![]() |
#3901 |
Przyczajenie
|
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)
Dziewczyny pomóżcie!!!!
Co sądzicie na temat zmiany sukni białej tuż po ceremonii w Kościele na suknię ecru (również ślubną z welonem) przed pierwszym tańcem?? Pomocy bo już się nasłuchałam tylu przsądów ale na necie nic na ten temat nie ma- czy przyniesie pecha czy nie. Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
A mogłabyś wyjaśnić jaki to przesąd?
Ja w sumie nie rozumiem, po co zmieniać sukienkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 |
Przyczajenie
|
To jest oczywiście dluższa historia
![]() Otóż, już ok. 1,5 roku planujemy nasz ślub i wtedy udało mi się okazyjnie odkupić piękną, białą, muślinową suknię za 500 zł (musiałam tylko zrobić drobne poprawki za 400zl). Niestety (alb stety) parę miesięcy temu na rynku pojawiła się suknia moich marzeń. Udało mi się ją zakupić za 2000 w promocji i aktualnie czekam już na pierwszą przymiarkę. Ona jest w kolorze ecru z pełnymi dodatkami (welon buty itp). Przy zakupie tej drugiej zrodził się mój pomysł. By nie "zmarnować" tej białej postanowiłam, że do Kościoła wybiorę się w niej a przed pierwszym tańcem, podczas mojego "wielkiego zejścia" z balkonu do tańca, na sali pojawię się w tej ecru. Mnóstwo przemawia za tym bym na zabawie była w tej ecru bo ona jest bardzo lekka w porównaniu z tamtą. Poza tym mam do niej zakupione szyte na miarę profesjonalne buty do tańca. Niestety dziś moją mamę zrugały koleżanki bym się czasem nie przebierała bo Panna Młoda musi być w tej samej sukni gdyż wróży to nieszczęście. Zdziwiłam się bo przecież obie są ślubne więc co to przeszkadza. Dodam, że rczej nie wierzę w zabobony, które wszędzie są różne. Jednak ta sytuacja wprawia mnie w zakłopotanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie głupotą jest przebieranie się na weselu.
Jeszcze jak by któraś chciała pozbyć się niewygodnej ślubnej- balowej, na rzecz jakiejś prostszej, krótszej- lepszej do zabawy, to jestem w stanie zrozumieć, ale ślubna na ślubną? Dla mnie to śmieszne. Jak miałaś już sukienkę to po co szukałaś innej? Ja bym poszła w sukience marzeń, a białą bym sprzedała a nie takie ceregiele ![]()
#3905 |
Przyczajenie
|
A widzisz, taka mądra jesteś a nie czytasz dobrze.
Obie są moimi typami na wymarzoną kreację Ta pierwsza jest balowa, jest ciężka, biała i wspaniała do Kościoła. Natomiast ta druga mimo, że zakupiona w salonie sukien ślubnych odpowiednio spełnia rolę wieczorowej. Poblem polega na tym, że "zwyczajem jest przebierać się po oczepinach", natomiast szkoda mi tak drogiej sukienki tylko na 2 godziny. Ta pierwsza to: Sarah magic 2831 z kolekcji platinum www.sarah.com.pl druga to: http://images.google.pl/imgres?imgur...26tbs%3Disch:1 |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wniosek z Twojej historii jest jeden - nie oglądać nowych kolekcji ślubnych po zakupie swojej sukienki... ps.o takim przesądzie też nie slyszałam
![]() |
#3907 |
Zadomowienie
|
zaraz idiotyczny, każdemu się przydażają szalone decyzje
![]() z tej sytuacji sa dwa wyjścia albo wybrac te jedną a druga sprzedac albo przebrac sie ale jednak po oczepinach albo przed oczepinami i już ![]() jeszcze wchodzi może opcja po pierwszym tańcu, bo jednak pierwszy taniec to powinno sie chyba odtańczyć w tej z kościoła, przynajmniej ja to tak widzę. Troche bym była w szoku jakby zaraz na pierwszym tańcy PM wyskoczyła w czymś innym, bo w kościele dobrze nie zapamietałam jak wyglądała ![]()
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce mi się z Tobą dyskutować, przeczyłam na tyle dokładnie żeby zrozumieć o co ci chodzi, chciałam jednak oddzielić nazwą jedną sukienkę od drugiej. Chciałaś porady to ją otrzymałaś, nie chcesz to nie pytaj i już. Pomysł z przebieraniem się, jak dla mnie jest głupi. I z tego co widzę po kolejnych opiniach chyba nie tylko dla mnie ![]() Dobrze napisała mafda: "Troche bym była w szoku jakby zaraz na pierwszym tańcy PM wyskoczyła w czymś innym, bo w kościele dobrze nie zapamietałam jak wyglądała ![]() Rób jak chcesz i na tym zakończmy ![]()
![]() |
#3909 |
Przyczajenie
|
Witam,
A ja trochę z innej beczki. Za chwile się uśmiejecie.. Ślub mam 25 czerwca 2010 - czyli lada moment. Sprawy załatwione: - sala - DJ - samochód (bo swój) - alkohol - kurs tańca - zaczynamy 25 kwietnia - moja suknia.. i to tyle ![]() Po prostu mamy tak pracowite życie oboje, że nie mamy czasu na organizację własnego ślubu. Już przestałam się tym martwić, bo wiem, że zdążę - zawsze mi się udaje. Chyba wszystko przez to, że biorę ślub cywilny, którego nie można niestety załatwiać szybko, możemy to robić dopiero teraz a nie tak jak w przypadku ślubu kościelnego kilka miesięcy przed. A za tym idą zaproszenia, których nie mogłam drukować nie znając godziny ślubu,itd. Pozostaje mi - fotograf - ale nie martwię się, mam kilku na oku i piątki mają wolne, bo piątek to niepopularny dzień na ślub - zaproszenia - prawie wybrane - USC - załatwiamy w tym tygodniu (to był największy problem, bo bierzemy go w USC w Świerklańcu - takim małym "wiejskim" urzędzie, gdzie sala ma rozmiary 2 m x 2m ![]() - ciasta i tort - polecono mi ProIce z Bytomia, ale sprawdzam na razie - dekoracje kwiatowe +bukiet - buty do ślubu - garnitur i dodatki dla przyszłego męża - obrączki - wiem, że czeka się na nie 2-3 tygodnie więc zdążymy - napoje niealkoholowe - i mnóstwo innych pierdół i pierdółek. Powiem wam, że zawsze marzyłam o pięknym ślubie i weselu, ale z perspektywy czasu, mojego prowadzonego sposobu życia widzę, że nie ma czasu w moim życiu na perfekcję. Rozumiem pary młode, które wybierają ,zastanawiają się, naradzają itd..sama tak kiedyś chciałam, ale teraz muszę podejmować decyzje w 5 minut - nie dałabym rady wszystkiego perfekcyjnie przygotowywać. Wesele organizujemy sami - moi rodzice mieszkają daleko wiec nie przyjadą do mnie z pomocą. Ja z narzeczonym mieszkam od prawie 3 lat i nauczyłam się już, że to nie kolor winietek na stołach ma znaczenie, ale to czy starczy nam pieniędzy na remont domu ,to że trzeba naprawiać samochód raz w miesiącu, że jak rynna się urwie to trzeba to załatwić, jak się komin palił to trzeba wezwać kominiarza, że trzeba szybko ugotować obiad i zjeść bo wieczorem przychodzą goście, że trzeba zawalić nockę jak jest ważny projekt w pracy, a rano pojechać do urzędu i załatwić to i tamto.. itd...takie życie... ![]() Ale się rozpisałam... a to chyba dlatego, że zdałam sobie ostatnio sprawę, że ślub jest owszem ważny dla mnie, ale nie chcę przy tym zwariować. A jak ktoś mnie pyta o przygotowania to mówię, że przekonają się 25 czerwca, bo nie mam czasu opowiadać o tym co jest jeszcze do załatwienia, bo potem zabraknie mi tego czasu na załatwianie ![]()
#3910 |
Wtajemniczenie
|
cześć Dziwczynki
słyszałyście może o zespole music time z tychów? prosze o info.. szukamy z tż i szukamy wszystko pozałatwiamne tylko zespołu nam brakuje jeżeli macie kogoś godnego polecenia to napiszcie.
![]() |
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam do polecenie zespół z okolic Żywca. Grają normalnie, nie po góralsku ![]() 3 facetów i za wszystko (2 dni grania+dojazd- jestem z Jaworzna) powiedzieli nie całe 2500zł ![]() ![]()
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki a znacie może zespół Biała Róża z Rybnika?
Byłabym wdzięczna za jakies informacje o nich ![]()
#3914 |
Zadomowienie
|
To ja się pochwalę, że wczoraj byliśmy z narzeczonym podpisać umowę o salę i wpłacić zaliczkę i tym sposobem mamy już załatwione 4 "grube: sprawy
![]() 1. Sala 2. Zespół 3. Fotograf 4. Kamerzysta Także na ten rok mamy spokój. Teraz sobie spokojnie będziemy obmyslać zaproszenia, winietki itp. A od stycznia ruszymy dalej z przygotowaniami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam Ślązaczki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny, zostałam szczęśliwą narzeczoną jakieś dwa tygodnie temu
![]() ![]() Ma któraś z Was termin na 30 kwietnia 2011 roku? Zastanawiam się nad tą datą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Przyczajenie
|
Hej,
my mamy termin na 20.08.2011 ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 |
Raczkowanie
|
można jeszcze dołączyć?
![]() My z TŻ mamy datę na 17.09.2011 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Raczkowanie
|
witam, mam slub 21,08,2011
tez mam fotografa,zespol, videofilmowanie, sala ![]() teraz chyba muszę poszukać auta ale nie wiem jakie ![]() nie wiem gdzie się malować i czesać ![]() nie wiem kiedy najpozniej mozna isc na nauki by zdazyc |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
Hmm nie wiem jak jest w waszych parafiach ale w naszym dekanacie jest ogłoszonych kilka terminów nauk przedślubnych, trwają 3 dni po 1,5-2 h i każdy przychodził jak mu pasowało. Indywidualnie ustala się spotkania w poradni małżeńskiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Raczkowanie
|
czyli nie mam wyjscia i musze sie spytac tej "przemiłej" pani w kancelarii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Raczkowanie
|
witam wszytskie wizażanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chciałabym polecić zespół singers band, będą grali na weselu w tym roku u mojej siostry, słyszałam ich na demo, słyszałam też na żywo, mogę polecic z czystym sumieniem. Wiem, że są dość drodzy, ale w cenie mają naukę pierwszego tańca, grają na weselu i na poprawinach, a wokalistka śpiewa również w kosciele. Zespół, który my wybralismy jest z tarnowskich gór i nazywa się new transformation, również nie sa tani, ale grają fantastycznie ![]() a co do daty, 30 kwietnia, ja również nawet bym się nie zastanawiała, uważam, że każdy termin na ślub jest świetny, jeśli jego wybór z czymś Wam się kojarzy, tym bardziej super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Raczkowanie
|
nasze wesele jest w bukownie koło olsztyna, pod częstochową, mój tż jest z czewy, stad to miejsce, a potrzebowaliśmy miejsca, gdzie możemy zaprosić conajmniej 150 osób, naszych gości jest całkiem sporo i nawet biorąc pod uwagę, że część z nich nie przyjdzie, lista i tak będzie obszerna. Ponizej wysyłam linka do dworku zielone wzgórze, gdybyście chciały zobaczyć
![]() http://www.dworzielonewzgorza.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zakorzenienie
|
Hej!!! Ja pierwszy raz tutaj
![]() Dziewczyny planuję ślub na 2012 rok (se poczekam), a że jestem ze Śląska chciałabym się was poradzić o dobry zespół weselny najlepiej z okolic Raciborza, Rybnika lub Wodzisławia??? Niestety zespół, który zawsze brałam pod uwagę na 2 lata wstecz ma wszystko zarezerwowane, no i szukam dalej. Macie jakieś dobre typy?? Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.