|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupę czasu się już znamy, ciągle siebie dość nie mamy- PM 2008 :)
Cześć.
Anusia ja mieszkam kawałek od centrum, ok pół godziny tramwajem, więc nie jestem na bieżąco z tym co się dzieje na rynku. Poza tym pogoda też nie nastraja do wychodzenia gdzieś poza do pracy i z pracy, leje non stop praktycznie od soboty. Podobno na samym rynku może zmieścić się ok 40tys osób, ale z tego co na razie mówią, wstęp mają mieć tylko mieszkańcy i ci co mieszkają przy ulicach dochodzących. Poza tym część delegacji nie zmieści się w Kościele Mariackim i będą rozsadzeni na zewnątrz. W kondukcie żałobnym z rynku na Wawel przejdą(przejadą) tylko najbliżsi Pary Prezydenckiej plus osoby, które rodzina zaprosi. Nikt z cywilów nie będzie uczestniczył w przemarszu, do tego nie będzie się mógł (podobno) ruszyć z rynku, dopiero jak się zakończą całe uroczystości(już po złożeniu w kryptach) . A na samym Wawelu w uroczystości też ma brać udział tylko najbliższa rodzina, dopiero po złożeniu trumien w krypcie ma być czas na kondolencje ze strony oficjeli. Początkowo też mieli ze względów bezpieczeństwa zamknąć Błonia ale ostatecznie zrezygnowali i ustawią tam telebim. Samolot z trumnami Prezydentostwa ma być na Balicach wcześnie rano, bo o 10 mają już być w Mariackim, do Salwatora mają go przewieźć karawanem, a stamtąd na rynek w otwartym aucie trumny z ciałami mają przejechać w uroczystym kondukcie do rynku. Poza tym główne ulice prowadzące z Balic mają być zamknięte dla ruchu i (nie wiem na ile to prawda)- dla mieszkańców również. Dla ludzi ma być zamknięta całkiem ul. Grodzka aż do Krzyża Katyńskiego. Poza tym raczej jak ktoś się wybiera na pogrzeb, nie radzę iść na rynek, pamiętam jak było przed i po śmierci Papieża. Niesamowite tłumy, przepychanki, ślimacze wręcz tempo opuszczania rynku. Koszmar. A teraz ma być jeszcze gorzej. Ja jak pisałam jeżdżę MPK, ale mój mąż jeździ autem i póki co w mieście jest spokojnie, ewentualne korki wynikają z remontów, ale mówi, że na dojazdówkach od strony Rzeszowa/Tarnowa widać trochę więcej aut, to samo od Sandomierza. Podejrzewam, że część osób już przyjeżdża, żeby jutro i w sobotę uniknąć stania w korkach. Zresztą remonty na większości głównych skrzyżowań, rond, czy ulic, na pewno nie ułatwią jazdy. Podobno bezpieczeństwa powietrznego mają strzec siły obronne USA. Dziś już specjalna delegacja sprawdzała Kościół Mariacki pod kątem bezpieczeństwa, tak samo Wawel i będą to robić jeszcze kilkakrotnie w najbliższych dniach. Ja nie wyobrażam sobie tej niedzieli. Póki co szykuje się, że całe miasto będzie sparaliżowane. Generalnie zamknięte mają być tylko ulice wokół rynku i plant ale w rzeczywistości będzie to wyglądało tak, że już pewnie z jednej strony od Matecznego, z drugiej od Opolskiej nie będzie gdzie wetknąć nosa. Z tego co czytam i słyszę dużo osób decyduje się na wyjazd na weekend z Krakowa. Może to i dobre wyjście ![]() Mam tylko nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy protestować w niedzielę, że jednak ludzie się opamiętają. A podobno, wczoraj mi mówił brat cioteczny, do protestu we wtorek przyznała się Organizacja Gejów i Lesbijek ![]() Ah i mogę Was zapewnić, że propozycja o pochówku na Wawelu na pewno nie wyszła od kard. Dziwisza. My na razie zastanawiamy się czy się wybierać. Jeśli już to ewentualnie na Błonia, bliżej nie ma co się pchać. Dziś mamy się spotkać(jak się uda) z kumplem, moim byłym współlokatorem, który pracuje w krakowskiej policji, może się czegoś nowego dowiemy.
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2010-04-15 o 14:28 Powód: złe sformułowanie |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() co do pochówku na Wawelu - zgadzam się z Agunią i z Anusią, mądre słowa, żeście napisały, a artykuł mówi wszystko ![]() mój mąż piecze ciasta, z gotowaniem gorzej, jednak sobie by poradził pod przymusem ![]() ![]() coś pustawo tu ostatnio ![]() buzi buzi ![]()
![]() |
#2523 |
Wtajemniczenie
|
mooonik z tego co piszesz to mają to nieźle zorganizowane technicznie. Choć ja co prawda nie wyobrażam sobie wogóle tych 40 tys na Rynku
![]() Ja tak tylko na szybko wrzucić zdjęcia prezencików dla sis. Bo urodzinki ma dzisiaj ![]() ![]() Prezenciki to: 1. Wisiorek z białego złota na łańcuszku, serducho ma takie maleńkie diamenciki, a te niebieskie to topazy ![]() 2. Zegarek - to będzie prezent wspólny od nas i brata więc wręczymy jej go dopiero w sobnotę jak mój brat przyjedzie. Zrobilśmy grawer ma nim pamiątkowy ![]() 3. Bukiecik z cukierków ![]() ![]() ![]() 4. No i karteczka - też sama robiłam. I jeszcze oczywiście masę słodyczy ![]() Lecę bo R. zaraz będzie i wreszcie wręczymy sis prezent (bo biedna myśli że nic nie dostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zadomowienie
|
Hejoj
![]() Wczoraj bylismy w kinie, mielismy bilety zarezerowane w zeszlym tygodniu i myslelismy ze beda pustki a tam na naszym seansie prawie pelna sala. Przytaszczylam tez 2 pary butow do domu. Odkrylam ze nie mam butow na deszcz i zimno (moich kopytek mi szkoda) i napotkalam idealne w HMie do tego przecenione. A potem w promodzie trafilam na super trampole tez przecenione ![]() ![]() A dzis dokupilam kolejne jegginsy i mam dosc ( na razie ![]() Gosiu jakos buty skarpety mi sie nei podobaja... Nie umiem sie do nich przekonac. Anusia prezenty sa naprawde cudne, Bizu i zegarek beda piekna pamiatka z tego dnia. Jak tam menu urodzinowe?! Marta jak sie czujesz? Dalas rade w pracy? Katarzinka pracowac? Przeciez uczelnie sa zamkniete. Aguniu artykul niezly ![]() Moonik ale esej! ![]() Dzastusia jak sie czujesz? Pochwaliliscie sie juz komus? ![]() W koncu dorwalam ksiazke Jean Sasson - Ksiezniczka tzn upolowalam na All i bede miec mozliwosc jej przeczytania. Slyszalyscie o niej? |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję, dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Noga mnie boli, a konkretnie to łydka prawa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2527 |
Zadomowienie
|
Zapomnialam Wam podziekowac ze miłe słowa dla mojego maluszka - obecnie latamy za nia bo musi brac 2 razy dziennie tabletki i nie zawsze chce je jesc.
Od dwoch dni slabo sypiamy bo strasznie prycha i chrumka w nocy, ale nie mam serca jej dawac przed sypialnie - to taki biedny chorowitek ![]() Przesylam Wam ananaska ktorego wlasnie konsumuje ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() świeżego?? ![]() zapomniałam pogratulować zakupów ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Wtajemniczenie
|
sofferko - tak niestety będę pracować
uczelnie to tez placówki badawcze a nie tylko oświatowe i dla nas to że nie ma studnetów to nie znaczy, ze mamy wolne, zwłaszcza jak terminy gonią ![]() ![]()
![]() |
#2531 | |
Wtajemniczenie
|
Hej Żabki
![]() Smutno, że tak mało was ostatnio na wizazu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() soffi - menu to co ci pisałam zostaje bez zmian. W sałatkach zdecydowałam się jeszcze na sałatkę z tortellini z ananasem i porem, a ciasto będe robić czekoladowo - serowe. Nie wiem jak ja się z tym wszystkim uporam ![]() ech.... ja to mam pecha ![]() ![]() Edytowane przez Anusia_piekniusia Czas edycji: 2010-04-16 o 12:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wylazic z ukrycia
![]() ![]() ![]() Bo strzele focha ![]() Katarzinka szkoda ![]() ![]() Anusia oj tez mnie kusi to ciasto ale na razie nie mam okazji by je upichcic. Salatka tortellini na pewno bedzie pycha, ja swoje robie na ostro z salami ![]() No rzeczywiscie nie fajnie z ta @ Domownikow zagon do pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Czesc babeczki
![]() wpadlam napisac ze MAMY ZĄBKA ![]() ![]() ![]() tak wyczekana dolna , lewa jedyneczka i druga tez juz wychodzi-a co hurtem lepiej ![]() a z nowosci jeszcze to mala coraz czesciej staje na nozki, ponalu dzwiga dupke do raczkowania i pokazuje wszystko paluszkiem ![]() kupilismy plytki na kuchnie , farbe takze ruszamy z kuchnia ![]() caluski dla kazdej z osobna ![]() ![]()
#2534 |
Zadomowienie
|
Czeko gratulacje dla ząbkowiczki!
![]() Ruszajcie z remontem, czekamy na wynik koncowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Anusia łączę się z Tobą w bólach @ U mnie ostatnie dni na wariackich papierach. Wczoraj siorka, która mieszka w Wawie, dzwoni do mnie o 10 i pyta co robię, bo ona jest w Kielcach załatwiać jakieś sprawy i od około 11 do 15 ma czas wolny (czekała na transport). Zgarnęłam ją do siebie do pracy opierdzielając przy okazji, że nic nie powiedziała wcześniej... Dobrze, że miałam mało roboty to trochę pogadałyśmy i trochę po sklepach połaziłyśmy (ja pracuję przy głównym deptaku miejskim ![]() ![]() ![]() A jutro jadę na ślub mojej koleżanki z pracy (tylko cywilny), to płaszczyk będzie jak znalazł. Porobię jutro jakieś foty to się pochwalę. Poza tym jest już u nas druga tłumaczka. No i szef mi zlecił zadanie weryfikowania po niej tekstów, wrrr (a potrafi błędów narobić). Nie cierpię tego robić, a poza tym miałam być odciążona a tu kolejne obowiązki mi się na łeb zwalają. Jak do końca miesiąca szefu sam nie zagada to idę się o podwyżkę dopominać. Poza tym wyglądam jak idź stąd i nie wracaj, bo wysypka schodząc mi z twarzy zaczęła się łuszczyć i mogę chyba zabijać wyglądem. No ale przynajmniej już nie swędzi. A do tego przez @ jestem cała obolała i napuchnięta. Żyć nie umierać ![]() A dzisiaj jeszcze odwiedził nas szwagier z dziewczyną i zostałam poproszona o przysługę - przetłumaczenie pewnej partii książki z ang o jakiejś roslince potrzebnej dziewczynie szwagra do napisania pracy mgr. ![]() Czeko gratki ząbka ![]() Anusia wcale się nie dziwię, że siorka tak się ucieszyła z prezentów, wisiorek jest prześliczny, taki zegarek też bym chciała mieć, a do tego drobiazgi robione samodzielnie przez Ciebie. Super to wszystko wyszło ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2010-04-16 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() A co tutaj takie pustki ![]() Anusia wiedziałam, że prezenty się siostrze spodobają ![]() Czeko gratuluję pierwszego ząbka ![]() ![]() Agunia czekamy na fotki płaszczyka ![]()
#2537 |
Zakorzenienie
|
Heloł, ależ pustki nam się ostatnio tutaj zrobiły
![]() Tak jak obiecałam daję fotke płaszczyka Buziole
#2538 |
Wtajemniczenie
|
Witam niedzielnie
![]() Litości jakie tu pustki ![]() My już byliśmy w kościółku, na spacerku, teraz mały sobie drzemie ![]() fajny ten płaszczyk ![]() ![]() buziaczki ![]()
#2539 |
Zadomowienie
|
No no ..... wchodzę z myślą, że naczytam się jak debil a tu CIIIISZAAAAAAAAAAAAAAAAA
agunia ty szkieletorze - płaszczyk śliczny ale ja bym Cię widziała w jaśniejszym kolorku coby Twoim kościom troszku objętości dodać ![]() Mato jak jak bym chciała wyglądać tak jak Ty ..... a tymczasem mam 20 kilosów do zgubienia ..... trwam przy diecie Dukana już cały drugi dzień ![]() czeko gratulacje ząbka dla Werci i czekam na foty z postępów w urządzaniu kuchni Mi się ostatnio odmieniło z meblami i doszłam do wniosku, ze zakupię dwie szafy i jedną komodę ale z litego drewna (zapewne będzie mnie stać tylko na sosnę) i pomaluję je białym olejem żeby wyglądały tak jak nasze podłogi ..... znalazłam inspirację w najnowszych czterech kątach. Anusia_pięknusia zostań moją siostrą ![]() ![]() ooooo to ja się pochwalę planami urlopowymi ..... otóż w tym roku wyjezdzam do bardzo egzotycznego miejsca tj. do Warszawy w książki o EKONOMII ![]() ![]() ![]() A tak poza tym wszyscy zdrowi ..... w pracy spokojniej teraz poginam na trzydniowe szkolenie z technik prezentacji, po pracy ganiam na areobic. Teściowa nadal się nie odzywa - jeszcze nie była w naszym nowym mieszkaniu od kiedy tam mieszkamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
Czeko jasny płaszczyk już mam, taki baaaardzo jasny brąz, więc bez sensu by było znowu jasny kupować
![]() ![]() A to że ja taka chudzina to zasługa genów na całe szczęście, choć ja bym akurat chciała nieco przytyć, ale nie da rady. Ten typ tak ma ![]()
#2541 |
Zadomowienie
|
Agunia oddam Ci jednego cyca i jeden półdupek - z jednego mojego cyca zrobisz sobie dwa w rozmiarze C , a z pódupka wyjdzie Ci krągła pupcia ala brazylijska piękność - co Ty na to?
![]() Dobra ja już nic nie piszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
Hehe Czeko jakby tylko się tak dało to bardzo chętnie
![]()
#2543 |
Zadomowienie
|
A tak na serio to zazdroszczę Ci tych genów.
U mnie w rodzinie mojej mamy nikt poza mną nie schodzi poniżej 100 kg .... w sumie gdybym i ja się nie ograniczała z jedzeniem będąc na hormonach to też bym już ponad 100-tkę ważyła - ale dzięki temu, że lubię sport i mocno uważam na to co jem trochę to tycie ograniczyłam. Najgorsze jest to, że kolejne terapie hormonalne (miałam już 3) nie przynaszą żadnego efektu poza tyciem ..... więc trudno nie jem tego świństwa, męczę się z nieregularnymi cyklami (obecy trwa już 10 tygodni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Zadomowienie
|
No dziewczyny dobrze ze Was widze
![]() Bylismy na spacerze - tak sie milo wygrzalam w slonku ![]() Agunia plaszczyk ladny, super masz ta siorke ![]() ![]() Malutka no tak maly drzemie a Ty masz choc chwilke dla siebie ![]() Czeko w koncu to i Ty masz w pracy troche lzej... Jak Ci sie podoba to szkolenie? Tez kiedys mialam podobne (prezentacji i wystapien publicznych) Wszyscy sie niezle musieli naprodukowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki.
Jakoś niezbyt dobrze się dzisiaj czuję, coś mój żołądek od sobotniego grilka (sezon został rozpoczęty), nie chce pracować, muszę sobie zaraz mięte zaparzyc. Weekend był całkiem fajny, przyjechała moja siostra ze swoim chłopakiem, więc było miło i rodzinnie ![]() Anusiu wisiorek cudo ![]() Czekoladko współczuję Ci tych "skoków" hormonalnych, normalnie jednym słowem "prze...ane" masz Czekoladko druga gratuluję uzębienia ![]() Sofferko nie mam jeszcze bucików - skarpet, więc pora mieć ![]() ![]() moniczku i jak dzisiaj? byłaś na uroczystościach? |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() my już po obiedzie imieninowym ![]() powiedzieliśmy rodzinie, a reakcja - nijaka ![]() ![]() ![]() jeszcze tylko muszę powiedzieć w pracy ![]() ![]() Aguniu - płaszczyk elegansio ![]() czekoladka21 gratulacje ![]() Sofciu masz już tą książkę o której pisałaś??
![]() |
#2547 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2548 |
Zadomowienie
|
Gosiu ale zazdroszcze tego grilla, gdy bylismy na spacerze wlasnie o nim rozmawialismy i ze w koncu pogoda by posiedziec na dworze i przygotowac kielbaski
![]() Dzastus och ![]() ![]() Nie dosc ze mam juz ksiazke to juz ja przeczytalam ![]() Malutka nie dziwne ze szaleja za małym skoro z niego taki slodziak ![]() Dziewczyny jutro do pracy i to dlugi dzien przede mna wiec zmykam. Popiszcie tu troche zebym miala co czytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no tak o Was i waszych gratulacjach nie da się zapomnieć ![]() tak?? szybka jesteś ![]() od wczoraj wieczora mam mdłości ![]() ![]() ![]() miłego dnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane
Wróciłam z imprezy na Śląsku (50 lecie brata mamy Kamila i jego przejscie na emeryturę górniczą) Było super się spotkać ![]() ![]() Buziaki słodziaki wszystkie bez wyjatku ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.