|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)
Latko dzięki za informacje z twojej SR, trzeba będzie zacząć masażyki hehe.Chyba nie jest za późno?
![]() Super, że u ciebie w szpitalu nie nacinaja, bo u nas to raczej tak, szczególnie przy pierwszym porodzie.... Carol pewnie to słomiany zapał u mnie, ale jak dzidzia nie da zbytnio w kość od początku to może będę jednak miała na to wszystko sily... Takie "milutkie" sny też mam czasem ![]()
#3152 |
Zakorzenienie
|
ja tez tak miałam, zrobiłam badania moczu i wyszły leukocyty 20-30 w pw, zrobiłam po dwóch dniach znowu i wyszły 3-5 w pw, ja miałam taką sytuację że w tym pierwszym badaniu oddałam strumień nie środkowy tylko początkowy i środkowy bo miałam go bardzo mało, a przy drugim badaniu oddałam już środkowy i wyszły mniejsze, czytałam tez że przed oddaniem moczu należy podmyć się w celu własnie unikniecia złego wyniku
Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-04-20 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A resztki, jakieś pozostałości to wiadomo.. ![]() Spakowałam toorrrbeęę ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
![]() Przed każdym pobraniem czegokolwiek z pochwy trzaa ![]() Bo później własnie wyniki są złe.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
moja zgaga nie chce sspac ;/
![]() |
#3155 |
Rozeznanie
|
Metropolitan- jak narazie lek wykupiony, ale leży... wieczorem zasnęłam szybciutko, gorzej było tak od 1.00 ... ale nie chciałam brać, bo pomyślałam, że zanim to zacznie działać, to jeszcze następne pól dnia będę przymulona... a i bez tego jestem bardzo słaba...
Darusia, wiem, że się powtarzam, ale malutka jest śliczna, taka sama słodycz.. a Tż jaki dumny tata ![]()
#3156 |
Zakorzenienie
|
on ma wiecej cierpliwosci niz ja, ja to sie denerwuje nieraz jak ona placze, chce ja uspokajac, a on na spokojnie, powoli gada do niej, spiewa i tak dalej
![]()
![]() |
#3157 | |
Raczkowanie
|
Darusia proszę napisz dlaczego te TT buteleczki ci się nie sprawdziły? Z dostępnych na rynku te mi sie najbardziej podobają.... ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mojemu braciszkowi nie pasowały butle z nuka ![]() Nie pasują i już ![]() Niektóre dzieciaczki znów nie chcą ssać piersi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
mj wczoraj wrocil o 1 z pracy, ja spalam cala noc do rana, nawet nieswiadomie a on siedzial i karmil, przewijal do rana, ja wstalam a on sie polozyl na 3 godziny bo stwierdzil ze wiecej spal nie bedzie bo nawet przez sen za nami teskni, a na 14 znowu do pracy.
Ja mialam tez zestawik TT i dwie butelki dr browna, wydawalo mi sie ze te TT maja troszke za duza dziurke w smoczku i mlodej sie nie wygodnie ciagnelo, strzelala minki jakies nie takie marszczenie czola i tak dalej, a jak zmienilam na dr browna to IDEAL jak dla niej. Teraz cay zestaw oddam TT, a szkoda bo mnie tez sie najbardziej podobaly. ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- ostatnio tez z kolezanka pisalam, 9 tyg starsza niunie ma od mojej i jej dzidzia miala kolki wiec powiedzialam ze moze by sprobowala tych butli dr browna one sa podobno bardzo dobre i wiecie ze powoli je jprzechodzi, a miala butle Aventu i mala widocznie łykała powietrze mimo ze tez niby antykolkowe.
![]() |
#3160 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak mi sie teraz dluzy czas w pracy to szok!!! Mam straszne nudy do zrobienia i robie wszystko zeby tylko sie za to nie zabrac. No i malutka mnie rozprasza bo od obiadu niezle w brzuszku buszuje. Wogole staram sie sledzic sytuacje tych lotnisk itd ale to jest jedna wielka niewiadoma co bedzie z tym moim lotem. A najgorsze jest to ze nawet jak mi sie uda wyleciec to potem moze byc problem z przylotem tutaj spowrotem. Juz sama nie wiem co robic :/
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- wow zobaczcie jaka sliczna sukienka ![]() http://www.mamasandpapas.com/product...007079/type-s/ szkoda ze taka droga, ale popatrzec mozna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wiesz co Kasia widziałam takie ładne maxi sukienki w pennym (na pewno do 20E) a taką będziesz mogła ubrać i w ciąży i po ![]() ja też już nie mogę doczekac sie lata żeby móc sukienusie nosić... mam pełną szafę tylko żadko można tu sobię taką założyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 |
Rozeznanie
|
Kasiu sukieneczka śliczna !!!!!!!! szkoda, że taka droga.... zazwyczaj jak coś jest śliczne, wyjątkowe to dużo kosztuje...
A ja się jednak zawzięłam i zrobiłam gołąbki.. ![]() ![]() ![]() Narobiłam ich trochę, więc sobie poporcjuję i będzie jak znalazł w zamrażarce na kilka obiadków..
#3163 |
Zakorzenienie
|
Metropolitan udana jesteś
![]() ![]() ![]() Mój mężuś jest udany, ja jeszcze Filipka nie urodziłam a on sie tak rozochocił, ze powiedział, że musimy miec jeszcze jedno ![]() ![]() Moja Ola piła z wszystkiego, ale aventu jeszcze u nas nie było, miałam nuka i canpola tylko, ale te smoczki w porównaniu z tt były ogromne i z wielkimi dziurskami, mam nadzieję, ze Filuś nie będzie wydziwiał, ja nie mam zamiaru kupować innych butli, będzie musiał z nich pić nawet jak mu nie przypasują ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Kasiu sukienusia piekna! Ja mam słownie 2 na lato, takie z Reserved, maja gumeczki u góry, a pod piersiami są lejące, fajna bawełna i na ramiączkach, jedna musztardowa a druga w odcieniach różu, posłuż ami na lata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Darusiu super, ze mężuś tak kocha malutką i tak Ci pomaga, zdjęcia są przesłodkie!! Mój już tez oszalał na punkcie Filipka, i wiem, ze będzie robił wszystko, już mi mówił, ze to będzie synus tatusia ![]() ![]()
#3164 |
Zakorzenienie
|
Chciałam tylko powiedzieć,że byłam już na wizycie i jestem w 7 tyg ciąży. Tp na 04.12.2010. Serduszko biło
![]() ![]()
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Gosiu powiedz mi kochana czy Ty będziesz robić jeszcze odczyn Coombsa? I czy dostaniesz w 29 tc immunoglobinę anty D? Ja muszę się zapytać 4 maja na wizycie, ale juz raz dostałam jak Olę urodziłam i nie jest to konieczne, ale wolałabym ją dostać na wszelki wypadek jeszcze przed porodem, bo po to na 100% dostaniemy.
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-04-20 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się wczoraj dowiedziałam że w tamtym szpitalu nie robią przed porodem lewatywy, tylko dają co najwyżej czopek glicerynowy. I troszkę tego się boje. Położna powiedziała że one są do wypróżnień przy porodzie przyzwyczjone i że nawet cieszy je to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3168 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ty jak kupujesz tutaj wózek, to na prawde zastanów się ....czy się nie kopsnąć za granicę.... na prawde da się zaoszczedzic sporo.... ja sprowadzam wózek i łóżeczko z Pl, nawet nie aż tak ze względu na cenę, ale jakość- wózek jest obszerny , ma duże pompowane koła- tutaj jedyny taki na prawde przestronny to Jane(za prawie 800 E) a łóżeczko chce takie z opuszczanym bkiem i materacykiem z gryki i kokosa...(takie kupiłam za 380zl komplet -tutaj sam super materac to kolo 100E) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
spokojnie, ja jak pojechalam rodzic to po bolach wszystkich i tak dalej na fotelu sie posiusialam, a mi tak wstyd bylo
![]() ---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- poza tym nie masz sie czego krepowac, dla Ciebie to dzien wyjatkowy, najbardziej wyjatkowy w zyciu, ale dla tych kobiet to po prostu kolejny porod, ktory trzeba tak odebrac zeby wszystko bylo dobrze. Pozniej mi jeszcze naciskaly na brzuch zeby te wszystkie brudy pozostale wylecialy, po 2 godzinach na sali porodowej przewiezli nas do pokoju. Kochana ja ci moge powiedziec jak bylo u mnie PARTE to ULGA ! wiedzialam ze im bardziej bede parła tym blizej do spotkania z maluszkiem, a najgorsze skurcze byly.
![]() |
#3172 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki...
A ja dzisiaj znowu jakieś dziwne, a zarazem straszne sny..... bolał mnie brzuch, pojechaliśmy do szpitala, zbadali mnie i lekarz powiedział mi , ze mam leżeć bo w każdej chwili dziecko może mi wylecieć..!!!!!!!!!!! wylecieć.. a potem tuliłam i karmiłam piersią jakieś maleństwo... a swojego malutka miałam jeszcze w brzuszku.. co za sny.. Obudziłam się, (przerwa na siusiu) i jak zasnęłam ponownie to śniło mi się, że opalałam mężowi uszy... na szczęście zadzwonił Tż-ta budzik do pracy, bo nie wiem co to za koszmar trwałby dalej... Mąż się śmiał jak mu powiedziałam jakim torturom przez własną żonkę został poddawany... Zmykam dziewczynki ogarnąć domek, ukręcić jakieś ciacho, bo mam dzisiaj gości... Miłego dnia brzuchatki i mamusie ![]() ![]()
#3173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wczoraj byłam z mężulkiem na zakupach, nic nie nosiłam tylko trochę pochodziłam, i jak wróciłam to dostałam takich skurczy że aż się wystraszyłam, płakać mi się chciało, nawet jak leżałam brzuszek mi się spinał. Moje kochanie też się wystraszyło i dziś zabronił mi wychodzić z łóżka i cokolwiek robić. Dziś już jest lepiej, jeszcze tylko troszeczke mnie boli, brzuś już nie jest twardy. Mam nadzieje że wszystko dobrze. Jak by zdażyło się tak jeszcze raz to zadzwonie do moje gin. i się może z nią umówie, bo wc ześ niej nie miałam aż tak... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Zadomowienie
|
Witajcie slonka!
Ja ostatnio troszke zle spie i mimo ze czuje ogromne zmeczenie to gleboki sen niestety nie nadchodzi ![]() No i ciesze sie bo lotniska powoli ruszaja wiec moze uda mi sie wyleciec w ta sobote ![]() Jesli chodzi o te fizjologiczne 'niespodzianki' podczas porodu to ja tez sie tym troszke martwie, ale podejrzewam ze w amoku bolu nie bede juz na to zwracac uwagi... Najwazniejsze zeby nasze pociechy wydostaly sie cale i zdrowe! Kochane ja dzisiaj bede miala troszke luzu w pracy wiec piszcie zebym sie nie nudzila ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Eh a ja mam zly czas
![]() TZ dostal prace we Wro, ja nie chce tam wyjezdzac- o drugi koniec Polski z mojego rodzinnego domu.Wczesniej mieszkaliwmy w W-wie i bylo ok. I teraz tez chcialabym w Wawie, w polowie drogi do jego domu i mojego, ja mam tam znajomych i kolezanki, znam juz troche miasto, w kazdej chwili mama moze przyjechac (4 godziny) i mi pomoc...a we Wroclawii?Bede sama, on bedzie pracowal, nikogo nie znam, nie znam miasta, jego mama pracuje na 2 etaty 60 km od Wro wiec za bardzo na jej pomoc liczyc nie moge ![]() Strasznie jest naprawde ![]() Przeraza mnie podejmowanie takich decyzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Ale dzisiaj miałam spanko, tylko raz siku i wstałam przed 10 ![]() ![]() Kasiu ale Ty masz sny , ten pierwszy nieciekawy, ale ten drugi ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinko dlatego ja kochanie nigdzie już nie chodzę...tylko lekarz i badania a wszędzie autem a i tak mnei zawsze wytrzęsie na dizurskach, bo około 2km od naszego domu nie ma asfaltu i są potworne dziury, właśnie z tego powodu, ze brzuś boli i sie napina jesteśmy zmuszone podwójnie o siebie dbać, niestety mamy te ciąże takie a nie inne, nie jesteśmy takie silne i nie możemy przesadzać. Dobrze, ze już Ci przeszło i nie jest twardy, będzie dobrze słonko, nie martw się! Dzięki Bogu jest allegro i tam wszystko można kupić bez wychodzenia więc ja tak robię, a jak juz urodzimy, to wtedy sobie pobuszujemy po sklepach. Najważniejsze jest nasze zdrówko i zdrówko maluszków!! Leż kochanie i tylko chodź po domku i się nie przemęczaj!!!!!!!!!!!!!
#3177 |
Zadomowienie
|
Kasiu a może przez prace jesteś wykończona ,ja jak pracowałam to też ledwo na oczy patrzyłam, to poranne wstawanie strasznie wykańcza. Może lepiej przejdz na zwolnienie, takie ciągłe zmęczenie prowadzi do anemi, lepiej dla Ciebie i dzidzi. Warto tak męczyć się dla pracy? Wiem że ciężko Ci przejść na zwolnienie mi też strasznie ciężko było, bałam się jsk sobie beze mnie sobie poradzą, ale dali radę. Pomyśl naprawdę o
tym. Irnis biedactwo, naprawdę przed ciężką decyzją postawił Cię Twój tż porozmawiaj z nim powiedz że boisz się takiego wyjazdu że tu zawsze Ci ktoś pomoże a tam będziesz sama. |
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedzie mialo rok lub dwa tez bede w chuscie nosic i bede miala garba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciesze się po za tym że nocka udana ![]() U mnie też nie najgorasza ale sny też miewam takie głupie że szok, dziś standardowo 2 razy siusiu 1 i 5 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zadomowienie
|
latkoo na pewno praca ma w tym zmeczeniu swoj udzial, ale z drugiej strony ja nie umiem dluzej siedziec samemu w domu. Wszystkie moje kolezanki i koledzy pracuja w ciagu dnia, mama tz-a tez ma swoje zajecia i nie moge jej na glowie siedziec i wiem ze po jakims czasie bym chyba zwariowala. A i tak czeka mnie urlop macierzynski i pocieszam sie tym ze bede miala pelne rece roboty przy dzidzi i nie bede sie czula zle z tym ze nikogo kolo mnie nie ma. Lubie miec tydzien czy 2 wolnego ale to by bylo na tyle. A wstawac to ja i tak wstaje o 8 nie wazne czy ide do pracy czy nie wiec tak naprawde tak czy tak to sie nie zmieni. No ale jak juz nie bede mogla tak dalej ciagnac to przestane chodzic do pracy i jakos bede musiala z tym zyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.