Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-18, 19:51   #3841
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
moje dziecko nie chce juz siedzieć, jak tylko go posadzę jest wrzask, a jak nie reaguję to raczkuje sobie do czegokolwiek i wstaje
potrafi tak stać nawet poł godziny... kica, piszczy, skubie paluszkami to cos przy czym stoi...
kupiliśmy taki pchaczojeździk - mam nadzieję, ze szybko dojdzie, bo prowadzanie go jest mega męczące
Ale super

Lecę na kąpiel

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 20:23   #3842
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Miramej chyba właśnie muszę jej tak powiedziec, chciałam żeby miło ale chyba się jednak nie da.....A Tż wie czemu nie chce chodzika i zgadza się z tym, ale taki cielak z niego że nie potrafi się mamusi przeciwstawić wrrrrr
Stary 2010-04-18, 20:26   #3843
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
No to może i coś w tym jest.
Choć Mama moja mówi, ze ja nie raczkowałam, od razu zaczęłam wstawać i chodzić, a problemów dyslektycznych nigdy nie miałam.
Moze kilka błędów w życiu zrobiłam i raczej z pośpiechu.

Ja kupiłam mothercare, ale nie siedmiopaki, tylko takie ostatnio i są super
http://www.allegro.pl/item974503466_974503466.html
Szukałam z napami przy dekolcie, bo wkurzają mnie te zakładkowe - mam early days bo córce koleżanki i są takie rozciągnięte przez te zakładki właśnie, że Antoś ma dekolt do klatki piers.
A zakładkowe mam jeszcze mothercare w dł rękaw z 3-packa i też są przy szyi szerokie, mniej niż ED, ale są i się rozjeżdżają.
w szkole tez nie mialam problemow
z dyktand dobre cenzurki
Tu z roztargnienia najczesciej robie, ale robie.

A ja mam wiekszosc ze zakladkami.
ED, cheeroke z tesco i mi sie nie rozciaga nic a nic.Jedne od grudnia do dzis sa jej dobre, bo zaduze kupilam i nic sie nie wyciagnelo.Ja bym polecila

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Unholy, to jest czarny dres adidas chile, ale nie jest ze skory, tylko takie swiecacy i takie sprawia wrazenie. Antos dostal go od jednej z kochajacych ciotek
wlasnie o to samo miala zapytac
super sie prezentuje urwisek
A czy Antonio ma taka karnacje jak tato? bo na jednych zdjeciach ciemniejszy na innych bledszy, ale co niezmienne, to słodziak

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
ona sie przewróci i jak udaje ze nie patzre to od nowa wstaje )
w 11 m-cu? spoko, to moja mala mysza w 8 zaczeła a mo małż "podobno" w 8 to juz chodził (choc ja nie wierze)

ciekawa/dziwna zależnosc
\
u mnie tez tak jest, wiec szybko odwracam wzrok

Podczas raczkowania- ruchow naprzemiennych tworzy się mnóstwo polączen nerwowych, rozwijają sie półkule mózgowe itp, a to wszytko ma wpływ na przyszlosc,rozwój,przyswa janie wiedzy itp

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Mój synuś przyniósł mi dzisiaj ze spaceru bukiet tulipanów

Dzien pełen wrazen.Spędzony bardzo sympatycznie.Wszystkie dzieciaki byly przekochane, nikt nie robił scen
Był pyszny obiadek dla maluchow-rosolek z kluseczkami,hustawka, kocyk, kaczuszka-jeździk ,chrupki itd itd

Moja mala ma opalone rączki-same dłonie, troszke dekolt i zaczerwienione policzki.
Od 11-17 :30byłysmy na powietrzu z krotka 30 min.przerwa na zmiane pampersa i zabawe z młodszym kumplem na podlodze.
Mnie tez dzien zmęczył.
Sama sie opalilam.Rękaw mialam 3/4 i jest widoczny slad

Idę do kąpieli i do łóżeczka, bo jutro do pracy musze wskoczyc no i jeszcze umowilam sie z kuzynka meza od rana.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 20:27   #3844
UnholyOne
Ola-Unhola

Wpadam na chwilkę.
Byliśmy na spacerze i na stacji po lody

Antosiowie jeszcze przed spacerem rozhulał się katar i kicha 100 razy na minutę. Na szczęście frida mu pasuje i się przy odciąganiu chichra, więc mam nadzieję, że jakoś pójdzie i szybko się go pozbędziemy.

Mały już śpi, Bartek już prawie też, więc i ja zgodnie z postanowieniem idę spać.

Dobrej nocki i do jutra

Nie piszcie za dużo, bo jutro chcę przejrzeć ciuchy moje wiosenno-letnie i nie mogę za dużo mieć do czytania

Stary 2010-04-18, 20:28   #3845
katarzynka00
Zakorzenienie

no i przeciez...głupol ze mnie
jest drugi ząbek
Jedynki w komplecie

Svi- mi tez sie podoba morski lub beż.

Stary 2010-04-18, 21:14   #3846
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
moje dziecko nie chce juz siedzieć, jak tylko go posadzę jest wrzask, a jak nie reaguję to raczkuje sobie do czegokolwiek i wstaje
potrafi tak stać nawet poł godziny... kica, piszczy, skubie paluszkami to cos przy czym stoi...
kupiliśmy taki pchaczojeździk - mam nadzieję, ze szybko dojdzie, bo prowadzanie go jest mega męczące

wieczorem nadrobię co tam u Was
moj tak samo dzis stal u tesciow na ogrodzie caly czas trzymajac sie wozka i byl przeszczesliwy
jaki pchacz zamowilas? tez planuje

kurcze chyba bede zmuszona na pomaranczowy wozek bo wczoraj zaczelam klikac zamowienie i zaznaczylam pomarancz, wpisalam adres itp ale stwierdzilam, ze musze jeszcze pomyslec nad kolorem i wylaczylam strone bez zakanczania zamowienia a dzis patrze a w skrzynce mail z potwierdzeniem zamowienia

wiec chyba moim przeznaczeniem jest pomarancz
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 21:21   #3847
Cassandra 23
Zakorzenienie

Hej
A ja mam znow tylko czas wieczorem na Wizaz jak Kuba spi.
Świetnie dzisiaj spedzilismy dzien. Po obiadku zabralismy małego nad zalew, potem do parku (nowo otwarty), był na dworku do 17. Potem zjadł zupke i znow na dworek do 19
Kuba był cały czas bardzo grzeczny, nic a nic nie marudził.

Cytat:
Cass, biedulo, sciskam
Moze tak sie czujesz, bo sie zestresowalas?

Raczej nie, chyba byłam poprostu zmeczona.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
przebil sie drugi zabek a mala ma straszna biegunke, tylko sobie puknie i juz ma kupsko

moze mialas niskie cisnienie
a jak dzisiaj sie czujesz?
Hurra

Nie wiem, nie zprawdzałam cisnienia, nie przyszło mi to do głowy
Kochana, dziekuje za troskę Dzisiaj juz czuje sie bardzo dobrze

Cytat:
Wstawilam do ALBUMU kilka fotek z zeszlego tygodnia . Zapraszam,
Juz lece oglądac fotki

Cytat:
my dziś spędziliśmy cały dzien u teściów - najpierw na spacerku potem grilowaliśmy w ogródku
bylo tak ciepło, ze Tomuś w samym dresiku urzędował...

wieczorem nadrobię co tam u Was
Cos czuje, ze Tomus zaraz zacznie chodzic Chyba badzie pierwszy.
Kuba tez czesto staje przy meblach ale zaraz siada na pupke i raczkuje dalej. Kilka razy zrobił pare kroczków trzymajac mnie jedną rączką.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
w Moja mala ma opalone rączki-same dłonie, troszke dekolt i zaczerwienione policzki.
Od 11-17 :30byłysmy na powietrzu z krotka 30 min.przerwa na zmiane pampersa i zabawe z młodszym kumplem na podlodze.
Mnie tez dzien zmęczył.
Kasiu a smarujesz małej buzie jakims kremem z filtrem??
Pytanie kieruje tez do reszty mam.
Ja jeszcze nie smaruje ale chyba juz czas zaczac, dzisiaj słonce niezle swieciło i chwilami przypiekało.

Megi, jak sie czuje moja kochana synowa? Mam nadzieje, ze juz lepiej.
Wysciskaj ją ode mnie

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 21:52   #3848
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Miramej chyba właśnie muszę jej tak powiedziec, chciałam żeby miło ale chyba się jednak nie da.....A Tż wie czemu nie chce chodzika i zgadza się z tym, ale taki cielak z niego że nie potrafi się mamusi przeciwstawić wrrrrr
Powiedz grzecznie, ale stanowczo, żeby Cię więcej nie namawiała na chodzik, bo i tak nie kupisz . A TŻ-owi pewnie nie chce się wykłócać , weź sprawy w swoje ręce

Cytat:
A ja mam wiekszosc ze zakladkami.
ED, cheeroke z tesco i mi sie nie rozciaga nic a nic.Jedne od grudnia do dzis sa jej dobre, bo zaduze kupilam i nic sie nie wyciagnelo.Ja bym polecila
(...)

Dzien pełen wrazen.Spędzony bardzo sympatycznie.Wszystkie dzieciaki byly przekochane, nikt nie robił scen
Był pyszny obiadek dla maluchow-rosolek z kluseczkami,hustawka, kocyk, kaczuszka-jeździk ,chrupki itd itd

Moja mala ma opalone rączki-same dłonie, troszke dekolt i zaczerwienione policzki.
Mnie tez dzien zmęczył.
Chyba jednak kupię te z Early Days, bo takie z napkami są drogie i mały wybór

, a w zeszłym tygodniu mój Krasnoludek przyniósł mi żonkile , bo to kochane dziecko jest

Kasia, nie boisz się opalać Laury?

Cytat:
Antosiowie jeszcze przed spacerem rozhulał się katar i kicha 100 razy na minutę. Na szczęście frida mu pasuje i się przy odciąganiu chichra, więc mam nadzieję, że jakoś pójdzie i szybko się go pozbędziemy.
żeby katar szybko minął

Cytat:
no i przeciez...głupol ze mnie
jest drugi ząbek
Jedynki w komplecie
Gratulacje

A Sylki już dwa dni nie było

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
moj tak samo dzis stal u tesciow na ogrodzie caly czas trzymajac sie wozka i byl przeszczesliwy

kurcze chyba bede zmuszona na pomaranczowy wozek bo wczoraj zaczelam klikac zamowienie i zaznaczylam pomarancz, wpisalam adres itp ale stwierdzilam, ze musze jeszcze pomyslec nad kolorem i wylaczylam strone bez zakanczania zamowienia a dzis patrze a w skrzynce mail z potwierdzeniem zamowienia

Ale fajnie, nagraj Marciego kiedyś

Przynajmniej masz z głowy podejmowanie decyzji

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie smaruje ale chyba juz czas zaczac, dzisiaj słonce niezle swieciło i chwilami przypiekało.
Ja jeszcze nie, bo nie mam , ale staram się, żeby na Kubę słońce długo bezpośrednio nie swieciło.

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-04-18 o 21:49
Stary 2010-04-18, 22:01   #3849
Wojtusia
Zakorzenienie

mariolu świetne zdjęcia
cass ja tez sie przymierzam do kremu z filtrem dla Oliwki, mysle nad avene, ale musze jeszcze zapoznac sie z innymi
Svi my planujemy kupic pchacz taki jak ma czeko, to chyba firmy chicco był

Unholy współczuje katarku

Oliwka troche lepiej się czuje po zastrzykach tych, bedzie je jeszcze miała do piątku, ale gorączki juz nie ma, bawi sie normalnie, tylko troche kaszleć zaczęła.
Tylko szkoda mi jej za każdym razem. Jutro zastrzyk rano o 7:15, mam nadzieje, ze nie bedzie bardzo płakała.

Ide zmyc maseczkę i spać. Dobranoc!
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-18, 22:13   #3850
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Ja szukam na 80 albo na 86, na allegro sprawdzam, jaką długość podali , myślę, że jak będzie gorąco, to Kubuś będzie spał właśnie w body z krótkim rękawkiem
ja stawiam na rempersiki juz 2 mam
Cytat:

Podczas raczkowania- ruchow naprzemiennych tworzy się mnóstwo polączen nerwowych, rozwijają sie półkule mózgowe itp, a to wszytko ma wpływ na przyszlosc,rozwój,przyswa janie wiedzy itp

Ales to madrze napisała
a tak poza tym to niewiedzialam ze jedno z drugim w parze idzie
i teraz juz wszystko rozumiem
Cytat:

co ty masz z tym pomaranczem, przeciezz to super kolor
Cytat:

ja poki co dalej NIVEA na kazda pogode, nie myslalam jeszcze o zmianie
Stary 2010-04-18, 22:16   #3851
Miramej
Zakorzenienie

Dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-18, 22:20   #3852
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Ale fajnie, nagraj Marciego kiedyś
no musze go nagrac kiedys
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Svi my planujemy kupic pchacz taki jak ma czeko, to chyba firmy chicco był
ale my teraz mowimy o chodziku-pchaczu a nie jezdziku

wspolczuje problemu z tesciowa
moja to na odwrot
Cytat:
co ty masz z tym pomaranczem, przeciezz to super kolor
no nie wiem, takie naciapane tam wszystko, boje sie, ze bedzie kiczowato wygladal

no i to kolor sprzataczy na ulicach
Stary 2010-04-18, 22:28   #3853
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
no musze go nagrac kiedys

ale my teraz mowimy o chodziku-pchaczu a nie jezdziku

aaa bo ja chciałam taki zeby był jeździk i pchacz w jednym, bo ten chicco to może służyć też jako pchacz
Stary 2010-04-18, 22:34   #3854
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny kochane, przede wszystkim dziekuje za wszystkie mile komentarze dotyczace zdjec Malutka

Cytat:
Czesc kobietki

Aż się gotuje we mnie ze złościByła u nas teściowa i juz po raz 3 była rozmowa o chodziku, ze czemu nie chce chodzika dla Tomka skoro on chce chodzic( tak jak ona Go bierze pod pachy i tak prowadza, a On wali pietami w podłogę-jakos to znosilam jak tak robila )I dałam jej wszystkie argumenty, a Ona ze to glupoty i dalej o chodziku. No normalnie nie moge ........Jestem wściekła na maksa, Tż cielak nic jej nie powie na to
Ja podobnie jak Miramej powiedzialabym, ze dziekuje za opinie dotyczaca chodzika, ale tesciowa miala juz szanse wychowac dzieci, a to wychowujecie wy
Czasami ladnie sie nie da
Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
mariolasl mnie przyuwazyla
nie mam teraz za bardzo czasu pisac, wrocilam do pracy
u nas kiepsko bo Adas chory zapalenie krtani, na szczescie lagodnie przebiega, ale biedny meczy sie i wogole taki nieswoj jest
myslalam ze to moze zabki ida, bo zaczelo sie goraczka i katarkiem i mnostwem sliny,no ale doszedl tez kaszel
a z milych rzeczy to adas zaczal wstawac przy wszystkim przy czym sie da jest taki z siebie dumny
Biedny Adas zycze mu duzo zdrowka
I gratuluje samodzielnych prob wstawania
Zagladaj do nas od czasu do czasu mimo pracy

Cytat:
wlasnie o to samo miala zapytac
super sie prezentuje urwisek
A czy Antonio ma taka karnacje jak tato? bo na jednych zdjeciach ciemniejszy na innych bledszy, ale co niezmienne, to słodziak
(...)
.
Dziekuje
nie wiem jaka karnacje ma Antonio. Maz tez jest dosyc jasny, jesli sie nie opali. Przypuszczam, ze bedzie mial taka jasniejsza, bo jasna karnacje zazwyczaj maja dzieci z zespolem Klinefeltera.
Mysle, ze to kwestia zdjec, ale niestety mimo filtru 30 i tak troche mi sie opalil na buzi, podobnie jak ja sama (i znowu wyszly mi plamy na gebie, 30tka filtr tez mi nie pomogl), ale u nas tak slonce tak daje. Ja gapa nie spodziewalam sie juz tak mocnego slonca
Stad zaopatrzylam sie w stroje sloneczne z filtrem 50, musze jeszcze kupic namiot z oslona UV, ktory bede mogla zabierac podczas naszych letnich wypraw na plaze

Ogromnie sie ciesze, ze Antonio raczkuje, wlasnie z powodow jakie wymienilas. Jako ze ma czesciowe ACC(czesciowe spoidlo wielkie mozgu), to kazde nowe polaczenie nerwowe u nas na wage zlota
Cytat:
i nie mogę za dużo mieć do czytania
biedny Antos
Zdrowka mu zycze
Cytat:
Dobranoc
no nie moge
Miramej wciela w czyn postanowienie o wczesniejszym pojsciu spac.
A tak powaznie to zazdroszcze, ja pewnie przewracalabym sie w lozku jeszcze z 3 godziny, nawet zmeczenie nie ma znaczenia

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-04-18 o 22:37
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:19   #3855
Wojtusia
Zakorzenienie

nie możliwe, ja pierwsza dzisiaj czy wizaż mi się przyciął
Kat gdzie ty? i reszta rannych ptaszków?

Oliwka postanowiła dzisiaj wstać o 6:20 Już po zastrzyku jestesmy, nie obyło sie bez płaczu. Ale dałyśmy rade jakoś.

teraz wcinam śniadanie kanapki z ogórkiem

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

nie no to jest nie możliwe, KOBIETY GDZIE WY JESTESCIE?

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-04-19 o 07:52
Stary 2010-04-19, 08:29   #3856
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam jeszcze
wcz posmarowalam ją nivea na kazda pogode.
Musze jakis kupic.

Cytat:
Kasia, nie boisz się opalać Laury?

a powinnam?
i nie jest to zlosliwe pytanie

Cytat:

Ales to madrze napisała
a tak poza tym to niewiedzialam ze jedno z drugim w parze idzie
i teraz juz wszystko rozumiem
dzieki, czytalam o tym jakis czas temu

Tak w ogole duzo rzeczy ktore robia nasze dzieci podczas zabawy ma duzy wpływ na przyszlość, nawet nie zdajemy sobie sprawy, ze np zabawa aku-ku tez uczy dziecko

U to jest tez wiecej opisane
" Rozwój mózgu nie kończy się z chwilą urodzenia dziecka. Największy jego wzrost objętościowy następuje w pierwszych miesiącach życia, do czterech lat, w wyniku wytwarzania nowych połączeń synaptycznych i mielinizacji włókien nerwowych. W tym okresie życia ludzkiego tworzy się cała sieć połączeń neuronalnych uwarunkowana bodźcami środowiskowymi. Plastyczność układu nerwowego polega na tworzeniu nowych połączeń nerwowych w wyniku nabywania doświadczeń przez całe życie człowieka, jednak brak stymulacji wzrokowej i słuchowej w okresie do 3. roku życia powoduje trwałą utratę synaps nerwowych i powstawanie trwałych deficytów. Najbardziej wrażliwymi na stres są trzy struktury w mózgu: hipokamp, jądro migdałowate i ciało modzelowate. Czynniki stresogenne powodują opóźnienie rozwojowe tych struktur anatomicznych mózgu i zwiększoną wrażliwość układu limbicznego. Wczesnodziecięcy stres zmniejsza ilość receptorów benzodiazepinowych, podwyższa poziom dopaminy i obniża poziom serotoniny w jądrach migdałowatych, miejscu związanym z odczuwaniem przyjemności, powoduje również obniżenie kontroli nad zachowaniami agresywnymi i seksualnymi. Mniejsza objętość ciała modzelowatego wpływa na zmniejszenie połączeń pomiędzy półkulami mózgu, większą lateralizację i „irytację limbiczną” płata skroniowego, co z kolei może mieć wpływ na zachowania antyspołeczne i zaburzenia osobowości typu borderline (Teichert 2003)...
... Jest to struktura anatomiczna odpowiedzialna za zdolności poznawcze, język, emocje, zachowanie społeczne; to w tym miejscu mają swoje źródła liczne schorzenia psychiatryczne, jak schizofrenia, autyzm, zespoły nadpobud- liwości, depresja. Robak móżdżku jest miejscem odpowiedzialnym za zdrowie psychiczne człowieka, a jego uszkodzenie powoduje niektóre zaburzenia neurobehawioralne spowodowane przeżywaniem przemocy we wczesnym dzieciństwie. Badania naukowe wykazały, że stosowanie przemocy wobec dzieci małych, poniżej 5. roku życia, jest przyczyną ich nieprawidłowego rozwoju psychospołecznego i zaburzonych relacji z rówieśnikami (Newport 2000).
Zwiększone wydzielanie kortyzolu w sytuacjach stresogennych ma także zasadniczy wpływ na układ immunologiczny człowieka poprzez zmniejszenie reakcji odpornościowych, a przez to zwiększoną podatność i zapadalność na różne choroby."

A w brzuszku to juz od ok8 -16tyg tworzy sie 250 komórek nerwowych - neuronów - na minutę!

Cytat:
no nie wiem, takie naciapane tam wszystko, boje sie, ze bedzie kiczowato wygladal

no i to kolor sprzataczy na ulicach
eee no nie przesadzaj
a nie mozesz zadzw i powiedziec ze zamowienie aktualne ale inny kolor bys wolala?

Cytat:
Ogromnie sie ciesze, ze Antonio raczkuje, wlasnie z powodow jakie wymienilas. Jako ze ma czesciowe ACC(czesciowe spoidlo wielkie mozgu), to kazde nowe polaczenie nerwowe u nas na wage zlota
Mariolko ty to pewnie wiesz, że w mózgu istnieje około 100 miliardów neuronów, z których każdy jest połączony z tysiącami innych. Komórki te nieustannie komunikują się ze sobą wysyłając 300 elektrycznych sygnałów na sekundę.
Tak wiec mysle sobie, choc cienki ze mnie matematyk ze przy takim raczkowaniu to kilka setek sie pewnie tworzy

Cytat:
Kat gdzie ty?
dzis mąż wstawal do malej

ide sie podmalowac bo niebawem wychodze

Stary 2010-04-19, 08:35   #3857
sylka79
Wtajemniczenie

Witam się i ja poniedziałkowo

Wcinam żurek i idę nadrabiać weekendowe zaległości
Kataru już prawie nie mamyza to mamy czwartego ząbka i dwa następne w drodze
Sobota minęła na sprzątaniu,bo przez ostatnią marudność Bartoszka,zapuściłam trochę domek z kolei wczoraj musiałam poświęcić trochę czasu Damianowi,bo ma dzisiaj dwa sprawdziany i na jutro wiersz na pamięć a ja jutro mam zebranie w szkole

Idę czytać.

Miłego dnia,póki co u mnie pada

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-04-19 o 08:38
sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:53   #3858
katarzynka00
Zakorzenienie

sylko, czyli mozna powiedziec ze katar na zabki byl?

Stary 2010-04-19, 08:58   #3859
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie tez dzien zmęczył.

Idę do kąpieli i do łóżeczka, bo jutro do pracy musze wskoczyc no i jeszcze umowilam sie z kuzynka meza od rana.
katarzynko kupo koniecznie krem z filtrem (doczytałam dalej, że jeszcze nie masz)
ja mam Ziajkę SPF 50 i jest ok, jest biały, więc widać gdzie jest już ciałko i buźka posmarowana
wchłania się też dość szybko i jest niedrogi (20 zł za 125ml)

młoda skórka jest bardzo wrażliwa na poparzenia słoneczne...

Cytat:

na początku chciałam sam pchacz, ale w Tato obejrzeliśmy chodziko-jeździk FP i fajny...
kupiłam używany na allegro, żeby nie szkoda było jak się będzie obijał albo wyjdę z nim na dwór

pomarańczowy ładny - przecież lubisz takie żywe
albo zadzwoń i spróbuj zmienić kolor - powinno się udać

Cytat:

Cos czuje, ze Tomus zaraz zacznie chodzic Chyba badzie pierwszy.
Kuba tez czesto staje przy meblach ale zaraz siada na pupke i raczkuje dalej. Kilka razy zrobił pare kroczków trzymajac mnie jedną rączką.

bez przesady - na razie uwielbi a stać i nie pozwala się posadzić - wierzga i wrzeszczy terrorysta mały, ale do chodzenia jeszcze trochę chyba - nie puszcza się tylko potrzebuje podtrzymania

ja już jakiś czas temu kupiłam i używam zawsze (nawet jak pochmurno jest) bo o tej porze roku to już trzeba nawet w wózku w cieniu budki

ale ja mam fisia na punkcie opalania - sama też unikam

Cytat:
aaa bo ja chciałam taki zeby był jeździk i pchacz w jednym, bo ten chicco to może służyć też jako pchacz
zaraz wrzucę jak kupiliśmy

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:58   #3860
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
no nie moge
Miramej wciela w czyn postanowienie o wczesniejszym pojsciu spac.
A tak powaznie to zazdroszcze, ja pewnie przewracalabym sie w lozku jeszcze z 3 godziny, nawet zmeczenie nie ma znaczenia
Nieładnie się tak śmiać z koleżanki

Cytat:
Oliwka postanowiła dzisiaj wstać o 6:20 Już po zastrzyku jestesmy, nie obyło sie bez płaczu. Ale dałyśmy rade jakoś.
Biedna Oliwka

Cytat:
a powinnam?
i nie jest to zlosliwe pytanie
Chyba bez kremu z filtrem nie powinno się takiego malucha na słońce wystawiać. Tutaj jest trochę na ten temat.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Witam się i ja poniedziałkowo

Sobota minęła na sprzątaniu,bo przez ostatnią marudność Bartoszka,zapuściłam trochę domek z kolei wczoraj musiałam poświęcić trochę czasu Damianowi,bo ma dzisiaj dwa sprawdziany i na jutro wiersz na pamięć a ja jutro mam zebranie w szkole

Idę czytać.

Miłego dnia,póki co u mnie pada
No jesteś , gratuluję czwartego ząbka , może katarek był "ząbkowy"?

Rano usłyszałam, jak Małż dziękuje Kubie, że tylko 2 razy wstawał

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-19, 09:05   #3861
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba bez kremu z filtrem nie powinno się takiego malucha na słońce wystawiać. Tutaj jest trochę na ten temat.

Rano usłyszałam, jak Małż dziękuje Kubie, że tylko 2 razy wstawał

może mają jakąś męski pakt

już czytam

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-19, 09:07   #3862
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Kuba też doskonale wie, gdzie cy-co .

Terminy są niezłe , ja ostatnio zapisałam się do gina. Na 25 czerwca

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
laski no to
MAMY ZĄBKA wyczekana dolna lewa jedyneczka!! tak dla picu postukalam lyzeczka i co slysze-stuka zabek a tam dziurka i cos widac ale nie chce pokazac i druga jedynka tez wychodzi
brawo.Super

Cytat:
A czy wasze dzieci dajac buziaka robia to z otwarta buźka?
Ja w buźkę nie całujęale po policzku takzawsze przy tym mówię Bartoszowi buzi,buzi i on też buzi daje,ale nadstawiam się policzkiem i też robi to z otwartą buzią

Cytat:
Sylko, Antoś jak Bartuś siegą do cycy, kiedy ma ochotę. Bluzki też mam porozciągane, bo ciągle się mały ssak dobiera
ostatnio traktuje też jako zabawe i trochę pociumka, a potem boski uśmiech i siup tymi dwom ząbkami...łobuziak

Bartoszek też czasem przygryzieale ugryżć mu się nie zdarzyło(póki co)

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie odnosnie ząbkowania. Bo Kubie wyszła juz ta gorna jedynka, narazie kwałeczek ale jest juz widoczna. No i zauwazyłam, ze ten zabek jest we krwi i dziąsełko mu krwawi. Jak dzisiaj jadł chrupka to wydziałam troszke krwi. Czy u waszych maluchów tez tak sie zdarzyło?? Bo jak wychodziły mu te zabki na dole to chyba nie było widocznej krwi.

----------
Bartosz tak miałnie lała się mu krew,ale widać ją było pod dziąsełkami i wtedy wogóle chrupki u nas odpadały,widocznie go strasznie bolało.Zresztą mój lekarz oglądał mu ostatnio te dziąsła i stwiedził,że rzeczywiście ma brzydkie,aż fioletowe w niektórych miejscach i kazał podawać 2 razy dnia środek przeciwbólowy,bo że Bartoszek jest taki marudny przez te dziąsełka,a zęby idą jeden po drugim

Cytat:
Dzień dobry
Morska, gdzie jesteś?
Chryzolit...
Właśnie,ma któraś mamcia telefon do morskiej?
A chryzolit to chyba już o nas zapomniała...

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:28   #3863
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Czesc kobietki

U nas pobudka standardowo 6.30 -moj ranny ptaszek przywitał dzień przekręcając się na brzuch i krzycząc ba ba ba! Ale bym chciała chociaz raz pospać tak do 9, ale Tz o 6.30 wstaje do pracy wiec to na razie pozostanie w sferze marzeń.

Teściowa mi wczoraj skutecznie popsuła humor, a z do dzis jeszcze nie powrócił. Postanowiłam że nastepnym razem jak zacznie rozmowy o chodziku to powiem ze sie nie zgadzam i powiem że jak ma ochote to niech kupi Małemu jezdzikpewnie wtedy rozmowy się skończą
Stary 2010-04-19, 09:30   #3864
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz wrzucę jak kupiliśmy
Sympatycznie wygląda

Cytat:

może mają jakąś męski pakt
No chyba nie, bo zwykle Kuba wstaje "milion razy"

Cytat:
Bartosz tak miałnie lała się mu krew,ale widać ją było pod dziąsełkami i wtedy wogóle chrupki u nas odpadały,widocznie go strasznie bolało.Zresztą mój lekarz oglądał mu ostatnio te dziąsła i stwiedził,że rzeczywiście ma brzydkie,aż fioletowe w niektórych miejscach i kazał podawać 2 razy dnia środek przeciwbólowy,bo że Bartoszek jest taki marudny przez te dziąsełka,a zęby idą jeden po drugim

Właśnie,ma któraś mamcia telefon do morskiej?
A chryzolit to chyba już o nas zapomniała...
Ojej , biedne te dzieciaczki

Ja mam , u morskiej wszystko dobrze, miała gościa i pochłaniają Ją spacery przy pięknej pogodzie

H. MacLeod

.
Stary 2010-04-19, 09:40   #3865
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc kobietki

U nas pobudka standardowo 6.30 -moj ranny ptaszek przywitał dzień przekręcając się na brzuch i krzycząc ba ba ba! Ale bym chciała chociaz raz pospać tak do 9, ale Tz o 6.30 wstaje do pracy wiec to na razie pozostanie w sferze marzeń.

Teściowa mi wczoraj skutecznie popsuła humor, a z do dzis jeszcze nie powrócił. Postanowiłam że nastepnym razem jak zacznie rozmowy o chodziku to powiem ze sie nie zgadzam i powiem że jak ma ochote to niech kupi Małemu jezdzikpewnie wtedy rozmowy się skończą
no właśnie - pokaż jej który chcesz i niech kupuje...
niektórzy na te pchacze, jeździki tez mówią chodziki, więc Ona kupi chodzik, a Ty będziesz miała jeździk

Cytat:
Sympatycznie wygląda

No chyba nie, bo zwykle Kuba wstaje "milion razy"

Ojej , biedne te dzieciaczki

Ja mam , u morskiej wszystko dobrze, miała gościa i pochłaniają Ją spacery przy pięknej pogodzie
może ten pakt zawarli dopiero wczoraj

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-19, 10:06   #3866
syla39
Wtajemniczenie

Hejka kobietki

Cytat:

Czy ja dobrze doczytalam... na sniadanko zurek
Czwarty zabek u nas dopiero drugi idzie

Stuknelo nam 8 misiaczkow wczoraj, rany jak ten czas leci Dopiero co w brzuszkach nasze dzieciaczki byly.
Z mojego dziecka oka nie mozna spuscic. Raczkuje wiec smiga po calym domu, zaczela wstawac i robi to nagminnie jesli tylko ma sie czego zlapac. Zaliczylysmy juz upadek z samego ranaMamy dolna jedyneczke i idzie druga. No i oduczam nocnego karmieniaNarazie udalo mi sie ograniczyc do jednego karmienia po 4tejkolejne jest po 6tej wiec nie jest zle

Dziewczyny o co chodzi z tymi pchaczami? Niby pisza ze pomagaja w nauce chodzenia ale ja nie wyobrazam sobie zeby Lena to pchala i nie upadala skoro to jest na kolkach to normalne ze pojedzie szybciej niz ona pojdzie na nozkach. Juz widze jak to popycha i leci na brode. Moze sie myle .

Wredna a moze powiedz tesciowej zeby zadzwonila do lekarza i z nim sobie porozmawiala na temat chodzika. Odradzaja teraz wiec moze takiego autorytetu poslucha i nie bedzie mi tu w sprawach mojego ziecia rzadzic

Zapomnialabym dodac ze Lena uwielbia zabawy z pileczka (ktos juz o tym pisal) i szaleje z radosci jak ja biore pod paszki i kicamy po mieszkanku

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:10   #3867
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Hejka kobietki

Czy ja dobrze doczytalam... na sniadanko zurek
Czwarty zabek u nas dopiero drugi idzie

Stuknelo nam 8 misiaczkow wczoraj, rany jak ten czas leci Dopiero co w brzuszkach nasze dzieciaczki byly.
Z mojego dziecka oka nie mozna spuscic. Raczkuje wiec smiga po calym domu, zaczela wstawac i robi to nagminnie jesli tylko ma sie czego zlapac. Zaliczylysmy juz upadek z samego ranaMamy dolna jedyneczke i idzie druga. No i oduczam nocnego karmieniaNarazie udalo mi sie ograniczyc do jednego karmienia po 4tejkolejne jest po 6tej wiec nie jest zle

Dziewczyny o co chodzi z tymi pchaczami? Niby pisza ze pomagaja w nauce chodzenia ale ja nie wyobrazam sobie zeby Lena to pchala i nie upadala skoro to jest na kolkach to normalne ze pojedzie szybciej niz ona pojdzie na nozkach. Juz widze jak to popycha i leci na brode. Moze sie myle .

Wredna a moze powiedz tesciowej zeby zadzwonila do lekarza i z nim sobie porozmawiala na temat chodzika. Odradzaja teraz wiec moze takiego autorytetu poslucha i nie bedzie mi tu w sprawach mojego ziecia rzadzic

Zapomnialabym dodac ze Lena uwielbia zabawy z pileczka (ktos juz o tym pisal) i szaleje z radosci jak ja biore pod paszki i kicamy po mieszkanku
ale dziecko musi być gotowe na takiego pchacza - jak nie stoi stabilnie tzn. stoi, ale nie trzyma pionu to nie mozna go postawić przy takim pchaczu, bo sie oprze i upadnie na buzię tak jak mówisz
to bardziej zastępuje prowadzanie dziecka przez rodziców - tzn. dziecko chodzi, ale potrzebuje jakiegos zabezpieczenia i właśnie po to taki pchacz

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-04-19, 10:26   #3868
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam

ja juz bylam dzis odwiezc Eryka, zawiezc pita do urzedu i na solarium
kolor mi wraca

co do wozka.....a co ma byc to bedzie, nie bede zmieniac tego koloru - zawsze mozna wymienic w ciagu 10dni jak bedzie brzydki

w koncu lubie sie wyrozniac nie moge miec rozowego to bedzie pomarancz
Stary 2010-04-19, 10:53   #3869
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

U nas dzisiaj brzydko i ponuro
Wyspać się nie wyspałam, bo Antoś męczył się z katarem, więc budził się co chwilkę. Biedak nie mógł złapać powietrza noskiem i z otwartym dziubkiem próbował, ale to i tak mu przeszkadzało.
Fridy oczywiście już nie lubi (1 dzień ok, ale dłużej to nie), więc muszę podchody robić. Psikam nasivinem i daję cebion. Zaczął się też ślinić na nowo bardzo, więc chciałabym, żeby to było związane tylko z zębami

Idę sprzątać ...
Stary 2010-04-19, 10:57   #3870
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
witam

ja juz bylam dzis odwiezc Eryka, zawiezc pita do urzedu i na solarium
kolor mi wraca

co do wozka.....a co ma byc to bedzie, nie bede zmieniac tego koloru - zawsze mozna wymienic w ciagu 10dni jak bedzie brzydki

w koncu lubie sie wyrozniac nie moge miec rozowego to bedzie pomarancz
a jak można wymienić to pewnie... już sobie wyobrażam jaka będziesz widoczna

Cytat:
Hej

U nas dzisiaj brzydko i ponuro
Wyspać się nie wyspałam, bo Antoś męczył się z katarem, więc budził się co chwilkę. Biedak nie mógł złapać powietrza noskiem i z otwartym dziubkiem próbował, ale to i tak mu przeszkadzało.
Fridy oczywiście już nie lubi (1 dzień ok, ale dłużej to nie), więc muszę podchody robić. Psikam nasivinem i daję cebion. Zaczął się też ślinić na nowo bardzo, więc chciałabym, żeby to było związane tylko z zębami

Idę sprzątać ...
zdrówka dla Antosia

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości