Suknia ślubna z muślinu - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-15, 10:55   #211
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Suknia ślubna z muślinu

Fart fartem, moją white one krawcowa uszyje w granicach 300-500 zł

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 13:27   #212
kfaska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Fart fartem, moją white one krawcowa uszyje w granicach 300-500 zł
Ładnie będzie w tej kiecce i w tym makijażu który wrzucałaś.

no nieźle nie ma to jak umiłowanie prostoty- taniej wychodzi. Dobrze pokombinowałyśmy z tymi lekkimi kieckami. moja, w zależności od tego ile sobie ostatecznie zażycze w krzyształków będzie kosztować 1100-1300. Co oznacza że z welonami w wersji krótkiej i długiej( bo chyba mam dwa w planach....) i tym nieszczęsnym bolerkiem wszystko wyjdzie u mojej krawcowej max. 1700. Uważam ze nie jest źle. .. a nawet że jest dobrze. Butki już kupione, w ryłce za 250. bielizna też.

Edytowane przez kfaska
Czas edycji: 2010-04-15 o 13:32
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 13:35   #213
Susanna
Zakorzenienie

No właśnie licząc buty i bieliznę + biżu wyjdzie jak cena sukienki (w zależności ile będzie kosztował materiał). W każdym razie zamawiam buty taneczne wiec z przesyłką tez wyjdzie coś 250 zł. Przynajmniej po weselu je jeszcze wykorzystam. Generalnie chę jak najwięcej rzeczy wykorzystac takze PO weselu, łącznie z sukienką, która planuję skrócić

M&M

Staś

Stary 2010-04-15, 14:13   #214
kfaska
Rozeznanie

Też o tym myśle, żeby swoją skrócić potem. Wrzuciałbym kieckę którą odszywam, przynajmniej najbardziej zbliżoną,ale się nie da skopiować zdjęcia ani wrzucić linka. Na www.mysticbridal.pl, kolekcja 2010, lavita.
A tu bielizna http://www.kobieca.eu/pl/dalia-2.html

Edytowane przez kfaska
Czas edycji: 2010-04-15 o 14:15
Stary 2010-04-15, 14:29   #215
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez aleczka_84 Pokaż wiadomość
hmm a moja suknia wyglada tak. i znalazlam krawcowa ktora mi ja uszyje za 1500zl ale mam farta hehe
Widzę, ze to suknia firmy Agnes. Nie wiem, czy zaglądałaś do salonów Agnes, bo ja jak byłam w Krakowie, to mieli 2 albo trzy egzemplarze tej sukni w komisie. Widocznie jest dość popularna. Dlatego polecam Ci się rozejrzeć, bo może kupisz jeszcze taniej
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 07:25   #216
aszi7
Przyczajenie

Dziewczyny powiedzcie czy muślin mnie się?
aszi7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 13:33   #217
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez aszi7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie czy muślin mnie się?
Moim zdaniem nie, ale ja jeszcze ślubu nie miałam, więc nie sprawdziłam w praktyce
Stary 2010-04-16, 13:50   #218
kfaska
Rozeznanie

Wydaje mi się , że to czy się mnie zalezy od jakości konkretnego materiału. Podobno np. jedwabny się mnie. Ja mam mieć żorżetę faktycznie, chyba z jakąś domieszką, która się nie mnie podobno
Stary 2010-04-17, 11:48   #219
aszi7
Przyczajenie

Dzięki bardzo dziewczyny za informacje. Musze w takim razie dowiedzieć się coś więcej o tym konkretnym muślinie w mojej sukience
aszi7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 12:18   #220
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez afi Pokaż wiadomość
A tutaj moja muślinowa sukienka na 29 maja Po długich poszukiwaniach udało się odnaleźć tę wymarzoną... bez zbędnych dodatków i świetnie podkreślającą figurę. Teraz czeka mnie wybór dodatków, co wcale nie wydaje się łatwiejsze niż wybór sukni.
afi, strasznie podoba mi się twoja suknia. Szkoda, że jej nie widziałam, kiedy szukałam sukni dla siebie.

Ja jestem na etapie poszukiwań butów do Navary. W oko wpadły mi te trzy modele (ostatni model w dwóch wersjach: białej i srebrnej).

Podobają wam się któreś z tych? Ciężko mi coś wybrać, bo jakoś nic mi do tej Navary nie pasuje.
Zdjęcie 1 - suknia
Zdjęcie 2 - srebrne a la Louboutin
Zdjęcie 3 - srebrne kamyczki
Zdjęcie 4 - srebrne z diamentem
Zdjęcie 5 - białe z diamentem
Stary 2010-04-18, 13:20   #221
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
afi, strasznie podoba mi się twoja suknia. Szkoda, że jej nie widziałam, kiedy szukałam sukni dla siebie.

Ja jestem na etapie poszukiwań butów do Navary. W oko wpadły mi te trzy modele (ostatni model w dwóch wersjach: białej i srebrnej).

Podobają wam się któreś z tych? Ciężko mi coś wybrać, bo jakoś nic mi do tej Navary nie pasuje.
Zdjęcie 1 - suknia
suknia jest sliczna nie wiem czemu zalujesz, ze nie widzialas tamtej wczesniej? twoja jest bardzo ladna
co do bucikow to ja bym wybrala te ostatnie
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 13:30   #222
aleczka_84
Przyczajenie

GG do aleczka_84

moim zdaniem powinnas wziasc takie buty zeby cie nie obcieraly a z odkrytym palcem to chyba nie za bardzo dobry pomysl bo cala noc przed toba i musisz miec wygodne buty nalepiej cale zakryte. po suknia i tak tych butow i kamyczkow nie bedzie widac. takie jest moje zdanie. a jesli chcecie dorgie panie dobra bielizne to polecam taki sklep internetowy jak www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ tam kupisz co chcesz i obsluga jeszcze podpowie wam co by bylo najlepiej itp wysylka tez jest ekspresowa bo w ciagu 24h masz juz bielizne.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
Widzę, ze to suknia firmy Agnes. Nie wiem, czy zaglądałaś do salonów Agnes, bo ja jak byłam w Krakowie, to mieli 2 albo trzy egzemplarze tej sukni w komisie. Widocznie jest dość popularna. Dlatego polecam Ci się rozejrzeć, bo może kupisz jeszcze taniej
tak agnes ale bede ja przerabiac bo chce troszke inny dol zrobic. gora jest ekstra bo ma rekawki a dol chce troszke inny. dlatego bede szyla. bielizne juz mam welon tez karwcowa mi uszyje jeszcze tylko butki i dodatki;];];];]
aleczka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 09:19   #223
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kfaska Pokaż wiadomość
Też o tym myśle, żeby swoją skrócić potem. Wrzuciałbym kieckę którą odszywam, przynajmniej najbardziej zbliżoną,ale się nie da skopiować zdjęcia ani wrzucić linka. Na www.mysticbridal.pl, kolekcja 2010, lavita.
A tu bielizna http://www.kobieca.eu/pl/dalia-2.html
Prześliczna Delikatna i zwiewna A bielizna - fiu fiu tez niczego sobie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość

Zdjęcie 1 - suknia
Zdecydowabnie ostatnie buciki Sa najmniej przekombinowane a przy tym nie sprawiają wrażenia "ciężkich". Twoja suknia jest śliczna, bardzo mi się podoba (jak chyba wiekszość sukienek w tym wątku). Obawiam się zę inne buciki, które pokazałaś sa za cieżkie, za masywne do tej sukienki.

M&M

Staś

Stary 2010-04-19, 09:25   #224
tikida
Rozeznanie

Esti10, jakoś mam wrażenie, że ta moje suknia, to nie jest w 100% to, co bym chciała. Mam nadzieję, że przy przymiarce przekonam się tak całkiem do niej .

Nie wiem skąd bierze się przekonanie, że butów ślubnych nie widać. Ja zawsze na nie zwracam uwagę .
Szukalam najpierw z zakrytym palcem, ale jakos mi one do tak delikatnej sukni nie pasuja. Uparlam sie, ze nie chce bialych, ale zaczynam weryfikowac swoj poglad (ten sam powod - delikatnosc sukni). Hmm, ciezki wybor.
Dziewczyny, dziekuje za pomoc.

Susanna, utwierdzasz mnie w decyzji. Najpierw szukalam butow, ktore mi sie podobaja same w sobie (to byly kryte, srebrne, klasyczne szpilki), no a potem "przymierzajac" je wirtualnie do sukni uznalam, ze sa z innej bajki. Te dwie pierwsze pary sa juz delikatniejsze od pierwszego wyboru, ale jednak dalej za ciezkie. Chyba zdecyduje sie na ostatnie (zamówiłam ).

Edytowane przez tikida
Czas edycji: 2010-04-19 o 09:53
tikida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 09:31   #225
Susanna
Zakorzenienie

Dziewczyny popatrzcie na te buty i na "moją" sukienkę... Co sądzicie? Są to buty taneczne, chcę je wykorzystać też po slubie ale obawiam sie ze sa "za cieżkie" do tej sukienki. Kolor prawdopodobnie będzie jaśniejszy wiec tez moze będa wygladać lżej. Bardzo mi sie ten fason podoba no ale co Wy sadzicie?

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2010-04-19 o 09:32
Stary 2010-04-19, 10:14   #226
kfaska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Prześliczna Delikatna i zwiewna A bielizna - fiu fiu tez niczego sobie

Zdecydowabnie ostatnie buciki Sa najmniej przekombinowane a przy tym nie sprawiają wrażenia "ciężkich". Twoja suknia jest śliczna, bardzo mi się podoba (jak chyba wiekszość sukienek w tym wątku). Obawiam się zę inne buciki, które pokazałaś sa za cieżkie, za masywne do tej sukienki.
Cieszę się, że Ci się podoba mam nadzieję, ze faktycznie wyjdzie podobnie lekka. Bieliznę polecam, bo bardzo dobrze się trzyma i bardzo fajnie układa biust. Ac o do butków, to widzę ,ze zamówiłas buty z tej samej firmy o której ja myślałam! i szczerze mówiąc zrezygnowałam raczej z lenistwa, bo jakoś mnie odstrasza to całe zamawianie. Moim zdaniem takie taneczne buty to jest bardzo dobry pomysł, rzeczywiście może trochę ciężej wyglądają,ale bez przesady (przecież są z założenia robione do sukni, tylko innych), przody mają bardzo ładne, a głównie je widać, a na pewno będą wygodne. Nie ejstem do końca przekonana do tego koloru,ale jak mówisz ze bedzie inny trochę, to pewnei będzie ładnie. W każdym razie uważam, że fason w porządku.
Stary 2010-04-19, 11:24   #227
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się, że Ci się podoba mam nadzieję, ze faktycznie wyjdzie podobnie lekka.
Mysle że nie powinno być problemu tymbardziej że krój nie jest zbyt skomplikowany
Cytat:
Bieliznę polecam, bo bardzo dobrze się trzyma i bardzo fajnie układa biust.
W ramach testów kupiłam 2 staniki w Lupoline i powiem Ci, ze z obu jestem bardzo zadowolona. Rozmiar spasował idealnie i w ogóle ich nie czuje podczas noszenia No i chciałabym zamówić u nich bardotkę - pasowałaaby i do sukienki weselnej i do sukienki na drugi dzień. Tylko z ta na drugi dzień to mam problem bo górę ma prześwitującą a w miejscu gdzie zaczyna się materiał - muszę dobrać tak stanik żeby nie wystawał :/ i chyba kupić stanik w sklepie.

Cytat:
Ac o do butków, to widzę ,ze zamówiłas buty z tej samej firmy o której ja myślałam! i szczerze mówiąc zrezygnowałam raczej z lenistwa, bo jakoś mnie odstrasza to całe zamawianie. Moim zdaniem takie taneczne buty to jest bardzo dobry pomysł, rzeczywiście może trochę ciężej wyglądają,ale bez przesady (przecież są z założenia robione do sukni, tylko innych), przody mają bardzo ładne, a głównie je widać, a na pewno będą wygodne. Nie ejstem do końca przekonana do tego koloru,ale jak mówisz ze bedzie inny trochę, to pewnei będzie ładnie. W każdym razie uważam, że fason w porządku.
Słuchaj oni mi przesłani ok. 20 próbek materiałów z których szyją buciki! Na swój koszt Mogę sprawdzić który kolor będzie pasował do sukienki. W piątek jadę po materiał na sukienkę więc będę mogła od razu zamówić buty. Generalnie nie chciałam białych butów wszystko tylko nie białe. A na zdjęciu modelka ma jakieś takie złotawe ale obawiam się ze te ze zdjęcia są zbyt złote W kazdym razie cieszę się, ze fason Ci się podoba, jest jeszcze jeden fason, który przypadł mi do gustu wiec mam nad czym myśleć. Nie wiem ale czy buty taneczne można farbować ?? jak to jest satyna to możnaby buty po weselu przefarbować

M&M

Staś

Stary 2010-04-19, 12:09   #228
kfaska
Rozeznanie

no mam nadzieję, że wyjdzie, bo rzeczywiście teoretycznie prosta jak drut... ale czasami proste w formie rzeczy najtrudniej zrobić . Zobaczymy. A o tych staqnikach to już któryś jraz słyszę, muszę przetestowac przy następnej okazji. Co do butów to skoro masz sznsę tak sobie dobrac, to na pewno bedą super! Swoją drogą, szalona kobieto, pierwszy raz słyszę o farbowaniu butów ! jak przetestujesz to daj znac ?Ja jednaks ie zdecydowałam na buty o ton ciemniejsze od koloru sukni, i skórkowe. Ja to skolei nie mogę zdzierżyc tych butów typowo ślubnych , obszywanych tak jak suknia i szpiczastych. mi materiał zapewnia krawcowa i nawet od razu mi dała kawałek, zeby mogła właśnie buty i bieliznę dobrać, bo welon tez ona będzie mi robic i bolerko.
Stary 2010-04-22, 12:33   #229
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
no mam nadzieję, że wyjdzie, bo rzeczywiście teoretycznie prosta jak drut... ale czasami proste w formie rzeczy najtrudniej zrobić . Zobaczymy. A o tych staqnikach to już któryś jraz słyszę, muszę przetestowac przy następnej okazji. Co do butów to skoro masz sznsę tak sobie dobrac, to na pewno bedą super! Swoją drogą, szalona kobieto, pierwszy raz słyszę o farbowaniu butów ! jak przetestujesz to daj znac ?Ja jednaks ie zdecydowałam na buty o ton ciemniejsze od koloru sukni, i skórkowe. Ja to skolei nie mogę zdzierżyc tych butów typowo ślubnych , obszywanych tak jak suknia i szpiczastych. mi materiał zapewnia krawcowa i nawet od razu mi dała kawałek, zeby mogła właśnie buty i bieliznę dobrać, bo welon tez ona będzie mi robic i bolerko.
Pytałam sprzedającą buciki z satyny i faktycznie można je farbować Jeśli kupię mocno jasne to napewno będę farbować - jeśli kupię jakieś ecru to może się wstrzymam. Okaże się po ślubie

M&M

Staś

Stary 2010-04-22, 18:58   #230
kfaska
Rozeznanie

heheh, niezły patent. W sumie fajnie, bo buty jasne pewnie wylądują na dnie szafy, a takie co "zmienią kolorek," jak będą w użyciu, to ci dodatkowo będą przypominać miłe chwile. Skoro masz zamiar obciąć i zafarbować sukienkę, to może buty w tym samym kolorze?
Stary 2010-04-22, 23:33   #231
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
heheh, niezły patent. W sumie fajnie, bo buty jasne pewnie wylądują na dnie szafy, a takie co "zmienią kolorek," jak będą w użyciu, to ci dodatkowo będą przypominać miłe chwile. Skoro masz zamiar obciąć i zafarbować sukienkę, to może buty w tym samym kolorze?
Jeszcze nie wiem czy sukienka tez nie pójdzie do farbowania... Wolałabym nie. Jutro jade po materiał wiec jesli wszystko pójdzie po mojej mysli to bede przynajmniej wiedziała czy w przyszłości farbować sukienkę czy nie Okaże sie po ślubie. W każdym razie zadnej opcji nie wykreślam

M&M

Staś

Stary 2010-04-23, 16:51   #232
BothSides
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!
Cudowne są Wasze suknie! Ja też nie wyobrażam sobie siebie jakiś sztywnych, ciężkich sukniach. Zakochałam się w sukni z załącznika bez pamięci... Ale nie wiem czy uda mi się taką znaleźć, bo w Polsce nigdzie nie ma
Może odkupię od którejś z Was, hm? Bo mój ślub dopiero za rok. Więc Susanna, wstrzymaj się z farbowaniem

A jeszcze powiedzcie mi, jaka jest różnica między muślinem a szyfonem?
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-23, 16:57   #233
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Cudowne są Wasze suknie! Ja też nie wyobrażam sobie siebie jakiś sztywnych, ciężkich sukniach. Zakochałam się w sukni z załącznika bez pamięci... Ale nie wiem czy uda mi się taką znaleźć, bo w Polsce nigdzie nie ma
Może odkupię od którejś z Was, hm? Bo mój ślub dopiero za rok. Więc Susanna, wstrzymaj się z farbowaniem

sliczna suknia a moze uda sie gdziesz uszyc taka suknie jak masz sprawdzona krawcowa
nie wiem czy dobrze mysle, ale szyfon jest chyba sztywniejszy ale moze sie myle
jednak sie myle jest tak samo cienka i przewiewna jak muslin wiec nie wiem czym sie rozni pewnie faktura

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2010-04-23 o 17:44
Stary 2010-04-23, 19:38   #234
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Kochana suknia przepiękna! Zdecydowanie w moim typie Proszę Cie nie nastawiaj się na moja sukienkę bo ona będzie szyta konkretnie na moje wymiary, poza tym prawdopodobnie po slubie ja skróce a rękawki odpruję Farbowac nie będe bo dziś właśnie kupilam material, taki jaki chcialam w kolorze smietankowym!
W ogóle to mialam więcej szczęścia niż rozumu, weszłam do pierwszego sklepu z sukniami (oczywiście tesciowa go wcześniej wyczaila) i z materiałami rownoczesnie, byla tam pani która prowadzi ten sklep i która widziala White one 414 na zywo. Miala kobieta pojecia o szyciu, wqidac ze zna się na swojej pracy. Od razu wyprowadziła mnie z blędu, moja sukienka nie składa się z 2 warstw (jak myslalam) a z 4, na miejscu kupiłam wszystko co potrzeba czyli muslin, materiał spodni, material usztywniajacy (nie trzeba koła) i podszewkę + jeszcze materiał na niedlugi welon. W ogóle miałam tam suknie między innymi White One więc mogłam sobie wszystko poogladać, zobaczyć co jak jest uszyte.Najbardziej się ciesze z tego, ze kupiłam wszystko co potrzeba w jednym miejscu Za materiały zapłaciłam tylko 315 zł więc z szyciem powinnam się zamknąć w ok. 900 zł

Esti więc widzisz udało mi sie kupić material w kolorze podobnym do Twojego. Nie wiem czy to ten sam odcień , wydaje mi sie że mój jest ciut ciemniejszy ale z kolei jak dam ten spodni biały material to smietankowy muślin sie jeszcze rozjaśni Wszystko się wyjaśni jak sukienka będzie gotowa.\

BothSides muślin jest bardziej miekki i delikatniejszy niż organza. Poza tym on sie nie gniecie, jest taki lejacy sie. Wlasnie kupujac materiały miałam do wyboru organze w kolorze smietankowym i muslin. W dotyku to naprawdę dwie zupełnie rózna tkaniny. W sumie taki mu slin nie ejst drogi, za metr płaciłam tylko 15 zł.

M&M

Staś

Stary 2010-04-23, 20:22   #235
BothSides
Rozeznanie

Dzięki Kobietki za odpowiedzi!
Susanna, bardzo ucieszyłaś mnie z tą ceną muślinu, przeczytałam gdzieś wyżej że to strasznie drogie, ale jeśli tylko 15 zł, to nie pozostaje mi nic innego, jak szukać dobrej krawcowej. A gdzie ten sklep z materiałami?
Ty się na tym trochę znasz, czy uszycie "mojej" sukni będzie bardzo skomplikowane? (te hafty czy to co tam jest na staniku, mogę sobie odpuścić)

A czy szyfon to to samo co organza?

Tak się cieszę że znalazłam ten wątek! Pozdrowienia!
Stary 2010-04-23, 20:35   #236
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kobietki za odpowiedzi!
Susanna, bardzo ucieszyłaś mnie z tą ceną muślinu, przeczytałam gdzieś wyżej że to strasznie drogie, ale jeśli tylko 15 zł, to nie pozostaje mi nic innego, jak szukać dobrej krawcowej. A gdzie ten sklep z materiałami?
Bo wiesz jest muślin sztuczny i naturalny, mój jest pewnie sztuczny ale mi nawet nie zalezalo konkretnie na muslinie tylko na lekkim, lejacym sie materiale. Brałam co bylo Sklep gdzie kupowałam materiały jest w Bielsku-Bialej. Nie wiem czy masz blisko czy daleko ale pewnie w niejednym tekstylnym kupisz materiał na suknię. Z drugiej strony w tym sklepie były tez koronki... niektóre nawet po 320 zl/metr ale wiesz u Ciebie duzo tej koronki nie trzeba, tylko na góre.

Cytat:
Ty się na tym trochę znasz, czy uszycie "mojej" sukni będzie bardzo skomplikowane? (te hafty czy to co tam jest na staniku, mogę sobie odpuścić)
Wiesz co na ile się znam - uważam, ze to nie ejst jakis skomplikowany krój. Sa duuużo trudniejsze do uszycia sukienki. Generalnie sukienka sklada się z 2 części. Góra (podobne "góry" sukienek sa czasem w Burdzie) jest prosta. Nie musisz rezygnowac z tych haftów, ona maja w sobie wieeele uroku. Wystarczy że kupisz koronkę z haftami i po sprawie. Mozesz sobie samam wybrac wzór, mysle że warto w nią zainwestować. Doł pewnie z koła, marszczony. Tutaj tego muślinu trzeba bedzie sporo, na moją wyszło 5 metrów. Pasek to najmnieszy problem - wystarczy udrapować i kupic ozdóbkę jak na zdjeciu.
Czyli podsumowujac musiałabys się zaopatrzyc w: muslin, koronke, material spodni typu atłas i potem byc może jak w mojej sukience - podszewka i usztywnienie

Cytat:
A czy szyfon to to samo co organza?

Tak się cieszę że znalazłam ten wątek! Pozdrowienia!
Szyfon to nie to samo co organza. Moim zdaniem organza jest bardziej sztywna od szyfonu, mniej przyjemna w dotyku.

M&M

Staś

Stary 2010-04-23, 21:25   #237
BothSides
Rozeznanie

Dziękuję Ci za tak wyczerpującą odpowiedź!
Będę kombinować, bo suknie muślinowe są the best!
Mam nadzieję, że po ślubie nam się pochwalisz zdjęciami!
Stary 2010-04-28, 17:52   #238
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

WYBRAŁAM!

Po wielu nieprzespanych nocach i kilkudziesięciu odwiedzonych salonach wygrała suknia Laura z kolekcji firmy Francesca. Nie ma jej zdjęć w internecie, ale jest ona zbliżona wyglądem do załączonej poniżej. Moja ma mniej drapowań na biuście i pod ozdobą, wyglądam w niej smukło, delikatnie i zwiewnie. Nie mam zdjęć w niej, ale Pani w salonie powiedziała, żebym kiedyś wpadła z aparatem, to szybko mi pstryknie kilka fotek. jak tylko będę je miała, to się pochwalę
Stary 2010-04-28, 21:23   #239
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
WYBRAŁAM!

Po wielu nieprzespanych nocach i kilkudziesięciu odwiedzonych salonach wygrała suknia Laura z kolekcji firmy Francesca. Nie ma jej zdjęć w internecie, ale jest ona zbliżona wyglądem do załączonej poniżej. Moja ma mniej drapowań na biuście i pod ozdobą, wyglądam w niej smukło, delikatnie i zwiewnie. Nie mam zdjęć w niej, ale Pani w salonie powiedziała, żebym kiedyś wpadła z aparatem, to szybko mi pstryknie kilka fotek. jak tylko będę je miała, to się pochwalę
Sliczna suknia koniecznie nam pokaz fotki jak juz bedziesz miec
Stary 2010-04-30, 09:53   #240
kfaska
Rozeznanie

Fajna! A co do niej na głowe ubierasz?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości