|
|
#5071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część IX ::..
Cytat:
. Jeśli chodzi o wiek to pewnie masz rację, ale byłam już (i zaraz znowu będę) na 2 fazie, a w niej są węglowodany więc ona wydaje mi się, że jest odpowiednia na młodych osób .
najlepsze wakacje w moim życiu ! Turcja 08.07 - 22.07 mój największy cel na wakacje : wyśmienita zabawa + niesamowite wspomnienia : wykonany! walczę z trądzikiem: kuracja skinorenem, isotrexinem i tetracyliną |
|
|
|
|
#5072 | |
|
Raczkowanie
|
Upss.. Teliku - to ja tez spoznione, ale szczere
Ciesze się ze żyjesz sielsko, na dzieciaki przyjdzie jeszcze czas, wyczytałam gdzieś uprzednio że się staracie, wobec czego życzę powodzenia. Dobrze że wywaliłaś ten Herbalife, ja własnie w ten sposób zareagowałam na pierwsza dawkę błonnika tej firmy. Potem stwierdziłam ze wystarczającą ilość błonnika dostarczę w II fazie SB, ale potem z kolei jak IIFaza nieświadomie zaczeła się przeobrażać w III bardzo grzeszną, zaczełam stosować ten apteczny firmy Walmark bodajże, ale teraz tez juz go nie zażywam. Zaczynam od I fazy ponownie, bo muszę pozbyć się głodu węglowego. Niestety codziennie czułam potrzebę spożycia czegoś słodkiego. Cieszę się ze po tygodniu cukier widocznie się ustabilizował, bo już mogę spokojnie przejść obok chleba i słodyczy. Poza tym mam tendencję do wysokiego cukru we krwi i podwyższonego poziomu trójglicerydów na co ma wpływ pewnie zarówno choroba cukrzycowa w rodzinie (babcia) co prawda nabyta po przejściu kilku operacji-wczesniej nikt w rodzinie nie miał tej choroby, no ale jednak , oraz tabletki anty które od momentu zażywania podnoszą niebezpiecznie poziom trójglicerydów. Dodatkowo palę (wróciłam Cytat:
Jasne, witamy Postaramy sie pomóc, zyczymy powodzenia i wytrwałości, dietowanie na SB to sama przyjemność, zobaczysz! Jak ja zaczynałam bikiniary z tego forum na prawde bardzo mi pomogły i skutecznie naprowadzały na dobra ścieżkę (oprócz Telika rzecz jasna ktory tu jest chyba od zawsze - Effa, Paprak, IlonaP , i wiele innych- pozdrowienia ) Na I fazie chudnie sie najszybciej, ja poprzednio bylam 2 tygodnie. Schudłam około 5 kg, ale przy przejsciu na II faze przybylo mi ponad 2kg. Potem dziewczyny z forum uswiadomily mi ze źle zczelam II faze, za duzo wegli. Pozniej przeczytalam ksiazke jeszcze raz - ten fragment dotyczacy przejscia na II faze i zaczelam spowrotem. Tydzien I fazy i delikatne przechodzenie na II , na ponownej I fazie schudłam te 2 kg ktore przybyly uprzednio na II - to pewnie woda, ktorej przybylo a pozniej ubylo, no i potem pieknie leciało w dół. Teraz zaczynam od I fazy ponownie po prawie 10 miesiącach od zakonczenia diety ( przytylam bo jadłam za duzo i rzucałam palenie i nie dało się tego powstrzymac...) i mam juz tydzien za soba, ale pociągne chyba jeszcze parę dni bo nie męczę sie specjalnie. Jesli masz ksiązkę Turbo tam jest dokładnie napisane jak powinno wygladać przejście. Zobaczysz sama, jesli po kilku dniach I fazy uznasz że Ćie juz meczy dodawaj sobie bardzo stopniowo , początkowo w małych ilościach węgle. Pamiętaj że dieta to nie kara - jak wielokrotnie tu panie nadmieniają - i że ma Ci to przynosić przyjemność. Powodzenia
|
|
#5073 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
zrobiłam dzis duuuże zakupy warzywne, aż miejsca brakło w lodówce ;p udało mi się dorwać dużą doniczkę z pięknym szczypiorkiem w Lidlu kupiłam też serek homogenizowany Pilos, 3%, może być taki? naturalny, w składzie nie ma niczego niedozwolonego. Chyba nie jest za tłusty bo wieśniak z Piątnicy też ma 3% i można? ![]() Dzisiaj 7my dzień 1ki, póki co czuję się lżejsza, ale jakoś widzę mniejszą różnicę niż za pierszym razem, minimalną można rzecz. Pewnie dlatego, że niestety zdarzyło mi się parę grzechów np kawa z automatu z cukrem( po gorzkiej jest mi niedobrze, a nie pomyślałam żeby sobie wziaść coś własnego do słodzenia), no i przesadziłam grubo z masłem orzechowym...oraz po wszamaniu kotletów sojowych mielonych, które uwielbiam zauwazyłam, że mają w składzie skrobię Narazie się nie ważyłam. Zresztą zaczęłam się odchudzać krótko przed okresem i chyba byłam trochę opuchnięta więc pomiar mógł być zawyżony.A dzisiaj na obiadek rybka po grecku sb, aż się boję czy wyjdzie, bo nigdy nie robiłam. Dobrego, smacznego dnia wszystkim
|
#5074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj poszalałam z alkoholem trochę, ale już dzisiaj wracam na własciwe tory- zauważyłam, ze najgorsze jest to, kiedy nie wraca sie od razu do SB- tylko przeciąga "grzeszny" dzień- 1 za drugim.Wtedy o wiele ciężej jest wrócić do zdrowego odżywiania...
|
|
|
#5075 |
|
Wtajemniczenie
|
teliczku to moze sie w koncu wystaralas o dzidziusia jak zemdlalas? Zycze ci z calego serca zeby starania zaowocowaly predko
Moj maz ma wyleciec w poniedzialek na Heathrow i we wtorek w W-wie ale przez ten pyl to jeszcze nie wiemy jak bedzie ![]() dzonksiku witaj ponownie
|
|
|
|
#5076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że też ważyłam do niedawna 58-59, ale udało mi się zrzucić do 55 za pomocą kopenhaskiej (nie to że Ci proponuję, tę dietę, o nie! ) , co prawda schudłam w ciągu 7 dni 7 kg (ważyłam już 52), ale później waga powróciła do 55 i tak została do tej pory;p To co zapamiętałam po tej diecie, to to, że NIGDY W ŻYCIU KOPENHASKIEJ! normalnie człowiek dostał by jakiegoś skrzywienia psychicznego, albo co ;/ Dziwny stan to był, a taka wkurzona byłam podczas tej diety, że wyżywałym się na wszystkim, co się ruszało ;p w końcu 8 dnia rano postanowiłam, że koniec... było śniadanie, a ja wahałam się 15 min czy wziąć kanapkę do ust, wkładałam ją i wyjmowałam z ust, normalnie jakbym świra dostała później zjadłam 2 kanapki, herbatę i myślałam , że żołądek mi zeksploduje... o matko, strasznie było, nie polecam tej diety nawet największemu wrogowi.;/
Wymianka kosmeyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=30110072 #post30110072 _________________________ __________________ Edytowane przez Wizazanka492 Czas edycji: 2010-04-17 o 17:07 |
|
|
|
|
#5077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to tak zaglądam i Was podczytuję czasem ![]() Ale czy na SB jestem - sama nie wiem. Po prostu jem zdrowo, więc zaliczę się do III fazy...
|
|
#5078 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy na 1 fazie można jesć bob gotowany??
Bo kurcze, zgłupialam i nie moge sobie przypomnieć. |
|
|
|
#5079 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5080 |
|
Zadomowienie
|
cześć
tak czytam i czytam.. i się zastanawiam ile wy ogólnie spożywacie dziennie kcal? bo chyba w takim razie ja za mało.
|
|
#5081 |
|
Raczkowanie
|
czesc Papraczku !
Co do kalorii to ja akurat nie wiem , w sumie nigdy nie liczyłam.
|
#5082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja jeszcze biegam co drugi dzień.
|
|
#5083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5084 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam 154cm wzrostu, zawsze wazylam 49-50kg, w maksymalnych porywach zimą przy okresie - 53kg. Wtedy wydawalo mi sie, ze jestem gruba Dwa lata temu zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne (yasminelle) i sie zaczelo - w ciagu niecalego roku przytylam 10kg, pozniej powoli doszly jeszcze 4kg. Z rozmiaru S/M przeskoczylam na XL. Probowalam sie odchudzac, ale waga nie spadala. Teraz odstawilam tabletki (miesiac temu, z powodu podejrzenia zakrzepicy) i podjelam decyzje, ze musze zrzucic to, co sie przez nie nagromadzilo. Wstyd mi, no ale taka jest prawda - waze 64kg przy wzroscie 154cm. ![]() Daze do 50kg. Nie zaczelam dzis diety, bo bylam u kolezanek na winie wczoraj, zostalam na noc i przed chwila wrocilam do domu. A one nie mialy nic poza chlebem, wiec sniadanie = kanapki. Zaczynam jutro - dieta + program turbo (cwiczenia). nikt nic nie napisal o moim jadlospisie ani o cwiczeniach, wiec wnioskuje, ze: - jadlospis jest ok ![]() - nikt nie robi programu turbo ![]() Cytat:
Cytat:
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|||
|
|
|
#5085 |
|
Zadomowienie
|
2000?!?! szok
i chudniesz regularnie? Na której fazie jesteś ?
|
|
#5086 | |
|
Raczkowanie
|
Teliku no ja nie pomyslalam przyznaje
ale zycze Ci zeby to omdlenie faktycznie zapowiadało cos dobrego ! Trzymiem kciukasy ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Twoj jadłospis jest ok, są warzywa, jest mięsko, jest nabiał w dobrej ilości - chociaz ja daaaawnoooo tu nie bylam, ale wydaje sie byc w porządku, zobaczymy co powiedzą mądrzejsze Co do ćwiczeń, zbieram się do nich , wciąż i nadal, ale chyba faktycznie zaczne, toż to zadne wyrzeczenie na dobra sprawę. Kiedys cwiczyłam i było super, pomagały mi nawet na moje schorzenia z kregosłupem !
|
|
#5087 |
|
Rozeznanie
|
Acredo, świetny blog! Wylądował właśnie w ulubionych
|
|
|
|
#5088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam swoje już schudłam Na III.
|
|
#5089 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
chociaż wolałabym eksperymentować z czekoladą niż warzywami ;p Cytat:
w końcu to ponoć norma dla młodych kobiet ![]() no ja to po obliczeniach jem jakieś 1000 kcal, ale jestem na |II więc chyba wszystko w porządku dzięki
|
|
|
#5090 |
|
Rozeznanie
|
No to już się wyjaśniło
Bo mi również chodziło o I i II fazę.
|
|
|
|
#5091 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#5092 |
|
Zakorzenienie
|
Już pisałam chyba z raz - ale powtórzę
![]() Stan na 27.07.2009 r - 67kg Stan na 17.04. 2010r - 54kg
|
#5093 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie, chwalcie sie, bo nie kazda ma na pasku swoje osiagniecia
|
|
#5094 |
|
Rozeznanie
|
Wy się chwalcie, a ja tymczasem wrzucę swoje menu z dzisiaj:
- śniadanie: omlet z pieczarkami, papryką, pomidorem i odrobiną fety. - 1 przekąska: jogurt naturalny z łyżką pestek dyni. - obiad: fasolka po bretońsku. - 2 przekąska: twaróg (miały być zawijasy, ale zapomniałam, że kupiłam zamiast sałaty zielonej tą mieszankę sałat z biedronki i niestety nie wyszło). - kolacja: pół makreli, sałatka z ogórka zielonego, pomidora, papryki, pora, sałaty, rzodkiewki, fety, szczypiorka i jajka. I to by było na tyle
|
|
|
|
#5095 |
|
Zadomowienie
|
alusia1989- ładnie
dajesz radę tak często jeść? masz jakiegoś bloga z przepisami? ta fasolka.... mniam
|
|
#5096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#5097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o pomysły, to korzystam tylko z wątku przepisowego.Szczerze powiem, że właśnie chyba będę musiała ograniczyć posiłki do 4. Bo tego twarogu to trochę tylko zjadłam, bo byłam tak pełna. Szczególnie, że dzisiaj późno wstałam. Ale będę się starała dopasować posiłki do danego dnia. Bo jak muszę być od wczesnych godzin porannych do wieczora na nogach, to te 5 posiłków wg mnie są odpowiednie. Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2010-04-17 o 22:45 |
|
|
|
|
#5098 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
. Postanowiłam już, że rozpocznę SB. Ze względu na to, że jutro raczej ciężko będzie zrobić zakupy (kraków) no i jeszcze mam mnóstwo jedzenia, które się na SB nie nadaje (chociażby świeże, kupione dziś owoce) pewnie nie zacznę wcześniej niż we wtorek, no ale chciałam już dołączyć, żeby się dowiedzieć jak najwięcej o diecie, zanim ją zacznę i dobrze się przygotować . Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie . Mam również nadzieję, że dieta przynosi dobre efekty i jesteście z niej zadowolone . Bardzo mnie okrzyczycie, jak spytam, jak myślicie, ile czasu zabierze mi zrzucenie 6-8kg? Ach no i miałam pytać, jest jakaś strona o tej diecie, którą szczególnie polecacie? I czy warto kupić któraś książkę (jest ich chyba z 5 :P) Z góry dziękuję za odpowiedzi no i przepraszam, że od razu tak dużo "gadam" .
|
#5099 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5100 |
|
Raczkowanie
|
Niestety ze smutkiem po raz kolejny muszę stwierdzić że nie nadaje się mój organizm do pierwszej fazy... podchodziłam do niech chyba już 10 raz w moim życiu i niestety dla mnie nie do przejścia... ale walczę dalej, tylko ze tak jak radzicie na forum zacznę od ścisłej drugiej fazy. Tylko co to właściwie znaczy? czy jeśli będę jeść 3 posiłki SB I fazowe i jedna porcja węglowodanów dziennie typu bułka razowa z pomidorem dziennie to będzie właśnie ta ścisła pierwsza faza? bo nie rozumiem....
i jeszcze jedno gdzieś czytałam ze od drugiej fazy powinien zaczynać ten kto ma do zrzucenia około 5 kilo. ja mam 10 kilo. trochę głupawo to pytanie wygląda, ale tez moge schudnąc 10 zaczynając od 2 fazy?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

. Jeśli chodzi o wiek to pewnie masz rację, ale byłam już (i zaraz znowu będę) na 2 fazie, a w niej są węglowodany więc ona wydaje mi się, że jest odpowiednia na młodych osób
.

) myśle że to mało ruchu a za duzo cukru(czytaj owoców) jak myslicie
Narazie się nie ważyłam. Zresztą zaczęłam się odchudzać krótko przed okresem i chyba byłam trochę opuchnięta więc pomiar mógł być zawyżony.