Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-18, 22:09   #2641
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

CHyba nie da rady sie nie smucić

Jeszcze wogole wychodzi ze do czerwca na bank bedzie tam jezdzil..
Ja mowie "to fajnie.. to prawie jak mały bedzie mial juz prawie rok..." jeszcze gorzej mi sie zrobilo.. ja myslalam ze to juz mniej niz rok, a tu jeszcze PONAD rok

Zbieram sie do rodzicow, przeziebienie znow wieksze, tak ze zle mi sie oddycha. Nos zatkany, katar, ledwo zipie.. Zmeczona jestem. Nie chce byc tu u tesciow dzis.. Jakby co to moja mama mnie uratuje jak zaczne sie dusic.. tu mi do pokoju raczej nikt nie przyjdzie sprawdzic czy jeszcze oddycham. A jutro chyba lekarz:/. Wogole nie wiem czy przeziebienie czy uczulenie.. Okaze sie.

Dobrej nocki dziewczyny.. Spijcie chociaz wy spokojnie..

Ja mam tylko nadzieje ze ukochany bezpiecznie dojedzie na miejsce..

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Dziś - 80 dni do końca..
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 22:27   #2642
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Ja mowie "to fajnie.. to prawie jak mały bedzie mial juz prawie rok..." jeszcze gorzej mi sie zrobilo.. ja myslalam ze to juz mniej niz rok, a tu jeszcze PONAD rok

.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Dobranoc

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 22:27   #2643
anoxa
Zakorzenienie

idealnecialo jak moj tz wraca lub jedzie do pracy to ja cala noc nie spie tylko czuwam i czekam az przyjedzie lub jak napisze ze dojechal choc wyjezdzaja zazwyczaj w dzien
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 22:31   #2644
żabka19
Raczkowanie

Niestety nie bede na jutrzejszym spotkaniu mamus z Warszawy Za bardzo chyba przeciazam swoj organizm ,biegam cale dnie, chodze spac o 1 nad ranem. Niby nic mnie nie boli ,no moze tylko kregoslup jak siedze ,ale chyba jednak przeceniam mozliwosci mojego organizmu,ale mam jeszcze tyle spraw do zalatwienia ,wizyt u lekarzy i spotkan ze znajomymi, nie wyrobie sie

Miala moze ktoras z was zapalenie dziasel? Ja mam cale spuchniete i az ropa mi podeszly, musze isc jak najszybciej do dentysty. Wyczytalam w necie ,ze takie zapalenie moze spowodowac przedwczesny porod takze nie moge tego zbagatelizowac mimo ,ze nic mnie nie boli ,a jedynie nie wyglada za ciekawie.

Zakupilam juz prawie wszystko na wyprawke lacznie z mata edukacyjna ,lezaczkiem i fotelikiem. Wlasnie hd mam ogromna prosbe przeslij mi swoja slawna liste wyprawkowa to juz bede pewna ,ze wszystko mam bo znajac mnie moglam cos przeoczyc.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 23:02   #2645
g85
Raczkowanie

Hey Kochane, ja tylko tak szybciutko daje znac, ze u nas wszystko w porzadku. Bedziemy miec druga CORECZKE Jest zdrowa i czesto daje mi o sobie znac kopniakami
Pozdrawiam Was serdecznie, duzo zdrowka Wam zycze i spokoju.
Stary 2010-04-18, 23:36   #2646
Alguien
Zadomowienie

dzieki dziewczyny Az trudno uwierzyc, ze przez te 2 tyg tak bardzo urosl brzuszek

g85 gratulacje!!

idealnecialo wypoczywaj teraz i badz dobrej mysli

zabka super, ze pobyt w kraju udany. Widze, ze wracasz za kilka dni juz - oby tylko otworzyli lotniska do tego czasu...
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 00:21   #2647
anoxa
Zakorzenienie

zabka mam nadzieje ze te dziasla to jednak nic groznego a ty sie nie przemeczaj i pochwal sie zdjeciami

a ja uciekam spac dobranoc
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 00:24   #2648
żabka19
Raczkowanie

Alguien Tez mam nadzieje ,ze otworza lotniska w Norwegii bo narazie wszystkie loty odwolane do wtorku. Najwyzej wroce z M. ktory za 2 tyg. przyjezdza i troszke mi sie wtedy przedluzy pobyt w Polsce (o jakies 4 tyg. ) ,mam nadzieje tylko ,ze nie urodze na promie albo na trasie Pl->No bo dopiero by sie narobilo Pobyt w kraju udany ,zaliczam minimum 2 supermarkety dziennie ewentulanie supermarkety w razie potrzeby wymieniam na sklepy dla dzieci ,mama mowi ,ze juz nie nadarza za mna i zebysmy posiedzialy troche w domu.

