|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872391 7]dziewczyny osłabiacie mnie... mi już wylazły na cyckach, kilka na samym dole brzucha i jeszcze na udach... nie wiem skąd ani kiedy. pewnego dnia je zauważyłam i już. a smaruję się i oglądam dokładnie dzień w dzień od paru miechów... najgorsze, że nie wiem co z nimi zrobić. wiem, że potem zbledną, będą masaże, szorowanie i smarowanie... ale im świeższe rozstępy, tym latwiej je zminimalizować. no tylko nie wiem co ja teraz mogę, póki mała w brzuszku, oprócz smarowania... a po ciąży mają wyleźć jeszcze... super...
no właśnie ja też... w ogóle się dziwię, że łóżeczko damy radę upchnąć ![]() i właśnie na nie czekam. w niedzielę zamówiliśmy, już się nie mogę doczekać... [/QUOTE] co do łóżeczka jak tylko przyszlo mielismy z przyszlym tatusiem pierwsza probe odpowiedzialnosci i obowiazkowosci...bo przy skrecaniu nie obylo sie bez emocji suma sumarum musialam zadzwonic po pomocnika i dopiero wtedy udalo sie poskrecac wszystko![]() co do rozstepow...a w ktorym tygodniu jestes ? ja 35 i na razie nie ma, ale slyszalam ze wychodza nawet po porodzie:////smaruje sie kremem fissan ( w aptekach , superpharmie) troche tlusty i smierdzacy ale jak widac na razie skuteczny z tych o lepszej konsystencji i zapachu uzywam na dzien pharmaceris przeciw rostepom.
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-04-21 o 11:54 |
|
|
|
#1382 | |
|
Zadomowienie
|
Gratki dla wszystkich zaczynających kolejny tydzień ciąży ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872324 7] ja mam taki kładziony. od spodu ma tylko takie plastikowe małe "nóżki", które opierają się na brzegu łóżeczka i zapobiegają przesuwaniu przewijaka. w sumie to wszystkie jakie oglądałam miały właśnie coś takiego.[/QUOTE] Też taki mam. Nóżki się przykręca i one blokują przewijak do przesuwania, żeby nie spadł. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18723125]łóżeczko wyrychtowane [/QUOTE]Śliczności. Witaj Ewcia 123 ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872391 7]w ogóle się dziwię, że łóżeczko damy radę upchnąć ![]() i właśnie na nie czekam. w niedzielę zamówiliśmy, już się nie mogę doczekać... [/QUOTE]Mój małż jak poskładał łóżeczko to okazało się, że brakuje 2cm i musiał stelaż pod materacem naszym docinać, ale teraz weszło na styk a nawet mam 0,5cm luzu
Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-04-21 o 12:00 |
|
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A już i tak leże ponad miesiac z tym rozwarciem i wcale mnie ono nie cieszy
|
|
|
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec żadne drogie kremy tu nie pomogą. Poprostu codziennie wsmarowuję w brzuszek zwykły balsam ![]() DZIEWCZYNY SIARA STRASZNIE LECI!!!!JAK PRZYCISNĘ SUTEK TO LECI STRUMIENIEM.....
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-04-21 o 12:10 |
|
|
|
|
#1385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niby tez sie nie moge doczekac kiedy juz urodze, za to kolezanka jest juz po i mowi ze jeszcze zapragne go wlozyc z powrotem do brzucha ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja mam to samo wiec witam w klubie jeszcze dodatkowo mam remont u chłopaków w pokoju dzis beda szlifować gładz wziełabym ogarneła dom ale czego sie rusze konczy sie tym samym wczoraj poszłam tylko do 2 sklepów koło mnie i do apteki cała noc nie mogłam spać dostałam takich skórczy ze głowa mała juz myslałam ze bede tż budziła ale zasnełam na 2 godz od wczoraj cały czas mam lekkie bóle miesiaczkowe rano brzuch kamien teraz juz jest ok boli mnie tylko troche szyjka tak jakby sie spinała ale nie wiem czy nie powoduje mi tego mała jak sie rusza Prosiłamja zeby jeszcze troche w brzuszku była ale nie wiem co z tego wyjdzie najwyzej dzis wieczorem moj tz mnie odwiezie narazie do 16 jestem sama w domu tzn oprócz psa i 9 letniej bratanicy rano poszłam nasiusiac do kubeczka i mi wpadł do muszli ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
ja uzywam i bede uzywała tgo samego balsamu z avonu sos dla skóry jest bardzo nawilzajacy ale ja mysle ze jesli masz miec rozstepy to je miec bedziesz
|
|
#1387 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() my teraz wymienialiśmy wszystkie meble. no więc ja najpierw zrobiłam plan pokoju, powycinałam z papieru miniaturki potencjalnych mebli i tak kombinowałam i układałam aż wszystko się zmieściło. i tak zamiast szafy o szer 120 zamówiliśmy taką co ma 110 cm, komódka ma 45zm, a nie 50, itd. miniaturyzacja po całości. i tak wszyscy się dziwią jak my tyle mebli zmieściliśmy na 10m kwadratowych. bo jeszcze duże łóżko, stolik nocny, biurko, tv na ścianie, wiszące półki, no i wreszcie miejsce na łóżeczko
|
||
|
|
|
#1388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jesli ktos nie chce wydawac kasy to proponuje zwykla oliwke da kopieli kilka kropel lub wsmarowac na mokra skore po kapieli (wtedy nie jest tlusta)... nie kosztuje wiele, a przyda sie takze maluchowi jak zostanie z naszego uzytkowania
|
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18712318]Dziewczyny, moja córka dzisiaj oszalała
Czkawka, kopanie, ruchy, uciski, obroty - cały dzień balety odstawia, jak nigdy normalnie [/QUOTE]no co chcesz poczula wiosne i radosc ze ma zezwolenie ze za tydz moze opuscic kawalerke i na apartamenty isc ![]() dzieki działa te quote
|
#1390 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ogladałam mamo to ja wypowiadał sie lekarz ginekolog i on powiedział ze czasem lepiej zadziałac od razu antybiotykiem niz leczyc sie na własna reke domowymi sposobami nie martw sie napewno lekarz kaze ci kupic sobie witaminy lub przepisze odpowiednie specyfiki a jak mówisz ze jestes chora to tymbardziej wyniki moga ulec zmianie nie masz sie czym martwić naprawde ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
|
|
#1392 |
|
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872457 1]u mnie posucha... jakaś jedna kropla miesiąc temu pociekła i potem nic...
[/QUOTE]ale to chyba nie swiadczy o ilosci pokarmu w przyszlosci...tak mi sie wydaje...u mnie leci, ale ja to wogole mialam ekstra bo najpierw zaczea mi sie wydzielac biala wydzielina ( glupia myslalm ze to mleko) a jak mi powiedziala Pani ginekolog to efekt zwiekszonego poziomu prolaktyny w organizmie ....no a teraz tez tylko siara...kiedy nie nacisne to leci, dlatego tez nie naciskam i sie nie zastanawiam...ostatnio na prosbe mego partnera zaprezentowalam mu co sie dzieje z moimi piersiami , ale nie byl, zachwycony delikatnie mowiac troche sie zgorszyl...a che byc przy porodzie...moj boze... jak na to zareaguje skoro mala ilosc siary go przerazila??
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dokladnie syty nie zrozumie głodnego najgorzej jest z załozeniem skarpet lub umyciem nóg a raczej z ich wytarciem a o goleniu juz nie wspomne dziewczyny powiedzcie mi jak wy sie golicie na dole chodzi mi o przygotowanie muszelki do szpitala
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-04-21 o 12:28 |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872452 6]my teraz wymienialiśmy wszystkie meble. no więc ja najpierw zrobiłam plan pokoju, powycinałam z papieru miniaturki potencjalnych mebli i tak kombinowałam i układałam aż wszystko się zmieściło. i tak zamiast szafy o szer 120 zamówiliśmy taką co ma 110 cm, komódka ma 45zm, a nie 50, itd. miniaturyzacja po całości. i tak wszyscy się dziwią jak my tyle mebli zmieściliśmy na 10m kwadratowych. bo jeszcze duże łóżko, stolik nocny, biurko, tv na ścianie, wiszące półki, no i wreszcie miejsce na łóżeczko [/QUOTE]Ja tym razem poszłam na żywioł, nic nie rysowałam i właśnie brakło tych 2cm, ale normalnie sobie czasem rzucik pokoiku skreślę na kompku, ale co z tego jak małż nie ma wyobraźni przestrzennej i raz nawet mebelki miniaturki w skali kleiłam i na rzucie pokoju układałam co by jednak zobaczył o co mi chodzi
|
|
|
|
|
#1395 | |||||
|
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1870257 6]pisałyście jeszcze o waszych "chłopach". no ja rozumiem, że czasem mogą mieć dość naszych fochów. że baba mimo hormonów też powinna uważać na to o owo... a nie jak rozkapryszony bachor. ale im bliżej finału, tym większe wrażenie odnoszę, że to mój małpiszon ma jakieś huśtawki, wścieka się na przykład choćby na bogu ducha winne brudne garnki (a tak, te co to sam z nich korzystał i zostawił
[/QUOTE]bo chlop to tez sie boi swojej nowej roli tylko wprost nie powie Cytat:
![]() Cytat:
Zrobiłam na obiad canelloni, pyszota Przepis podaję:PYSZOTA [/QUOTE]o jezuuuu to musi byc dobreeeeeee. chyba zrobie ktoregos dnia.... Cytat:
)Cytat:
mnie strasznie swędzi cały brzuch... drapie się ciągle bo wytrzymać nie mogę. a mój małż tylko się śmieje, że rany sobie porobie jak tak dalej pójdzie a co do rozstępów - ja mam całe piersi w rozstępach i póki co nigdzie więcej (no są jeszcze na udach ale to miałam częściowo przed ciążą już); brzuch smaruje sobie balsamem Garniera z formuła kanadyjską - bardzo fajnie nawilża i nie mam suchej skóry (chociaż swędzi, swoją drogą, nie mniej).. a po porodzie to jeszcze nie wiem w sumie czym się będę smarowała.. ![]() a tymczasem - wczoraj byłam u mojego gin. powiedział, że mam już rozwarcie na 1,5cm i w najbliższych dniach urodzę tylko czekać na skurcze. więc trzymajcie kciuki [/QUOTE]kciuki zacisniete, co do rozstepow to ja moge wiele powiedziec na ten temat bo mam rozstepy od 13 roku zycia i wierzcie mi da sie z nimi zyc mam głownie na udach az w okolicy kolan nawet i piersiach, nawet na rekach w okolicy pach....jak zaszlam w ciaze to myslalm ze oco teraz to sie zacznie i bede cala w rozstepach ale..... nie jest zle, jedynie kilka rozstepow ktore mam w dole brzucha troche sie uwidocznilo i nad pepkiem takie poprzeczne tez sie poszerzyly ale minimalnie, od poczatku ciazy uzywam oliwki i balsamu babydream, oliwka torche tlustawa, wole balsam, i powiem wam ze jestem zadowolona, bo zadnych nowych nie mam ![]() nie martwcie sie tymi rozstepami, tylko swieze wygladaja tak okropnie, pozniej bledna, ja nosze mini i nie widac... ale na calkowite pozbycie sie ich nie liczcie Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Ladne lozeczka macie , nic tylko maluchy tam klasc
![]() Widze , ze jak na razie wszystkie z baldachimem zakupily ? Moje lezy juz rozlozone i sie wietrzy , ma taki dziwny zapach nowosci farby i drewna . , materacyk w folii , posciel uprana , poprasowana i schowana - mam jeszcze czas - baldachimu brak Ladny bajer ale nie lubie - dla mnie ogranicznik powietrza i siedlisko kurzu .Melduje , ze rozstepow brak na kazdej wizycie moj gin sprawdza mnie czy ich nie mam lub zylakow itp. Co prawda od 4 miesiaca ciazy smaruje sie balsamem Gerbera dla ciezarnych i zeczywiscie skora jakby jeszcze jedrnosci nabrala i raz w tygodniu oliwka idzie w ruch bo mi sie skora strasznie sucha teraz zrobila , ale jak to mowi moj gin w wiekszosci to sprawa genow . Jesli matka miala w ciazy rozstepy , prawdopodobie corka tez bedzie miala - a moja nie miala
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-04-21 o 12:31 |
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:
|
|
#1398 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Małż stwierdził, że przecież on mnie może golić - no to kolejnym razem jego robota Cytat:
A tak się mówi, że faceci mają, a kobiety nie U nas jest całkowicie odwrotnie. Ale moja mama np. nie ma takiej kompletnie.
|
||
|
|
|
#1399 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wlasnie dziewczyny ile z Was bedzie rodziło z partnerem? ja na pewno nie, zawsze bylam przeciko, na szczescie mąż rowniez nie jest zainteresowany wiec mam spokoj ![]() Cytat:
muszelkę golę juz tylko na macanta, bo ciezko mi cokolwiek zobaczyc ![]() do szpitala ogole tak jak no codzien czyli w dole na zero, nad kreseczka w trojkacik
|
||
|
|
|
#1400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A do szpitala tez bedzie jak zawsze czyli ladnie podgolona , skrocona i git nie dam sie ociachac na zero ![]() Nogi gole sama i z tym nie mam problemu. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Jak moj tylko zdazy na porod , to sie deklaruje jak najbardziej - juz sie przekonal do tego
|
|
#1401 |
|
Zadomowienie
|
Ja zamierzam razem z małżem, ale on choleryk więc nie wiem co się tam będzie działo tak naprawdę
A moja ginka myśli, że on taki spokojny. Może zdoła się przekonać że nie
|
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872280 3]
aaaaa, 34 tygzień dziś zaczynamy! [/QUOTE]![]() ![]() klask i:za 34 tydz
|
#1403 |
|
Konto usunięte
|
Ja z małżem rodzę. Najpierw ja nie chciałam, ale potem zmieniłam zdanie - a małż najpierw było obojętny, a teraz chce coraz bardziej
|
|
|
|
#1404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja boje sie tylko o nasze przyszle zycie seksualne bo mi na nim zalezy takze mam nadzieje ze to sie na nim nie odbije bo pozniej ja bede cierpiec jak cos w lozku bedzie nie tak![]() dajcie namiary na sklepy z ciuszkami dla maluchow...gdzie kupowalyscie? jakie rozmiary? ja zaczelam kupowac juz od 62 rozmiaru bo podobno mniejszych nie ponosi za duzo...a w sumie chlopak bedzie to nie wiadomo czy wogole nie bedzie duzy na razie 2320 w 34 tygodniu...chyba nie zapowiada sie na olbrzyma???
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-04-21 o 12:53 |
|
|
|
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18725299]Ja z małżem rodzę. Najpierw ja nie chciałam, ale potem zmieniłam zdanie - a małż najpierw było obojętny, a teraz chce coraz bardziej
[/QUOTE]pewnie w duzym stopniu to zasluga szkoły rodzenia
|
|
|
|
#1406 |
|
Konto usunięte
|
Nie, on wcześniej był zdecydowany bardzo już
Natomiast oboje zgadzamy się co do tego, iż jeśli mnie lub jemu przestanie jednak to odpowiadać (podejrzewam, że bardziej mnie ), to on wyjdzie. Bo w trakcie może się okazać, że jednak np. jest to dla mnie cholernie krępujące, a bez sensu, by się tak męczyć psychicznie jeszcze.
|
|
|
|
#1407 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
), chce mi pomagać w oddychaniu, czy innych rzeczach podobnych. chce być przy narodzinach córki, itp, itd...
|
|||
|
|
|
#1408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe mozliwe ze ma calkiem inne wyobrazenie porodu.... mnie by krepowalo okropnie jakby maz stal nade mna jak ja bede rodzic, obecnosc jak najbardziej ale tylko do momentu zawiezienia na sale porodowa, dalej to juz nie sa widoki dla facetow, roznie potem moze w łóżku byc
|
|
|
|
|
#1409 |
|
Konto usunięte
|
JamaicoP, nie trzeba być lekarzem by widzieć np. gdy personel ma cie w doopie. Czasem przydaje się ktoś bliski, kto towarzystwo do pionu ustawi.
|
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18723125]łóżeczko wyrychtowane
Fotki w załączniku - ja ciągle mam wrażenie, że Agaciora wylezie wcześniej ![]() My dzisiaj zaczęłyśmy 37 tydzień [/QUOTE] za 37 tydz łozeczko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

[/QUOTE]
suma sumarum musialam zadzwonic po pomocnika i dopiero wtedy udalo sie poskrecac wszystko
Gratki dla wszystkich zaczynających kolejny tydzień ciąży 

na szczęście leżeć nie muszę, lekarz kazał mi chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić.. chciałabym mieć już małego przy sobie

Czkawka, kopanie, ruchy, uciski, obroty - cały dzień balety odstawia, jak nigdy normalnie

klask i:za 34 tydz