|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Ja jade zaraz po pania z Ukrainy do okien. Spotykam sie z nia w promenadzie a tam burger king i krazki cebulowe!! Ah 2 dni pod rzad co za rospusta.
Nie opowiadalam wam o mojej glukozie wczoraj. U mnie wygladalo to masakrycznie bo ja sie boje kłujki strasznie. Najpierw ukula mnie w palec, aby sprawdzic czy mi glukoza nie zaszkodzi, czy mam cukier ok, pozniej z zyly, wypilam glukoze(myslalam, ze gorsza bedzie wcale nie takie slodkie) i po 1h znowu klujka poprosilam aby byla z drugiej reki i co ona mi igle w zyle a tam nic nie leci, zaczela mi majstrowac bolalo bardzo, nie udalo sie wiec musiala z drugiej reki tej co byla kluta juz ja tam prawie zeszlam ![]() Mam nadzieje, ze wyniki beda ok bo nie wyobrazam sobie znow tych kłujek juz wole porod od tego ;P |
|
|
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Dzień dobry,
zaplanowałam na dzisiaj sporo spraw... Już wiem, że będzie ciężko z realizacją wszystkich planów Wstałam z pozytywnym nastawieniem Wycisnęłam sok z pomarańczy, zrobiłam sałatkę na śniadanie, piję herbatkę Za chwilę przygotuję kawkę (inkę) i coś słodkiego Męczy mnie trochę katar zastanawiam się czy to nie jest od jakiś pyłków.. HmmmmM wczoraj powiesił kilka szafek w sypialni. Oczywiście już sąsiad z dołu pukał łyżeczką w ścianę Niby kiedy mymy to zrobić?? M wraca z pracy o 17:30 i wtedy zaczyna wiercić. Zostało jeszcze kilka półek do powieszenia więc dzisiaj będzie powtórka z rozrywki Wyciągnęłam wczoraj wszystkie ubranka dla malucha i podzieliłam je na trzy grupy: na już, na 6-9 m-cy i na jeszcze większe. Psiak chodził przerażony i tylko wąchał ubranka Czuje, że coś się święci Położyła się dosłownie na mojej nodze, tak jakby chciała powiedzieć "pamiętaj, że tu jestem" Mordka moja kochana Cytat:
To bardzo trudna sytuacja i żadna z nas nie wie jakby się zachowała. Wydaje mi się, że pogoniłabym duupka na 100%, założyła sprawę o ojcostwo i starała się ułożyć sobie życie. Rzeczywistość mogłaby być dużo trudniejsza.Może rozkleiłam się na pierwszym spotkaniu i wszystko wybaczyła??? Nie wiem. To są duże emocje, poważna sprawa,która dotyczy kilkudziesięciu najbliższych lat. ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Wysłałam listę "zakupów dla maluszka" do wszystkich osób, które przesłały mi maila Mam nadzieję, że troszeczkę Wam pomogłam
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was w ten słoneczny poranek
Mlecze już kwitną ![]() Dobra a teraz nadrabiam te 8 stron
|
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cena ok. 130 zł Załącznik 3046364 |
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
carmena ładny malutki brzuś
a z tym mieszkaniem to bym się nie łudziła zbytnio Mama Tż po rozwodzie z ojcem została z czwórką dzieci bez mieszkania, poszła na wynajem... i na swój przydział czekała 8 lat w tym czasie dzieciaki wydoroślały i już się powypowadzały no i jak przyszła jej kolej to d...pa. żabka zmobilizuj się kiedyś i wrzuć fote brzuszka ![]() lilka no ślicznie Cytat:
trzeba ostro ruszać wiesz ze tak mi sie spodobala ze chyba kupie i za calosc niedrogo....siala ta działka w Porębie ? koło Pszczyny ? Jak tak to bjuti tam jest taka...dolina muminków hehe.... ale chyba masz racje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
Hd dziekuje za liste wyprawkowa. Pozdrawiam.
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! My już po śniadanku. umówiliśmy się z Maćkiem na spacer nad Wisłą... nie wiem co z tą dziewczyną z którą się spotykał, nie wiem kim ja jestem w całej tej układance, narazie czuje się jak na przyczepkę i wcale nie jest mi z tym dobrze
|
|
#2919 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Szkoda że tyle emocji jeszcze w to wkładasz... powinnaś się odizolować od tego typa, zabiera Ci całą radość ciąży. Chce sobie z jakimiś panienkami obracać proszę bardzo... ale niech was zostawi w spokoju... |
|
|
|
|
#2920 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Traktuj Go jako ojca swojego dziecka a nie jako swojego partnera. To, że zaprosił Cię na spacer dobrze o nim świadczy ale nie nastawiaj się na nic bo może po prostu chce zachować się dojrzale i mieć kontakt z dzieckiem ... czas pokaże. |
|||
|
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
hd dziekuje bardzo za liste wyprawkowa
|
|
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
alguien tak tak jest 3 stopniowa regulacja
i z dzieciaczkami faktycznie sie wyrównało ![]() hd śliczne ciuszki roztrzepaniec przeczytaj na tym pluszu czy nie pisze czasem drobnym maczkiem ze kobiety w ciazy nie mogą bo jakiś plusz miałam(tylko nie pamietam jaki ) i tam własnie pisało.... hehe czego to nie wymysla z tymi lalkami lazurowa misiulka daj znac jak przyjda koszulki ,gatunkowo napewno dobre, ale jak rozmiarowo. Ja bede miała 3 koszule od szwagierek ale jedna z vienetty napewno kupie bo jest super gatunkowo. anuszka ładny wózek z tego co wiem piżamy niet masz wietrzyc krocze a nie w spodniuchach chodzic ![]() madziorek ładny przewijak Cytat:
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-20 o 11:57 |
|
|
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
Ale ja nie czuje potrzeby chodzenia z nim na spacer jako z ojcem dziecka... urodzi się dziecko to będzie z nim chodził na spacer... a teraz taki spacer to żaden spacer z dzieckiem i takie mówienie to mydlenie oczu...
Po za tym jeśli naprawdę jest z tą Olą to jak to ma wyglądać w pon śr i pt będzie się spotykał ze mną a w resztę dni z nią... w jeden dzień przyjdzie do domu ze mną w drugi z nią... no przecież to jest chore... ja mając świadomość że taka sytuacja może mieć miejsce nie chce w tym uczestniczyć to chyba normalne
|
|
#2924 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
ja mam jedna butelke z lovi i jest wyprodukowana w polsce a druga z nuka i ona jest wyprodukowana w niemczech ![]() super ze posciel na zywo tez jest taka sliczna Cytat:
![]() a co do grzebyczka czy szczotki to ja mam to i to taki zestaw kupilam ![]() Cytat:
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
Z nerwów nie mogę jeść, mdli mnie... wpycham w siebie trochę płatków z mlekiem ale jakoś mi nie idzie...
|
#2926 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
HD ślicznie dziękuję
|
|
|
|
#2928 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anoxa hehe faktycznie mały szaleje w brzuszku ![]() Cytat:
marta chyba też tak miała...
|
||
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa nie mozesz sie martwic!! mysl o dzidzi!!
kashha a ja mysle ze powinnas robic to co podpowiada ci serduszko...
|
#2931 |
|
BAN stały
|
A mi się nic nie chce.... idę chyba na spacer... słoneczko piękne jest.
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Nareszcie was nadrobiłam
![]() Laski co z tymi telefonami ? hd, niezawsze, anoxa ???jesteście tu codziennie i na bieżąco.... Chciałabym już mieć telefon w razie czego do jakiejś ochotniczki |
|
|
|
#2933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ta koleżanka robiła pod tym kątem konkretne badania? Z macicą podwójną jest tak, że tylko niedrożne jajowody mogą powodować niemożność zajścia w ciążę. Poza tym jest ona w pełni sprawna. Tyle, że podwójna .Cytat:
Poza tym dziecko nie zawsze od razu potrafi odpowiednio ssać i może się okazać, że pokarm będzie mało odżywczy. A dodatkowo może okaże się, że dziecko woli butelkę? To już wolę podawać mu własny pokarm niż sztuczny. I kociamborek zniknęła. Trochę było... Na pewno za dużo.
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ja wam moge w razie "w" swoj napisac bede rezerwowa a na glowna proponuje niezawsze
510 354 994 ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- dzidzi kociamberek chyba do holandii wrocila i pewnie nie ma dla nas czasu a moj mezus jutro wraca !!!!!!!!!
|
#2935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
hd dziękuję baaaardzo za maila!!! bardzo mi pomogłaś, bo mój mąż przed rozpoczęciem zakupów kazał mi zrobić właśnie taką listę
chyba w środę przejedziemy się do starych babic do hurtowni i zrobimy większość zakupów...nie ma na co czekać.
|
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem się nie odzywam, ale na forum jestem praktycznie cały czas i czytam wszystkie posty na bieżąco.
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
dobra moje kochane wizazanki ja musze uciekac prosze mi tu za duzo nie pisac bo bede dopiero wieczorkiem
|
#2939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To było we wtorek - równy tydzień temu! A ja na prawej ręce dalej mam sińca jakbym usiłowała sobie żyły na wierzch wypruć.Cytat:
Działka jest w Porębie między Siewierzem a Zawierciem. Kocham to miejsce i chciałabym bardzo by było moje Fakt, że za kasę i pożyczkę rodziców ale nikt ich nie zmusza a mój ojciec oczywiście "wnuczusiowi" ![]() Cytat:
Musisz rozgraniczyć gdzie jest on jako ojciec a gdzie jako Twój partner. Może po częsci rodzice mu przegadali, może Twoje rozmowy coś dały, może sam dojrzał, a może nawet ta dziewczyna ogarnęła mu w głowie by skoro dziecko zrobił to się nim zainteresował. I nie rozumiem że ta sytuacja jest chora. Wielu ludzi się rozchodzi mając już dzieci, wtedy i tatuś i mamusia szukają sobie nowych partnerów i dziecko ma świadomość, że rodzice się nie kochają a łączy ich jedynie wspólna miłość do niego. Piszesz, że jak dziecko ma zaakceptować tamtą laskę, ano tak samo jak i zaakceptuje Twojego chłopaka, męża czy partnera, którego prędzej czy później sobie znajdziesz. Twój ex skoro nie miał ochoty być z Tobą to odszedł i znalazł sobie nową dziewczynę, to, że okazało się, że jesteś w ciąży nie zmieniło niczego, przecież nie można faceta "łapać" na dziecko. Miał wrócić do ciebie i udawać, że jest szczęśliwy bo wyszło jak wyszło? Ja rozumiem Twój ból bo chciałabyś małemu/małej stworzyć " normalny " dom, dla dziecka, które świat poznaje wszystko co je otacza jest normalne i naturalne. Nie chcę Ciebie tutaj atakować broń boże ale uważam, że nie do końca wiesz czego od niego oczekujesz a jeśli wiesz to chyba zbyt wiele wymagasz, skoro nie chce być z Tobą nie znaczy, że ma nie być z dzieckiem.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
no to poszalałyście
![]() rozmawiałam w pracy jeszcze na temat tego wniosku i mam mętlik w głowie. z moim też gadałam co sądzi i sam nie wie jak to rozegrać, mam czas do poniedziałku, bo w piątek o 14 mam wizytę (połówkowe teraz popijam kawkę i nastawiam się psychicznie do pójścia do pracy a tak mi się chce choćby wcale dzisiaj zrobiłam wymiary ciała z ciekawości, zatem: brzuch (w pępku)-94 ( )biodra-98 ( )biust-100 ( jak na razie dalej kilo na plusie ![]() no i kupiłam sobie wreszcie stanik ). Matka mi powiedziała że zrobiłam błąd, bo mogłam od razu D kupić, ale jak wzięłam D do ręki to się przeraziłam i wzięłam dopasowane C. Nie umiem tak OD JUŻ się przyzwyczaic do o tyle większej miseczki Wy tu piszecie o jakiś H czy tam E (na tej stronie mi wyszło HH) ale to na targu nie ma takich rozmiarówek. papeteria pocieszyłaś mnie z tego co wiem to teraz wyszły przepisy że od dnia złożenia wniosku czeka się 3 lata max, a później już MUSZĄ znaleźć mieszkanie. usłyszałam po prostu że znajomy dostał po 3 miesiącach i się chyba za bardzo napaliłam ![]() kashha ja bym również się źle czuła jakbym była tą 'drugą' i wcale Ci się nie dziwię, że masz do niego jakieś 'anty'. Ciężko mi doradzić, bo fajnie się tak stoi z boku i komentuje, a sama bym pewnie miała problemy co zrobić. Ja pewnie miałabym tak wielki żal że nie dopuściłabym go do siebie i do dziecka w żaden sposób i po czasie okazało by się dopiero czy zrobiłam błąd czy nie. mam wybuchowy charakter i dobrą pamięć jeśli chodzi o krzywdy, więc nie wiem czy jestem dobrym przykładem do dawania rad
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-20 o 12:34 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

Wycisnęłam sok z pomarańczy, zrobiłam sałatkę na śniadanie, piję herbatkę
Za chwilę przygotuję kawkę (inkę) i coś słodkiego
Niby kiedy mymy to zrobić?? M wraca z pracy o 17:30 i wtedy zaczyna wiercić. Zostało jeszcze kilka półek do powieszenia więc dzisiaj będzie powtórka z rozrywki 
trzeba ostro ruszać
ale chyba masz racje

.
a tak mi się chce choćby wcale
)
Wy tu piszecie o jakiś H czy tam E (na tej stronie mi wyszło HH) ale to na targu nie ma takich rozmiarówek.