Anglia cz. III - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-20, 18:38   #4801
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009
Dot.: Anglia cz. III

Wiolqn szkoda, ze nie wyszlo z telewizorem. Ale 1299 to bardzo duzo, my za troche mniejszy zaplacilismy 600 i to bylo 3 lata temu. Teraz sa tansze.

Olka na piechote sie wybierz.
Lorelei powrotu do zdrowia zycze

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 19:00   #4802
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

WIEDZIELISMY ZE 199 to nie mozliwe jest ale mimo wszystko cien nadzie byl hihi

olcia miotla na autopilocie puszczona do ciebie

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 19:42   #4803
Kofika13
Zakorzenienie

hehhehehe ej..... co to za narzekanie na angielska rzeczywistosc
jak by oni tutaj wszytsko potrafili to nie byłoby pracy dla nas ....
i wyjdzie zaraz ze "stoje murem za uk" ale nasz kraj kochany to wcale nie jest panstwo absurdów ... nieeeeeee
ja wiem, ze chcialoby sie miec wszytsko 'juz' i na wczoraj...ale czasem trzeba poczekac....uzbroic sie w cierpliwosc
a wine zwalic na Ewe, za to ze nam odebrała prawo do zycia w raju
Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość

Kofi - jak tam w pracy... zyjesz?
a zyje, zyje .... ledwo...
tzn w pracy bylo super,fajnie zobaczyc znajome twarze na nowo
ale chyba obecna pogoda wplywa zle na moje samopoczucie....
od tego wiatru glowa mi peka...i w ogole czuje sie jak by mnie ktos obuchem walnal w leb ....

wiolqn to znalazlas promocje nie lepiej odlozyc i kupic cos sprawdzonego? teraz te TV nie takie straszne drogie...a od 47 to zeza mozna dostac ... no chyba ze masz salon jak cale moje mieszkanie
ps a co z kasa? przepadła?

a w szkole kilka osob z kadry utknelo to na Florydzie to na Karaibach, w Madrycie i w Australii najgorsze jest to, ze byc moze i maja dodatkowe wakacje ale nikt im za te dni nie zaplaci :/ no i tam tez trzeba jakos zyc ...
ech ten wulkan, ale podobno caly pyl "odlatuje" nad Norwegie .......
i juz niedlugo maja loty wznowic

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2010-04-20 o 19:44
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 19:57   #4804
***luna
Zakorzenienie

Vedma powodzenia z autem.
olka kurcze, kiepsko z tymi lotami

Ja mam 10 minut samochodem z domu do pracy.
Natomiast jutro zamawiam rower i zobaczymy

Anglia jest krajem absurdów, podobnie jak Polska, tylko innych.

Mnie rozwalają dywany w łazienkach, krany z dwoma kurkami, cytologia co kilka lat, brud w szpitalach i podejście do edukacji.

A co lubię? Generalnie mniej stresu (z wyjątkiem gdy idę do szpitala albo się szkołę dla dziecka wybieram
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 19:58   #4805
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
aha aha londonianka cala geba
A witam Sentyment mi do Londynu jeszcze pozostal po wyprowadzce...

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość

Dziewczyny ile zajmuje Wam dojazd do pracy?
(to wazne dla mnie bo juz sama nie wiem ile liczyc na to w Londynie, mialam miec dzis rozmowe kwalifikacyjna, ale stwierdzilam, ze to bez sensu bo dojazd tam zajmowal 1.15 min z 3 przesiadkami, chyba to za dlugo, czy jak myslicie?)
Ja teraz wyrabiam sie w pol godziny door to door. ALE:
jak pracowalam i mieszkalam w Londynie to zjamowalo mi to troche ponad godzine z dwoma przesiadkami i uwazalam to za norme
Potem wyprowadzilam sie nad morze i dojezdzalam do Londynu codziennie W lecie nie bylo tak zle, jednak to jest to ***** 3.5 godzinny dziennie zabrane W ziemie sprawa wygladala okropnie, wychodzic z domu przed 8am jak ciemno, wracac do domu po 8pm jak ciemno. To bylo koszmarne 7 miesiecy. JEDNAK uwazam ze jak sie sporo dojezdza to mozna ladnie ten czas wykorzystac, ja nigdy w zyciu nie czytalam tyle ksiazek co w czasie moich dojazdow

Cytat:

Dostalam z pieniazkow pozostalych po weselnych hulankach zakupilismy shed, TV (troche mniejszy niz wiolqn marzy ) i zestaw poscieli (ja mam porzadnego pie.dolca z posciela )

Gratuluje nowego mieszkanka! Mam nadzieje ze juz jak w domciu wam sie tam zyje
A powoli sie urzadzamy, na razie jeszcze troche pusto
Zazdroszcze shedu Tyle funkcji i TZ mozna zamknac jak rozrabia

Cytat:
Ja w wieku 32 lat dalej nie potrafie ocenic co bym chciala robic - gdzie jestem jest ok, kiedys mialam ambicje na wiecej... teraz nawet TZ mowi - 'to do konca zycia bedziesz sekretara?' budowlaniec cholerny
czasami to jest po prostu metoda selekcji - tak jak ja wyselekjonowalam turystyke - ze nigdy wiecej w zyciu...
Dokladnie jak ja I tez kolezanka po fachu Moj szef teraz cos ta robi z tymi kampaniami wyborczymi, z tydzien go w biurze nie bylo

Oki spelzam z lapka i ide sie nasmarowac oliwa bo moja skora sucha jak sahara po tym basenie... nei zeby rozmiarem mi duzo brakowalo do tejze pustynii
A potem The vampire Diaries

Milego wieczorku

bellebelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 21:20   #4806
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
a zyje, zyje .... ledwo...
tzn w pracy bylo super,fajnie zobaczyc znajome twarze na nowo
ale chyba obecna pogoda wplywa zle na moje samopoczucie....
od tego wiatru glowa mi peka...i w ogole czuje sie jak by mnie ktos obuchem walnal w leb ....

a w szkole kilka osob z kadry utknelo to na Florydzie to na Karaibach, w Madrycie i w Australii najgorsze jest to, ze byc moze i maja dodatkowe wakacje ale nikt im za te dni nie zaplaci :/ no i tam tez trzeba jakos zyc .
kofi - to od nierobstwa przez ostatni tydzien - organizm w szoku
nie sorki - tak na prawde to ja tez jakas do tylu, na body balance bylo mi niedobrze,w glowie mi sie krecilo i myslalam ze zemdleje w ktoryms momencie... cos nam tu sie szykuje szpital na peryferiach

a ja bym sobie zbudowala chatke z lisci bananowca i z checia utknela na jakis karaibach (St Lucia albo Aruba ) oby slonko cieplo i nikt nie zawracal
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 21:32   #4807
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
kofi - to od nierobstwa przez ostatni tydzien - organizm w szoku
nie sorki - tak na prawde to ja tez jakas do tylu, na body balance bylo mi niedobrze,w glowie mi sie krecilo i myslalam ze zemdleje w ktoryms momencie... cos nam tu sie szykuje szpital na peryferiach

a ja bym sobie zbudowala chatke z lisci bananowca i z checia utknela na jakis karaibach (St Lucia albo Aruba ) oby slonko cieplo i nikt nie zawracal
zebys wiedziala ......
zupelnie sie rozleniwilam .......juz nie moge sie doczekac az mi sily wroca .....
i zaczne cos ze soba robic

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 21:35   #4808
7sweety7
Rozeznanie

Cytat:

(to wazne dla mnie bo juz sama nie wiem ile liczyc na to w Londynie, mialam miec dzis rozmowe kwalifikacyjna, ale stwierdzilam, ze to bez sensu bo dojazd tam zajmowal 1.15 min z 3 przesiadkami, chyba to za dlugo, czy jak myslicie?)
Mi door to door 1h, ostatnio czesc ide to 1.45h, ponad godzinke to normalka w Londynie, ale przesiadki beznadzieja, chociaz warto popatrzec na zwyklej mapie (google map jest super, podaje mniej wiecej czas), bo ta metra ma przeklamane odleglosci, czasem zamiast sie przesiadac na inna linie mozna dojsc w 5 minut.

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Vedma

Mnie rozwalają dywany w łazienkach, krany z dwoma kurkami, cytologia co kilka lat, brud w szpitalach i podejście do edukacji.

A co lubię? Generalnie mniej stresu (z wyjątkiem gdy idę do szpitala albo się szkołę dla dziecka wybieram
I okna otwierane na zewnatrz i to, ze nie mozna sobie zbudowac domu, tylko kazdy mieszka w takim samym i ze domy ne maja balkonow.
Sa tez dobre szpitale, gdzie sie robi skomplikowane operacje, w Oxfordzie jest jeden, ale generalnie lipa i GP tez
Szkoly tak samo sa gorsze i takie super, w koncu Oxford, Cambridge i LSE maja, a na tych uniwerkach wiekszosc to Anglicy, ale fakt to jakie przeszkody trzeba pokonac zeby dziecko to dobrej szkoly wyslac to jest przerazajace. W Pl w podstawowce byli wszyscy wymieszani i ddzieci z normalnych rodzin i patologia, a tu albo grzeczne dzieci albo getto.
No i w uslugach, jak warsztat czesto pracuja idioci, jak cos lekko wkracza poza schemat to sie gubia totalnie.

Ale podoba mi sie i tak, choc ostatnio coraz czesciej mysle o powrocie za jakies 3 lata, czytam juz ogloszenia o prace, a TZ wymyslilam biznes

Edytowane przez 7sweety7
Czas edycji: 2010-04-20 o 21:38
7sweety7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 21:50   #4809
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Tam wlasnie jest okolo 15 km, ale ja sie boje jezdzic na rowerze po ulicy. Wiem ze to w pewnym sensie glupie, ale chyba bylabym nawet zagrozeniem drogowym. Niestety rower odpada.

Normalnie jakbym siebie słyszała dlatego ja jak jezdziłam na rowerze do pracy bo sie bałam w nocy wracac na nogach to jezdziłam po chodnikach A raz tak wydzwoniłam ze małożeber nie połamałam i teraz mam uraz . W obecnej chwili mam bliziutko wiec chodze na nogach a rower wykorzystuje tylko dla relaksu

Upadły Aniele jak ja sie czuje a średnio Maluszek daje po dupce jak narazie . Apetyt mam , ale przy tym mam mdłości naszczęscie tylko mnie naciaga ( głownie od 19:00 do 7 rano wiec ) jak mnie chyci to mam noc z głowy naszczescie mam takie fazy 3 doby masakra kilka dni spokoju i znowu powtórka z rozrywki - generalnie mam dość Licze na to ze za 3 tyg mi to przejdzie tak jak piszą w podreczniku

Ola to masz lipe z tymi lotami , ale nie martw sie jak nie teraz to za kilka dni , tyg przylecisz No chyba ze wulkan zrobi psikusa i wybuchnie kolejny

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 21:53   #4810
peorth
Zadomowienie

Cytat:
a w Polsce tezz lotniska zamkniete? moze samolotem do Paryza lub Brukseli jak tam otwarte i potem eurostarem tu?
W Europie też wiele lotnisk zamkniętych

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
Asterixa to ja kiedyś ale w wersji komiksowej. W ogóle lubiłam komiksy. Nawet kaczora Donalda
UWIELBIAŁAM Kaczora Donalda

Obejrzałam właśnie The Bounty Hunter. Tego mi trzeba było, uroczej komedii ze świetnie dobranymi piosenkami i niezobowiązującą treścią. Odstresowana się czuję Tżta dziś nie ma, pojechał do pracy w jedno miejsce w Walii i został na noc, więc sobie przypominam jak to fajnie czasem spędzić wieczór osobno Zrobiłam sobie relaksującą kąpiel, obejrzałam fajny film, zjadłam nachosy w łóżku A zaraz będę jeszcze pazurki malować... Ale mimo to cieszę się że tylko na jedną nockę pojechal
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 21:53   #4811
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Jakies 7 minut samochodem. Tak wiec na lunch jezdzimy sobie z mezem do domu (on pracuje w sasiedniej firmie)

Cytat:
Zlote slowa. I po zastanowieniu to wole walczyc ze srubami niz np z Urzedem Skarbowym...

Cytat:
Napisane przez bellebelle Pokaż wiadomość
Hehe, no wlasnie - taka szopka zawsze sie przydaje!

Opowiesci wulkanizacyjnej ciag dalszy:
Rano zagryzlam zeby i zadzwonilam ponownie do serwisu (po raz czwarty!), podalam im milion danych (chyba tylko o rozmiar stanika mnie nie spytali) i laskawie sie zgodzili, zebym przyjechala o 16.00. W zwiazku z tym pracowalam podczas lunchu i przewalilam jakies 4 tomy dokumentacji certyfikacyjnej, co zachwycilo mojego szefa Po 45 minutach siedzenia w potwornie zimnym i bardzo eleganckim centrum obslugi klienta, poinformowano mnie, ze - co za niespodzianka! - sruby udalo sie odkrecic. Ale ze nie maja nowych. Uwaga! Podkreslam: najpierw mi zdemolowali moje, a potem dopiero sprawdzili, czy maja jakies zastepcze W efekcie z salonu wyjechalam z 3 srubami w kazdym kole I obietnica, ze na jutro sruby beda, w cenie 10 funtow jedna Na szczescie z zalozeniem opon (juz w innym warsztacie, gdzie czekaly zamowione od dwoch tygodni) nie bylo problemu. Ale znow nie mogli mi zrobic zbieznosci, bo po dokreceniu brakujacych srub costam sie moze zmienic... I bede musiala do nich wrocic

Serio, jak ktoras ma alufelgi, to niech od razu leci sprawdzic, czy klucz od nich znajduje sie tam, gdzie powinien. Bo mi juz opadaja rece...
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 22:09   #4812
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:

Ja mam dywan w lazience i zlew z dwoma kranami, (bo wiesz wiekszosc kranow ma dwa kurki, jednym sie odkreca zimna a jednym ciepla wode, no chyba ze ma sie taki bajerancki, co sie przekreca tylko ) ale w kuchni mam normalny, moge sobie kontrolowac temperature wody.
Cytologie odkad przyjechalam mam robiona co roku, wlasnie dostalam zaproszenie na kolejna.

Cytat:
Napisane przez bellebelle Pokaż wiadomość

A potem The vampire Diaries

Milego wieczorku
My w naszej mamy balagan, kosiarka, doniczki, rower, zagracona taka jest.

I prawie przegapilam Vampire diaries przez TZ- bylam z nim na probie, bo moj TZ bedzie wystepowal w jakims przedstawieniu. Dobrze ze istnieje ITV+1 to sobie nagrywam teraz i obejrze rano.

Cytat:
Napisane przez 7sweety7 Pokaż wiadomość

I okna otwierane na zewnatrz i to, ze nie mozna sobie zbudowac domu, tylko kazdy mieszka w takim samym i ze domy ne maja balkonow.
My jak zmienialismy okna to ja sobie zastrzeglam, ze albo otwieraja sie do srodka, albo tak sie otwieraja, ze bede mogla je spokojnie umyc, bez nadmiernego gimnastykowania sie. Wiec teraz jak chce umyc okno to sobie przysiskam takie cus i przesuwam na srodek i mam latwy dostep z dwoch stron.

Z domami to prawda, jak nie pasuje to reszty to koniec,ale w Polsce tez musza spelniac odpowiednie wymagania.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-20, 22:16   #4813
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Zlote slowa. I po zastanowieniu to wole walczyc ze srubami niz np z Urzedem Skarbowym...
O ja też, zdecydowanie
Trzymam kciuki żeby szybko się te śruby udało załatwić
Stary 2010-04-20, 22:19   #4814
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
Obejrzałam właśnie The Bounty Hunter. Tego mi trzeba było, uroczej komedii ze świetnie dobranymi piosenkami i niezobowiązującą treścią. Odstresowana się czuję
serio podobał ci się? hym ja usnelam na samym poczatku

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
Tżta dziś nie ma, pojechał do pracy w jedno miejsce w Walii i został na noc, więc sobie przypominam jak to fajnie czasem spędzić wieczór osobno Zrobiłam sobie relaksującą kąpiel, obejrzałam fajny film, zjadłam nachosy w łóżku A zaraz będę jeszcze pazurki malować... Ale mimo to cieszę się że tylko na jedną nockę pojechal
oj fajnie tak czasem fajnie.....
moj tez ma delegacje tygodniowa za jakis czas.....
trzeba bedzie jakis babski wieczór zorganizowac dziewczyny

Albert Einstein
Stary 2010-04-20, 22:21   #4815
Bakteryika
Wtajemniczenie

wlasnie sie usmialam niezle. Virgin zmienil nazwe kanalu z SiFi na Syfy - i w kazdym badz razie syfy puszczaja (bez obrazy do fanek tego typu kinematografii ale to na Virgin to na prawde cienkie ) - ale moj tesc natomiast niesamowity fan

ja obejrzalam cala plyte jogi ( przeskakujac, i juz bez winka tym razem ) - beda mi sie snily, upward dog, downward dog, planki, i inne bzdury... ale sobie nazwy powymyslali

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2010-04-20 o 22:23
Stary 2010-04-20, 22:29   #4816
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Yhym
No nie jakaś powalająca na kolana kinematografia oczywiście, ale przyjemnie się oglądało, choć muszę Ci przyznać rację że dość długo się ten początek rozkręcał i gdyby nie moje niezwykle wciągające nachoski to nie wiem czy bym zniesła

Cytat:
wlasnie sie usmialam niezle. Virgin zmienil nazwe kanalu z SiFi na Syfy
Padłam
Stary 2010-04-20, 22:45   #4817
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
I prawie przegapilam Vampire diaries przez TZ- bylam z nim na probie, bo moj TZ bedzie wystepowal w jakims przedstawieniu. Dobrze ze istnieje ITV+1 to sobie nagrywam teraz i obejrze rano.
ja sciagam z eztv . it i jestem jakies
odcinkow do przodu niz itv2. wlasnie czeka na mnie nasjnowszy ocineczek

Cytat:
taaa? a przyznaj sie po ilu kiliszkach wina cie ta sennosc wziela?

no i nie poszlismy do kina. Taz jakis zmeczony (kazali mu caly weekend pracowac) a mnie wzielo na porzadki w pokoju i pranie

Kuchnia Tygryska
Stary 2010-04-20, 22:58   #4818
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:

taaa? a przyznaj sie po ilu kiliszkach wina cie ta sennosc wziela?
po kilku lampkach to moze i by mnie sennosc wziela ....
a w kieliszkach nigdy nie pilam ... wiec nie wiem ...
natomiast, wierz mi przy dobrym filmie nigdy nie udało mi sie zasnac

Albert Einstein
Stary 2010-04-20, 23:27   #4819
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
haha dywanow i ja nie zrozumiem

Cytat:
J
Serio, jak ktoras ma alufelgi, to niech od razu leci sprawdzic, czy klucz od nich znajduje sie tam, gdzie powinien. Bo mi juz opadaja rece...
na szczescie wszystko zakonczy sie dobrze i sobote bedziemy w Chester Zoo

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Cytologie odkad przyjechalam mam robiona co roku, wlasnie dostalam zaproszenie na kolejna.
jakim cudem ??????? jestesmy w tym samym wieku i z tego co mi wiadomo w uk nie robi sie cytologi poniżej 25 roku a Ty masz co roku
mi odmówiono rok temu .

Peorth poczulam zazdrosc jak przeczytalam o samotnym wieczorze. co prawda balabym sie sama spac w domu,ale ... w mieszkaniu, bez dziecia i Tz ehhhhh nie pytajcie czemu,ale ja we flatach czulam sie bezpieczniej.
Kofika powodzenia w szkole na maj zaplanowalam sobie prace na pelen etat. juz dzis zadzwonilam do szpitala i podalam moja dostepnosc, bo zaczynam sie kiepsko czuc z tym co robie wydaje mnostwo pieniedzy,a pracuje coraz mniej
Bakteryjka o co chodzi z tym schowkiem ? my mamy jeden, Tz z moim bratem go odbudowywali, bo ulegl zniszczeniu. moja fiesta w niego wjechala dla mnie to kolejne miejsce,gdzie sie smieci gromadza ogolnie,to wszedzie mam smieci
kiepski dzien dzisiaj mialam. pojechalam po lody do sklepu i zamkniety byl, 5 min za wczesnie zraportuje ich,a co
Stary 2010-04-21, 07:49   #4820
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
Loty z Polski nadal zawieszone więc Wiolqn niestety nie uda mi się dolecieć nawet do Paryża. Choć słyszałam że i na Eurostar wszystkie bilety są wykupowane na bieżąco.

Asterixa to ja kiedyś ale w wersji komiksowej. W ogóle lubiłam komiksy. Nawet kaczora Donalda
Dopiero wczoraj poznym wieczorem otworzyli przestrzen w Wlk Bryt, takze moze lada dzien i otworza z PL?

Ja tez uwielbialam komiksy

Cytat:
Vedma

to samo mnie rozwala, jak pierwszy raz to zobaczylam to sie za glowe zlapalam, a ile razy narzekalam na te krany, bo rak normalnie nie szlo umyc..

I znow piekna pogoda, zyc nie umierac... ale kolejny dzien w pracy kolejny dolar jak to mowi moj znajomy
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:21   #4821
peorth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
Peorth poczulam zazdrosc jak przeczytalam o samotnym wieczorze. co prawda balabym sie sama spac w domu,ale ... w mieszkaniu, bez dziecia i Tz ehhhhh nie pytajcie czemu,ale ja we flatach czulam sie bezpieczniej.
Starałam się nie myśleć o tym że jestem sama w domu, ale troszkę mnie to jednka stresowało, choć wcześniej się nie bałam jak zostawałam sama, ale wczoraj mnie zaczepiało dwóch Polaków jak szłam przez miasto i troszkę mi napędzili strachu... Normalnie byłby nasz współlokator w sąsiednim pokoju, no ale on akurat utknął w Polsce ma przylecieć w piątek, z tygodniowym opóźnieniem z moją farbą do włosów, już się nie mogę doczekać, bo odrosty mam strasznie długie.
Stary 2010-04-21, 09:16   #4822
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

ciekawe na ile ten pyl wulkaniczny wplywa na te piekna pogode ktora tu ostatnio mamy. 7 rano a tu slonce i ani jednej chmurki

tez wam sie ta glupia reklama Britty wlacza bez krzyzyka do zamkniecia? grrr

i pytanie do mam. Co kupic rocznemu chlopczykowi i 2letniej dziewczynce? z czego takei bobasy najbardziej sie ciesza?

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2010-04-21 o 09:18
Stary 2010-04-21, 10:24   #4823
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
to samo mnie rozwala, jak pierwszy raz to zobaczylam to sie za glowe zlapalam, a ile razy narzekalam na te krany, bo rak normalnie nie szlo umyc..
z tymi cholernymi kranami to oszalec mozna, to samo z cisnieniem wody - 10 minut wode pod prysznic rano ustawialam bo albo parzyla albo lodowata byla. I wez tu ratuj planete! (ja tam zielona nie jestem ale uwazam ze nie powinno sie marnowac )

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
ciekawe na ile ten pyl wulkaniczny wplywa na te piekna pogode ktora tu ostatnio mamy. 7 rano a tu slonce i ani jednej chmurki

tez wam sie ta glupia reklama Britty wlacza bez krzyzyka do zamkniecia? grrr

i pytanie do mam. Co kupic rocznemu chlopczykowi i 2letniej dziewczynce? z czego takei bobasy najbardziej sie ciesza?
wiesz ze o tym samym myslalam dzisiaj? dawno nie bylo tylu dni po rzad bez chmurki na horyzoncie - moze te samoloty robia taki bajzel na niebie

'moj roczny' chlopczyk nalepiej lubi drewniane lyzki, emaliowany garnek i pudelka po jajkach
a z ulubionych zabawek to mniej wiecej cos co ma klocki w roznych ksztaltach, pudelko z dziurkami w roznych ksztaltach i trzeba dopasowac klocek do dziurki.
Chcialam ci zalaczyc zdjecia, ale internet tak dzisiaj wolno chodzi, ze sie w koncu poddalam (dziennikarze to pewnie sie pienia i wrzeszcza na IT wstyd zeby to tak wolno szlo)
Stary 2010-04-21, 11:12   #4824
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam. Tzn czuje sie bezpieczniej w mieszkaniu, ale to tylko dlatego, ze jak mieszkalam w domku z sypialnia na gorze, to nas okradli. Teraz chyba nigdy juz sie nie zdecyduje, zeby spac na gorze i dol tak zostawic bez opieki, czytac nie zdecyduje sie na domek. A juz zostac sama w takim domku Z mieszkaniami za to nie mam zadnych problemow, szczegolnie, ze z tamtego domku przeprowadzilismy sie wlasnie do bardzo bezpiecznego mieszkania i zostawialam sama bez problemow.

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość

Ja tez uwielbialam komiksy

Krany Nie cierpie tych podwojnych. Czasem zdarzaja sie pojedyncze, ale to wyjatki. W kuchni na szczescie jest normalny, ale w lazience podwojny. Poprzednie mieszkanie mialo akurat wypasiona lazienke z normalnym kranem - tzn ze mozna. Dodam, ze lazienka byla stara, wystroj mial moze 20 lat, ale byla tak porzadnie zrobiona, ze byla to moja najlepsza lazienka w Anglii. Tzn ze mieli takie rzeczy 20 lat temu tez, tylko moze niedostepne dla normalnych smiertelnikow, bo tamto mieszkanie do jakis bogatszych ludzi nalezalo chyba. Ale i tak najlesze w tamtej lazience bylo to, ze sprzatalo sie ja w 10 min. Teraz moge sobie o tym pomarzyc, bo mam normalna ang lazienke ze wszystkim na wierzchu.

Cytat:
----------

wiesz ze o tym samym myslalam dzisiaj? dawno nie bylo tylu dni po rzad bez chmurki na horyzoncie - moze te samoloty robia taki bajzel na niebie
Faktycznie To ciekawy zbieg okolicznosci, ladna pogoda przez tyle dni i w miedzyczasie brak samolotow.

Edytowane przez Daenerys
Czas edycji: 2010-04-21 o 11:17
Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:41   #4825
Vedma
Zadomowienie

I ponoc taka pogoda ma sie utrzymac przynajmniej do konca weekendu My z TZem staramy sie z niej korzystac, ile mozemy

TZ pojechal do salonu po zamowione sruby i zaplacic. Ciekawe, na ile go skasuja? Przewiduje klopoty, moze nieslusznie...
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:05   #4826
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
I ponoc taka pogoda ma sie utrzymac przynajmniej do konca weekendu My z TZem staramy sie z niej korzystac, ile mozemy

TZ pojechal do salonu po zamowione sruby i zaplacic. Ciekawe, na ile go skasuja? Przewiduje klopoty, moze nieslusznie...
normalnie nie zazdroszcze i nie dziwie sie ze czarno myslisz nigdy nie wiadomo co odwina!!!

dziewczyny zakochalam sie................
http://www.boden.co.uk/en-GB/Womens-...l?NavGroupID=4
ta granatowa...

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
.
Tak mnie meczyl twoj nick ze musialam pogooglowac, widac ze ja nie w tematach, bo jak google sie otworzylo to ja jestem jedyna osoba na swiecie chyba ktora nie ma pojecia

Jak tam twoje nastroje karierowe dzisiaj? Pomyslala, policzyla? Studia tylko czy praca tez?
Stary 2010-04-21, 12:54   #4827
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
normalnie nie zazdroszcze i nie dziwie sie ze czarno myslisz nigdy nie wiadomo co odwina!!!

dziewczyny zakochalam sie................
http://www.boden.co.uk/en-GB/Womens-Dresses/Below-Knee-Dresses/WH206/Womens-Appliqué-Maxi-Dress.html?NavGroupID=4
ta granatowa...

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Tak mnie meczyl twoj nick ze musialam pogooglowac, widac ze ja nie w tematach, bo jak google sie otworzylo to ja jestem jedyna osoba na swiecie chyba ktora nie ma pojecia

Jak tam twoje nastroje karierowe dzisiaj? Pomyslala, policzyla? Studia tylko czy praca tez?
Jaka piekna sukienka! Uwielbiam takie dlugie. Mi sie najbardziej podoba ta ciemnorozowa, albo turkusowa. Sama mam jedna dluga sukienke, wlasnie turkusowa w kwiaty.
A moj nick, hihi to tylko imie bohaterki ksiazki, ktora czytalam w tamtym okresie.
Narazie nic nie liczylam jeszcze, dzis sprzatam.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 13:29   #4828
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:

to jest nas dwie bo ja toze nie miala pojecia

moj Kurczak dostal dzis awans. Dumnam jak paw (i mi sie zwierzyniec w domu robi)

Kuchnia Tygryska
Stary 2010-04-21, 13:33   #4829
bellebelle
Zadomowienie

Cytat:
ja obejrzalam cala plyte jogi ( przeskakujac, i juz bez winka tym razem ) - beda mi sie snily, upward dog, downward dog, planki, i inne bzdury... ale sobie nazwy powymyslali
Oj pocwiczylabym sobie joge - kiedys uwielbialam ale zajecia na silowni sa tylkow ciagu dnia A coz ludzmi ktorzy emmm... pracuja???

Cytat:

Wiesz ja mam taka pogode od pocztaku marca Dawno juz schowalam zimowe ciuszki i parasolki

Co do prezentow to ja zazwyczaj chodze do ELC - Early Learning Centre i tam maja zabawki ustawione w kategoriach wiekowych wiec zazywczaj wybieram cos pasujacego do wieku moje chrzesniaka. Tylko trzeba pamietac ze wszystko bedzie po angielsku, wiec ja staram sie kupowac "uniwersalne" zabawki na ktorych nie ma wyrazow itp.

Cytat:
Ja tez tak mam. Tzn czuje sie bezpieczniej w mieszkaniu, ale to tylko dlatego, ze jak mieszkalam w domku z sypialnia na gorze, to nas okradli.
Ja tez sie czuje duzo bezpieczniej w mieszkaniu. Zawsze to ma sie sasiadow obok i mozna glosno krzyczec to uslysza Nasi to nawet odbieraja nam czasami paczki, co jest bardzo przydatne.

Dziewczyny chcialabymw Polsce zostac pare dni po slubie - mozecie polecic gdzie warto pojechac i sie zatrzymac aby odpoczac?

Wiola gratulacje dla Pawia i Kurczaka tez

Edytowane przez bellebelle
Czas edycji: 2010-04-21 o 13:34
bellebelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:43   #4830
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
z tymi cholernymi kranami to oszalec mozna, to samo z cisnieniem wody - 10 minut wode pod prysznic rano ustawialam bo albo parzyla albo lodowata byla. I wez tu ratuj planete! (ja tam zielona nie jestem ale uwazam ze nie powinno sie marnowac )[COLOR="Silver"]
To samo mam u siebie... jak nie wrzatek to lodowata, zanim ustawie odpowiednio cieplote to pelno wody sie marnuje... a czasami mam tak ze nie leci wcale i taka napieniona stoje i marzne bo nie idzie sie splukac

Cytat:
Krany Nie cierpie tych podwojnych. Czasem zdarzaja sie pojedyncze, ale to wyjatki. W kuchni na szczescie jest normalny, ale w lazience podwojny. Poprzednie mieszkanie mialo akurat wypasiona lazienke z normalnym kranem - tzn ze mozna. Dodam, ze lazienka byla stara, wystroj mial moze 20 lat, ale byla tak porzadnie zrobiona, ze byla to moja najlepsza lazienka w Anglii. Tzn ze mieli takie rzeczy 20 lat temu tez, tylko moze niedostepne dla normalnych smiertelnikow, bo tamto mieszkanie do jakis bogatszych ludzi nalezalo chyba. Ale i tak najlesze w tamtej lazience bylo to, ze sprzatalo sie ja w 10 min. Teraz moge sobie o tym pomarzyc, bo mam normalna ang lazienke ze wszystkim na wierzchu.
tak... wszytsko na wierzchu... rury, rureczki, wystajace gwozdziki, silikon odstajacy ze miedzy brodzikiem a sciana jest pelno dziur itd... kaszana

Bakteryika ladna ta sukienka, ale mi tez sie bardziej ta rozowa widzi :P Ale ja to ogolnie na lato kocham sukienki
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości