprosilam go ladnie, powiedzialam ze myslalam ze sa wszyscy razem. jego koles do niego powiedzial "no co ty, to kobieta w ciazy" a ten pajac mu odparowal z mina srajacego kota na pustyni "no i co z tego, postac nie moze?". ksjerka skwitowala to tylko jednym zdaniem : totalny brak kultury... chcialam mu odparowac ze myslalam ze pedały chodza parami dlatego podeszlam do tej kasy ale juz sie zamknelam bo wygladal koles na mende wiec pewnie jeszcze by mnie gdzies schaczyl i cos zrobil no ale fakt jest jeden... cisnienie mi gosciu podniosl niemilosiernie :/no a pozniej poszlam do kfc po kubelek hot wings bo taaaaka mialam ochote ze masakra. pojechalam do męża, zjedlismy a wieczorem myslalam ze zdechne.... rzygalam dalej jak widzialam - jednak widac przesadzilam z iloscia ostrych przypraw |
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na KFC tez mam ochote, ale musze jechac 100km
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki !!!!!!!! |
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
No pospałam jeszcze
przed chwilą się obudziłam.Tak twardo spałam, że cała pomięta jestem i jakieś koszmary mi się śniły z nawiedzonym domem i spadającą windą z ludźmi. Szwagierka była ostatnio chora ta co urodziła trzy tygodnie temu .Miała 40 stopni gorączki i dowiedziałam się wczoraj , że to przez zapalenie sutka To jej druga ciaza , w pierwszej tego nie miała.misiulka no właśnie dziś miałam koszmar choć nie do końca związany z ostatnimi wydarzeniami no ale też ludzie gineli.... ola udanej imprezy bajka no jakiś prostak .Ja jak byłam w h&m to babka sprzedajaca mnie wywolała z kolejki ze mam przejsc do przodu i wogole nie patrzalam na miny ludzi stojacych za mna .....ale oddech na plecach czułam
|
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sobotnio
![]() Farminka- trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku ![]() Ja mam w przyszłym tygodniu wizytę i się dowiem jak tam moja szyjka... Bajka- współczuję spotkania z takimi typami. Trzeba by zjeść jakieś śniadanko i przynajmniej trochę posprzątać, zrobić jakieś pranie...
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie - w I trymestrze i przed ciążą tak a potem lepiej sobie odpuścić. Problem polega na tym, że większość "witamin" (mam na myśli zbiory witamin, które łykamy każdego dnia, przepisane przez lekarzy) zawierają również kwas foliowy
|
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka – współczuję akcji w H&M ...
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 30 tygodniu zaś ide do niego na 4 d to zapytam czy pisze dla onetu chyba że przypadek....
|
|
|
|
|
#2299 |
|
Rozeznanie
|
witam
hd hmm mały masz ten brzuszek , a tak serio to między nami jest jakieś 2 tygodnie różnicy i mój przy twoim to maleństwo, ja nie wiem jak mi się tam dziecko mieści.agravka nie oddawaj tego pajaca ![]() farminka będzie dobrzeA ja mam termin na 16 sierpnia i chciałabym się rozpakować jakieś 2 tygodnie wcześniej żeby mieć dłuższe lato i z dzidziolem na spacery chodzić. Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-04-17 o 10:36 |
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Remont trwa
Sufit już prawie pomalowany. Załatane dziury itd. M szaleje z pędzlami, w domu wszystko na głowie, pies padł bo strasznie gorąco. W W-wie podniosła atmosfera związana z tygodniową rocznicą wypadku. TV nakręca sytuację.Oglądam relacje z W-wy i widzę, że cała stolica jest w zadumie. Patrzę za okno a tam normalna sobota...Wszyscy biegają, szum, gwar, facet na rogu sprzedaje rajstopy... Syreny wyją (o 9) a ludzie nawet się nie zatrzymali. Bałam się, że przylecą do nas sąsiedzi, że tu tragedia a M szoruje ściany ale na razie cisza... Nie ma mowy o wierceniu dziur ale myślę, że szuranie przeżyją ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jednak On mi robił połówkowe
![]() Plotki krązą ze ma 37 lat czy coś takiego..a jak na żywo widziałam to bym 30 nie dała ... Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-17 o 10:41 |
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
M zaproponował wycieczkę do lasu abym pooddychała
Mamy dwa parki blisko domu (Pola Mokotowskie i Park Szczęśliwicki) i często tam bywamy ale dzisiaj będzie LAS |
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
Misiulka ja nie mam takich snow Cytat:
bajka ale prostak! jak ja nie lubie takich typow blech... a wymiotow wspolczuje ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- hd to milego spacerku a na kleszcze naprawde uwazaj bo moj psiak juz jednego w tym sezonie zachaczyl bo nie kupilam mu tych kropelek na kark a one zawsze pomagaja papateria fajnie wiedziec ze chodzi sie do takiego specjalisty ![]() a ja bede musiala jechac na male zakupy ale poczekam do 12.00 bo teraz multum ludzi jest a pozniej sie troche poluzni
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Bajka burak straszny!! Ja tez mniej "waleczna" sie stalam bo odpowiadam za siebie i maluszka teraz. |
||
|
|
|
#2307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja też miałam być marcową mamusią
A będę lipcowo- sierpniową ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
No, ale ja brałam do końca pierwszego trymestru...Chociaż jak tak teraz patrzę to w witaminach które biorę też jest kwas foliowy... ehh, lepiej za duzo nie czytać, bo można zwariować ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() A co do kubełka to myślę, że nie z ilością przypraw tylko z tłustością panierki Bo to aż nieraz ocieka ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- W ogóle mam taką ochotę na kiełbachę z grilla, ze chyba umrę Chciałam zrobić jutro, ale to chyba lekka przesada, w dniu pogrzebu prezydenta i ogólnie, żałoba narodowa...ehh.
|
|||
|
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
byłam wczoraj w szpitalu na badaniach, miałam delikatne krwawienie rano no i ze 3 krwotoki z nosa, w sumie niby wszystko ok, ale powiedziano mi że moja dzidzia jest za mała no i w tym momencie zapytano mnie czy dużo wypoczywam i czy się relaksuje, a ja na to, zresztą zgodnie z prawdą, że nie bardzo mam czas bo ciągle pracuję 6 dni w tygodniu za barem i mi trochę ciężko, bo tyle czasu na nogach i ciągle się muszę schylać i żeby wejść za bar, to ja muszę prawie na czworakach pod nim przejść - a jako że nikt za mnie szklanek nie pozbiera, nie zmieni kegi, nie przyniesie lodu, no i na siku często - to ja tak wpełzam i wypełzam z tamtąd jakieś 10-15 razy na godzinę i potem brzuch mi twardnieje i wogóle... a szefowa mi nie chce skrócić pracy do 3 dni w tygodniu bo musiałaby zatrudnić drugą osobę, a jej nie stać na to i dupa (ja jestem oprócz jej syna - współwłaściciela- jedyną pracownicą). Jak im to wszystko wyłożyłam to lekarka napisała "piękny" list do mojej szefowej, że jest mi w pracy źle i niedobrze i że to może mi i ciąży zaszkodzić i inne takie... szefowa jak to przeczytała to się przeraziła i zaczęła mnie przepraszać, że ona nie miała pojęcia, bla bla bla, ale potem sobie przemyślała i teraz mam wrażenie, a nawet wiem na pewno, że ona tak pokrętnie próbuje mnie namówić żebym zrezygnowała z pracy, nawet mi powiedziała, że ktoś jej doradził żeby mnie zwolniła, ale wiem że nie może, bo jestem w zaawansowanej ciąży... wiem, że najlepszym rozwiązaniem byłoby wziąć zwolnienie lekarskie i mieć wszystko w d..pie, ale tu wcale nie tak łatwo o zwolnienie... pójdę w poniedziałek do mojego "rodzinnego" i zobaczę co da się zrobić, bo sytuacja stała się z deka napięta... tylko nie wiem na co jeszcze mogłabym ponarzekać żeby mi dał to zwolnienie... macie jakieś pomysły? sorki że się tak rozpisałam, ale musiałam to z siebie wyrzucić... ps. Farminko - trzymam za Ciebie mocno kciuki!!
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia. M prowadzi wycieczkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

Tylko nie z dodatkiem, a z samych surowych ziemniaków potartych jak na placki, trochę mąki,jajo, sól, pieprz, wegetę. Nie odciska ich. A później z kiszoną kapustą

no ale fakt jest jeden... cisnienie mi gosciu podniosl niemilosiernie :/

To jej druga ciaza , w pierwszej tego nie miała.