Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-18, 09:51   #3871
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Kochane ciesze sie,ze spotkanko sie udalo.Mam nadzieje,ze do nastepnego zrobie juz prawko i sie dotelepie razem z LU
Macie jakies fotki ? Doczytalam,ze nie

Olayya
Stary 2010-04-18, 09:58   #3872
Ollliwka
Zakorzenienie

olayya fotka bardzo ładna

Piękna pogoda jest chmurek nie ma, po Kościele może znowu pojedziemy z TŻ do lasku na polanę , a później do jego rodziców na pizzę prawdopodobnie
Stary 2010-04-18, 11:15   #3873
olayya
Raczkowanie

Oliwka zazdroszczę Ci tych spacerków do lasku. Mojego TŻ cieżko na spacer wyciagnąć gdziekolwiek a samej mi głupio po wsi chodzić zwłaszcza że mało osób tu znam

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 12:25   #3874
Tity
Zakorzenienie

Dzioeń dobry
olayaa śliczny brzusio
aldi

Ja dzisiaj zrobiłam sałatkę z fasolki szparagowej z orzechami włoskimi w miodzie i z czosnkiem, taka nawet ciekawa w smaku. Mama zrobi polędwiczki.
Po obiedzie jadę z mężem na działkę podlać drzewka i może potem nad jezioro na spacer pojedziemy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 12:50   #3875
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Hej mam 24 lata, męża od lipca 2009, zajmuję się... hmmm, zawodowo pracuję jako doradca klienta w placówce bankowej, chodzę do szkoły na kierunku fototechnik, to tak z nowoodkrytej pasji Nie wiem co jeszcze mam napisać :P
Jeszcze imię i termin ostatniej @ i wklepuje na listę

A ja właśnie obliczyłam, ze zaczną brać clo 11 czerwca, czyli za 2 cykle to nie tak długo
I zaczynam się modlić, by clo pomogło, bo jak nie to czeka laparoskopia, inseminacja (czyli już bardziej inwazyjnie).

Ech jak ja zazdroszczę spotkania

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 12:52   #3876
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Hej niedzielne!

Znow z doskoku, wiec na szybko
Sloneczko - gratuluje, ze praca sie pojawila - mamy wiec obie powod do radosci
Gimkis - trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte
Black Angel - witaj u nas

Fajnie dziewczyny, ze sie spotkalyscie Ale braku fotek nie daruje

U nas po prostu pogoda boska Zaraz wyruszamy z TZetkiem na silownie a wieczorem robie risotto ze szparagami, mniam
No i musze sie przygotowac ciuchowo na jutro
Milego dnia wszystkim zycze!

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 16:45   #3877
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jeszcze imię i termin ostatniej @ i wklepuje na listę

A ja właśnie obliczyłam, ze zaczną brać clo 11 czerwca, czyli za 2 cykle to nie tak długo
I zaczynam się modlić, by clo pomogło, bo jak nie to czeka laparoskopia, inseminacja (czyli już bardziej inwazyjnie).

Ech jak ja zazdroszczę spotkania
24.o3 termin ostatniej @, no a na imię mam Jagoda Miło tu u Was życzę miłej niedzieli

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 17:34   #3878
virginia
Zakorzenienie

Proszę o zmianę ostatniej @ na dzień dzisiejszy...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 18:39   #3879
Pomidora
Zakorzenienie

Lindsley, Abz, dziękuję bardzo za spotkanie Było super, nie myślałam, że tak się nagadamy, że zapomnimy pstryknąć zdjęcia A po tych lodach to już do końca wieczoru nic nie jadłam

Virginia

Słoneczko, gratuluję pracy

Olayya

Jestem padnięta, bo u teścia znowu okropnie, tak się zdenerwowałam, że wczoraj wieczorem i dziś rano na no spie jechałam i tylko leżałam modląc się, żeby małemu nic się nie stało. Ale już jesteśmy w domku i pewnie długo do teścia nie pojedziemy Ale na spotkanie z dziewczynami - nie ma problemu

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 19:20   #3880
ewurka
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
olayya wątpie w tą ciąże, ale zrobie test przed urlopem, żeby mieć pewność, że mogę poszaleć z koktajlami
virginia tule Cię mocno, jak się masz w ogóle, dalej tak zabiegana jesteś????
Dziewczyny, ale Wam fajnie po tym spotkaniu, sama bym poszła na naleśniki a o lodach to już nie wspomne, bo uwielbiam
Black angel witaj u nas
Pomidora mam nadzieje, że już czujesz się lepiej a teściowi nalezy się kurcze, żeby po odwiedzinach kobieta w ciązy na nospie z nerwów była, ehhhh zero wyobrażni

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Edytowane przez ewurka
Czas edycji: 2010-04-18 o 19:22
ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 19:28   #3881
Tity
Zakorzenienie

virginia
Pomidora
teść ma baty ode mnie.
Anessa ja szparagów nigdy nie robiłam, mówisz, że takie dobre? Podziel się przepisem....
Byliśmy dzisiaj nad jeziorkiem na spacerze, było bardzo przyjemnie. Lubię jak woda szumi...A teraz najadłam się cebuli i jestem zadowolona
Niestety trochę gardło mi nawala dzisiaj, ale łykam tony witaminy C, to może przejdzie

L
J
Stary 2010-04-18, 19:36   #3882
ewurka
Wtajemniczenie

Tity czego się najadłaś????????????????? ?? cebuliii? o matko!!!!! moja koleżanka jest w ciąży... patrze co ona zajada ostatnio, a ona obiera cytryne jak pomarańcza i wcina łekkkkk feee ale ma smaki...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2010-04-18, 19:46   #3883
kretencja
Zakorzenienie

A my byliśmy u moich Rodziców na obiedzie Był pieczony kurczak z nadzieniem, które pamiętam z dzieciństwa jeszcze - z wątróbki, z natka pietruszki i rodzynkami Wiem, że z wątróbką należy ostrożnie w ciąży, ale nie mogłam sobie odmówić małej porcji Na deser lody cappucino
Zważyłam się u Rodziców (sama wagi nie mam), ku mojemu zdziwieniu waga poszła minimalnie w dół - 48kg w ubraniu Chyba tworzenie nowego człowieka bardzo dużo energii pochłania. Staram się jeść trochę więcej niż zwykle, ale tez nie przesadzam. Myślę, że organizm jakoś to sobie wyreguluje...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 19:59   #3884
aldii
Zakorzenienie

Pomidorko to lepiej tescia nie odwiedzaj jak masz sie tak denerwowac
Kretencja ja tez czasami jadlam w ciazy watrobke i jakos Lu nic nie jest
Stary 2010-04-18, 20:09   #3885
kretencja
Zakorzenienie

Z tą wątróbką to chyba chodzi o bardzo dużą dawkę wit.A, niewskazaną w ciąży w nadmiarze. Ale bez przesady, trochę jej przecież trzeba dostarczać Nawet w witaminkach dla kobiet w ciązy jest Kupiłam sobie w końcu Feminatal N, dziś zaczęłam brać, zobaczymy, czy będzie mi służył. Od kilku dni robią mi się zajady, mam nadzieję, że może te witaminki pomogą...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-18, 20:23   #3886
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Lindsley, Abz, dziękuję bardzo za spotkanie Było super, nie myślałam, że tak się nagadamy, że zapomnimy pstryknąć zdjęcia A po tych lodach to już do końca wieczoru nic nie jadłam

Ja też nic nie jadłam...
A ten nasz spacerek nad wisłą... Niby nie taki duży, chodziło mi się super ale po powrocie do domu byłam padnięta... Następnym razem to ja już zawartość swojego brzuszka będę w wózku pchać a Wy będziecie miały takie piłeczki jak ja

Cytat:
Jestem padnięta, bo u teścia znowu okropnie,
Oj to trzeba było jeszcze wczoraj uciekać do domu... No co za gość. Czym Cię zdenerwował? A Tz nie bronił?

Jak tam nowy nabytek w domku się prezentuje?

Mimo zmęczenia bólu pleców i nóg po obiadku wzięłam się za dalsze prasowanie i melduję, że co miałam zamiar teraz wyprać i wyprasować jest zrobione Pozostało to znów posegregować, poskładać i pochować do szafek. Jeszcze potrzebuję tydzień na odpoczynek i przyjazd wózka i niech się dzieje co chce

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 21:15   #3887
Ollliwka
Zakorzenienie

dzisiaj była super pogoda , wczoraj też w związku z tym ja nic nie zrobiłam z tego co powinnam ( prace moje ) , siedziałam dzisiaj z TŻ w lesie na polance , a później wspólny obiad i odpoczynek i wczoraj to samo za dobrze mi było..

Spotkanko miałyście na pewno super no i szkoda ,że tylko we 3 na spotkaniu kolejnym będzie pewnie więcej dziewczyn

kretencja obiad kurczaka lubię i to bardzo , ale nie wiem czy z nadzieniem z wątróbki bo za wątróbką nie przepadam. Jak się czujesz?
Stary 2010-04-18, 21:35   #3888
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Tity czego się najadłaś????????????????? ?? cebuliii? o matko!!!!! moja koleżanka jest w ciąży... patrze co ona zajada ostatnio, a ona obiera cytryne jak pomarańcza i wcina łekkkkk feee ale ma smaki...
No ja kocham cebulę Tylko za dużo nie mogę jeść, no i na wieczór nie powinnam bo ciężko po niej zasnąć, ale tak mi się chciało...dawno nie jadłam

L
J
Stary 2010-04-19, 09:54   #3889
kretencja
Zakorzenienie

Olliwka Czuję się nieźle, w zasadzie bez zmian. Trochę mnie mdli o różnych porach dnia, ale nie wymiotuję. Jestem "zwiędła" trudno mi się zabrać do czegokolwiek. Stałam się też strasznie roztargniona, aż mnie to przeraża No i piersi bolą. Ale mężowi podoba się nowy rozmiar

A wczoraj napisałam do mojej dobrej koleżanki, że jestem w ciąży. Kiedyś byłyśmy blisko, kiedy obie wyszłyśmy za mąż, trochę nasze kontakty się rozluźniły, ale piszemy czasem do siebie. Okazało się, że... ona też jest w ciąży! Dwa tygodnie starczej niż moja Fajnie, może jak urodzą nam się dzieciaki w tym samym wieku, odświeżymy trochę naszą przyjaźń Niestety ona czuje się dużo gorzej niż ja, trochę czasu spędza w szpitalu i ogólnie ma bardzo dużo odpoczywać. Ale wierzę, że nam obu się poukłada i w podobnym czasie urodzimy cudne dzieci

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Ale tu pusto dziś od rana...
Zadzwoniłam do mojego gina, mam jutro podejść przed 14, będę musiała z pracy wyjść trochę wcześniej. Ale mogę po prostu trochę wcześniej pójść. Prawdopodobnie przyjedzie do mnie Mama, bo - jak wiecie - strasznie nie lubię sama łazić. Pewnie pójdzie ze mną do lekarza, a potem zjemy sobie jakiś dobry obiad u mnie Nie zachwyca mnie perspektywa tego szpitala, ale przynajmniej mnie porządnie zbadają, część badań będę mieć na jakiś czas z głowy.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-19, 09:55   #3890
abz
Zakorzenienie

słoneczko, widzisz tak ciężko było ci uwierzyć, że znajdziesz pracę a już ją masz Super, na pewno jesteś spokojniejsza.

gimikis szkoda, ze tak się popieprzyło w tym UP, tylko sie człowiek musi denerwować

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Gimikis, dzięki Dla mnie to dzidziuś raczej fistaszka przypomina, nie wiem, czemu wszyscy zawsze widzą tam fasolkę?
Jakby nie było fistaszek podobny do fasolki

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
lindsley jak naleśniki smakowały , jak udało się spotkanie ?
Potwierdzam, spotkanie udane, bardzo było przyjemnie Naleśniki pycha, tylko troche trzeba było na nie czekać....

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
A dziewczyny to gaduły Szkoda że nie możemy tak w większym gronie się spotkać

Przeprowadziłam dziś bunt w domu i kupiłam 2l colę... I musiałam się nagadać żeby trochę wypić bo Tz chyba myśli że cola szkodzi jak alkohol... i całą ciążę nie pozwalał mi pić a ja dziś miałam taaaką ochotę....
Ja gaduła? Pierwsze słyszę
A jak ty taką dużą colę kupiłaś to juz widze jaki TŻ zdenerwowany

Cytat:
Fakt, o zdjeciach zapomniałyśmy. Ja tez nic juz po lodach nie zjadłam Tylko jak szłam do samochodu to zaczęła mnie boleć głowa no i jak przyjechałam do domu to tylko łyknęłam apap i leżałam, wstałam sie umyć i spałam już do rana. Wczoraj też głowa taka jakby nie moja, ale dziś juz dobrze

kretencja, jak miło, że masz koleżanke, z którą jesteś "razem" w ciąży. Tez taką jedną mam. Chyba już pisałam o niej, w sumie tydz jest dalej niż ja, takze pewnie urodzimy w podobnym terminie

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:22   #3891
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Virginia
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
virginia
Dzięki dziewczyny . Już się chyba do tego przyzwyczaiłam...

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
virginia tule Cię mocno, jak się masz w ogóle, dalej tak zabiegana jesteś????
Dziękuję .
Uhum, ale to w sumie dobrze. Nie ma czasu, żeby za dużo myśleć, i rozczulać się nad sobą...

Cytat:
A my byliśmy u moich Rodziców na obiedzie Był pieczony kurczak z nadzieniem, które pamiętam z dzieciństwa jeszcze - z wątróbki, z natka pietruszki i rodzynkami
Ja też wczoraj wątróbkę jadłam .

Tżet pojechał z teściową do mechanika (bo w sobotę nie wyszło), i do pracy, teściowa załatwia jeszcze jakieś sprawy na mieście ale lada chwila będzie.
Wczoraj nam trochę pokucharzyła, no i mam piękny balkon. Tzn. na razie może jeszcze nie, bo kwiaty dopiero kwitną ale... Mam 2 skrzynki czerwonych, białych i różowo-fioletowych pelargonii, jednego iglaka (póki co ), zioła (na razie 4 doniczki, będzie więcej ) i jeszcze jedną doniczkę z jakimiś dopiero co posadzonymi kwiatami . Kupiłyśmy też nawozy i tzw. kocią trawę dla moich zwierzaków .
Wczoraj byłam u swoich rodziców, i tam niestety nie jest za wesoło, mama źle się czuje, tata ma coś z płucami, a do tego ostatnie niesnaski z bratową (oczywiście ja starałam się jakoś załagodzić sytuację)...
Dziś mam kursy. Zmykam,
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:40   #3892
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ja gaduła? Pierwsze słyszę
A jak ty taką dużą colę kupiłaś to juz widze jaki TŻ zdenerwowany
Gaduły gaduły
Tz jakoś przeżył... Tzn nic nie mówi już teraz a wypiłam ponad pół butelki I będę tak pić do końca... U mnie nadal piękna pogoda... Muszę się wziąć za składanie ubranek Niuńka... A siostra do mnie dzwoniła czy chcę jeszcze ale takie 0-3latka bo koleżanka chce niedrogo sprzedać... Chyba wybiorę co będę chciała a resztę dalej opchnę

Michaś
Stary 2010-04-19, 10:41   #3893
olayya
Raczkowanie

Cytat:
Zważyłam się u Rodziców (sama wagi nie mam), ku mojemu zdziwieniu waga poszła minimalnie w dół - 48kg w ubraniu Chyba tworzenie nowego człowieka bardzo dużo energii pochłania. Staram się jeść trochę więcej niż zwykle, ale tez nie przesadzam. Myślę, że organizm jakoś to sobie wyreguluje...
ale chudzina z ciebie Ja już dobijam do 70 kg rany ciekawe jak ja wróce do moich 58 kg
Cytat:
Od kilku dni robią mi się zajady, mam nadzieję, że może te witaminki pomogą...
Zajady miałam na początku ciąży choc nigdy wcześniej ich nie miałam. Ja smarowałam maścią z witaminą A

Pomidora omijaj teścia szerokim łukiem

Ja zabieram się do wszywania taśmy w firankach ciekawe jak mi pójdzie

Miłego dnia dziewczyny

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:43   #3894
aldii
Zakorzenienie

Kretencja wydaje mi sie,ze to bardziej chodzi o to, ze czesto watrobka jest taka nie do konca wysmazona i jest gdzieniegdzie jeszcze krew
Ale fajnie,ze jestescie z przyjaciolka w tym samym czasie w ciazy
Stary 2010-04-19, 15:36   #3895
lindsley
Zakorzenienie

Ale pustki dziś na forum...
Dostałam wreszcie kartę do TV Lepiej późno niż wcale ale przez ostatni tydzień nie było co oglądać bo na wszystkich 5kanałach jakie mieliśmy z naziemnej anteny leciało to samo

Michaś
Stary 2010-04-19, 17:09   #3896
kretencja
Zakorzenienie

Faktycznie strasznie pusto.
Ja dziś czuję się wyjątkowo dobrze (aż podejrzanie, mam nadzieję, że chwilowe osłabnięcie objawów nie wróży niczego złego). Zrobiłam pyszny obiad, powiesiłam pranie, poodkurzałam. Teraz jeszcze muszę pazury zmyć Jutro do pracy, a po pracy gin. Może mi juz da zwolnienie, a na pewno skierowanie do szpitala...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-19, 17:56   #3897
Ollliwka
Zakorzenienie

Cytat:
No i piersi bolą. Ale mężowi podoba się nowy rozmiar
to tak szybko rozmiar się zmienia? tzn. chyba nie tak jeszcze żeby biustonosz kupować rozmiar większy , pewnie masz na myśli ,że piersi stają się takie hmm... pełniejsze

Wróciłam z zajęć... pracę dyplomową mam do 15 maja oddać masakra
Stary 2010-04-19, 18:00   #3898
kretencja
Zakorzenienie

Olliwka, też jestem w szoku, ale tak jest! Myślę, że jeśli nie o rozmiar, to niewiele mniej. Są pełne, jakby "nabite" Ciężkie. W każdym razie moje ostatnio noszone staniki o miseczce A stały się za małe. Różnica jest zaskakująca!

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-04-19, 18:18   #3899
Ollliwka
Zakorzenienie

kretencja no to , chociaż to zależy też od kobiety , jednej rosną bardziej innej mniej , ale jak są piersi z tych rozmiarów A ,B to różnicę widać szybciej , tak mi się wydaje osobiście jakbym miała w ciąży rozmiar D nie miałabym nic przeciwko
Stary 2010-04-19, 18:29   #3900
ewurka
Wtajemniczenie

Allo dziewczyny jakoś mało skrobiecie ja nie mam nic przeciwko, bo mało do nadrabiania
Ja mam wolne jutro i tak się ciesze, jakoś padnięta jestem
A mój TŻ przechodzi samego siebie zawsze po @ mam większą ochote na przytulanki, i tak mogła bym co dzień a TŻ mówi, kochanie, musimy tak co drugi dzień, bo tak mi mówiłaś i nie ma szans hehe

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości