"Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz XVI:) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-17, 12:32   #2821
OlkaR
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
to ja jestem lepsza - przeczytalam 1,5 strony - i stwierdzilam, ze tego nie rozumiem i ze tego nie da sie czytac -nie przeczytalam nawet streszczenia, tylko podsumowanie w opracowaniu (streszczenie streszczenia )
Hahahaha no to rzeczywiście... dałaś czadu
Ja bardzo chciałam to przeczytać, żeby mieć jakąś bardziej rozbudowaną opinię no ale nie dałam rady.
Przykrostka
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:38   #2822
Claris
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

A ja "Pana Tadka" przeczytałam i to nawet dwa razy i nawet mi się podobał gorzej np. takie "dziady"
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:41   #2823
OlkaR
Zakorzenienie

"Dziadów" też nie czytałam jakiś tam fragment tylko ale też były do bani.
Stary 2010-04-17, 12:42   #2824
skimos
Zakorzenienie

Ja też nie dałam rady przeczytać całości. No ale podziwiam Mickiewicza za takie dzieło, wszystko wierszem etc. (no epopeję).

Zapakowałam paczuszkę dla Carmi i najlepiej bym padła leniem na łóżko. Nie wiem co się dzieje. Do tego TŻ nie chce dać się wygnać po lody

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Dziadów jedną część przeczytałam, w bólach. Wesela wcale, a pisałam z niego maturę próbną + normalną (i ta druga całkiem nieźle poszła)

Za to Quo Vadis mi się bardzo podobało, wciągnęło mnie.
I Robinson Cruzoe

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:51   #2825
Gwizdak
Zakorzenienie

"Pan Tadeusz", to i mnie jakoś nie urzekł specjalnie, ale "Dziady" tak. Szczególnie "Ustęp". Moje ulubione lektury w szkole to były:
"Krzyżacy", "Quo vadis","Zbrodnia i kara", "Przedwiośnie", "Lalka", "Syzyfowe prace", "Trylogia", "Mistrz i Małgorzata","Sanatorium pod Klepsydrą", "Proces" no i "Ania z Zielonego Wzgórza" i "Czarna owieczka" w podstawówce

Za szczyt grafomaństwa uważam "Nad Niemnem". Nie pasowali mi też "Chłopi" - znaczy to pewnie dobra książka, ale nie moja poetyka zupełnie.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:54   #2826
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Hahahaha no to rzeczywiście... dałaś czadu
Ja bardzo chciałam to przeczytać, żeby mieć jakąś bardziej rozbudowaną opinię no ale nie dałam rady.
Przykrostka
dla mnie w ogole przebrniecie przez romantyzm bylo katorga...przez pozytywizm zreszta tez - wszystko takie rozwlekle i nudne - no przez Sienkiewicza nie bylam w stanie przebrnac..... lektury zaczely mi sie podobac dopiero po tych epokach....choc Mloda Polska to glownie poezja z kolei ktorej rowniez nie lubie....
ogolnie bardzo lubie czytac i zawsze duzo czytalam...ale lektury to byla tragedia - choc pare przeczytalam i mi sie podobaly - to min. Dzuma, Mistrz i Malgorzata, Proces, Zbrodnia i kara, Folwark zwierzecy i literatura wojenna - te wszystkie Medaliony, Inny swiat itp....a i Malowanego Ptaka Kosinskiego przeczytalam - strasznie mna ta ksiazka wstrzasnela i nie wiem jak takokrutna ksiazka moze byc lektura ....
Stary 2010-04-17, 12:54   #2827
carmelova
Zakorzenienie

Skimosku wysłałam pieniążki, ale pewnie przyjdą w poniedziałek rano.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:58   #2828
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
A jaki rozmiar wysyła Ci skimos?

Tż dzwonił i mi kazał zrobić lód w zamrażalce, bo stawia dziś malibu z mleczkiem z okazji swoich urodzinek fajno
Stary 2010-04-17, 13:00   #2829
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Tż dzwonił i mi kazał zrobić lód w zamrażalce, bo stawia dziś malibu z mleczkiem z okazji swoich urodzinek fajno
superasnie malibu
Stary 2010-04-17, 13:02   #2830
crozee
Zakorzenienie

claris, tez chceeeeee

co kupic dziecku na Komunię??
Stary 2010-04-17, 13:04   #2831
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Malibuuu uwielbiam , mam nadzieję , że podzielisz się

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
claris, tez chceeeeee

co kupic dziecku na Komunię??
Zależy kim jesteś dla dziecka
W tych czasem daje się telefony laptopy , biżuterię pewnie chrzestna kupi . Jeszcze zależy czy to dziewczynka czy chłopczyk , może jakieś zainteresowania ma szczególne
Stary 2010-04-17, 13:05   #2832
skimos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Oki no ja i tak je w poniedziałek będę wysyłać, bo dziś nie wiem czy poczta jest w ogóle czynna z racji tej żałoby (czytałam że u jednej organizatorki nieczynna).
Cytat:

Wysyłam 39 z czarnych niskich koturnów/platform peep toe.
Łaaaaa

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:07   #2833
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Kto to te 10 % ? hę?
te, których nie poznałam jeszcze plus wypowiadające się tu koleżanki z innego wątku
i ja mogę być Twoim friendsem, o ile mi zaśpiewasz: "przyjaciel potrzeeeeeeeeeebny od zaraz"
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
taaaaaaaaaaa

dzień dobry, cześć i czołem

dzisiaj jestem zazdrośnicą....... na maxaaaaaaaaaaaa!!

zazdroszczę mojej znajomej bo właśnie szykuje się na swój dzisiejszy ślub

makijaż, fryzjer, suknia..... ehhhh

ja też się szykuję na ten ślub i weselicho bo jesteśmy zaproszeni
jaaa, no to super udanej zabawy

co do lektur, to jako polonistka się nie powinnam wypowiadać mnie się zawsze podobała poezja bardziej od prozy. potem mi się trochę odmieniło. natomiast prawdziwą fascynację literaturą zaczynam czuć od dwudziestolecia międzywojennego. kocham Tuwima szczerą miłością, Brunona Schulza i Gombrowicza toże opowiadania Iwaszkiewicza to majstersztyk!
a potem Mirka Białoszewskiego, Zbyszka Herberta, poetów Hybrydy i Brulionu z prozatorstwa współczesnego polskiego to nie ma zbyt wielu takich moich autorytetów.

w liceum lubiłam Ballady i romanse Mickiewicza.
Na studiach mi przeszło. Tzn. wiecie, weź tu zachwycaj się Rejem albo Rozmową mistrza Polikarpa ze śmiercią, gdy wiesz, że taki Przyboś ich miażdży.
Ale dotarło do mnie, że oni byli prekursorami. Słowacki - nie cierpię jego twórczości, to była dla mnie prawdziwa męka. Ale podziwiam go za system genezyjski - gościu był geniuszem w tej kwestii. No i teraz to tak Norwid do mnie najbardziej przemawia, bo mi go żal taki outsider, nikt go nie lubił i w ogóle... tylko do cyca przytulić
Poza tym wszystkie Konrady, Kordiany, Dziady, Tadeusze i inne takie mnie dobijały. Nie moja bajka. Nuuudyyy!
Nie ma się czym chwalić, ale "Nad Niemnem" nie przeczytałam. Choć fragmenty ruszyłam i wiem, że to bardzo emancypacyjna proza. Natomiast narracja Orzeszkowej czy Sienkiewicza to dla mnie droga przez okrutnie nudne piekło...
Poza tym Sienkiewicz ciągle pisał to samo - dopiero jak go zjechali krytycy, to zmienił historię w Krzyżakach i dodał Jagnę
Z poytywizmu lubię opowiadania. ABC, Nasza szkapa itp. to bardzo ciężkie lektury wbrew pozorom. Nie wiem, jak można je przerabiać w podstawówce.
No w Młodej Polsce jest już lepiej - ta fascynacja szatanem, Nitschem i takie tam do mnie przemawia.
No a potem jest już dwudziestolecie, które ukochałam najmocniej

a tak swoją drogą to to, że czegoś nie rozumiemy i jest dla nas za ciężkie, nie oznacza, że jest głupie i do bani ja tak miałam z "Ulissesem" - podchodziłam do niego z 10 razy. Po prostu jeden wielki bełkot... Rzucałam to i uważałam, że ludzie dopatrują się tam głębi, której nie ma.
Dopiero ostatnim razem zrozumiałam.

