![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia cz. III
Wiolqn szkoda, ze nie wyszlo z telewizorem. Ale 1299 to bardzo duzo, my za troche mniejszy zaplacilismy 600 i to bylo 3 lata temu. Teraz sa tansze.
Olka na piechote sie wybierz. Lorelei powrotu do zdrowia zycze
#4802 |
Zakorzenienie
|
WIEDZIELISMY ZE 199 to nie mozliwe jest ale mimo wszystko cien nadzie byl hihi
olcia miotla na autopilocie puszczona do ciebie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
hehhehehe ej..... co to za narzekanie na angielska rzeczywistosc
![]() jak by oni tutaj wszytsko potrafili to nie byłoby pracy dla nas .... i wyjdzie zaraz ze "stoje murem za uk" ale nasz kraj kochany to wcale nie jest panstwo absurdów ... nieeeeeee ja wiem, ze chcialoby sie miec wszytsko 'juz' i na wczoraj...ale czasem trzeba poczekac....uzbroic sie w cierpliwosc a wine zwalic na Ewe, za to ze nam odebrała prawo do zycia w raju ![]() tzn w pracy bylo super,fajnie zobaczyc znajome twarze na nowo ale chyba obecna pogoda wplywa zle na moje samopoczucie.... od tego wiatru glowa mi peka...i w ogole czuje sie jak by mnie ktos obuchem walnal w leb .... wiolqn to znalazlas promocje ![]() ![]() ps a co z kasa? przepadła? ***** a w szkole kilka osob z kadry utknelo to na Florydzie to na Karaibach, w Madrycie i w Australii najgorsze jest to, ze byc moze i maja dodatkowe wakacje ale nikt im za te dni nie zaplaci :/ no i tam tez trzeba jakos zyc ... ech ten wulkan, ale podobno caly pyl "odlatuje" nad Norwegie ....... i juz niedlugo maja loty wznowic ![]()
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2010-04-20 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
Vedma powodzenia z autem.
olka kurcze, kiepsko z tymi lotami ![]() Ja mam 10 minut samochodem z domu do pracy. Natomiast jutro zamawiam rower i zobaczymy ![]() Anglia jest krajem absurdów, podobnie jak Polska, tylko innych. Mnie rozwalają dywany w łazienkach, krany z dwoma kurkami, cytologia co kilka lat, brud w szpitalach i podejście do edukacji. A co lubię? Generalnie mniej stresu (z wyjątkiem gdy idę do szpitala albo się szkołę dla dziecka wybieram ![]()
#4805 | |||
Zadomowienie
|
A witam
![]() Cytat:
jak pracowalam i mieszkalam w Londynie to zjamowalo mi to troche ponad godzine z dwoma przesiadkami i uwazalam to za norme ![]() Potem wyprowadzilam sie nad morze i dojezdzalam do Londynu codziennie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zazdroszcze shedu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Oki spelzam z lapka i ide sie nasmarowac oliwa bo moja skora sucha jak sahara po tym basenie... nei zeby rozmiarem mi duzo brakowalo do tejze pustynii ![]() A potem The vampire Diaries ![]() Milego wieczorku
![]() |
#4806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie sorki - tak na prawde to ja tez jakas do tylu, na body balance bylo mi niedobrze,w glowie mi sie krecilo i myslalam ze zemdleje w ktoryms momencie... cos nam tu sie szykuje szpital na peryferiach ![]() a ja bym sobie zbudowala chatke z lisci bananowca i z checia utknela na jakis karaibach (St Lucia albo Aruba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zupelnie sie rozleniwilam .......juz nie moge sie doczekac az mi sily wroca ..... i zaczne cos ze soba robic ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4808 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Sa tez dobre szpitale, gdzie sie robi skomplikowane operacje, w Oxfordzie jest jeden, ale generalnie lipa i GP tez ![]() Szkoly tak samo sa gorsze i takie super, w koncu Oxford, Cambridge i LSE maja, a na tych uniwerkach wiekszosc to Anglicy, ale fakt to jakie przeszkody trzeba pokonac zeby dziecko to dobrej szkoly wyslac to jest przerazajace. W Pl w podstawowce byli wszyscy wymieszani i ddzieci z normalnych rodzin i patologia, a tu albo grzeczne dzieci albo getto. No i w uslugach, jak warsztat czesto pracuja idioci, jak cos lekko wkracza poza schemat to sie gubia totalnie. Ale podoba mi sie i tak, choc ostatnio coraz czesciej mysle o powrocie za jakies 3 lata, czytam juz ogloszenia o prace, a TZ wymyslilam biznes ![]()
Mozesz byc kim zechcesz, po prostu stan sie kims kim chcialabys byc... Edytowane przez 7sweety7 Czas edycji: 2010-04-20 o 21:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalnie jakbym siebie słyszała ![]() ![]() ![]() Upadły Aniele jak ja sie czuje a średnio ![]() ![]() ![]() Ola to masz lipe z tymi lotami , ale nie martw sie jak nie teraz to za kilka dni , tyg przylecisz ![]() ![]()
![]() |
#4810 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obejrzałam właśnie The Bounty Hunter. Tego mi trzeba było, uroczej komedii ze świetnie dobranymi piosenkami i niezobowiązującą treścią. Odstresowana się czuję ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zadomowienie
|
Jakies 7 minut samochodem. Tak wiec na lunch jezdzimy sobie z mezem do domu (on pracuje w sasiedniej firmie)
Zlote slowa. I po zastanowieniu to wole walczyc ze srubami niz np z Urzedem Skarbowym... Hehe, no wlasnie - taka szopka zawsze sie przydaje! ![]() Opowiesci wulkanizacyjnej ciag dalszy: Rano zagryzlam zeby i zadzwonilam ponownie do serwisu (po raz czwarty!), podalam im milion danych (chyba tylko o rozmiar stanika mnie nie spytali) i laskawie sie zgodzili, zebym przyjechala o 16.00. W zwiazku z tym pracowalam podczas lunchu i przewalilam jakies 4 tomy dokumentacji certyfikacyjnej, co zachwycilo mojego szefa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Serio, jak ktoras ma alufelgi, to niech od razu leci sprawdzic, czy klucz od nich znajduje sie tam, gdzie powinien. Bo mi juz opadaja rece...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytologie odkad przyjechalam mam robiona co roku, wlasnie dostalam zaproszenie na kolejna. Cytat:
I prawie przegapilam Vampire diaries przez TZ- bylam z nim na probie, bo moj TZ bedzie wystepowal w jakims przedstawieniu. Dobrze ze istnieje ITV+1 to sobie nagrywam teraz i obejrze rano. Cytat:
Z domami to prawda, jak nie pasuje to reszty to koniec,ale w Polsce tez musza spelniac odpowiednie wymagania.
![]() |
#4813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby szybko się te śruby udało załatwić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj tez ma delegacje tygodniowa za jakis czas..... trzeba bedzie jakis babski wieczór zorganizowac dziewczyny ![]()
![]() |
#4815 |
Wtajemniczenie
|
wlasnie sie usmialam niezle. Virgin zmienil nazwe kanalu z SiFi na Syfy
![]() ![]() ![]() ja obejrzalam cala plyte jogi ( przeskakujac, i juz bez winka tym razem ![]() Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2010-04-20 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zadomowienie
|
Yhym
![]() No nie jakaś powalająca na kolana kinematografia oczywiście, ale przyjemnie się oglądało, choć muszę Ci przyznać rację że dość długo się ten początek rozkręcał i gdyby nie moje niezwykle wciągające nachoski to nie wiem czy bym zniesła ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odcinkow do przodu niz itv2. wlasnie czeka na mnie nasjnowszy ocineczek taaa? a przyznaj sie po ilu kiliszkach wina cie ta sennosc wziela? no i nie poszlismy do kina. Taz jakis zmeczony (kazali mu caly weekend pracowac) a mnie wzielo na porzadki w pokoju i pranie
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
po kilku lampkach to moze i by mnie sennosc wziela ....
a w kieliszkach nigdy nie pilam ... wiec nie wiem ... ![]() natomiast, wierz mi przy dobrym filmie nigdy nie udało mi sie zasnac ![]()
#4819 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mi odmówiono rok temu . ************************* ****************** Peorth poczulam zazdrosc jak przeczytalam o samotnym wieczorze. co prawda balabym sie sama spac w domu,ale ... w mieszkaniu, bez dziecia i Tz ehhhhh ![]() Kofika powodzenia w szkole ![]() ![]() Bakteryjka o co chodzi z tym schowkiem ? my mamy jeden, Tz z moim bratem go odbudowywali, bo ulegl zniszczeniu. moja fiesta w niego wjechala ![]() ![]() ![]() ************************* kiepski dzien dzisiaj mialam. pojechalam po lody do sklepu i zamkniety byl, 5 min za wczesnie ![]() ![]()
![]() |
#4820 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez uwielbialam komiksy ![]() Cytat:
I znow piekna pogoda, zyc nie umierac... ale kolejny dzien w pracy kolejny dolar jak to mowi moj znajomy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
ciekawe na ile ten pyl wulkaniczny wplywa na te piekna pogode ktora tu ostatnio mamy. 7 rano a tu slonce i ani jednej chmurki
tez wam sie ta glupia reklama Britty wlacza bez krzyzyka do zamkniecia? grrr i pytanie do mam. Co kupic rocznemu chlopczykowi i 2letniej dziewczynce? z czego takei bobasy najbardziej sie ciesza?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2010-04-21 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() 'moj roczny' chlopczyk nalepiej lubi drewniane lyzki, emaliowany garnek i pudelka po jajkach ![]() ![]() a z ulubionych zabawek to mniej wiecej cos co ma klocki w roznych ksztaltach, pudelko z dziurkami w roznych ksztaltach i trzeba dopasowac klocek do dziurki. Chcialam ci zalaczyc zdjecia, ale internet tak dzisiaj wolno chodzi, ze sie w koncu poddalam (dziennikarze to pewnie sie pienia i wrzeszcza na IT wstyd zeby to tak wolno szlo) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Daenerys Czas edycji: 2010-04-21 o 11:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zadomowienie
|
I ponoc taka pogoda ma sie utrzymac przynajmniej do konca weekendu
![]() ![]() TZ pojechal do salonu po zamowione sruby i zaplacic. Ciekawe, na ile go skasuja? Przewiduje klopoty, moze nieslusznie...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny zakochalam sie................ ![]() http://www.boden.co.uk/en-GB/Womens-...l?NavGroupID=4 ta granatowa... ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Tak mnie meczyl twoj nick ze musialam pogooglowac, widac ze ja nie w tematach, bo jak google sie otworzylo to ja jestem jedyna osoba na swiecie chyba ktora nie ma pojecia ![]() Jak tam twoje nastroje karierowe dzisiaj? Pomyslala, policzyla? Studia tylko czy praca tez? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A moj nick, hihi to tylko imie bohaterki ksiazki, ktora czytalam w tamtym okresie. Narazie nic nie liczylam jeszcze, dzis sprzatam. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj Kurczak dostal dzis awans. Dumnam jak paw (i mi sie zwierzyniec w domu robi)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do prezentow to ja zazwyczaj chodze do ELC - Early Learning Centre i tam maja zabawki ustawione w kategoriach wiekowych wiec zazywczaj wybieram cos pasujacego do wieku moje chrzesniaka. Tylko trzeba pamietac ze wszystko bedzie po angielsku, wiec ja staram sie kupowac "uniwersalne" zabawki na ktorych nie ma wyrazow itp. Cytat:
![]() Dziewczyny chcialabymw Polsce zostac pare dni po slubie - mozecie polecic gdzie warto pojechac i sie zatrzymac aby odpoczac? Wiola gratulacje dla Pawia i Kurczaka tez ![]()
Edytowane przez bellebelle Czas edycji: 2010-04-21 o 13:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bakteryika ladna ta sukienka, ale mi tez sie bardziej ta rozowa widzi :P Ale ja to ogolnie na lato kocham sukienki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.