|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII
Ciężko stwierdzić widząc go przez szybę samochodu, niewiele można zaobserwować...zresztą niech tam sobie żyje jak chce i z kim chce. Ja to coś czuję, że on szybko się ożeni po raz drugi i za chwilę będzie miał dziecko. Jakoś takie mam przeczucie.
|
|
#752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII
Cytat:
chyba, ze mnie opierniczą, to wtedy wcale Cytat:
Cytat:
|
|
#753 |
|
Wtajemniczenie
|
Corii, czy w Twoim avku, to ten aktor Michael Praed z seialu "robin z Sherwood" nadawanego u nas pod koniec lat 80??? Rety, kochałam sie w nim jak byłam piękna i młoda...hehe. Tam było takie super intro, które bardzo zzapadało w pamięć i jest bardzo charakterystyczne.
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahhh momentami już się nie mogę doczekać tego wszystkiego ale też się boję, że sobie nie poradzę... Marta a mówisz że dzieci szybką się uczą jak się je bombarduje, czyli przeprowadzasz więcej zajęć? bo 3-4 latki powinny mieć jedno zajęcie, a 5-6 dwa stosujesz się do tego?
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, dobrze, że udało Ci się umówić do tego lekarza! Daj znać co Ci powiedział i mam nadzieje, że Ci wyleczy tą rękę!
Maja, ja miałam blokadę w poprzedniej pracy i nawet na swojego maila prywatnego nie mogłam wejść. A teraz jest loos i mogę robić co chcę, czego i Tobie życzę ![]() AgatkaL ważne, że Ty wiesz jaki to jest człowiek i że już nie chcesz mieć z nim nic wspólnego. Na pewno na początku będzie Cię ściskać, jak będziesz go widywać z inną, ale to minie. Natomiast chciałabym widzieć jego minę, jak mu śmigniesz z jakimś przystojniakiem!
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 latkom jedno ale 15-20 z tym ze po obiedzie tez robilam jakas zabawe dydatkyczna, a od lutego juz w 2 semestrze 2 zajecia bo rocznikowo to juz sa 5 latki... ![]() aaaa jesli chodzi o strszaki to zawsze 2 zajecia 30-40 minut trwaly.. plus po obiedzie tez jakas zabawa dydaktyczna (no chyba ze byly jakies zajecia w tylu angielski rytmika.. no chyba ze byly one rano.. wiec tak to dzielilam zeby byly 2 zajecia glowne plus zabawa dydaktyczna) z 6 latkami nie mialamd o czynienia bo moje sa 5 latkami (teraz juz rocznikowo 6 i ida do skzoly wiec 6 latko juz nie bedzie )ale tym czasem sie nie martw bo to wszytko zalezy od dzieci zobaczysz ze jak je cos zainteresuje to i z 3 latkami zrobisz 20 minut a ze starszakami nawet godzine zalezy co bedziesz robic...wiec 3 latki 1 zajecie 4 latki 1 polrocze 1 drugie polrocze 2 5 latki 2 i zawsze jak sa 2 zajecia to przedzielasz je szybka zabawa ruchowa
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-21 o 09:35 |
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pierwsze jak poszłaś do pracy tan, to stresowałaś się?![]() Marta pisałam wczoraj, że były u mnie te dzieci 6 i 9-letnie no i przy okazji chciałam na nich wypróbować te moje zabawy no i wnioski są takie, że zabawa z tym słowem i na ostatnią literę kolejne słowo bardzo spodobała się dziewczynce 9-letniej chłopczyk nie wiedział, co to ostatnia litera i mówił pierwszą choć i to sprawiało mu problem zaś dokończ historię... to bardziej ku mojemu zdziwieniu zainteresowało dziecko młodsze, dziewczynka 9-lat nie chciała się już bawić a on dalej chciał opowiadać...![]() No i zastanawiam się czy jednak nie zamienić tej mojej zabawy w podróży z historii na tą z literkami...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2010-04-21 o 09:46 |
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Jestem po śniadanku i po kłótni z Tż , ale szkoda gadać, nawet nie chce mi się pisać... Teraz mnie głowa boli bo się poryczałam. Idę jeszcze do krawcowej odebrać dresy bo mi skracała i po bluzkę bo rękaw mi się rozpruł , a moja mama nie ma takiej specjalnej igły do elastycznych więc musiałam zanieść do krawcowej. Ale i tak się to opłacało bo w sumie za te 2 usługi zapłaciłam 10 zł! To się nawet nie raz w domu maszyny nie opłaca rozkładać. |
|
|
|
#759 | ||
|
Zakorzenienie
|
wrrrr ale jestem wkurzona
Cytat:
Cytat:
![]() a wiec pisze jak było: Poszłam do przychodni (5 min przed czasem i od razu weszłam) pani dr zapytała sie co mi dolega. wiec powiedziałam, że nie mam gorączki tylko katar mi strasznie dokucza (przez to ze oddycham buzią mam juz chrypkę) i że nie wiem czy to nie alergia. Zbadała mnie. Powiedziała,z e w płucach ok., gardło spoko (moze lekko czerwone) i bach.. antybiotyk no masakra. toz ja mam tylko katar męczący potem przepisała jeszcze cos na katar. Oczywiscie antybiotyku nie mam zamiaru brac. Powiedziałam,z e mam problemy z rekę. opisałam wszystko , pokazałam jej i powiedziałam,z e chce skierownanie na rehabilitację, a ona nawet mi nie spojrzała na tę reke tylko dała skierowanie od razu ) (pamietam jak mnie kiedys serce bolało to pani dr stwierdziła, że mam sie mniej denerwowac poprostu) potem się zapytałam czy dostane skierowanie na badanie krwi (a ona, ze jak skoncze antybiotyk to mam dopiero przyjsc) Normalnie poczułąm się olana. aaa i jeszcze tekst "przyjechaliscie na pogrzeb pewnie? Ja tez miałam isc, ale miałam jakies zebranie czy konferewncję.A co mu sie stało" wiec powiedziałam,z e rak płuc. a ona "oooo to wy uważajcie, bo jestescie z TZ dwustronnie obciążeni" (moja babcia tez zmarła na raka płuc) Chyba zmienie lekarza. |
||
|
|
|
#760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ubrań to faktycznie tanio, sąsiadka mojej mamy jest krawcową i pracuje tak na czarno to za skrócenie spodni bierze 20 zł. Dziewczyny wiem że była ostatnio mowa o depilatorach, ja tez chce sobie jakis kupić bo dostałam troche kaski na urodziny, byłam już ju fryzjera no i zostało troche na depilator, może ma któraś taki lub inny z Philipsa http://www.skapiec.pl/site/cat/343/comp/564079 kusi mnie ceną
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem czemu... bo 9latka wiedziala ze maly sobie z literkami nie radzi i chciala grac w to w czym wygra i bedzie lepsza a ze opowiadal historie to bylo jej trudniej ja przebic... a mowilas mu gloska czy literka? bo oni w przedszkolu stosuja gloska a nie literka.. no i co mnie zdziwilo ze nie wiedzial co jest na koncu.. 6 latek teraz to ma w standardzie bo dzie do szkoly (to jest 6 latek rocznikowo czy 7?) a dalas mu przyklad pokazalas co ma zrobic itd? dziwne bo w obserwacji na bank to mial.. wiec to cwicza... a co do historii powtarzaliscie od poczatku wszystko? nie zamieniaj tego bo to dla 3 klasy serio jest za latwe i moze ci powiedziec ze nie trafilas z programem niesprawdzilas tego.. dlatego ona w to chciala grac bo bylo proste.... popieram.. a wogole to i tak fajnie ze dostalas odrazu na rehabilitacje. U nas wyslali by cie najpierw do ortopedy gdzie bys na wizye czekala pol roku a potem kolejne pol proszenie sie o skierowane na rehabilitacje i czekanie w kolejce...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-21 o 10:21 |
|
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Własnie dzwoniłam do gina. Udało mi się umówic na piatek na 16.30
super bo w następnym tyg będę miałam @ wiec by odpadał. Mam nadzieje, że cytologia wyjdzie mi ok. Bo mineło pół roku od ostatniej. mam nadzieje, ze 3 miesiące leczenia na cos sie zdały.---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
Ale kurde, aby dostac skierownanie od dr który nawet ci na rękę nie spojrzał?? a na nim napisała, to co ja jej powiedziałam " zapalenie stawu nadgarstka prawego" (wiedziałam to od tesciowej) ![]() W każdym bądz razie podniosła mi ciśnienie Mój TZ mówi aby zmieniła lekarza, mama stwierdziłą dzis to samo. |
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia zmień lekarza, a z ręką koniecznie idź do chirurga i on ewentualnie da Ci skierowanie na rehabilitacje. Ale rękę powinien zobaczyć specjalista i albo chirurg ogólny, a najlepiej by było gdybyś poszła do chirurga ze specjalizacją nadgarstka.
Co do tej lekarki, to bez komentarza! Jakie Ty chcesz zrobić badania krwi? Może zrób je bez skierowania, jakieś podstawowe nie są drogie, a nie będziesz musiała czekać nie wiadomo ile ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Madziu, ale cytologie powinno się robić do 18 dnia cyklu...
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do badan. To chciałam ogólna morfologię krwi (moze mi czegos tam brakuje, ze tak chydne, albo ze miałam te zawroty głowy i mdłosci) i tokso i to wsio. wiec chyba sie wkurze i pójdę do szpitala i wszystko zrobie prywatnie. A ile takie cos moze kosztowac?? ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- oj.. kiedys czytałam, ze chyba przez cały cykl?? aby tylko nie podczas @. ja mam na wtorek @ wiec w piatek bedzie 24 dzien cyklu. |
|
|
|
|
#766 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Ha! Wiedziałam, ze TY zauważysz
![]() Pozwałam Ci zgadnąć - do 3 razy sztuka ![]()
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziewczynka do 2 klasy. Tak Marta podałam mu przykład, np "rak" a on wymyślał słowo na "r" ale chłopczyk ma ogólnie troche problemy z wymową, więc może dlatego? siostra jego mówiła że zamiast "k" mówił "t"... (podobno już nie mówi) a jak zaczęliśmy się bawić w coś w pobliżu na literę... to chłopak miał na myśli słowo "torba" a mówił że pierwsze jest "d" więc...? nie za bardzo wiem w czym leży problem, ale też wydawało mi się to dziwne. Ale jeśli np. TY mu powiesz "powiedz coś na literkę "t" to wtedy powie dobrze...? no nie wiem" a co do historii powtarzaliscie od poczatku wszystko?"- jak to od początku? ![]() Mówię do dziewczynki.... "Kasia siedziała w pokoju wyjrzała przez okno i zobaczyła..." a mała na to... ja nie wiem co mogła zobaczyć i zaczyna wymieniać kota, psa, samochód... i wtedy jej mówię żeby jedną rzecz powiedziała no i dopiero zaczęło to się jakoś ciągnąć. Ale zdziwiło mnie też trochę, że zamiast tak jakby kontynuować tę historię to bardzo skakali po działach tematycznych... coś w tym stylu "zobaczyła samochód... pojechali w góry, potem wrócili, pojechali nad morze" dopiero jak zaczęłam ich taki nakierowywać i włączać się w grę, że w górach to zobaczyli górala... to dopiero wtedy ciągnęli c.d. tej historii
|
|
|
|
|
#768 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jejku podjęłam się zadania, ze sama nas z TZ rozlicze z podatku wzięłam pity ze skarbowego (pit 36 + pit ZG (o dochodach z zagranicy) mam wzór mojego rozliczenia z tamtego roku + sciagnełam program do rozliczen.) mam nadzieje, ze mi się uda
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za morfologie z rozmazem ja płacę 20zł. A co do cytologii, to moja gin robi mi zawsze między 10 a 18 dniem cyklu, a w innym terminie nie chce robić...
|
|
#772 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie gin zawsze sie pyta kiedy miałam ostatnia @ i zapisuje na karcie z cytologią. Normalnie się chyba popłaczę, jesli sie okaze , ze 3 miesiące leczenia nic nie dały. 3 miesiące brania globulek dzien w dzien. |
|
|
|
|
#774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W gościu się nie kochałam, bo za mała byłam, zeby się za chłopakami oglądać Cytat:
to faktycznie kiepski ten lekarz AgatkaL mnie uprzedziła ![]() No ja bym ciacha nie zauważyła?
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Ana*** w zerowce teraz sa dzieci 5 letnie (rocznikowo 6) i dzieci 6 letnie (rocznikowo 7) bo rodzice decyduja czy we wrzesniu wystklaja 6 czy za rok dopiero.. wiec on moze byc 5latkiem i w tym roku konczy 6 albo 6 latkie i w tym roku konczy 7 wiec jesli jest mlodszy to luz a jesli juz na bank idzie do szkoly bo ma 7 lat to kiepskawo...
ogolnie on moze miec klopot z analiza - czyli nie podzieli wyrazu na gloski bo skoro mu podajesz sama gloske i wymysla wyraz to sluch fonematyczny ma dobry bo slyszy co mowisz i nie myli sie np mowi dobrze a nie jak ma na p to mowi bąk, wiec jak cos to z analiz (nierozklada wyrazu) a.. to kiepsko... a ogolnie to ja bym zaczelam tak - zobacz jest sobie wyraz rak na poczatku wyrazu rak slyszymy gloske rrrr rrrrak a na koncu wyrazu rak slyszymy k rakkkkkk, a co slyszysz na pocztaku wyrazu sok? ssssok? a na koncu sokkkk? i dopiero po 3 probie podabym juz wyraz bez przeciagania gloski... a ta zabawa z historia ma na celu cwiczenie pamieci - i wyobrazni czyli to chodzilo o to ze w kolko sie powtarza ta historie np. ty mowisz... dawno dawno temu 1 dzecko mowi - dawno dawno temu był sobie las 2 dziecko - dawno dawno temu był sobie las w ktoym mieszkal drwal 3 dziecko - dawno dawno temu był sobie las w ktoym mieszkal drwal lubiacy robic zabawki z drzewa itd...
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie przypomniałam
Kiedys jak sie było małym to sie zbierało naklejki itp. a wiecie co teraz jest na czasie?? penspinning (czyli kręcenie długopisem) robienie przy tym jakis tricków ![]() Wczoraj mój brat mi pokazał co juz potrafi. To jest jego filmik Próbowałam, ale ja nie umiem http://www.youtube.com/watch?v=VT1r4jcm1vk |
|
|
|
#777 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ale fakt, to on i---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() No ja siedziałam przed tv jak trusia, jak leciał Robin Hood i nabożnie gapiłam się na niego, jak ciele w malowane wrota
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
czesc wam
obudzilam sie dzisiaj ze strasznym bolem glowy jest lepiej ale mam roboty tyle, ze szok
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez lece prasowac, sprzatac
Jeszcze musze pomyslec co zrobic na jutro na kolację bo tesciowa do nas przychodzi. |
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwilbialam ten film.. najlepszy robin w historiii ![]() i ta muzyka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

ja zawsze na 1 miejscu stawialam dzieci, jakies kreatywne zabawy zeby zawsze duzooo sie dzialo bo dzieci sie ucza jak sie je bombarduje cos sie dzieje a nie jak ciagle sie bawia czy rysuja..
Marta a mówisz że dzieci szybką się uczą jak się je bombarduje, czyli przeprowadzasz więcej zajęć? bo 3-4 latki powinny mieć jedno zajęcie, a 5-6 dwa 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
no masakra. toz ja mam tylko katar męczący
potem przepisała jeszcze cos na katar. Oczywiscie antybiotyku nie mam zamiaru brac.