W ogole jestem w szoku i ..chce tu zostac Ludzie przepuszczaja mnie w kolejce do toalety,do kasy, nawet zdejmuja swoje rzeczy z tasmy zebym ja mogla swoje polozyc, ustepuja miejsca w komunikacji miejskiej, w sklepiku obok mnie sa nawet tabliczki z napisem ,ze kobiety w ciazy obslugiwane sa bez kolejki, super sie tu czuje

g85 gratuluje dziewczynki!
anoxa tez mam nadzieje ,ze to nic powaznego i szybko da sie wyleczyc. Zdjecia wstawie jak wroce do norweskiej chatki. Zaraz poszukam jakis linkow to pokaze wam niektore rzeczy ..
mata edukacyjna - ja mam ta z tytulem 2. Piekny Lew http://www.allegro.pl/item988687987_...na_zabawa.html pozakupie tak srednio mi sie podoba ,tzn. kolory takie jakie chcialam ,ale troche sie martwie czy te elementy ktore wystaja z maty ,a na ktorych bedzie lezec dziecko nie beda go uwierac.
- lezaczek ,nie przeczytlam waszych rad i ten jest tylko do 9kg http://www.allegro.pl/item1005247712...ibracjami.html
- fotelik Maxi Cosi Blue note http://www.allegro.pl/item1004035132..._adac_wwa.html

Edytowane przez żabka19
Czas edycji: 2010-04-19 o 00:42
żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 01:19   #2649
Siala_Bala
Zakorzenienie

Witam Was wstrętne pisary :P
Nie zajrzeć do Was dwa dni to znowu 14 stron do nadrobienia.. a ja oczywiście nie umiem sobie darować
Piękne brzuszki Rośnijcie, rośnijcie większe od mojego

Muminku ja miałam przy glukozie 50g, na czczo ok 91-95 a po godzinie 174 - norma jest 139!
Powtórzyłam glukozę 75g - na czczo znowu ok 90, po godzinie ileśtam i po 2 godzinach 65! Mniej niż na czczo co mnie zdziwiło ale jest ok

Mam nadzieję, że z farminką jest ok. Trzymam kciuki.

Roztrzepaniec - nie pamiętam czy to ty pisałaś o siarze Ja własnie siedzę i piszą a tu mi z prawego cyca leci i juz mam piżamę upaskudzoną xD

Komu jeszcze miałam napisać.. nie wiem, skleroza.. ja wszystko zwalam na chwiejność emocjonalną Pamiętajcie.. chce wam się lodów - macie chwiejność, macie zły humor - też chwiejność, wszystko chwiejność

I właśnie sprawdziłam suwaka.. 12tygodni i 3 dni do porodu xD To jest 87 dni.. a niedawno była studniówka!

A właśnie pisałyście o wcześniejszych porodach... teraz to się będę bała co chwilę, że to już :P

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-04-19 o 01:24
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 07:05   #2650
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
zaraz lece do laboratorium bo chyba z 6 różnych badań mam zlecone, ciekawe ile zapłace bo m.in hiv i drugi raz toxo...
mocz już oddany do pojemniczka
lilka
ja też już raz miałam wyciek z tydzień temu
anoxa śliczne ciuszki i ceny super
żabka współczucia tymi dziąsłami
siala normalnie po 2h cukier jest niższy niż po 1h bo wtedy już spada także ok
g85 gratulacje
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:09   #2651
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja od razu mialam 75g, pychotka
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
bajka tez mialam od razu 75g i dla mnie to byla meczarnia
Ja jeszcze nie byłam na glukozie, ale w tym tyg. idę i też mam skierowanie na 75g od razu

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie !!! Miałam wczoraj wizytę i wszystko w pożąsiu tylko muszę żelażo zacząć braż bo mi spadła hemoglobina.Wogóle to miałam usg i nasza dzidzia waży już 943 gramy i po wielkości dziecka termin z 4 sierpnia przesunął mi się na 29 lipiec.No i najważniejsze bedzie
DZIEWCZYNKA strasznie się cieszymy no a tatuś wniebowzięty zaraz pół rodziny obdzwonił. To co to będzie jak się urodzi. wogóle gin powiedział że jak tak będzie rosnąć to może się duża urodzić nawet koło 4kilo, ale wszystko jeszcze przed nami. A najlepsze było to że pupą to tańczyła w brzusiu a bużi nawet nie pokazała bo się odwróciła. Ja jestem szczęśliwa bo wszystko w pożądku i z małą i ze mną. Miłej niedzieli dziewczyny
Gratuluję córeczki Ostatnio jakoś same babeczki nam się ujawniają

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość

Zbieram sie do rodzicow, przeziebienie znow wieksze, tak ze zle mi sie oddycha. Nos zatkany, katar, ledwo zipie.. Zmeczona jestem. Nie chce byc tu u tesciow dzis.. Jakby co to moja mama mnie uratuje jak zaczne sie dusic.. tu mi do pokoju raczej nikt nie przyjdzie sprawdzic czy jeszcze oddycham. A jutro chyba lekarz:/. Wogole nie wiem czy przeziebienie czy uczulenie.. Okaze sie.

Przez weekend wkleiłyście sporo zdjęć brzuszków - wszystkie śliczne i mamusie zgrabne U mnie nadal rośnie głównie obwód w udach, ale i brzuszek przyspieszył Fotkę wrzucę na okrągły tydzień

Mam mały dylemat. Kończę dzisiaj witaminki i nie wiem jakie kupić następne. Ostatnie 2 miesiące brałam feminatal z DHA, ale on nie ma żelaza. "Patrzy na mnie" centrum materna (też z dha), ale gdy łykałam go na początku to mnie mdliło (chyba po nim).
I z innej beczki zupełnie Co myślicie o takich becikach? :
http://www.allegro.pl/item992561611_...owe_wzory.html

Edytowane przez roztrzepaniec989
Czas edycji: 2010-04-19 o 08:11
roztrzepaniec989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:14   #2652
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam, ja dzis w pracy tak do 13, po tem ugotuje obiadek i bede czekac na TZ, jutro rano wyjazd do Kołobrzegu na pogrzeb ach...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:22   #2653
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

Zakupilam juz prawie wszystko na wyprawke lacznie z mata edukacyjna ,lezaczkiem i fotelikiem. Wlasnie hd mam ogromna prosbe przeslij mi swoja slawna liste wyprawkowa to juz bede pewna ,ze wszystko mam bo znajac mnie moglam cos przeoczyc.
proszę wyślij na pw adres mailowy
Szkoda, że Cię nie będzie

Stary 2010-04-19, 08:24   #2654
niezawsze
Zakorzenienie

Jade zaraz na ta glukoze :/ i od razu w Arkadii bede bo to na Jana Pawla jest wiec dozobaczenia bede wczesniej pewnie, przy empiku jak zwykle tak pa

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:28   #2655
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
bardzo fajny. Nie widziałam takich...
Ile się człowiek może nauczyć i dowiedzieć na tym forum
Wydaje mi się, że to ciekawy kocyk polarowy. Nie będzie spadał z główki (jak ręczniki z kapturkiem).

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Jade zaraz na ta glukoze :/ i od razu w Arkadii bede bo to na Jana Pawla jest wiec dozobaczenia bede wczesniej pewnie, przy empiku jak zwykle tak pa
Kto będzie?bo się zakręciłam

Stary 2010-04-19, 08:42   #2656
papeteria
Zakorzenienie

no wróciłam ....zapłaciłam w sumie 114,50
mocz ,morfologia ,toxo drugi raz ,hiv ,hcv chyba drugi raz ,coombs drugi raz
Wczoraj oglądaliśmy "Pachnidło" troche masakryczny film....
roztrzepaniec fajny ten becik
karolcia nie zazdroszcze ...a my dziś jedziemy na msze w int. chrzestnej co zmarła w lutym....poza tym Tż chory katar, kaszel...
a zaraz jedziemy po to wylicytowane łóżeczko...
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:44   #2657
bassienkaw
Zakorzenienie

Cześć kobiety, nie ma człowieka przez weekend, zreszta co ja gadam, przez chwile nie ma i nie ma jak nadrobic... sliczne brzuszki, duzo wkleilyscie ich przez weekend i zkaupy widze,ze udane u wiekszosci...

ŚLĄZACZKI co myślicie o spotkaniu w przyszłym tygodniu?

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:12   #2658
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Alguien śliczny brzusio to już 32tc? o rany to już tak blisko
anoxa bluza z misiem normalnie wymiata
g85 gratuluję
roztrzepaniec989 sliczny ten becik
papeteria dziekuję za link do wózka włsąciwie z M nie zdecydowaliśmi jeszcze czy ma być on nowy czy używany. Widziałam "Pachnidło" nie raz bardzo fajny ten film tylko taki z lekka masakryczny ja wczoraj oglądałam "Katyń" no i oczywiście głupoty w nocy się śniły
bassienkaw Basiu ja jak zawsze jestem chętna

Tak wogóle to dzień dobry, nie miała wczoraj czasu pisać tylko od czasu do czasu was podczytywałam dużo pracy w domu trzebabyło wykorzystać moment, że M był w domu i musiała go troszkę do prac domowych wykorzysatć chociaż sama siebie też za dużo wykorzystałam i wieczorem bolało mnie na dole brzucha z lewej strony i w nocy też troszkę aż na plecy mi promieniowało dziś troszke luzu.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:23   #2659
xuxuxu
Raczkowanie

czy któraś z Was brała w okresie zimowym duomox?
xuxuxu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:25   #2660
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez g85 Pokaż wiadomość
Hey Kochane, ja tylko tak szybciutko daje znac, ze u nas wszystko w porzadku. Bedziemy miec druga CORECZKE Jest zdrowa i czesto daje mi o sobie znac kopniakami
Pozdrawiam Was serdecznie, duzo zdrowka Wam zycze i spokoju.
Gratuluje!!!

Cytat:
Ja jeszcze nie byłam na glukozie, ale w tym tyg. idę i też mam skierowanie na 75g od razu

Gratuluję córeczki Ostatnio jakoś same babeczki nam się ujawniają

Przez weekend wkleiłyście sporo zdjęć brzuszków - wszystkie śliczne i mamusie zgrabne U mnie nadal rośnie głównie obwód w udach, ale i brzuszek przyspieszył Fotkę wrzucę na okrągły tydzień

Mam mały dylemat. Kończę dzisiaj witaminki i nie wiem jakie kupić następne. Ostatnie 2 miesiące brałam feminatal z DHA, ale on nie ma żelaza. "Patrzy na mnie" centrum materna (też z dha), ale gdy łykałam go na początku to mnie mdliło (chyba po nim).
Hmm...Taki troch kosmiczny. W ogole to w domu chyba nie zaklada sie dzidzi nic na glowke. Ja wybiore tradycyjny.
Stary 2010-04-19, 09:30   #2661
bassienkaw
Zakorzenienie

No to na spotkanie jestem chętna ja i Misiulka, Lazurowa pewnie też będzie chętna... Papeteria, Siala_Bala, Jusdan jest szansa i Was zobaczyć?
I wiem, że jeszcze jedna dziewczyna trochę później dołączyła ze Śląskiego, co najmniej jedna, ale nie pamiętam nicku...
Kto jeszcze chętny?

A ja wczoraj pierwszy raz popuściłam siuśki. Słyszałam, że w ciąży się to zdarza... ale ja w pierwszej nie miałąm tego problemu, no i ogólnie nigdy mnie nie dotyczył. Oglądałam z Łucją bajkę, kichnęłam i prach... aaaa masakra. Mąż się do teraz ze mnie śmieje, że z Łucją będziemy w pampersach spać

Stary 2010-04-19, 09:31   #2662
agravka
Wtajemniczenie

witajcie kochane!
miło mi, że podobały Wam się moje zdjęcia kochane nie będę na naszym spotkaniu, bo wstałam właśnie i gardło mnie boli dość mocno... poza tym katarek męczy, więc nie chcę się dorobić, tym bardziej, że TZ zabrał auto. przepraszam...może następnym razem się uda?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:42   #2663
entertete
Rozeznanie

Cytat:
J

Ja co prawda bez lekarza nic nie kupuje, ale może feminantal N o kt. pisały dziewczyny? Chyba, że jesz bardzo dużo produktów z żelazem. Może warto zrobić wyniki, z tego co pamiętam nie jesz mięsa (ja też) i trudniej nadrobcć naturalnie, bo z roślin gorzej się wchłania (ja do wizyty w czwartek non stop mam zamiar wcinać wszystko co z żelazem, choć nie jestem pewna ile to mi da)
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:45   #2664
Zuziunia
BAN stały

Cześć ja byłam w weekend u rodziców.

Bolał mnie brzuch wczoraj, pewnie znowu się domek rozciąga... wizytę mam dopiero 27 może uda mi się wcześniej umówić.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:51   #2665
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
witajcie kochane!
miło mi, że podobały Wam się moje zdjęcia kochane nie będę na naszym spotkaniu, bo wstałam właśnie i gardło mnie boli dość mocno... poza tym katarek męczy, więc nie chcę się dorobić, tym bardziej, że TZ zabrał auto. przepraszam...może następnym razem się uda?
o nie ...

Ola - będziesz? Zostałyśmy juz tylko 3- ty, ja i niezawsze

Stary 2010-04-19, 09:59   #2666
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez xuxuxu Pokaż wiadomość
czy któraś z Was brała w okresie zimowym duomox?
Ja brałam, a czemu pytasz?

Wczoraj miałam okropny wieczór, dół, płacz i wszystko na raz.
Stary 2010-04-19, 10:20   #2667
wiolek1
Zadomowienie

no dopiero was nadrobiłam od piątku. w domu siedzę i niby mam czas ale nie nadążam w niektóre dni :P i oczywiscie cytaty mi sie zepsuły chyba poprostu za dużo chce dodać naraz

pisałyście o kosztach wizyt. ja do 16 tygodnia wydałam na samego gina 540 zł :/ plus jakieś 120 na duphaston jak brałam plus jakieś 70 zł miesięcznie na witaminki i magnez więc pewnie coś koło 800 zł i to tylko do 16 tygodnia ;/

więc zmieniłam gina na fundusz i faktycznie może nie mam co wizyte usg ale jak pomyśle że potem prywatnie co 2 tygodnie płacić za wizyte to poprostu nie stać mnie na to ;/

a z tego gina jestem stasznie zadowolona chyba jeszcze fajniejszy niz ten co prywatnie. no poprostu az mi się miło z nim rozmawia
i za 2 tyg idę do niego na usg 4 d prywatnie
potem pewnie po 30 tygodniu będe mieć usg a jak już będe bardzo chciała to pójde prywatnie i zobacze małego

dziewczyny śliczne brzuszki i śliczne ubranka

u mnie dzisiaj szaro buro ;/ miłego dnia
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:22   #2668
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Ja brałam, a czemu pytasz?

Wczoraj miałam okropny wieczór, dół, płacz i wszystko na raz.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:27   #2669
bassienkaw
Zakorzenienie

Wiolek ja sie nei doczekałam w pierwszej ciąży wizyt co 2 tygodnie hahaha bo urodziłam miesiąc wcześniej
Lazurowa a co to za dół był?

Stary 2010-04-19, 10:37   #2670
wiolek1
Zadomowienie

dziewczyny mam problem z podjęciem decyzji jaki kolor pościeli hahahah pomóżcie

http://www.allegro.pl/item991039898_...90_promon.html

na pewno ta ale nie wiem czy KRÓWKA BIAŁY/BŁĘKIT czy - OWIECZKI

tż bardziej za owieczkami ale znowu ta krówka taki ładny kolor
no i nie wiem a chce dzisiaj zamówić

może się wypowiecie ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości