![]() |
#571 |
Zadomowienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
U mnie niestety pogorszenie... A przez prawie 2 tygodnie było wręcz idealnie. Chyba muszę się wybrać do dermy. Ostatnio jak bylam przepisala mi Aknemycin, ale wydaje mi sie ze to za malo, bo łagodzi tylko skutki, a nie samą przyczynę wewnątrz. Jak myślicie,czy powinnam zasugerować dermie, żeby przepisała mi jakiś antybiotyk doustny ?
#572 |
Przyczajenie
|
Przypominam sie.Zamieszczam zdjęcie. Uwaga, drastyczne.Nie chce sie niekomu pokazywać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Raczkowanie
|
U mnie tez pogorszenie,na czole i prawym policzku, lewy o dziwo w miarę ok. Za ok tydzień będę miała okres wiec pewnie będzie jeszce gorzej, bo u mnie zawsze kilka dni przed okresem jest masakra;/
W sobotę mam urodziny, chciałam gdzieś wyjść ze znajomymi,a tu twarz taka, że najchętniej siedziałabym całymi dniami w domu...Wkurza mnie, że przez trądzik tyle rzeczy mnie omija, tyle razy już zrezygnowałam z wyjścia gdzieś bo cera kiepsko wyglądała, do tego całkowicie zrezygnowałam z czekolady i przetworów mlecznych, a zawsze te rzeczy uwielbiałam,a to chyba i tak nie działa, nie wiem, jestem taka zła, że chyba zaraz wezmę i zjem sobie batona, najwyżej kilka pryszczy więcej mi wyskoczy i tak już tragicznie wyglądam;/ Ercola jeśli chcesz możesz powiedzieć dermatologowi, że stosowałaś już przeróżne maści i nic na dłuższą mete nie działa, wtedy pewnie sam Ci zaproponuje antybiotyk, a jak nie to powiedz, że zastanawiałabyś czy warto byłoby jakiś brać ![]() Ja osobiście antybiotyków trochę się boję, wiadomo, że branie nawet kilka tygodni może źle wpłynąć na wątrobę, a na trądzik przepisuje się je zwykle na kilka miesięcy... Chociaż gdybym miała 100% gwarancje, że antybiotyk mi pomoże to brałabym na pewno, ale naczytałam się, że dużej liczbie osób trądzik wracał po odstawieniu antybiotyku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zadomowienie
|
czy picie herbaty z bratka w ogóle coś pomaga?? ja kupiłam sobie jakiś czas temu, wypiłam jedną szkolankę i jakoś mi nie zasmakowała.
![]() i ją odstawiłam...
![]() |
#576 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ingielka nie martw się, masz 16 lat więc może masz zwykły trądzik młodzieńczy które z wiekiem Ci minie, znam parę osób które w twoim wieku miały podobne problemy z cerą, a teraz po okresie dojrzewania mają czyściutkie buźki a nic specjalnego nie robiły ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Raczkowanie
|
Eh lecznie czy teracyklina czy izotekiem trwa dlugo.. nawet antykoncepcyjne pomagaja dopiero po 2-3 opakowaniach. Tak wiec jesli sie juz podjlas leczenia nie przerywaj bo tylko bezsensownie i bezefektywnie wystawials na probe swoja watrobe i portfel.. A co Ci Pani dermatolog przepisala zewnetrzneie?? bo ehhh sam antybioytk to za malo trzeba jescze walczyc od zewnatrz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Przyczajenie
|
kalaaga:
Tetralysal 300mg 1 tab. dziennie, rano na oczyszczona twarz davercin(roztwór), witaminy z cynkim, wieczoerm izotrexin. |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#580 |
Wtajemniczenie
|
mi to tez wyglada na taki zwykly tradzik mlodzienczy ja to mialam ogromne bluwy, a ty masz drobne, bralam tetralysal i poprawa to dopiero ok 3 opakowania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Zadomowienie
|
Ja wczoraj odebralam z apteki kremo-żel Ziaja Med Antybakteryjna, reduktor trądziku, punktowy, 15ml
...i wczoraj wieczorem umyłam twarz mydełkiem z nanosrebrem i nałożyłam cięnką warstwe tego kremu (akurat jestem przed okresem i mam wysyp codziennie rano nowych pryszczy w tym ropnych ![]() ![]() ![]() ale nie chce chwalić tego żelu za szybko ![]() ![]() chyba sobie kupie jeszcze jedną tubke tego kremu ![]()
![]() |
#582 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Przyczajenie
|
kasiam187,kalaaga:
dziekuje wam dziewczyny za rady i wsparcie. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() dawno mnie nie bylo uzywalam kupe lat temu skinoren i nie pamietam jak to jest przy nim. moja wiedza ulotnila sie na ten temat. niby nie jest fotouczulający, wiec co z filtrami? lepiej mi sie zyje bez ich uzywania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#587 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
BAN stały
|
Słuchajcie dziewczyny na trądzik mi pomogła maść Duac ona jest na Polskim rynku chyba od 2006 roku kosztuje 40 zł jest tylko na recepte musicie pójść do dermatologa ,żeby wam wypisał ale to jest na taki mały trądzik tzn. tak najbardziej na czole jak ktoś ma mi pomógł !! na wiekszy trądzik nie wiem czy się nadaje bo nie miałam aż tak dużego codziennie wieczorem się smaruje jak się idzie spać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
oj to raczej większości z nas tu zebranych niewiele pomoże .. ![]() dziewczyny jestem po ogromnym załamaniu, moja buzia była w wysypie, ale mam chwilowy spokój. wszystkie piszecie, że macie wysyp przed okresem, cóż, ja mam niestety na odwrót i teraz czekam na atak paskud ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Raczkowanie
|
U mnie też pogorszenie
![]() W czwartek idę zrobić wymaz, ciekawe co z tego wyniknie, trzymajcie kciuki za mnie. Jak dorwę aparat to zrobię zdjęcie i pokaże Wam jak obecnie wyglądają moje policzki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Raczkowanie
|
Dodaje zdjęcia dla zobrazowania mojego problemu. Jak na nie patrze to czuję się jeszcze gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Raczkowanie
|
Tylko, że ja już się martwię, że na wymazie nic mi nie wyjdzie i dalej nie będę znać przyczyny. A w moich okolicach trudno o dobrego dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Zadomowienie
|
Uff, jednak byl to tylko zwykly wysyp przed okresem, wiec poki co nie bede zawracac dermie glowy
![]() ![]()
#596 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Raczkowanie
|
Nowy Sącz, ewentualnie gdzieś z okolic
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja lecze sie u dermatologa w Brzesku , mi bardzooo pomogla, nawyza sie ; Rybicka-Mączka Danuta |
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Przyczajenie
|
Też stosowałam skinoren latem i żadnych filtrów do tego i nic mi się nie stało. Szczerze to o filtrach dowiedziałam się z tego forum...
A na marginesie, lubiłam skinoren. ![]() Moi znajomi chcą się koniecznie wybrać na basen w tym tygodniu, więc tradycyjnie "mam okres"...
#600 |
Zakorzenienie
|
dzieki za odp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.