Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 11:53   #1381
ewciak123
Raczkowanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872391 7]dziewczyny osłabiacie mnie... mi już wylazły na cyckach, kilka na samym dole brzucha i jeszcze na udach... nie wiem skąd ani kiedy. pewnego dnia je zauważyłam i już. a smaruję się i oglądam dokładnie dzień w dzień od paru miechów... najgorsze, że nie wiem co z nimi zrobić. wiem, że potem zbledną, będą masaże, szorowanie i smarowanie... ale im świeższe rozstępy, tym latwiej je zminimalizować. no tylko nie wiem co ja teraz mogę, póki mała w brzuszku, oprócz smarowania... a po ciąży mają wyleźć jeszcze... super...

no właśnie ja też... w ogóle się dziwię, że łóżeczko damy radę upchnąć

i właśnie na nie czekam. w niedzielę zamówiliśmy, już się nie mogę doczekać... [/QUOTE]
co do łóżeczka jak tylko przyszlo mielismy z przyszlym tatusiem pierwsza probe odpowiedzialnosci i obowiazkowosci...bo przy skrecaniu nie obylo sie bez emocji suma sumarum musialam zadzwonic po pomocnika i dopiero wtedy udalo sie poskrecac wszystko

co do rozstepow...a w ktorym tygodniu jestes ? ja 35 i na razie nie ma, ale slyszalam ze wychodza nawet po porodzie:////smaruje sie kremem fissan ( w aptekach , superpharmie) troche tlusty i smierdzacy ale jak widac na razie skuteczny z tych o lepszej konsystencji i zapachu uzywam na dzien pharmaceris przeciw rostepom.

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-04-21 o 11:54
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:59   #1382
bratkab
Zadomowienie

Gratki dla wszystkich zaczynających kolejny tydzień ciąży

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872324 7] ja mam taki kładziony. od spodu ma tylko takie plastikowe małe "nóżki", które opierają się na brzegu łóżeczka i zapobiegają przesuwaniu przewijaka. w sumie to wszystkie jakie oglądałam miały właśnie coś takiego.[/QUOTE]
Też taki mam. Nóżki się przykręca i one blokują przewijak do przesuwania, żeby nie spadł.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18723125]łóżeczko wyrychtowane [/QUOTE]
Śliczności. Dla dziewuszek to zawsze tak jakoś bardziej słodkie niż dla chłopaczka.

Witaj Ewcia 123
Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Ja na razie nie ubieram...wszystko jest gotowe i wystarczy tylko założyć, więc tę robotę zostawię dla Tż'ta jak ja będę w szpitalu i już
Mój też został przeszkolony co i jak materacyk czeka jeszcze w folii
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872391 7]w ogóle się dziwię, że łóżeczko damy radę upchnąć
i właśnie na nie czekam. w niedzielę zamówiliśmy, już się nie mogę doczekać... [/QUOTE]
Mój małż jak poskładał łóżeczko to okazało się, że brakuje 2cm i musiał stelaż pod materacem naszym docinać, ale teraz weszło na styk a nawet mam 0,5cm luzu

Edytowane przez bratkab
Czas edycji: 2010-04-21 o 12:00
bratkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:59   #1383
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość
w zasadzie to bym nie pogardziła na szczęście leżeć nie muszę, lekarz kazał mi chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić.. chciałabym mieć już małego przy sobie

Witamy
Mi kazał leżeć do wizyty.. Czyli do następnego czwartku..
A już i tak leże ponad miesiac z tym rozwarciem i wcale mnie ono nie cieszy

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:07   #1384
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość

co do rozstepow...a w ktorym tygodniu jestes ? ja 35 i na razie nie ma, ale slyszalam ze wychodza nawet po porodzie:////smaruje sie kremem fissan ( w aptekach , superpharmie) troche tlusty i smierdzacy ale jak widac na razie skuteczny z tych o lepszej konsystencji i zapachu uzywam na dzien pharmaceris przeciw rostepom.
a ja nie używam żadniego kremu od rozstępów.Lekarz powiedził mi ,że to zależy od predyspozycjii skóry i od jej odpowiedniego nawilrzenia.
Wiec żadne drogie kremy tu nie pomogą.
Poprostu codziennie wsmarowuję w brzuszek zwykły balsam
DZIEWCZYNY SIARA STRASZNIE LECI!!!!JAK PRZYCISNĘ SUTEK TO LECI STRUMIENIEM.....

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-04-21 o 12:10
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:08   #1385
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Mi kazał leżeć do wizyty.. Czyli do następnego czwartku..
A już i tak leże ponad miesiac z tym rozwarciem i wcale mnie ono nie cieszy
jejku miesiac lezenia, ja chyba nie dalabym rady...35 tydzien i smigam jak nakrecona przygotowujac wszystko, a czuje sie lepiej niz w polowie ciazy niby tez sie nie moge doczekac kiedy juz urodze, za to kolezanka jest juz po i mowi ze jeszcze zapragne go wlozyc z powrotem do brzucha
Stary 2010-04-21, 12:12   #1386
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny,

Tak, nosi mnie a za wiele nie mogę robić, bo od razu brzuch twardnieje, skurcze i czuję jakbym miała urodzić i wkurza mnie to...
A to ten słynny instynkt "wicia gniazda"

o ja mam to samo wiec witam w klubie jeszcze dodatkowo mam remont u chłopaków w pokoju dzis beda szlifować gładz wziełabym ogarneła dom ale czego sie rusze konczy sie tym samym wczoraj poszłam tylko do 2 sklepów koło mnie i do apteki cała noc nie mogłam spać dostałam takich skórczy ze głowa mała juz myslałam ze bede tż budziła ale zasnełam na 2 godz od wczoraj cały czas mam lekkie bóle miesiaczkowe rano brzuch kamien teraz juz jest ok boli mnie tylko troche szyjka tak jakby sie spinała ale nie wiem czy nie powoduje mi tego mała jak sie rusza

Prosiłamja zeby jeszcze troche w brzuszku była ale nie wiem co z tego wyjdzie najwyzej dzis wieczorem moj tz mnie odwiezie narazie do 16 jestem sama w domu tzn oprócz psa i 9 letniej bratanicy

rano poszłam nasiusiac do kubeczka i mi wpadł do muszli wiec nici z dzisiejszego oddania moczu do analizy został mi piatek : hahaha:

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
uff poćwiczyłam troszke...ale brzuchol już tak nisko że ciężko już mi..żadnych masaży nie robie odkąd czuje swędzenie w tych okolicach.w piątek pewnie dostane znów jakieś globule
dziewczyny czy was tez strasznie swedzi okolica pępka??oszaleć idzie-może sie jakis rozstępik szykuje?
a właśnie macie jakiś plan smarowania sie po porodzie?jaki specjalny krem na brzuchol?

ja uzywam i bede uzywała tgo samego balsamu z avonu sos dla skóry jest bardzo nawilzajacy

ale ja mysle ze jesli masz miec rozstepy to je miec bedziesz

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:12   #1387
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...
zaczynamy właśnie 34. ja mam ogólnie bardzo duże skłonności do rozstępów - jak cała moja rodzina. jak jeszcze rosłam, to się ich trochę nabawiłam, ale potem ujędrnianie, masowanie, sporcik i miałam spokój. aż do ciąży - bo teraz czuję się jak kaleka i nawet nasmarowanie ciała kosztuje mnie duuużo wysiłku. a smaruję się obecnie pharmacerisem. i w zasadzie wiem ,ze gdyby nie on to miałabym tych krech jeszcze więcej - jestem pewna..
Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
...

Mój małż jak poskładał łóżeczko to okazało się, że brakuje 2cm i musiał stelaż pod materacem naszym docinać, ale teraz weszło na styk a nawet mam 0,5cm luzu

my teraz wymienialiśmy wszystkie meble. no więc ja najpierw zrobiłam plan pokoju, powycinałam z papieru miniaturki potencjalnych mebli i tak kombinowałam i układałam aż wszystko się zmieściło. i tak zamiast szafy o szer 120 zamówiliśmy taką co ma 110 cm, komódka ma 45zm, a nie 50, itd. miniaturyzacja po całości. i tak wszyscy się dziwią jak my tyle mebli zmieściliśmy na 10m kwadratowych. bo jeszcze duże łóżko, stolik nocny, biurko, tv na ścianie, wiszące półki, no i wreszcie miejsce na łóżeczko
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:12   #1388
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
a ja nie używam żadniego kremu od rozstępów.Lekarz powiedził mi ,że to zależy od predyspozycjii skóry i od jej odpowiedniego nawilrzenia.
Wiec żadne drogie kremy tu nie pomogą.
Poprostu codziennie wsmarowuję w brzuszek zwykły balsam
zgadzam sie ze jesli ma sie predyspozycje to zaden krem nie pomoze, jednak jesli mam juz miec jakies rostepy to wole zeby byly mniejsze niz na caly brzuch , takze krem na pewno pomoze chociaz co do wielkosci tego paskudztwa, a fissan nie jest taki drogi. Co do balsamu jak pomaga to najwazniejsze a jesli ktos nie chce wydawac kasy to proponuje zwykla oliwke da kopieli kilka kropel lub wsmarowac na mokra skore po kapieli (wtedy nie jest tlusta)... nie kosztuje wiele, a przyda sie takze maluchowi jak zostanie z naszego uzytkowania
Stary 2010-04-21, 12:13   #1389
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18712318]Dziewczyny, moja córka dzisiaj oszalała Czkawka, kopanie, ruchy, uciski, obroty - cały dzień balety odstawia, jak nigdy normalnie [/QUOTE]

no co chcesz poczula wiosne i radosc ze ma zezwolenie ze za tydz moze opuscic kawalerke i na apartamenty isc

dzieki działa te quote

Stary 2010-04-21, 12:13   #1390
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
...
DZIEWCZYNY SIARA STRASZNIE LECI!!!!JAK PRZYCISNĘ SUTEK TO LECI STRUMIENIEM.....
u mnie posucha... jakaś jedna kropla miesiąc temu pociekła i potem nic...
Stary 2010-04-21, 12:21   #1391
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Już nie łykam witamin....może to i dlatego..i może też dlatego, że to okropne choróbsko powróciło..antybiotyk który wcześniej jadłam najwidoczniej nie zadziałał jak powinien.... Tyle mam do porobienia w domku i chciałabym skorzystać z takiej fajnej pogody...a ja nawet nie mam sił przemieszczać się do kuchni i ten okropny kaszel i katar...boje się, że jak jutro pójdę do ginka to mi zapisze znów antybiotyk...ale nie wiem czy to nie zaszkodzi maleńkiej

jak ogladałam mamo to ja wypowiadał sie lekarz ginekolog i on powiedział ze czasem lepiej zadziałac od razu antybiotykiem niz leczyc sie na własna reke domowymi sposobami

nie martw sie napewno lekarz kaze ci kupic sobie witaminy lub przepisze odpowiednie specyfiki a jak mówisz ze jestes chora to tymbardziej wyniki moga ulec zmianie nie masz sie czym martwić naprawde

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Dzięki Muszę wypróbować

A na DOBRANOC wkleję fotki łóżeczka jakie przygotowałam dla swojej córeczki.

słodziasne

Stary 2010-04-21, 12:26   #1392
ewciak123
Raczkowanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872457 1]u mnie posucha... jakaś jedna kropla miesiąc temu pociekła i potem nic... [/QUOTE]
ale to chyba nie swiadczy o ilosci pokarmu w przyszlosci...tak mi sie wydaje...u mnie leci, ale ja to wogole mialam ekstra bo najpierw zaczea mi sie wydzielac biala wydzielina ( glupia myslalm ze to mleko) a jak mi powiedziala Pani ginekolog to efekt zwiekszonego poziomu prolaktyny w organizmie ....no a teraz tez tylko siara...kiedy nie nacisne to leci, dlatego tez nie naciskam i sie nie zastanawiam...ostatnio na prosbe mego partnera zaprezentowalam mu co sie dzieje z moimi piersiami , ale nie byl, zachwycony delikatnie mowiac troche sie zgorszyl...a che byc przy porodzie...moj boze... jak na to zareaguje skoro mala ilosc siary go przerazila??
Stary 2010-04-21, 12:26   #1393
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

Mnie tez dziś nosiło - wyszorowałam piekarnik na błysk Dopóki człowiek nie ma brzuszka to nawet nie zdaje sobie sprawy jak on może przeszkadzać w zwykłych domowych czynnościach

o dokladnie syty nie zrozumie głodnego

najgorzej jest z załozeniem skarpet lub umyciem nóg a raczej z ich wytarciem
a o goleniu juz nie wspomne

dziewczyny powiedzcie mi jak wy sie golicie na dole chodzi mi o przygotowanie muszelki do szpitala

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-04-21 o 12:28
Stary 2010-04-21, 12:27   #1394
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
jejku miesiac lezenia, ja chyba nie dalabym rady...35 tydzien i smigam jak nakrecona przygotowujac wszystko, a czuje sie lepiej niz w polowie ciazy
A ja leżę od listopada i jak trzeba to daje się radę
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872452 6]my teraz wymienialiśmy wszystkie meble. no więc ja najpierw zrobiłam plan pokoju, powycinałam z papieru miniaturki potencjalnych mebli i tak kombinowałam i układałam aż wszystko się zmieściło. i tak zamiast szafy o szer 120 zamówiliśmy taką co ma 110 cm, komódka ma 45zm, a nie 50, itd. miniaturyzacja po całości. i tak wszyscy się dziwią jak my tyle mebli zmieściliśmy na 10m kwadratowych. bo jeszcze duże łóżko, stolik nocny, biurko, tv na ścianie, wiszące półki, no i wreszcie miejsce na łóżeczko [/QUOTE]
Ja tym razem poszłam na żywioł, nic nie rysowałam i właśnie brakło tych 2cm, ale normalnie sobie czasem rzucik pokoiku skreślę na kompku, ale co z tego jak małż nie ma wyobraźni przestrzennej i raz nawet mebelki miniaturki w skali kleiłam i na rzucie pokoju układałam co by jednak zobaczył o co mi chodzi
Stary 2010-04-21, 12:29   #1395
jamaicaP
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1870257 6]pisałyście jeszcze o waszych "chłopach". no ja rozumiem, że czasem mogą mieć dość naszych fochów. że baba mimo hormonów też powinna uważać na to o owo... a nie jak rozkapryszony bachor. ale im bliżej finału, tym większe wrażenie odnoszę, że to mój małpiszon ma jakieś huśtawki, wścieka się na przykład choćby na bogu ducha winne brudne garnki (a tak, te co to sam z nich korzystał i zostawił ). ja tam sobie czasem popłaczę, może nawet bez powodu, ale mnie wystarczy przytulić i jest git. a z nim to nie wiem co się porobiło [/QUOTE]

bo chlop to tez sie boi swojej nowej roli tylko wprost nie powie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Jak czytam kobiety, które narzekają na 8 godzin bez męża, płaczą, że nic nie mogą zrobić, że nie dają rady itd. to mam obawy... bo mam do przeżycia trzy razy tyle.

.
ooooj dobrze bedzie, moze pisza to akurat te comaja deprsje poporodowa..... nie sugeruj sie i mysl pozytywnie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Kropko podczytuje mamusie kwietniowe i one piszą,ze po porodzie ojcowie dostają 2 tyg.urlopu na żonę.Tylko lekarz musi wypisać jakis świstek. Tak ze nie martw się że będziesz sama.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18705499]

Zrobiłam na obiad canelloni, pyszota Przepis podaję:

PYSZOTA [/QUOTE]

o jezuuuu to musi byc dobreeeeeee. chyba zrobie ktoregos dnia....

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Owszem, jest urlop okolicznościowy, dwa dni.

A tacierzyński (w zasadzie to ojcowski) wynosi w tym roku tydzień.

W ustawie nie ma mowy o cc.
Jest mowa o opiece nad kobietą, która nie może sprawować opieki nad dzieckiem do lat 8.
Z tego co wiem decyduje lekarz.
oczywiscie ze nie ma warunku ze musi to byc cc, chodzi o to ze kobieta nie moze podjac opieki, i lekarz decyduje ale to tylko toria w praktyce jest tak ze maz idzie do swojego lekarza rodzinnego mowi ze zona urodzila i lekarz bez problem,u wystawia 2 tygodnie zwolnienia, wiele ze znajomych tak robilo, bez zabawy w tu 2 dni urlopu tu tydzien urlopu... )

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
mnie też nic nie swędzi. używam tego rossmanowskiego balsamu. smaruję głównie brzuch, rzadko piersi. właśnie wykończyłam 1 opakowanie i kupiłam drugie. będę używać do 3 miesięcy po porodzie, tak jak zalecają.
dużo mamusiek marcowo-kwietniowych mówi, że dopiero po porodzie wylazły im rozstępy...
[QUOTE=monikadavvida;18721 836

mnie strasznie swędzi cały brzuch... drapie się ciągle bo wytrzymać nie mogę. a mój małż tylko się śmieje, że rany sobie porobie jak tak dalej pójdzie a co do rozstępów - ja mam całe piersi w rozstępach i póki co nigdzie więcej (no są jeszcze na udach ale to miałam częściowo przed ciążą już); brzuch smaruje sobie balsamem Garniera z formuła kanadyjską - bardzo fajnie nawilża i nie mam suchej skóry (chociaż swędzi, swoją drogą, nie mniej).. a po porodzie to jeszcze nie wiem w sumie czym się będę smarowała..

a tymczasem - wczoraj byłam u mojego gin. powiedział, że mam już rozwarcie na 1,5cm i w najbliższych dniach urodzę tylko czekać na skurcze. więc trzymajcie kciuki [/QUOTE]

kciuki zacisniete,

co do rozstepow to ja moge wiele powiedziec na ten temat bo mam rozstepy od 13 roku zycia i wierzcie mi da sie z nimi zyc mam głownie na udach az w okolicy kolan nawet i piersiach, nawet na rekach w okolicy pach....
jak zaszlam w ciaze to myslalm ze oco teraz to sie zacznie i bede cala w rozstepach ale..... nie jest zle, jedynie kilka rozstepow ktore mam w dole brzucha troche sie uwidocznilo i nad pepkiem takie poprzeczne tez sie poszerzyly ale minimalnie, od poczatku ciazy uzywam oliwki i balsamu babydream, oliwka torche tlustawa, wole balsam, i powiem wam ze jestem zadowolona, bo zadnych nowych nie mam
nie martwcie sie tymi rozstepami, tylko swieze wygladaja tak okropnie, pozniej bledna, ja nosze mini i nie widac...
ale na calkowite pozbycie sie ich nie liczcie

Cytat:
Witam, w koncu znalazlam forum dla mnie i temat dla mnie Chciałabym dołączyć do mam majowo czerwcowych. Termin mam na 23 maja...czekam na narodziny chłopca...na razie obstawiamy z partnerem imie Borys...ale czy tak pozostanie? ostateczny wybor zostawilam tacie...a co tam, raz sie zyje Widze ze u Was przygotowania pełną parą. Ja już też większość rzeczy zakupiłam, pozostalo jeszcze tylko uzupelnic w pelni szafe malucha, bo jakos tak pusto wyglada( a moze dlatego ze ja swoich rzeczy mam pelno). A swoja drogą od razu odradzam Wam zakupy w sklepie tylkomarkowe.pl Co prawda wyslali mi wszystko ekspresowo , ale lozeczko mialo miec mozliwosc zalozenia kolek a nie ma( oczywiscie za kolka zaplacilam) , a dodatkowo materacyk przyjechal mokry. Takze ku przestrodze mamusiek majowych jesli jeszcze nie kupowalyscie to nie radze w tym sklepie kupowac. Mam nadzieje ze uda mi sie tu zaklimatyzowac i dzielic swoimi spostrzezeniami, uczuciami wynikajacymi z przyszlego macierzynstwa
witamy
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:29   #1396
Silpe
Zadomowienie

Ladne lozeczka macie , nic tylko maluchy tam klasc
Widze , ze jak na razie wszystkie z baldachimem zakupily ?
Moje lezy juz rozlozone i sie wietrzy , ma taki dziwny zapach nowosci farby i drewna . , materacyk w folii , posciel uprana , poprasowana i schowana - mam jeszcze czas - baldachimu brak Ladny bajer ale nie lubie - dla mnie ogranicznik powietrza i siedlisko kurzu .

Melduje , ze rozstepow brak na kazdej wizycie moj gin sprawdza mnie czy ich nie mam lub zylakow itp.
Co prawda od 4 miesiaca ciazy smaruje sie balsamem Gerbera dla ciezarnych i zeczywiscie skora jakby jeszcze jedrnosci nabrala i raz w tygodniu oliwka idzie w ruch bo mi sie skora strasznie sucha teraz zrobila , ale jak to mowi moj gin w wiekszosci to sprawa genow . Jesli matka miala w ciazy rozstepy , prawdopodobie corka tez bedzie miala - a moja nie miala

Edytowane przez Silpe
Czas edycji: 2010-04-21 o 12:31
Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:32   #1397
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikadavvida Pokaż wiadomość

a tymczasem - wczoraj byłam u mojego gin. powiedział, że mam już rozwarcie na 1,5cm i w najbliższych dniach urodzę tylko czekać na skurcze. więc trzymajcie kciuki

: kciuki::k ciuki:

Stary 2010-04-21, 12:33   #1398
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

dziewczyny powiedzcie mi jak wy sie golicie na dole chodzi mi o przygotowanie muszelki do szpitala
Ostatnio się goliłam maszynką elektryczną i udało mi się tak zaciąć, że krew kapała jak wściekła Małż stwierdził, że przecież on mnie może golić - no to kolejnym razem jego robota

Cytat:
A ja leżę od listopada i jak trzeba to daje się radę

Ja tym razem poszłam na żywioł, nic nie rysowałam i właśnie brakło tych 2cm, ale normalnie sobie czasem rzucik pokoiku skreślę na kompku, ale co z tego jak małż nie ma wyobraźni przestrzennej i raz nawet mebelki miniaturki w skali kleiłam i na rzucie pokoju układałam co by jednak zobaczył o co mi chodzi
No mój też nie ma A tak się mówi, że faceci mają, a kobiety nie U nas jest całkowicie odwrotnie. Ale moja mama np. nie ma takiej kompletnie.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:37   #1399
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
ale to chyba nie swiadczy o ilosci pokarmu w przyszlosci...tak mi sie wydaje...u mnie leci, ale ja to wogole mialam ekstra bo najpierw zaczea mi sie wydzielac biala wydzielina ( glupia myslalm ze to mleko) a jak mi powiedziala Pani ginekolog to efekt zwiekszonego poziomu prolaktyny w organizmie ....no a teraz tez tylko siara...kiedy nie nacisne to leci, dlatego tez nie naciskam i sie nie zastanawiam...ostatnio na prosbe mego partnera zaprezentowalam mu co sie dzieje z moimi piersiami , ale nie byl, zachwycony delikatnie mowiac troche sie zgorszyl...a che byc przy porodzie...moj boze... jak na to zareaguje skoro mala ilosc siary go przerazila??
hmmm moze porozmawiajcie o tym rodzinnym porodzie raz jeszcze...?

a wlasnie dziewczyny ile z Was bedzie rodziło z partnerem?

ja na pewno nie, zawsze bylam przeciko, na szczescie mąż rowniez nie jest zainteresowany wiec mam spokoj

Cytat:

o jezu golenie nog to masakra ostatnimi czasy.... namecze sie nagimnastykuje....
muszelkę golę juz tylko na macanta, bo ciezko mi cokolwiek zobaczyc
do szpitala ogole tak jak no codzien czyli w dole na zero, nad kreseczka w trojkacik
Stary 2010-04-21, 12:41   #1400
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

Tym to sie juz moj maz zajmuje i to od dobrych 3 miesiecy , swietnie mu to idzie ja nie nazekam - dajemy sobie rade
A do szpitala tez bedzie jak zawsze czyli ladnie podgolona , skrocona i git nie dam sie ociachac na zero
Nogi gole sama i z tym nie mam problemu.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość

Jak moj tylko zdazy na porod , to sie deklaruje jak najbardziej - juz sie przekonal do tego

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:42   #1401
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Ja zamierzam razem z małżem, ale on choleryk więc nie wiem co się tam będzie działo tak naprawdę A moja ginka myśli, że on taki spokojny. Może zdoła się przekonać że nie
Stary 2010-04-21, 12:43   #1402
Edzia400
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872280 3]
aaaaa, 34 tygzień dziś zaczynamy! [/QUOTE]

klask i:za 34 tydz

Stary 2010-04-21, 12:43   #1403
Konto usunięte

Ja z małżem rodzę. Najpierw ja nie chciałam, ale potem zmieniłam zdanie - a małż najpierw było obojętny, a teraz chce coraz bardziej
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:45   #1404
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
hmmm moze porozmawiajcie o tym rodzinnym porodzie raz jeszcze...?

No wiec ta decyzja o wspolnym porodzie to jego pomysl, on twierdzi ze musi ze mna byc zeby patrzec lekarzom na rece , czy wsztstko gra....twierdzi ze nei bedzie zagladal gdzie nie potrzeba ...ale mi sie wydaje ze on ma calkowicie inne wyobrazenie porodu. Ja oczywiscie powiedzialam mu o wszystkich mozliwosciach , o tym ze nie bedzie jak w filmach, o komplikacjach itd., ale on nadal uparcie chce byc...nie chce juz sie wyklocac wiec zgodzilam sie i umowilismy sie tak ,ze jak poczuje sie gorzej to wyjdzie ja boje sie tylko o nasze przyszle zycie seksualne bo mi na nim zalezy takze mam nadzieje ze to sie na nim nie odbije bo pozniej ja bede cierpiec jak cos w lozku bedzie nie tak

dajcie namiary na sklepy z ciuszkami dla maluchow...gdzie kupowalyscie? jakie rozmiary? ja zaczelam kupowac juz od 62 rozmiaru bo podobno mniejszych nie ponosi za duzo...a w sumie chlopak bedzie to nie wiadomo czy wogole nie bedzie duzy na razie 2320 w 34 tygodniu...chyba nie zapowiada sie na olbrzyma???

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-04-21 o 12:53
Stary 2010-04-21, 12:45   #1405
jamaicaP
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18725299]Ja z małżem rodzę. Najpierw ja nie chciałam, ale potem zmieniłam zdanie - a małż najpierw było obojętny, a teraz chce coraz bardziej [/QUOTE]

pewnie w duzym stopniu to zasluga szkoły rodzenia
Stary 2010-04-21, 12:48   #1406
Konto usunięte

Nie, on wcześniej był zdecydowany bardzo już Natomiast oboje zgadzamy się co do tego, iż jeśli mnie lub jemu przestanie jednak to odpowiadać (podejrzewam, że bardziej mnie ), to on wyjdzie. Bo w trakcie może się okazać, że jednak np. jest to dla mnie cholernie krępujące, a bez sensu, by się tak męczyć psychicznie jeszcze.
Stary 2010-04-21, 12:48   #1407
Konto usunięte

Cytat:
... nie byl, zachwycony delikatnie mowiac troche sie zgorszyl...a che byc przy porodzie...moj boze... jak na to zareaguje skoro mala ilosc siary go przerazila??
innymi rzeczami się będzie zajmował, niż "podziwianie" szczegółów
Cytat:
... ale co z tego jak małż nie ma wyobraźni przestrzennej i raz nawet mebelki miniaturki w skali kleiłam i na rzucie pokoju układałam co by jednak zobaczył o co mi chodzi
mój tak samo. już wiele razy próbowałam mu wytłumaczyć o co mi chodzi i jaki efekt chcę uzyskać. ostatecznie skapitulował. stwierdził, że mam dobry gust i urządzanie gniazdka należy do mnie. mam mu tylko powiedzieć gdzie dziury wiercić i za jakie meble płacić
Cytat:
...

ja na pewno nie, zawsze bylam przeciko, na szczescie mąż rowniez nie jest zainteresowany wiec mam spokoj
...
ja będę. mam okropnego cykora i jakby mi przyszło iść tam samej to bym chyba padła. a i małż ma odpowiednie nastawienie. tzn on wie po co tam idzie (na pewno nie jako "ginekolog amator" ), chce mi pomagać w oddychaniu, czy innych rzeczach podobnych. chce być przy narodzinach córki, itp, itd...
Stary 2010-04-21, 12:53   #1408
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
No wiec ta decyzja o wspolnym porodzie to jego pomysl, on twierdzi ze musi ze mna byc zeby patrzec lekarzom na rece , czy wsztstko gra....twierdzi ze nei bedzie zagladal gdzie nie potrzeba ...ale mi sie wydaje ze on ma calkowicie inne wyobrazenie porodu. Ja oczywiscie powiedzialam mu o wszystkich mozliwosciach , o tym ze nie bedzie jak w filmach, o komplikacjach itd., ale on nadal uparcie chce byc...nie chce juz sie wyklocac wiec zgodzilam sie i umowilismy sie tak ,ze jak poczuje sie gorzej to wyjdzie ja boje sie tylko o nasze przyszle zycie seksualne bo mi na nim zalezy takze mam nadzieje ze to sie na nim nie odbije bo pozniej ja bede cierpiec jak cos w lozku bedzie nie tak
a jest on lekarzem ze bedzie wiedzial czy oni cos robia zle lub dobrze hmmmmmmm...........
hehe
mozliwe ze ma calkiem inne wyobrazenie porodu....

mnie by krepowalo okropnie jakby maz stal nade mna jak ja bede rodzic,
obecnosc jak najbardziej ale tylko do momentu zawiezienia na sale porodowa, dalej to juz nie sa widoki dla facetow, roznie potem moze w łóżku byc
Stary 2010-04-21, 12:57   #1409
Konto usunięte

JamaicoP, nie trzeba być lekarzem by widzieć np. gdy personel ma cie w doopie. Czasem przydaje się ktoś bliski, kto towarzystwo do pionu ustawi.
Stary 2010-04-21, 12:59   #1410
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18723125]łóżeczko wyrychtowane Fotki w załączniku - ja ciągle mam wrażenie, że Agaciora wylezie wcześniej
My dzisiaj zaczęłyśmy 37 tydzień [/QUOTE]

za 37 tydz

łozeczko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości