Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 10:34   #1321
niuniuniau
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cześć dziewczyny

Ja dzisiaj jestem koszmarnie niewyspana, nie wiem może to przez ciśnienie a może przez pogode za oknem, szaro i buro

Moj maluch ostatnio jakiś leniwy się zrobił i nie bardzo sie wierci w brzuchu no ale na razie się nie niepokoje bo to jakiś 18 tydz, pierwsza ciąża no i przez nadwagę mogę później zacząć odczuwać jego ruchy.

Z nowości to w końcu udało nam się wybrać imię dla dziewczynki, na które żadne z nas się nie krzywi: Sylwia. Ciekawe na jak długo
Najgorzej z imionami dla chłopaka moje ukochane to Szymon ale mój mąż nie chce o tym słyszeć. Ahh te kompromisy
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 10:41   #1322
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Dziewczyny orientujecie sie czy w ciazy mozna pic drozdze z mlekiem? mam na to wielka ochote

Malwina - Imie ladne, bardzo mi sie podoba, ale swojemu dziecku dalabym bardziej tradycjne

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
U mnie to nie jest tak, że mi te ruchy przeszkadzają - ja wręcz ich wyczekuję, ale przyznam, że myślałam iż jest to inne uczucie, nie wiem w każdym razie jakoś sobie to inaczej wyobrażałam... A zbyt gwałtowne ruchy przez długi czas powodują, że zaczyna mnie mdlić i w takim kontekście to nie jest zbytnio przyjemne jeśli zachodzi obawa, że się porzygam

Tak przy okazji - też mam problem ze znalezieniem dobrej pozycji do spania, na lewym boku nie umiem zbyt długo spać, na prawym znowuż się gniotę a moja ulubiona pozycja - na plecach sprawia, że rano się czuje jakby mnie walec rozjechał...
Ojjj tak mnie tez czasami az zaczyna mdlic
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:02   #1323
falbala
Raczkowanie

a oto mój wózek, niestety wersji z gondolą nie pstryknęłam, bo meżuś juz wszystko pochował
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:02   #1324
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
dziewczyny co myslicie o imieniu NEOMI ??
U nas w mieście był taki market budowlany NOMI i tak mi się to kojarzy. Mamy przecież setki ładnych, normalnych, Polskich imion. Zagraniczne imiona dobre są dla dzieci rodziców, którzy wyjechali z kraju lub dzieci obcokrajowców.
Stary 2010-04-19, 11:05   #1325
falbala
Raczkowanie

oczywiście można przestawić fotelik w druga strone kupilismy jeszcze karuzele na łózeczko rain forest i lezaczko-bujaczek taki fajny błękitno szary..

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

w którym tygodni poczułyście ruchy? ..Bo ja niestety nic nie czuje, a jestem juz w 19-tym tyg ;( moze to przez moją pulpetowatość, ale zaczynam sie martwic..
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:10   #1326
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
oczywiście można przestawić fotelik w druga strone kupilismy jeszcze karuzele na łózeczko rain forest i lezaczko-bujaczek taki fajny błękitno szary..

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

w którym tygodni poczułyście ruchy? ..Bo ja niestety nic nie czuje, a jestem juz w 19-tym tyg ;( moze to przez moją pulpetowatość, ale zaczynam sie martwic..
Spokojnie, na wszystko przyjdzie czas Nie masz sie czym martwic. A wozek bardzo ladny
Stary 2010-04-19, 11:12   #1327
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Pokaż Chcemy zdjęcie

Weź taki kolor jaki Ci się najbardziej przyda tzn. przejrzyj szafę i zobacz co kolorystycznie dopasujesz do letnich bluzek. Lub uniwersalny letni czyli biały.

Cytat:
Dlaczego znikłam z listy mamusiek PAZDZIERNIKOWYCH????????

ja jestem na nie-przepraszam ale ja nie lubie wydziwionych imion no chyba ze mieszkacie za granica
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 11:13   #1328
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

Falbalo ja ruchy czuję tak od 18 tygodnia i na początku myślałam, że coś się dzieje z jelitami, dopiero po kilku dniach stwierdzilam, że miejsce nie to i że to takie "smyrnięcia", których nigdy wcześniej nie czulam Czekaj cierpliwie, na pewno wszystko jest w porządku i za kilka dni maluch da o sobie znać
Wózeczek fajny..bardzo podoba mi się kolor!
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:15   #1329
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie w ogóle nie podobają się takie "dziwaczne" imiona. I tak jak którejś z dziewczyn kojarzy mi się z marketem budowlanym NOMI Ale każdy ma swój gust, a o gustach się nie dyskutuje...

