Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-20, 22:11   #3121
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Patrzcie dziewczyny jakie superowe koszulki!

http://www.joemonster.org/art/13897/...estem_w_ciazy_

Ja bym kupiła taką co dzidzia jakby w wannie siedzi i korek tylko wyjąć
Tylko nie widziałam takich nigdzie
Ja też taką chcę
Stary 2010-04-20, 22:16   #3122
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

hehe marta podobno faceci tak samo chodza w ciazy jak ich kobiety

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

a ja jutro zmienie posciel pozmywam okna i zrobie mezusiowi jego ulubiona salatke z zoladkow drobiowych i mielone z pieczarkami
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 22:18   #3123
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ola nie daj sie tym maminym zabobona!!
mam znajoma w sumie jest o jakies 3tyg mniej w ciazy ode mnie i ona jeszcze nie ma nic!! i mowi ze narazie nie kupuje jak jej tlumacze a co zrobisz jak zaczniesz wczesniej rodzic albo np nie daj boze szyjka ci sie skruci i nie bedziesz mogla chodzic tylko caly czas lezec to ona mowi ze wtedy wysle sasiadke najwyzej zeby jej kupila (jej tz pracuje za granica) i naprawde sie jej dziwie bo kase maja a ona taka jakas uparta zreszta do szpitala kupila sobie pizame i nie daje sie przekonac ze nie pozwola jej w pizamie chodzic na szkole rodzenia tez nie chce jezdzic bo mowie ze po co a to jej pierwsze dziecko
no postaram się
a koleżanka to faktycznie troche przesadza, bo ja podstawowe rzeczy mam (może jutro zrobię zdjęcia i wkleję), tylko wszystko jest takie wygodne a chcialabym kilka ładnych ciuszków "do wyjścia"...

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Napiszę tylko o wizycie, bo mam podły nastrój, wylałam potok łez i ogólnie nie mam chęci do życia.
Szyjka nadal krótka ale zamknięta i twarda.
Dziecko ułożone główką w dół i właśnie główką naciska na szyjkę.
Rozwinięte jest na 23 tydzień. Niestety jest tak ułożone niziutko, że ciężko wykonać pomiary.
Mam na siebie uważać, nie dźwigać, nie skakać.
No i zapytałam czy widać coś między nóżkami (już mnie dobijają te pytania od wszystkich) i powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka, ale nie dałby sobie ręki uciąć.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Na temat tych profilowanych wanienek nie mam za dobrego zdania.

Po pierwsze kiedy dziecku troszkę pupcia urośnie, to skóra może się kleszczyć w tych siedziskach.
A ponadto jest w nich tak niewiele miejsca, że żeby oblać maluszka namydlonego wodą, to trzeba go przekręcić, bo nie ma skąd jej nabrać.
Poza tym trzeba nalać bardzo dużo wody, żeby ciałko w większości nie wystawało i nie marzło.

To oczywiście tylko moje nadmiernie mądralińskie teorie .
ja mam takie samo zdanie ale wynika ono z praktyki... kąpalam wiele maluchów i zawsze w tych profilowanych było mi niewygodnie a najlepiej było w tych zwykłych
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 22:18   #3124
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

kurcze zaje...te!!! tez chce taką! jak je gdzieś wyczaicie, dajcie znać!chętnie kupię!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 22:19   #3125
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

a ja jutro zmienie posciel pozmywam okna i zrobie mezusiowi jego ulubiona salatke z zoladkow drobiowych i mielone z pieczarkami
On nie tak samo, on gorzej
Nie mów mi nawet o sprzątaniu, bo po remoncie to wiadomo jak to jest. Dobrze, że mam mamę i koleżanki.
Stary 2010-04-20, 22:23   #3126
anoxa
Zakorzenienie

marta cos o sprzataniu wiem wkoncu nie caly mc temu sie wporwadzalismy do nowego domu i wszystko bylo po remoncie plus przeprowadzka i rozpakowywanie
Stary 2010-04-20, 22:27   #3127
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dziewczyny a co z woreczkami do mrożenia pokarmu?
Ja będę podróżować i studiować, to w sumie zbytnio wyboru nie będzie.
A jak wy do tego podchodzicie?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 22:28   #3128
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta cos o sprzataniu wiem wkoncu nie caly mc temu sie wporwadzalismy do nowego domu i wszystko bylo po remoncie plus przeprowadzka i rozpakowywanie
A no faktycznie. Dobrze, przynajmniej, że ja sie nie musiałam pakować i rozpakowywać. Ale Ty wprowadziłaś się do własnego gniazdka a ja nadal w wynajmowanym. Ale nie można mieć wszystkiego na raz nie
Masakrycznie się nam namnożyły wydatki. Dołączyłam do grona właścicielek zepsutych aut. Zapłaciliśmy 1500 za sprzęgło. W tą sobote i przyszłą mamy wesele. Postanowiłam dac prezent. Nie mam kasy, ale jeszcze masa wydatków przed nami.
Stary 2010-04-20, 22:32   #3129
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Ja też taką chcę
Koło pracy mojego Ł. jest sklep, w którym robią koszulki z dowolnym nadrukiem, wg własnego wzoru również.
Mam koleżankę, która rewelacyjnie rysuje- może ją namówię na takie dzieło ....

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 22:36   #3130
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Chyba jednak jest to 85%, bo jak pisałam wcześniej, mojej mamie na 7 ciąż ani razu nie odeszły wody SAME, zawsze jej przekłuwali w szpitalu...Zresztą mojej bratowej przy dwójce dzieci tez nie odeszły.
Widzisz dobrze wiedziec, ze tak zadko wody same odchodza, ja to mialam juz wizje, ze tz(pedant) przez godzine auto przygotowywuje abym mu nie pochlapala i folia i kocami oklada a ja rodze w tym czasie ;P

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spacerku...
Było na tyle miło, że się nie sprzeczaliśmy. Zapisaliśmy się do szkoły rodzenia, zaczynamy 25 maja, udało nam się dostać na zajęcia dofinansowywane przez urząd miasta. M powiedział no to będziemy chodzić Powiedział też, żebym mu dała znać jak będę szła na badania, to pójdzie ze mną... takie małe plusiki tylko jak cieszyć się z tych małych plusików, a nie myśleć o minusach i niewiadomych?? Mimo wszystko jednak spotkanie na plus...
Suuuper, ze nie bedziesz sama chodzic do szkoly rodzenia
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno niektórym mamusiom wysyłałam "Poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka", który opracował Paweł Zawitkowski, on często jest w Dzień dobry TVN. Zaprzyjaźniona mamusią powiedziała, żeby sobie ściągnąć filmiki z netu on tam właśnie wszystko fajnie pokazuje jak się obchodzić z maleństwem.
Mam jakies dvd od kolezanki z nim i podobno ma wykladac w naszej szkole rodzenia
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

ja bym wrzuciła ze szczurkiem ale pewnie byście mnie zjadły
Ja chetnie bym zobaczyla, z ktorym szczurkiem czy wszystkie 3 chetnie pozuja?
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
zrobiłam racuchy z maślanki truskawkowej pyycha
Jestes okropna!!!!

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

w ogole dostalam od gina broszurke z plytka z instytutu pampers "zanim przyjde na swiat". fajna sprawa, duzo informacji, a na plytce filmiki instruktazowe, opisane pozycje porodowe, nawet muzyka dla dzidziusia i wiele innych no i oczywiscia pieluszka newborn zeby sobie zobaczyc, boze jakie to maciupinkie jest
Tez dostalam ten zestaw, plyty jeszcze nie ogladalam, ale ten pampers malutki!!!

Cytat:

Tez mi sie ta najbardziej podoba!

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Pewnie sie przyda z kilka, ja kupuje 2 butelki aby mrozic pokarm.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 22:39   #3131
anoxa
Zakorzenienie

marta my bedziemy musieli wymienic kolo dwumasowe bo podobno juz sie nadaje do wymiany a to koszt 1000zl co do slubow i wydatkow to masz racje nie ma co swirowac a co do sprzatanai i przeprowadzki to najgorsze ze sama sie musialam z tym uporac nie mial mi kto pomoc

uciekam spac dziewczyny dobranoc
Stary 2010-04-20, 22:46   #3132
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
marta my bedziemy musieli wymienic kolo dwumasowe bo podobno juz sie nadaje do wymiany a to koszt 1000zl co do slubow i wydatkow to masz racje nie ma co swirowac a co do sprzatanai i przeprowadzki to najgorsze ze sama sie musialam z tym uporac nie mial mi kto pomoc

uciekam spac dziewczyny dobranoc
Sama bym pewnie nie dała rady tego posprzątać, jak się zbyt duzo schylam to potem mnie boli brzuch. Zresztą mama nie pozwala mi np myc okien. Bała bym się z tym moim brzuchem łazic po parapetach na 2 piętrze.

Tez zaraz uciekam spac. Śpie z mamą Dziwna zamiana
Stary 2010-04-20, 23:04   #3133
papeteria
Zakorzenienie

bajka a ja w 28tc +12 przy 160 ważyłam 55 a teraz dobijam do 67 najwięcej ważyłam 60
nie masz czym się przejmować
lilka no u mnie w rodzinie też się teraz przyglądam i chłone wszystkie cenne rady bo jeden malec ma 3 miesiące a drugi miesiąc
kasha
anuszka moja siostra np. miała uczulenie na jelp wiec mama prała w vizirze
daysy super, że dostałaś tyle rzeczy
siala ja mówiłam szczerze żeś ubita
itakasia no przecież nie bedziesz sobie nowego łóżeczka kupować jak pożyczyłaś bratu ...pomyślą o czymś większym
lazurowa dobrze że z maleństwem ok
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Widzisz dobrze wiedziec, ze tak zadko wody same odchodza, ja to mialam juz wizje, ze tz(pedant) przez godzine auto przygotowywuje abym mu nie pochlapala i folia i kocami oklada a ja rodze w tym czasie ;P

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-20 o 23:05
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 23:10   #3134
niezawsze
Zakorzenienie

Lazurka Dzidzius najwazniejszy, reszta sama sie ulozy...

Maciuś
Stary 2010-04-20, 23:13   #3135
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
ja startowalam z 53kg ale mam juz 61.5kg., mam 164cm chcialam zatrzymac sie na 65 ale moze byc problem
Daysy
fajnie z ubrankami ja dzis mamie powiedzialam ze bede chciala lozeczko odebrac od brata (dalam mu 2 wozki i lozeczko i troche ubranek dla corci) to byla jakas zdziwiona i zniesmaczona. w czerwcu mala bedzie miala 2 lata wiec chyba sobie poradza, mysle ze moze juz spac na tapczaniku. ale moi rodzice zawsze sie martwia o mojego brata, tak zostalo z dziecinstwa, bo byl rok mlodszy
Jejku czemu jest tak , że niby dzieci się tak samo traktuje ale i tak jedne są bardziej a drugie mniej. My np. mówię tu o sobie i swoim rodzeństwie to jesteśmy te drugie wnuki...

Cytat:
Ja nie słyszałam o takich woreczkach...
Myślałam , że robi się to w słoikach lub butelkach ...

A co do tych ubranek to musiała bym zrobić strasznie dużo zdjęć... zobaczę co da się zrobić jutro. Idę powiesić te jedne bo mi pralka przestała prać, i spać bo mi się oczka kleją.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 23:14   #3136
niezawsze
Zakorzenienie

Znikam do wyrka, tz juz tam dawno spi... wiecie co, moja mala ma chwile najwiekszej aktywnosci w nocy i budzi mnie szalona, pozniej chyba jest tak zmeczona, ze caly dzien raczej spi, czasem sie przekreci czy cos, ale w nocy szaleje juz 2 nocy pod rzad obudzila

Mam zgage i najgorsze jest to, ze migdaly mi juz nie pomagaja, ake za to kefir dziala na mnie.

Maciuś
Stary 2010-04-20, 23:15   #3137
wiolek1
Zadomowienie

lazurowa nie smuć się a checi do życia musisz mieć dla swojej córeczki

agravka za tego loda

anoxa u mnie porodówka jak sama połozna mówiła nie była remontowana od początku budowy szpitala to z 50 lat będzie ? :/ a oddział wiem, że jak ja się rodziłam 22 lata temu to był remontowany a czy potem to nie wiem heheh tragedia

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
jak dla mnie to taka zbyt kanciasta i za taką cene to nigdy :/
ja kupiłam zwykłą najzwyklejszą za 25 zł i trzymam ją pod łużeczkiem więc nie przeszkadza mi
miałam kupowac taką z leżaczkiem i bajerami za 120 zł ale stwierdziłam, że w zwykłej też sobie poradze

aha i co do tych odpływów to podobno też nie polecane bo dziecko moze sobie ciałko drapać o nie.

Cytat:
a ja 26
a ja jutro 25 ale licze inaczej bo widze że jest między nami 1 dzień różnicy i 26 zaczne dopiero w środe za tydzień heheh

Cytat:
Ależ ja jestem głupia Mówię do Was, że mam tylko kilka ciuszków i dwie buteleczki, a zapomniałam o łóżeczku, pościeli, przewijaku i wanience Jeszcze wyjdę na jakąś kłamczuchę
ja mam praktycznie te same rzeczy co ty ale butelke 1 i nie mam przewijaka a i tak uważam że to już dużo

Cytat:

aaaaa pokazałaś nam to teraz kombinuj gdzie taką możemy dostać ja chccceeeee

Cytat:

ja dzisiaj robiłam mielone z pieczarkami ale mam taki swój przepis i są takie pyyyycha pikantne mhhhh jutro na obiad też będą i jeszcze zostało mi do zamrożenia heh

Cytat:
ja na pewno kupie nawet dzisiaj szukałam na allegro
bo też na uczelnie będe musiała jezdzić więc nie ma mnie wtedy 10-12 godzin więc też będe mrozić

niezawsze specjalnie dla ciebie wstawie zdjęcie lizaka ( grubcia, kaczuszki,i 1000 innych imion ma ) a na tym zdjęciu to dla mnie wyszedł jak słonik taki okrąglutki pulchniutki hehe uwielbiam go zazwyczaj jego fotografuje najczęściej
a jak wpadnie do mnie kuzynka to mi porobi sesje na brzuchu

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-04-20 o 23:18
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 23:16   #3138
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość

A co do tych ubranek to musiała bym zrobić strasznie dużo zdjęć... zobaczę co da się zrobić jutro. Idę powiesić te jedne bo mi pralka przestała prać, i spać bo mi się oczka kleją.
Wybierz te najladniejsze.

Maciuś
Stary 2010-04-20, 23:22   #3139
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Koło pracy mojego Ł. jest sklep, w którym robią koszulki z dowolnym nadrukiem, wg własnego wzoru również.
Mam koleżankę, która rewelacyjnie rysuje- może ją namówię na takie dzieło ....
Ojjjj nie mów takich rzeczy bo coś czuję, że cię wydelegujemy do koleżanki albo do tego sklepu i będziesz nam wysyłać paczki jak do więzienia z tymi koszulkami

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 23:23   #3140
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Wybierz te najladniejsze.
Ok ale to jutro bo już muszę się bardziej z podusią zaprzyjaźnić bo już ledwo na oczka widzę.
Wszystkie mi się podobają... postaram się wybrać najpiękniejsze
Dobranocka
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 23:24   #3141
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

niezawsze specjalnie dla ciebie wstawie zdjęcie lizaka ( grubcia, kaczuszki,i 1000 innych imion ma ) a na tym zdjęciu to dla mnie wyszedł jak słonik taki okrąglutki pulchniutki hehe uwielbiam go zazwyczaj jego fotografuje najczęściej
a jak wpadnie do mnie kuzynka to mi porobi sesje na brzuchu
Sliczny jest i to chyba wlasnie ten co mi sie najbrdziej podobal, przeslodki. Takie oczka madre i te uszka!!!!

Maciuś
Stary 2010-04-20, 23:33   #3142
roztrzepaniec989
Rozeznanie

http://www.cosmo.ru/monitor/monitor_cleaner.swf
A ja siedzę właśnie nad projektem do szkoły Jutro muszę oddać a w zasadzie prawie nie ruszyłam
Stary 2010-04-21, 00:06   #3143
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
alguien a ty masz juz wszystko??
praktycznie tak
Nie mam karuzeli (moze dokupie albo podpowiem komus, ze na prezent moze dac), pieluch(w maju dopiero, po co mi maja zagracac miejsce) i rzeczy dla siebie - staniki (wzbraniam sie przed tymi stanikami dla karmiacych, ale bede musiala chyba sie zebrac i jakis wybrac), dokupic musze wiecej wkladek laktacyjnych i woreczkow do mleka.
wlasnie dzisiaj kupilam proszek dla dzieci i jutro bede robic wielkie pranie
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 00:33   #3144
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dziewczyny!!!! Znalazłam!!!!
Można kupić te koszulki ale nie wiem czy wyślą je do Polski

Może któraś z Was rozumuje po angielsku więcej niż ja, ja klepałam niemiecki całe życie

http://www.cafepress.ca/+water_break...hirt,319442464

http://www.cafepress.ca/+intern_insi...k_ts,196625037

http://www.cafepress.ca/+sneak_peekf...k_ts,425089898

http://www.cafepress.ca/+sneak_peekf...k_ts,379548165

http://www.cafepress.ca/+sneak_peekf...k_ts,193835673

http://www.cafepress.ca/+under_const...y_ts,186076611

http://www.cafepress.ca/+sneak_peekf...k_ts,425087351

http://www.cafepress.ca/+sneak_peak_...k_ts,197200019

http://www.cafepress.ca/+sneak_peak_...k_ts,197213186

Ponoć najlepiej by było gdyby zamówił ktoś z Anglii bo cło i podatek wliczone w cenę.. ale czy mamy tam jakąś mamuśkę?
Kurrrde a tak się napaliłam na taką koszulkę.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 02:18   #3145
Basia84
Rozeznanie

Siala super koszulki a ja mam taka
http://www.walmart.com/ip/Maternity-...y-Tee/12555354

weszlam dzisiaj na strone swojego szpitala i miesiac przed porodem bede musiala wypelnic taki formularz w skrocie oto co sie na nim znajduje:
- czy chce od razu cos przeciwbolowego jak tylko przyjade do szpitala czy chce czekac na anestezjologa,
- czy chce korzystac z wanny/prysznica podczas porodu,
- czy na lozku chce miec strzemiona zeby mi zablokowac nogi czy chce zeby je ktos trzymal,
- czy chce miec lustro podczas porodu zeby wszystko obserwowac miedzy nogami (nie wiem czy ktos by tak chcial),
- czy chce miec ustawiona kamere albo zeby ktos krecil caly porod,
- czy jakbym miala cc czy chce zeby maz byl przy tym,
- czy chce odciac pepowine sama, czy ma to zrobic maz lub lekarz,
- czy po porodzie chce dziecko od razu czy dopiero jak je umyja,
- czy chce kogos do pomocy kolo siebie, osoby ktora wszystko pokaze, jak karmic piersia, itp
- czy chce zeby syn byl obrzezany.
nie wiedzialam ze bez tego mnie nie wpuszcza na porodowke. najlepsze jest to z lustrem pozniej to by mi sie chyba koszmary snily...

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-04-21 o 03:03
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 07:45   #3146
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
nam polozna w SR bardzo polecala mrozenie pokarmu - szczegolnie na poczatku jak podczas nawału masz go za duzo, zeby odciagać i mrozic i jest jak znalazł na potem

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
Siala super koszulki a ja mam taka
http://www.walmart.com/ip/Maternity-...y-Tee/12555354

weszlam dzisiaj na strone swojego szpitala i miesiac przed porodem bede musiala wypelnic taki formularz w skrocie oto co sie na nim znajduje:
- czy chce od razu cos przeciwbolowego jak tylko przyjade do szpitala czy chce czekac na anestezjologa,
- czy chce korzystac z wanny/prysznica podczas porodu,
- czy na lozku chce miec strzemiona zeby mi zablokowac nogi czy chce zeby je ktos trzymal,
- czy chce miec lustro podczas porodu zeby wszystko obserwowac miedzy nogami (nie wiem czy ktos by tak chcial),
- czy chce miec ustawiona kamere albo zeby ktos krecil caly porod,
- czy jakbym miala cc czy chce zeby maz byl przy tym,
- czy chce odciac pepowine sama, czy ma to zrobic maz lub lekarz,
- czy po porodzie chce dziecko od razu czy dopiero jak je umyja,
- czy chce kogos do pomocy kolo siebie, osoby ktora wszystko pokaze, jak karmic piersia, itp
- czy chce zeby syn byl obrzezany.
nie wiedzialam ze bez tego mnie nie wpuszcza na porodowke. najlepsze jest to z lustrem pozniej to by mi sie chyba koszmary snily...
echh jak ja marze, zeby ktoś mnie wczesniej zapytał choć o połowe tych rzeczy u nas.. moze wtedy nie bałabym się tak strasznie porodu...
a tu nie wiadomo co będzie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Napiszę tylko o wizycie, bo mam podły nastrój, wylałam potok łez i ogólnie nie mam chęci do życia.
Szyjka nadal krótka ale zamknięta i twarda.
Dziecko ułożone główką w dół i właśnie główką naciska na szyjkę.
Rozwinięte jest na 23 tydzień. Niestety jest tak ułożone niziutko, że ciężko wykonać pomiary.
Mam na siebie uważać, nie dźwigać, nie skakać.
No i zapytałam czy widać coś między nóżkami (już mnie dobijają te pytania od wszystkich) i powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka, ale nie dałby sobie ręki uciąć.
no to będzie małe Lazurowiątko - gratulacje! uszy do góry

Cytat:
Ja nie wiem, ale tez czuję jak kopie mnie tuż pod cyckiem
kurcze widzę, ze termin mamy podobny a mnie młoda cały czas kopie na samiuskim dole troszke to chyba dziwne...
gina mam za 2 tygodnie to zapytam..

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
osobiście mi się nie podoba.. i cena z kosmosu..
ale rzecz gustu

Cytat:
Bajka, moja macica sięga już 2 palce nad pępek!!!
a jak to sprawdzić? ja tam nie wiem jak zobaczyć gdzie sięga moja macica

a tak wogóle to ja juz po słabej kawce i kanapce
jutro za to sobie pośpię co najmniej do 8 - szaleństwo!!
zmykam do pracy a Wy nie piszcie za dużo bo potem mam fuulll nadrabiania i rady nie daję
aaaa no i juz postanowiłam, że za 2 tygodnie na wizycie u Gina biorę zwolnienie juz do końca ciąży.. nie wiem jak tylko to w pracy przyjmą, ale w sumie uprzedzałam ich, że to możliwe...
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 07:46   #3147
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witajcie, ja wlasnie jem sniadanko, rogala i zrobilam sobie kawke
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 07:58   #3148
Zuziunia
BAN stały

Hej zaraz lece na badania....

jejku brzuch mnie na dole boli, ciągnie jakby, dobrze że już dzisiaj lekarz bo martwię się coraz bardziej.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:09   #3149
papeteria
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
Ja przed chwilą wypełniłam formularz zgłoszeniowy do SR .Wybrałam trzy tematy poród cz 1 i 2 i kąpiel noworodka co by się tatuś nauczył.Ciekawe czy będą miejsca Zajęcia trwają 2h cena 25 zł.

Idę coś przekąsić, ale co ...
zuziunia
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:11   #3150
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cześć mamuśki
Ja już po sniadanku dzisiaj była nutella - pycha, nie śpię od 4,00 i tak się męczyłam na wyrku do 6,45, O 6,15 jakiś nawiedziony klient już wydzwaniał do mojego M i tak regularnie do 6.45 więc jak on już wstał to i ja się zwlekłam z wyrka, a chyba wszystko przez to, że wczoraj zmarzłam troszkę w domu bo mi się napalic nie chciało i w nocy tzn o 4 jak poszłam siku to mnie pęcherz zaczął boleć i nie mogłam przez to usnąc. Wczoraj odebrałam łóżeczko, niewiadomo co z komodą bo narazie w hurtowni jej nie ma czekam do przyszłego tyg. i jak nie będzie to jadę ją kupić gdzie indziej
lazurowa - super, że wszystko w porządku z dzidzią no i ciche gratulacje córuni
zuziunia

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-04-21 o 08:13
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości