|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cześć dziewczyny
![]() Ja dzisiaj jestem koszmarnie niewyspana, nie wiem może to przez ciśnienie a może przez pogode za oknem, szaro i buro ![]() Moj maluch ostatnio jakiś leniwy się zrobił i nie bardzo sie wierci w brzuchu no ale na razie się nie niepokoje bo to jakiś 18 tydz, pierwsza ciąża no i przez nadwagę mogę później zacząć odczuwać jego ruchy. Z nowości to w końcu udało nam się wybrać imię dla dziewczynki, na które żadne z nas się nie krzywi: Sylwia. Ciekawe na jak długo ![]() Najgorzej z imionami dla chłopaka moje ukochane to Szymon ale mój mąż nie chce o tym słyszeć. Ahh te kompromisy ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dziewczyny orientujecie sie czy w ciazy mozna pic drozdze z mlekiem? mam na to wielka ochote
![]() Malwina - Imie ladne, bardzo mi sie podoba, ale swojemu dziecku dalabym bardziej tradycjne ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Raczkowanie
|
a oto mój wózek, niestety wersji z gondolą nie pstryknęłam, bo meżuś juz wszystko pochował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
U nas w mieście był taki market budowlany NOMI i tak mi się to kojarzy. Mamy przecież setki ładnych, normalnych, Polskich imion. Zagraniczne imiona dobre są dla dzieci rodziców, którzy wyjechali z kraju lub dzieci obcokrajowców.
#1325 |
Raczkowanie
|
oczywiście można przestawić fotelik w druga strone
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- w którym tygodni poczułyście ruchy? ..Bo ja niestety nic nie czuje, a jestem juz w 19-tym tyg ;( moze to przez moją pulpetowatość, ale zaczynam sie martwic.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Raczkowanie
|
Falbalo ja ruchy czuję tak od 18 tygodnia i na początku myślałam, że coś się dzieje z jelitami, dopiero po kilku dniach stwierdzilam, że miejsce nie to i że to takie "smyrnięcia", których nigdy wcześniej nie czulam
![]() ![]() Wózeczek fajny..bardzo podoba mi się kolor! |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 | |
Wtajemniczenie
|
mnie w ogóle nie podobają się takie "dziwaczne" imiona. I tak jak którejś z dziewczyn kojarzy mi się z marketem budowlanym NOMI
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
Neomi ladne imie ale rowniez jestem za Polskimi imionami.
Dla dziewczynki podoba mi sie : Łucja, Paulina, Patrycja, Lidia, Natalia, Hania, Maja, Wiktoria, Alicja, Zuzanna, Anna, Oliwia, Justyna, Nadia, Ewa. dla chlopca: Bartek, Marek, Piotr, Błażej ( tz sie nie podoba a mi bardzo), Filip, Ignaś, Adam, Tomasz, Jakub, Szymon, Staś moze komus cos sie z tego tez spodoba ![]() ja ruchow jeszcze nie czuje tzn nie wiem... wydaje mi sie ze to jelita bo nie wiem w jakim obrebie miesci sie macica.
#1331 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj zaliczyłam badania krwi, mam nadzieję, że wyniki nie będą gorsze niż ostatnio. Pogoda jest taka piękna, jak wyszłam z badania to za chiny nie chciało mi się wracać do domu. Najchętniej to wzięłabym polarek, aparat i huzia nad morze
![]() ![]() Dziś wyglądam jak ofiara nieudanej operacji plastycznej ust ![]() ![]() Nie podoba mi się, dla mnie brzmi to jak kolejne dziwaczne imię, wolę te normalnie brzmiące w warunkach polskich. Z drugiej strony jest wolność i jak ktoś chce mieć Fabienne, Etienette czy Noemi to droga wolna. Ostatnio w tv wypowiadała się dziewczynka Noemi + polskie nazwisko...a potem dla odmiany była mała Syntia czy jakoś tak... Ludzie mają czasami bardzo dziwne pomysły. Okie dokie, miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1332 |
Wtajemniczenie
|
Jesli imie Neomi + oryginalne nazwisko to jestem za
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Ide wieczorkiem do gin, nie moge sie juz doczekac ![]()
#1333 | |
Zadomowienie
|
Chociaz lubie oryginalne imiona to Neomi kompletnie mi sie nie podoba
![]() Cytat:
![]() ![]() Dwa dni temu siedzialam na allegro i konsultujac sie z mama przez skype'a zakupilam rozek, posciel i kocyk dla maluszka ![]() ![]() Dzisiaj po przebudzeniu poczulam w okolicach pepka takie babelki. Czy mysliscie, ze to moglo byc malenstwo? Jestem w 16 tc. Czy to nie za wczesnie? ![]()
![]() |
#1334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poczekaj jeszcze kilka dni. Jesli to sie bedzie powtarzac - wtedy mozesz byc pewna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Nawet nie wiedziałam że jest takie imię Neomi ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o ten olejek do miejsc intymnych ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 |
Zadomowienie
|
dziewczynki jestem w 15tc...i w srode jade do lekarza...nie wiem czy zrobi mi usg...juz mialam usg brzuszne w 12tyg...takze wiem ze juz bede miala robione przez brzuch...i tu mam pyt.czy lekarz sprawdza wam tam w srodku czy wszystko jest ok..poza tym mam grzybka i ni cholery nie moge go wyleczyc...myslicie ze bedzie chcial tam zagladnac?czy nie bedzie takiej potrzeby sie rozbierac...
![]()
#1337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli masz niewyleczonego grzybka to tym bardziej powinien Cię dobrze zbadać i zaproponować odpowiednie leczenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ładnie brzmi, gdybym była amerykanką to podobało by mi sie ale... jeśli w Polsce spotkałabym mamę która woła tak na swoje dziecko to raczej bym się skrzywiła, no niestety... a bierzesz pod uwagę takie imię???
![]() |
#1339 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Klarissa, Mnie biodra nie bolą ...jeszcze ![]() a co do rozstępów, to mojej mamie pojawiły się tylko na piersiach i to dopiero podczas kamienia drugiego dziecka ...czyli mnie ![]() ![]() ![]() ![]() A nie chodzi Ci czasem o NOEMI? Taką wersję znam, ale Neomi - nie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dziś zaczęłam 19 tydzień ![]() Co do wózka, to i mi i mężowi spodobał się bardzo Coneco V3 Mustang (jest też zwykły V3 - ma odrobine inny wygląd i małe koła z przodu). Cena przyzwoita, ale nadal zastanawiam się też nad takim, jaki ma Pomi - Roan Marita (lub Roan Kortina - różnica w wyglądzie niewielka, a tańszy o jakieś 200-300zł, ale czemu to się nie doczytałam ![]() Zupełnie inna stylistyka, ale oba mi się podobają ![]() ![]() Roan: http://www.roan.pl/index1.php?p=mar Coneco: http://www.coneco.pl/index.php?go=v3 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, orientujecie się może czy w happy mum- zarówno w sklepie internetowym jak i sklepach stacjonarnych są takie same ceny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1343 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no RAY Ty to nie będziesz miała problemu z imieniem ![]()
![]() |
#1344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no powinien...ale na jednej z wizyt powiedzial,ze nie ma takiej potrzeby...bo za czesto nie wolno...fakt ze bylam z bolem zoladka i zmienil mi tabletki....moze teraz mnie obada...mam nadzieje...
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wózków to dużo mi się podoba ale mam problem z kolorami bo niektóre są takie pstrokate że nie da się na nie patrzeć, narazie moim faworytem jest bolder sd ale te kolory takie trochę srednie są dlatego szukam jeszcze czegoś podobnego Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-19 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
Nikuś a u Ciebie ta krecha też jest taka krzywa?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Będziemy czekały na relacje ![]() Mój bada na każdej wizycie.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 | |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Ja dzisiaj prawie do 11 pospalam, nie mam pojecia skad mi sie to wzielo, bo zwykle wstaje ok 7 rano
![]() ![]() Cytat:
Ha, ha, to dokladnie tak jak u nas. Moj tz tez jest w ciazy, i to chyba bardziej niz ja. On to chyba nosi blizniaki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
moim faworytem wśród kolorów jest granat bez względu na chłopca czy dziewczynkę i wydaje się praktyczny będzie się mniej brudził ![]()
![]() |
#1350 | |
Zadomowienie
|
No może macie racje z tymi ruchami.Ja też mam łaskotki jak cholera,ale ruchów dziecka nie odczuwam jako łaskotanie,dlatego może mi akurat wydaje się to przyjemne
![]() ![]() malwina1204 czy na pewno chodziło ci o imię Neomi? Ja znam tylko wersję Noemi...Tak czy siak nie wiem czym się kierujesz,może jesteś fanką Noami Campbell? Jeśli jesteś obcokrajowcem lub mieszkasz za granicą,to ok,ale na Polskie warunki dla mnie to imię zupełnie odpada...Bez urazy,ale wiele rodziców wybiera takie "niepolskie" imiona i tym samym trochę krzywdzi dziecko...A jeśli córka będzie już starszą osobą to jak to będzie,babcia Noemi?Trochę komicznie brzmi.Ostatnio w tv było o harcerzach spod pałacu prezydenckiego i pokazywali jakąś ośmioletnią harcerkę Noemi+polskie proste nazwisko.Reakcja wszyskich,którzy siedzieli w tym czasie w pokoju była jedna ![]() ![]() Cytat:
![]() Jest wiele imiom,które np podobają mi się w pełnej wersji,a z zdrobnieniu już nie np:podoba mi się imię Irmina,a w skrócie Irma brzmi nieciekawie,lub też odwrotnie, zdrobnienie ładne a pewna forma do kitu,a mi zalezy na tym,żeby było kilka możliwości zwracania się do dziecka np: Tomasz,Tomaszek,Tomek,Tom uś,Tomcio,Tomi.Uważam,że to istotne dość,bo czasem trzeba szybko zawołać i jesli mamy długie i skomplikowane w wymowie imię,którego nie da się sensownie zdrobnić,może być problem.Siostra,która pracuje w przedszkolu często mi o tym mówi,że czasem jak woła dzieci to do niektórych nie ma pojęcia jak krzyknąć ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.