Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-17, 15:17   #2371
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
anuszka to taki tzatziki jakby ten sos ?
Ja już po tortilli była pyszna.Zrobiłam sos czosnkowy z majonezem
dzięki
teraz to nawet to spalone ciacho bym zjadła
Taa, dokładnie- tzatziki uwielbiam go, tylko potem na drugi dzień jeszcze posmak w buzi A ciacho pyszne, właśnie jem ciepłe z kawą Pewnie będzie zgaga jak nic
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:21   #2372
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

myslalam ze nie zauwazycie ze mnie nie ma
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:24   #2373
anoxa
Zakorzenienie

papateria niestety nie ma mi kto zrobic a nie mam tez lustra duzego zebym mogla sama sobie zrobic ale moj nie jest specjalnie duzy tzn jest umiarkowany nie za duzy nie za maly

jejku caly czas mam ochote na slodkie dzisiaj

zrobilam wczoraj paznokcie i koncowki w kolorze rozu i jakos dziwnie sie z nimi czuje chyba je spiluje i zrobie od nowa
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:24   #2374
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Taa, dokładnie- tzatziki uwielbiam go, tylko potem na drugi dzień jeszcze posmak w buzi A ciacho pyszne, właśnie jem ciepłe z kawą Pewnie będzie zgaga jak nic
świeżutkie ciacho
dlatego takie sosy najlepiej nie jeść samemu
ania pewnie że pamiętamy.
Wydaje mi się, że wszystkie się już w jakimś tam stopniu zżyły
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:25   #2375
anoxa
Zakorzenienie

aniaa nie boj sie juz od kilku dni o ciebie wypytuje
Stary 2010-04-17, 15:27   #2376
Xawmeli
Rozeznanie

leżę, mam twardawy brzuch........
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:28   #2377
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Dziś przesadzałam kaktusy i mam całe palce pocharatane, ale warto było, bo teraz mam cały parapet w kaktuskach
Stary 2010-04-17, 15:28   #2378
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
aniaa nie boj sie juz od kilku dni o ciebie wypytuje
nie nadrabialam wiec nie wiem ale to mile ze ktos o mnie myslal
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:29   #2379
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
leżę, mam twardawy brzuch........
Ja też mam twardy, bo trochę się dziś narobiłam....
Stary 2010-04-17, 15:29   #2380
Linka24
Wtajemniczenie

ja tak mam co chwilę
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:30   #2381
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
nie nadrabialam wiec nie wiem ale to mile ze ktos o mnie myslal
Ja się łapię na tym, że np. robię coś w domu, sprzątam itp., a myślę co tu słychać, jak się czuje ta i ta dziewczyna, ciekawe czy juz jest po usg i takie tam
Stary 2010-04-17, 15:30   #2382
anoxa
Zakorzenienie

xawameli wez no spe

ostatnio polozna na szkole rodzenia mowila zebysmy sie po porodzie nie bronily przed srodkami przeciwbolowymi ona mowi ze wie ze dziecko wypija z mlekiem to co my bierzemy ale ze my tez musimy sie czuk komfortowo zeby wszystko przy maluszku zrobic
Stary 2010-04-17, 15:31   #2383
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
papateria niestety nie ma mi kto zrobic a nie mam tez lustra duzego zebym mogla sama sobie zrobic ale moj nie jest specjalnie duzy tzn jest umiarkowany nie za duzy nie za maly

jejku caly czas mam ochote na slodkie dzisiaj

zrobilam wczoraj paznokcie i koncowki w kolorze rozu i jakos dziwnie sie z nimi czuje chyba je spiluje i zrobie od nowa
to jak będziesz miała możliwość to zaraz wrzucaj fotkę
co do paznokci miałam robione ostatnio w listopadzie, odpuściłam teraz , ze względu też na szkołe, musze mieć krótkie bo m.in wykonuje masaż twarzy...ale stęskniłam się już troche za takim delikatnym frenchem
na słodkie też mam ostatnio większą chętke, ale z ostatnie dwa tygodnie miałam w miare spokój ...
anuszka właśnie musze kwiata przesadzić,zaraz wezme Tż w obroty bo ziemie i wieksza doniczke juz mam a kwiatek ogromny....uważaj z tymi kaktusami....
xawmeli nospe brałaś ?
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:32   #2384
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
witajcie. nie bylo mnie od poniedzialku i nie jestem w stanie nadrobic tych 40!!! stron

u nas w miare w porzadku. maz mial operacje i wraca do sil. liczymy ze w poniedzialek lub wtorek wyjdzie do domu.
auto dalej nie naprawione. kupilismy silnik (po uzgodnieniu z mechanikiem) i okazalo sie jak zaczeli go wkladac ze nie pasuje na szczescie facet od ktorego kupilismy zgodzil sie wymienic na wlasciwy i jeszcze sie okazalo ze on nam ten silnik moze wlozyc wiec przyjechala laweta i zabrala nam autko do nowego sacza w srode lub czwartek moj tata pojedzie go odebrac

ja czuje sie w miare dobrze tylko brzuch mi wywalilo jeszcze bardziej i czuje takie ciagniecie do dolu caly czas. zastanawiam sie nad podtrzymujacym pasem ciazowym ale zaczekam do wizyty u gin i zobacze co ona powie
ale się namieszało...
Dobrze, że operacja się udała

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:33   #2385
anoxa
Zakorzenienie

anuszka tez tam mam maz sie ze mnie jak jest w domu to nabija i buczy jak za dlugo siedze na wizazu dlatego wieczorami jak on jest w domu to mnie nie ma tutaj a jak nie daj boze cos sie dzieje u ktorejs albo pamietam jak przezywalam i czekalam na wiesci od alguien jak poszla na usg i jako pierwsza miala plec poznac i kazde kolejne poznanie plci
Stary 2010-04-17, 15:34   #2386
Xawmeli
Rozeznanie

nospy nie brałam.....u mnie remont się też zaczął i niby zabraniają mi robić a ja coś tu cyk coś tam cyk....a i jeszcze obiadek i chyba przez to.....przechodzi mi powoli.....
Stary 2010-04-17, 15:36   #2387
anoxa
Zakorzenienie

papateria napewno wstawie

no fakt dlugich pazurkow teraz nie mozesz miec ja przy dzidzi tez nie bede na poczatku robila tzn z pol roku choc jestem do nich przyzwyczajona i raczej nic mu nie zrobie to wole chuchac na zimne a teraz robie bo to poprostu wygodne raz nie zrobilam chyba z dwa tyg mialam tylko malowane lakierem bo uwielbiam krotkie czerwone ale dosyc szybko sie zdzieralo a tutaj jest na dluzej spokoj
Stary 2010-04-17, 15:36   #2388
hd2005
Zakorzenienie

mieliśmy jechać do lasu... ale jakoś kiepsko się czuję.
Wiem, że to ten mięśniak...
Musze posiedzieć w domu

Spacer przełożony na jutro

Zjadłam zupę i zamarzyło mi się ciasto Nie mam pomysłu jakie. Musze czegoś poszukać

Stary 2010-04-17, 15:38   #2389
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
anuszka tez tam mam maz sie ze mnie jak jest w domu to nabija i buczy jak za dlugo siedze na wizazu dlatego wieczorami jak on jest w domu to mnie nie ma tutaj a jak nie daj boze cos sie dzieje u ktorejs albo pamietam jak przezywalam i czekalam na wiesci od alguien jak poszla na usg i jako pierwsza miala plec poznac i kazde kolejne poznanie plci
hehe no, ja też dlatego rzadko wieczorami siedzę, bo Marek marudzi

Można się uzaleznić od forum, ale fajnie jest mieć takie wsparcie i w ogóle wiedzieć, że tyle kobiet przeżywa razem ciążę

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
mieliśmy jechać do lasu... ale jakoś kiepsko się czuję.
Wiem, że to ten mięśniak...
Musze posiedzieć w domu

Spacer przełożony na jutro

Zjadłam zupę i zamarzyło mi się ciasto Nie mam pomysłu jakie. Musze czegoś poszukać
To odpoczywaj...
Ja też zjadłam zupę, a potem 2 kawaly ciasta Może troszkę nazbyt chrupiące wyszło , ale i tak pyszne
Stary 2010-04-17, 15:40   #2390
anoxa
Zakorzenienie

xamaweli uwazaj na siebie

teraz dziewczyny naprawde musimy uwazac na siebie zeby nie urodzic za szybko bo teraz dla dzidziusia kazdy dzien jest wazny tak wiec sio od ciezszych prac!

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

no najfajniejsze jest to ze jak cos nas niepokoi to jest do kogo napisac i zawsze mozemy sie wspierac
Stary 2010-04-17, 15:42   #2391
bajka1807
Zakorzenienie

mi sie dzisiaj tez brzuszek spial heh i smiesznie to wygladalo bo tylko z prawej strony mialam gorke - podejrzewam ze dzidzia.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:49   #2392
anoxa
Zakorzenienie

mnie cos wlasnie chyba juz trzeci dzien pobolewa brzuszek sama nie wiem zwlaszcza jak sie na boku klade a na wznak tez lezec nie moge bo mi sie ciezko oddycha a dzisiaj tak jak by kluje co jakis czas ale nie chce panikowac biore nospe i zobaczymy

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

dziewczyny rozgladalyscie sie za lezaczkami? wiem ze to super sprawa i chyba zaopatrze sie z fisher prica czy jak to sie pisze bo sa ponizej 200zl i sa fajne z wiszacymi zabawkami
Stary 2010-04-17, 15:55   #2393
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
lazurowa mam chyba podobny

dziewczyny właśnie, mam takie pytanie. jeśli pójdę na zwolnienie w końcu, a później będę się musiała pewnie zgłosić na komisję lekarską do ZUSU to jak to wygląda? była już któraś?
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A w ciąży chodzi się na komisję lekarską? Nic mi o tym nie wiadomo Jestem na zwolnieniu od 12 tygodnia ciąży.
Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
no bo ostatnio usłyszałam że po jakimś czasie na zwolnieniu ZUS może wezwac na komisję żeby stwierdzić stan ciężarnej dlatego pytam.
Z tego co ja wiem to u nas nie wzywają ciężarnych na komisję.

Cytat:
lazurowa no z ta kasa to masakra, ja postanowiłam ze chce uzywany wózek w dobrym stanie i i w górnych granicach 600,- no i ma być funkcjonalny

lazurowa zgrabniusia jesteś kolczyki ładne , kotek słodki
Ja się zakochałam w Tako i to w jednym konkretnym wzorze i wątpię żebym akurat trafiła na używany w dobrym stanie.

Ja zgrabna? Kobiece kształty mam od zawsze, to znaczy talię i szerokie biodra ale taki krasnoludek ze mnie, bo 157cm wzrostu mam.
Stary 2010-04-17, 16:09   #2394
anoxa
Zakorzenienie

http://allegro.pl/item992877601_fish...ratis_s_k.html ten mi sie podoba

lazurowa na zdjeciach wyglada jak bys wyzsza byla
Stary 2010-04-17, 16:15   #2395
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:

ten jest super, ale ja wolę taki, który sam będzie się kołysał dodatkowo
mi przed wczoraj z fishera zabawka przyszła i jest suuuuuper
http://allegro.pl/item967082875_fish...gwarancja.html
Stary 2010-04-17, 16:16   #2396
Alguien
Zadomowienie

Witam w sobote mamuski
Ale dzis nawet sporo produkujecie jak na weekend

jaszczka na zwolnienie marsz!! ja wiem, ze u Ciebie to zupelnie inaczej obchodzi sie z ciaza, ale Twoje zdrowie i dziecka jest teraz najwazniejsze, wiec postaraj sie zalatwic to zwolnienie. Trzymam bardzo mocno kciuki

papeteria ale masz fajny brzucholek a skad taka fajna spodniczka?

aniaa ciesze sie, ze sie odezwalas i trzymam kciuki za rekonwalescencje meza. Dawaj znac, co i jak!

Cytat:

dziewczyny rozgladalyscie sie za lezaczkami? wiem ze to super sprawa i chyba zaopatrze sie z fisher prica czy jak to sie pisze bo sa ponizej 200zl i sa fajne z wiszacymi zabawkami
lezaczek to jest mus! Dla mam, ktore nie maja jeszcze zdecydowanie polecam! I zwroccie uwage przy kupnie na dopuszczalna wage dziecka, bo niektore sa takie male, ze dziecko bedzie mialo pol roku i juz wyrosnie. Wiec jak juz inwestowac to w cos porzadnego
To jest super udogodnienie, bo mozna dziecko w tym polozyc, a w tym czasie np zrobic obiad czy inne rzeczy. No i dobrze, zeby dla noworodkow mialy taka otoczke wokol glowki, tak samo jak foteliki samochodowe to powinny miec.

A z tym przezywaniem to racja Fajnie, ze tak tu wszystkie sie wspieramy, nikt z nikim sie nie kloci jak na innych watkach i w ogole same super kobietki tu mamy
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 16:17   #2397
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:

Śliczny ten leżaczek. To rzeczywiście przydatna rzecz. Jeśli dziecko polubi w nim leżeć to pewnie mamusia nie musi tak często nosić go na rękach szczególnie jak już będzie cięższy.
Muszę się nad tym zastanowić...

Nic z fotą nie robiłam, tylko przycięłam bo po co dodatkowe tło...
Stary 2010-04-17, 16:17   #2398
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

byłam wczoraj w szpitalu na badaniach, miałam delikatne krwawienie rano no i ze 3 krwotoki z nosa, w sumie niby wszystko ok, ale powiedziano mi że moja dzidzia jest za mała u mnie już dziś 28 tygodni i 3 dni (czyli wg polskich norm 29 tydzien leci) a dzidzia jest wielkości 26 tygodni niby mieści się jeszcze w normach, ale w tych dolnych granicach i strasznie się tym martwię... mam przyjść znowu za 2 tygodnie i będą sprawdzać, czy on wogóle rośnie i czy się rozwija... normalnie porażka sezonu....
no i w tym momencie zapytano mnie czy dużo wypoczywam i czy się relaksuje, a ja na to, zresztą zgodnie z prawdą, że nie bardzo mam czas bo ciągle pracuję 6 dni w tygodniu za barem i mi trochę ciężko, bo tyle czasu na nogach i ciągle się muszę schylać i żeby wejść za bar, to ja muszę prawie na czworakach pod nim przejść - a jako że nikt za mnie szklanek nie pozbiera, nie zmieni kegi, nie przyniesie lodu, no i na siku często - to ja tak wpełzam i wypełzam z tamtąd jakieś 10-15 razy na godzinę i potem brzuch mi twardnieje i wogóle... a szefowa mi nie chce skrócić pracy do 3 dni w tygodniu bo musiałaby zatrudnić drugą osobę, a jej nie stać na to i dupa (ja jestem oprócz jej syna - współwłaściciela- jedyną pracownicą). Jak im to wszystko wyłożyłam to lekarka napisała "piękny" list do mojej szefowej, że jest mi w pracy źle i niedobrze i że to może mi i ciąży zaszkodzić i inne takie... szefowa jak to przeczytała to się przeraziła i zaczęła mnie przepraszać, że ona nie miała pojęcia, bla bla bla, ale potem sobie przemyślała i teraz mam wrażenie, a nawet wiem na pewno, że ona tak pokrętnie próbuje mnie namówić żebym zrezygnowała z pracy, nawet mi powiedziała, że ktoś jej doradził żeby mnie zwolniła, ale wiem że nie może, bo jestem w zaawansowanej ciąży...
wiem, że najlepszym rozwiązaniem byłoby wziąć zwolnienie lekarskie i mieć wszystko w d..pie, ale tu wcale nie tak łatwo o zwolnienie... pójdę w poniedziałek do mojego "rodzinnego" i zobaczę co da się zrobić, bo sytuacja stała się z deka napięta... tylko nie wiem na co jeszcze mogłabym ponarzekać żeby mi dał to zwolnienie... macie jakieś pomysły?

sorki że się tak rozpisałam, ale musiałam to z siebie wyrzucić...

ps. Farminko - trzymam za Ciebie mocno kciuki!!
Uwazaj na siebie i wszystko powinno byc oki
A na marginesie powinnas dawno siedziec w domu jak masz taka prace, ja pracuje w biurze i juz ponad miesiac jestem na zwolnieniu, pamietaj ty i dzidzia jestescie najwazniejsze

Cytat:
hd śliczne ubranko
niezawsze smaka robisz
muminek

dokładnie

daj mu do zrozumienia że bez kiełbasy nie ma się co pokazywać

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

carmena napewno bede czytac

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

dziewczyny chce zrobic tortille mam piers z kurczaka pomidorki i salate co by sie jeszcze przydalo ? placki mam gotowe, za dwie godziny chcialabym juz miec zrobiony obiadek
wiem, ze jest google ale jak wy robicie ?
Sos czosnkowy mozna zetrzec ser zolty

Cytat:
Moja dzisiejsza sesja próbowałam złapać kąt w którym mój brzuch byłby najbardziej podobny rozmiarowo do tego na żywo, bo mam wrażenie, że na zdjęciach zawsze jakiś mniejszy wychodzi( mały podczas zdjęć kopał )
No i pierwsze zdjęcia z lotu ptaka
27tc i 4dni jakoś...
Śliczny brzuszek
Ja odebralam dzis fotelik, bujaczek fisher prica i mate edukacyjna, zabawki

Zdjęcia ze spacerku...25tc 4dni
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 16:20   #2399
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

A z tym przezywaniem to racja Fajnie, ze tak tu wszystkie sie wspieramy, nikt z nikim sie nie kloci jak na innych watkach i w ogole same super kobietki tu mamy
zgadzam się

Stary 2010-04-17, 16:22   #2400
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Zdjecia ze spacerku
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości