|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część IV
ja nie prostowałam aż do dziś, bo musiałam zrobić zdj do dyplomu i musiałam jakoś wyglądać... Płytki mam połamane i podrapane ale i tak nie mam zamiaru kupować nowej a tym złomem raz na ruski rok się posłużę
|
#4532 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ehh to chyba nie dla mnie te szampony, bo moje włosy są takie raczej mocno puszyste, nie chce żeby były jeszcze bardziej napuszone... ![]() szukam czegoś nawilżającego, z dobrym składem, nie puszącego... ![]() a ten fitomed zawiera DMDM, którego ja unikam, bo to jakiś niedobry składnik ![]() http://www.cosmeticsdatabase.com/wor...hp?query=dmdm+
![]() Edytowane przez MsTseTse Czas edycji: 2010-04-16 o 21:15 |
||
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba żeby nie mieć żadnych 'złych' składników to trzeba by wodą myć włosy hehehe
Przecież coś musi je umyć, coś innego zadziałać w inny sposób, a przecież wszystko, nawet najlepszy lek ma jakieś skutki uboczne które i tak nie u wszystkich się pojawiają ![]() Mnie ten szampon póki co najbardziej pasuje, więc polecam. A jeśli komuś coś innego pasuje to niech tego używa ![]() Trzeba znaleźć pielęgnację odpowiednią dla siebie ![]() NP o silikonach tyle tu złego piszecie i staracie się ich unikać, a na wątku o nich ktoś pisał ile dobrego tak na prawdę wnoszą, i że nie są wcale takie złe ![]() Dla tego ja mówię: nie da się wszystkiego uniknąć w składzie bo dla jednego to jest dobre dla drugiego co innego ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Ja sobie dzisiaj np zakupiłam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...emperatura.htm żeby ochronić włosy przed temperaturą. Pachnie alkoholem rzeczywiście, ale tylko bezpośrednio, po przeprostowaniu zapach zamienia się w taki dość przyjemny. Ma w składzie alkohol enat. którego staram się unikać ale stwierdziłam że będę go używać tylko o prostowania całych włosów, a robię to raz za czas, dzisiaj użyłam pierwszy raz na imprezkę i jestem nim zachwycona. Włosy nie obciążone, a błyszczą tak że aż po same końce ![]() o tego wystarczyło tylko jedno lub dwa pociągnięcia prostownicą i były idealnie proste i wygładzone ![]() Ale tj mówię do stosowania od czasu do czasu (czyt. rzadko)
|
#4534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4535 |
|
Wtajemniczenie
|
A co to jest właściwie przeproteinowanie, jak do niego dochodzi i jakie są objawy?
|
|
|
|
#4536 |
|
Rozeznanie
|
Szorstkie, matowe włosy, na skutek używania masek z dużą ilością protein przez dłuższy czas, kiedy włosy już ich nie potrzebują
świat dzieli się na dwie połowy, w jednej z nich jest nie do życia, w drugiej nie do wytrzymania. "Piękni dwudziestoletni" Fat burning: start:51,5 kg brzuch:70 cm. cel: brzuch 60 cm. waga?może pozostać ![]() |
|
|
|
#4537 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A używałam go raz na tydzień! Przez krótki czas bo miesiąc temu dopiero mi przyszedł. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Chyba mam już zregenerowane włosy, więc wszystkie szampony i odżywki do regeneracji chowam dalej do półki, na razie używam szamponu Joanny nawilżającego i HE na błyszczenie, czasem nawet Bambi. Powiedzcie mi jaki szampon najlepiej używać do zdrowych włosów? Wzmacniający, nawilżający? hmm? Czy można używać szamponu obojętnie z jakimi właściwościami...? Bo już sama nie wiem
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
kupiłam sobie wczoraj balsam z AP, ten z miodem i mlekiem chyba
dzisiaj go wypróbuję.ja niestety muszę prostować, staram się to robić jak najrzadziej, ale z 2 razy w tygodniu to minimum jak miałam dłuższe włosy to w ogóle nie prostowałam, ale teraz ścięłam do ramion i żeby wyglądały tak hmm elegancko a nie jak u małej dziewczynki muszę wyprostować ![]() zastanawiam się nad czymś termoochronnym, mam złotego kallosa, ale raczej jest taki sobie. polecacie coś? czego używacie? myślałam nad matrixem. |
|
|
|
#4540 |
|
Konto usunięte
|
Przetestowałam Elution Ducray - i ulga... wreszcie mnie nie swędzi
pierwszy lek wczoraj nałożyłam - i ulga |
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam już od 3 tygodni Seboradin Niger, i swędzenie powoli znika. Przeczytałam na opakowaniu, że po 3 tygodniach trzeba zrobić 1 tydzień przerwy w stosowaniu tego lotionu. Dlaczeg?.. |
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już od dwóch dni używam Glorię, bo ostatnio ja zaniedbałam. I włosy są takie miękkie, lekko napuszone, co u mnie na plus
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Gloria, Gloria.... kupię ale nie teraz. Tak smao jak jedwab Wax-a...
dzis wyposazylam sie w dove - szampon i odzywke Przeciw temperaturze ![]() Tylko czy to jest normalne ze odzywka zawirra alkohol? prosze nie mowcie ze to źle bo sie zabije!! ![]() ![]()
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
|
|
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze przyznam ze używam Seboradinu Lotionu ale to tych zaleceń się nie stosuję
|
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam łupież od jakichś 2 tygodni i za nic nie mogę się go pozbyć. Mam wrażenie, że szampon Joanna Rzepa(zielona etykietka) i kuracja Rzepowa również z Joanny go potęgują.
Nie wiem co robić, obecnie myję w Dziegieciowym Mrs.Potter's ale oprócz smrodu nic wiele nie daje i kiepsko pomaga.
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdziwilam sie, bo taki drogeryjny...
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
ja też mam problemz łupieżem, ale nie takim sypkim, tylko na skalpie mam ten łupież, jak go 'zdrapę' to leci ;/
wydaje mi się że babydream mnie uczulił. teraz myję rzepą i naturia bursztynową chyba, ta do włosów z łupieżem, trochę mi pomogła ta druga. |
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
no ja własnie kupiłam oliwke hipp i litrowego stapiza.
no i mam pyt co do olejow czy sie nadaje i ktory wybrac: olej z pestek winogron monini olej z ryzu surini olej z sezamu tłoczony na zimno (grecki)
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nabawiłam sie łupiezu i jestem prawie pewna że przez Joanne rzepe z fioletową etykietką...ehh a już byłam przekonana ze zdrowy szampon itd a tu takie cos ![]() stosowałam nizoral ale jak umyje jakimkolwiek innym łupież wraca....heeelp
|
|
#4551 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm... Nie mam problemu z łupieżem, ale kiedyś się pojawił i od razu po użyciu szamponu aptecznego ze Stapiza zniknął ;D
|
|
|
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny polecam Wam Nizoral - naprawde!
Ja mialam łupiez takie mnalutkie kropeczki po duzym czerwonym palmolivie i kupilam 3 saszetki, juz po 1 nie bylo widac lupiezu ![]() Mam za to newsa! Obcielam sobie sama włosy nie są perfekcyjne bo to 1 raz ale mysle ze z czasem bede mistrzynia w scinaniu swoich wlosow Tylko musze kupic nowe nozyczki ... ![]() I wiecie co?! Bylam dzis w Naturze... ale nie spotkałam zadnych masek... jak juz to jaka błotna afrykańska, loreal i cos tam, ale zeby jakąs Joanne lub cos innego to ... po prostu nie bylo, a najlepsze bylo to ze jak spytalam o jewab CHI (powiedziałam CZI bo niby jak sie inaczej to wymawia ) to sie spytala mnie co to jest.... takze moge sobie pomarzyc... Ale na pocieszenie kupil,am szampon + odzywka z Dove przed wysoką temp. Wiec umyłam włosy tym szamponem, dałam odzywke, splukalam i nalozylam WAX-a. Tym razem postanowilam nie dawac na konowki rycyny i nie myc wlosow w ogole po WAX-ie. Strzał w dziesiątkę! Spłukałam Waxa, nalozylam po prostu odrobine odzywki Dove na same koncowki iii efekt Nawilzone koncowki (niestety rycyna mi nie sluzy bo jak wysusze suszarą po rycynie to mam suche i takie jakby sianowate) , i blask po Waxie
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ Edytowane przez fiska Czas edycji: 2010-04-18 o 00:24 |
|
|
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
A pod jakim hasłem szukać protein w składzie? Moje włosy, odkąd zaczęłam o nie jako tako dbać (wcześniej tylko mycie) zrobiły się cieżkie, grubsze, ale tez matowe, a zawsze miałam lsniące..
|
|
|
|
#4554 |
|
Rozeznanie
|
a ja w końcu kupiłam waxa, ale tego z beauty formulas, w superpharmie, 10 zł za dwa opakowania [kocham promocje!]. zobaczymy, co z tego wyniknie.
i śniło mi się, że poszłam do fryzjera i kobiecina znów mnie za dużo i brzydko obcięła. i jak to teraz interpretować?!
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4556 |
|
Wtajemniczenie
|
W nazwie powinno być protein lub hydrolyzed protein, np. (hydrolyzed) silk protein.
|
|
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
zapewne albo do wyczerpania zapasów, a jak nie do to końca kwietnia.
w złotych było jeszcze parę opakowań . w promocji był akurat Wax Henna, głęboko odżywiający wosk do włosów .
|
#4558 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Poza tym włosy mi się do niego przyzwyczaiły i nie działał już tak jak wcześniej. Teraz zrobiłam sobie ponad półroczną przerwę i znowu do niego wrócę - muszę tylko zużyć wszystkie silikonowe cuda jakie mam teraz. Umyłam dziś włosy szamponem bez silikonów, spryskałam włosy minimalną ilością Gliss Kura z jedwabiem i wgniotłam balsam b/s z apteczki babuni Joanny i mam takie cudowne włosy.. Dlatego chcę zużyć to co mam teraz z silikonami (szampon, odżywka, maska) i wracam do pielęgnacji głównie bezsilikonowej. |
|
|
|
|
#4559 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj muszę się przeprosić z szamponem Pharmaceris zielonym - jak się okazało po zastosowaniu leku głowa mnie nie swędzi, więc to nie była jego wina, a wina nie leczonego ŁZS
Żeby nie zapeszyć, leki działają (tfu, tfu przez lewe ramię). |
|
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś źle reaguje na proteiny to powinien unikać różnych składników typu Hydrolized X, X Protein, X Amino Acid (w miejsce mogą się pojawić różniste rzeczy typu Silk, Milk, Wheat itd.), różnych enzymów, kolagenu, keratyny itp. Trzeba też uważać na Panthenol, bo niektórzy reagują na niego podobnie jak na proteiny.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

Może kupię sobie jakiś zwykły drogeryjny o 

aż po same końce 

21.06.2014r.
Nie wiem co robić, obecnie myję w Dziegieciowym Mrs.Potter's ale oprócz smrodu nic wiele nie daje i kiepsko pomaga.
po duzym czerwonym palmolivie i kupilam 3 saszetki, juz po 1 nie bylo widac lupiezu 
) to sie spytala mnie co to jest....