ale teraz to ja już nie umiem czytać książek... niestety, ale moja praca odbiera totalnie przyjemność czytania, Roland Barthes byłby zawiedziony

OK, lecę machnąć pranie i na ten szoping wreszcie
paaa

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2010-04-17 o 13:13
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:18   #2834
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
superasnie malibu
Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
claris, tez chceeeeee
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Malibuuu uwielbiam , mam nadzieję , że podzielisz się
No nie wiem, nie wiem, czy mi starczy silnej woli, by zostawić, bo sama też uwielbiam

Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość

Wysyłam 39 z czarnych niskich koturnów/platform peep toe.
Łaaaaa
Pytam się, bo carmi chyba ma ten sam rozmiar co ja, bo widziałam, że kiedyś zamawiała. Ja mam r. 37 tych butów
Stary 2010-04-17, 13:21   #2835
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
te, których nie poznałam jeszcze plus wypowiadające się tu koleżanki z innego wątku
i ja mogę być Twoim friendsem, o ile mi zaśpiewasz: "przyjaciel potrzeeeeeeeeeebny od zaraz"

jaaa, no to super udanej zabawy

co do lektur, to jako polonistka się nie powinnam wypowiadać mnie się zawsze podobała poezja bardziej od prozy. potem mi się trochę odmieniło. natomiast prawdziwą fascynację literaturą zaczynam czuć od dwudziestolecia międzywojennego. kocham Tuwima szczerą miłością, Brunona Schulza i Gombrowicza toże opowiadania Iwaszkiewicza to majstersztyk!
a potem Mirka Białoszewskiego, Zbyszka Herberta, poetów Hybrydy i Brulionu z prozatorstwa współczesnego polskiego to nie ma zbyt wielu takich moich autorytetów.

w liceum lubiłam Ballady i romanse Mickiewicza.
Na studiach mi przeszło. Tzn. wiecie, weź tu zachwycaj się Rejem albo Rozmową mistrza Polikarpa ze śmiercią, gdy wiesz, że taki Przyboś ich miażdży.
Ale dotarło do mnie, że oni byli prekursorami. Słowacki - nie cierpię jego twórczości, to była dla mnie prawdziwa męka. Ale podziwiam go za system genezyjski - gościu był geniuszem w tej kwestii. No i teraz to tak Norwid do mnie najbardziej przemawia, bo mi go żal taki outsider, nikt go nie lubił i w ogóle... tylko do cyca przytulić
Poza tym wszystkie Konrady, Kordiany, Dziady, Tadeusze i inne takie mnie dobijały. Nie moja bajka. Nuuudyyy!
Nie ma się czym chwalić, ale "Nad Niemnem" nie przeczytałam. Choć fragmenty ruszyłam i wiem, że to bardzo emancypacyjna proza. Natomiast narracja Orzeszkowej czy Sienkiewicza to dla mnie droga przez okrutnie nudne piekło...
Poza tym Sienkiewicz ciągle pisał to samo - dopiero jak go zjechali krytycy, to zmienił historię w Krzyżakach i dodał Jagnę
Z poytywizmu lubię opowiadania. ABC, Nasza szkapa itp. to bardzo ciężkie lektury wbrew pozorom. Nie wiem, jak można je przerabiać w podstawówce.
No w Młodej Polsce jest już lepiej - ta fascynacja szatanem, Nitschem i takie tam do mnie przemawia.
No a potem jest już dwudziestolecie, które ukochałam najmocniej

a tak swoją drogą to to, że czegoś nie rozumiemy i jest dla nas za ciężkie, nie oznacza, że jest głupie i do bani ja tak miałam z "Ulissesem" - podchodziłam do niego z 10 razy. Po prostu jeden wielki bełkot... Rzucałam to i uważałam, że ludzie dopatrują się tam głębi, której nie ma.
Dopiero ostatnim razem zrozumiałam.

ale teraz to ja już nie umiem czytać książek... niestety, ale moja praca odbiera totalnie przyjemność czytania, Roland Barthes byłby zawiedziony

OK, lecę machnąć pranie i na ten szoping wreszcie
paaa

Ile razy słyszę/czytam przerabiać jakąś lekturę tyle razy mam przed oczami moją psorkę, starszą kobietę wrzeszczącą - "przerabia to się świnię na kiełbasę, osły wy jedne!" Chyba mam jakąś traumę w związku z tym

I też chcę malibu i friendsów też chę

Edytowane przez Biska
Czas edycji: 2010-04-17 o 13:23
Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:22   #2836
OlkaR
Zakorzenienie

No mi się "Krzyżacy" też podobali, czytalam z takimi wielkimi oczyskami i właściwie jednym tchem, "Dżuma" ujdzie, "Medaliony"- baaaardzo mi się podobały. "Malowanego ptaka" nie czytałam, nie wiem o czym to jest.
A generalnie zawsze wolałam czytać to, co nie było szkolnymi lekturami czyli serie: Szkoła przy cmentarzu, Gęsia skórka, Replika. To pochłaniałam z niewyobrażalną prędkością. Średnio jedna książka na dzień.... ehhh tyle kasy rodzice wydali na te książki dla mnie (specjalnie mama jeździła do Stalowej Woli bo tylko tam w jednej księgarni był duzy wybór takich "horrorów" dla dzieci).
A później, jak mi się serie skończyły to się wzięłam za Kinga i Cooka

Odnośnie prezentu na Komunię...
ja dostałam Słownik języka polskiego od śp. Chrzestnej, od Chrzestnego zestaw atlasów geograficznych (takich wypasionych gdzie każde jedno państwo jest opisane- jego ustrój polityczny, waluta itd.- no wiadomo, teraz się niektóre rzeczy pozmieniały) i od dziadka jakieś tam pieniądze.
A co ja bym kupiła.... szczerze mówiąc- chyba właśnie jakąś książkę. Jak się dziecko interesuje biologią to bym sprezentowała Villee'go ["masz i się ucz"!]. W każdym razie wydaje mi się, że lepiej zainwestować w wiedzę i jakieś konkretne zainteresowania niż w elektronikę.
Stary 2010-04-17, 13:24   #2837
Claris
Zakorzenienie

Ja mojemu wszystkomającemu chrześniakowi za rok na komunię dam napewno kasę...
Stary 2010-04-17, 13:26   #2838
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
No mi się "Krzyżacy" też podobali, czytalam z takimi wielkimi oczyskami i właściwie jednym tchem, "Dżuma" ujdzie, "Medaliony"- baaaardzo mi się podobały. "Malowanego ptaka" nie czytałam, nie wiem o czym to jest.
A generalnie zawsze wolałam czytać to, co nie było szkolnymi lekturami czyli serie: Szkoła przy cmentarzu, Gęsia skórka, Replika. To pochłaniałam z niewyobrażalną prędkością. Średnio jedna książka na dzień.... ehhh tyle kasy rodzice wydali na te książki dla mnie (specjalnie mama jeździła do Stalowej Woli bo tylko tam w jednej księgarni był duzy wybór takich "horrorów" dla dzieci).
A później, jak mi się serie skończyły to się wzięłam za Kinga i Cooka

Odnośnie prezentu na Komunię...
ja dostałam Słownik języka polskiego od śp. Chrzestnej, od Chrzestnego zestaw atlasów geograficznych (takich wypasionych gdzie każde jedno państwo jest opisane- jego ustrój polityczny, waluta itd.- no wiadomo, teraz się niektóre rzeczy pozmieniały) i od dziadka jakieś tam pieniądze.
A co ja bym kupiła.... szczerze mówiąc- chyba właśnie jakąś książkę. Jak się dziecko interesuje biologią to bym sprezentowała Villee'go ["masz i się ucz"!]. W każdym razie wydaje mi się, że lepiej zainwestować w wiedzę i jakieś konkretne zainteresowania niż w elektronikę.
Ja za moich czasów od chrzestnego dostałam rower
Od chrzestnej nie pamietam ale pewnie pieniądze ,albo złote kolczyki , od Śp. prababci złoty łańcuszek , wokmena czy jak to tam się piszę , taki kolorowy casio jeszcze mam i działa , porcelanową lalkę i pieniądze.
Stary 2010-04-17, 13:30   #2839
carmelova
Zakorzenienie

Claris i 37 są na Ciebie dobre??? A z balerinek jaki rozmiar bralam, bo na mnie 38 były zazwyczaj ciut za małe, a zazwyczaj noszę 37,5-38 w zwykłych butach...

Kurde, moje pieniążki jeszcze oczekują na koncie (tzn. nie było sesji wychodzącej)... Zaczynam sie bać... Stopa ma 25,5 cm...

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2010-04-17 o 13:33
Stary 2010-04-17, 13:33   #2840
Claris
Zakorzenienie

Carmi no idealne, ja mam tak, że w płaskich przeważnie 38 są na mnie dobre, ale na obcasach/koturnach to już 37. Dlatego nie wiem, czy 38 nie byłyby na Ciebie za wielkie nie mówiąc już o 39, no ale najwyżej pewnie puścisz dalej w świat
Stary 2010-04-17, 13:33   #2841
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Ja za moich czasów od chrzestnego dostałam rower
Od chrzestnej nie pamietam ale pewnie pieniądze ,albo złote kolczyki , od Śp. prababci złoty łańcuszek , wokmena czy jak to tam się piszę , taki kolorowy casio jeszcze mam i działa , porcelanową lalkę i pieniądze.
Ja rower miałam, zegarek miałam, złota nigdy nie lubiłam ale miałam masę biżuterii srebrnej więc też odpada, walkmana nie chciałam
Więc z książek byłam zadowolona.
A do dziadkowych pieniędzy rodzice się dołożyli i kupili mi wieżę Hi- Fi

Wiecie co........?
Rzucanie cyckami coś dało bo zauważyłam wczoraj że mi biust powraca do normalnego rozmiaru razem z całą resztą ciała
Stary 2010-04-17, 13:37   #2842
carmelova
Zakorzenienie

Claris a jaką masz długość stopy? Moje balerinki mają dokładnie 25,5 cm (podeszwa)

Zazdroszczę malibu
Stary 2010-04-17, 13:38   #2843
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Ja rower miałam, zegarek miałam, złota nigdy nie lubiłam ale miałam masę biżuterii srebrnej więc też odpada, walkmana nie chciałam
Więc z książek byłam zadowolona.
A do dziadkowych pieniędzy rodzice się dołożyli i kupili mi wieżę Hi- Fi

Wiecie co........?
Rzucanie cyckami coś dało bo zauważyłam wczoraj że mi biust powraca do normalnego rozmiaru razem z całą resztą ciała
o przypomniało mi się , zegarek tez dostał a za uzbierane przeniążki kupiłam sobie wieże też i telewizor

Ja Ci mogę oddać trochę mojego ciała , gratis część cycków bo mam za dużo

Edytowane przez upadly_aniol00
Czas edycji: 2010-04-17 o 13:39
upadly_aniol00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:40   #2844
OlkaR
Zakorzenienie

Anioł no to burżujem byłaś skoro jeszcze telewizor
Stary 2010-04-17, 13:41   #2845
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Taką fryzurę bym chciała , takie fajne loczki/fale
Stary 2010-04-17, 13:42   #2846
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Anioł no to burżujem byłaś skoro jeszcze telewizor
Ano , szkoda , że już wysiadł
Stary 2010-04-17, 13:46   #2847
OlkaR
Zakorzenienie

O tak, też mi się coś takiego podoba. Właśnie takie fale bym chciała no ale boję się zrobić na swoich włosach (można, moja koleżanka miała właśnie taką trwałą i pięknie wyglądała ).

I oczywiście moje cycki zostały olane.... ehhh....
Stary 2010-04-17, 13:47   #2848
Claris
Zakorzenienie

Karmel zmierzyłam też balerinki i mają 25,3 cm, a zmierzyłam też te koturny moje r. 37 i mają dokładnie 25cm, więc raczej 39 będą Ci zlatywać
Stary 2010-04-17, 13:49   #2849
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, też mi się coś takiego podoba. Właśnie takie fale bym chciała no ale boję się zrobić na swoich włosach (można, moja koleżanka miała właśnie taką trwałą i pięknie wyglądała ).