Cytat:

ja też jestem w 19tc i też nie czuję jeszcze ruchów dziecka. Mój lekarz twierdzi, że nie ma się co martwić
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:21   #1330
Ray
Zakorzenienie

Neomi ladne imie ale rowniez jestem za Polskimi imionami.

Dla dziewczynki podoba mi sie : Łucja, Paulina, Patrycja, Lidia, Natalia, Hania, Maja, Wiktoria, Alicja, Zuzanna, Anna, Oliwia, Justyna, Nadia, Ewa.

dla chlopca: Bartek, Marek, Piotr, Błażej ( tz sie nie podoba a mi bardzo), Filip, Ignaś, Adam, Tomasz, Jakub, Szymon, Staś

moze komus cos sie z tego tez spodoba

ja ruchow jeszcze nie czuje tzn nie wiem... wydaje mi sie ze to jelita bo nie wiem w jakim obrebie miesci sie macica.
Stary 2010-04-19, 11:25   #1331
Astorianka
Raczkowanie

A ja dzisiaj zaliczyłam badania krwi, mam nadzieję, że wyniki nie będą gorsze niż ostatnio. Pogoda jest taka piękna, jak wyszłam z badania to za chiny nie chciało mi się wracać do domu. Najchętniej to wzięłabym polarek, aparat i huzia nad morze Niestety trzeba było wracać. Ale co się odwlecze... pójdę jutro

Dziś wyglądam jak ofiara nieudanej operacji plastycznej ust rano mój pies skoczył na mnie (nie ma to jak poranna radość)... Mam teraz napuchniętą górną wargę po jednej stronie. koszmarek... Na szczęście wszystko się zawsze szybko na mnie goiło, więc skoro i tak dzisiaj nie miałam w planach wyjścia to jakoś przeżyję... Przynajmniej wiem,że wypychanie ust kolagenem nie dla mnie

Cytat:

Nie podoba mi się, dla mnie brzmi to jak kolejne dziwaczne imię, wolę te normalnie brzmiące w warunkach polskich. Z drugiej strony jest wolność i jak ktoś chce mieć Fabienne, Etienette czy Noemi to droga wolna.
Ostatnio w tv wypowiadała się dziewczynka Noemi + polskie nazwisko...a potem dla odmiany była mała Syntia czy jakoś tak... Ludzie mają czasami bardzo dziwne pomysły.

Okie dokie, miłego dnia
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 11:33   #1332
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Jesli imie Neomi + oryginalne nazwisko to jestem za

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Ide wieczorkiem do gin, nie moge sie juz doczekac

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:12   #1333
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Chociaz lubie oryginalne imiona to Neomi kompletnie mi sie nie podoba
Cytat:
a oto mój wózek, niestety wersji z gondolą nie pstryknęłam, bo meżuś juz wszystko pochował
Bardzo ladny ten wozeczek! Coraz bardziej zaczynam sie przekonywac do tych trzykolowych. Sama sie jednak nie zdecydowalam i wybralam tradycyjny

Dwa dni temu siedzialam na allegro i konsultujac sie z mama przez skype'a zakupilam rozek, posciel i kocyk dla maluszka Tzn. ja klikalam a mama placila

Dzisiaj po przebudzeniu poczulam w okolicach pepka takie babelki. Czy mysliscie, ze to moglo byc malenstwo? Jestem w 16 tc. Czy to nie za wczesnie?

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:18   #1334
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dzisiaj po przebudzeniu poczulam w okolicach pepka takie babelki. Czy mysliscie, ze to moglo byc malenstwo? Jestem w 16 tc. Czy to nie za wczesnie?
Kazdy odczuwa ruchy w innym czasie. Nie ma za wczesnie lub za pozno.
Poczekaj jeszcze kilka dni. Jesli to sie bedzie powtarzac - wtedy mozesz byc pewna.
Stary 2010-04-19, 12:35   #1335
gabisun
Zakorzenienie

Witam!
Nawet nie wiedziałam że jest takie imię Neomi Naomi tak, ale Neomi Ja tam nie lubie takich dziwacznych imon. Wybór oczywiście należy do rodziców, ale ja tak dziecka bym nie skrzywdziła dla nas to fajna zabawa wybieranie imion, ale to dziecko będzie się musiało przedstawiać w szkole itp.

Jeśli chodzi o ten olejek do miejsc intymnych to samo smarowanie nic nie da, do tego jest specjalny masaż ( chyba dołączony do olejku) który jest dosyć drastyczny jak dla mnie trzeba uciskać ( miesce między jednym otworem a drugim tam gdzie ewentualne nacięcie) aż do pieczenia, po jakimś czasie dołączając kolejne palce w miarę rozciągania , czyli chodzi tu o rozciągnięcie skóry i tkanek w tym miejscu. Ja sobie dałam spokój , ale jako ktoś panicznie boi się nacięcia to moze spróbować

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:44   #1336
Lisica1
Zadomowienie

dziewczynki jestem w 15tc...i w srode jade do lekarza...nie wiem czy zrobi mi usg...juz mialam usg brzuszne w 12tyg...takze wiem ze juz bede miala robione przez brzuch...i tu mam pyt.czy lekarz sprawdza wam tam w srodku czy wszystko jest ok..poza tym mam grzybka i ni cholery nie moge go wyleczyc...myslicie ze bedzie chcial tam zagladnac?czy nie bedzie takiej potrzeby sie rozbierac...
Stary 2010-04-19, 12:50   #1337
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
dziewczynki jestem w 15tc...i w srode jade do lekarza...nie wiem czy zrobi mi usg...juz mialam usg brzuszne w 12tyg...takze wiem ze juz bede miala robione przez brzuch...i tu mam pyt.czy lekarz sprawdza wam tam w srodku czy wszystko jest ok..poza tym mam grzybka i ni cholery nie moge go wyleczyc...myslicie ze bedzie chcial tam zagladnac?czy nie bedzie takiej potrzeby sie rozbierac...
moja ginka zawsze mi tam zagląda przecież po to jest wizyta żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, czy szyjka dobrze trzyma itp.
A jeśli masz niewyleczonego grzybka to tym bardziej powinien Cię dobrze zbadać i zaproponować odpowiednie leczenie

Stary 2010-04-19, 12:56   #1338
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Dlaczego znikłam z listy mamusiek PAZDZIERNIKOWYCH????????

ładnie brzmi, gdybym była amerykanką to podobało by mi sie ale... jeśli w Polsce spotkałabym mamę która woła tak na swoje dziecko to raczej bym się skrzywiła, no niestety... a bierzesz pod uwagę takie imię???

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:57   #1339
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
no i teraz mam pytanie w zestawie nr 1 jest juz pas ciazowy, a w aukcji ze spodniczka jest mowa, ze przy zakupach powyzej 70 zl pas gratis i teraz moje pytanie: czy myslicie, ze w zwiazku z tym ze moje zakupy to 160zl to nalezy mi sie drugi pas ciazowy no bo pierwszy jest juz w cenie zestawu, a nie jako gratis!
Gratis dostaniesz na pewno, tylko doczytaj, czy masz możliwość wyboru koloru tego pasa, bo jeśli nie jest tak napisane w aukcji/regulaminie, to możesz nie mieć nic do powiedzenie. Bardzo często gratis dają w byle jakim kolorze (czyt. takim, którego mają najwięcej).
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Mnie cało dziennie ruchy nnie przeszkadzają ani trochę,dla mnie to coś niesamowitego,że mogę nosić pod sercem małe zycie i nawet w brzuchu miec z nim kontakt.Wiadomo,że potem niektóre kopnięcia mogą być nawet bolesne,ale przecież nie chodzimy w tej ciąży 2 lata...Troche mnie dziwią zdania typu"to męczące""irytujące"...Sko ro teraz to dziecko jest w brzuchu i denerwuje was ,ze cały dzien się rusza,to co dopiero powiecie jak się urodzi i cały dzień będzie dokazywać,i nie będzie to stukanie w brzuchu tylko płacz,wrzaski, jedzenie i osrane pieluchy...
A ja tam uważam, że to jak najbardziej normalne. Jak Ci się dziecko drze przez cały dzień, to oczywiste, że będziesz mieć dość itp, ale nie zmienia to faktu, że nadal kochasz je najbardziej na świecie. Mężowie też nas czasem irytują i mamy ich dość, ale nadal ich kochamy

Klarissa
, Mnie biodra nie bolą ...jeszcze
a co do rozstępów, to mojej mamie pojawiły się tylko na piersiach i to dopiero podczas kamienia drugiego dziecka ...czyli mnie Resztę ciała ma "czystą" Więc może i ja będę miała. A nie smaruję się niczym ...bo mi kaski szkoda Skąpiradło jestem A tak serio, to żaden zapach mi nie podchodzi... Same smrodki w sklepach.

Cytat:
A nie chodzi Ci czasem o NOEMI? Taką wersję znam, ale Neomi - nie Ale imię ok, jeśli mieszkasz za granicą. W Polsce dziecko będzie "posądzane" o obce pochodzenie. Jak ma ojca obcokrajowca, to też w sumie może być ...moim skromnym zdaniem

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Z nowości to w końcu udało nam się wybrać imię dla dziewczynki, na które żadne z nas się nie krzywi: Sylwia. Ciekawe na jak długo
Ojojoj, ja tego imienia nie trawię, bo pomimo, że znam bardzo fajne Sylwie, to jedna taka mi zalazła za skórę i mam nerwy na sam dźwięk/widok tego imienia. Ale nie zmienia to faktu, że mi się podoba
Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
Dla dziewczynki podoba mi sie : Łucja, Paulina, Patrycja, Lidia, Natalia, Hania, Maja, Wiktoria, Alicja, Zuzanna, Anna, Oliwia, Justyna, Nadia, Ewa.

dla chlopca: Bartek, Marek, Piotr, Błażej ( tz sie nie podoba a mi bardzo), Filip, Ignaś, Adam, Tomasz, Jakub, Szymon, Staś

Te na szaro z różnych względów odpadają - ale ogólnie bardzo udana lista
Cytat:
Ja takie bąbelki pochodzenia niejelitowego poczułam jakieś dwa dni temu jak się położyłam spać, ale do tej pory nic, więc może dzidzia nieśmiała, lub to było coś innego. Chociaż takie delikatne smyranko też czułam, więc może niebawem się bobasek "odezwie"

A dziś zaczęłam 19 tydzień

Co do wózka, to i mi i mężowi spodobał się bardzo Coneco V3 Mustang (jest też zwykły V3 - ma odrobine inny wygląd i małe koła z przodu). Cena przyzwoita, ale nadal zastanawiam się też nad takim, jaki ma Pomi - Roan Marita (lub Roan Kortina - różnica w wyglądzie niewielka, a tańszy o jakieś 200-300zł, ale czemu to się nie doczytałam )
Zupełnie inna stylistyka, ale oba mi się podobają Mężuś Roana nie może strawić
Roan:
http://www.roan.pl/index1.php?p=mar
Coneco:
http://www.coneco.pl/index.php?go=v3
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:59   #1340
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
świetny... bardzo mi się podoba i chyba rzeczywiście w świetnym stanie

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-19, 13:01   #1341
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Chociaz lubie oryginalne imiona to Neomi kompletnie mi sie nie podoba

Bardzo ladny ten wozeczek! Coraz bardziej zaczynam sie przekonywac do tych trzykolowych. Sama sie jednak nie zdecydowalam i wybralam tradycyjny

Dwa dni temu siedzialam na allegro i konsultujac sie z mama przez skype'a zakupilam rozek, posciel i kocyk dla maluszka Tzn. ja klikalam a mama placila

Aniu pochwal sie zakupami , a babelki to mysle ze wlasnie to to

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:03   #1342
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
a masz z tym jakiś problem? mnie lekarz bada na każdej wizycie, przecież m.in. po to one są a nie tylko np po to, żeby przeanalizować wyniki krwi i zrobić wpis w karcie. A jeżeli masz infekcję- uważam, że tym bardziej powinien Cię obejrzeć lekarz

Dziewczyny, orientujecie się może czy w happy mum- zarówno w sklepie internetowym jak i sklepach stacjonarnych są takie same ceny?
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:03   #1343
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Neomi ladne imie ale rowniez jestem za Polskimi imionami.

ja ruchow jeszcze nie czuje tzn nie wiem... wydaje mi sie ze to jelita bo nie wiem w jakim obrebie miesci sie macica.

no RAY Ty to nie będziesz miała problemu z imieniem masz w czym wybierać mi dla chłopca się nie podoba normalnie nawet jedno, ale to pewnie dlatego ze nastawiam sie na dziewczynke a z dziewczecych; Milena, Julia, Kalina, Róża, Laura, Lena i tyle...

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-19, 13:21   #1344
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
moja ginka zawsze mi tam zagląda przecież po to jest wizyta żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, czy szyjka dobrze trzyma itp.
A jeśli masz niewyleczonego grzybka to tym bardziej powinien Cię dobrze zbadać i zaproponować odpowiednie leczenie
mialam leczenie...ale globulki mi sie skonczyly i mam tylko krem...ale chyba nic nie daje..bynajmniej nie swedzi i nie piecze...to jedyny plus...a kochamy sie w gumeczce ....pewnie teraz tez mi przepisze globulki...pewnie nic innego nie mozna brac...zobaczymy czy mnie zbada..bynajmniej powinien...bo juz dawno nie badal....

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
a masz z tym jakiś problem? mnie lekarz bada na każdej wizycie, przecież m.in. po to one są a nie tylko np po to, żeby przeanalizować wyniki krwi i zrobić wpis w karcie. A jeżeli masz infekcję- uważam, że tym bardziej powinien Cię obejrzeć lekarz
no powinien...ale na jednej z wizyt powiedzial,ze nie ma takiej potrzeby...bo za czesto nie wolno...fakt ze bylam z bolem zoladka i zmienil mi tabletki....moze teraz mnie obada...mam nadzieje...
Stary 2010-04-19, 13:28   #1345
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Dziewczyny, orientujecie się może czy w happy mum- zarówno w sklepie internetowym jak i sklepach stacjonarnych są takie same ceny?
ja kupiłam spodnie w happy mum w sklepie po 199 zł a w sklepie internetowym są za 179 więc wychodzi z tego że jest taniej

a co do wózków to dużo mi się podoba ale mam problem z kolorami bo niektóre są takie pstrokate że nie da się na nie patrzeć, narazie moim faworytem jest bolder sd ale te kolory takie trochę srednie są dlatego szukam jeszcze czegoś podobnego

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-19 o 13:33
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:45   #1346
gabisun
Zakorzenienie

Nikuś a u Ciebie ta krecha też jest taka krzywa?

Stary 2010-04-19, 13:49   #1347
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientujecie sie czy w ciazy mozna pic drozdze z mlekiem? mam na to wielka ochote
Nie mam pojęcia. Nie wiem nawet, że takie "coś" się pija Jak to przyrządzasz?

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
J
[/COLOR]Ide wieczorkiem do gin, nie moge sie juz doczekac
Będziemy czekały na relacje

Cytat:
dziewczynki jestem w 15tc...i w srode jade do lekarza......i tu mam pyt.czy lekarz sprawdza wam tam w srodku czy wszystko jest ok..
Mój bada na każdej wizycie.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 13:51   #1348
monana27
Raczkowanie

Czesc dziewczyny. Ja dzisiaj prawie do 11 pospalam, nie mam pojecia skad mi sie to wzielo, bo zwykle wstaje ok 7 rano I pewnie jescze dluzej byl spala ale TZ mnie obudzil telefonem

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Dziendoberek przy kawusi
Dziś troszkę pospałam bo wczoraj do późna ogladałam TV, jak nie o papiezu, potem troche Katynia, Znachora i coś tam jeszcze >czułych słowek" Ledwo wstałam po 8.20

U mnie dziś za oknem dalej słonko, ale nie jest chyba tak cieplutko jak wczoraj.
My tez wczoraj troszkę pospacerowaliśmy, poszliśmy na nóżkach do tesciow na obiadek, ciacho... dobrze, że potem też na nogach wracalismy więc możę troszkę z tego spaliłam eheh No i moj męzuś też...Bo on też jest w ciązy- ehhe- brzuch ma wiekszy od mojego.. jak w 9 mcu ale i tak slysze codziennie jak to on sie nie odchudza hehe- ale i tak go kocham.
Jestem w 19tc5d i mam wieksza dupe od brzucha.. Jak to mowi moj P, taka szafa 3drzwiowa mi sie zrobiła. Fakt, dupe mam ogromną, nigdy nie była mała, ale teraz... dupka, biodra, cyce olbrzymie nio cóż musze przetrwać ehhehe

Ha, ha, to dokladnie tak jak u nas. Moj tz tez jest w ciazy, i to chyba bardziej niz ja. On to chyba nosi blizniaki , a do jego apetytyu i zachcianek to mi jeszcze duzo brakuje On tez codziennie zaczyna sie odchudzac od nowa. Nawet kupil sobie w zeszlym roku wypasiony rower, mnostwo gadzetow do niego, urzadzenie do pomiaru serca cisnienia i bog wie czego jeszcze, do tego specjalny stroj... ostatnio jezdzil na nim w grudniu...a teraz kurzy sie na balkonie
monana27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 13:53   #1349
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
ja kupiłam spodnie w happy mum w sklepie po 199 zł a w sklepie internetowym są za 179 więc wychodzi z tego że jest taniej

a co do wózków to dużo mi się podoba ale mam problem z kolorami bo niektóre są takie pstrokate że nie da się na nie patrzeć, narazie moim faworytem jest bolder sd ale te kolory takie trochę srednie są dlatego szukam jeszcze czegoś podobnego

moim faworytem wśród kolorów jest granat bez względu na chłopca czy dziewczynkę i wydaje się praktyczny będzie się mniej brudził

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-19, 13:58   #1350
kasienka1701
Zadomowienie

No może macie racje z tymi ruchami.Ja też mam łaskotki jak cholera,ale ruchów dziecka nie odczuwam jako łaskotanie,dlatego może mi akurat wydaje się to przyjemne Pewnie jak będzie już wyrosnięte i zacznie mi bombardować pęcherz i żerba to już nie będę taka happy,chociaż mam cichą nadzieję,że mój dzidziuś będzie kulturalny i nie będzie znęcał się nad mamą

malwina1204 czy na pewno chodziło ci o imię Neomi? Ja znam tylko wersję Noemi...Tak czy siak nie wiem czym się kierujesz,może jesteś fanką Noami Campbell? Jeśli jesteś obcokrajowcem lub mieszkasz za granicą,to ok,ale na Polskie warunki dla mnie to imię zupełnie odpada...Bez urazy,ale wiele rodziców wybiera takie "niepolskie" imiona i tym samym trochę krzywdzi dziecko...A jeśli córka będzie już starszą osobą to jak to będzie,babcia Noemi?Trochę komicznie brzmi.Ostatnio w tv było o harcerzach spod pałacu prezydenckiego i pokazywali jakąś ośmioletnią harcerkę Noemi+polskie proste nazwisko.Reakcja wszyskich,którzy siedzieli w tym czasie w pokoju była jedna ...Nie zmienia to faktu,że to twoja decyzja,a nas tylko poprosiłaś o zdanie.

Cytat:

Bardzo ładne polskie imiona

Jest wiele imiom,które np podobają mi się w pełnej wersji,a z zdrobnieniu już nie np:podoba mi się imię Irmina,a w skrócie Irma brzmi nieciekawie,lub też odwrotnie, zdrobnienie ładne a pewna forma do kitu,a mi zalezy na tym,żeby było kilka możliwości zwracania się do dziecka np: Tomasz,Tomaszek,Tomek,Tom uś,Tomcio,Tomi.Uważam,że to istotne dość,bo czasem trzeba szybko zawołać i jesli mamy długie i skomplikowane w wymowie imię,którego nie da się sensownie zdrobnić,może być problem.Siostra,która pracuje w przedszkolu często mi o tym mówi,że czasem jak woła dzieci to do niektórych nie ma pojęcia jak krzyknąć

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości