|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Buziaczek jak mdłości?
Masz rację w bloku nie ma tyle pracy w koło domu, ja mam już wygrabione i musimy wyrównać podwórko, później mały placyk zabaw dla Nikosia i reszta ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Matko jaka cisza ![]() Biorę się do roboty bo trochę mam, idę pranko powiesić ![]()
#2132 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Dzien dobry,
pranie powieszone ,dziecko spi, obiad sie gotuje. Odpoczywam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano jak wstalam to mnie troche meczylo, zjadlam sniadanie i na 5 min sie polozylam to przeszlo i narazie jest cisza ![]() ![]() Tapicerka z wozka jednak jest sciagalna cala ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Raczkowanie
|
Buziak powodzenia w składaniu
![]() Nikoś miał gorączkę 38* ![]() ![]()
#2135 |
Zadomowienie
|
My już po spacerku, dzieciaki śpią a ja mam chwilkę spokoju.
Prawdę mówiąc mam fatalny humor ![]() Ważne że pogoda coraz lepsza ![]() Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-04-17 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 |
Zakorzenienie
|
witam
może ma "jednodniówkę" jak moja Kaja ![]() też tak miała, po jednym dniu "jak przyszło tak poszło" a teraz idę pizze żreć, bo jeść nie zamierzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2137 |
Zakorzenienie
|
dzień dobrywieczór
![]() buziak - widzę, że sobie poradziłaś ![]() ![]() ![]() my byliśmy dzisiaj u dziadków,u teściowej...u mojej mamy w szpitalu....wróciliśmy koło 19-tej.Jutro tyż jedziemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
My jutro do teściowej na obiad. Ale po wyścigu dopiero. Trzymać mi kciuki za Roberta proszę
Joasia jak Filipek?
#2139 |
Wtajemniczenie
|
Buziaczek super, ze znalazłaś sposób na mdłości!
Alkamor jak mama sie czuje? ![]() ![]() Dziewczyny nie kombinujecie z tym udawanym żalem, że w domkach mieszkacie ![]() ![]() Ja sie w bloku w mieście dobrze czuje.... zimą. Ale latem nie umiem tak żyć. Ciepło sie robi a ja wracam z pracy i siedze w mieszkaniu. Bo ja na wsi chowana nie umiem chodzić na spacery. Na wsi całe lato spędzam na dworze. Tylko na śpi sie w domu ![]() Dzisiaj było tak ładnie że po imprezie u szwagra byłyśmy w Olą 2 godziny na dworze. No i taka pogoda ma być nadal. Se innej na weekendy nie życzę ![]() Osiemnastaka fajna. Nowe siedzisko super. Ola siedziała 1,5 h z nami przy stole i sie bawiła i zagadywała i podrywała wujków..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Zakorzenienie
|
witam
ja tam kocham mieszkaćw bloku a jak by to jeszcze był np. apartamentowiec to już w ogóle bym kochała ![]() a domek (na wsi czy w mieście? bo raczej na wsi) to na weekend jak najbardziej ![]() ![]() ![]() ![]() idę oglądać tv |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Wczoraj cały dzień bez cycanka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Filip jakby troszkę lepiej ale rewelacji jeszcze niema. Kaszel jakby lepszy (niegłusi sie tak mocno ) ale chyba go boli jak kaszle bo odrazu płacze. Najgorzej że chyba mnie zaraził i czuje że mam zawalone oskrzela, bolą mnie i plecy i klatka piersiowa no i mam straszny kaszel. Właśnie oglądam F1 i pewnie Jo@n@ u Ciebie w domu taki sam szał jak u mnie. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- A co do mieszkania w domku i na wsi to mi się podoba życie na wsi tylko latem i wiosną. Zimą czasami też jest fajnie ale widzę więcej minusów. U nas plac zabaw przed domem robiony był systematycznie przez ostatnie dwa lata piaskownica 2 lata temu a huśtawka ostatnio taki wielki plac zabaw ![]()
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Tun1a wcale nie narzekam ![]() ![]() Gabi ja mieszkam koło jeziora, nawet z okna je widzę, tylko ludzie tak je zaśmiecili że szok, my skarpę na przeciwko swojego domu to będziemy sprzątać niedługo. Nikoś miał jeszcze gorączkę wczoraj po kąpaniu 38* najwięcej, nie ma katarku ani nie kaszle, może to zęby bo nie chce dać umyć górnych ząbków bo buziaka zabiera ![]()
#2144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tapicerka juz byla cala brudna, czarna, klejaca ze wszystkiego bo to jest tak ze Dawid bardzo duzo czasu spedzal w wozku, spal w wozku, na dworze byl w wozku zawsze, jak byl u mojej mamy na dole to tez go sadzala do wozka jak musiala cos zrobic bo puscic go nie mogla dlatego ze na dole jest sien, przedpokoj gdzie jest brudna podloga bo buty stoja, wozek Dawida, staly sanki i wogole mamy na klatce schodowej remont juz dlugo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
No zgadza sie bo ja bym nie zamienila mieszkania w domku na mieszkanie w bloku za zadne skarby....tylko mi chodzilo o to ze mieszkajacy w bloku nie musza dbac o to co jest za zewnatrz, nie musza robic kolo bloku niczego tego co sie robi kolo domu czyli remonty...dbanie o obejscie itp bo to jest minus mieszkania w domu a drugim minusem jest palenie w piecu zima! to jest tragedia ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-18 o 12:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
obejrzałam calusi pogrzeb
myślałam, że będzie "piękniej" oprawiony ... dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to te wszystkie ceremonie byly grubo przesadzone wiec "oprawa" byla az za bardzo "piekna"
A najbardziej w tym wszystkim to mnie szlak trafial jak widzialam te tlumy ludzi do Palacu Prezydenckiego zeby oddac hold....nie wiem ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-04-18 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 |
Rozeznanie
|
Już nic nie pochwale na tym forum.
Filipowi stan zdrowia zmieniał się co godzinę, raz było lepiej raz gorzej. Bardzo dużo śpi, miał dziś dwie drzemki jedną trzy godziny drugą dwie i spał by dłużej ale mu nie pozwoliłam i teraz też już od godziny śpi. Cały dzień jest tylko na mleku i jednej parówce, cały czas pije ale i tak mnie niepokoi, wydaje mi sie że mało siusia. Poczekam do wtorku mam nadzieje ze sie poprawi a jak nie to pójdę gdzieś prywatnie do lekarza.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Raczkowanie
|
Joasia Nikoś jak miał gorączkę to wszystko praktycznie wypacał i też miał malutko w pampersie, czasem chyba nawet wcale
![]() My dzisiaj cały dzień u rodziców na działce, Nikoś nie miał już dzisiaj gorączki, spał i bawił się grzecznie w łóżeczku turystycznym na działce ![]() A ja pomogłam mamie posiać, pograbić, a mężowi pomagałam rąbać drzewo i uderzyłam ręką w ostrze siekiery i wbiła mi się w paznokieć, nie dużo jakieś 0,5cm (długość rany na paznokciu) boli jak nie wiem a krwi tyle że ho ho, polałam wodą utlenioną owinęłam i dalej rąbałam ![]() Aaa i oficjalnie zaczęliśmy sezon grillowy ![]() Idę spać, DOBRANOC ![]()
#2150 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
ja juz w pracy, "zmeczylam się" siedzeniem w domu ![]() Wczoraj bylismy na placu zabaw, takim wypasionym. Bylo super Mikolaj szalal. Zrobilam kilka zdjec, wkleje niebawem. Jutro ide do ginekologa, zobaczymy co powie. Czy to ciaża czy cos innego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
![]()
#2152 |
Zakorzenienie
|
ahoj!
![]()
#2153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do stania w tej kolejce to....pośrednio się z Tobą zgadzam..bo....o ile to, że ktoś jedzie nawet setki kilometrów to jego sprawa...to nie rozumiem przychodzenia z małymi dziećmi ![]() ![]() ale Ci fajnie ![]() ![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]() moje dziecię rozwaliło sobie dzisiaj lekko wargę....przywalił w stół i chyba nie samym stołem rozwalił tylko przygryzł...na początku nie wiedziałam co się dzieje i szukałam na głowie guza ale za chwilę patrzę a młody krew na ustach.Ale jak przestał płakać (a długo to w sumie nie trwało ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
my dziś spaliśmy do 10.10 ![]() ale to chyba dlatego, ze młody miał jedną drzemkę wczoraj, a nie jak zawsze dwie oczywiście poszedł spać koło 21.00, bo u dziadka byliśmy normalnie szał ciał, wyspałam się no i wczoraj zakosił u dziadka jabłko, całe i prawie całe zjadł, sam sobie trzymal i jadł, tak mielił każdy kęs, że same skórki wypluwał ![]()
#2155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Klaudia sobie przygryzła język. Właściwie to nie wiem nawet jak. Wpadła na róg laptopa no i uderzyła zębami w ozorek i ma teraz mniej wiecej w połowie języka odbite dwie kreseczki. Też się krew lała. ![]()
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
A Bartek jest podrapany bo wypadł z miski
![]() Do tego coś ostatnio znowu dużo ryczał po nocach i wczoraj zarzuciłam mu Bobodentem bo mam resztkę a tam dolna 4 prawa wyszła ![]()
#2157 | |
Zakorzenienie
|
zanka - ale Ci dobrze
![]() ![]() jak jeszcze szwagier mieszkał w innym mieszkaniu to oni mieli taką dużą loggie i jak było ciepło to wystawiało się tam stół+krzesła...my siedzieliśmy, jedliśmy i piliśmy, a młody (chrześniak TŻ, bo ja wtedy jeszcze nawet w ciąży nie byłam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- a ja się pochwalę ![]() ![]() Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2010-04-19 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Rozeznanie
|
Dzień...
Cytat:
Wczoraj godzina 23 właśnie położyliśmy się spać dzwoni telefon tz stary dziad dzwoni (jego kolega) jak się nagrywa płytę audio a ten mu jeszcze zaczyna tłumaczyć. Wkurzyłam się i zabrałam mu telefon bo oczywiście obudzili mi Filipa i reszte nocy spał już z nami w łóżku. ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
hej, cześć i czołem....
miłego dnia życzymy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.