|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
Cytat:
![]() dobrze, ze mam próbną, to powydziwiam i pomarudzę im za moje nerwy ![]() Cytat:
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz
hej
![]() Dziewczyny a macie jakieś pomysły na fajne upięcia włosów??? ja chciałam mieć rozpuszczone,ale juz sama nie wiem...bo przy moich włosach wystarczy trochę deszczu lub wilgoci i katastrofa na głowie loczek na loczku...
|
|
|
|
#783 |
|
Konto usunięte
|
Pół dnia spędziliśmy na zakupach, ale udało nam się kupić dla TŻ kamizelkę, musznik, spinki do mankietów i pasek
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się dziś samej z domu wyjść nie chciało, a też miałam w planach zakupy ;/Co do spraw ślubnych, to musimy jeszcze kupić Tż spinki do mankietów, pasek, podkoszulkę (tego włąśnei nei wiem.... wasi ubierają podkoszulki pod spód? Kiedyś się tak robiło, a teraz nie wiem...) gaciorki... koszulę na poprawiny i krawacior, ale to jak znajdę dodatki do swojej poprawinowej kiecy, bo chciałabym by miał koszulę w odcieniu moich dodatków
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja sobie w końcu znalazłam fryzjera i zapisałyśmy się ze starsza
|
#787 |
|
BAN stały
|
Cześć.
Jestem ponownie i na początek.MEETKO ![]() Z Bożej woli połączeni węzłem, co dwoje serc tych splata, żyjcie szczęśliwie tu na ziemi, niech Wam w miłości płyną lata, niech miłość, dobroć oraz ufność, która dziś w sercach Waszych gości, wraz z Bożą łaską i pomocą da Wam moc szczęścia i radości WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-04-17 o 19:21 |
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
zanim się zabiorę za nadrabianie, to.... .... Metko kochana! wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia dla Ciebie i Twojego Tżcika!
|
|
#789 |
|
BAN stały
|
elli,bardzo Wam współczuje.
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Nasza Metka już zapewne po pierwszym tańcu bawi sie z gośćmi w najlepsze
|
#791 |
|
BAN stały
|
A no zapewne meetka już jako mężatka się bawi z goścmi.
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
![]() no to impreza!kurczę wiecie co.... podoba mi się makijaż oczu Katy Perry z teledysku z Timbalandem, ale jest bardzo ciemny... a jakby zrobić trochę delikatniejszą wersję?
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2010-04-17 o 20:00 |
|
|
|
#793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
Caprica śliczny brzuszek
Ellin bardzo Wam wspólczuję.... dziewczyny, ale się boję.... mój tż jako mundurowy jedzie jutro do krk na obstawy, a jak dziś uslyszalam i czytalam ze są pogróżki o zamachach itp to się boję teraz że coś się może wydarzyć........;(
|
|
#795 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Sto lat,sto lat sto lat niech żyją Nam. ![]() Niech im gwiazdka pomyślności nigdy nie zagaśnie, nigdy nie zagaśnie, a w tym nowym, wspólnym życiu świeci coraz jaśniej, a w tym nowym, wspólnym życiu świeci coraz jaśniej!!! albo Niech im gwiazdka pomyslności nigdy nie zagaśnie,nigdy nie zagaśnie A kto znami nie wypije niech pod stołem zaśnie. za zdrowie Młodej Pary-Meetki i jej Męża.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-04-17 o 20:33 |
|
|
|
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo Wam dziękuję. To bardzo ważne dla mnie.