I oczywiście moje cycki zostały olane.... ehhh....
Cieszymy się z Twoich cycków
Ale trwała robi drobne loczki, a nie takie .
Mam prostownice z wymiennymi płytkami i ma też takie duże fale niby ale ja mam za grube włosy i nie chce mi wyjść nic takiego a lokówką kiedyś sobie zrobiłam ale to na poczte mogłe wysłac jakby ktoś chcoał zobaczyć
Stary 2010-04-17, 13:49   #2850
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aanix Pokaż wiadomość
Juutro[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/User/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.gif[/IMG] Nie mam dziś sprzętu :P Nie zacytowało mi, to do Choji [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/User/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.gif[/IMG]

A tak w ogóle, to chcę już skończyć studia. Już mam dośc. I czuję się głupia.. [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/User/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.gif[/IMG]:P
I czekam na zdjęcia i się doczekać nie mogę!
Ej, czemu się czujesz głupia? Nie jesteś głupia!! Ile Ci jeszcze zostało?
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
A ja kocham takie zestawienia [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/User/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]zdecydowany, mocny kolor - fiolet, czerwień albo zieleń, taka ciemniejsza turkusowa i czarne dodatki [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/User/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.gif[/IMG]
Sama mam ściany w pokoju w połowie czerwone, ale zadowolona nie jestem z efektu, bo kolor miał być mocny a wyszedł jakiś taki... no nie taki jak miał być. W sumie mogłabym rearanżować to wszystko, ale jakoś nie mam do tego rozpędu...
Ja mam taki ni to żółty, ni to zielony. W każdym razie mi się podoba J Wcześniej miałam żółto zielony pokój, teraz też chciałam troche inny kolor ale nie pasowałoby mi do mebli i dywanu i zasłon. Czyli do niczego. Więc mając do wyboru całkowitą wymianę mebli które są w bardzo dobrym stanie i reszty wyposażenia pokoju, a zdecydowanie się na inne kolory, musiało paść na inne kolory.
Cytat:
Rain znalazłam z kamerki skype'owej, troszkę widać za mną [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/User/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image005.gif[/IMG]
Olka, ważki są genialne !
Mi się marzy taka porządna szafa. Żeby pomieściła wszystkie moje ciuchy i inne pierdoły. A tak to mam meblościankę w której niewiele się mieści;/ Więcej jest odkrytych przestrzeni niż zakrytych. A przecież ciuchów nie będę na wierzchu kłaść… I dłuższe łóżko.
Niestety na jakiekolwiek malunki na ścianie nie mam miejsca. Mały pokój plus niewiele odkrytych przestrzeni sprawia, że jeszcze bardziej byłby przytłoczony..

[QUOTE=carmelova;18608168]

Gwizdaczku jak najlepiej reagować na seksistowkie teksty w pracy ?
Ja póki co się śmieję i obracam wszystko w żart, ale nie wiem czy nie powinnam jakoś w końcu zareagować?QUOTE]
Carmi, nie pozwól sobie. Powiedz prosto i otwarcie przy innych ludziach że sobie nie życzysz takich żartów.
[QUOTE=Ilsa Lund;18610224]

niby to miał być komplement ale coś mu nie wyszło [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/User/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image006.gif[/IMG]ale dyrektorowi nie można zwrócić uwagi. Ja bym na następne takie uwagi mówiła 'no tak, moje nogi mogłyby pomóc ale pański profesjonalizm da odpowiedź na to niewygodne pytanie' bla bla co za koleś [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/User/USTAWI%7E1/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image007.gif[/IMG]

a widziałyście już dlaczego faceci się nie oświadczają ??
http://www.youtube.com/watch?v=SEVU-YLpM8A&playnext_from=TL&v ideos=NzobNZJ30HI[/QUOTE]

Ilsa, można a nawet należy zwrócić uwagę i to najlepiej przy innych jeśli są to seksistowskie żarty. To że jesteśmy kobietami ( i to pięknymi kobietami) nie oznacza że można od razu z taki sposób żartować.
A filmik świetny.
Czytałam że prace dostałaś, co będziesz robić? Wtedy pogratulowałam a nie zapytałam się o obowiązki

Ja na studniówce miałam włosy robione u fryzjera. Cudownie mi zrobił J A paznokcie miałam strasznie krótkie więc sobie sama tipsy przykleiłam i pomalowałam. Wyobraźcie sobie że jak się okazało na jednej ręce za mocno. Po ponad połowie imprezy zaczęło boleć jak …. A tu nie ma jak odkleić..Jak dotarłam do domu to biegiem do łazienki i odklejałam…Co przy mocno przyklejonym tipsie i bolącym paznokciu było nie lada wyzwaniem…Makijaż robiłam sobie sama

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości