|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Suknia ślubna z muślinu
Fart fartem, moją white one krawcowa uszyje w granicach 300-500 zł
|
|
|
|
|
#212 |
|
Rozeznanie
|
Ładnie będzie w tej kiecce i w tym makijażu który wrzucałaś.
no nieźle nie ma to jak umiłowanie prostoty- taniej wychodzi. Dobrze pokombinowałyśmy z tymi lekkimi kieckami. moja, w zależności od tego ile sobie ostatecznie zażycze w krzyształków będzie kosztować 1100-1300. Co oznacza że z welonami w wersji krótkiej i długiej( bo chyba mam dwa w planach....) i tym nieszczęsnym bolerkiem wszystko wyjdzie u mojej krawcowej max. 1700. Uważam ze nie jest źle. .. a nawet że jest dobrze. Butki już kupione, w ryłce za 250. bielizna też.
Edytowane przez kfaska Czas edycji: 2010-04-15 o 13:32 |
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie licząc buty i bieliznę + biżu wyjdzie jak cena sukienki (w zależności ile będzie kosztował materiał). W każdym razie zamawiam buty taneczne wiec z przesyłką tez wyjdzie coś 250 zł. Przynajmniej po weselu je jeszcze wykorzystam. Generalnie chę jak najwięcej rzeczy wykorzystac takze PO weselu, łącznie z sukienką, która planuję skrócić
|
|
|
|
|
#214 |
|
Rozeznanie
|
Też o tym myśle, żeby swoją skrócić potem. Wrzuciałbym kieckę którą odszywam, przynajmniej najbardziej zbliżoną,ale się nie da skopiować zdjęcia ani wrzucić linka. Na www.mysticbridal.pl, kolekcja 2010, lavita.
A tu bielizna http://www.kobieca.eu/pl/dalia-2.html
Edytowane przez kfaska Czas edycji: 2010-04-15 o 14:15 |
|
|
|
|
#215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny powiedzcie czy muślin mnie się?
|
|
|
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#218 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się , że to czy się mnie zalezy od jakości konkretnego materiału. Podobno np. jedwabny się mnie. Ja mam mieć żorżetę faktycznie, chyba z jakąś domieszką, która się nie mnie podobno
|
|
|
|
|
#219 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo dziewczyny za informacje. Musze w takim razie dowiedzieć się coś więcej o tym konkretnym muślinie w mojej sukience
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem na etapie poszukiwań butów do Navary. W oko wpadły mi te trzy modele (ostatni model w dwóch wersjach: białej i srebrnej). Podobają wam się któreś z tych? Ciężko mi coś wybrać, bo jakoś nic mi do tej Navary nie pasuje. Zdjęcie 1 - suknia Zdjęcie 2 - srebrne a la Louboutin Zdjęcie 3 - srebrne kamyczki Zdjęcie 4 - srebrne z diamentem Zdjęcie 5 - białe z diamentem |
|
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do bucikow to ja bym wybrala te ostatnie
|
|
|
#222 |
|
Przyczajenie
|
moim zdaniem powinnas wziasc takie buty zeby cie nie obcieraly a z odkrytym palcem to chyba nie za bardzo dobry pomysl bo cala noc przed toba i musisz miec wygodne buty nalepiej cale zakryte. po suknia i tak tych butow i kamyczkow nie bedzie widac. takie jest moje zdanie. a jesli chcecie dorgie panie dobra bielizne to polecam taki sklep internetowy jak www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ tam kupisz co chcesz i obsluga jeszcze podpowie wam co by bylo najlepiej itp wysylka tez jest ekspresowa bo w ciagu 24h masz juz bielizne.
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- tak agnes ale bede ja przerabiac bo chce troszke inny dol zrobic. gora jest ekstra bo ma rekawki a dol chce troszke inny. dlatego bede szyla. bielizne juz mam welon tez karwcowa mi uszyje jeszcze tylko butki i dodatki;];];];] |
|
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bielizna - fiu fiu tez niczego sobie ![]() Cytat:
Sa najmniej przekombinowane a przy tym nie sprawiają wrażenia "ciężkich". Twoja suknia jest śliczna, bardzo mi się podoba (jak chyba wiekszość sukienek w tym wątku). Obawiam się zę inne buciki, które pokazałaś sa za cieżkie, za masywne do tej sukienki.
|
||
|
|
|
|
#224 |
|
Rozeznanie
|
Esti10, jakoś mam wrażenie, że ta moje suknia, to nie jest w 100% to, co bym chciała. Mam nadzieję, że przy przymiarce przekonam się tak całkiem do niej
.Nie wiem skąd bierze się przekonanie, że butów ślubnych nie widać. Ja zawsze na nie zwracam uwagę . Szukalam najpierw z zakrytym palcem, ale jakos mi one do tak delikatnej sukni nie pasuja. Uparlam sie, ze nie chce bialych, ale zaczynam weryfikowac swoj poglad (ten sam powod - delikatnosc sukni). Hmm, ciezki wybor. Dziewczyny, dziekuje za pomoc. Susanna, utwierdzasz mnie w decyzji. Najpierw szukalam butow, ktore mi sie podobaja same w sobie (to byly kryte, srebrne, klasyczne szpilki), no a potem "przymierzajac" je wirtualnie do sukni uznalam, ze sa z innej bajki. Te dwie pierwsze pary sa juz delikatniejsze od pierwszego wyboru, ale jednak dalej za ciezkie. Chyba zdecyduje sie na ostatnie (zamówiłam ).
Edytowane przez tikida Czas edycji: 2010-04-19 o 09:53 |
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny popatrzcie na te buty i na "moją" sukienkę... Co sądzicie? Są to buty taneczne, chcę je wykorzystać też po slubie ale obawiam sie ze sa "za cieżkie" do tej sukienki. Kolor prawdopodobnie będzie jaśniejszy wiec tez moze będa wygladać lżej. Bardzo mi sie ten fason podoba no ale co Wy sadzicie?
Edytowane przez Susanna Czas edycji: 2010-04-19 o 09:32 |
|
|
|
|
#226 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, ze faktycznie wyjdzie podobnie lekka. Bieliznę polecam, bo bardzo dobrze się trzyma i bardzo fajnie układa biust. Ac o do butków, to widzę ,ze zamówiłas buty z tej samej firmy o której ja myślałam! i szczerze mówiąc zrezygnowałam raczej z lenistwa, bo jakoś mnie odstrasza to całe zamawianie. Moim zdaniem takie taneczne buty to jest bardzo dobry pomysł, rzeczywiście może trochę ciężej wyglądają,ale bez przesady (przecież są z założenia robione do sukni, tylko innych), przody mają bardzo ładne, a głównie je widać, a na pewno będą wygodne. Nie ejstem do końca przekonana do tego koloru,ale jak mówisz ze bedzie inny trochę, to pewnei będzie ładnie. W każdym razie uważam, że fason w porządku.
|
|
|
|
|
|
#227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i chciałabym zamówić u nich bardotkę - pasowałaaby i do sukienki weselnej i do sukienki na drugi dzień. Tylko z ta na drugi dzień to mam problem bo górę ma prześwitującą a w miejscu gdzie zaczyna się materiał - muszę dobrać tak stanik żeby nie wystawał :/ i chyba kupić stanik w sklepie.Cytat:
Mogę sprawdzić który kolor będzie pasował do sukienki. W piątek jadę po materiał na sukienkę więc będę mogła od razu zamówić buty. Generalnie nie chciałam białych butów W kazdym razie cieszę się, ze fason Ci się podoba, jest jeszcze jeden fason, który przypadł mi do gustu wiec mam nad czym myśleć. Nie wiem ale czy buty taneczne można farbować ?? jak to jest satyna to możnaby buty po weselu przefarbować
|
|||
|
|
|
|
#228 |
|
Rozeznanie
|
no mam nadzieję, że wyjdzie, bo rzeczywiście teoretycznie prosta jak drut... ale czasami proste w formie rzeczy najtrudniej zrobić . Zobaczymy. A o tych staqnikach to już któryś jraz słyszę, muszę przetestowac przy następnej okazji. Co do butów to skoro masz sznsę tak sobie dobrac, to na pewno bedą super! Swoją drogą, szalona kobieto, pierwszy raz słyszę o farbowaniu butów ! jak przetestujesz to daj znac
?Ja jednaks ie zdecydowałam na buty o ton ciemniejsze od koloru sukni, i skórkowe. Ja to skolei nie mogę zdzierżyc tych butów typowo ślubnych , obszywanych tak jak suknia i szpiczastych. mi materiał zapewnia krawcowa i nawet od razu mi dała kawałek, zeby mogła właśnie buty i bieliznę dobrać, bo welon tez ona będzie mi robic i bolerko.
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli kupię mocno jasne to napewno będę farbować - jeśli kupię jakieś ecru to może się wstrzymam. Okaże się po ślubie
|
|
|
|
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
heheh, niezły patent. W sumie fajnie, bo buty jasne pewnie wylądują na dnie szafy, a takie co "zmienią kolorek," jak będą w użyciu, to ci dodatkowo będą przypominać miłe chwile. Skoro masz zamiar obciąć i zafarbować sukienkę, to może buty w tym samym kolorze?
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okaże sie po ślubie. W każdym razie zadnej opcji nie wykreślam
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Cudowne są Wasze suknie! Ja też nie wyobrażam sobie siebie jakiś sztywnych, ciężkich sukniach. Zakochałam się w sukni z załącznika bez pamięci... Ale nie wiem czy uda mi się taką znaleźć, bo w Polsce nigdzie nie ma ![]() Może odkupię od którejś z Was, hm? Bo mój ślub dopiero za rok. Więc Susanna, wstrzymaj się z farbowaniem ![]() A jeszcze powiedzcie mi, jaka jest różnica między muślinem a szyfonem? |
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy dobrze mysle, ale szyfon jest chyba sztywniejszy ale moze sie myle jednak sie myle jest tak samo cienka i przewiewna jak muslin wiec nie wiem czym sie rozni pewnie faktura
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2010-04-23 o 17:44 |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Farbowac nie będe bo dziś właśnie kupilam material, taki jaki chcialam W ogóle to mialam więcej szczęścia niż rozumu, weszłam do pierwszego sklepu z sukniami (oczywiście tesciowa go wcześniej wyczaila) i z materiałami rownoczesnie, byla tam pani która prowadzi ten sklep i która widziala White one 414 na zywo. Miala kobieta pojecia o szyciu, wqidac ze zna się na swojej pracy. Od razu wyprowadziła mnie z blędu, moja sukienka nie składa się z 2 warstw (jak myslalam) a z 4, na miejscu kupiłam wszystko co potrzeba czyli muslin, materiał spodni, material usztywniajacy (nie trzeba koła) i podszewkę Za materiały zapłaciłam tylko 315 zł więc z szyciem powinnam się zamknąć w ok. 900 zł ![]() Esti więc widzisz udało mi sie kupić material w kolorze podobnym do Twojego. Nie wiem czy to ten sam odcień , wydaje mi sie że mój jest ciut ciemniejszy ale z kolei jak dam ten spodni biały material to smietankowy muślin sie jeszcze rozjaśni Wszystko się wyjaśni jak sukienka będzie gotowa.\BothSides muślin jest bardziej miekki i delikatniejszy niż organza. Poza tym on sie nie gniecie, jest taki lejacy sie. Wlasnie kupujac materiały miałam do wyboru organze w kolorze smietankowym i muslin. W dotyku to naprawdę dwie zupełnie rózna tkaniny. W sumie taki mu slin nie ejst drogi, za metr płaciłam tylko 15 zł. |
|
|
|
|
|
#235 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Kobietki za odpowiedzi!
Susanna, bardzo ucieszyłaś mnie z tą ceną muślinu, przeczytałam gdzieś wyżej że to strasznie drogie, ale jeśli tylko 15 zł, to nie pozostaje mi nic innego, jak szukać dobrej krawcowej. A gdzie ten sklep z materiałami? Ty się na tym trochę znasz, czy uszycie "mojej" sukni będzie bardzo skomplikowane? (te hafty czy to co tam jest na staniku, mogę sobie odpuścić) A czy szyfon to to samo co organza? Tak się cieszę że znalazłam ten wątek! Pozdrowienia! |
|
|
|
|
#236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sklep gdzie kupowałam materiały jest w Bielsku-Bialej. Nie wiem czy masz blisko czy daleko ale pewnie w niejednym tekstylnym kupisz materiał na suknię. Z drugiej strony w tym sklepie były tez koronki... niektóre nawet po 320 zl/metr ale wiesz u Ciebie duzo tej koronki nie trzeba, tylko na góre.Cytat:
Czyli podsumowujac musiałabys się zaopatrzyc w: muslin, koronke, material spodni typu atłas i potem byc może jak w mojej sukience - podszewka i usztywnienie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#237 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Ci za tak wyczerpującą odpowiedź!
Będę kombinować, bo suknie muślinowe są the best! Mam nadzieję, że po ślubie nam się pochwalisz zdjęciami!
|
|
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
WYBRAŁAM!
![]() Po wielu nieprzespanych nocach i kilkudziesięciu odwiedzonych salonach wygrała suknia Laura z kolekcji firmy Francesca. Nie ma jej zdjęć w internecie, ale jest ona zbliżona wyglądem do załączonej poniżej. Moja ma mniej drapowań na biuście i pod ozdobą, wyglądam w niej smukło, delikatnie i zwiewnie. Nie mam zdjęć w niej, ale Pani w salonie powiedziała, żebym kiedyś wpadła z aparatem, to szybko mi pstryknie kilka fotek. jak tylko będę je miała, to się pochwalę
|
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#240 |
|
Rozeznanie
|
Fajna! A co do niej na głowe ubierasz?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

Bo mój ślub dopiero za rok. Więc Susanna, wstrzymaj się z farbowaniem