|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
kupilabym jeszcze 2 testy roznych firm i umowila sie na wizyte.
|
|
#3122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Ja dzisiaj dalej w kiepskim humorze, ale przynajmniej pogoda jest ladna. No i ciagle sie martwie tym cholernym pylem z wulkanu. Pewnie nie polece do polski, strasznie mi smutno z tego powodu bo wiem jak bardzo moi rodzice chca zobaczyc mnie i brzuszek. Ale co zrobic, z natura sie nie wygra. A jak u was samopoczucia? xlaroux odczekaj jeszcze kilka dni i jak dalej nie bedzie @ to zrob kolejny test. Wg mnie nie ma sensu robic 5 testow na raz z nadzieja ze ktorys bedzie pozytywny. Musisz uzbroic sie w cierpliwosc. A jesli juz naprawde nie umiesz sie doczekac to idz na badanie krwi i wtedy wszystko bedzie jasne. Trzymam kciuki zeby wszystko bylo po twojej mysli
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witajcie kochane!!! ![]() Jakie ja miałam sny dzisiaj!!!!!!!!!! Masakra, najpierw śniło mi sie, ze się cofnełam w czasie do lat 20 XX wieku i to w Londynie!! Widziałam stary Tower Bridge i uliczki koło Tamizy, jakie to dziwne było, a co najlepsze był tam jakiś facet z którym się sexiłam i wyglądało na to, ze to był mój TŻ ale się dziwnie nazywał !!!!!!!Ja pierniczę, i wyobraźcie sobie, ze orgazm mnie obudził, tak sie wystraszyłam, bo brzuś mi siezrobiła twardy jak nie wiem i od razu panika, nic nie bolało i przeszło za chilkę, ale strachu się najadłam. Ja nie wiem, że organizm sam sobie umie wywołać, jak nei ma sexu, wkurza mnie to, przecież nie można a tu takie niespodzianki.Potem mi sie śniło, że byłam w szpitalu i czekałam na poród a tu nic i w jakiejś sali dziwnej byłam, a nadziwniejsze jest to, ze jak urodziłam to była to nowsza wersja Oli i od razu umiała mówić, tylko jakas była dziwna i jak tak prosiłam żeby mi oddali starą Olę i się udało Jakie głupoty !!!!! W dodatku w nocy duszności mnie złapały i męczyłąm się chyba z 20 min zanim oddech porządnie złapałam, widocznie na przeponę gdzies Filip ucisnął. A bidulek ma już tak mało miejsca, ze tak śmiesznie sie przeciąga, już mi nie dokucza wbijaniem nóżek![]() Skorpionku powiem Ci, ze na wszystkich lekach jakie biorę pisze tak samo o ciąży, a wiem, ze są bezpieczne, koncerny sie asekurują kochana, a ja wiem, ze moi lekarze nie dali by mi nic co by malutkiemu mogło zaszkodzić. Najwyżej zadzwoń do lekarza i powiedz co w ulotce wyczytałaś i, ze masz obawy i co on na to. I nie martw się!! Kasiu to ślicznie przytyłaś ja mam o 3 więcej niż Ty więc jestem większym hiociem nic się nie martw, szybko waga spadnie po porodzie, azakupki, no cóż, tak bywa, następnym razem obkupisz sie za wszystkie czasy!---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Karolinko super, że ta szkoła rodzenia jest taka fajna, na pewno Ci się to wszystko przyda co mówią, ja nie skorzystałabym za wiele, a poza tym, godziny naszej nam nei odpowiadaja, bo praca jest do co najmniej 18:30. Gosiu trzymam kciuki za wytrwałość, ja wiem, ze bycie taka eko mama to nie dla mnie, nie mam nerwow ani czasu, moze Ola bedzie małemu wymyślać różne rzeczy ja wymiękam, ale podziwiam za zapał
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
xlaroux a robiłaś zawsze rano ?
Idź na bete Za mną ciężka noc.. co godzine się budziłam. Wogole w nocy mam straszne bóle jak na @..
|
|
|
|
#3126 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki...
Pogoda za oknem śliczna, a ja czuję się do du.... boli mnie podbrzusze, ale teraz powinnam mieć miesiączkę.. w ostatnim cyklu tez tak było, jak był czas na @to straszne bóle podbrzusza i kręgosłupa... wzięłam no-spę, mam nadzieję, że przejdzie... miałam dzisiaj zamiar zrobić gołąbki, ale sobie odpuszczę, bo nie mam na to siły... Karolinko w przyszłym tyg. idę do mojego lekarza to zapytam co i jak z tym lekiem na sen... myślę, że faktycznie gdyby były przeciwwskazania to gin. by mi nie przepisał.... a noc miałaś naprawdę wow... pełną atrakcji... naprawdę to jest niesamowite, jak bardzo skomplikowany jest ludzki organizm.... ja myślę, że dużą rolę w tym wszystkim odgrywa też nasza psychika... mi dzisiaj też śniły się różne dziwactwa... np. , że mąż wyjechał, (nawet nie wiem gdzie), ja pojechałam go odwiedzić, a okazało się, że on mnie w tym czasie zdradził....To był dla mnie koszmarny sen .. Kasiu - kochana a nie dasz rady przesunąć tego urlopu, może sytuacja się trochę uspokoi i wtedy byś mogła spokojnie przylecieć do Polski... nie smutaj się...
|
#3127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kardashi kochana, mam nadzieję,że to nie bóle porodowe...oszczędzaj się i nic nie rób! Kasiu Ty tez masz niezłe sny ja nie wiem co ta nasza psychika tak fiksuje a ulotką naprawdę się nie martw, nawet na głupim żelazie pisze, ze brać tylko jak lekarz każe i, że w ciąży nie wiadomo czy szkodzi.Mam pytanko kochane, bo w poniedziałek jadę na tą glukozę 75g ,dopiero, bo wcześniej męzus sie nie wyrobi, a ja sama autem już nie jeżdże, ale badanie wykonuje sie do końca 28 tc a ja w środe przyszłą 29 zaczynam więc się załapię![]() Powiedzcie mi ile trzeba być na czczo przed tym badaniem? Bo ja jak wiecie mam problemy z jelitami i więcej jak 6h bez jedzenia nie mogę być, nie wiem czy to wystarczy?
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-20 o 11:36 |
||
|
|
|
#3128 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki
Ja tez miałam niespokojna noc ... tez budzę się co godzine dwie, i coś nie wiem brzuch boli dziwnie, aż się przestraszyłam ...i zaczęłam małego budzić...uspokoiłam się jak pożądnie kopnął....jakby chciał powiedzieć żebym już mu dała spokój Wogle wczoraj i dziś od rana jest strasznie spokojny.... czy taki spadek aktywności jest normalny?... w sumie to ma coraz mniej mejsca wiec mu sie nie dziwie...Idę właśnie na spotkanie z promotorem facet się nazywa Proinnsias a nazwisko tez nie łatwiejsze Breathnach ...... typowo irlandzko.... rodzice nie przewidzieli że bedzie znanym naukowcem ..... i podobno na wszelkich wyjazdach jest problem bo żadko kto potrafi wymówić jego imię... O tym też musimy pamietać wybierając imiona..... żeby dziecka nie skrzywdzić ![]() Miłego dzionka wszystkim!!!! |
|
|
|
#3129 |
|
Przyczajenie
|
zaden nie był z rana!
wiec tak dzowniłam dzisiaj do mojego lekarza, zeby sie umowic na wizyte. ale, że mieszkam poza granica kraju po prostu kazali mi przyjsc do przychodni najpierw. powiedzieli , ze zrobia badania i wtedy odesla mnie dop poloznej. w kazdym badz razie Kasiu-widze ze tez mieszkasz na wyspach . jak to byly z Toba jesli moge zapytac
|
|
|
|
#3130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to pięknie... mnie 12 tygodni temu umówili na glukozę na przyszły tydziń, czyli będę koniec 32 tygodnia.... pięknie mnie kazali zgłosić sie a 7.30 rano a od 12tej w nocy nic nie jesc i nie pić. więc wychodzi na to że 7,5 h..... ja też mdleję jak jestem głodna TZ mnie zawiezie bo bym padla gdzieś po drodze.... tyle że u mnie ten test bedzie trwał 3 h, i w sumie kłują 4 razy... W sumie to się tak troche zastanawiam czy na takim etapie coś jeszcze to da jakby się okazały wyniki złe? ale zawsze pózno niż wcale... nic spadam |
|
|
|
|
#3131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma prawo mieć leniwy dzionek i sobie wiecej pospać Tak jak i Ty Cytat:
![]() Bo z późniejszego moczu moga wychodzić własnie raz tak, raz tak Z rana powinien być najbardziej 'pewny' Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-04-20 o 11:52 |
||
|
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie zotanie Ci 8 tygodni do rozwiązania to w razie czego insuline daja od razu, mam nadzieję, że wyniki będziemy miały dobre! Dzwoniłam do innego labolatorium do Katowic i tam w sobote pobierają od 8-13 i jedziemy w tą sobotę na 8 rano i pani powiedziała, ze od kolacji mam nic nie jeść ale zjem tak koło 22 i moge wode pic, musze jakoś wytrzymać.
|
|
#3134 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chcialam sie spytac co myslicie o tym zestawie butelek TT. 70 euro to jakies 260-280zl i tam jest wiekszosc rzeczy ktore i tak bym pewnie kupila a dochodzi tam jeszcze sterylizator i laktator ktorych nie planowalam kupic ale w takiej cenie to moze warto?
http://www.mamasandpapas.com/product...702701/type-i/ |
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wiesz ja jestem zdziwiona ze taki tani jest ten zestaw bo w sklepach sam ten sterylizator chyba z dwoma butelkami kosztuje jakies 35 euro. No nic moze sie zdecyduje.
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
zestaw jest fajny, u mnie sie butelki nie sprawdzily niestety, ale tez kupowalam w zestawie chyba carol tez chciala zakupic o ile dobrze pamietam.
Ja teraz poszukuje dobrego termoopakowania bo dostalismy jedno ale szajs straszliwy, pol godziny -papu czy piciu zimne. Wiecie co, ja rozbudzalam małą na jedzenie co 3 godziny, nieraz sama juz po 2 wola, ale jak smacznie spi to chyba przestane ja budzic ;/ wczoraj w nocy tez dala troszke koncert ale i tak ja kocham najmocniej na swiecie. A to moj "najszczesliwszy" z naszym skarbem
|
|
#3139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kasiu kupij póki jest dostępny.... ta cena to pewnie pokłosie poprzedniej promocji- można było wszystkie zestawy butelek kupić za pół ceny. Ja kupiłam te dwie najmniejsze za chyba 3.99 więc jak za darmo... Nie kupowałam więcej bo jestem strasznie nastawiona na karmienie piersią A te wieksze zestawy pewnie im nie szly wiec teraz muszą trochę cene obnizyć... ale nie potrwa to pewnie za długo. |
|
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu a ten zestaw jest bez BPA?bo to dosc wazne.
|
|
#3141 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie rzeczy z TT jest bez BPA..
![]() Ja kupiłam dwie butelki te średnie z TT ![]() Te małe sa dla mnie nieporęczne strasznie Pakuje tooorbeee
|
|
|
|
#3143 |
|
Zadomowienie
|
Tak te butelki juz od lata 2008 lub 2009 produkuja bez BPA wiec tak naprawde trzeba tylko uwazac jak sie je odkupuje od kogos bo moga miec te starsze a w sklepach juz maja same BPA free
she popatrz nawet nie wiedzialam ze taka mieli promocje! Tam jest napisane ze ta promocja na stronce potrwa do 3 maja ale ludzie tez moga zaczac wykupywac... No nic pogadam dzisiaj z tz-em i albo sie zdecydujemy albo nie. A ten laktator i sterylizator jesli nie wykozystamy to zawsze mozna komus dac w prezencie lub jak Carol podpowiedziala sprzedac. No i na przesylce tez zaoszczedze bo maja darmowa dostawe do wybranego sklepu... |
|
|
|
#3144 |
|
Raczkowanie
|
ja tak mysle żeby Tz ta wyciagnąć na ostatnie zakupki (chyba blanch) ...żeby już kuić wszystko..... takie jakies mam dziwne przeczucia że powinnam się pośpieszyć....
Spadam na godzinke na wykład ... juz sie toczę a nie chodzę normalnie....a juz wejście po schodach...co 10 stopni przystanek ...masakra... |
|
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamawiaj A co do snów to powiem wam że ja też miałam jakieś dziwne i obudziłąm się wytsraszona. Śniło mi się że z sąsiedniego bloku wyskoczyła dziewczynka z 14 piętra i ja widziałam jak skacze i leci i się zabija. Szok normalnie. Strasznie się wystraszyłam. Pytałam tej położnej co była na szkole rodzenia czy jak planuje karmić piersią to czy warto kupować laktator i ona powiedziała że one są wszędzie i nawet można wypozyczyć więc nie warto kupować. Więc to chyba sobie odpuszcze. Zastanawiam się teraz nad sterylizatorem... No i musze jeszcze kupić jakieś szczotki do mycia butelek. Ehh w sumie to baaaaaaaardzo dużo muszę kupić
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
skorpionku, rzeczywiście lepiej się zapytaj o ten lek lekarza. moja babcia brała go i wiem, że działa dość mocno, wiem, że jak babcia go dawała czasem mojej mamie jak nie mogła zasnąć, to spała do południa, tak silnie na nią działał, zresztą sam fakt że to lek na receptę.... ja bym na twoim miejscu brała ziołowe leki na sen, a nie takie gówno. ale oczywiście zapytaj lekarza.
carolku, no stara baba jesteś za przeproszeniem, a się dziwisz, że senny orgazm miałaś jak seksu nie masz od kilku miesięcy ![]() kasiu, naprawdę dobra cena tego zestawu, ja chyba też się skuszę na te TT, chociaż nie wiem czy nie kupić ze 2 na razie bo nie wiem czy mi się cały zestaw przyda... jak coś to dokupię. darusiu, mała jest śliczniusia. ja powiedziałam TŻ-towi że na narodziny dzidziusia ma mi kupić nowy aparat, mniejszy taki żebym mogła ciągle foty maluszkowi cykać ![]() kardashi, pakuj się pakuj kobito, bo czas biegnie nieubłaganie.. a tak to już będziesz miała głowę spokojną. a co do muzyki ja też niedługo zacznę puszczać bejbikowi na słuchawkach, na razie mu śpiewam. a jak już zacznie mnie kopać, to przynajmniej będę wiedziała czy mu się podoba czy mam raczej przestać zawodzić
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez jej ciagle robie zdjecia
![]() zalaczam tez najszczesliwszego na swiecie jak to on mowi
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Powrocilam
![]() Premiera byla super! Odebrałam wyniki i leukocyty sa 1-2 w polu widzenia....nie wiem czy to mozliwe, zeby w ciagu 3 dni ak sie zmienily wyniki?Mialam 20-25. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
nie wszystkie kardashi, wczesniej byla produkcja z BPA i niektore sklepy jeszcze wystawiaja;/ na allegro rowniez mozna spotkac bez wiec lepiej obserwowac
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

!!!!!!!Ja pierniczę, i wyobraźcie sobie, ze orgazm mnie obudził, tak sie wystraszyłam, bo brzuś mi siezrobiła twardy jak nie wiem i od razu panika, nic nie bolało i przeszło za chilkę, ale strachu się najadłam. Ja nie wiem, że organizm sam sobie umie wywołać, jak nei ma sexu, wkurza mnie to, przecież nie można a tu takie niespodzianki.
nic się nie martw, szybko waga spadnie po porodzie, azakupki, no cóż, tak bywa, następnym razem obkupisz sie za wszystkie czasy!