|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dawno mnie niebyło miałam małe zamieszanie w domu. Teściowa w szpitalu u nas remont masakra. Dzisiaj byłam u gina zaczął robic usg i centralnie na monitorze widac tyłek hehehe( normalnie jakby kamerka była miedzy nożkami) patrze a tam kreseczka
ale na 100% powie za miesiąc to będzie 20 tc. No zobaczymy czy coś wykiełkuje czy tak zostanie
|
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje córeczki
![]() A ja nie dawno wstałam, dobrze że ładna pogoda, bedzie mozna sie wybrac na jakis spacerek Taką mam chęć na twarożek ze szczypiorkiem ze musze isc do sklepu hihi. Dzisiuś ma zachcianki
|
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Kochane!!!! pewnie jeszcze wszystkie śpicie, no i dobrze bo na dworze strasznie zimno1!!!! brrrrr ja jakoś nie mogę spać rano, za to wieczorkiem mołabym bardzo szybko usnąć!!! miłej soboty Wam dziewczyny życze !!!
|
|
|
|
#1234 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
|
|
|
#1235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Juz chyba raczej nic nie wykielkuje do nastepnego badania, bo narzady plciowe zaczynaja sie przeksztalcac w juz w 11 tygodniu i moga byc praktycznie rozpoznawalne juz w 13tc. Wiadomo, lekarz musi miec dobra aparature no i dzidzius musi wspolpracowac, hihi
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Wstałam i w Krakowie piękne słońce i zjedliśmy z tż pyszne śniadanko. Włączam komputer wchodzę na forum a niej wiem czy wiecie ja przyszłam do was z wątku "próbować do skutku" b z TŻ sporo się staraliśmy o nasza fasolkę i co kolejna staraczka z tamtego wątku nas zostawia z powodu komplikacji zdrowotnych po próbach zajścia w ciąże. Pomidorko to już kolejna z NAS jest mi strasznie smutno , świat jest taki niespawiedliwy |
|
|
|
#1237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana gratuluję ci córeczki!!!!! |
|
|
|
|
#1238 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Cytat:
A w którym tygodniu ciąży robiłaś usg? Ja ide w skończonym 16tc i mam nadzieję,że ginka już coś dojrzy
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Kochane mam prośbę bo zamotałam się z tymi moimi tygodniami ciąży, może pomożecie mi obliczyć w którym tak naprawdę jestem bo te kalkulatory na necie niestety mówią inny tydz aniżeli mi gin mówi.
A więc w zeszłym tyg 7 kwietnia byłam w 11 tygodniu i 1 dzień ( czyli w 12 tygodniu) to w takim razie mam przyjąć, ze 13 kwietnia skończyłam 12 tydzień i zaczęłam 13( tego samego dnia?) czyli dzisiaj jestem w 13 tygodniu i 4 dniu ( czyli 14 tygodniu) dobrze myślę?pomóżcie bo się zamotałam
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skorzystaj z jakiegoś kalkulatora lub suwaczka, wtedy będziesz miała tygodnie na bieżąco
|
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie skorzystałam z kalkulatora no i niestety się nie pokryło z tym co mówił gin. On sam mi powiedział, że ciąża jest młodsza, aniżeli to co wyliczył mi kalkulator bowiem moj @ miałam strasznie nieregularny i to miało duży wpły na to, że inny tydzień wyszedł mi w kalkulatorze, a inny na usg u gina! |
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Ja dziś nie śpię od ok.5.30, zbudziłam się i nie mogłam usnąć, więc oglądałam wózki w i-necie a teraz oczy mi się zamykają. Dobrze, że dziś sobie przypomnialam, że muszę zrobić badania, więc pojechalam do laboratorium. Po raz pierwszy pobierał mi krew mężczyzna i powiem Wam, że bardzo dobrze mu to wyszło, zero bólu i szybciutko ![]() Butterfly83 - gratuluję dziewczynki! IlonaN2 - nie smutaj się Każda z nas ma jakieś swoje problemy, w ogóle każdy człowiek je ma, a czasami tylko się wydaje, że niektórzy mają lepiej niż my, ale to tylko tak z zewnątrz wygląda. Ja też trochę musiałam powalczyć o fasolkę i trochę łez wylałam czekajacanafasolke26 - ja też już się pogubiłam w tych tygodniach. U mnie generalnie łatwo jest liczyć, bo mam kalendarz z ponumerowanymi tygodniami, a skoro OM była 2 stycznia (sobota) to jest ten t.c. który i tydzień roku Wygląda na to, że dziś jest (lub był wczoraj) pierwszy dzień 16 t.c. Moja lekarka wg jakiegoś swojego kalendarza (takie koło, gdzie zaznacza się datę OM i z drugiej strony zaznaczy się termin porodu wyliczyła mi jeden tydzień mniej na poprzedniej wizycie... Ja prawie na 100% znam datę poczęcia hihi, ale nie wiem czy są kalkulatory liczące na tej podstawie t.c. Miłego dnia Dziewczynki!
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-04-17 o 10:28 |
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie śpiochy
![]() Cytat:
Dziś mam drugi dzień migreny i chyba zacznę walić głową w ścianę A z tym terminem to powiedz może kiedy miałaś ostatnią @ będzie łatwiej podpowiedzieć albo podaj termin porodu podany przez gina.. A najlepiej zrób sobie suwaczek. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-17 o 10:25 |
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
próbuje właśnie stworzyć swój suwaczek, ale obawiam się , mze przez ten nieregularny @ wyjdzie mi inny tydzień ciąży niż na usg. |
|
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
No to termin porodu masz wyliczony na podstawie OM.
Jest między nami dokładnie 10 dni róznicy ![]() Ja jutro kończę 12 tc, a więc od poniedziałku zaczyna mi się 13 tc. Dziś masz 13 tc + 3 dni, a więc jesteś w trakcie 14 tc. W środę skończysz 14 tc, a w czwartek rozpoczynasz 15 tc. Musisz się trzymać obliczeń według OM, bo tak się liczy wszędzie. A przesunięcie może wyjść każdemu nawet z regularnymi cyklami. Rzadko się zdarza, że kobieta rodzi dokładnie w wyliczonym terminie ![]() Ja miałam najkrótszy cykl 25 dni, a najdłuższy 35 dni, ale lekarz i tak trzyma się standardowego cyklu 28 dni. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-04-17 o 10:36 |
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia - jejku, współczuję bólu głowy. Ja też mam co jakiś czas b.silne migreny, a że w ciąży z lekami nie można poszaleć to jest to męczarnia. Mi nie pomaga paracetamol (może jedynie lekko uśmierza ból) ani okłady (zimne czy gorące). Kładę się spać, budzę kilka razy w nocy z bólem i wstaję z bólem
|
#1247 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie - np 14 tydzień i 3 dni to tak naprawdę 15 tydzień
![]() Miłego dnia dziewczynki. Pozdrowienia ze słonecznej wyspy
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, w końcu zrozumiałam o co chodzi z tymi tygodniami
![]() Myślałam że 15 t.c. + 3 dni to 3 dzień 15 tyg. Czyli moja lekarka wyliczyła t.c. tak jak ja
|
#1249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo właśnie na innym wątku ktoś mi podał ten sposób. Idę zaraz wypróbować, choć na samą myśl mi się wszystko podnosi do gardła. Ale spróbuję. Może ktoś z was próbował tego na ból głowy? ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, ze główka przestanie cie boleć i poczujesz się lepiej!!!! |
|
|
|
|
#1251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że mogłam pomóc.Pamiętaj, że u Ciebie nowy tc zaczyna się zawsze w czwartek. Jak masz jakiś kalendarz ścienny to sobie zaznacz w każdy czwartek kolejny tydzień i zawsze będziesz na bieżąco
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia - nie słyszałam o takim sposobie. Teraz w ogóle nie piję kawy, a że mam niskie ciśnienie to może powinnam. Popytam moją gin. co można poradzić na te bóle. Koniecznie napisz czy ta kawa Ci pomogła.
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Bleeeee... tego się nie da pić. Fuj, co za paskudzctwo.
Wzięłam dwa łyki, więcej chyba nie dam rady. Jak podziała, to napiszę. Jeśli to rzeczywiście coś będzie działać, to wolę to paskudztwo pić, niż męczyć się z migreną. Jednak nie wierzę, żeby to działało, bo by wszyscy chorujący na migrenę znali ten sposób i nie musieli truć się lekami... Ja kawy nie piję w ciąży, mimo że mam niskie ciśnienie. Jakoś nie czuję potrzeby, no i postanowiłam odstawić wszelkie używki, a więc kawę, colę, czarną herbatę. Zobaczymy czy to świństwo na mnie zadziała. Oby było warte tego poświęcenia
|
|
|
|
#1254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i udao mi się zrobić tego suwaczka ( czyli nie jestem aż tak głupia!!!!! |
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze, że przy migrenie często do bólu dochodzą np.mdłości i wtedy wypić coś takiego niezbyt smacznego jest ciężko.
Ja kawę odstawiłam zupełnie, czarną herbatę piję i ostatnio mam ogromną chęć na napoje gazowane, więc trochę je podpijam, ale w małych ilościach.
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
nie przejmuj się.. u mnie suwaczek też myli się o 1 dzień... pokazuje, że jestem dziś w 17 t i 4 d, a tak naprawdę to mam już za sobą 17 t i te 4 dni (liczę od wtorku, czyli dziś jest 17t5d)...
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Kochane!!! a jakie znacie najlepsze sposoby na rozstępy? jezcze u siebie ich nie zauważyłam, ale kumpela mi powiedziała ostatnio, ze najlepsza jest oliwka dla dzieci i wystarczy się nią smarować?
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
tak, oliwka jest skuteczna... ale są też balsamy przeciw rozstępom (np. w Rossmanie z serii Perfecta Mama lub Babydream).
|
|
#1259 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie smaruje oliwką, bo zawsze miałam bardzo suchą skóre. ale Moja mama niczym sie nigdy nie smarowała, urodziła 4 dzieci i nie ma ani jednego rozstępa
Aczkolwiek moja koleżanka smarowała ciałko różnymi dość dobrymi kremami i tak jej wyskoczyły. Wiec na to chyba nie ma reguły. Jak mają byc to będa Ja tez sie gubiłam w tych tygodniach, ale jak sie zamieszam, to wchodze szybko na kalkulator tygodnia ciąży i zawsze mi wychodzi tak jak ma byc
|
|
|
|
#1260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz będziesz miała zawsze na bieżąco i się nie pogubisz w tych tygodniach Cytat:
Cytat:
Teraz kupiłam olejek firmy WELEDA, bardzo pachnący olejkami eterycznymi. Skóra po nim jest jak pupka niemowlaka
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

ale na 100% powie za miesiąc to będzie 20 tc. No zobaczymy czy coś wykiełkuje czy tak zostanie

A w którym tygodniu ciąży robiłaś usg? Ja ide w skończonym 16tc i mam nadzieję,że ginka już coś dojrzy

Czyli moja lekarka wyliczyła t.c. tak jak ja