|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
papeteria, hd, itakasia, alguien, karolcia
![]() bajka nie przejmuj sie zupelnie tymi rozbieznosciami, slyszalam mnostwo opowiesci jak to parametry sie zmieniaja w zaleznosci od ginekologa u ktorego sie badanie wykonuje...nie ma co sie stresowac Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-04-20 o 18:59 |
|
|
|
#3032 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
ja cały czas kupuję neutralne mimo, że juz 2 razy była dziewczynka
|
||
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na plusie mam juz 7,5 kg... cos czuje ze przekrocze to zalecane 15 kg... nie tyle co sie czepil. tylko zazartowal sobie ze widac po mnie kilogramy bo sie zaokraglilam, idzie mi w dupsko niestety i buzka mi sie zaokraglila... no ale cos, ja na to nic nie poradze, jem sniadanie obiad i czasem kolacje, rzadko kiedy pozwalam sobie na slodycze, no chociaz ostatnio mam faze na lody. wszystko przez to ze sie nie ruszam tyle co wczesniej. no coz... zrzuci sie
|
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
Ja dzisiaj padam, byłam w odwiedzinach u 4 miesięcznego Kuby. I na długim spacerze.Po wizycie jestem troszkę bardziej uświadomiona. Nawet szybki kurs przewijania i wycierania sisiola przeszłam hehe. Co do butelek to mama Kuby ma jedną i jeszcze ani razu nie użyła bo młody je z cyca, laktator też się jeszcze jej nie przydał. Poradziła mi żeby sobie kupić maść Maltan, która hartuje sutki i powinno się już ją stosować ok 2 miesiące przed porodem i w czasie karmienie bo zapobiega pękaniu brodawek i wspomaga laktację. Do prania ubranek np poleca płyn Lovella. Dużo tego wszystkiego było, że głowa mi pęka hehe. Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-04-20 o 19:11 |
|
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz tylko na połówkowym lekarz mi powiedział wymiary dzidzi,a ja zawsze moją pytam czy wszystko dobrze i to mi wystarczy
|
|
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Wróciliśmy ze spacerku...
Było na tyle miło, że się nie sprzeczaliśmy. Zapisaliśmy się do szkoły rodzenia, zaczynamy 25 maja, udało nam się dostać na zajęcia dofinansowywane przez urząd miasta. M powiedział no to będziemy chodzić Powiedział też, żebym mu dała znać jak będę szła na badania, to pójdzie ze mną... takie małe plusiki tylko jak cieszyć się z tych małych plusików, a nie myśleć o minusach i niewiadomych?? Mimo wszystko jednak spotkanie na plus...
|
|
#3038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O maści fajnie wiedzieć, a z tym płynem to różnie, bo ja słyszałam z kolei opinię, że lepiej od razu przyzwyczajac dziecko do normalnego proszku, tylko delikatnego np. E sensitive lub Vizir sensitive itp., bo później uczulenia itp., a poza tym, te proszki dzidziusiowe podobno nie dopierają ubranek i białe są po nich szare. No, ale tylko tak słyszałam. W kazdym razie ja kupię zwykły proszek tylko delikatny ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
), a przytyła 17 kg więc u Ciebie nie jest źle Mój dzidziuś też ma większą główkę i ogólnie jest już 2 tygodnie większy
|
||
|
|
|
#3039 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze jedno niektórym mamusiom wysyłałam "Poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka", który opracował Paweł Zawitkowski, on często jest w Dzień dobry TVN. Zaprzyjaźniona mamusią powiedziała, żeby sobie ściągnąć filmiki z netu on tam właśnie wszystko fajnie pokazuje jak się obchodzić z maleństwem.
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka
ta masz to bardzo fajna rzecz, laktacji nie wspomaga ale swietnie leczy poranione sutki bajka 7.5 to wcale nie jest duzo
|
#3041 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jak zaszłam w ciążę musiałam oddać swojego królisia,Martynka strasznie to przeżyła ale z czasem zrozumiała.Miałam samczyka chociaż w sklepie zapewniano że to samiczka, jak miał ok. roku zaczął być złośliwy inie do wytrzymania bo kobitki nie miał a hormony świrowały
|
|
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro bede pilnowac synka kolezanki ma 2,5 roku, jest przeziebiony wiec znim zostaje jutro znow dzien jakos zleci
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Butelek mam chyba z 15
Musze się zastanowić, które zostawić a które puścić na allegro
|
|
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
jaszczka tylko teraz nie szalej na tym wolnym tylko odpoczywaj
![]() itakasia no to dobrze że mąż pomaluje ![]() bajka mi też idzie w dupe zawsze miałam 88 a teraz 95 ale to akurat mi nie przeszkadza bo zawsze chciałam mieć większy tyłek heheh gorzej, że idzie też w nogi ;/ ale tak to jesta znowu ja jestem na plusie 3.5 kg a wpieprzam jak świnka normalnie prosie, słodyczy to przez pół dnia i tłyste i jakbym nie była w ciąży to z 10 kg już bym przytyla przy tym jedzeniu a ruchu to nie mam praktycznie wogóle ;/ strasznie zastanawia mnie ta różnica jak to jest ,że niektóre mało jedzą i dużo tyją a ja tyle ŻRĘ i jest w miare ale nie ma się co martwić wszystko się zrzuci i dzidzia wyssa vette podziwiam że nie chcsz płci znać piękne zdj brzuszek ci wywaliło i króliczek ja bym wrzuciła ze szczurkiem ale pewnie byście mnie zjadły ![]() kashha no to super ze pozytywnie chociaz tyle do przodu
|
|
|
|
#3047 |
|
Rozeznanie
|
hd aż 15, to ty chyba całą Warszawę chcesz wykarmić hehe
|
|
|
|
#3048 |
|
Zadomowienie
|
zrobiłam racuchy z maślanki truskawkowej
pyycha
|
|
|
|
#3049 |
|
Rozeznanie
|
ola racuchy hmm, ja się najadłam naleśników z dżemem i serkiem i polałam jagódkami w soku i teraz mam brzuch jak w 9 miesiącu ciąży, a jeszcze mam loda magnum, ale czekam aż mi się miejsce zwolni
Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-04-20 o 19:52 |
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
to prezenty
![]() Wybiorę najfajniejsze a z resztą się pożegnam. Nasze mieszkanie nie jest takie duże abym trzymała kilkanaście butelek
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co tam, dzidzia wyssie mam nadzieje ![]() w ogole dostalam od gina broszurke z plytka z instytutu pampers "zanim przyjde na swiat". fajna sprawa, duzo informacji, a na plytce filmiki instruktazowe, opisane pozycje porodowe, nawet muzyka dla dzidziusia i wiele innych no i oczywiscia pieluszka newborn zeby sobie zobaczyc, boze jakie to maciupinkie jest
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-04-20 o 19:53 |
|
|
|
|
#3052 |
|
Zakorzenienie
|
A my zamowilismy pizze...ale dzis byl kiepski kucharz
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
nie proszę .... nie dzisiaj o jedzeniu
![]() Coś mi się chce i nie wiem co Za chwilę wyląduję w kuchni |
|
|
|
#3054 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo chcialabym kupowac sukieneczki, ale chyba sie wstrzymam. Cytat:
Cytat:
Nasza Hd jak zwykle ma cos na zapasie.
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie super, ja bym się ucieszyła, że wreszcie wykazuje chęć i zainteresowanie A tą drugą narazie się nie przejmuj, może dziecko Was jednak połączy, choć jeśłi nie to nie robiłabym z tego dramatu. Na wszystko potrzeba czasu i samo się ułoży ![]() Cytat:
![]() I wcale nie jest mi z tym bardzo źle, fakt, ze wolałabym przytyć mniej ale jesli takie są potrzeby organizmu mojego to co zrobię. A też nie opycham się nie wiadomo jak i nie napycham śmieciowym jedzeniem, szczerze mówiąc to nie wiem z czego te kg się wzięły. Są i trudno.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#3057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym proszkiem widzę, że faktycznie racja ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez kontoluje wage my dzis zaczynamy 27 tc, czyli poczatek 7 miesica i III ostani trymestr dzis mi rodzina mowila ze pieknie wygladam w ciazy i ze nie wygladam na 7 miesiac ze chudzinka jestem...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-20 o 20:05 |
|
|
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, jest tyle rzeczy o których nie wiem Moja siostra mówiła mi, że bardzo się przydaje takie termoopakowanie do butelek, chyba ze styropianu to jest...---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
), no ale ja chudzinka nie jestem bo przy wzroście 160 ważę 77 kilo... Tyle, że ja brzucha wcale wielkiego nie mam jak na swój tydzień, dziewczyny tu maja większe, ale takie ładne piłeczki, a mój wiadomo...
|
||
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
hej! ja dziś się pokłóciłam z moim TZ, bo poszedł sobie z kolegami na piwko...a ja sama w domu... cały dzień mówił, że chce gdzieś wyjść wieczorem, ale mówił że ze mną.Ja nie bardzo miałam ochotę, ale przez całe popołudnie się nastawiłam, że wychodzimy, a on o 19.00 nagle mówi mi ,że on jednak się z kolegami woli spotkać....No jak się wkurzyłam...mówię Wam...
ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło (jakoś tak to leciało chyba posprzątałam sobie szafkę w kuchni i zadzwoniłam do rodziców i tato (jest ginekologiem) mówi do mnie- zadzwoń do Karoliny, a ja zdziwiona, że po co że wczoraj z nią gadałam, a on ZADZWOŃ-jest w szpitalu i oczywiście nic więcej mi nie chciał powiedzieć-tajemnica lekarska i te sprawy. Ona jest 5 tyg przede mną i miała skurcze. Na szczęście już przystopowali jej te skurcze, ale na razie zostaje w szpitalu.Kurdeeee dziewczyny-muszę jak najszybciej zamawiać wszystko , bo mam tylko ciuszki,a z pielęgnacji i do karmienia nic... Muszę się zmobilizować...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.

podziałały!! 

a na plusie mam juz 7,5 kg... cos czuje ze przekrocze to zalecane 15 kg... nie tyle co sie czepil. tylko zazartowal sobie ze widac po mnie kilogramy bo sie zaokraglilam, idzie mi w dupsko niestety i buzka mi sie zaokraglila... no ale cos, ja na to nic nie poradze, jem sniadanie obiad i czasem kolacje, rzadko kiedy pozwalam sobie na slodycze, no chociaz ostatnio mam faze na lody. wszystko przez to ze sie nie ruszam tyle co wczesniej. no coz... zrzuci sie 

Kurczę, jest tyle rzeczy o których nie wiem