Trądzik - cz. 3 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 16:08   #571
Ercola
Zadomowienie

Dot.: Trądzik - cz. 3

U mnie niestety pogorszenie... A przez prawie 2 tygodnie było wręcz idealnie. Chyba muszę się wybrać do dermy. Ostatnio jak bylam przepisala mi Aknemycin, ale wydaje mi sie ze to za malo, bo łagodzi tylko skutki, a nie samą przyczynę wewnątrz. Jak myślicie,czy powinnam zasugerować dermie, żeby przepisała mi jakiś antybiotyk doustny ?

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 17:15   #572
ingielka
Przyczajenie

Przypominam sie.Zamieszczam zdjęcie. Uwaga, drastyczne.Nie chce sie niekomu pokazywać!
ingielka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 17:20   #573
Madelaine
Raczkowanie

U mnie tez pogorszenie,na czole i prawym policzku, lewy o dziwo w miarę ok. Za ok tydzień będę miała okres wiec pewnie będzie jeszce gorzej, bo u mnie zawsze kilka dni przed okresem jest masakra;/
W sobotę mam urodziny, chciałam gdzieś wyjść ze znajomymi,a tu twarz taka, że najchętniej siedziałabym całymi dniami w domu...Wkurza mnie, że przez trądzik tyle rzeczy mnie omija, tyle razy już zrezygnowałam z wyjścia gdzieś bo cera kiepsko wyglądała, do tego całkowicie zrezygnowałam z czekolady i przetworów mlecznych, a zawsze te rzeczy uwielbiałam,a to chyba i tak nie działa, nie wiem, jestem taka zła, że chyba zaraz wezmę i zjem sobie batona, najwyżej kilka pryszczy więcej mi wyskoczy i tak już tragicznie wyglądam;/

Ercola jeśli chcesz możesz powiedzieć dermatologowi, że stosowałaś już przeróżne maści i nic na dłuższą mete nie działa, wtedy pewnie sam Ci zaproponuje antybiotyk, a jak nie to powiedz, że zastanawiałabyś czy warto byłoby jakiś brać
Ja osobiście antybiotyków trochę się boję, wiadomo, że branie nawet kilka tygodni może źle wpłynąć na wątrobę, a na trądzik przepisuje się je zwykle na kilka miesięcy... Chociaż gdybym miała 100% gwarancje, że antybiotyk mi pomoże to brałabym na pewno, ale naczytałam się, że dużej liczbie osób trądzik wracał po odstawieniu antybiotyku
Madelaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 17:27   #574
ingielka
Przyczajenie

Stary 2010-04-15, 17:35   #575
n-nika
Zadomowienie

czy picie herbaty z bratka w ogóle coś pomaga?? ja kupiłam sobie jakiś czas temu, wypiłam jedną szkolankę i jakoś mi nie zasmakowała.
i ją odstawiłam...
-
Urządzamy Nasz dom
zaKochana
n-nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:09   #576
Madelaine
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez n-nika Pokaż wiadomość
czy picie herbaty z bratka w ogóle coś pomaga?? ja kupiłam sobie jakiś czas temu, wypiłam jedną szkolankę i jakoś mi nie zasmakowała.
i ją odstawiłam...
Hmmm słyszałam, że w pewnym stopniu pomaga ale na początku może nastąpić wysyp bo organizm sie oczyszcza z toksyn. Myślę, że z bratkiem będzie tak jak z wszystkim innym, jednemu pomoże, drugiemu nie

ingielka nie martw się, masz 16 lat więc może masz zwykły trądzik młodzieńczy które z wiekiem Ci minie, znam parę osób które w twoim wieku miały podobne problemy z cerą, a teraz po okresie dojrzewania mają czyściutkie buźki a nic specjalnego nie robiły No ale ja oczywiście uważam, że trądzik leczyć trzeba, zresztą każdy chciałby mieć jak najszybciej ładną buźkę, a nie czekać kilka lat Skoro bierzesz tetralysal już 50 dni a żadnej poprawy nie ma to ja bym wybrała się do dermatologa zapytać się czy wszystko jest ok i czy powinnam brać dalej. W sumie z tego co czytałam to niektórzy ludzie widzieli poprawę po tetracyklinie dopiero po jakiś 2-3 miesiącach, no ale tak ja pisałam najlepiej by było jakby Cie dermatolog zobaczył i ocenił stan Twojej buźki
Madelaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 18:41   #577
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ingielka Pokaż wiadomość
Eh lecznie czy teracyklina czy izotekiem trwa dlugo.. nawet antykoncepcyjne pomagaja dopiero po 2-3 opakowaniach. Tak wiec jesli sie juz podjlas leczenia nie przerywaj bo tylko bezsensownie i bezefektywnie wystawials na probe swoja watrobe i portfel.. A co Ci Pani dermatolog przepisala zewnetrzneie?? bo ehhh sam antybioytk to za malo trzeba jescze walczyc od zewnatrz...
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-15, 20:02   #578
ingielka
Przyczajenie

kalaaga:
Tetralysal 300mg 1 tab. dziennie, rano na oczyszczona twarz davercin(roztwór), witaminy z cynkim, wieczoerm izotrexin.
Stary 2010-04-15, 21:04   #579
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madelaine Pokaż wiadomość

Ercola jeśli chcesz możesz powiedzieć dermatologowi, że stosowałaś już przeróżne maści i nic na dłuższą mete nie działa, wtedy pewnie sam Ci zaproponuje antybiotyk, a jak nie to powiedz, że zastanawiałabyś czy warto byłoby jakiś brać
Ja osobiście antybiotyków trochę się boję, wiadomo, że branie nawet kilka tygodni może źle wpłynąć na wątrobę, a na trądzik przepisuje się je zwykle na kilka miesięcy... Chociaż gdybym miała 100% gwarancje, że antybiotyk mi pomoże to brałabym na pewno, ale naczytałam się, że dużej liczbie osób trądzik wracał po odstawieniu antybiotyku
dzieki za porade,musze sie szybko wybrac do dermy Wlasciwie nie jest to u mnie jakis wielki problem bo pryszcze pojawiają mi sie tylko w dolnej części twarzy, broda czoło i policzki zazwyczaj są czyste natomiast na lini żuchwy i wlosów często sie cos pojawia.... Więc nie wiem czy antybiotyk nie bedzie zbyt inwazyjny. Ale pewnie derma będzie wiedzieć

Stary 2010-04-15, 21:14   #580
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

mi to tez wyglada na taki zwykly tradzik mlodzienczy ja to mialam ogromne bluwy, a ty masz drobne, bralam tetralysal i poprawa to dopiero ok 3 opakowania aaaaaaaaa i pamietaj o kremie, smarowanie sie masciami rano i wieczorem moze za bardzo przesuszyc ci skore, lepiej podziel to jakos, i nawilzaj, ja polecam humektan

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 08:28   #581
n-nika
Zadomowienie

Ja wczoraj odebralam z apteki kremo-żel Ziaja Med Antybakteryjna, reduktor trądziku, punktowy, 15ml
...i wczoraj wieczorem umyłam twarz mydełkiem z nanosrebrem i nałożyłam cięnką warstwe tego kremu (akurat jestem przed okresem i mam wysyp codziennie rano nowych pryszczy w tym ropnych )... wracając do kremu, wczoraj go nałożyłam... dziś budze się, a tu (!) Ani jednego nowego pryszcza, twarz gładziutka, nie jest tłusta ani się nie świeci (co zawsze miałam po nocy)... normalnie jestem w szoku
ale nie chce chwalić tego żelu za szybko ...ale naprawde chyba normalizuje prace gruczołów, bo zawsze po nocy miałam tłustą twarz, a teraz matowa i taka delikatna, na dodatek pryszcze te co już powstały są tak jakby zagojone, nie czuje ich przecierając twarz ręką.
chyba sobie kupie jeszcze jedną tubke tego kremu dalam za niego 9zł.
-
Urządzamy Nasz dom
zaKochana
n-nika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-16, 10:23   #582
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
kalaaga:
Tetralysal 300mg 1 tab. dziennie, rano na oczyszczona twarz davercin(roztwór), witaminy z cynkim, wieczoerm izotrexin.
Zgadzam sie z kasiam musisz nawilzac buzke bo stan sie pogorysz a nie polepszy jak sie zbyt przesuszy.... Ponad to polecilabym zamaist myc buzke zwykla woda, to zastap ja przegotowana lub radzilabym przemywac ja kwasem borowym ( borasolem) on bardzo przyspiesza gojenie sie pryszczy) No i tak jak mowilam conajmniej 3 opakowan potzreba zeby zobaczyc jakies efekty.. ja bralam roaccutan tak samo mialam chwile zalamanai bo z 2 miesaice wydawlao mi sie ze wygladam coraz gorzej ale pozniej mi pomoglo ale jednak moj problem tkwil w gronkowcu i niestety wszytsko powrocilo w ciagu miesiaca od ostawienia ( w sumie nigdy nawet jak bralam lek nie mialam takiego momentu zbeym nie miala nic na twarzy..) Twoje chrostki wygladaja jak zwykly tradzik mlodzienczy... Ja to mialam troche takich jak tyle a wiekszosc to wielkich bolacych gul (( trzymam kciuki z eniedlugo ujzysz efekty)
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:38   #583
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
i ją odstawiłam...
Ja kiedys stosowałam bratek w tabletkach. Nie powiem, pomagał. Może nie sprawił, że miałam idealnie gładką skórę, ale przynajmniej nie wstydziłam się już pokazywać ludziom. Z minusów to tak: był wysyp malutkich krosteczek, chodziłam do toalety co pół godziny, pociłam sie przeokrutnie. Potem te objawy mineły

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 12:16   #584
ingielka
Przyczajenie

kasiam187,kalaaga:
dziekuje wam dziewczyny za rady i wsparcie. pozdrawiam
Stary 2010-04-16, 14:30   #585
dagna1
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
dawno mnie nie bylo

uzywalam kupe lat temu skinoren i nie pamietam jak to jest przy nim. moja wiedza ulotnila sie na ten temat. niby nie jest fotouczulający, wiec co z filtrami? lepiej mi sie zyje bez ich uzywania jednak chce cos robic z przebarwieniami i nie dopuszczac do powstawania nowych.. acha, i odpuscic sobie skinoren na okres wakacji? w ogole jest sens zaczac stosowac dopiero teraz?

pusta miska.. ale możesz ją napełnić!
dagna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 15:56   #586
Ercola
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj odebralam z apteki kremo-żel Ziaja Med Antybakteryjna, reduktor trądziku, punktowy, 15ml
...i wczoraj wieczorem umyłam twarz mydełkiem z nanosrebrem i nałożyłam cięnką warstwe tego kremu (akurat jestem przed okresem i mam wysyp codziennie rano nowych pryszczy w tym ropnych )... wracając do kremu, wczoraj go nałożyłam... dziś budze się, a tu (!) Ani jednego nowego pryszcza, twarz gładziutka, nie jest tłusta ani się nie świeci (co zawsze miałam po nocy)... normalnie jestem w szoku
ale nie chce chwalić tego żelu za szybko ...ale naprawde chyba normalizuje prace gruczołów, bo zawsze po nocy miałam tłustą twarz, a teraz matowa i taka delikatna, na dodatek pryszcze te co już powstały są tak jakby zagojone, nie czuje ich przecierając twarz ręką.
chyba sobie kupie jeszcze jedną tubke tego kremu dalam za niego 9zł.
Zazdroszcze Ci, bo ja z kremami z Ziaji Med wiązałam spore nadzieje,a niestety zapchało mnie po nich okrutnie

Stary 2010-04-16, 19:26   #587
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
dawno mnie nie bylo

uzywalam kupe lat temu skinoren i nie pamietam jak to jest przy nim. moja wiedza ulotnila sie na ten temat. niby nie jest fotouczulający, wiec co z filtrami? lepiej mi sie zyje bez ich uzywania jednak chce cos robic z przebarwieniami i nie dopuszczac do powstawania nowych.. acha, i odpuscic sobie skinoren na okres wakacji? w ogole jest sens zaczac stosowac dopiero teraz?
ja czytalam gdzies ze przy skinorenie mozna sie opalac tylko oczywiscie z umiarem;p stosowalam go przez dlugi czas w wakacje tez i nie uzywalam zadnych filtrow nic mi sie nie stalo;D no ale nie wiem do konca jak z tym lekiem jest;D
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 19:41   #588
skromnax1
BAN stały

Słuchajcie dziewczyny na trądzik mi pomogła maść Duac ona jest na Polskim rynku chyba od 2006 roku kosztuje 40 zł jest tylko na recepte musicie pójść do dermatologa ,żeby wam wypisał ale to jest na taki mały trądzik tzn. tak najbardziej na czole jak ktoś ma mi pomógł !! na wiekszy trądzik nie wiem czy się nadaje bo nie miałam aż tak dużego codziennie wieczorem się smaruje jak się idzie spać.
skromnax1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 20:11   #589
tuturutu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skromnax1 Pokaż wiadomość
Słuchajcie dziewczyny na trądzik mi pomogła maść Duac ona jest na Polskim rynku chyba od 2006 roku kosztuje 40 zł jest tylko na recepte musicie pójść do dermatologa ,żeby wam wypisał ale to jest na taki mały trądzik tzn. tak najbardziej na czole jak ktoś ma mi pomógł !! na wiekszy trądzik nie wiem czy się nadaje bo nie miałam aż tak dużego codziennie wieczorem się smaruje jak się idzie spać.

oj to raczej większości z nas tu zebranych niewiele pomoże ..

dziewczyny jestem po ogromnym załamaniu, moja buzia była w wysypie, ale mam chwilowy spokój. wszystkie piszecie, że macie wysyp przed okresem, cóż, ja mam niestety na odwrót i teraz czekam na atak paskud .. rozpoczęłam mini kurację - odstawiłam wszystkie normadermy, kremy, ostre toniki i prowadzę kurację biały jeleń + ogórkowy tonik ziaja + sudocrem [ + co drugi dzień peeling z St. Ives ] i powiem Wam szczerze, że albo faktycznie to zaczyna działać, albo po prostu skóra daje mi odpocząć od płakania nad jej stanem przez parę dni ..
tuturutu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-16, 22:34   #590
dagna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gogela Pokaż wiadomość
ja czytalam gdzies ze przy skinorenie mozna sie opalac tylko oczywiscie z umiarem;p stosowalam go przez dlugi czas w wakacje tez i nie uzywalam zadnych filtrow nic mi sie nie stalo;D no ale nie wiem do konca jak z tym lekiem jest;D
dziekuje za odzew wlasnie ja tez wtedy nie stosowalam filtrow,bo nie zaglebialam sie w tym temacie i tez zadnych skutkow ubocznych nie mialam. w takim razie przy stosowaniu skinorenu odpuszcze sobie filtry

Stary 2010-04-17, 09:53   #591
maajka19
Raczkowanie

U mnie też pogorszenie
W czwartek idę zrobić wymaz, ciekawe co z tego wyniknie, trzymajcie kciuki za mnie.

Jak dorwę aparat to zrobię zdjęcie i pokaże Wam jak obecnie wyglądają moje policzki Normalnie masakra Za dwa miesiące mam wesele kuzynki i nie wiem jak pójdę z taką cerą W dodatku, nie umiem tego wszystkiego dobrze ukryć pod makijażem

maajka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 10:08   #592
maajka19
Raczkowanie

Dodaje zdjęcia dla zobrazowania mojego problemu. Jak na nie patrze to czuję się jeszcze gorzej
Stary 2010-04-17, 10:12   #593
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maajka19 Pokaż wiadomość
U mnie też pogorszenie
W czwartek idę zrobić wymaz, ciekawe co z tego wyniknie, trzymajcie kciuki za mnie.

Jak dorwę aparat to zrobię zdjęcie i pokaże Wam jak obecnie wyglądają moje policzki Normalnie masakra Za dwa miesiące mam wesele kuzynki i nie wiem jak pójdę z taką cerą W dodatku, nie umiem tego wszystkiego dobrze ukryć pod makijażem

2 miesiace to jest duzo czasu! napewno do tego czasu podleczysz buzke

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Dodaje zdjęcia dla zobrazowania mojego problemu. Jak na nie patrze to czuję się jeszcze gorzej
nie przejmuje sie takmoim zdaniem to wcale tak zle nie wyglada jak piszesz dostaniesz jakis dobry antybiotyk i Ci wszystko zniknie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-17, 10:27   #594
maajka19
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gogela Pokaż wiadomość
nie przejmuje sie takmoim zdaniem to wcale tak zle nie wyglada jak piszesz dostaniesz jakis dobry antybiotyk i Ci wszystko zniknie
Tylko, że ja już się martwię, że na wymazie nic mi nie wyjdzie i dalej nie będę znać przyczyny. A w moich okolicach trudno o dobrego dermatologa.
Stary 2010-04-17, 10:56   #595
Ercola
Zadomowienie

Uff, jednak byl to tylko zwykly wysyp przed okresem, wiec poki co nie bede zawracac dermie glowy Ulzylo mi

Stary 2010-04-17, 11:54   #596
gogela
Raczkowanie

Cytat:
Tylko, że ja już się martwię, że na wymazie nic mi nie wyjdzie i dalej nie będę znać przyczyny. A w moich okolicach trudno o dobrego dermatologa.
nie martw sie na zapas a gdzie mieszkasz? moze ktorasz nas bedzie znala dobrego dermatologa z Twoich okolic
Stary 2010-04-17, 12:27   #597
maajka19
Raczkowanie

Nowy Sącz, ewentualnie gdzieś z okolic

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-17, 13:36   #598
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
dawno mnie nie bylo

hmm ja stosowalam swego czasu skinoren i filtra nie uzywalam bo mi nik tnie powiedzial, ze trzeba, i nic w sumie mi sie nie stalo, ale teraz juz bym chyba nie zaryzykowala aa i w lecie tez smarowalam

Cytat:
Nowy Sącz, ewentualnie gdzieś z okolic
ja lecze sie u dermatologa w Brzesku , mi bardzooo pomogla, nawyza sie ;
Rybicka-Mączka Danuta

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 23:06   #599
lmartal
Przyczajenie

Też stosowałam skinoren latem i żadnych filtrów do tego i nic mi się nie stało. Szczerze to o filtrach dowiedziałam się z tego forum...
A na marginesie, lubiłam skinoren.

Moi znajomi chcą się koniecznie wybrać na basen w tym tygodniu, więc tradycyjnie "mam okres"...
Stary 2010-04-18, 00:02   #600
dagna1
Zakorzenienie

dzieki za odp we wtorek lece do lekarza po recepte. lmartal, daj korektor na najgorsze miejsca i idz na basen

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości