Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-18, 11:48   #2401
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hej Wam
Dzisiaj jest mój 5/5 dzień I fazy i niestety na wadze minimalny wzrost. Przez pierwsze trzy dni spadło 2,3kg a dzisiaj +0,1kg. I teraz mam kilka pytań
1. Wczoraj wieczorem byłam "w gościach" i ratowałam się przed chipsami i drinkami Colą light, do tego były koreczki z kurczaka i ogórków konserwowych (niestety kurczak był na niewielkiej ilości oliwy smażony...) i jogurt owocowy - to pewnie miało wpływ na ten wzrost dzisiejszy? Do tego jak wróciłam do domu, koło 1 w nocy, zjadłam sobie kawałek gotowanego łososia...
2. Właśnie skończyła mi się tygodniowa przerwa w tabsach anty (tym samym @ też) i od dzisiaj znowu biorę, czy spodziewać się zastojów w związku z tym??
3. Docelowo na drugiej fazie chciałabym iść systemem 4/3, ale czy najpierw mogę zrobić 2/2 żeby warzywka wypadły mi na weekend?

Z góry dziękuję za odp
1. Jogurt owocowy mam nadzieję, że light a nie zwykły? Bo reszta nawet ok, jeśli kura na małej ilości oliwy była to nie najlepiej, ale też nie jakaś mega tragedia. Lepiej zjeść tłusto niż słodko w razie potrzeby grzeszenia, bo nie zakłócamy ketozy. Najlepiej nie grzeszyć w ogóle

2. Ja zastoje to raczej w 2 połowie cyklu mam, bo woda mi się zbiera. Przy pierwszej tabletce zazwyczaj cała woda schodzi

3. Możesz

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy!

Od 7 kwietnia dukam sobie i robiłam test, ale nie widziałam tam żadnych dat, tylko wagę, i domyślam się, że proponowaną... Dziś zrobiła test znowu i znowu wyszła mi tylko waga.
Faza 2 to do momentu uzyskania zaproponowanej wagi, czasami może zająć to dłużej albo krócej, albo tyle ile wskazał test. Nie ma określonego czasu ile to ma trwać, test podaje orientacyjnie.

A jakiej przeglądarki używasz? Mnie w Operze też nic się nie pojawiało, dopiero w Internet Explorerze pojawił się ładny wykres na dole strony

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

http://www.dukandiet.co.uk/ tutaj test jest po angielsku, z tego co zauważyłam podaje niższą wagę niż ten francuski. I działa w Operze
Stary 2010-04-18, 11:49   #2402
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
1. Jogurt owocowy mam nadzieję, że light a nie zwykły? Bo reszta nawet ok, jeśli kura na małej ilości oliwy była to nie najlepiej, ale też nie jakaś mega tragedia. Lepiej zjeść tłusto niż słodko w razie potrzeby grzeszenia, bo nie zakłócamy ketozy. Najlepiej nie grzeszyć w ogóle

2. Ja zastoje to raczej w 2 połowie cyklu mam, bo woda mi się zbiera. Przy pierwszej tabletce zazwyczaj cała woda schodzi

3. Możesz

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Faza 2 to do momentu uzyskania zaproponowanej wagi, czasami może zająć to dłużej albo krócej, albo tyle ile wskazał test. Nie ma określonego czasu ile to ma trwać, test podaje orientacyjnie.

A jakiej przeglądarki używasz? Mnie w Operze też nic się nie pojawiało, dopiero w Internet Explorerze pojawił się ładny wykres na dole strony

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

http://www.dukandiet.co.uk/ tutaj test jest po angielsku, z tego co zauważyłam podaje niższą wagę niż ten francuski. I działa w Operze
Używam Mozilla Firefox, może przez to... Zaraz sprawdzę w Internet Explorerze... Dzięki
Stary 2010-04-18, 11:50   #2403
mara30
Zadomowienie

Uffff, przemeblowanie zrobione zmachałam się normalnie, że mi już Shaun dzisiaj niepotrzebny ale i tak pofikam tylko muszę sobie przekonwertować filmiki, bo moje stare dvd nie czyta rmvb

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość
Wiem, że teraz to o każdy cm będzie ciężka walka
Czuję się tak (jak to moja koleżanka kiedyś dawno opisała jak była na kacu rano) jakby ktoś machał moim żołądkiem na wszystkie strony
Cholera może jednak olej dietkę dzisiaj i zjedz jakiegoś sucharka?

Cytat:
Ciekawe któż taki
A taka jedna

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hej Wam
Dzisiaj jest mój 5/5 dzień I fazy i niestety na wadze minimalny wzrost. Przez pierwsze trzy dni spadło 2,3kg a dzisiaj +0,1kg. I teraz mam kilka pytań
1. Wczoraj wieczorem byłam "w gościach" i ratowałam się przed chipsami i drinkami Colą light, do tego były koreczki z kurczaka i ogórków konserwowych (niestety kurczak był na niewielkiej ilości oliwy smażony...) i jogurt owocowy - to pewnie miało wpływ na ten wzrost dzisiejszy? Do tego jak wróciłam do domu, koło 1 w nocy, zjadłam sobie kawałek gotowanego łososia...
2. Właśnie skończyła mi się tygodniowa przerwa w tabsach anty (tym samym @ też) i od dzisiaj znowu biorę, czy spodziewać się zastojów w związku z tym??
3. Docelowo na drugiej fazie chciałabym iść systemem 4/3, ale czy najpierw mogę zrobić 2/2 żeby warzywka wypadły mi na weekend?

Z góry dziękuję za odp
1. Najgorszy z tego był jogurt, bo pewnie słodzony cukrem? na drugi raz, jak już naprawdę musisz zgrzeszyć, to pamiętaj, że z dwojga złego tłuszcz jest mniej zły niż węgle a taki malutki wzrost to nie wzrost - takie różnice mogą wynikać z porcelanki, ilości zatrzymanej wody itd.

2. Nie sądzę - chyba, że ogólnie na tabletki źle reagujesz, generalnie nie powinny powodować zastojów.

3. Raczej nie powinno się za często mieszać w systemach (chociaż ja mieszam, ze względu na tryb życia, ale nie należy naśladować ), ale moim zdaniem możesz tak zrobić, żeby dopasować się do najwygodniejszego systemu
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 11:54   #2404
Emila3000
Zakorzenienie

caly czas zastanawaim sie nad tym progiem wagowym

przez cale liceum warzylam 52-58 kg max w porywach - w zime czy kiedys

zapuscilam sie podczas matury (wiadomo, tylek przyrasta do krzesla i sie tylko skubie czekolade co by magnez dostarczyc ) pozniej kurs przed egazminem na studia, egazamin na studia i sie zrobil sierpien, ktory tez byl jakis dziwny, jakos sie nie odchudzalam za bardzo po tym
w we wrzesniu wazylam 61-62 kg - tak mnie zwazyli jak robilam badania na studia, i w tym czasie zaszlam w ciaze. z taka lekką "nadwagą", w ciazy bylam dosc szczupla, przybralam standardowo na wadze i calkowiecie w normie, przez 8 miesiecy chodzilam w swoich dzinsach przed ciazowych i wcisnelam sie w nie w kilka tygodni po porodzie - no moze nie wygladalo to ekstra super bo akurat w biodrach sie niezle tyje, co by tluszczyk na czas karmienia byl

wiec chyba te 3 miesiace zapuszczenia sie nie mialy wplywu teraz na moją wage, juz sama nie wiem
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 11:57   #2405
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość

zapuscilam sie podczas matury (wiadomo, tylek przyrasta do krzesla i sie tylko skubie czekolade co by magnez dostarczyc ) pozniej kurs przed egazminem na studia, egazamin na studia i sie zrobil sierpien, ktory tez byl jakis dziwny, jakos sie nie odchudzalam za bardzo po tym
w we wrzesniu wazylam 61-62 kg - tak mnie zwazyli jak robilam badania na studia, i w tym czasie zaszlam w ciaze. z taka lekką "nadwagą", w ciazy bylam dosc szczupla, przybralam standardowo na wadze i calkowiecie w normie, przez 8 miesiecy chodzilam w swoich dzinsach przed ciazowych i wcisnelam sie w nie w kilka tygodni po porodzie - no moze nie wygladalo to ekstra super bo akurat w biodrach sie niezle tyje, co by tluszczyk na czas karmienia byl

wiec chyba te 3 miesiace zapuszczenia sie nie mialy wplywu teraz na moją wage, juz sama nie wiem
Ciało, jak pisał Dukan, zapamiętuje niestety najwyższą wagę, nawet jeśli utrzymywała się przez kilka dni w życiu. Dlatego wydaje mi się, że te 3 miesiące mogą mieć wpływ
Stary 2010-04-18, 11:58   #2406
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

3. Możesz
Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
1. Najgorszy z tego był jogurt, bo pewnie słodzony cukrem? na drugi raz, jak już naprawdę musisz zgrzeszyć, to pamiętaj, że z dwojga złego tłuszcz jest mniej zły niż węgle a taki malutki wzrost to nie wzrost - takie różnice mogą wynikać z porcelanki, ilości zatrzymanej wody itd.

2. Nie sądzę - chyba, że ogólnie na tabletki źle reagujesz, generalnie nie powinny powodować zastojów.

3. Raczej nie powinno się za często mieszać w systemach (chociaż ja mieszam, ze względu na tryb życia, ale nie należy naśladować ), ale moim zdaniem możesz tak zrobić, żeby dopasować się do najwygodniejszego systemu
Dzięki dziewczyny za odp Jogurt był 0%, na cukier nie spojrzałam, ale węgli miał sporo
Bo śniadanku biegiem pędziłam do kibelka, więc wnioskuję, że nadwyżki już nie ma
Stary 2010-04-18, 12:10   #2407
syb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adia82 Pokaż wiadomość
A dziekuje,dziekuje,ciesze sie, ze nie tylko mi smakuja.
Adia gdzie można odszukać ten przepis na Twoje piersi Takie zachwalane - może ja też spróbuje ?

syb jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 12:16   #2408
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Ciało, jak pisał Dukan, zapamiętuje niestety najwyższą wagę, nawet jeśli utrzymywała się przez kilka dni w życiu. Dlatego wydaje mi się, że te 3 miesiące mogą mieć wpływ
no to mnie bardzo zasmucilas
Stary 2010-04-18, 12:19   #2409
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Ja dzis planuje 3mac sie diety najscislej jak sie da, wypic ze 3litry samej wody plus inne plyny i jutro rano sie zwaze i zobaczymy. Bo ten podzial 3 fazy bylby dla mnie dobry, ale za 2 tygodnie jade na tydzien do Hiszpanii na komunie i moze byc problem z jedna uczta tylko, a nie chce ciagle zmieniac trybu utrwalania, bo w koncu sie nie utrwale i tyle z tego bedzie. co sadzicie?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 12:26   #2410
kasiul512
Raczkowanie

Cytat:
Może być to oczyszczanie, może być uczulenie. Jeśli po tygodniu, dwóch nie minie to idź do lekarza. Mnie obsypało dosłownie wszędzie, nawet na tyłku miałam swędzącą, dużą krostę Ale tydzień, dwa i wszystko minęło.
Dużo pij, ze 2l samej wody dziennie
mam nadzieje ze jednak oczyszczanie, chociaż skłonności do alergii też mam

pije min. 3 l :P tak od zawsze mam, taki ze mnie smok wawelski

kasiul512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 12:46   #2411
Madzia7777
Raczkowanie

GG do Madzia7777

Kochane dziewczynki!
Nic nie chudne
Madzia7777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 12:47   #2412
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia7777 Pokaż wiadomość
Kochane dziewczynki!
Nic nie chudne
co to znaczy?

napisz cos wiecej
co jesz, ile juz dni, itp

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-04-18 o 13:20
Stary 2010-04-18, 12:59   #2413
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Cholera może jednak olej dietkę dzisiaj i zjedz jakiegoś sucharka?
Dieta olana nawet herbata ląduje w kibelku... tylko nie tą drogą co powinna
nie mam w domu nic... ani bułki, ani ziemniaków, ani makaronu... jedynie ryż biały... ale pewnie też skończy tak samo
No i chyba nici dziś z fikania z Shaunem

Cytat:

Tylko pamiętaj, że całe życie nie da się utrzymać wagi z liceum... dużo osób właśnie po liceum tyje i tak już zostaje... organizm zapamiętuję tę wagę, niestety

Edytowane przez Mo_Nika
Czas edycji: 2010-04-18 o 13:01
Mo_Nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 13:03   #2414
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko pamiętaj, że całe życie nie da się utrzymać wagi z liceum... dużo osób właśnie po liceum tyje i tak już zostaje... organizm zapamiętuję tę wagę, niestety
a moze chleb dukanowy sobie upiecz - zamiast sucharkow?

wagi z liceum - 55 kg nie chce, 58 chce
Stary 2010-04-18, 13:03   #2415
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Dieta olana nawet herbata ląduje w kibelku... tylko nie tą drogą co powinna
nie mam w domu nic... ani bułki, ani ziemniaków, ani makaronu... jedynie ryż biały... ale pewnie też skończy tak samo
No i chyba nici dziś z fikania z Shaunem

Oj biedna jesteś nie wiem jak Ci pomóc, musisz na pewno wyleżeć dziś w łóżeczku i może przejdzie!

Emila moja siostra nie wiem jakim cudem jest chudsza niż w liceum i je b. swobodnie i nie tyje..
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 13:06   #2416
Emila3000
Zakorzenienie

przygotowalam sie nawet na to zeby diete trzymac do "konca zycia" - tzn 3 faze - lekko zmodyfikowaną
i przytyc nie chce tak dlugo jak bedzie sie dalo
Stary 2010-04-18, 13:10   #2417
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Madzia7777 Pokaż wiadomość
Kochane dziewczynki!
Nic nie chudne
No co robisz coś źle, cudów nie ma. Dawaj przykładowy jadłospis z kilku ostatnich dni, ile trwała uderzeniówka, na jakiej fazie jesteś. My nie wróżki, z samego lamentu nic nie odczytamy

Moja mama zauważyła, że przez menopauzę jej spodnie robią się ciaśniejsze i zaczyna powolutku tyć. Przeczytała w starej książce o tym, co robić w takim wypadku i wskakuje na razie na 4 fazę Nie będę sama w domowym dukaniu

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
przygotowalam sie nawet na to zeby diete trzymac do "konca zycia" - tzn 3 faze - lekko zmodyfikowaną
i przytyc nie chce tak dlugo jak bedzie sie dalo
Emileczko, zrobisz to co uważasz za słuszne Jeśli jesteś gotowa na takie przedsięwzięcie to chyba warto spróbować
Stary 2010-04-18, 13:14   #2418
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
a moze chleb dukanowy sobie upiecz - zamiast sucharkow?

wagi z liceum - 55 kg nie chce, 58 chce
Uda Ci się, bądź cierpliwa

Obawiam się, że z produktów dukanowych to nic się nie nadaje... ich istotą jest to, że się łatwo nie trawią... Otręby się nadają
Trudno... może ten dzień przerwy aż tak bardzo mi nie zaszkodzi...
Czasem sobie myślę, że może nie dane jest mi schudnąć może moim przeznaczeniem jest być grubą i niezadowoloną z siebie
Stary 2010-04-18, 13:15   #2419
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Madzia7777, przeglądnęłam na szybko kilka Twoich wcześniejszych postów. Trochę mieszałaś z dietą, zdarzały Ci się różne wpadki. Więc teraz możesz mieć zastój, który jest tego efektem.
Jednak napisz, jak wyglądała dieta w ostatnich dniach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-18, 13:16   #2420
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
No co robisz coś źle, cudów nie ma. Dawaj przykładowy jadłospis z kilku ostatnich dni, ile trwała uderzeniówka, na jakiej fazie jesteś. My nie wróżki, z samego lamentu nic nie odczytamy

Moja mama zauważyła, że przez menopauzę jej spodnie robią się ciaśniejsze i zaczyna powolutku tyć. Przeczytała w starej książce o tym, co robić w takim wypadku i wskakuje na razie na 4 fazę Nie będę sama w domowym dukaniu

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Emileczko, zrobisz to co uważasz za słuszne Jeśli jesteś gotowa na takie przedsięwzięcie to chyba warto spróbować
przy menopauzie ta dieta jest nawet wskazana - bo orgaznim zamiast zuuzywac sadelko, czerpie energi z ewlasnych tkanek - i trzeba duzo bialka jesc wtedy

na razie sie trzymam
przypile z bialkiem w tym tygodniu i zobaczymy co bedzie
Stary 2010-04-18, 13:18   #2421
adia82
Zadomowienie

GG do adia82

Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Adia gdzie można odszukać ten przepis na Twoje piersi Takie zachwalane - może ja też spróbuje ?
str 66 Smacznego!!!

Kurcze blaszka,sie wlasnie przebudzilam i dalej bez sil.Sppppaaaaac Jak tak dalej pospie ,to noc zawale i w pracy bede zmeczona.
Stary 2010-04-18, 13:22   #2422
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Czasem sobie myślę, że może nie dane jest mi schudnąć może moim przeznaczeniem jest być grubą i niezadowoloną z siebie
a co to za myślenie w ogóle! Jeden dzień perturbacji żołądkowych i już depresja? Dziś nie ma co się męczyć, bo tylko pogorszysz sprawę. Jutro pewnie będzie już lepiej, więc na prawdę nie widzę powodu do takiego pisania.
Nie ma czegoś takiego, jak przeznaczenie do bycia grubym! Trafiłaś na dietę Dukana, więc to znak, że możesz jednak zeszczupleć, no.

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Ja znikam, idziemy z mamą na spacer, żeby pokonywać tłuszcze i menopauzy
Emilka, czyli mama poza stosowaniem 4 fazy powinna ogólnie zwiększyć białko?
Stary 2010-04-18, 13:24   #2423
koteczek11
Raczkowanie

witam kochaniutkie

Wczorajszy dzień próby (czyli weselicho) przeszedł bez większych problemów. Symbolicznie lampka szampana i ... ponad 2 litry mineralnej w siebie wlałam na szczęście na stole był łosoś w galarecie (na wszelkie wypadek galarete zdrapałam i zjadłam czyste mięsko) i jajeczka z łososiem (z cienką warstwa majonezu - rowniez zdrapana) no i .. pełno sałaty, cykorii i rzodkiewek do dekoracji (jak myslicie kto je wyjadał) .... waga nadal idzie w doł... choc wiadomo, ze juz nie tak spektakularnie jak na uderzeniowce... teraz gotuje sobie piers z indyka na obiadek .... a jutro zaczynam znowu moja piec dni proteinek

niestety albo i stety mały lokator w brzuchu więc ze ścisłym Dukanem rozstanie
koteczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 13:25   #2424
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
a co to za myślenie w ogóle! Jeden dzień perturbacji żołądkowych i już depresja? Dziś nie ma co się męczyć, bo tylko pogorszysz sprawę. Jutro pewnie będzie już lepiej, więc na prawdę nie widzę powodu do takiego pisania.
Nie ma czegoś takiego, jak przeznaczenie do bycia grubym! Trafiłaś na dietę Dukana, więc to znak, że możesz jednak zeszczupleć, no.
Mam nadnaturalne skłonności do popadania w depresję...
Dzisiaj dzień dla zdrowia, od jutra z powrotem do roboty...
Ale się wkurzam zawsze, bo magiczna granica 52kg jest dla mnie nie do przejścia...
Stary 2010-04-18, 13:29   #2425
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem od Shauna uzależniona po prostu, mimo iż wyciska ze mnie siły, to uwielbiam z nim ćwiczyć

A na ćwiczenia NIGDY nie jest się za starym! Nie wiem ile masz lat, ale moja mama rocznik '63, codziennie rano robi sobie ćwiczenia inspirowane tym 8-minutówkami z youtube Nawet chciała Shauna spróbować, powiedziała, że fajne, ale ona nie nadąży (w ogóle moja mamuśka to ekstemalna babka, jeździ na quadach, szaleje w parku linowym i w ogóle czasami lubi poczuć adrenalinę )
Warto dbać o swoją kondycję i ciałko w każdym wieku
Mój Tata '64 też jest extremalnym facetem, ale ćwiczyć mu się nie chce i ponad stówkę waży, za do adrenalinkę lubi, oj lubi

Cytat:
Eh faceci wygląda to na tradycyjny męski foch. Trzymaj się
oj chyba tak, bo niedawno jak dzwoniłam to znowu nadąsany był... ale nieee, on twierdzi, że się nigdy nie focha to ja mu to wmawiam

Cytat:
Uda Ci się, bądź cierpliwa

Obawiam się, że z produktów dukanowych to nic się nie nadaje... ich istotą jest to, że się łatwo nie trawią... Otręby się nadają
Trudno... może ten dzień przerwy aż tak bardzo mi nie zaszkodzi...
niezadowoloną może i tak, ale grubą? nie drażnij mnie kobieto ja po schudnięciu chce ważyć więcej niż Ty, a Ty tu wyskakujesz, że gruba jesteś? co to to nie

Cytat:
Napisane przez adia82 Pokaż wiadomość
str 66 Smacznego!!!

Kurcze blaszka,sie wlasnie przebudzilam i dalej bez sil.Sppppaaaaac Jak tak dalej pospie ,to noc zawale i w pracy bede zmeczona.
Mam propozycję a właściwie to nawet prośbę Skoro wszyscy tak pragną Twoich piersi to może wrzuć swój super-przepis do przepisowni, co?
Stary 2010-04-18, 13:38   #2426
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayu;1865756[COLOR=Silver
[/COLOR]Ja znikam, idziemy z mamą na spacer, żeby pokonywać tłuszcze i menopauzy
Emilka, czyli mama poza stosowaniem 4 fazy powinna ogólnie zwiększyć białko?
ogolnie powinna wiecej bialka na codzien - wiecej niz normalny czlowiek,
Cytat:
Napisane przez koteczek11 Pokaż wiadomość
witam kochaniutkie

Wczorajszy dzień próby (czyli weselicho) przeszedł bez większych problemów. Symbolicznie lampka szampana i ... ponad 2 litry mineralnej w siebie wlałam na szczęście na stole był łosoś w galarecie (na wszelkie wypadek galarete zdrapałam i zjadłam czyste mięsko) i jajeczka z łososiem (z cienką warstwa majonezu - rowniez zdrapana) no i .. pełno sałaty, cykorii i rzodkiewek do dekoracji (jak myslicie kto je wyjadał) .... waga nadal idzie w doł... choc wiadomo, ze juz nie tak spektakularnie jak na uderzeniowce... teraz gotuje sobie piers z indyka na obiadek .... a jutro zaczynam znowu moja piec dni proteinek
to gratulacje

Cytat:
Mam nadnaturalne skłonności do popadania w depresję...
Dzisiaj dzień dla zdrowia, od jutra z powrotem do roboty...
Ale się wkurzam zawsze, bo magiczna granica 52kg jest dla mnie nie do przejścia...
jak jestes glodna zjedz sobie nawet sucharka czy buleczke, i tak bedziesz na minusie jezeli chodzi o kalorie

wezmiesz sie ostro za bialka to do 45 dojdziesz

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-04-18 o 13:40
Stary 2010-04-18, 13:43   #2427
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość

Mam propozycję a właściwie to nawet prośbę Skoro wszyscy tak pragną Twoich piersi to może wrzuć swój super-przepis do przepisowni, co?
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 13:44   #2428
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
jak jestes glodna zjedz sobie nawet sucharka czy buleczke, i tak bedziesz na minusie jezeli chodzi o kalorie

wezmiesz sie ostro za bialka to do 45 dojdziesz
Właśnie nie mam nic innego niż dukanowe jak się mieszka samej to tak jest...
Jedynie ryż... i jem go po trochu...
Fajnie by było widzieć 45 ale to raczej utopia
Stary 2010-04-18, 14:00   #2429
czekoladka79
Zadomowienie

adia82 właśnie zżarłam kuraka z Twojego przepisu - jedynie bez musztardy bo akurat w domu nie miałam a sklepy pozamykane - to jest moje ulubione danie z Dukana
czekoladka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 14:16   #2430
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomocy!

Pomóżcie Nie wiem do kiedy mam dukać i ile co ma trwać. Wiem, że 10 dni na każdy kg ma trwać III faza. Ale kiedy przerwać II? Niby jestem już prawie na granicy wymarzonej wagi, ale wiem, że nie jest jeszcze ustabilizowana, i skacze mniej więcej o 1-2 kg w górę i w dół, dlatego pomyślałam, żeby pociągnąć II fazę do końca kwietnia. Ale chciałabym wiedzieć ile wg Dukana powinna trwać tak orientacyjnie, żeby za szybko jej nie skończyć...
[/SIZE][/FONT]
Dukan Ci mówi ze Twoja prawidłowa waga to 56 kg i nie musisz się odchudzać dlatego nie ma wykresu pewnie. Co do reszty to odnoszę wrażenie że nie przeczytałaś książki

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:

A jakiej przeglądarki używasz? Mnie w Operze też nic się nie pojawiało, dopiero w Internet Explorerze pojawił się ładny wykres na dole strony [COLOR="Silver"]
mi w operze się pojawił ale jak zawyżyłam wage wyjściową

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Pije już 3 herbatę - zimno mi przez ten katar jak cholera a na dworze słońce ale komu się chce wychodzic jak z nosa kapie
Dobrze, że przynajmniej diety się trzymam i wyjątkowo w weekend nic nie podjadam ... jedyny plus całego zamieszania.

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
Właśnie nie mam nic innego niż dukanowe jak się mieszka samej to tak jest...
owsianke sobie zrób .... może coś pomoże?

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości