|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Opowiem jak to było
![]() Dzięki Claris Jestem naprawdę szczęśliwa![]() Ja od 8 roku życia chciałam króliczka (odkąd takie zobaczyłam w Barcelonie). Dzisiaj byliśmy z M. i Mamą na zakupach. Przechodziliśmy obok zoologicznego i zobaczyłam tego króliczka-nigdy tak nie miałam,żeby mnie tak widok zwierzątka chwycił za serce. A on tak siedział kochaniutki,że powiedziałam,że jest cudowny. Weszliśmy do środka sklepu i oglądaliśmy klatki-szczególnie spodobała nam się taka jedna-była ładniejsza,dodatkowo otwierana od góry i tylko o 30 zł droższa od innych.Ale to była jedyna. I tak powiedziałam Panu ze sklepu,że muszę przemyśleć te kwestię-przejdę do końca CH i się zdecyduję. I tak chodziliśmy po sklepach-zadzwoniłam nawet do Taty co o tym myśli,a Tata na początku nie był zadowlony i powiedział " Aaaa róbcie co chcecie". Ale już po 10 minutach zadzwonił i powiedział,żebyśmy kupowali,bo zawsze chciałam mieć. Po następnych 5 minutach już gadał,żebyśmy mu jedzonko też kupili ![]() (oczywiście wiadomo,kto teraz najwięcej zamęcza tego króliczka hehe).Ale ja dalej nie byłam pewna...chodziliśmy i M. nagle powiedział,że idzie do Media Marktu. Potem wrócił i mu powiedziałam,że chcę Króliczka,ale że pójdziemy do Zoologicznego i poprosimy o jego "odłożenie" z klatką,pojedziemy do Tesco po zakupy i po niego wrócimy. Widziałam,że M. coś tam do Mamy szepnął,ale nie słyszałam. Poszłam z Mamą do zoologa,M. niby do łazienki. Wchodzę i mówię Pani,że chcę tego króliczka,a ona mi na to,że on już jest sprzedany (nie skojarzyła mnie z M.). Ja się prawie popłakałam,powiedziałam jej,że moje serce krwawi ![]() Na co ona zadzwoniła do sklepu w Tesco,ale tam też nie mieli tych "Baranków" (to taka odmiana).Powiedziałam,że chociaż odłożymy tę klatkę. W tym czasie przyszedł Marcin i podobno coś jej tam pokazał "Ciiiii" i babka zakapowała. Idziemy a tam co?Klatki nie ma. Ja już cała zła,ale nie domyślałam się...pewnie niezły mieli wszyscy ubaw. Ja taka czerwona z żalu i brzydko mówię na tych,co mi ukradli królika,a oni pewnie się śmiali w duchu ![]() Ja powiedziałam tej pani,że pojedziemy do tesco zobaczyć,czy mają te klatki (ona pewnie musiala po naszym wyjściu zadzwonić,żeby nam tam powiedzieli,że tych klatek już nie ma hehehe). I w Tesco M. powiedział,że jego Mama prosiła,żebyśmy się wrócili do tego poprzedniego CH. Aż narzekałam na Teściową ![]() On poszedł do środka,my czekałyśmy w aucie a tu nagle M. wychodzi z klatką,w środku wszystko co potrzebne i króliczek Ale mnie wyprowadzili w pole Aaa rozpisałam się,ale musiałam Wam oddać grozę sytuacji jaką odczuwałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
Przecież on tam ma właśnie granulat ![]() Tylko to może póki co jeść.I sianko.Jak to mała klatka?Największa w całym sklepie i takie są właśnie dla Królików. Większe są tylko dla fretek. Naprawdę,przysięgam
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Przesyłam Wam troszkę krakowskiego słońca z Wawelu i plant
![]() Idę nadrabiać.
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2010-04-17 o 18:01 |
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Chodzi mi o to w tej miseczce na domku, bo w tej drugiej masz na pewno granulat. Takie maleńkie zielone
Ile ma twoja klatka długości? dla takiego maleńkiego powinna mieć minimum 100 cm. Potem jak ci urośnie (wiesz że twój królik będzie ważył ok 2 kg i będzie miał z 30 cm długości? ) będzie za mała. W tej normalnej pozycji. Bo jak się rozłoży to znacznie więcej
Edytowane przez Choji Czas edycji: 2010-04-17 o 17:59 |
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Łaaa co za historia
![]() świetna niespodzianka i prezent ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Carmi super pogodę macie, Wro też, ale tyłka nie chce mi się nigdzie ruszać :P Może jutro
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A naprawdę Pan mówił,że to są klatki specjalnie dla królików.Zaraz zmierzę tę klatkę. A poza tym on ma głównie spacerować jak będziemy go wypuszczać. W obu miskach jest to samo.Bo mu pokazywaliśmy co gdzie ma (trzeba go wielu rzeczy nauczyć).
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
motylek i co on robi? Nie boi się Was i nowego miejsca?
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a to mnie zmartwiłyście.
Klatka ma 85X50X45cm. To nawyżej jak urośnie to się wymieni.Póki co ma dobrą. Były piętrowe,ale dla Fretek jak mówiłam.Takie naprawdę dupne i wysokie. Buuu ![]() Nie chcę go zamęczyć czy coś![]() Claris powoli go oswajamy.Ale już spał mi na ręce ![]() A zastanawiam się jak tego królika brać na zewnątrz? W książce jest coś o smyczy. Po ogródku nie wiem czy go puszczać,bo co jak ucieknie?
|
#2919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To prawie jak wasze dziecko! Cytat:
![]() Niezła historia
|
|||
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz zacząc go uczyć od "małego" , Kazik ma szeleczki ale sie z nich wyrywa wiec mi go zwyczajnie szkoda
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
Szukałam na różnych stronach i faktycznie-powinna mieć 100x50x45.Więc mam o 15 cm za mało szerokości.
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Motylku może zbudujcie mu taki a'la wybieg, ogrodzone miejsce na trawie. My mieliśmy swego czasu dużo królików małych, ale takich zwykłych, nie miniaturek i tata im ogrodził i tam je puszczaliśmy, a nasz Frunio je pilnował, żeby nie wyskoczyły
![]() A tu masz klatki http://allegro.pl/listing/search.php...category=68746 widzę że są takie na 120 cm ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie czytam różne stronki o tym ![]() Myślałam o takim wybiegu u mnie w pokoju. Mam duży pokój,ale też dużo zakamarków.I można byłoby to jakoś zmontować,żeby ustawiać wokół jego klatki jak bedzie wychodzić-zostawi mu się klatkę otwartą i będzie tam sobie kicał. A smycz też kupimy.Kawka dzięki za ten pomysł z palikiem. Jakoś damy radę ![]() Btw.Ale na Allegro są tanie te klatki!!! W sklepie dużo droższe. No ale to był prezent dla mnie taki spontaniczny i nie przeliczamy tego na kasę
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
motyl fajny krolik takiklapouchowaty slodki jest
![]() i fajnie cie TZ wkrecil ![]() carmi ladne fotki - u mnie tez slonce ale mi sie wychodzic nie chce nigdzie
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
I na pewno będziemy go brać na spacerki na łączki jak będzie miał te szelki. I do M. też i go będziemy puszczać po pokoju bilardowym,bo tam nie ma żadnych zakamarków
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku cudaczny kłapouchy
niestety na razie Tż twierdzi, że rybki i krewetki powinny nam wystarczyć
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
Carmi a u mnie też słonko
Ale fajnie jak jutro pogoda dopisze.Arrakis ta odmiana nazywa się Baranek Holenderski (zwisouszaty hehehe). Własnie się zastanawiam-jak go nazwać,skoro jeszcze nie wiem jaka to płeć?Jakieś imię,żeby dało się łatwo zmienić z męskiej formy na żeńską
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam lody czekoladowe z Grycana reflektuje ktoś ??
(zanim zapytacie : co z dietą - mam okres wolno mi )---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- kawa ja chce lody czekoladowe
|
|
|
#2930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
, mam nadzieje że mi pojdą w cycki jak myslisz ??---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Mmmm krewetki
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
tylko białego wina bark
a chyba sklep mi juz zamkneli
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
A ja upiekłam muffinki czekoladowe, ale rozeszły się w mig, 4 tylko się uchowały dla tżta
Zaraz u mnie będzie i będzie też malibu
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Świetnie , nie ma jak to samotni sobotni wieczór
TŻ dziś nie przyjedzie . Oczywiście jutro pewnie przyjedzie dopiero o 16-17.... Po prostu cudownie ![]() Niedługo będziemy się widywać na kilka godzin tylko w tyg , jak nie co dwa ![]() Jestem wściekła ! |
|
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Motylku, króliczek boski )chyba mam tasiemca ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- A tak w ogóle to ja już Tż nie rozumiem...
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tata ostatnio zrobił krewetki w panierce grillowane i do tego było masełko z ziołami
![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Ojej mój Królikos będzie jeszcze przez 2 miesiące jeść tylko sianko i granulat.Właśnie czytam bardzo ciekawy artykuł p.Weterynarz na ten temat. Dajcie jakieś pomysły jak go nazwać
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Naj świetne te Twoje historie śmiesznie rodzice z Tobą mieli jak byłaś mała I któraś jeszcze wilka z lasu wywoływała Filek Cytat:
Motylku fajny króliczek chyba ze Ci się nie podobają takie ludzkie imiona![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- I w ogóle, to gdzie jest Grape?? Na NK zdjęcia dodaje, a do nas nie zagląda Grapciu, nie lubisz nas już?
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam lubię nazwy alkoholi
chociaż już wiele słyszałam wśród nazw pupilów. Whisky, Cherry, ja bym chciała Martini i Sheridana ![]() A jak ze starodawnych to może Emil/Emilka ![]() Carmi oki no to w pon wysyłam buciki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Jestem naprawdę szczęśliwa

To ja mam mniejszą i noszę 39, a niegdyś 40? 

Grapciu, nie lubisz nas już?