Powiem Wam jednak że sprawa się skomplikowała. Mama Tżta rozstała się z jego tatą jak on miał 4 lata, z powodu jego strasznego charakteru- był bez serca, pedantyczny na skraju fobii, trudny człowiek, który interesował się tylko przedmiotami a nie ludźmi. Miał później jeszcze jedna żonę, ale też się to przez niego rozpadło.Nie dało się z nim żyć!! robot bez serca i uczuć. Nie interesował się Tżtem przez tyle lat, a jak Tż był starszy to pojechał od niego do Szwecji. Kilka wakacji tam spędził, ale z ojcem więzi nie nawiązał. To jest konfliktowy człowiek bez empatii. Mysli tylko o sobie i wszystko musiało byc po jego myśli. Pojechaliśmy do niego raz na 4 dni z mamą i Tżtem- było ok. Później na wakacje na 10 dni pojechaliśmy i niby też było super. Wtedy już chorował na raka od kilku lat. Ale choroba się pogorszyła jak byliśmy w lipcu zeszłego roku i po przyjeździe postanowiliśmy wsztstko dla niego przyspieszyć. Znalazłąm salę blisko kościoła, zeby nie musiał dużo chodzić. Menu bez rzeczy których nie moze jesc. Ze wszystkim się spieszylismy, nauki, zakupy- ciągle musieliśmy oszczędzać, było ciężko ale był cel- zeby był z nami w ten dzień. Miałam nadzieję ze coś go ruszy u progu śmierci- będzie chciał odejść z myslą ze u nas jest dobrze, jesteśmy szczęsliwą rodziną. Codziennie o nim myślałam, pytałam jego trzeciej żony o jego zdrowie. Wczoraj jak się dowiedzieliśmy ze umarł, zadzwoniłam do Szwecji do jego zony złozyć kondolencje. Przyjeła telefon z oburzeniem, zaczeła mówić o jakiejs przykrej sytuacji między nim a Tztem i ze nie chce ze mną rozmawiać. Tz początkowo nie chciał mi powiedzieć ale nie dałam za wygraną. Okazało się ze miesiąc temu jak planowałam wyjazd do nich na świeta zeby moze ostatni raz się z nim zobaczyć, on zadzwonił do tżta do pracy żeby mnie nie było w poblizu i powiedział mu ze jak chce przyjechać to beze mnie bo uwaza ze jestem leniwa, manipuluję nim i jest przeciwko naszemu slubowi. Nie lubi mnie i nie chce miec ze mną nic wspólnego. Tż mówił ze w tym momencie nie wiedział co powiedzieć, ale stwierdził ze jestesmy prawie rodziną, nie będzie udawał ze jest sam i ze w takim razie nie ma po co jechać. Powiedzał o tej rozmowe tylko mamie bo nie miał serca mi mówić. Oboje zdecydowali ze mi nie powiedzą bo mi pęknie serce. I mieli racje. Nie znał mnie i jego chory umysł jeszcze przed śmiercią postanowił taką rzecz nam zrobić. Najprawdopodobniej jego zona go tak napusciła, bo bała się ze jakies pieniądze chcemy.Oczywiście to nie prawda, ale nie zmienia to faktu ze mnie to załamało. Ja tyle dobrego dla niego chciałam zrobić a on coś takiego. Wiem ze był nienormalny ale mimo wszystko na koniec zostawił taki niesmak. Mama Tżta od razu do niego napisała ze nie ma prawa teraz takich rzecay mówić skoro nie uczestniczył tyle lat w wychowaniu Tżta i ze on mnie barzdo kocha i to jest nasza decyzja. Ale choremu nic nie przetłumaczysz. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Powiem Wam ze wczoraj płakałam cały dzień. Tak mi jest zal ze nie miałam sxansy jakos się wytłumaczyc, ze to nie prawda co o mnie mysli i ze to wszystko to dla niego!! ale Tż ma racje- jesli sam to wymyslił nie mając zadnych logocznych powodów i nie znając mnie, to widać ze nie nic by to nie dało. Ale szkoda mi. Czuje złość i smutek z tego powodu. ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Nie odwołujemy niczego. Tż stwierdził wczoraj że on chciał się ozenic ze mna bo mnie kocha a nie dla ojca. Nie był z nim związany. Ja oczywiście też ale myslałam o tacie Tzta- żeby był z nami. Jakos dziwnie łudziłam sie ze śmierć zmienia ludzi na lepsze. Ze cos przemyśli, pożałuje że nie wychowywał syna, ze się nie interesował. Ale on w tym czasie mnie obgadywał z tą jędzą i mówił źle! Trudno- nie chce chować złosci na niego bo cierpiał. Ale nic nie odwołujemy i będziemy szczęsliwi. Ale jakos mi dalej smutno...zależało mi zeby mnie polubił. starałam się o to przez te krótkie 10 dni. I jeszcze Tż!! jak mu musiało byc cięzko przez ostatni czas jak ja mówiłam o jego ojcu i snułąm plany a on wiedział ze on jest przeciwko mnie. Tylko ktoś bez serca mógł zadzwonić i powiedziec coś takiego.
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-04-17 o 20:42 |
|
|
|
#797 |
|
BAN stały
|
elli,to przykre że robiliście wszystko,aby tata tz-ta mógł byc z Wami w ten ważny dla Was dzień i dlatego wszystk praktycznie robiliście pod niego,a tak przykre rzeczy powiedział,że on za tobą nie przepada itp.Przykre
|
|
|
|
#798 |
|
Konto usunięte
|
Ellin strasznie Ci współczuję
Nawet nie wiem, jak to wyrazić słowami... Wiedz tylko, że jestem z Tobą ![]() I zawsze jakbyś chciała się odstresować na kawce, to jestem do dyspozycji |
|
|
|
#799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I że Tz towi cos takiego zrobił! jakim prawem?! ale psychopaci się nie liczą z nikim i niczym. Nie pomyslał co Tż będzie wtedy czuł bo sam nie czuje. Wiem ze o zmarłych sie nie powinno źle mówić ale jestem zła na niego i rozczarowana i oszukana. Zrobił mi wielką krzywdę. Na koniec jeszcze cos takiego! Nie rozumiałam wczesniej niektórych zachowań Tżta, nalegałam aby do niego dzwonił a on nie chciał i byłam na niego o to zła a on po prostu nie mógł! teraz dopiero to widzę. ale staram się jakoś o tym nie mysleć. To była chora osoba podsycana przez inną, chciwą. Zycie płata figle.
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-04-17 o 20:50 |
|
|
|
|
#800 |
|
BAN stały
|
elli,nie dziwe ci się,że czujesz sie tak jak się czujesz.A czujesz żal i to jest normalne,jeśli można to tak nazwać w takiej sytuacji.
|
|
|
|
#801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze takie słowa! że jestem leniwa!! gdzie pracuję do południa od 7:00, po południu ucze się- pracuję na nocki i weekendy na infolini!! zupełna bzdura. Nie odwołujemy niczego- mam nadzieje że mnie poprzecie i zrozumiecie dlaczego.
jesteśmy razem-13.02.2008 zaręczyny-1.07.2009 ślub cywilny-1.07.2010 ślub kościelny 7.08.2010 Edytowane przez Ellin_ak Czas edycji: 2010-04-17 o 21:01 |
|
|
|
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
Ellin nie znam konkretów, ale to jest przykra sytuacja, nic niestety nie zmienisz, nie ma w tym Twojej winy. Stało sie co sie stało. Niefajnie, ale popieram cię, w końcu minie pół roku tym bardziej że stosunki były chłodne. Nie łam się i nie przejmuj tym, o ile możesz
|
#803 |
|
BAN stały
|
elli,ale mi chodziło mi o to co czuje,żal-o tym pisałam,że to normalne,że tak czujesz w takiej sytuacji.A nie pisałam/nie miałam na myśli że sytuacja jest normalna,no bo zgadzam się że nie była.
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- A co odwoływania ślubu,bądz nie odwoływania to jest wasza decyzja i nikomu nic do tego. |
|
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
Staram się i robię co w mojej mocy. Stosunki były chłodne i nie damy mu zepsuć naszego dnia. Już dość namieszał. Mogł to zakończyć inaczej- wybrał to co wybrał. Jego strata.
|
|
|
|
#805 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
METKA - i ja dołączam się do wszystkich wcześniejszych życzeń Żebyś była szczęśliwa całe życie ze swoim już mężem ![]() Ellin - w tej sytuacji Cię popieram. a co do mojej fryzury, to dziękuję za wszystkie opinie ![]() ja i tak zrobię sobie tę drugą Poza tym ta pierwsza to się rozpadła dość szybko w stosunku do tej drugiej - w zasadzie druga w ogóle się nie rozpadła, dopóki sama nie wyjełam wsuwki i szpilki I dlatego w koku najpewniej się czułam, u mnie wieje codziennie więc mam pewność, że mi się nie rozsypie . No i fryzura ta dodawała mi powagi, dostojności i elegancji Na zdjęciu faktycznie troszkę wygląda jakby miała się rozpaść, ale nie wyglądała na taką w rzeczywistości moja fryzjerka sama mówiła, że ta próbna to nie jest doprawcowana, więc na pewno w dniu ślubu o wiele, wiele lepiej będzie wyglądał ten kok
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Ja miałam dziś dzień pod tytułem "praca dyplomowa". Na szczęście to jest praca pisana w grupie i całkiem nieźle się dziś z kumpelą uwinęłyśmy ![]() Cytat:
![]() Na jaką?
|
|
|
|
|
#808 |
|
BAN stały
|
Mam ochote zgrzeszyć,więc znikam.
No,ale może napoczątek jakiś film by się przydał ogladnąć razem z tz-tem w łóżeczku. Mysli,mysli tylko jaki??Do potem.
Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2010-04-17 o 22:02 |
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Ellin jak już tu któraś dziewczyna pisała to decyzja czy przełożyć ślub czy nie to jest tylko i wyłącznie wasza decyzja.
a co do taty tża, to cóż, są ludzie i ludzie nie dziwię się że jest ci przykro, tym bardziej że włożyłaś we wszystko mnóstwo wysiłku i ciężkiej pracy byleby mógł być na waszym ślubie. trzymaj się
|
|
#810 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za suknieBardzo ładne zawieszki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I pamiętaj, ze zawsze możesz nam się wyżalić i wypłakać w klawiaturę/monitor ![]() Cytat:
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

no to impreza!
Nawet nie wiem, jak to wyrazić słowami... Wiedz tylko, że jestem z Tobą