|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() A tak odnośnie przychodni i badań...odebrałam właśnie dzisiaj wyniki morfologii i są złe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
tzn ??
![]() |
#1263 |
Wtajemniczenie
|
Mam podwyższone leukocyty do 11.40
Limfocyty - 3.86 Monocyty - 0.913 Bazocyty - 0.103 No i spadek Erytrocytów do 3.78 Hemoglobina - 11.00 Hematokryt 35.00 Hm ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1265 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=Edzia400;18699798 no co ty :| ![]() ja nastawiam się na wielomiesięczne niespanie... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() do podmywania się po porodzie, pomaga w gojeniu rany. ![]() Ale pierwsze słyszę o szarym mydle w płynie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie
![]() U nas 34 tc, niedawno w CMD odbyliśmy rozmowę z położną, pediatrą i anestezjologiem. Z tym ostatnim ustaliliśmy rodzaj znieczulenia do cc, lekarz zaproponował tzw. łączone, czyli podpajęczynówkowe+zzo. Mówił również że trudności typu ból głowy i leżenie plackiem 12h po zabiegu to mit, wystarczy odpowiednio zrobić takowe znieczulenie i problemy te przestają istnieć. Jednakże na ostatniej wizycie u ginekologa dowiedziałam się że mam jakiś wirus, który uniemożliwia poród sn. Zastanawiam się więc w tym przypadku skoro mam już wskazania do cc nie zaryzykować cesarki w normalnym, państwowym szpitalu. Pozwoliłoby mi to zaoszczędzić jakies 10 tys zł... Mam wielki dylemat, czy pisać się na ryzyko, na nieznanych lekarzy ginekologów, położne i anestezjologów, czy wyjść z założenia że na zdrowiu nie powinno się oszczędzać, mieć pewien komfort i pewność... Echh, muszę to sobie przemyśleć... BTW. śniło mi się dziś że dafreen urodziła i napisała nam później na wątku coś w stylu: "Miałam mieć cc, ale szybko poszło, jedno parcie i Bruno się urodził" ![]() Co za sny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1267 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18702262]
![]() ![]() do podmywania się po porodzie, pomaga w gojeniu rany. ![]() Ale pierwsze słyszę o szarym mydle w płynie... ![]() dzieki wiem wiem niedługo..ale już chyba cche...po ostatnich nieprzespanych nocach i bólu w żebrach co chwile.. a szary jeleń w butelce z pompką dostaniesz w rossmanie i wiekszosci marketach ![]() ide po truskawy i na spacerek buziaki
![]() |
#1268 |
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;18702262]...
do podmywania się po porodzie, pomaga w gojeniu rany. ![]() Ale pierwsze słyszę o szarym mydle w płynie... ![]() jak dla mnie jest świetne na co dzień - choćby do mycia łapek. no i ma taki troszkę... "oldschoolowy" zapach ![]() hm... nie wiem czemu wcześniej nie zacytowało mi wszystkich zaznaczonych wypowiedzi... ![]() Basiak, gratulacje ![]() no ja się nie dziwię tej eksplozji miłości, sama się już doczekać nie mogę ![]() pisałyście jeszcze o waszych "chłopach". no ja rozumiem, że czasem mogą mieć dość naszych fochów. że baba mimo hormonów też powinna uważać na to o owo... a nie jak rozkapryszony bachor. ale im bliżej finału, tym większe wrażenie odnoszę, że to mój małpiszon ma jakieś huśtawki, wścieka się na przykład choćby na bogu ducha winne brudne garnki (a tak, te co to sam z nich korzystał i zostawił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1269 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1870159 5]
albo mówią wielce odkrywczym tonem o czymś, co ja już wiem od dawna z książek, wizażu, czy innych źródeł. ej tam... moja w 32 tygodniu + 2 dni ważyła półtora kg, więc jeszcze mniej. dobrze jest ![]() [/QUOTE] Ja tez pare razy miałam taka sytuację ![]() ![]() No to dobrze, że nie tylko moja Natala jest takim maluszkiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 | |
Zakorzenienie
|
Ja do pracy...
Biorę pojedyncze wolne dni, bo w domu wariuję. Tylko jem i gotuję, piekę i jem. ![]() Cytat:
![]() Jak czytam kobiety, które narzekają na 8 godzin bez męża, płaczą, że nic nie mogą zrobić, że nie dają rady itd. to mam obawy... bo mam do przeżycia trzy razy tyle. ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18699245] No właśnie, co do tych truskawek - macie jakieś NAUKOWE dowody na niejedzenie ich w ciąży/przy karmieniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no i takie bzdurki jak na przykład akcja z przewijakiem. moja mama nie rozumie, bo przecież ona przewijała na tapczanie i było ok... i po co ja kupuję? a po co coś tam, a tamto to na co? a i tak odpuszczam sobie dużo "bajerów", jak choćby sterylizator, czy podgrzewacz... ciuszki: obie z teściową się zachwycają, jakie fajne, same też nam kupują, nie narzekam. ale jednocześnie lecą teksty że teraz to będę jak lalkę mogła przebierać. a właśnie nie mam tego dużo... nie dogodzisz... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Zakorzenienie
|
sparkly - tulam mocno. będzie dobrze
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18700795]Kasiu, do podmywania foki jeleniowe mydło jest, super się goi ![]() a podobno w naturze foki i jelenie się nie łączą... ![]() co do chłopów - próbuję mojego nauczyć, żeby nie robił tzw. pustych przebiegów, bo ta umiejętność będzie mu niedługo bardzo potrzebna. ale jakoś nie dociera ![]() i czasem mi sugeruje, że na niego fukam. cóż, nie zauważyłam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1273 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj małż nam poprasował ubranka, to Wam pochwalę co lepszymi co dostałam za pośrednictwem teściowej. A dziś nawet rano miałam jakiegoś powera to sobie torby spakowałam do szpitala i teraz w łóżeczku leżą i czekają. I jeszcze nasz brzucholek dziesiejszy... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki. Weekend przetryzmałyśmy
![]() Byłam dziś na wizycie i KTG. Z KTG wszystko ok, z badania szyjka miękka się już zrobiła ale zamknięta i gin powiedział że jak na jego oko to donosze do terminu albo i przenoszę. Przepisał mi Gynazol i globulki do zrobienia- bo oczywiście znów mi się jakaś infekcja przyplątała ![]() Potem było USG no i nadal serduszko w porównaniu do klatki piersiowej większe, ale znów nie znalazł żadnych wd w budowie- kazał się nie martwić tylko wypisał na USG że po porodzie dokładnie pediatrzy mają serduszko zbadać, ale powiedział że wg niego jest wszystko w porządku, ale wiadomo trzeba to sprawdzić. Lewa zastawka ma lekką niedomykalność ale też wg badań- w granicy fizjologii więc jest ok. No ale jak się tu nie martwić- może mi tysiąc razy powtarzać żebym nie myślala ale i tak do porodu będę myśleć i się martwić, wiem że niby w razie czego to i tak nic poważnego ale ja już przez te 2 lata chyba dość przeszłam ![]() A teraz coś weselszego- chyba - mała waży 3750 ![]() ![]() Za tydzień mam się zgłosić na KTG, a za dwa KTG i wizyta- zobaczymy ile mała urosła i postanowimy co robimy- o ile nie urodzę wcześniej, ale wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że raczej nie. Dziewczyny, niektóre z was miały już CC trzeba się jakoś przygotować specjalnie do tego? Poczytam o tym ale doświadczenie to doświadczenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się ciesz. Zdrzemłam się troszeczkę gotuje rosołek a może pomidorówkę.Jeszcze nie zdecydowałam. Mogę się pochwalić, że moja córcia została wytypowana na olimpiade matematyczna.Zdolniacha taka po mamusi ![]() Olivka dużą pannice będzieszz miała. Kropko podczytuje mamusie kwietniowe i one piszą,ze po porodzie ojcowie dostają 2 tyg.urlopu na żonę.Tylko lekarz musi wypisać jakis świstek. Tak ze nie martw się że będziesz sama. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ta zastwaka teraz looknęłam na USG nazywa się mitralna. I tak mam napisane niedomykalność zastawki mitralnej- ale gin powiedział że w tak małym stopniu że jest to w granicy fizjologii. A powiedz to jakaś poważna wada?
Darianna no sporą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Zadomowienie
|
hej ; Jejku jeden dzien a wy sie tak rozpisalyscie , ze konca nie widac
![]() Z tego co widzialam to ladne lozeczka ![]() literki mi sie podobaja - ja mysle o takich ale jednokolorowych ![]() i ciuszki tez fajne ![]() ![]() - sparkly-trzymam kciuki za poprawe u dziewuszek i szybkie wypisanie do domku ![]() Ja wczoraj narzekalam ze mnie noga boli i cos tam no i juz wiem co to bo sie nasililo - krzyz mi siada ![]() Dzis ledwo sie ruszalam i naprawde juz licze dni do konca pracy i zjazdu do domu bo padne tu , a od tego krzyza brzuch mi sie taki ciezki robi , ze czasem sie boje zeby mi sie mala nie pospieszyla i tu na swiat przyjsc nie chciala .-byle do czerwca ![]() bo naprawde co dzien to slabsza jestem - a bylo tak przyjemnie i do niedawna na nic nie nazekalam a teraz juz mam dosc ![]() dziewczyny co wy z tym jeleniem bo ja pierwsze slysze , myslalam ze wezme sobie do szpitala i pozniejszego uzywania te plyny co zawsze do higieny intymnej czyli nivea z rumiankiem lub bielenda z kory debu a wy tu a jeleniu ze najlepszy , nawet o czyms takim nie slyszalam ![]() a i mam jeszcze pytanie odnosnie pieluch kupuje pieluchy pampers new born, na razie kupilam 3 paczki 1 mala na 2-5 kilo i 2 duze na 3-6 kilo . i teraz mam pytanie bo chce sobie tych pieluch dokupic tu mam sporo tansze niz w polsce wiec skozystam , i tak ktorych dokupic bo skoro dzieciak( donoszony) rodzi sie z waga mniej wiecej 3 do 3,5 kilo to teoretycznie pasuja na niego i te na 2 do 5 kilo i te 3 do 6 .?? no i nie wiem teraz - ktora sie orientuje w temacie ???
#1279 |
Zadomowienie
|
Olivko właściwie nie. Mi się ujawniła dopiero po skończeniu studiów jak stres opadł. Pojawiły się bóle serca i wyszło na USG że się nie domyka, ale żyje się normalnie. Na początku tabsy mi kardiolog przepisał, ale teraz mam USG co dwa - trzy lata i tylko magnez łykam na codzień bo pomaga na serducho. I na razie żadnych zmian nie ma. Czasem tylko lekki ból, ale to naprawdę sporadycznie. Poza tym i ja i moja mama jesteśmy aktywne. Ona w wieku 69 do teraz codziennie ćwiczy (ma w domu rower stacjonarny) i nic jej nie jest. Więc się nie zamartwiaj. Jest dobrze.
![]() Silpe a ile płaciłaś za te pieluszki w euro?? Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-04-20 o 14:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | ||||||
Zadomowienie
|
gratki
![]() Cytat:
![]() do mycia rany po cc też polecam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18700795] Kasiu, do podmywania foki jeleniowe mydło jest, super się goi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jeśli zastanawiasz się na państwowym szpitalem to z czystym sumieniem pod kątem opieki mogę polecić Ci Inflancką, choć komfort tam jest średni ze względu na remont i rozbudowę szpitala. my będziemy tam rodzili za tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do cc to po kolei: - najprawdopodobniej przyjmą Cię na planową cesarke dzień wcześniej i przygotują w szpitalu (nie zjesz kolacji, wywiad z anestezjologiem itp); - po cc w tej chwili u nas w szpitalach trzymaja na POP-ie ok 12h; odchodzi się od cesarek w pełnej narkozie i poza wyjątkowymi przypadkami robi się zzo - po cc leżysz sobie z workiem lodu na brzuchu coby macica sie obkurczała i nie było krwotoku - po 12 h jeśli nic się nie dzieje proszą o to, żeby zacząć się poruszać; pomagaja wstać, przejść się, chodzi o rozruszanie jelitek, i zapobieganie zrostom - myjemy normalnie, najlepiej jeleniem, powinna ładnie się goić, wietrzymy, po zdjęciu szwów polecam maść contratubex, używałam i nie mam praktycznie sladu po cc poza wąziutką, jasną blizną; z tańszych można używać cepanu, czasami daja jeszcze w szpitalu antybiotyk w spreju do pryskania na ranę, - karmisz normalnie po cc, czasami tylko pokarm pojawia się później, ale z tym to akurat nigdy nie ma reguły; tam gdzie ja bedę rodziłą dzieci są z mamami po cc nawet na POP-ie i położne pomagają mamom od początku przystawiac je do piersi, zeby jak najszybciej obudzić laktację; potem wszystko zlaeży od mamy i dziecka - po cc na moje oko mniej się leje, wynika to może z tego, ze lekarz oczyszcza macicę w trakcie operacji z grubsza tyle ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() będzie dobrze ![]() tylko ja mam do tego jeszcze inną wadę serca ![]()
![]() |
#1281 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Daf za info, ja sobie jeszcze poczytam, ale tak mniej więcej wiem już co i jak. Nie wiedziałam np. że ranę się przemywa myślałam że może oni jakoś oczyszczają czy cuś. Chyba więc jednak wolałabym mieć już to CC przy takiej wielkości dzidzi, a nie mieć później traumę do końca życia.
I dzięki dziewczyny za te info o zastawce, zobaczymy co będzie jeszcze z tą wielkością serca- w zasadzie to i tak nie jest nic aż tak poważnego inaczej już dawno bym była na badaniach, a tak tylko to nadzorujemy. Ważne że mała jest zdrowa, może po prostu będziemy musieli jakieś kontrole robić co jakiś czas gdyby coś było nie tak- ale to nic strasznego. Mówię Wam jakiego szoku doznałam że ona już takie duża- niby gin mówił że spora będzie ale nie przypuszczałam że aż tak ![]() ![]() Podczas KTG tak dawała czadu że ciągle trzeba jej było szukać bo uciakała i ładowała z główki w to "kółko" rozrabiara mała ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-04-20 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zadomowienie
|
bratkab Za ta mala paczke 2-5 kilo - nie pamietam bo juz chwile temu kupowalam a te wieksze tam jest chyba jakies 70 pieluch( moze byc mniej nie pamietam , musze sie znow na sklepy wybrac) to cos kolo 8 euro .
a sa jescze takie pudla wielkie mega paki do 100 pieluch i to zalezy - jakies 23 euro lub jak sa czesto promocje to juz od 17 euro mozna kupic.
#1283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 |
Zadomowienie
|
no w sumie ceny podobne , a jeszcze nie dawno byla to kolosalna roznica i w niemczech byly sporo tansze ,
wiem bo kupowalismy szwagierce , teraz najwyrazniej ceny zaczely sie wyrownywac , ja juz nie w temacie ![]() ![]() ![]() tak czy siak zeczywiscie jesli chodzi o ceny po za promocjami, nie bylam na biezaco ale dalej nie wiem co z rozmiarami??
#1285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko jeśłi rana będzie zaczerwieniona, zapuchnięta albo coś się z niej sączy, przelewają ja spirytusem, czasami nawet od środka(czego nie życze bo miała tę wątpliwą przyjemność) i dostajesz zastrzyki z antybiotykiem. najlepsze w każdym razie jest mycie jelonkiem i wietrzenie jak najczęściej, naprawdę szybciutko i ładnie się goi ![]() ja mam serce przechylone i przesunięte za bardzo w prawo i jest ok ![]()
![]() |
#1286 |
Zakorzenienie
|
Gin do którego chodzimy jest również bardzo dobrym specjalistą od USG i ma nowoczesny sprzęt- więc zawsze jak jesteśmy u niego to robi kontrolne USG czy wszystko jest w porządku. Ta wielkość serca ujawniła się dopiero w 32 tyg wcześniej było w normie.
Wiem że nie powinnam się martwić tym bardziej że on powiedział że na razie nie ma czym- ale wiesz jak to jest- ciężko o tym nie myśleć. Wolałabym żeby się okazało że ja mam jakąś wadę, no ale na to nie mam wpływu. W kazdym razie za jakieś 2-3 dni się uspokoję- ostatnio też tak było po kilku dniach się uspokoiłam i już tak o tym nie myślałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Limfocyty, Monocyty tez miałam przekroczone ale troche mniej hemoglobina - normalne ze spada ale nie ma tragedii malenstwo od ciebie ciagnie hematokryt miałam nawet 34.8 hemoglobina 11.4 łykasz jakies witaminki ?? Pamietaj ze kobieta w ciazy te kryteria norm ma troche inne ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() hihi no ty to masz sny chciałabym miec taki poród ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Cytat:
a dla mnie ma bardzo przyjemny zapach ![]() ![]() ![]() ![]() musze kupić drugie opakowanie ![]() wy kuscie kusicielki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- [QUOTE=margo80;18703206]sparkly - tulam mocno. będzie dobrze ![]() a podobno w naturze foki i jelenie się nie łączą... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
super te ubranka ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() No widzisz, uczulające, a ja nic, nigdy, małż też. Może właśnie dlatego, że nasze mamy w ciąży wpierniczały wsio, jak leci? [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1870290 6] ciuszki: obie z teściową się zachwycają, jakie fajne, same też nam kupują, nie narzekam. ale jednocześnie lecą teksty że teraz to będę jak lalkę mogła przebierać. a właśnie nie mam tego dużo... nie dogodzisz... ![]() A z tą ilością ciuszków przeróżnie jest. Znajoma ma córę 7m-cy, mówi, że na początku to i kilkanaście razy dziennie przebierała - tak się młoda potrafiła zsiurać czy zalać mlekiem. Inna - 3-4 razy przebierała. Nie ma reguły. Ja mam malutko rzeczy 56 rozmiar, i tak kurde się zastanawiam nad dokupieniem. Ale z drugiej strony będzie ciepło często, pranie szybko wyschnie a pralka ma opcję szybkiego prania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zrobiłam na obiad canelloni, pyszota ![]() CANELLONI Z MIĘSEM
Mięso wrzucamy na patelnię, dodajemy przyprawy i wyciśnięty czosnek, podsmażamy dobrze wsio rozdrabniając, po czym wg opakowania przygowujemy sos, wlewamy na patelnię razem z groszkiem. Co do sosu - ja zrobiłam nieco rzadszy, niż podaje przepis na torebce. Rury - nie gotowane! napełniamy ciepłym farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym, wcześniej wysmarowanym śmietaną - dość obficie. Ułożyłam w 2 naczyniach, w 2 warstwach - warstwy przesypałam serem, resztę nadzienia wymieszałam jeszcze ze śmietaną - wierzch całości KONIECZNIE trzeba obficie podlać tym sosem. Spokojnie można mieszać ze śmietaną, nie zważy się, a posypanie obficie serem też daje dobry efekt - chodzi o to, by ten syrowy w końcu marakon zmiękł pod wpływem sosu i sera. Piec w temp. 200 stopni przez pół godziny. PYSZOTA ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=olivka_7;18703409]Cześć dziewczynki. Weekend przetryzmałyśmy
![]() Byłam dziś na wizycie i KTG. Z KTG wszystko ok, z badania szyjka miękka się już zrobiła ale zamknięta i gin powiedział że jak na jego oko to donosze do terminu albo i przenoszę. Przepisał mi Gynazol i globulki do zrobienia- bo oczywiście znów mi się jakaś infekcja przyplątała ![]() Potem było USG no i nadal serduszko w porównaniu do klatki piersiowej większe, ale znów nie znalazł żadnych wd w budowie- kazał się nie martwić tylko wypisał na USG że po porodzie dokładnie pediatrzy mają serduszko zbadać, ale powiedział że wg niego jest wszystko w porządku, ale wiadomo trzeba to sprawdzić. Lewa zastawka ma lekką niedomykalność ale też wg badań- w granicy fizjologii więc jest ok. No ale jak się tu nie martwić- może mi tysiąc razy powtarzać żebym nie myślala ale i tak do porodu będę myśleć i się martwić, wiem że niby w razie czego to i tak nic poważnego ale ja już przez te 2 lata chyba dość przeszłam ![]() A teraz coś weselszego- chyba - mała waży 3750 ![]() ![]() Za tydzień mam się zgłosić na KTG, a za dwa KTG i wizyta- zobaczymy ile mała urosła i postanowimy co robimy- o ile nie urodzę wcześniej, ale wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to że raczej nie. wiem co to znaczy martwic sie bo sama co chwile siadam i mysle czy moja mała kochana ksiezniczka jest zdrowa i czy ta torbielka sobie znikła ![]() no i twoja ksiezniczka to juz naprawde spora kobita ![]()
#1290 |
Konto usunięte
|
Edziu, mam pytanie - jak ty cytujesz dziewczyny, że za każdym razem źle ci się cytuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.