Minus 20 kg do 20 sierpniak!!! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 00:26   #91
maallinkaaa
Raczkowanie

GG do maallinkaaa
Dot.: Minus 20 kg do 20 sierpniak!!!

Dukanki zapomniałam wam powiedzieć, ze w sumie mozna kupić sobie jakies witaminki zeby organizmu nie wyjałowić i o
a ja dzis skromnie
2 jajeczka
galaretka z kurczaczka
i o udeczko malusie ślicznusie
placuszek otrębowy i troszkę twarożku 0%
Biorę się ostro bo chcę się spodobać i zdrobić dobre wrażenie trzymajcie za mnie kciuki!!
Dobranocka!
Stary 2010-04-19, 07:10   #92
susunia
Raczkowanie

czesc dziewczyny
u mnie do bani...strasznie wczoraj nagrzeszyłam i ćwiczen taz nie było.. jestem zła na siebie i nie lubie weekendów....zawsze wtedy zgrzesze
10.09 -2kg
20.09 -4kg
30.09 -6kg
10.10 -7,5kg
20.10 -9kg
31.10 -10kg
susunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 07:21   #93
maallinkaaa
Raczkowanie

GG do maallinkaaa

Cytat:
Napisane przez susunia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
u mnie do bani...strasznie wczoraj nagrzeszyłam i ćwiczen taz nie było.. jestem zła na siebie i nie lubie weekendów....zawsze wtedy zgrzesze
uuu ;* nie łądnie <nono>
Daj sobie jakąś kare
Stary 2010-04-19, 07:48   #94
black_dress
Raczkowanie

Siemanko ;]

Wlasnie wstalam i zastanawiam się co mam zjesc na siadanie

Na pewno wypije ciepla herbate... ale co to dego ? Jajko ?
black_dress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 08:10   #95
monias_wawa
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki

black_dress
maallinkaaa zgadzam się, że susunia musi się ukarać - proponuję gruboziarnisty peeling szczególnie na pupę
Ankha_88 ja równiez zawalczyłam na spacerku ale nie tak wyczynowym u Ciebie to była szkoła przetrwania hihi i jaki zawodowy energetyczny posiłek - bananek i jabłko
wytrykusek hihi wszyskie chciałybyśmy już za samą mobilizację mieć -10 kg) tak na starcie)

u mnie trzymam się dzielnie poza wczoraj - było rozpoczecie sezonu grillowego. Jednak ograniczałam się i jadłam masę warzyw bez dipów i sosów oraz mięska bez marynaty na bazie oleju tylko z samymi przyprawami. o 3 lapkmach wytrawnego winka nie wspominam, bo przy calosci to i tak maly grzeszek zero słodyczy i gazowanych

woda z cytruną
wiesniak z pomidorem
kilka plastrów szynki indykowej i rzodkiewki
obiad....hhh....
kolacja -sałatka grecka
sciskam i wracam do roboty
monias_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 08:53   #96
black_dress
Raczkowanie

Kazda z nas powinna sobie zafundowac taki peeling
Tak mysle . Wygladzi to skóre i usunie troche skórki pomaranczowej

maallinkaaa - poradzilabys mi cos w zwiazku z ta dieta Dukana ?

4 maja jade na warsztaty kontrabasowe. Wyjezdzam o 9 rano a wracam o 22 wieczorem - co wziac ze soba, jakie jedzenie?

W dodatku w drugiej polowie sierpnia jade na oboz w gory i nie mam pojecia jak ja tam przetrwam ;(
Stary 2010-04-19, 09:15   #97
monias_wawa
Raczkowanie

black_dress dostałam od TŻ kiedyś książkę kucharską J. Oliviera i tam jest taki super sposób na przygotowywanie wałówki dla dzieci na cały dzień.

Poniewaz to dla Ciebie i na cały dzień to zabrałabym
2 przecięte kiwi i łyżeczkę / nawet jednorazową/
salatke z : sałaty, pomidorków koktailowych fety i papryki itd. ale bez sosu, ten przygotowac oddzielnie i włać do jednorazowej torebki zawinąć tak, aby wypełniał jej rożek. Kiedy będziesz miała ochote to przegryziesz czubek i wylejesz zawartośc na sałatkę, która nie bedzie oklapnięta. pota tym zabrać soczki jednorazowe pomidorowe i warzywne, przy czym jeden lub dwa mocno schłodzić - będzie tochłodziarka dla jedzenia; wziełabym paczkę wafli ryżowych dla zabicia głodu i może w termosie pomidorówke na warzywnym bulionie? lub sam warzywny bulion?
monias_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 09:39   #98
wytrykusek
Raczkowanie

GG do wytrykusek

Hejka
Ja po weekenedzie dobrze. Jestem z siebie zadowolona bo poszło dobrze. Zero chleba, ziemniaków, makaronów, ryżu...
Mój mąż pierwszy raz widzi mnie taką zdeterminowaną. Tym razem napewno mi się uda...
Dziś po śniadanku: parówka + 1 pieczywko typu waza.
Na drugie śniadanie: jabłko
na obiad: ?
kolacja: serek wiejski z pomidorkiem
Kusiło mnie żeby stanąć na wagę ale schowałam ją głęboko i zrobę to dopiero w piątek.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Wszystkie chętne dziewczyny do wspólnego odchudznia zostały dopisane. Trzymam za kciuki za wytrwałość

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez susunia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
Weekendy są najgorsze do przetrwania. Musisz uważać i wziąć się w garść przecież wiesz jaki masz cel
Stary 2010-04-19, 10:38   #99
maallinkaaa
Raczkowanie

GG do maallinkaaa

Cytat:
Napisane przez black_dress Pokaż wiadomość
Kazda z nas powinna sobie zafundowac taki peeling
Tak mysle . Wygladzi to skóre i usunie troche skórki pomaranczowej

maallinkaaa - poradzilabys mi cos w zwiazku z ta dieta Dukana ?

4 maja jade na warsztaty kontrabasowe. Wyjezdzam o 9 rano a wracam o 22 wieczorem - co wziac ze soba, jakie jedzenie?

W dodatku w drugiej polowie sierpnia jade na oboz w gory i nie mam pojecia jak ja tam przetrwam ;(

Pewnie, ze tak
Jeśli jestes na I etapie same proteinki to nie masz dużego wyboru trzeba przetrwać po prostu ale to nie takie straszne jeśli masz dosyć wieśniaka - bo ja czasem mam (chociaż teraz go wcinam na drugie śn) to kup sobie twaróg w kostce 0% chudy i zalej jogurtem naturalnym na II etapie już jest słodzik dozwolony więc będzie łatwiej
Rób sobie codziennie placuszki mi tata zawsze wyjada...tylko pamiętaj, ze otrąb nie używamy więcej jak 2 łyzki stołowe dziennie
Ja na pierwszym jadłam jajka gotowałam na miękko lub na twardo (bardziej sycą), można zrobić jajecznicę bez tłuszczu Możesz jeść paróweczki linessa z lidla udka w piekarniku, pierś z kurczaka w ziołach Niedługo będe wam pisać różne przepisy na sosy itd itp żeby tak tej piersi suchej nie jeść
Można też pierś pokroić w małe kawałki obsypać przyprawą do gyrosa i na patelnie bez oleju potem zrobić sos z naturlisia i przyprawy jakiejś np czosnkowej i masz super obiadzik
Na drugim już lepiej kiedy masz warzywa można zwykły twaróg 0% zalaz jogurtem, posiekać drobniej ale nie za drobno pomidory i ogorki lekko osolić i popieprzyć wymieszać z twarogiem i mniamuśne
MOżna też robić sobie coś słodkiego Jogurt naturalny ubijamy dodajemy serek naturalny łyżeczka mała kakao lub kawy rozpuszczalnej miksujemy dodajemy rozpuszczoną zelatyne i włala jest krem ofc dodać słodzik bo kwaśne to nie smakuje
Jak sobie coś przypomne to napiszę

Ja dzisiaj tak :
Podjadłam twarożek z lodówki
Galaretka z kurczaka
teraz wcinam wieśniaka
WOda woda woda i guma do żucia
Stary 2010-04-19, 13:02   #100
loverek
Raczkowanie

ale Wy mało jecie nigdy w zyciu nie bede takiej diety stosowac

więc chyba tu nie pasuje

powodzenia
loverek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 13:15   #101
wytrykusek
Raczkowanie

GG do wytrykusek

Cytat:
Napisane przez loverek Pokaż wiadomość
ale Wy mało jecie nigdy w zyciu nie bede takiej diety stosowac

więc chyba tu nie pasuje

powodzenia
Czy mało? Ja nie tak tego nie czuję. Żeby schudnąć niestety ale trzeba się ograniczyć. Najadłyśmy się przez te lata, w których tak przytyłyśmy.
Stary 2010-04-19, 15:09   #102
Ankha_88
Rozeznanie

Witam dziewczynki
Mnie dziś dzień jak co dzień, strasznie mnie kusi żeby wszamać coś słodkiego ale się powstrzymuje Uczę sie na technologię żywności, może jak czytam o tych wszystkich dobrych rzeczach do jedzonka jakie człowiek wymyślił , to mnie tak ciągnie do czegoś dobrego

Loverek: mnie też się jeszcze tydzień temu wydawało że dziewczyny to strasznie mało jedzą, ale jak zaczęłam kontrolować spożycie kalorii i stosować to w cale nie jest tak mało, wystarczy się przyzwyczaić, najgorsze pierwsze 3 dni.

Wy wszystkie dziewczyny na Dukanie jesteście?
Ankha_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 15:37   #103
black_dress
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monias_wawa Pokaż wiadomość
black_dress dostałam od TŻ kiedyś książkę kucharską J. Oliviera i tam jest taki super sposób na przygotowywanie wałówki dla dzieci na cały dzień.

Poniewaz to dla Ciebie i na cały dzień to zabrałabym
2 przecięte kiwi i łyżeczkę / nawet jednorazową/
salatke z : sałaty, pomidorków koktailowych fety i papryki itd. ale bez sosu, ten przygotowac oddzielnie i włać do jednorazowej torebki zawinąć tak, aby wypełniał jej rożek. Kiedy będziesz miała ochote to przegryziesz czubek i wylejesz zawartośc na sałatkę, która nie bedzie oklapnięta. pota tym zabrać soczki jednorazowe pomidorowe i warzywne, przy czym jeden lub dwa mocno schłodzić - będzie tochłodziarka dla jedzenia; wziełabym paczkę wafli ryżowych dla zabicia głodu i może w termosie pomidorówke na warzywnym bulionie? lub sam warzywny bulion?
Dziekuje Kochana ;*
Jestem na diecie Dukana i nie wiem czy moge sobie na takie jadło pozwolić.
Dziś pierwszy dzien tej diety. Faze I bede stostować przez 10 dni. Tylko proteiny i chude mieso.

Poranek był ok.
Wypiłam herbate, zjadłam 2 jajka i poszlam do szkoly, teraz sobie zjem kawalek wedliny ;]
Stary 2010-04-19, 15:55   #104
karolina_yildiz
Przyczajenie

Witam drogie Panie,
można się jeszcze przyłączyć ???
Ja też mam ślub w sierpniu (tyle, że 21 ) i z chęcią zrzuciłabym do tego czasu 20 kg... Ważę aktualnie 95kg przy 180 wzrostu, generalnie całe życie byłam bardzo pulchniutka, nigdy nie miałam nawet prawidłowej wagi, nie mówiąc już nawet o byciu szczupłym. Prawdę mówiąc czuję się już dobrze z moim ciałem gdy moja waga spada do ok 85kg (zdarzyło się możę 2 razy w życiu ) więc gdyby udało mi się schudnąć chociaż te 10 kg to byłabym już z siebie bardzo zadowolona
Już mi się udało zrzucić 3kg tak na dobry początek, jem mniej (zero słodyczy, pieczywa, ziemniaków), nie jem po 18, chodzę na b.dlugie spacery, przynajmniej raz w tyg na basen i codziennie obowiązkowo zestaw ćwiczeń na zgrabne ramiona.
Trzymam kciuki za nas wszystkie
karolina_yildiz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 16:09   #105
Ankha_88
Rozeznanie

Witamy serdecznie
Karolina wiedzę że jesteśmy w podobnej sytuacji
też przy moim wzroście (186)jak ważyłam 84 to byłam w miarę zadowolona

jeśli chodzi o niejedzenie po 18 to niepolecam, sama tak robiłam, strasznie zwalnia to metabolizm, miałam problemy później z kichami zaparcia etc
powinno się jeść ostatni posiłek 2/3 godziny przed spaniem, ja np jem wieśniaka z pomidorkiem lub innym warzywkiem na kolacyjkę
Stary 2010-04-19, 16:54   #106
malinka123108
Wtajemniczenie

hej dziewczynkipoczytuje was i bardzo chcialabym do Was dolaczyc
mam 21 lat 170cm wzr.i waze 75kg
3 lata temu wazylam 63kg ale bylam aktywna fizycznie i wogole nie jadlam tyle a teraz jadlam doslownie wszystko!!!!a od slodyczy UZALEZNIONA!!
iTAK przytylam sobie niezle...ale...od dzis dla siebie i meza chce schudnac bo mam juz dosc nie mieszczenia sie w moje ciuchyi ciaglego sluchania od znajomych:''oj...przytylo Ci sie..."zawsze to slysze!!!!
teraz KONIEC Z TYM!!!DZIALAM Z WAMIjesli moge

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

przepraszam od wczoraj sie odchudzam
nawet mi to idziedzis na sniadanie platki na mleku,na obiad rosolek z makaronem i kanapke i tyle...ja wystarczy ze sie ogranicze w slodyczach i waga spada...a i ie slodze herbat ,kawy..pije ziolka rozne np zielona herbatkemniam
Stary 2010-04-19, 16:59   #107
maallinkaaa
Raczkowanie

GG do maallinkaaa

Cytat:
Napisane przez karolina_yildiz Pokaż wiadomość
Witam drogie Panie,
można się jeszcze przyłączyć ???
Ja też mam ślub w sierpniu (tyle, że 21 ) i z chęcią zrzuciłabym do tego czasu 20 kg... Ważę aktualnie 95kg przy 180 wzrostu, generalnie całe życie byłam bardzo pulchniutka, nigdy nie miałam nawet prawidłowej wagi, nie mówiąc już nawet o byciu szczupłym. Prawdę mówiąc czuję się już dobrze z moim ciałem gdy moja waga spada do ok 85kg (zdarzyło się możę 2 razy w życiu ) więc gdyby udało mi się schudnąć chociaż te 10 kg to byłabym już z siebie bardzo zadowolona
Już mi się udało zrzucić 3kg tak na dobry początek, jem mniej (zero słodyczy, pieczywa, ziemniaków), nie jem po 18, chodzę na b.dlugie spacery, przynajmniej raz w tyg na basen i codziennie obowiązkowo zestaw ćwiczeń na zgrabne ramiona.
Trzymam kciuki za nas wszystkie

Zapraszam na dukana napewno Ci się opłaci

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej dziewczynkipoczytuje was i bardzo chcialabym do Was dolaczyc
mam 21 lat 170cm wzr.i waze 75kg
3 lata temu wazylam 63kg ale bylam aktywna fizycznie i wogole nie jadlam tyle a teraz jadlam doslownie wszystko!!!!a od slodyczy UZALEZNIONA!!
iTAK przytylam sobie niezle...ale...od dzis dla siebie i meza chce schudnac bo mam juz dosc nie mieszczenia sie w moje ciuchyi ciaglego sluchania od znajomych:''oj...przytylo Ci sie..."zawsze to slysze!!!!
teraz KONIEC Z TYM!!!DZIALAM Z WAMIjesli moge

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

przepraszam od wczoraj sie odchudzam
nawet mi to idziedzis na sniadanie platki na mleku,na obiad rosolek z makaronem i kanapke i tyle...ja wystarczy ze sie ogranicze w slodyczach i waga spada...a i ie slodze herbat ,kawy..pije ziolka rozne np zielona herbatkemniam
Przyłączyć się może każdy Moze sprobujesz dukana? naprawde polecam
Stary 2010-04-19, 17:03   #108
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maallinkaaa Pokaż wiadomość
Zapraszam na dukana napewno Ci się opłaci

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Przyłączyć się może każdy Moze sprobujesz dukana? naprawde polecam
hmmmm nie znam tej diety
Stary 2010-04-19, 17:39   #109
maallinkaaa
Raczkowanie

GG do maallinkaaa

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hmmmm nie znam tej diety

Nic straconego poszukaj w internecie przeczytaj jak beda pytania to pytaj to dieta proteinowa b.dobra
Stary 2010-04-19, 20:00   #110
Ankha_88
Rozeznanie

maallinkaaa: podpowiedz mi jakiś pomysł ze swojej dietki na kolacje, jestem po ćwiczeniach i muszę jakieś białeczko przyjąć, a wieśniaki z pomidorem mi się znudziły

btw... co tu tak cicho ? do południa to nie szło za Wami nadążyć a teraz cisza
Stary 2010-04-19, 21:01   #111
maallinkaaa
Raczkowanie

GG do maallinkaaa

Cytat:
Napisane przez Ankha_88 Pokaż wiadomość
maallinkaaa: podpowiedz mi jakiś pomysł ze swojej dietki na kolacje, jestem po ćwiczeniach i muszę jakieś białeczko przyjąć, a wieśniaki z pomidorem mi się znudziły

btw... co tu tak cicho ? do południa to nie szło za Wami nadążyć a teraz cisza
Jak mam warzywka to np gotowana fasolka szparagowa mniamusne mmm
weź piers kawałek obtocz w przyprawie do gyrosa na patelnie i z naturlisia i przyprawy czosnkowej zrob sos mmmmm mniamuśne
Albo co mówię od zawsze PLacuuuchyyy!!!
Ja lubie twarozek z pomidorem i ogorkiem:P
Albo sałatka słuchaj
Sałata + pomidory +rzodkiewki+ ogórek +co tam chcesz i pokruszyć chudy twaróg prawie jak feta
Stary 2010-04-19, 21:36   #112
Ankha_88
Rozeznanie

Już po fakcie zjadłam trochę płatków z mlekiem

No placuchy to może na obiadek sobie zrobię jak możesz to padaj przepis (chyba że już podawałaś to poszperam i poszukam )

A mięsko odpada - jestem wege choć ostatnio zaczęłam (ze względów zdrowotnych) jeść ryby ale staram się to robić radko

zaraz idę kompciu i lulu (dziś z kurami bo coś ostatnio nie mogę się wyspać)

Miłej nocki i kosmatych snów

Edytowane przez Ankha_88
Czas edycji: 2010-04-19 o 21:42
Stary 2010-04-19, 22:16   #113
maallinkaaa
Raczkowanie

GG do maallinkaaa

Cytat:
Już po fakcie zjadłam trochę płatków z mlekiem

No placuchy to może na obiadek sobie zrobię jak możesz to padaj przepis (chyba że już podawałaś to poszperam i poszukam )

A mięsko odpada - jestem wege choć ostatnio zaczęłam (ze względów zdrowotnych) jeść ryby ale staram się to robić radko

zaraz idę kompciu i lulu (dziś z kurami bo coś ostatnio nie mogę się wyspać)

Miłej nocki i kosmatych snów
Podawałam ale podam jeszcze raz
3 łyżki otrąb owsianych
słodzik jak ktoś lubi słodkie
może byc troszkę proszku do pieczenia ale nie musi
łyżka serka naturalisia lub jogurtu
i jajeczko
i wsio
i patelnia i mniamu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 22:20   #114
black_dress
Raczkowanie

Oo. Dzieki za przepis. ;]
Stary 2010-04-19, 22:28   #115
Ankha_88
Rozeznanie

Jeszcze postanowiłam na chwilkę wpaść do Was

Znacie może jakiś przepis na dietetyczny niskokaloryczny chlebek?
taka mnie ochota naszła coś upiec że jutro może coś wykombinuję
Stary 2010-04-19, 22:36   #116
black_dress
Raczkowanie

Ja nie mam takich zdolności , więc jadłam waza ;p
Stary 2010-04-19, 23:57   #117
maallinkaaa
Raczkowanie

GG do maallinkaaa

Cytat:
Jeszcze postanowiłam na chwilkę wpaść do Was

Znacie może jakiś przepis na dietetyczny niskokaloryczny chlebek?
taka mnie ochota naszła coś upiec że jutro może coś wykombinuję
Mi ma kuzyn wysłac przepis na chleb dukana jak tylko go dostane to tu napiszę
I mam przepisy na piernik, mus cytrynowy, rozne slodkosci jak cos chcecie to moge podac

A ja dzis tak:
Troszku twarożku
kurczaczkowa galarecia
wieśniak
placuś mój kochany mm
godzinka hula hop mojego malusiego
No i inne ćwiczonka!
Kupiłam pas neoprenowy no cudo słuchajcie po godzinie kręcenia mialam mokre wszystko łącznie z majtkami
Co mi się nie zdarzało
Stary 2010-04-20, 07:09   #118
aktywna1990
Raczkowanie

A ja po śniadanku( 2 kromki chleba z pasztetową+sok marchewkowy świeży) zaraz mykam na uczelnię,a potem siłowniawczoraj była gra w siatkówkę w ramach ćwiczeń

175cm
aktywna1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 08:35   #119
maallinkaaa
Raczkowanie

GG do maallinkaaa

A ja zanotowałam nowy spadek <tancze> ale nie chce zapeszać jeeaa normalnie podoba mi się ta dieta
Nigdy się jeszcze tak dobrze nie czułąm
Dziewuszki trzymajcie kciuki za mnie jutro!
Stary 2010-04-20, 08:49   #120
susunia
Raczkowanie

hej dziewczyny
Ja też dziś zanotowłam spadek wagi....ciesze sie bardzo bo po tym moim ostatnim obżarstwie myślałam że nic nie spadnie....
a na śniadanko zjadłam 2 kromki ciemnego z pomidorkiem i ogórkiem
Dziś pewnie kurier mi przywiezie L-karnityne forte i biore sie za codzienne treningi bez żadnego marudzenia że mi sie nie chce chcę być szczupła i musze ale mam dzis jakoś dużo energi
10.09 -2kg
20.09 -4kg
30.09 -6kg
10.10 -7,5kg
20.10 -9kg
31.10 -10kg
susunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości