Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 16:52   #661
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

o nie! bo ja tez mam ciemne wlosy.....

chyba tez zrobie najpierw grzywke
Stary 2010-04-19, 19:05   #662
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xRestylex Pokaż wiadomość
nie mogę już go znaleźć Przypadkiem się na niego natknęłam.

Ja już po keratynie. Dobrze, że zrobiłam tą próbę na grzywce, bo jakbym całe włosy potraktowała tymi specyfikami to doznałabym niezłego szoku

Od 7 lat farbuje włosy na czarno, a po keratynie mam rude refleksy na grzywce, a miała nie rozjaśniać koloru:/
Widać to szczególnie bo bokach i od spodu (chyba tam gdzie włosy były delikatniejsze).

Wszystko robiłam zgodnie z instrukcją i stoperem w ręce.
Prostując włosy próbowałam trochę podnieść i podkręcić grzywkę prostownica.
Wyszło fajnie, ale po zmyciu keratyny i wysuszeniu włosów grzywka zrobila się prosta i raczej oklapnięta-ale to akurat nie jest tragedią.
Bedę ją sobie podnosić na szczotkę.

Teraz mam duże obawy, że po keratynie będę ruda.
Widać musi to być bardzo silna chemia skoro odbarwiła mi od dawna farbowane włosy.

Trochę się zawiodłam i nie wiem czy ryzykować na całości włosów...

A to niespodzianka...takiej opcji sie nie spodziewałam ;/
Hmmm... właściwie nie wiem co o tym myśleć...
Akurat w moim przypadku to bez znaczenia bo ja mam blond...ale fakt coś ta chemia ma w sobie

P.S widziałam twoje foty na twojej strone (ciekawskie jajo ze mnie ) ... wszystko ślicznie
katarzyna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 19:19   #663
xRestylex
Przyczajenie

dzięki, ale nie spamujmy

Jak się nie zdecyduję na prostowanie reszty włosów (a chyba tak będzie, bo się wystraszyłam ), to chętnie odsprzedam zestaw po niższej cenie niż kupiłam.
Zużyłam bardzo mało, bo grzywka krótka

Ale czekam jeszcze na więcej opinii, bo na prawdę nie wiem dlaczego mi tak kolor zszedł.

Edytowane przez xRestylex
Czas edycji: 2010-04-19 o 19:23
xRestylex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 19:47   #664
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xRestylex Pokaż wiadomość
dzięki, ale nie spamujmy

Jak się nie zdecyduję na prostowanie reszty włosów (a chyba tak będzie, bo się wystraszyłam ), to chętnie odsprzedam zestaw po niższej cenie niż kupiłam.
Zużyłam bardzo mało, bo grzywka krótka

Ale czekam jeszcze na więcej opinii, bo na prawdę nie wiem dlaczego mi tak kolor zszedł.

i dlatego ja się obawiam o moje co prawda blond ale rozjaśniane baleyagem

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 20:36   #665
sorina
Zakorzenienie

No i nie wiem czy mam teraz robić czy nie Miało być takie dobre dla włosów itd a teraz myślę że sprawdzona chemia goldwellem jest bezpieczniejsza. I skoro to odbarwia to na pewno nie będe mogła potem robić goldwella no i boję się że mi się włosy sfilcują ;-(
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 20:51   #666
Karolawaw
Raczkowanie

Coraz ciekawiej z tym naszym cudenkiem....akurat jak dla mnie to dobrze ze troszke rozjasnia bo chce miec włoski o jakies dwa tony jasniejsze. Ja juz zakupilam kosmetyki do stosowania po keratynowym prostowaniu czyli szmpon
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-16094.htm i odzywke keratynowa ktora dzis do mnie dotarła
http://www.allegro.pl/item1002668244...owa_1000m.html
nasz watek to keratynowy cud oczywiscie chodzi o prostowanie ale śmialo tak moge nazwac ta odzywke. Stosowałam odzywki, maski z roznych połek o cenach kosmicznych a ta za taka cene jest rewelacyjna!!!!!!!Ktos pisal ze dla błyszczenia włosow chce zrobic prostowania keratynowe po tej odzywce włosy sie tak blyszcza ze szok, w dotyku sa tak miekkie i sliskie ze siedze i sama nie dowierzam ze to moje włosy! Jeszcze nigdy nie miałam takich włosow po zwyklej odzywce. Jesli po prostowaniu keratynowym i tej odzywce włoski bede jeszcze lepsze to chyba padne z radosci!!!!))
Karolawaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 20:59   #667
Deborah100
Zakorzenienie

Chemie to na pewno jakąś w sobie ma, bo nieźle "drapie" w nosie i po oczach.
Może warto wrzucić skład na odpowiedni wątek a dziewczyny ekspertki
coś tam doradzą...
Ja już po, od 15-tej chyba. Masakra
Szampon- bardzo płynny, od razu zaczyna się pienić a to oznacza, że ma w sobie coś mocnego, jak SLS (tak mi się wydaje)
Obydwa preparaty bardzo drażniące ale jakoś dało się wytrzymać.
Na razie mam proste ale to zapewne po działaniu prostownicy dlatego wypowiem się dopiero po 3-4 dniach jak umyję włosy zwykłym szamponem.

Czy ktoś może zakupił już tą odżywkę z mazideł ?

Edytowane przez Deborah100
Czas edycji: 2010-04-19 o 21:01
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 21:04   #668
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Chemie to na pewno jakąś w sobie ma, bo nieźle "drapie" w nosie i po oczach.
Może warto wrzucić skład na odpowiedni wątek a dziewczyny ekspertki
coś tam doradzą...
Ja już po, od 15-tej chyba. Masakra
Szampon- bardzo płynny, od razu zaczyna się pienić a to oznacza, że ma w sobie coś mocnego, jak SLS (tak mi się wydaje)
Obydwa preparaty bardzo drażniące ale jakoś dało się wytrzymać.
Na razie mam proste ale to zapewne po działaniu prostownicy dlatego wypowiem się dopiero po 3-4 dniach jak umyję włosy zwykłym szamponem.

Czy ktoś może zakupił już tą odżywkę z mazideł ?
jutro postaram sie zrobic te analizy i odpowiedziec na zalegle posty preparat aktywny ma formaldehyd, kto ciekawy niech poszuka troche w necie to bedzie wiedzial dlaczego trzeba uwazac na skore
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 21:14   #669
zuzalenkam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
jutro postaram sie zrobic te analizy i odpowiedziec na zalegle posty preparat aktywny ma formaldehyd, kto ciekawy niech poszuka troche w necie to bedzie wiedzial dlaczego trzeba uwazac na skore
Ale on jest ponoc tam w malym stezeniu (0,2% czy jakos tak, nie chce sklamac), wiec raczej spaelnia tylko role konserwantu. Wiadomo, ze kto wrazliwszy to skora zareaguje (obym to nie byla ja)
Stary 2010-04-19, 21:18   #670
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
To pewnie ten składnik tak nieprzyjemnie pachnie...
Stary 2010-04-19, 21:21   #671
sorina
Zakorzenienie

Chyba zrobie na próbę na jakimś pasemku. Powiedzcie mi jeszcze czy to w 15 minut trzeba połozyc na całych włosach?
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 21:29   #672
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzalenkam Pokaż wiadomość
Ale on jest ponoc tam w malym stezeniu (0,2% czy jakos tak, nie chce sklamac), wiec raczej spaelnia tylko role konserwantu. Wiadomo, ze kto wrazliwszy to skora zareaguje (obym to nie byla ja)
skad masz informacje o stęzeniu? jezeli chodzi o formaldehyd to na tyle duzo, aby wywolac niepożądane reakcje u osob uczulonych i bardzo wrazliwych, dlatego trzeba uwazac na skóre i nakladac i zmywac w rekawiczkach, moze byc roznie...

wlasnie, ze w tym przypadku funkcja konserwująca to "efekt uboczny". Farmaldehyd jest niezbędny dla trwałego efektu zabiegu, sam producent tak pisze, denaturuje bialko, utwardza pazokcie a ze skory pod pachami robi taka jakby "skorupe" (w antyperspirantach)

stosowanie go na wlosy to nowosc, nie znalazlam wzmianki o tym w podrecznikach, obawiam sie jednak, ze dziala tak samo jak na inne rejony- zmienia ich stukture nieodwracalnie, w przypadku pazurów to plus, z wlosami nie jestem pewna, ale postaram sie w to wglebic

producenci chyba jednak wiedzieli co robią

Cytat:
To pewnie ten składnik tak nieprzyjemnie pachnie...
bardzo mozliwe, dlatego radze tez unikac wdychania, oczy tez powinny byc jak najdalej, lepiej chuchać na zimno.
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 21:32   #673
JuStYsCk2
Zadomowienie

kurcze no to jak to w koncu jest?? mi nie chodzi o proste wlosy ale o regeneracje... czy ten preprat sie nadaje czy nie? bo ja juz zamowilam
JuStYsCk2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 21:43   #674
zuzalenkam
Raczkowanie

A propo steżenia, rzucilo mi sie gdzies w oczy na zagranicznych forach. Bo prawdopodobnie to wlasnie ten caly formaldehyd powoduje reakcje uczuleniowa, swedzenie, pieczenie i wypadanie wlosow jak to bylo w przypadku tych nieszczesnych dziewczyn ze Stanow, co zakladaly watki. I jakie tam profesjonalne fryzjerki, po szkoleniach z Encanto sie wypowiadaly, ze to moze byc wlasnie od tego formaldehydu, ze maja bardzo wrazliwa skore (to tyle co zrozumialam hehe)

Wiadomo nie od dzis, ile ludzi, tyle rodzajow skor. Przy okazji - wlasnie stalalam sie uczestniczka zamowienia, wiec zobaczymy jak to bedzie
Zebym tylko nie byla uczulona

A tak btw. wiadomo, mozna zrobic mala probe na pasmie wlosow, ale czy mozna (hmm, czy jest sens) zrobienia proby za uchem, badz na przegubie reki? (wiem, wiem, ten formaldehyd itp, ale kontakt preparatu ze skora jest chyba nieunikniony) co Wy na to?
Stary 2010-04-20, 07:54   #675
Gonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JuStYsCk2 Pokaż wiadomość
kurcze no to jak to w koncu jest?? mi nie chodzi o proste wlosy ale o regeneracje... czy ten preprat sie nadaje czy nie? bo ja juz zamowilam

to tak jak mnie.... bardziej mi zależy na połysku i efekcie zdrowych włosów niz na prostych włoskach

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 08:58   #676
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzalenkam Pokaż wiadomość
A propo steżenia, rzucilo mi sie gdzies w oczy na zagranicznych forach. Bo prawdopodobnie to wlasnie ten caly formaldehyd powoduje reakcje uczuleniowa, swedzenie, pieczenie i wypadanie wlosow jak to bylo w przypadku tych nieszczesnych dziewczyn ze Stanow, co zakladaly watki. I jakie tam profesjonalne fryzjerki, po szkoleniach z Encanto sie wypowiadaly, ze to moze byc wlasnie od tego formaldehydu, ze maja bardzo wrazliwa skore (to tyle co zrozumialam hehe)

Wiadomo nie od dzis, ile ludzi, tyle rodzajow skor. Przy okazji - wlasnie stalalam sie uczestniczka zamowienia, wiec zobaczymy jak to bedzie
Zebym tylko nie byla uczulona

A tak btw. wiadomo, mozna zrobic mala probe na pasmie wlosow, ale czy mozna (hmm, czy jest sens) zrobienia proby za uchem, badz na przegubie reki? (wiem, wiem, ten formaldehyd itp, ale kontakt preparatu ze skora jest chyba nieunikniony) co Wy na to?
Moim zdaniem, zdecydowanie lepiej unikać kontaktu preparatu ze skóą w czasie zabiegu. To, że próba uczuleniowa na ręku nic nie wykaże, nie znaczy to, że przy kontakcie ze skórą głowy włosy nie zaczną wypadać.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 09:53   #677
Kotka17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolawaw Pokaż wiadomość
Coraz ciekawiej z tym naszym cudenkiem....akurat jak dla mnie to dobrze ze troszke rozjasnia bo chce miec włoski o jakies dwa tony jasniejsze. Ja juz zakupilam kosmetyki do stosowania po keratynowym prostowaniu czyli szmpon
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-16094.htm i odzywke keratynowa ktora dzis do mnie dotarła
http://www.allegro.pl/item1002668244...owa_1000m.html
nasz watek to keratynowy cud oczywiscie chodzi o prostowanie ale śmialo tak moge nazwac ta odzywke. Stosowałam odzywki, maski z roznych połek o cenach kosmicznych a ta za taka cene jest rewelacyjna!!!!!!!Ktos pisal ze dla błyszczenia włosow chce zrobic prostowania keratynowe po tej odzywce włosy sie tak blyszcza ze szok, w dotyku sa tak miekkie i sliskie ze siedze i sama nie dowierzam ze to moje włosy! Jeszcze nigdy nie miałam takich włosow po zwyklej odzywce. Jesli po prostowaniu keratynowym i tej odzywce włoski bede jeszcze lepsze to chyba padne z radosci!!!!))

chyba kupie tą keratynowa odzywke,skoro taka fajna
odżywianie włosków
Kotka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 10:11   #678
pszczola2000
Rozeznanie

bez kitu ale marudzicie ;]

jestem 1,5tyg po zabiegu, włosy mi nie lecą, są proste, nie mam żadnego uczulenia etc. Tak jak Ehinokokus póki co mam wszystko w porządku, nie robiłam żadnych prób, od razu machnęłam całe włosy. Im bardziej sie wnika w coś tym większe wątpliwości. Ja nie żałuje, a w czerwcu robie powtórke jeśli włosy do tej pory nie będą juz takie fajne jak teraz. Co do odbarwień, nie wiem, jestem farbowana jasna blondynką, jakoś nie specjalnie zauważyłam zmiane koloru. Jak się boicie robic, to nie róbcie, i przestańcie straszyć innych, już tyle osób zrobiło i zyją.

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:01   #679
Semia
Raczkowanie

Ja byłam zdecydowana na tego typu prostowanie, ale po przeczytaniu całego wątku hehe trochę mi zapał zgasł. Nie farbuję włosów, nie dręczę ich żadnymi zabiegami od ponad dwóch lat, końcówki mam trochę zniszczone, bo kiedyś włosy farbowałam. Mam ich dużo i są dość grube. Oczywiście jeśli zdecydowałabym się na zabieg keratynowy to i tak bym musiała włosy później obciąć, bo gdy są wyprostowane to przecież wszystko widać jak na dłoni - krzywe obcięcie itd, poza tym te końcówki, a włosy mam za łopatki.
Mam jakąś prostownicę, kupiłam ze 3 lata temu, ale nigdy jej nie używałam, leży na strychu, nie mam pojęcia jaka jest tam temp.
Chciałabym się zapytać czy jeśli zdecydowałabym się na zabieg to musiałabym koniecznie robić w ponad 200˚C czy może niższa temp. również by mogła być ok? Pytanie głównie do osób, które robiły na niższej temperaturze. Nie zależy mi tyle na wyprostowaniu włosów, bo są proste, ale są puszyste, a ja chciałabym leiste
A ta odżywka, którą KarolaWaw podałaś to oprócz tego, że włosy są śliskie i błyszczą to coś jeszcze jest? Gładkie? Bo ja bym chciała właśnie aby błyszczały, ale choć trochę gładsze były, bo z wierzchu te, co mi rosną nowe podkręcają się troszkę i mnie to złości ciut

(...) Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości.
Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
Semia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 11:49   #680
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

moze w ta sobote zrobilabym sobie powtorke tak mi chodzi ta mysl po glowie i nie wiem czy sie zdecydowac....minelo dopiero 2 tygodnie od mojego nieudanego zabiegu....
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 15:08   #681
Deborah100
Zakorzenienie

Czytałam na forum, że keratyna poprawia skręt włosów.
Chciałam kupić sobie te mleczko z mazideł albo "rybki" z allegro ale teraz to już osłupiałam
Stary 2010-04-20, 16:58   #682
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam na forum, że keratyna poprawia skręt włosów.
Chciałam kupić sobie te mleczko z mazideł albo "rybki" z allegro ale teraz to już osłupiałam
Keratyna może u niektórych poprawiać skręt włosów, ale nie musi (u niektórych może osłabiać skręt). Poza tym, jak słusznie zauważyła Truskawkowawiosna, to formaldehyd odpowiada za efekt utrwalonego prostowania.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 18:03   #683
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
bez kitu ale marudzicie ;]

jestem 1,5tyg po zabiegu, włosy mi nie lecą, są proste, nie mam żadnego uczulenia etc. Tak jak Ehinokokus póki co mam wszystko w porządku, nie robiłam żadnych prób, od razu machnęłam całe włosy. Im bardziej sie wnika w coś tym większe wątpliwości. Ja nie żałuje, a w czerwcu robie powtórke jeśli włosy do tej pory nie będą juz takie fajne jak teraz. Co do odbarwień, nie wiem, jestem farbowana jasna blondynką, jakoś nie specjalnie zauważyłam zmiane koloru. Jak się boicie robic, to nie róbcie, i przestańcie straszyć innych, już tyle osób zrobiło i zyją.
Jednych uczula, innych nie - tak jest ze wszystkim.
Myślę, że warto tu pisać i o negatywnych stronach zabiegu. Zainteresowane chętnie się dowiedzą.
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 19:01   #684
Karolawaw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Semia Pokaż wiadomość
Ja byłam zdecydowana na tego typu prostowanie, ale po przeczytaniu całego wątku hehe trochę mi zapał zgasł. Nie farbuję włosów, nie dręczę ich żadnymi zabiegami od ponad dwóch lat, końcówki mam trochę zniszczone, bo kiedyś włosy farbowałam. Mam ich dużo i są dość grube. Oczywiście jeśli zdecydowałabym się na zabieg keratynowy to i tak bym musiała włosy później obciąć, bo gdy są wyprostowane to przecież wszystko widać jak na dłoni - krzywe obcięcie itd, poza tym te końcówki, a włosy mam za łopatki.
Mam jakąś prostownicę, kupiłam ze 3 lata temu, ale nigdy jej nie używałam, leży na strychu, nie mam pojęcia jaka jest tam temp.
Chciałabym się zapytać czy jeśli zdecydowałabym się na zabieg to musiałabym koniecznie robić w ponad 200˚C czy może niższa temp. również by mogła być ok? Pytanie głównie do osób, które robiły na niższej temperaturze. Nie zależy mi tyle na wyprostowaniu włosów, bo są proste, ale są puszyste, a ja chciałabym leiste
A ta odżywka, którą KarolaWaw podałaś to oprócz tego, że włosy są śliskie i błyszczą to coś jeszcze jest? Gładkie? Bo ja bym chciała właśnie aby błyszczały, ale choć trochę gładsze były, bo z wierzchu te, co mi rosną nowe podkręcają się troszkę i mnie to złości ciut
Fakt ze ta odzywka nie wyprotuje wlosow ale moje sa po niej super, nie pusza sie, sa blyszczace,leiste,sliskie , wlosy sie nie placza i ogolnie sa super jestem zadowolona w 100% a mnie ciezko zadowolic, sama sie przekonasz jak sprobujesz!!!Ja jestem w dalszym ciagu w szoku.Polecam ja wszystkim moim znajomym
Karolawaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 19:03   #685
xRestylex
Przyczajenie

zrobiłam dziś resztę włosów

Stwierdziłam, że szopa niefajnie kontrastuje z prostą grzywką
Do pomocy zaprzęgłam koleżankę z zapędami fryzjerskimi.
I wyszło bardzo ładnie.
Sama na pewno bym sobie nie poradziła.

Już przed ostatnim prostowaniem włosy były gładkie (ale dosyć puszyste-w pozytywny sposób ). Teraz po wyprostowaniu włosów na których zostało 50% odżywki włosy są proste jak druty, błyszczące, lejące... Po prostu idealne.

Ciekawa jestem czy to efekt obciążenia po prostowaniu z odżywką czy ostateczny rezultat.
Okaże się jutro, gdy umyję włosy.

Kolor z włosów zszedł mi tylko troszeczkę. Widać tylko pod słońcem brązowy polysk.

Teraz minusy:
Zapach encanto na początku wydaję się przyjemny. Trochę jak guma do rzucia.
Jednak podczas nakładania jest okropnie drażniący. Przy prostowaniu grzywki tego nie odczułam, teraz był to istny armagedon.

Cały czas oczy mi łzawiły, strasznie mi zapuchły
Przy ostatecznym prostowaniu musiałam już zamykać oczy, prawie nic nie widziałam.
Po zabiegu miałam też podrażnione gardło i niezły ból głowy.
Oczy bolą do tej pory.
Podkreślam, że zabieg wykonywałyśmy przy otwartym oknie i drzwiach do łazienki. Wszystkie okna w domu pootwierałyśmy, był niezły przeciąg.
I tak te cholerstwo nas podrażniło niesamowicie.

Ale z włosów jestem nieziemsko zadowolona-na tą chwilę :P
xRestylex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 19:05   #686
ammalbinis
Raczkowanie

Cytat:
Keratyna może u niektórych poprawiać skręt włosów, ale nie musi (u niektórych może osłabiać skręt).
Co prawda nie zrobiłam zabiegu, ale wnioskuję, że chodzi o keratynę hydrolizowaną w tym przypadku, a takową używam dzięki temu tematowi (z Mazideł). Nie mam co prawda włosów kręconych (przez co, nie wiem, czy się kwalifikuję), a zaledwie falowane (czyli nic na głowie i szopę rano...), strasznie poddatne. I po keratynie (odżywka z jedwabiem - przepis z Mazideł) mam bardziej proste (ale nie całkiem proste, tylko tak jakby troszkę bardziej ), a przynajmniej tak mi się wydaje. Mam nadzieję, że jakoś pomogłam. Ale nie są to włosy kręcone, więc nie wiem... Po prostu piszę, co zauważyłam. I trochę się elektryzowały w pewnym momencie, ale już przestały. Są bardziej lśniące i wydaje mi się, że zdrowsze, bo nie wypadają mi już tak bardzo (kiedyś po czesaniu leciała za mną chmura włosowego siana, a teraz zdarza się nawet, że nic nie wypadnie ).

I bardzo przepraszam, że pewnie nie na temat i w cały świat.

Edytowane przez ammalbinis
Czas edycji: 2010-04-20 o 19:07
ammalbinis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 19:46   #687
Laureane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ammalbinis Pokaż wiadomość
. I po keratynie (odżywka z jedwabiem - przepis z Mazideł) mam bardziej proste (ale nie całkiem proste, tylko tak jakby troszkę bardziej ), a przynajmniej tak mi się wydaje.

mi najbardziej zależy na tym żeby się przestały puszyć..Czy myślisz że ta odżywka mogłaby temu zapobiec?
Mogłabyś podać na nią "przepis"?
Laureane jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 19:55   #688
pszczola2000
Rozeznanie

susząc włosy po każdym myciu, nie mogę się im nadziwić!! bosko bez kitu! koniec żywotu prostownicy!! poszła do lamusa

aj em wery heppppyyy nice po porstu nice

dzięki Ehinokokus za to cudo!

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:19   #689
katarzyna21
BAN stały

Dziewczyny u mnie paczka już jest - proszę powysyłajcie mi swoje adresy na pw
Jestem dziś wycieńczona wiec kombinować ze wszystkim bede pod koniec tygodnia bo nie bedzie mnie wcześniej w domu ;( i wtedy też powysyłam

Edytowane przez katarzyna21
Czas edycji: 2010-04-21 o 09:23
katarzyna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 20:44   #690
ammalbinis
Raczkowanie

Cytat:
mi najbardziej zależy na tym żeby się przestały puszyć..Czy myślisz że ta odżywka mogłaby temu zapobiec?
Mogłabyś podać na nią "przepis"?
Przepis prześlę na PW. On jest podany na stronie Mazideł. Odnośnie puszenia - nie mam pojęcia. Moje się troszkę puszą, ale nie jakoś tragicznie, raczej robią przez to wrażenie gęstych. Mogę załączyć zdjęcie włosów.
ammalbinis jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości