|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Właśnie zakończyłam dzisiaj służbę w kuchni, pałeczki upieczone, sałatka zrobiona, baba cytrynowa już stygnie
![]() Teraz czas na odpoczynek... DARUSIA - malutka jest prześliczna, no dosłownie mała księżniczka
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dzisiaj taki nastroj, ze TZ-ta zabilabym siekiera.
W ogole od jakiegos czasu drazni mnie strasznie mimo,ze jestesmy od siebie kilkaset kilometrow ![]() Martwie sie tym moczem , w poniedzialek raz jeszcze zaniose do analizy, a jesli nadal bedzie zly zaczne brac przepisany antybiotyk Amotaks. |
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
Ale tutaj pogoda dzisiaj!!! Slonce caluski dzien no i w miare cieplo. Wlasnie wstawilam lasagne do piekarnika. Musze troszke rozpiescic mojego mezczyzne ktory od rana robi nasz ogrod. Ja pomagam jako pielegniarka na posterunku, juz dwa opatrunki mu zalozylam
.
|
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Czy mogę się do was dołączyć? Jestem w 8 tygodniu ciązy, termin mam na 25 listopad. Mam na imię ągnieszka mam 25 lat
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- No pewnie, że możesz dołączyć. Napisz coś o sobie, czy to Twoja pierwsza ciąża, jak się czujesz itp. |
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. W weekendy jest u nas troszke ciszej ale w tygodniu sie rozkrecamy . Gratuluje ciazy i zycze spokojnych 9 miesiecy. Weronisia juz sie spytala to co sama chcialam spytac wiec nie bede powtarzac . Za to wrzuce Cie na nasza liste brzuchatek. I jak masz jakies fotki z USG to wklejaj, chetnie obejrzymy
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
rzeczywiscie dzisiaj cicho. my po powrocie z grilla, bylo bardzo fajnei ale dzieciaczkow sporo i roczny chlopczyk mojej psiapsioly od ktorej jak tylko zaszlam w ciaze dostalam mnostwo ciuszkow po hjej maluszku i jak poronilam to nie wynioslam ich nawet do piwnicy bo nie mialam psychicznie sily i dzisiaj tak jak teraz wrocilismy to sie na nie natknelam i az mnie zmrozilo, pamietam jak je ogladalam z taka radoscia. poza tym zaczelam znowu dzis krwawic mocniej, ide do mojegp norweskiego ginekologa tak na wszelki wypadek we wtorek w koncu place tu mega wysokie podatki! Ale i tak za 2 tyg kupuje bilet do PL i lece na konsultacje. A jak minela wam sobota? PS.Kasiu my meble na tarasie tez juz rozlozone sezon czas zaczac
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
tragedia
![]() malenstwo tak krzyczalo ze wyladowalismy na duzurze u pediatry dostala na dodatek plesniawek , przepisala nutramigen zobaczymy co dalej my oboje placzemy razem z nia
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
by na mdłości?
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2010-04-18 o 08:42 |
|
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
darusiu, biedna malutka, no tak mi jej szkoda i was, bo tyle preżywacie z nią. miejmy nadzieję, że po tej wizycie się poprawi bobaskowi
Cześć Agnieszka. ale masz fajnie, 25 lat i już dwójkę maluchów odchowanych. Super być taką młodą mamusią! ja nie miałam mdłości, no ale mówią, żeby coś zjeść jeszcze przed wstaniem z łóżka, mojej koleżance pomagał suchy chleb zjedzony jeszcze na czczo. A w 2 poprzednich ciążach nie miałaś mdłości?u nas słoneczko dziś piękne, wczoraj mnie strasznie pęcherz bolał i dzisiaj od rana też mnie ćmi... jutro idę powtórzyć badania moczu, pewnie mam masakrę, naprawdę ja się już w życiu tyle tych zapaleń wycierpiałam, że jakby można tak było, to bym sobie normalnie wycięła ten pęcherz w piz.... |
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
cala noc przespana!! malenstwo zadowolone !! nie placze, mleko zmienione na nutramigen-99% na skaze, jest super grzeczna, nie meczy sie, nam juz sil brakowalo ale poki co odpukac.
|
|
#3042 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Ja jak zawsze w niedziele ranno siedze sobie przy stole w kuchni a tz robi sniadanko Darusia dobrze ze mala juz przespala slicznie nocke. Czyli jednak ta skaza... No coz, moze dla nas to mleczko nie wydaje sie jakies apetyczne to dla niemowlat nie robi zadnej roznicy. Pamietam jak moj brat sie tym zajadal a nas skrecal sam zapach. A skaza jej przejdzie i spokojnie bedziesz mogla jej dawac pozniej mleczne wyroby. Najwazniejsze zeby teraz jej bylo dobrze i zebyscie nie musieli patrzec jak cierpi. Anulka moze popros tz-a zeby te ubranka gdzies schowal? Agnieszka wow, bedziecie mieli trojke!!!
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj sie nauczyłąm spać na lewym boku, bo Filip nie pozwalał nawet 5 min leżeć na prawym, co za mały złośnik Ola taka nei była, a tak go chwaliłam jaki on to grzeczny mężuś się dziwi jak on może tak mocno mi nogi wypinac i pokazywac, z emu się nie podoba, normalnie az tak nei kopie, mówie Wam , sama jestem w szoku, ze dzidziuś w brzuchy już ma taki charakterek![]() Witaj Aga!! Gratuluję kolejnej pociechy!!! Jak super, będziesz miała trójeczkę! Oby Twoja pociecha rosła szybciutko i zdrowo!! Masz termin porodu w datę naszego ślubu jak fajnie Trzymam mocno kciuki kochana żeby mdłości szybko Ci pzreszły, ja nie niałkam więc nie bardzo wiem co pomaga, podobno cherbatka imbirowa i banany.She dziękuję za rade, ja mam 2 preparaty żelaza, jeden mocniejszy a 2 słabszy i mam brać 2 razy dziennie, po obu jest fatalnie, mdłości, wredne wzdęcia i bulgotania totalne w jelitach i żołądku, muszę zadzwonić do leakarza i mu powiedziec, ze mi to nei leży, ale jeszcze poczekam, bo pisze na ulotce, ze organizm sie przyzwyczai, fakt po magnezie też miałam sensacje i po tygodni mi przeszło wszystko. Darusiu ale się wymęczyliście wszyscy, dobrze, ze już jest lepiej, jak nic to ta wredna skaza, ja nie mogę skad się to bierze! Oli też Nutramigen pomógł i szybko jadła kaszki Nestle, nic się nei martw, wyrośnie z tego. A ja mam pytanko do laseczek ze spinającymi sie brzusiami, kochane jak często i czy dalej się Wam spinają? Ja mam wrażenie, ze mnie częściej sie spina i się martwię, nie mocniej, na około 20 sekund i to dziwne uczucie jest mniejsze, ale nie przechodzi, mówiłam ostatnio ginkowi, ale nie dał mi już nospy ani nic innego i wszystko było ok więc kazał się nei martwić. A tak w ogóle moja przyjaciółka której tydzie ń temu wody odeszły w 34 tc urodziła wczoraj przez cc zdrowiutką Amelkę jest śliczna i ma włoski jeszcze nie wiem ile waży i mierzy, ale będe pod wieczór dzownic do niej, to Wam napiszę.
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
A my wczoraj dostalismy pierwszy prezent - od mojej chrzestnej
|
|
|
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
irsin sliczne buciki
. No to powolutku wyprawka sie sklada .Carol Filipek juz pokazuje kto u was rzadzi . Maly urwisek |
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rządzi na całego maluch jeden, ale to do czasu narodzin tylko Wiesz, mogłabym leżeć na tym prawym boku, ale boję się, ze mu na czymś lezę i się odwracam żeby go nie uszkodzić, a poza tym to jes tak bolesne i dokuczliwe, ze się nie da wyleżeć, przedziwne czucie jak się zaprze nóżką i tak ja z całej siły przesuwa po brzuszku ciekawe czy Twoja córusia też tak Ci będzie robiła![]() Irsin cudne buciczki!!!
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No malutka narazie jest bardzo delikatna ale to pewnie dlatego ze jest jeszcze malutka. Jak troszke podrosnie to moze i zacznie sie bunt zobaczymy . Ale czuje ja coraz wyrazniej i czesciej wiec to jest chyba poczatek konca spokoju
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to goprzechwaliłam i teraz daje popisy teraz jak siedz ez kompem na kolanach, to brzuś faluje od kopniaków, niesamowite jakie te dzieciaczki są silne, ale ja się ciesze , nech kopie ile się da, przynajmmniej człowiek się nie martwi a powiem Ci, ze dziewczynki sa czasami większymi łobuzami w brzusiu, moja Olcia taka była a potem juz nie mialam z nią problemów
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez dawala popalic , ale wtedy myslalam ze to silny Kacper
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- irsin bitki wypas
|
|
#3050 |
|
Raczkowanie
|
agnieszka 255 witaj.współczuję Ci bardzo tych mdłości,bo wiem jakie to "nie fajne".ja męczyłam się z mdłościami i wymiotami gdzieś do 16-17 tygodnia,ale zazwyczaj przechodzą około 12 tygodnia.ja próbowałam różnych sposobów,ale szczerze mówiąc niewiele dawały.ale może akurat na Ciebie coś zadziała?przed wstaniem z łóżka jedz sucharki albo herbatniki,staraj się rano nie jeść rzeczy ani zbyt gorących ani zbyt zimnych,podobno pomaga herbata imbirowa,albo banany.mi przez chwilę pomagała coca-cola i jabłka.a co do jedzenia to ja też nie mogłam na nie patrzeć,a szczególnie na mięso.wiadomo,że musiałam coś zjeść i dlatego jadłam 2-3 pierogi,albo kluski śląskie,kopytka.to było moje menu przez kilka tygodni.na pocieszenie mogę dodać,że mój apetyt wrócił teraz do normy,a dzidziuś i brzuszek rosną zdrowo.
![]() no i gratuluję trzeciego maluszka ![]() Carol niezły rumcajs z tego Twojego Filipka moje maleństwo też fika coraz bardziej i mocniej daje mi się we znaki.już się nie mogę doczekać środy oby tylko nam się nie odwróciło pleckami.tacy jesteśmy ciekawi ![]() Darusia bardzo się cieszę,że z Oliwką już lepiej.na pewno to wielka ulga dla Was.bo ja też bym nie mogła patrzeć na cierpienia takiej kruszynki. Irsin buciki słodziutkie Kasiu a Ty pewnie się dzisiaj wygrzewasz już w ogrodzie??zrób parę fotek i pochwal się co ten Twój TŻ wykombinował ![]() a ja muszę się pochwalić,że jeszcze w czwartek byłam na "babskim wieczorze" i mój brzuszek był taki płaski,a już od wczoraj mam piłeczkę. z dnia na dzień wyglądam bardziej ciążowo.najbardziej cieszy to mojego tż-a
|
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
pandziolka no dzisiaj sie nie wygrzewamy bo niestety jest troszke chlodno i slonko co chwila zachodzi chmurami. Ale za to bylismy sobie na zakupach, kupilam same pysznosci ktore zaraz bede wcinac (wedzona makrele, sledziki, serek salami i pomidory ktore zaraz zaleje smietana i bedzie salatka, mniam!). A foteczki wkleje jak juz zgram na kompa, ale prace i tak sa jeszcze w trakcie. Najgorsze juz jest skonczone, ale teraz trzeba pomalowac plot no i jakies roslinki pokupowac a po meble pojedziemy dopiero za 2 lub 3 tygodnie. Takze plan jest taki zebysmy sie z tym uporali do konca maja jak zacznie sie sezon grillowania
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś strasznie późno do was zajrzałam, ale rano jak wstaliśmy to śniadanko zjedliśym, pooglądaliśmy formułe a później do teściowej na obiadek. Po obiadku mąż na spacer nas wyciągnął i powiem wam że już dawno nie przeszłam tyle... Chyba z 8 km albo więcej. Ale fajnie bo poszliśmy na taki piknik i pełno ludzi było i młodych rodziców z maluszkami biegającymi i takimi jeszcze w wózku. Super. Tylko teraz mnie nogi bolą i mi spuchły. Mąż nalał mi wody z solą i moczę ulga. A po za tym pogoda dzisiaj boska ponad 20 stopni ![]() A wczoraj wieczorem jeszcze byliśmy na urodzinach przyjaciele wprawdze nie długo bo nie miałam siły ale miło było. Karolinko powiem Ci że nasz synek ma tak samo, tylko ja jak leże na lewym boku to mnie kopie Co do imienia naszego synka to ostatnio rozważamy z mężusiem dwa imiona Filip i Jan ja jestem bardziej za Jasiem no ale Filipek też może być więc może dojdziemy do porozumienia. Irnis ślicznie buciki Witaj Agnieszko! super że już 3 dzidzulej, ja też chce trójkę i najlepiej wałaśnie w takim odstępie wiekowym jak ty masz. Super ![]() A na mdłości polecam sucharka zanim wstaniesz z łóżka, mi pomagało. Piłam też herbatkę imbirową ale na mnie tak sobie działała. |
|
|
|
|
#3053 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że pojechałaś z nią do szpitala. Widzisz, jednak szybka zmiana ulżyła jej w cierpieniu. Bardzo się cieszę, że ona już nie cierpi bidulka. Cytat:
Większość brzuchatek czeka na swoje pierwsze ewentualnie drugie dziecko ![]() A na mdłości polecam herbatkę imbirową. Możesz też do normalnej herbaty utrzeć korzeń imbiru A ja dziś pogrilowałam na balkonie a potem opalałam się z przykrytym brzusiem Uwielbiam upały.
|
||
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Trochę Was opuściłam.. A to święta.. później szpital. i jakoś nie mogłam sie wbić ![]() Jestem jeszcze w dwupaku.. a mało brakowało. Spędzilam 10 dni w szpitalu.. Poszłam na założenie krążka. Ale gin powiedział że narazie się powstrzymamy, bo szyjka stoi w miejscu. Ale za to miałam skurczę. Dostałam zastrzyki na szybszy rozwój płucek u małej w razie czego i leki przeciw skurczom. Miałam już wyjść do domu ale na usg okazało się że nie mam wód! Mało brakowalo a mała była by już na świecie. Ale mój gin powiedział że to może być reakcja małej na te leki. odstawił i po kilku dniach wody przybrały i jestem w końcu w domku ![]() Za 2 tygodnie mam wizyte, to bedzie 38 tydzień, jak nie urodzę. Do tego czasu mam leeżeeć w łózku, oszczędzać się, bo mala może w każdej chwili wyjść. Mam nadzieje że u Was wszystko w porządku ?
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje,ze sie dobrze czujesz i trzymam kciuki zeby bylo wszystko jak najlepiej! Ja oddalm dzisiaj znowu siuski do analizy, zobaczymy co wyjdzie - mam nadzieje,ze moze cos sie poprawi. I zaraz wyjezdzam,jade do W-wy- moja siostra ma dzisiaj premiere w teatrze ![]() Milego dnia
|
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej kochana!! Dbaj o siebie slonce i lez jesli muszisz, sama wiesz, z eto jeszcz etylko kilka tygodni, trzymam kciuki i wiem ze musi byc dobrze, tylko pamietaj lez i odpoczywaj, bez stresu i wysilku! A u mnie poniedzialek..praca, praca i bleeee.... |
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już się stęskniłyśmy za Tobą ![]() No Kochana już 36 tydziń to już sama koncóweczka, leż narazie jak lekarz kazał a od 38 tyg to już spokojnie malutka może się rodzić ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie laseczki
Weszłam na wagę i znowu więcej...dzisiaj 56,5. Maluch w nocy był grzeczniejszy, bo spałam prawie cały czas na lewym boku, dobrze, że mam ten kojec, bo chyba bym nie wyleżała w ogóle. Kardashi kochana nonareszcie jesteś! Swoje przeszłaś, moja przyjaciółka miała podobnie, tylko jej wody odeszły w 34 tc bez skurczy i tydzień ja potrzymali w szpitalu i mała się urodziął w sobote przez cc i jest cudna i zdrowa. Dobrze, ze teraz są leki które pomagają płuckom szybciej dojrzec i nawet 34 tyg maluszki nie muszą być w inkubatorach. Trzymaj ise kochana, teraz pewnie przenosisz malutką , bo to tak jest na przekór najważniejsze dbaj o siebie i się nie przemęczaj.Anulko kochana nie martw się i nie denerewuj, daj jej popalić jak bedzie sie wtrącać! Karolinko ale miałaś maraton ja bym nawet 2km nei przeszła, brzuś boli od razu i twardnieje, nie ma szans na chodzenie takie do porodu. Ciekawe co bedzie na wizycie 4 maja, mam nadzieję, ze szyjka mi się nie skraca przez te skurcze Braxtona-Hicksa, ostatnio było super, a mam je już od 20 tc, ael i tak się martwię.Irsin miłej premiery i trzymam kciuki za super wyniki!!! Miłego dzionka kochane
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam znowu tony roboty! i zero entuzjazmu, a za oknem slonce ale ziiimnnooo...
dzieki za wsparcie kobitki
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

.

. Gratuluje ciazy i zycze spokojnych 9 miesiecy. Weronisia juz sie spytala to co sama chcialam spytac wiec nie bede powtarzac 

by na mdłości?

Ola taka nei była, a tak go chwaliłam jaki on to grzeczny
oby tylko nam się nie odwróciło pleckami.tacy jesteśmy ciekawi 
?