|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
szturchnij go
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
oj, jakbym miała Tżta przy sobie to zdecydowanie inaczej bym go budziła
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge go szturchnąć, bo tak jak pisałam zostaliśmy dzisiaj u rodziców TŻta więc śpi w innym pokoju na innym piętrze....
|
|
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
no niewierze jaka cisza dziś
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- To nie możecie u nich spać razem ? |
|
|
|
#3425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak robię jak chcę w nocy budzić TŻ-ta
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej żeby wyspany raczej był ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- A ja już bardzo tęsknie za swoim TŻ przyjechał w niedziele o 14 pojechał w poniedziałek o 8,40 i nie nacieszyłam się nim Dla mnie to za mało czasu . A on teraz zajęty ciągle czyli pewnie zobaczymy się w sobotę wieczorem a może w niedziele
|
|
|
|
|
#3427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczymy.Czy kazdy tak ma,ze ma jakies obawy przed wizyta u promotora??? A ja "klocilam sie" dzisiaj z tz czy lepiej robic sesje slubna w dniu slubu czy innego dnia. hihihi Juz takie problemy mamy a pierscionka wciaz nie widze. Frezyjka85 nawet po zareczynach nie mozecie spac w jednym pokoju razem?A wy czasem nie mieszkacie razem?Czy cos wymyslilam?
Edytowane przez malgorzatek85 Czas edycji: 2010-04-19 o 21:52 |
|
|
|
|
#3428 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u rodziców TŻta nie możemy spać razem (nawet pomimo tego, że juz zaręczni i szok bo nawet pomimo tego, że tak naprawdę 10km dalej śpimy razem w naszym mieszkaniu)....... ale to kwestia tego, że pod dachem teściów będziemy mogli spać razem po ślubie... i ja to szanuję
|
|||
|
|
|
#3429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie podobnie sprawy sie przedstawiaja.Juz uslyszelismy od ojca tz,ze ja moge sie tam wprowadzic lub nocowac u niego jak zmienimy stan cywilny.U mnie w domu panuja podobne zasady. Zastanawiam sie tylko jak to bedzie jak zamieszkam z tz na nowym mieszkaniu lub czy bede mogla tam nocowac. A poki co ciesze sie,bo jedziemy na weekend!!! )) <jupi>
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci powiem , że mam dziwnych teściów nie wiem czy kiedykolwiek będziemy ze sobą normalnie rozmawiać . Ale cóż mieszkać tam nie będę , powiem Ci ,że sądziłam iż rodzice nie pozwolą mi aby Tż nocował u mnie , na początku spał w pokoju brata z racji tego , że mieszka 40km od mojej miejscowości i nie miał samochodu ,aż pewnego razu brat z nienacka wrócił do domu i tak czy siak musieliśmy nocować razem TŻ oczywiście ,że możemy spać na osobnych łóżkach ponieważ mam dwa w pokoju albo brat w moim a on u niego , ale ja się nie dałam rodzicom i powiedziałam niech śpi a co ![]() A mam wtedy z tekstem "a niech się dzieje co chce ale śpicie pod osobnymi kołdrami " i od tego momentu już TŻ nocował normalnie u mnie na początku od czasu do czasu a potem częściej u mnie był niż w domu do niedawna zawsze od pt do poniedziałku był a teraz to różnie . U teściów w ciągu dwóch lat to tak naprawdę raz spałam . A przysypiać to kilka razy przysypiałam na godzinkę dwie . Niby rodzice są jego mili , ale w ogóle nie interesują się mną ani naszą przyszłością . Moja mama już ze 100by się zapytała czemu nie ma TŻ u mnie tyle czasu , a oni nic . Powiem Wam , że nie wiem czy będę potrafiła do nich mówić mamo , tato , TŻ raczej nie będzie miał problemu jeśli chodzi o moich rodziców , już jest ich "kochane dziecko " . |
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bawcie się dobrze w weekend
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gorzej jak rodzice nie akceptuja naszego wyboru...
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to smutne.... ja z rodzicami TŻta mam super kontakt... nie rozmawiamy nie wiadomo ile, ale każda rozmowa jest bardzo przyjemna a z moimi rodzicami TŻ ma jak w bajce... sa naprawde bardzo równi i o wszystkim pogadaja i pożartują |
|
|
|
|
#3434 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje!Juz dawno nie bylismy nigdzie razem,ciesze sie,ze w koncu jedziemy!!! <jupi> Dobra zmykam pisac mgr <len>
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że nie mogę się z nimi porozumieć. Zwłaszcza z mamą niestety... rok czasu usłyszałam od niej takie słowa, że wiem jedno - nigdy ich nie zapomnę i to wcale nie w tym dobrym sensie...
|
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Frezi ale teściowie jasko wyrazili swoje zdanie? Nigdy Wam nie zaproponowali, żebyście spali razem itp. ? A może to tylko Wasza interpretacja? U mnie i u B. bardzo długo spaliśmy osobno (ze 4 lata) ale w końcu Tżta tata powiedział "Nie żartuj B. że będziesz spał w salonie, jak K. śpi u Ciebie w pokoju, po 1 to niewygodne, a po 2 dość tych szopek, i tak razem mieszkacie :P ". A moja mama kiedyś powiedziała "Zmieniłam Wam pościel." I to był ZNAK
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
yyyyyyyy nadrobiłam i nie wiem co mam napisac, moze tylko tyle że wbiłam swój żelazny zad w spodnice w która on już dawno nie wchodził
![]() Zwies skąd wiesz o wesołej kawce ??
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#3438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby TŻ mówi, że gdyby tak było to by coś rodzice komentowali a oni nic Ja to się boję jak będą kiedyś w przyszłości zaręczyny i oni będą mieli do nas przyjechać to ja sobie tego w ogóle nie mogę wyobrazić , teściu z tatą to będą mieli temat do rozmów ale mama z teściową to nie wiem , boję się tego wszystkiego ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
![]() Ja mam w szafie 2 sukienki w które mam zamiar wbić się na wesele , tylko tak się zbieram do tego odchudzania , że aż strach |
||
|
|
|
#3439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dobrze, że nie możesz sie porozumiec z mamą....Cytat:
więc subtelnie daje znać, że się nie zgadza na wspólne spanie pod ich dachem .... poza tym ona kiedyś do swojej 34 letniej córki i do jej 36 letniego męża po ślubie (tak późno brali ślub) powiedziała "no to teraz moge Wam rozłożyc wspólne łoże..." więc ja z moim w tym domu nie jestesmy wyjątkiem
|
||
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uciekam spać już , w końcu muszę się kiedyś wyspać
|
|
|
|
#3441 | |
|
Raczkowanie
|
Moi Rodzice także nie życzą sobie, żeby Tż u mnie nocował, u nich spałam 2 razy, ale jak nie było Jego Rodziców.
Szanuję ich decyzję i czekam ![]() Cytat:
gratulujęa ja oddałam dziś torbę ubrań, w których nie chodziłam od dawna i wciąż mam za dużo ubrań
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam swoich już a z tymi nie jestem bliskoCytat:
a u mnie śpimy osobno (wiadomo, każdy ma prawo w swoim domu tak zadecydować, i tak miło że rodzice go zaprosili te kilka razy na noc), u niego nigdy nie spałam a u babci też osobno ale mogliśmy siedzieć do której chcieliśmy nad filmem czy przytulać się w jednym łóżku przed pójściem spać ![]() Na pewno nie odważę się przenocować TŻta teraz w maju jak moi rodzice wyjadą bo moja teściowa to papla i mojej mamie wszystko gada nawet jak nie ma racji a poza tym wolałabym już w swoim mieszkanku go przyjmować czasem Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-04-19 o 22:43 |
||
|
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
To nie jest tak, że cały czas... tylko jeśli "ośmielę się" zrobić coś inaczej niż by sobie ona życzyła - wtedy załącza się atakowanie mnie, szantaż emocjonalny (momentami baaardzo niewybredny - aż wstyd pisać) i inne akcje. Dlatego na ogół "dla świętego spokoju" schodzę jej z drogi bo zwyczajnie nie stać mnie na to, żeby tracić nerwy we własnym domu.
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja u tż nie sypiam z nim. To już nawet nie chodzi o to, co jego rodzice myślą - ja bym się czuła z tym źle. U mnie też nie. Myślę, że to stawia w kłopotliwej sytuacji wszystkich. Problem się tylko robi - gdzie razem sypiać I dlatego trzeba wybulić 500 000 zł
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
A dokąd jedziecie? Bawcie się dobrze ![]() A u Nas śpimy ze sobą razem i ja u niego i on u mnie, w jednym łóżku nigdy nie spaliśmy osobno, jakoś to tak naturalnie wyszło, oboje rodzice nic nie komentowali, więc uznaliśmy to jako przyzwolenie. Choć niedawno dowiedziałam sie od mamy, że mój ojciec na początku kręcił nosem, tylko nic nie mówił... Ale teraz to wiadomo, jak stare małżeństwo
Edytowane przez Claris Czas edycji: 2010-04-19 o 22:49 |
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
U Mnie gdy Tż nocował spał w innym pokoju (ale to przy okazji wesel z mojej strony). Tak normalnie się jeszcze nie zdarzyło i chyba nie zdarzy.
Ja jeszcze ani razu u niego nie nocowałam, aczkolwiek miałam dwa razy proponowane. Raz po mojej studniówce (lokal był niedaleko jego domu), drugi raz w tym roku na sylwestra- ale i tak wtedy bym spała w innym pokoju. Gdy byliśmy z Moimi rodzicami na 3 dni w Zakopanym, to spaliśmy w jednym pokoju, ale na osobnych łóżkach. Rodzice w innym pokoju, ja z bratem i Tż w drugim. |
|
|
|
#3448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech po prostu bedzie dobrze![]() Cytat:
ciagle jakieś nowe przepisy wynajdujesz ![]() ![]() ja też ![]() Cytat:
gratuluje !![]() co do spania razem to ja u Tża normalnie z nim śpie i Tż u mnie też śpi ze mna w jednym łóżku ![]() ![]() Uciekam spać . Dobranoc Laseczki ![]()
![]() Edytowane przez madziamacius8786 Czas edycji: 2010-04-19 o 22:59 |
|||
|
|
|
#3449 |
|
Raczkowanie
|
co do mówienia "mamo" "tato" też chyba będziemy mieć z tym problem (oboje), ale od koleżanek, wiem że to częsty problem i najczęściej w pierwszym okresie mówi się bezosobowo
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuś, ja nie naciskam :P
Teraz to on do mnie bazgrze.
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

dziwnie mi.... TŻ prawie od godziny śpi, a ja siedzę i zamulam....
13.03.2008
lepiej żeby wyspany raczej był 

niech po prostu bedzie dobrze