Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-20, 09:41   #2911
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Ja jade zaraz po pania z Ukrainy do okien. Spotykam sie z nia w promenadzie a tam burger king i krazki cebulowe!! Ah 2 dni pod rzad co za rospusta.
Nie opowiadalam wam o mojej glukozie wczoraj. U mnie wygladalo to masakrycznie bo ja sie boje kłujki strasznie. Najpierw ukula mnie w palec, aby sprawdzic czy mi glukoza nie zaszkodzi, czy mam cukier ok, pozniej z zyly, wypilam glukoze(myslalam, ze gorsza bedzie wcale nie takie slodkie) i po 1h znowu klujka poprosilam aby byla z drugiej reki i co ona mi igle w zyle a tam nic nie leci, zaczela mi majstrowac bolalo bardzo, nie udalo sie wiec musiala z drugiej reki tej co byla kluta juz ja tam prawie zeszlam
Mam nadzieje, ze wyniki beda ok bo nie wyobrazam sobie znow tych kłujek juz wole porod od tego ;P

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 09:56   #2912
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Dzień dobry,
zaplanowałam na dzisiaj sporo spraw... Już wiem, że będzie ciężko z realizacją wszystkich planów

Wstałam z pozytywnym nastawieniem Wycisnęłam sok z pomarańczy, zrobiłam sałatkę na śniadanie, piję herbatkę Za chwilę przygotuję kawkę (inkę) i coś słodkiego

Męczy mnie trochę katar zastanawiam się czy to nie jest od jakiś pyłków.. Hmmmm

M wczoraj powiesił kilka szafek w sypialni. Oczywiście już sąsiad z dołu pukał łyżeczką w ścianę Niby kiedy mymy to zrobić?? M wraca z pracy o 17:30 i wtedy zaczyna wiercić. Zostało jeszcze kilka półek do powieszenia więc dzisiaj będzie powtórka z rozrywki

Wyciągnęłam wczoraj wszystkie ubranka dla malucha i podzieliłam je na trzy grupy: na już, na 6-9 m-cy i na jeszcze większe. Psiak chodził przerażony i tylko wąchał ubranka Czuje, że coś się święci Położyła się dosłownie na mojej nodze, tak jakby chciała powiedzieć "pamiętaj, że tu jestem" Mordka moja kochana

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wiecie co, latwo sobie nam tak gdybac co by bylo gdyby to mnie spotkalo. Dobrze, ze krzywda budzi w nas takie emocje, gorzej jakbysmy ja tolerowaly i dawaly przyzwolenie, ale nie wiemy jakbysmy sie zachowaly gdybysmy to my sie znalazly na Kashy miejscu. To jest trudna sytuacja, tak jej tz okazal sie tchorzem i wielkim, ale to wielkim dupkiem, to jest oczywiste. Niestety jak widac Kasha jeszcze cos do niego czuje i nosi jego dziecko, nie mozna tak poprostu przejsc do porzadku dziennego, przestac kochac itp, bo jak same wiecie kocha sie bez wzgledu na wszystko, na dobre i na zle i to nie jest takie proste po prostu sie odciac i odizolowac dzidzie od niego. Ja w zlosci tez bym nie chciala widziec takiego palanta co zostawia mnie w ciazy, ale wiem ze w każdą noc spędzaną samotnie bym tesknila ogromnie i jednoczesnie nienawidzila. Z kazda rozmowa bym sie ludzila, ze moze zmieni zdanie, siebie... przeciez kiedys taki nie byl, pozniej by przychodzila rzeczywistosc i bym tylko myslala jak mu zrobic na zlosc aby o on cierpial jak i ja. To nie jest proste, dlatego nie mozna tez jednoznacznie powiedziec Kashy co robic. Przede wszystkim nie nalezy nastawiac sie, ze wroci, bo zaufanie juz stracil, czas pokaze jakim bedzie ojcem i czy w ogole nim bedzie.
zgadzam się z niezawsze.

To bardzo trudna sytuacja i żadna z nas nie wie jakby się zachowała. Wydaje mi się, że pogoniłabym duupka na 100%, założyła sprawę o ojcostwo i starała się ułożyć sobie życie. Rzeczywistość mogłaby być dużo trudniejsza.Może rozkleiłam się na pierwszym spotkaniu i
wszystko wybaczyła??? Nie wiem. To są duże emocje, poważna sprawa,która dotyczy kilkudziesięciu najbliższych lat.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Wysłałam listę "zakupów dla maluszka" do wszystkich osób, które przesłały mi maila
Mam nadzieję, że troszeczkę Wam pomogłam

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 10:10   #2913
papeteria
Zakorzenienie

Witam was w ten słoneczny poranek Mlecze już kwitną
Dobra a teraz nadrabiam te 8 stron
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 10:11   #2914
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

I dziś się popłakałam, bo bardzo boję się porodu (cesarki). Tak bardzo się boję komplikacji...Lekarza słabo znają przypadki takie jak mój i na prawdę nie wiem jak to będzie... Przeraża mnie to .
Strasznie to jest dobijające. Co lekarz, to inna teoria.
Ufam swojemu, ale co z tego, skoro on porodów nie odbiera?
kochana, będzie dobrze MUSI BYĆ

Stary 2010-04-20, 10:24   #2915
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

dziewczyny kupujecie laktator? zastanawiam sie i chyba kupie bo z tt znalazlam na allegro reczny za 70zl nie wiem ile w sklepach kosztuja ale sprawdze a w suumie przy nawale pokarmu mozna sobie ulzyc
mam lovi ręczny. Zakładam, że będę karmiła ale zawsze sie przyda takie urządzenie
Cena ok. 130 zł
Załącznik 3046364

Stary 2010-04-20, 10:51   #2916
papeteria
Zakorzenienie

carmena ładny malutki brzuś
a z tym mieszkaniem to bym się nie łudziła zbytnio ale oczywiście spróbować możesz.
Mama Tż po rozwodzie z ojcem została z czwórką dzieci bez mieszkania, poszła na wynajem... i na swój przydział czekała 8 lat w tym czasie dzieciaki wydoroślały i już się powypowadzały no i jak przyszła jej kolej to d...pa.
żabka zmobilizuj się kiedyś i wrzuć fote brzuszka
lilka no ślicznie
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Kurde dziewczyny jaka ja jestem rozpiep...rzona. Nad niczym nie mogę się skupić, nic mi się nie chce, tyle rzeczy jest do kupienia, a ja mam mętlik w głowie. Wy już tyle macie Chyba kopa porządnego potrzebuję.
mam to samo trzeba ostro ruszać
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ja znów stawiam na KRÓWKĘ
wiesz ze tak mi sie spodobala ze chyba kupie i za calosc niedrogo....
siala ta działka w Porębie ? koło Pszczyny ? Jak tak to bjuti tam jest taka...dolina muminków hehe....
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Tak jakby spać na pomidorze i liczyć, ze się nie rozkibści xD
ale chyba masz racje
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mnie od kilku nocek śnią się moi byli faceci. Wszyscy Ci, którzy byli dla mnie znaczący.
Co noc inny. To jest trauma.
to ilu ich było
Stary 2010-04-20, 10:55   #2917
alutka78
Rozeznanie

Hd dziekuje za liste wyprawkowa. Pozdrawiam.
Stary 2010-04-20, 10:57   #2918
kashha
Zadomowienie

Dzień dobry! My już po śniadanku. umówiliśmy się z Maćkiem na spacer nad Wisłą... nie wiem co z tą dziewczyną z którą się spotykał, nie wiem kim ja jestem w całej tej układance, narazie czuje się jak na przyczepkę i wcale nie jest mi z tym dobrze

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:04   #2919
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Dzień dobry! My już po śniadanku. umówiliśmy się z Maćkiem na spacer nad Wisłą... nie wiem co z tą dziewczyną z którą się spotykał, nie wiem kim ja jestem w całej tej układance, narazie czuje się jak na przyczepkę i wcale nie jest mi z tym dobrze
Kochana moim zdaniem trzeba rozgraniczyć tu pewną rzecz... ojcem Twojego dziecka jest i owszem, ale partnerem nie wątpię aby coś się zmieniło.
Szkoda że tyle emocji jeszcze w to wkładasz... powinnaś się odizolować od tego typa, zabiera Ci całą radość ciąży.
Chce sobie z jakimiś panienkami obracać proszę bardzo... ale niech was zostawi w spokoju...
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:16   #2920
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba nie rozumiem tego zamieszania wśród butelek.. wiem że powinny być bez BPA czy jak to tam się nazywało.. a chyba kształt to obojętny? Nie ma chyba lepsza, gorsza tak naprawdę bo przy karmieniu to chyba najistotniejszy jest smoczek
Tak jak z cycem mamusiowym, nie ważne czy duży, mały, kształtny czy nie byle by końcówa się nadawała do ssania.

Jeśli jest jeszcze coś istotnego to chętnie się doinformuję
ja też tak uważam, planuję karmić piersią więc nie kupuję butelek w dużych ilościach, tym bardziej, że przez 1 msc nic się dziecku poza cycem nie daje... wiadomo że trzeba mieć na wszelki wypadek jakby były problemy z laktacją ale to wystarczy mi na razie 1-2 butelki 125ml... z tego co widzę po mojej siostrzenicy to dopiero w 5 msc siostra kupiła jej większy rozmiar

Cytat:
Ja kupiłam zestaw tak zwany startowy z Aventu
Bez BPA z systemem antykolkowym

http://www.allegro.pl/item991880017_..._promocja.html

Dwie małe, dwie duże i milion smoczków o różnych przepływach, dodatkowo szczoteczka do czyszczenia i smoczek do cyckania
fajny ten zestaw, też słyszałam że avent najlepszy bo ponoć dziecko się nie krztusi i nie zalewa...

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie i Brzusie

Noc była ciężka. Budziłam się kilka razy i nie mogłam zasnąć. Przed snem myślałam o tym co chciałabym Mu powiedzieć i jak ujęłabym to w słowa i potem oczywiście mi się śnił...
Wiecie, tak wczoraj rozmawiałam z tą koleżanką, która przyszła do mnie wieczorem i w tej rozmowie doszłam do wniosku, że dopiero teraz wiem jak to jest kogoś naprawdę kochać. Byliśmy ze sobą ponad 7 lat, codziennie mieliśmy ze sobą kontakt i jakoś się tego nie czuło, bo to była po prostu codzienność...

A teraz lecę się wykąpać, bo nie wiem o której zadzwoni, no i na 18:20 mam wizytę więc potem się tylko odświeżę i będę gotowa.
kochana powodzenia

Cytat:
Traktuj Go jako ojca swojego dziecka a nie jako swojego partnera. To, że zaprosił Cię na spacer dobrze o nim świadczy ale nie nastawiaj się na nic bo może po prostu chce zachować się dojrzale i mieć kontakt z dzieckiem ... czas pokaże.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:21   #2921
bajka1807
Zakorzenienie

hd dziekuje bardzo za liste wyprawkowa wlasnie zaznaczam co juz mam.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:28   #2922
papeteria
Zakorzenienie

alguien tak tak jest 3 stopniowa regulacja
i z dzieciaczkami faktycznie sie wyrównało
hd śliczne ciuszki
roztrzepaniec przeczytaj na tym pluszu czy nie pisze czasem drobnym maczkiem ze kobiety w ciazy nie mogą bo jakiś plusz miałam(tylko nie pamietam jaki ) i tam własnie pisało....
hehe czego to nie wymysla z tymi lalkami
lazurowa
misiulka daj znac jak przyjda koszulki ,gatunkowo napewno dobre, ale jak rozmiarowo.
Ja bede miała 3 koszule od szwagierek ale jedna z vienetty napewno kupie bo jest super gatunkowo.
anuszka ładny wózek
z tego co wiem piżamy niet
masz wietrzyc krocze a nie w spodniuchach chodzic
madziorek
ładny przewijak
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
weszłam na internet, sprawdziłam co trzeba zabrać do szpitala, i wg listy się pakowałam... jeszcze dziewczynom na wizażu napisałam, że zaczął się poród i jadę do szpitala

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-20 o 11:57
Stary 2010-04-20, 11:30   #2923
kashha
Zadomowienie

Ale ja nie czuje potrzeby chodzenia z nim na spacer jako z ojcem dziecka... urodzi się dziecko to będzie z nim chodził na spacer... a teraz taki spacer to żaden spacer z dzieckiem i takie mówienie to mydlenie oczu...
Po za tym jeśli naprawdę jest z tą Olą to jak to ma wyglądać w pon śr i pt będzie się spotykał ze mną a w resztę dni z nią... w jeden dzień przyjdzie do domu ze mną w drugi z nią... no przecież to jest chore... ja mając świadomość że taka sytuacja może mieć miejsce nie chce w tym uczestniczyć to chyba normalne

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:36   #2924
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
U nas w USA Dr Brown's jest chyba najbardziej popularny jesli chodzi o butelki. I jesli sie nie myle, to amerykanska firma, smoczki robia jedynie w Niemczech. Ja takie butelki nabylam, wiem za Basia84 tez takie ma. Dla mnie baaaardzo istotna kwestia byl fakt, ze sa one produkowane w USA, nie w Chinach jak cala reszta butelek. W tym Avent. Co jak co, ale butelki BPA produkowane w Chinach - dla mnie to zadna gwarancja jakosci i zachowania standardow...

Kupilam dzis ta posciel, ktora Wam pokazywalam Na zywo jest tak samo przesliczna
I jeszcze poduszke-rogal do karmienia.

ja mam jedna butelke z lovi i jest wyprodukowana w polsce a druga z nuka i ona jest wyprodukowana w niemczech
super ze posciel na zywo tez jest taka sliczna

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
alguien masz racje ja tez mam butelki Dr Browns 4 male i 6 duzych taki komplet kupilam. rogala do karmienia tez mam i do tego dokupilam poszewke. smoczki kupilam 4. 2 aventu a 2 jakies inne. i laktator tez mam aventu, alektryczny ale to akurat kupilam na promocji i bardziej patrzylam na cene niz na firme...
hmm dalej mi brakuje obcinaczki, gruszki i co jest lepsze grzebieg czy mieciutka szczotka dla dziecka? i chyba wszystko juz bedziemy miec. a ubranek juz mamy do roku
ciekawe jakie butelki kupila/kupi kasandra
kassandra tez z tego co pamietam kiedys pisala o dr browns'ie
a co do grzebyczka czy szczotki to ja mam to i to taki zestaw kupilam

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Biedne dziecko.

Mnie meczy zgaga po pomidorach, zaopatrzylam sie w migdaly. Od razu zgaga znika. Polecam.
a mi nie pomagaja jak juz mnie ostro meczy to biore rennie bo moga go stosowac kobiety w ciazy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:44   #2925
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Z nerwów nie mogę jeść, mdli mnie... wpycham w siebie trochę płatków z mlekiem ale jakoś mi nie idzie...
Stary 2010-04-20, 11:45   #2926
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Ale ja nie czuje potrzeby chodzenia z nim na spacer jako z ojcem dziecka... urodzi się dziecko to będzie z nim chodził na spacer... a teraz taki spacer to żaden spacer z dzieckiem i takie mówienie to mydlenie oczu...
Po za tym jeśli naprawdę jest z tą Olą to jak to ma wyglądać w pon śr i pt będzie się spotykał ze mną a w resztę dni z nią... w jeden dzień przyjdzie do domu ze mną w drugi z nią... no przecież to jest chore... ja mając świadomość że taka sytuacja może mieć miejsce nie chce w tym uczestniczyć to chyba normalne
Moim zdaniem powinnaś przestać się z nim spotykać bo to i tak nic nie daje.
Stary 2010-04-20, 11:50   #2927
Xawmeli
Rozeznanie

HD ślicznie dziękuję
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 11:51   #2928
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Z nerwów nie mogę jeść, mdli mnie... wpycham w siebie trochę płatków z mlekiem ale jakoś mi nie idzie...

to może kasza na mleku... jakiś owoc...
Stary 2010-04-20, 11:53   #2929
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ok, ja spadam spać.. Łucja mnie właśnie rozbroiła. Leży w łóżku, światło zgaszone, a ona nagle mi mówi: "Jak wyglądam mama", widzę w ciemności, że włosy jakieś dziwne... patrzę na to dziecko, świecę światło, a ona sobie wylała ponad pół butelki herbatki na głowę... i to nie odkręciła butelki, a przez maleńką dziurkę w smoczku tak sobie lała... głowa mokra, klejąca, poduszka mokra, do prania, klejąca... piżamka też do wymiany. Masakra! I jeszcze jak jej się pytam dlaczego tak zrobiła, ona do mnie hasło: Musiałam!
Teraz leży i sobie śpiewa: aaa kotki dwa, szaro bure obydwa...
A chwilę wcześniej mi mówi: Ja to jestem boska!
Wymiękam

anoxa hehe faktycznie mały szaleje w brzuszku
Cytat:

kurcze zauwazylam ze po czarnym chlebie mam zgage dzisiaj jadlam na sniadanie i caly dzien mnie meczy...
no ja też marta chyba też tak miała...
Stary 2010-04-20, 11:54   #2930
anoxa
Zakorzenienie

lazurowa nie mozesz sie martwic!! mysl o dzidzi!!

kashha a ja mysle ze powinnas robic to co podpowiada ci serduszko...
Stary 2010-04-20, 11:57   #2931
Zuziunia
BAN stały

A mi się nic nie chce.... idę chyba na spacer... słoneczko piękne jest.
Stary 2010-04-20, 12:01   #2932
papeteria
Zakorzenienie

Nareszcie was nadrobiłam
Laski co z tymi telefonami ? hd, niezawsze, anoxa ???jesteście tu codziennie i na bieżąco....
Chciałabym już mieć telefon w razie czego do jakiejś ochotniczki
Stary 2010-04-20, 12:08   #2933
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia musisz byc dobrej mysli mysle ze oni wiedza co robia teraz trzeba sie cieszyc ze udalo sie utzrymac ciaze a z ta kolezanka to jej ginek powiedzial ze albo bedzie miala problemy z zajsciem (co sie sprawdzilo) albo z donoszeniem (oby nie)
No ja dwie ciąże straciłam, ale mogę przypuszczać, że wcale nie przez wadę.
Czy ta koleżanka robiła pod tym kątem konkretne badania?
Z macicą podwójną jest tak, że tylko niedrożne jajowody mogą powodować niemożność zajścia w ciążę. Poza tym jest ona w pełni sprawna. Tyle, że podwójna .

Cytat:

dziewczyny kupujecie laktator? zastanawiam sie i chyba kupie bo z tt znalazlam na allegro reczny za 70zl nie wiem ile w sklepach kosztuja ale sprawdze a w suumie przy nawale pokarmu mozna sobie ulzyc
Koniecznie. Na początku bardzo ciężko jest się dopasować razem z dzieckiem do momentu, kiedy pokarm jest naprodukowany.
Poza tym dziecko nie zawsze od razu potrafi odpowiednio ssać i może się okazać, że pokarm będzie mało odżywczy.
A dodatkowo może okaże się, że dziecko woli butelkę? To już wolę podawać mu własny pokarm niż sztuczny.

Cytat:
cos nam sie marta ostatnio nie odzywa??
I kociamborek zniknęła.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
to ilu ich było
Trochę było... Na pewno za dużo.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 12:10   #2934
anoxa
Zakorzenienie

dobra ja wam moge w razie "w" swoj napisac bede rezerwowa a na glowna proponuje niezawsze

510 354 994

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

dzidzi kociamberek chyba do holandii wrocila i pewnie nie ma dla nas czasu

a moj mezus jutro wraca !!!!!!!!!
Stary 2010-04-20, 12:12   #2935
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Nareszcie was nadrobiłam
Laski co z tymi telefonami ? hd, niezawsze, anoxa ???jesteście tu codziennie i na bieżąco....
dobrze mówisz

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
dobra ja wam moge w razie "w" swoj napisac bede rezerwowa a na glowna proponuje niezawsze

510 354 994

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

dzidzi kociamberek chyba do holandii wrocila i pewnie nie ma dla nas czasu

a moj mezus jutro wraca !!!!!!!!!
o super juz zapisuje
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 12:15   #2936
agravka
Wtajemniczenie

hd dziękuję baaaardzo za maila!!! bardzo mi pomogłaś, bo mój mąż przed rozpoczęciem zakupów kazał mi zrobić właśnie taką listę chyba w środę przejedziemy się do starych babic do hurtowni i zrobimy większość zakupów...nie ma na co czekać.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 12:21   #2937
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Nareszcie was nadrobiłam
Jakby coś ja mogę podać swój.
Czasem się nie odzywam, ale na forum jestem praktycznie cały czas i czytam wszystkie posty na bieżąco.
Stary 2010-04-20, 12:26   #2938
anoxa
Zakorzenienie

dobra moje kochane wizazanki ja musze uciekac prosze mi tu za duzo nie pisac bo bede dopiero wieczorkiem
Stary 2010-04-20, 12:31   #2939
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja jade zaraz po pania z Ukrainy do okien. Spotykam sie z nia w promenadzie a tam burger king i krazki cebulowe!! Ah 2 dni pod rzad co za rospusta.
Nie opowiadalam wam o mojej glukozie wczoraj. U mnie wygladalo to masakrycznie bo ja sie boje kłujki strasznie. Najpierw ukula mnie w palec, aby sprawdzic czy mi glukoza nie zaszkodzi, czy mam cukier ok, pozniej z zyly, wypilam glukoze(myslalam, ze gorsza bedzie wcale nie takie slodkie) i po 1h znowu klujka poprosilam aby byla z drugiej reki i co ona mi igle w zyle a tam nic nie leci, zaczela mi majstrowac bolalo bardzo, nie udalo sie wiec musiala z drugiej reki tej co byla kluta juz ja tam prawie zeszlam
Mam nadzieje, ze wyniki beda ok bo nie wyobrazam sobie znow tych kłujek juz wole porod od tego ;P
Kochana, jak czytałaś może moją relację to ja miałam to samo a nawet gorzej bo mnie kłuli na czczo z prawej, po godzinie też z prawej z tej samej żyły, więc już bolało, po dróch godzinach inny koleś też z prawej z tej samej żyły - krew nie leciała, to z drugiej żyły - też nic nie leciało, zażartowałam, ze już mi tyle krwi odessali, że nie ma co lecieć xD ale posikana byłam ze strachu bo dla mnie igła to jakby mi mieli rękę na żywca ucinać, dopiero wtedy wybłagałam go by z drugiej ręki mi pobrał i poleciało To było we wtorek - równy tydzień temu! A ja na prawej ręce dalej mam sińca jakbym usiłowała sobie żyły na wierzch wypruć.
Cytat:
carmena ładny malutki brzuś
a z tym mieszkaniem to bym się nie łudziła zbytnio ale oczywiście spróbować możesz.
Mama Tż po rozwodzie z ojcem została z czwórką dzieci bez mieszkania, poszła na wynajem... i na swój przydział czekała 8 lat w tym czasie dzieciaki wydoroślały i już się powypowadzały no i jak przyszła jej kolej to d...pa.
żabka zmobilizuj się kiedyś i wrzuć fote brzuszka
lilka no ślicznie

mam to samo trzeba ostro ruszać

wiesz ze tak mi sie spodobala ze chyba kupie i za calosc niedrogo....
siala ta działka w Porębie ? koło Pszczyny ? Jak tak to bjuti tam jest taka...dolina muminków hehe....

ale chyba masz racje

to ilu ich było
Niiieee Działka jest w Porębie między Siewierzem a Zawierciem. Kocham to miejsce i chciałabym bardzo by było moje Fakt, że za kasę i pożyczkę rodziców ale nikt ich nie zmusza a mój ojciec oczywiście "wnuczusiowi"
Cytat:
Ja już chyba nie rozumiem. Najpierw mówisz, że się mało interesuje jako ojciec dziecka... teraz chce iść na spacer to piszesz, że po co teraz, że będzie chodził jak dziecko się urodzi. No to wychodzi na to, ze wcale nie musi się interesować dzieckiem póki jest nienarodzone, tak wynika z tego postu.
Musisz rozgraniczyć gdzie jest on jako ojciec a gdzie jako Twój partner.
Może po częsci rodzice mu przegadali, może Twoje rozmowy coś dały, może sam dojrzał, a może nawet ta dziewczyna ogarnęła mu w głowie by skoro dziecko zrobił to się nim zainteresował.
I nie rozumiem że ta sytuacja jest chora. Wielu ludzi się rozchodzi mając już dzieci, wtedy i tatuś i mamusia szukają sobie nowych partnerów i dziecko ma świadomość, że rodzice się nie kochają a łączy ich jedynie wspólna miłość do niego.
Piszesz, że jak dziecko ma zaakceptować tamtą laskę, ano tak samo jak i zaakceptuje Twojego chłopaka, męża czy partnera, którego prędzej czy później sobie znajdziesz.
Twój ex skoro nie miał ochoty być z Tobą to odszedł i znalazł sobie nową dziewczynę, to, że okazało się, że jesteś w ciąży nie zmieniło niczego, przecież nie można faceta "łapać" na dziecko. Miał wrócić do ciebie i udawać, że jest szczęśliwy bo wyszło jak wyszło?
Ja rozumiem Twój ból bo chciałabyś małemu/małej stworzyć " normalny " dom, dla dziecka, które świat poznaje wszystko co je otacza jest normalne i naturalne.
Nie chcę Ciebie tutaj atakować broń boże ale uważam, że nie do końca wiesz czego od niego oczekujesz a jeśli wiesz to chyba zbyt wiele wymagasz, skoro nie chce być z Tobą nie znaczy, że ma nie być z dzieckiem.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 12:32   #2940
Carmena_
Raczkowanie

no to poszalałyście

rozmawiałam w pracy jeszcze na temat tego wniosku i mam mętlik w głowie. z moim też gadałam co sądzi i sam nie wie jak to rozegrać, mam czas do poniedziałku, bo w piątek o 14 mam wizytę (połówkowe ) i wezmę te zaświadczenie, a że jako urząd jest do 14/15 to lipa-nie zdąże, trzeba poczekać do poniedziałku.
teraz popijam kawkę i nastawiam się psychicznie do pójścia do pracy a tak mi się chce choćby wcale

dzisiaj zrobiłam wymiary ciała z ciekawości, zatem:

brzuch (w pępku)-94 ()
biodra-98 ()
biust-100 ()

jak na razie dalej kilo na plusie

no i kupiłam sobie wreszcie stanik po tych starych to mnie tak cycuchy bolały że szok. 80C (jak fajnie się te C pisze ). Matka mi powiedziała że zrobiłam błąd, bo mogłam od razu D kupić, ale jak wzięłam D do ręki to się przeraziłam i wzięłam dopasowane C. Nie umiem tak OD JUŻ się przyzwyczaic do o tyle większej miseczki Wy tu piszecie o jakiś H czy tam E (na tej stronie mi wyszło HH) ale to na targu nie ma takich rozmiarówek.

papeteria pocieszyłaś mnie z tego co wiem to teraz wyszły przepisy że od dnia złożenia wniosku czeka się 3 lata max, a później już MUSZĄ znaleźć mieszkanie. usłyszałam po prostu że znajomy dostał po 3 miesiącach i się chyba za bardzo napaliłam

kashha ja bym również się źle czuła jakbym była tą 'drugą' i wcale Ci się nie dziwię, że masz do niego jakieś 'anty'. Ciężko mi doradzić, bo fajnie się tak stoi z boku i komentuje, a sama bym pewnie miała problemy co zrobić. Ja pewnie miałabym tak wielki żal że nie dopuściłabym go do siebie i do dziecka w żaden sposób i po czasie okazało by się dopiero czy zrobiłam błąd czy nie. mam wybuchowy charakter i dobrą pamięć jeśli chodzi o krzywdy, więc nie wiem czy jestem dobrym przykładem do dawania rad

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-04-20 o 12:34
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości