Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 22:42   #721
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

ja wpadłam tylko na chwilke
Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
Metka wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, cudownego ślubu i wesela, i w ogóle pieknego jutrzjeszego dnia
Dołączam sie do życzeń

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość

Wczoraj przegapiłam studniówkę
Ale dziś mam już tylko 99 dni do ślubu!!
ja tez :brzyda l:

i wczoraj nie przegapiłam studniówki

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Nie ma chętnych do znalezienia się na nk buuuuu
ja bym była chetna zobaczyc Wasze twarze
Stary 2010-04-16, 22:48   #722
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

A ja Metce jeszcze nie składam życzeń, bo jeszcze się odmyśli i ucieknie sprzed ołtarza i co wtedy?
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 22:49   #723
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
mmmmmm nazwiska tak, ale imiona powinno się zawsze
ale trudno, jak się człwoiek pomyli my sie pomyliliśmy i odmieniliśmy, bo sami, jak o sobie znajomi mówią to odmieniają swoje nazwisko, a okazało się, że się nie odmienia. Okazało się oczywiście po wręczeniu niestety, ale się nie pogniewali, pośmialiśmy się z tego i tyle Oni też mieli problemy odmieniając przy zapraszaniu na swój ślub, więc wiedzieli, co przeszliśmy
No nazwiska też zawsze (przynajmniej te polskie). Ale chodziło mi o to, że czasem sa takie formy zaproszeń, w których trzeba wpisac formę mianownika np. pragniemy by .... (sratatata)... towarzyszyli nam itp.
Stary 2010-04-16, 22:51   #724
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
No nazwiska też zawsze (przynajmniej te polskie). Ale chodziło mi o to, że czasem sa takie formy zaproszeń, w których trzeba wpisac formę mianownika np. pragniemy by .... (sratatata)... towarzyszyli nam itp.
To jest wersja dla spryciarzy
Stary 2010-04-16, 22:57   #725
madmuazelle
BAN stały

Co do nk,ja chce być anonimowa,więc nie chce ujawniać się z imienia,nazwiska.
No,ale moge zalożyc fikcyjne konto pod nazwą nicku ( wiem,troszke dziwnie i smiesznie ) i ewentualnie powrzucac foty.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 23:02   #726
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Jej... w ogóle muszę Wam powiedzieć, że całe szczęście, że ta moja świadkowa zadzwoniła, bo jej się chwaliłam jakie zaproszenia chcemy wybrać i jak jej podałam linka to ona na to: "A jak Wy macie zamiar to wysyłać?"
A my z TŻtem takie zaćmienie mieliśmy, że się nie zorientowaliśmy wcześniej, że jak zaproszenie jest w rulonie, to byśmy to paczka musieli wysyłać Ale z nas ciołki
Możemy wysłać na płasko i wstążkę do związania osobno i dopisać: "Przed przeczytaniem treści zaproszenia, prosimy je zwinąć w rulon i zawinąć wstążką, a następnie dopiero rozwinąć i przeczytać"
A tak serio to mamy do wysłania tylko 3 sztuki, więc weźmiemy je chyba w wersji składanej, a te, które wręczymy osobiście zostawimy w wersji rulonowej i już
A z zawiadomieniami zrobimy tak samo chyba
Martoolka, my tak zrobiliśmy.
Też mamy zaproszenia w rulonie, i dwa musieliśmy wysłać pocztą.
Więc ładnie je zagięłam w dwóch miejscach, przewiązałam wstążeczka tak jakby to był rulon, wsadziłam do koperty i wysłałam ...
Tylko ta Wasza wstążka jest chyba większa niż nasza wstązeczka, ale może wlezie do koperty ?
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 23:06   #727
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Martoolka, my tak zrobiliśmy.
Też mamy zaproszenia w rulonie, i dwa musieliśmy wysłać pocztą.
Więc ładnie je zagięłam w dwóch miejscach, przewiązałam wstążeczka tak jakby to był rulon, wsadziłam do koperty i wysłałam ...
Tylko ta Wasza wstążka jest chyba większa niż nasza wstązeczka, ale może wlezie do koperty ?
Ty to masz łeb dziewczyno Normalnie muszę Cię wycałować
Nie wpadłam na to, żeby je zagiąć w dwóch miejscach I tak kombinowałam, ze jak je na pół zagnę to będą wyglądać beznadziejnie, ale takie zgięte w dwóch miejscach chyba będą OK. Biegnę wypróbować jak to wyjdzie i zaraz złożę meldunek

Udało się I nawet napis "Zaproszenie" wypada w odpowiednim miejscu
Jesteś genialna
Jedyny problem jest taki, że wstążeczka może być trochę za krótka (bo ta babka przesyła od razu zawiązane kokardki), ale to nie będzie problem dokupić ze 2 metry wstążeczki i samemu zawiązać

Edytowane przez Martoolka87
Czas edycji: 2010-04-16 o 23:10
Stary 2010-04-16, 23:15   #728
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
To jest wersja dla spryciarzy
Stary 2010-04-16, 23:17   #729
certina4
Wtajemniczenie

dopracowałam listę gości i wychodzi mi 37 zaproszeń a teraz idę spać, jakoś mi się oczy kleją, dobranoc

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 23:25   #730
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
dopracowałam listę gości i wychodzi mi 37 zaproszeń a teraz idę spać, jakoś mi się oczy kleją, dobranoc
Dobranoc
Ja też już zmykam, bo TŻ zaraz wróci z pracy
Stary 2010-04-16, 23:33   #731
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Nam uzbierało sie narazie 63 szt.zaproszeń, sporo, bo teraz doszły nowe osoby do listy których wczesniej nie bralismy pod uwage.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 23:51   #732
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:

W PL pod tym względem nadal komuna
Woda masz szatański numer posta
I mnie dosiegla klatwa mad

Cytat:

Woda z tym wulkanem to może być faktycznie kiepsko, zwracam honor, dzis doczytłam że on od 200 lat nie wybuchał, ale bądźmy dobrej myśli
Ja to w sumie jeszcze nie musze sie az tak bardzo przejmowac, ale anagat-majowka w przyszla sobote do polski leci, to sobie wyobrazam jakiego teraz ma stresa

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja chyba też będę musiała mieć
Mi niby powiedziala, ze jesli nie chce, to nie musze wyrywac, ale wtedy beda zeby prostowac w ten sposob, ze je leciutko wypchna do przodu, ale ze ja mam profil wypukly, to jeszcze bardziej mi sie uwypukli. No i podjelam decyzje o rwaniu, dzieki temu zabki mi sie cofnely, cala twarz inaczej wyglada. A moja ortodontka, to w ogole mowi, ze ja to jestem ekstremalna, bo ona chciala mi robic dol najpierw, tzn. wyrwac dwie piatki i zalozyc aparat, a gore za miesiac, a ja, ze ja chce zeby od razu wszystko bylo zrobione To samo dentysta, bo jak mi wymienial stare plomby i cos tam jeszcze nowego mial do zalatania, to 7 plomb mi za jednym zamachem zrobil. Ja to tak w ogole baaardzo lubie chodzic do dentysty i orto, chociaz nieraz po tym zdycham, no taka ze mnie masochistka. A i bol po zalozeniu aparatu...nie do opisania. Nie chce cie straszyc, ale ja jestem po porodzie i dla mnie te bole mimo, ze w zupelnie innym miejscu byly porownywalne, tylko, ze porod byl 3-godzinny, a bol od aparatu 3-dniowy.

Cytat:

Każdy towar Oczywiście nie piszę o jakichś sklepikach osiedlowych, ale sieciówki, galerie itd. mają możliwość zwrotu (przeważnie 30 dni, nie aż 3 miesiące, ale to i tak sporo, zdarzało mi się kupić coś bo nie chciało mi sie mierzyć w sklepie i dopiero potem sie zastanawiać
Ja bardzo czesto tak robie, ze przynosze cos do domu bo mi sie nie chcialo w sklepie mierzyc. Milo slyszec, ze jednak sie w pl cos zmienilo w tym kierunku

Dzisiaj gadalam z siostra i powiedziala nam o kilku osobach, ktore nie przyjda na wesele, poodliczalam sobie ich i wszystkich dziadkow, co wiem ze nie przyjda i obecnie mam 172 gosci, mysle ze jeszcze to 10-30 osob odpadnie, bo duzo osob sie jeszcze nie odezwalo do nas w tej sprawie. A TZ tak sie bal, ze bedzie ponad 200 i sie na sali nie zmiescimy.

Edytowane przez woda sodowa
Czas edycji: 2010-04-16 o 23:55
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 00:20   #733
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Co do nk,ja chce być anonimowa,więc nie chce ujawniać się z imienia,nazwiska.
No,ale moge zalożyc fikcyjne konto pod nazwą nicku ( wiem,troszke dziwnie i smiesznie ) i ewentualnie powrzucac foty.
dlatego ja nie mam napisanego nazwiska na nk Tylko pierwsza literke, bo tak naprawde kto chce , to moze wejsc na moje konto.
Cytat:
A ja Metce jeszcze nie składam życzeń, bo jeszcze się odmyśli i ucieknie sprzed ołtarza i co wtedy?
hahhah miejmy nadzieje , ze nie
Stary 2010-04-17, 00:21   #734
BlackAngel
Adwokat diabła

dobranoc!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 00:23   #735
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
dobranoc!
dobranoc
Stary 2010-04-17, 08:14   #736
Martoolka87
Zakorzenienie

Dzień dobry
Widzę, że jeszcze śpicie
Ja niestety muszę dziś do Poznania jadę, bo się umówiłam z kumpelą na pisanie pracy na podyplomówkę (bo później nie będzie na to czasu) No ale nawet w miarę się wyspałam, więc jakoś dam radę
Miłego dnia
Stary 2010-04-17, 08:25   #737
gospella
Wtajemniczenie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Ja to w sumie jeszcze nie musze sie az tak bardzo przejmowac, ale anagat-majowka w przyszla sobote do polski leci, to sobie wyobrazam jakiego teraz ma stresa.
na szczęscie mgła ta się rozprasza, więc ok może będzie
Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
Mi niby powiedziala, ze jesli nie chce, to nie musze wyrywac, ale wtedy beda zeby prostowac w ten sposob, ze je leciutko wypchna do przodu, ale ze ja mam profil wypukly, to jeszcze bardziej mi sie uwypukli. No i podjelam decyzje o rwaniu, dzieki temu zabki mi sie cofnely, cala twarz inaczej wyglada. A moja ortodontka, to w ogole mowi, ze ja to jestem ekstremalna, bo ona chciala mi robic dol najpierw, tzn. wyrwac dwie piatki i zalozyc aparat, a gore za miesiac, a ja, ze ja chce zeby od razu wszystko bylo zrobione To samo dentysta, bo jak mi wymienial stare plomby i cos tam jeszcze nowego mial do zalatania, to 7 plomb mi za jednym zamachem zrobil. Ja to tak w ogole baaardzo lubie chodzic do dentysty i orto, chociaz nieraz po tym zdycham, no taka ze mnie masochistka. A i bol po zalozeniu aparatu...nie do opisania. Nie chce cie straszyc, ale ja jestem po porodzie i dla mnie te bole mimo, ze w zupelnie innym miejscu byly porownywalne, tylko, ze porod byl 3-godzinny, a bol od aparatu 3-dniowy.

.
no masochistka ja nie mam aparatu na szczęście, ale leczę zęby też intensywnie i w poniedziąłek znów idę.... ale ja nie lubię chodizć chociaż dent mam super fajną
Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
dlatego ja nie mam napisanego nazwiska na nk Tylko pierwsza literke, bo tak naprawde kto chce , to moze wejsc na moje konto.

ja to w ogóle na nk nie mam konta, jakieś irytujące to dla mnie jest

u nas 42 dni, zrobiłam sobie listę zakupów, której nie realizuję nie chudne, ogólnie lekka drgawka

no i musimy pójść w końcu do spowiedzi,

idę dziś do pracusi, ale pewnie poklikam
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 09:51   #738
certina4
Wtajemniczenie

witajcie

ale piekne niebo dzisiaj nad Lublinem chociaż z relacji Babci - chłodno na dworze.

mam nadzieję że Metka będzie miała równie piękną pogodę tylko trochę cieplej

Zabieram się za sprzątanie, dobrze że zrobiłam wczoraj zakupy bo dzisiaj w supermarketach to pewnie masakra będzie, chyba że ludzie będą oglądać uroczystości w TV.

co do dentysty to jest też jestem hardcore- ósemki - cztery miałam wyrywane za jednym razem, póżniej przez 1,5 tyg byłam taka spuchnięta że musiałam na laser chodzić i leczyć siniaczki na twarzy- okropne a ból po wyrwaniu - tramal musiałam brać żeby trochę mi odpuściło, zwłaszcza jak znieczulenie zeszło na gardło to już w ogóle strasznie było... ale stare czasy, teraz mam ząbki w domu na pamiątkę bo jeszcze część była w dziąsłach i trzeba było je z stamtąd pousuwać a jeśli chodzi o zwykłe leczenie zębów to przyjmuję zasadę - lepiej zapobiegać- więc jak tylko coś zaczyna boleć to lecę do dentysty i w ten sposób nigdy jeszcze nie miałam leczenia kanałowego ale za to mam tak wrażliwe zęby że bez znieczulenia, a czasami dwóch to nic nie da mi się zrobić w buzi , już zwykłe pryskanie zimnym powietrzem powoduje ból kilkunastu zębów, nie mówiąc o borowaniu

a bym zapomniała: dzisiaj 3 m-ce do ślubu

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 09:55   #739
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry

ja to w ogóle na nk nie mam konta, jakieś irytujące to dla mnie jest

rozumiem dla wielu ,ludzi to jest irytujące szczerze mówiąc, dla mnie tez to bywa irytujące, ale fajnie jest widziec , co dzieje sie u znajomych (np. ze sie ożenili , maja dziecko )
Stary 2010-04-17, 10:20   #740
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
rozumiem dla wielu ,ludzi to jest irytujące szczerze mówiąc, dla mnie tez to bywa irytujące, ale fajnie jest widziec , co dzieje sie u znajomych (np. ze sie ożenili , maja dziecko )
no może i fajne, ja bym chyba nic nie wstawiała, ani nie czytała, nie mam nk a coś wiem, plotki się rozchodzą szybciorem
Stary 2010-04-17, 10:59   #741
madmuazelle
BAN stały

Przyszłam się tylko przywitać,poczytać co dzisiaj napisalyście i musze znikać.
Do potem.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 11:52   #742
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Nam uzbierało sie narazie 63 szt.zaproszeń, sporo, bo teraz doszły nowe osoby do listy których wczesniej nie bralismy pod uwage.
U mnie też będzie gdzieś tyle zaproszeń, o ile nie więcej... Choć mam nadzieję, że teściowa się opamięta
U mnie brzydka pogoda A ja nadal przeziębiona ech
Stary 2010-04-17, 11:57   #743
201701300931
Konto usunięte

A u nas dzisiaj w końcu słoneczko i ładnie Jak TŻ dojdzie do siebie po wczorajszej nasiadówce ze współlokatorami, to jedziemy na zakupy ślubne i szukamy dla Niego koszuli, butków itp. itd.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:02   #744
gospella
Wtajemniczenie

u nas słoneczko, ale zimno
tak jechalam do prcusi i stwierdziłam, że jakbyśmy za tydzień 2 tygodnie sie pobierali to super wiosna już bedzie w sensie zieleni no ale cóż
zmobilizowałam się i zadzowniłam do salonu, w którym będe się robic na bóstwo i skorygowałam godzine makijażu druhny- miał byc o 14 ale przeniosłam na 12, w zasadzie nie pamiętałam tych godzin ale zadzowniłam, żeby soie zanotowac i dobrze ,, bo byśmy leciały jak kot z pęcherzem o 15 do dom a tam nakładanie kiecy itp

nasz fotograf- nasz znajomy bedzie na przygotowaniach i powiedział, że wstąpi do salonu na malowanie no nie wiem
ale sesja nam się fajowa szykuje bo w okolicach Kazimierza Dolnego i w Kazimierzu, fotograf kazał mi nałożyć tramki na to łażenie

a no i co? i skopiowałam sobie wreszcie listę PMki i chyba będę ją kompletowała, bo jednak parę rzeczy może być potrzebnych. a np o zapasowych skarpetach nie pomyślałam, bo o pończoszkach to oczywiście
Stary 2010-04-17, 12:02   #745
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Metka wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia, duzo miłosci, usmiechu
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:08   #746
Samoa
Zakorzenienie

CześćU mnie malutko dni do ślubu, bo juz tylko 63 dnii juz tylko 9 tygodni do ślubu. Ze ślubnych spraw - kupiłam butkiSatynowe, takie jakby brudny róż/beż. No i zdjęłam aparat i mam już swoje własne proste ząbkiJuż się przyzwyczailam i mi się podoba, ale na początku było mi strasznie dziwnieMieszkanko mamy juz skończone, wczoraj zamontowali kuchnię i wszystko wygląda cudownie A dziś idziemy na imprezkę,a le nie na miasto, bo w Krk panika taka, że lepiej postawic na domówki. Wyobraźcie sobie, ze nawet nowy asfalt kłada na drodze z lotniska do centrumTyle z tego żenującego pomysłu dobrego, że Kraków będzie miał darmową reklamę we wszystkich mediach świata i zarobi kupę kasy hehe

Metka mam nadzieję, że u Ciebie pogoda taka piękna jak w Krk, pewnie jeszcz eparę dni nie będe tu zaglądać, także wszytskiego najlepszego na nowej drodze życia
Stary 2010-04-17, 12:26   #747
obca7
Wtajemniczenie

Cześć

Metko kochana życzę ci aby wszytskie Wasze dni były tak piekne jak dzisaj pełne uśmiechu miłości, szczęścia Wszytskiego najlepszego Kochana na nowej drodze zycia

Uciekam bo ja dzisiaj na weselu jestem
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:28   #748
notizia
Raczkowanie

Gospello a napisz mi na priv kto jest fotografem? ktoś z Lublina?

u mnie dziś dzień pod hasłem "ostre pisanie mgr"... zobaczymu co z tego wyjdzie
notizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:13   #749
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Super masz brzuszek i będzie Ala.
Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Caprica śliczny brzuszek
Cytat:
Caprica śliczny brzuszek

Metka duzo szczescia na Nowej Drodze Zycia

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:46   #750
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Witam
dziewczyny mam dylemat, nie będę ukrywała że troszkę szukam oszczędności. Wpadłam na pomysł, żeby zamówić bolerko na allegro, w salonie koszt bolerka to 200 zł a w internecie do 50, ale nie wiem czy będzie pasowało. W salonie uszyją mi z takiego samego materiału jak suknia a takie z internetu nie bedzie takie same, ale z drugiej strony te bolerko będzie tylko na czas slubu to może takie internetowe wystarczy...Por adzcie coś
Załącznik 3026989
Hej , miałam kupić przez internet u mnie w salonie uszycie bolerka kosztuje 100 zł, więc jednak zamówiłam w salonie.
izzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości