Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-20, 23:46   #4351
trolla2405
Rozeznanie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Trolla - spokojnie, to plamienie jest normalne. Też tak miałam. Zwłaszcza po masażu szyjki, który mi gin robiła na dwa dni przed porodem.
dzięki

tak mi się własnie wydawało ale wolałam zapytać bardziej doświadczonych

dostałam tez przed chwilą dziwnych bóli ale przeszły; bolało jakby mnie ktoś zgwłacił tylko ze przez odbyt - jakaś masakra. Zaczęły się jak próbowałam się załatwić i się trochę ponapinałam w kibelku
TZ się pytał czy to takie na poród bóle

A skąd ja mam do cholery jasnej wiedzieć?? Ale chyba nie są, tylko nie chce wiedziec jak bedzie bolało jak to już będzie poród

Malutka mnie na dodatek kopie po wnętrznościach i nie chce się obrócić. ;(

No to sobie pomarudziłam za wszystkie czasy...........
Stary 2010-04-21, 00:23   #4352
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Witajcie dziewczyny
Odezwę się jutro - w miarę możliwości
Nasza Nadiuszka jest już z nami- ważyła 4270, mierzyła 58cm.
Poród przez cięcie po próbach porodu siłami natury,więcej napiszę przy okazji..tragedii nie było
Załączam fotkę naszego Śmieszka,jeszcze ze szpitala..na dniach mam zamiar jakoś nadrobić zaległości zdjęciowe.
Jesteśmy w domku od wczoraj i musimy się zaaklimatyzować i zorganizować,ale będę Was czytać..mam sporo do nadrobienia

POZDRAWIAM Was wszystkie, GRATULUJĘ tym,które się już rozpakowały i trzymam kciuki za BRZUCHATKI
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 00:52   #4353
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Ale ładne...
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 01:40   #4354
NaTaLaLa
BAN stały

Minka probuje, z roznym skutkiem...czasami zasne i spi ze mna do rana czasami odloze ja do lozeczka a za 10 min po nia wstaje....a czasami usnie sama bez niczego...ale uwielbiam te nocki z nia i tz chyba troche zazdrosny :P ale przezyje :P
Ok w takim razie dajcie znac jakbym w czyms mogla pomoc

A tymczasem lece na seriale
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 06:40   #4355
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

minka co do oczka u mnie to samo;/
w szpitalu ropialo, w domu troche tez, dostalysmy kropelki i tez zalecila masaz kanalikow i bylo fajnie a teraz znowu ropieje.

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

dzisiaj byla nasza 2 nocka bez wybudzania, wczoraj w nocy mala spala od 1 do 5;20 a dzisiaj od 1 do 6;45. Oczywiscie pobudka odbyla sie z wielkim alarmem, ale szybko papu i juz
Zastanawiam sie czy powinnam ja wybudzac? ;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:35   #4356
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
dzięki

tak mi się własnie wydawało ale wolałam zapytać bardziej doświadczonych

dostałam tez przed chwilą dziwnych bóli ale przeszły; bolało jakby mnie ktoś zgwłacił tylko ze przez odbyt - jakaś masakra. Zaczęły się jak próbowałam się załatwić i się trochę ponapinałam w kibelku
TZ się pytał czy to takie na poród bóle

A skąd ja mam do cholery jasnej wiedzieć?? Ale chyba nie są, tylko nie chce wiedziec jak bedzie bolało jak to już będzie poród

Malutka mnie na dodatek kopie po wnętrznościach i nie chce się obrócić. ;(

No to sobie pomarudziłam za wszystkie czasy...........
Trolla kurcze ja też tak miałam z dwa tyg temu,usiadłam na kibelku i płakałam,na stojąco próbowałam-myślałam,że mi cały tył rozerwie-ból okropny

A z tym plamieniem to tak jak już dziewczyny napisały:mi też ginka powiedziała,że nie będzie mi tam za bardzo grzebac,bo po co pózniej mam plamic.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

cynamonkowa cudna córcia i takaaa duża

dzisiaj nam tną madkota i kolejny dziudziuś będzie na świecie.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:42   #4357
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja już niewiem co z tym moim synkiem jest. Karmię już tylko piersią, butlę wcześniej dawałam raz dziennie żeby Tż sobie pokarmił(taki wtedy przeszczęśliwy). Od trzech dni tylko cyc. a ten mój jak po kąpieli która jest o 18 zrobi kilka kupek, żeby zmianę pieluch poćwiczyć, potem z godzinkę przy cycu, i noszenie przez tatusia ze smokiem, idzie spać o 19.30. O 00.20 karmiłam go, co nawet się nie obudził, ale ja już cała mokra. No i o 4.30 znowu przez sen mu cyca wpychałam. Już mam wrażenie że wogle by się na jadło nie budził.
O 7 rano codziennie się budzi na cyca i kupkę, i potem ma problem z zaśnięciem, ale na to mam sposób, włanczam pralkę i jak ta hałasuje na ostatnie wirowania, to ten przeszczęśliwy zasypia sam w łóżeczku.

A właśnie dla tych co mają piłki te "ciążowe" mój jak nie może zasnąć, a mi już ręce więdną, to go w objęcia i na pilkę siadamy i leciutko podskakujemy. Góra 5 min i kima . Mój tż wczoraj po mnie też to papugował.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:47   #4358
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
jej jak bym czytala opis swojej jest dokladnie tak samo ale najlepsze w tym wszytskim jest to ze jak jest u tatusia na rekach to szuka cyca denerwuje sie ze nie moze znalesc i sie drze a jak ja tylko ja wezme to sie do cyca przytuli i zasypia <ona chyba chce mnie wykonczyc albo do skrajnosci doprowadzic >
Heh, z ust mi to wyjęłaś. U mnie dokładnie to samo

Ale dziś muszę ją pochwalić. Spała ładnie w nocy. Wybudziłam ją o 1, 4 i 7, piła po 15-20 minut i zasypiała. Odkładałam do łóżeczka i... eureka!! -spała!! Oczywiście trochę pochrzakała, postękała itd ale uczę się na to nie reagować (choć ciężko) , w końcu zasypia...

Teraz nakarmiona i jakoś nie chce jej się zasnąć. Ale lezy w wózku grzeczna, umęczona czkawką

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 08:59   #4359
drcron
Zakorzenienie

Cynamonkowa GRTULACJE Nadia przeslodka
a my dzisiaj w nocy tez na sile się nie budzilysmy pierwsze karmienie o 1.30 kolejne o 4.30 no i teraz cycus.

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 09:02   #4360
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Widze ze nie tylko ja swojej malej dzisiaj wybudzic nie mogłam. O 00.00 karmienie, pozniej obudziłam ją o 3.30 i zjadła tylko 40 ml, o 6 wstała sama i zjadła tylko 10 ml... i tak dopiero teraz zjadła normalnie 90 ml. cos jej się poprzestawiało... ooo i słynna czkawka ją wzieła do kiedy dziecie moze miec tak intensywną czkawke?
aaaa i chciałam się pochwalic ze z moich 22 kg zostało mi juz tylko 3.3 oby tak dalej a i nie karmie cycem tylko butla...

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 09:05   #4361
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Widze ze nie tylko ja swojej malej dzisiaj wybudzic nie mogłam. O 00.00 karmienie, pozniej obudziłam ją o 3.30 i zjadła tylko 40 ml, o 6 wstała sama i zjadła tylko 10 ml... i tak dopiero teraz zjadła normalnie 90 ml. cos jej się poprzestawiało... ooo i słynna czkawka ją wzieła do kiedy dziecie moze miec tak intensywną czkawke?
aaaa i chciałam się pochwalic ze z moich 22 kg zostało mi juz tylko 3.3 oby tak dalej a i nie karmie cycem tylko butla...
Niestety, na te czkawki nie ma mocnych niestety Jak moja ma czkawkę to ja chyba bardziej cierpie z tego powodu niz ona. Nie lubię tego. Tak mi jej zal... a czasem ciagnie sie i 20 minut... i ma ją niemal po każdym jedzeniu. Jakoś przeważnie po odbiciu...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-21, 09:14   #4362
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Pierońska czkawka, dziecie mi przez nią płacze ze złosci. Wiki tez prawie po kazdym posiłku ma czkawke, mimo tego ze odbija jej sie dobrze bo czasami nawet kilka razy, konczy się odbijanie i bach odrazu czkawka :/ małpa jedna.

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 09:16   #4363
drcron
Zakorzenienie

wlasnie a jakis sposob na czkawke macie ?? cyc nie zawsze pomaga niestety a jak czka to az jej cialko drzy

a u mnie jest tylko 2 kg na plusie reszte juz spalilam we wszystko z dolnej czesci garderoby sie mieszcze tylko ciezko niektore koszule dopiac w cycach jak P amela wygladam hihi :P

Stary 2010-04-21, 09:38   #4364
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja nie mam wagi wiec nie wiem ile zrzucilam ale widzę, ze juz niewiele zostało. Tylko niestety sporo poszerzyła mi się miednica i uda. I własnie w tym miejscu moje stare spodnie nie chcą się zmiescić tzn przewaznie wciskam spodnie ale na biodrach nie chcą się dopiąc. Mam nadzieję, że dojdzie to z biegiem czasu do siebie? No i własnie w cyckach niektóre rzeczy za małe

A ja mam taki problem, że nie mam żadnych bluzek nadajacych się do karmienia. Nic rozpinanego itp. Co polecacie kupić? Bo zamierzam lada dzien wyjśc na zakupy bluzek do karmienia co by nie zadzierać koszulek w górę przy ludziach
A moze jakies linki z allegro??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-21, 09:47   #4365
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja nie mam wagi wiec nie wiem ile zrzucilam ale widzę, ze juz niewiele zostało. Tylko niestety sporo poszerzyła mi się miednica i uda. I własnie w tym miejscu moje stare spodnie nie chcą się zmiescić tzn przewaznie wciskam spodnie ale na biodrach nie chcą się dopiąc. Mam nadzieję, że dojdzie to z biegiem czasu do siebie? No i własnie w cyckach niektóre rzeczy za małe

A ja mam taki problem, że nie mam żadnych bluzek nadajacych się do karmienia. Nic rozpinanego itp. Co polecacie kupić? Bo zamierzam lada dzien wyjśc na zakupy bluzek do karmienia co by nie zadzierać koszulek w górę przy ludziach
A moze jakies linki z allegro??
ja mam kilka koszul i bluzek kopertowych ale i tak po domu najlepiej sprawdzaja sie koszulki bawelniane no ale idac do ludzi trza jakos wygladac

Stary 2010-04-21, 10:02   #4366
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Ania ja też jadłam wszystko... pewnego dnia zrobiłam spagetti i dodałam jakiegoś sosu ze słoika w którym były też oliwki... i kurna małej wyszła wysypka na twarzy i tak została... najpierw miała na skroniach, teraz przeszło na kark i policzek jeden (bo z drugiego zeszło)... byliśmy u pediatry i mam się ogarnąć najgorsze jest to, że nie mogę jeść nic z czekoladą próbuję teraz dojść co zaczęłam jeść mniej więcej wtedy co to spagetti, bo przecież niemożliwe, żeby coś co zjadłam 10 dni temu nadal ją uczulało pomyslałam dziś, że może to Karmi
a próbowałaś Oli dac inny smoczek?? moja na początku miała TT, tak średni jej wchodził, ale skusiła się czasem na niego... jednak bardziej wolała cyca i przypomniało mi się, że w szpitalu dostałam smoczek Aventu, szybko go wygotowałam i problem z głowy... mała go kocha... jak go wypluwa a wiem, że nie może być głodna, to wkładam jej z powrotem i stukam przez chwilę w niego (siostra mi poradziła, bo u niej tez to działa) i już mała ciągnie

małej mojej znów oczko ropieje ropiało po urodzeniu, potem było ok, potem znów zaczęło łzawić, a teraz znów ropka leci, czasem nawet ciurkiem... nie mogę na to patrzeć, pediatra zaleciła nam masować jej kanaliki i kropelki, jak to nie pomoże to okulista... boję się, że będą jej chcieli te kanaliki zabiegowo odtykać i już mi się płakać chce
poza tym wsio ok mała waży 4320g, więc w niecałe 5 tygodni przytyła kilogram
Czekolade możesz jeść białą Nie powinna zaszkodzić . Ja dziś ide do lekarza z oczkiem bo mojej też ropieje ale ja od razu wale do okulisty. Smoczek właśnie musze kupić inny ale wydaje mi sie że ona żadnego nie bedzie chciała
Stary 2010-04-21, 10:46   #4367
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Czekolade możesz jeść białą Nie powinna zaszkodzić . Ja dziś ide do lekarza z oczkiem bo mojej też ropieje ale ja od razu wale do okulisty. Smoczek właśnie musze kupić inny ale wydaje mi sie że ona żadnego nie bedzie chciała
Moja ma TT ale raz jej pasuje i ciumka jak trzeba a czasami pluje nim dalej niz widzi zawsze jej trochę przytrzymam i załapie. Ale daję jej tylko jak juz nie daje rady bo wciąż szuka cyca, przeważnie w nocy Poza tym staram sie nie używać.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Za godzinkę jadę do lekarza na kontrolę z moją niunią. Trzymajcie kciuki, żeby przybierała na wadze no i za tą nieszczęsną żółtaczkę Żeby choć tyćkę zmalała Jak sobie pomyślę ile jeszcze przede mną różnych wizyt to już mam dreszcze. Przed każdym takim wyjsciem boję się jak przed maturą a nawet bardziej bo matury tak bardzo się nie bałam

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-21, 10:46   #4368
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

cynamonkowa NADUSIA JEST SLIZNA!!!! GRATUALCJE RAZ JESZCZE!!

WITAM

bede u was potem,- chyba bo dzis generalne sprzatanie i prasowanie 3 pran.. buuuuu któe odkładam od tygodnia i się nazbierało.

Aha bo ja to ciemna jestem i wole dopytac?????
" Czy jesli ma moje dziecie zaparcia bo sie prezy a tylko baczek pójdzie to tez espumisan? czy co na zaparcia? bo ja juz z kolkami mylę.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:02   #4369
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ma TT ale raz jej pasuje i ciumka jak trzeba a czasami pluje nim dalej niz widzi zawsze jej trochę przytrzymam i załapie. Ale daję jej tylko jak juz nie daje rady bo wciąż szuka cyca, przeważnie w nocy Poza tym staram sie nie używać.

Ja też mam TT i tez jak zassa to jest ok a jak nie chce to pluje . ogólnie bardziej pasi jej smok na spacerze czy w aucie w domu nie bardzo go wogóle chce . ale kupie dla testa jeszcze inny i zobacze .
Kurde Szymek wszystkie tolerował byle kawałek gumy był .. a tu królewna
Stary 2010-04-21, 11:41   #4370
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mój smoka to Aventu uwielbia, ale tylko jak u tatusia na rączkach jest. Bo u mnie to tylko się przytula i zadowolony. A jak go takiego tatusiowi przekaże to go w rękę dziobie. Mój tż mam swoja teorię na ten temat, że niby smakowicie pachnie , i musi go wtedy smokiem oszukiwać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:44   #4371
trolla2405
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Trolla kurcze ja też tak miałam z dwa tyg temu,usiadłam na kibelku i płakałam,na stojąco próbowałam-myślałam,że mi cały tył rozerwie-ból okropny

A z tym plamieniem to tak jak już dziewczyny napisały:mi też ginka powiedziała,że nie będzie mi tam za bardzo grzebac,bo po co pózniej mam plamic.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

cynamonkowa cudna córcia i takaaa duża

dzisiaj nam tną madkota i kolejny dziudziuś będzie na świecie.
mnie musiał pogrzebać bo ja już po terminie a tu wszystko było jak by się na nic nie zbierało= na szczeście wymacał że się coś ruszyło

jak chodze, prosto siedze to mnie boli - chyba urodzę siłą grawitacji -pęknie mi wszystko jak będę próbowała gdzieś się przemieścic.

Efekt wicia gniazda? W d... go mam. Jak się komuś nie podoba możę sobie posprzątać i poprać. Nawet herbate zrobie. Więc leże sobie z kotem i się obijamy

Chyba mam depresje przedporodową :/
Stary 2010-04-21, 12:11   #4372
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
minka co do oczka u mnie to samo;/
w szpitalu ropialo, w domu troche tez, dostalysmy kropelki i tez zalecila masaz kanalikow i bylo fajnie a teraz znowu ropieje.

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

dzisiaj byla nasza 2 nocka bez wybudzania, wczoraj w nocy mala spala od 1 do 5;20 a dzisiaj od 1 do 6;45. Oczywiscie pobudka odbyla sie z wielkim alarmem, ale szybko papu i juz
Zastanawiam sie czy powinnam ja wybudzac? ;/
Darusiaaa - a jak się robi taki masaż? Bo moja mała też od wczoraj ma ropkę w oku. Na razie przemywam oczko gazikiem z solą fizjologiczną.

Lekarz powiedział, że mała przybiera na wadze, więc dziś pierwszy raz nie wybudzałam w nocy małej. Spała od 23ej do 5ej... Ja się w nocy odciągałam bo w piersiach czułam jakby kamienie.
Darusiaa- jesli i Twoja rośnie, to chyba nie trzeba jej budzić.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:13   #4373
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

pl_madzia jak ja Ci zazdroszczę tej ilości mleka - podziel się Robiłaś coś konkretnego że jego aż tyle bo ja chętnie dla swojego świętego spokoju zwiększyłabym ilość swojego mleka Nie wspomne już o tym jak Ci zazdroszczę tego snu Twojego syna ... mój często się budzi w nocy co max 2h i dziwi mnie to bo niby mleko w nocy jest dużo tłustsze ale u mnie lipa ...
Może macie radę na to że mi syn zasypia w nocy przy cycu po paru łykach?? Przez to łażę jak zombi bo On pociumka chwilę i zasypia, więc odkładam Go do łóżeczka i za 20-30 minut jest to samo Podutka, ciumkanie i sen. Za nic nie mogę Go obudzić żeby porządnie zjadł

Darusia Tobie tej zazdroszczę tego Oliwkowego spania Kiedy mój tak będzie?? I ja bym Małej nie budziła skoro grzecznie śpi i ładnie na wadze przybiera

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:25   #4374
Darusiaaaa
Zakorzenienie

sposob na czkawke-polocie na glowce piluche tetrowa niech brzdac chwile tak polezy

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

byla polozna mowi ze w dzien jeszcze czasem mozna wybudzic ale w nocy dac dziecku spokoj

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

my jak wychodzilysmy mala wazyla 7360 a dzis 4200

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

moja smoki tylko tt innych nie chce

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Darusiaaa - a jak się robi taki masaż? Bo moja mała też od wczoraj ma ropkę w oku. Na razie przemywam oczko gazikiem z solą fizjologiczną.

Lekarz powiedział, że mała przybiera na wadze, więc dziś pierwszy raz nie wybudzałam w nocy małej. Spała od 23ej do 5ej... Ja się w nocy odciągałam bo w piersiach czułam jakby kamienie.
Darusiaa- jesli i Twoja rośnie, to chyba nie trzeba jej budzić.
przy oczkach ta jakby na zgieciu noska sa takie dziurki-wyczujesz i masujesz raz jedno oczko raz drugie

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

zaraz idziemy na spacerek
A.Camus
Stary 2010-04-21, 13:11   #4375
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
sposob na czkawke-polocie na glowce piluche tetrowa niech brzdac chwile tak polezy

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

byla polozna mowi ze w dzien jeszcze czasem mozna wybudzic ale w nocy dac dziecku spokoj

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

my jak wychodzilysmy mala wazyla 7360 a dzis 4200

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

moja smoki tylko tt innych nie chce

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

przy oczkach ta jakby na zgieciu noska sa takie dziurki-wyczujesz i masujesz raz jedno oczko raz drugie

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

zaraz idziemy na spacerek
To Twoja przybra ła dwa razy tyle co moja a ja się cieszylam ,że ładnie rośnie Wlaśnie wrócilam od lekarza Mała waży 2880. Jak wychodzilam ze szpitala ważyla 2440.

Co do pieluchy na głowie to na moją to nie działa bo ma prawie cały czas pieluchę na głowie

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-21, 13:22   #4376
minka26
Wtajemniczenie

Cynamonkowa gratuluję Nadusia śliczna i jaka zadowolona

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Cytat:
Niestety, na te czkawki nie ma mocnych niestety Jak moja ma czkawkę to ja chyba bardziej cierpie z tego powodu niz ona. Nie lubię tego. Tak mi jej zal... a czasem ciagnie sie i 20 minut... i ma ją niemal po każdym jedzeniu. Jakoś przeważnie po odbiciu...
u mnie cyc na czkawkę pomaga, ja mojej nie mogę zostawić z czkawką, bo od razu płacze strasznie, straszniej jej się wtedy ulewa, rzuca jej normalnie całym ciałkiem... nienawidzę tej czkawki

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój smoka to Aventu uwielbia, ale tylko jak u tatusia na rączkach jest. Bo u mnie to tylko się przytula i zadowolony. A jak go takiego tatusiowi przekaże to go w rękę dziobie. Mój tż mam swoja teorię na ten temat, że niby smakowicie pachnie , i musi go wtedy smokiem oszukiwać
u mnie jest odwrotnie, jak M. ją nosi to bez smoka, a jak ja ją biorę to muszę dać, może zapach cyca czuje i chce ciumkać

Dusiaka mi lekarka kazała masować tak:

od zewnętrznego kącika poz oczkiem robimy takie kółeczka małym palcem przesuwając w ten sposób do wewnętrznego kącika - tak powtarzamy 3 razy, potem znów od zewnętrznego kącika do wewnętrznego po prostu przejeżdżasz 3 razy, potem robisz to samo wzdłuż noska, od dołu do wewnętrznego kącika. Ona kazała mi robić to co 4 godziny, ale ja robie gdzies tak co 2 w ciągu dnia, a w nocy przy karmieniu.
Mam nadzieje, że to dobrze to wyjaśniłam
Stary 2010-04-21, 13:30   #4377
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Tak, u mnie też często pomaga cycek na czkawkę. I pomagało jak babcia (moja mama) przytulala brzuszek do swoich niemałych piersi ciepełko pomagało

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-21, 13:47   #4378
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Na moja dziala zawsze jej klade-5 minut i spokoj sladu czkawki nie ma
asiulka ale moja sie tez klucha urodzila 4050 i dluga bo 61 wiec tez inaczej i zjada dwa razy tyle co twoja, bo 90 ml wciaga za kazdym razem, a na opakowaniu nutramigenu jest napisane ze mozna jej juz podawac 120 i nieraz jak dluuuzej spi tak jak w nocy to jej szykuje 120 to z 10ml zostawi a nieraz i nie zostawia.
A.Camus
Stary 2010-04-21, 13:47   #4379
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Dusiaka mi lekarka kazała masować tak:

od zewnętrznego kącika poz oczkiem robimy takie kółeczka małym palcem przesuwając w ten sposób do wewnętrznego kącika - tak powtarzamy 3 razy, potem znów od zewnętrznego kącika do wewnętrznego po prostu przejeżdżasz 3 razy, potem robisz to samo wzdłuż noska, od dołu do wewnętrznego kącika. Ona kazała mi robić to co 4 godziny, ale ja robie gdzies tak co 2 w ciągu dnia, a w nocy przy karmieniu.
Mam nadzieje, że to dobrze to wyjaśniłam
dziękuję

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:47   #4380
Darusiaaaa
Zakorzenienie

bylysmy na spacerku 40 minut, przekimała cały, na śpiku ją rozebralam i spi w lozeczku
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości