Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 10:58   #1501
enis84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
a ja tak z innej beczki, bedziecie rodzic naturalnie czy cesarka? ..ja raczej ze wskazan neurologicznych bede miała cesarke i w sumie dobrze, bo u mnie w rodzinie podczas porodów nat zawsze były jakies komplikacje, martwie sie tylko czy pl neurolog bedzie sie sugerował decyzja tego z uk czy tez moze postawi jakas własna diagnoze i powie nie ;(
ja mam zamiar naturalnie, ale zobaczymy jak się sprawy potoczą
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:25   #1502
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a cały czas spicie na lewym boku?? bo ja to bardziej preferuje prawy niż lewy jest mi poprostu wygodniej, staram się w nocy przekładać na lewy bok ale i tak potem budzę się na prawym ;/
Na razie nie ma to chyba aż takiego wielkiego znaczenia, dopiero przy dużym brzuchu trzeba spać na lewym boku, ze względu na uciskanie jakiejś tętnicy.
Ja staram się przyzwyczajać do lewego boku, ale czasami śpię też na prawym. Na plecach raczej wcale bo od razu zaczyna boleć kręgosłup.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Ja mam dziś smaka na kopytka...siora ma fajniutki przepis z którego wychodzą takie mięciutkie mnnniam

No i nie wiem teraz czy na drógie połówkowe iści do swojej lekarki, czy moge troche odczekać z kolejna wizytą i przynieść jej wyniki z usg 3D??
To podrzuć ten przepis skoro smaczny mniam zjadłabym dobre kopytka

Cytat:
a ja tak z innej beczki, bedziecie rodzic naturalnie czy cesarka? ..ja raczej ze wskazan neurologicznych bede miała cesarke i w sumie dobrze, bo u mnie w rodzinie podczas porodów nat zawsze były jakies komplikacje, martwie sie tylko czy pl neurolog bedzie sie sugerował decyzja tego z uk czy tez moze postawi jakas własna diagnoze i powie nie ;(
Ja nastawiam się na poród naturalny, poczytam też sobie o ZZO i porozmawiam o tym z lekarzem, w późniejszej fazie ciąży.

Z tego co wiem, ostateczna decyzja co do cc należy do lekarza przyjmującego poród i może on na własną odpowiedzialność nie uwzględnić zaświadczenia wystawionego przez innego lekarza. Dlatego, ważne jest żeby rodzić poprzez cc tam gdzie pracuje lekarz prowadzący bo raczej jego decyzji nie zakwestionują.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:27   #1503
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ja bym chciała naturalnie ale już pisałam jestem po 2 operacjach bioder i muszę byś skonsultowana z ortopedą wiec nie wiem jak to będzie
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 11:45   #1504
czarnaelizabeth
Raczkowanie

ja nie mam pojecia, jak będę rodzić, decyzja zalezy u mnie od opinii okulisty, trzy porody miałam naturalne, teraz, sama nie wiem, niby po naturalsie migiem do formy sie dochodzi, ale... cc dla mnie bepzieczniejsze, zobaczymy, co mi powiedzą. Moja lekarka , państwowa, nigdzie nie pracuj,e z w zadnym szpitalu, mnie nieuwzględniono dwuktonie wskazań do cc, ale to chyba już pisałam tutaj.
zwijam się po starszych, na arzie
Stary 2010-04-21, 11:48   #1505
Ray
Zakorzenienie

hej

rodzic tylko naturalnie z tym ze z ZZO

co do spania to nie ma znacenia teraz jak spicie macica tak wam nie ciazy jeszcze. ja spie tak jak mi wygodnie iec roznie. w 3 trymestrze kaza spac na lewym boku bo dzidzia juz sporo wazy i macica i wtedy dopiro jest duzy ucisk. Zreszta mi pod koniec ciazy najlepiej sie spalo na pol siedząco bo latwiej mi sie oddychalo

dolegliwosci nie mam zadnych czuje sie swietne zaczelam nawet cwiczyc dwa razy w tyg tamilee na uda i pupe i 3 razy z plytki "aktywne 9 mc" a od tego weekendu co weekend bede smigac na basen jesli mi sie uda.
Stary 2010-04-21, 11:49   #1506
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laseczki co można w ciąży na gorączke wziąć?
mnie lekarz zalecił APAP, generalnie coś z paracetamolem, ale jak pojawia się wysoka gorączka powyżej 37,4 to koniecznie zgłoś się do lekarza poz, bo może to zagrozić dzidziusiowi, wiem bo sama miałam w święta gorączkę i 5 dni przeleżałam w łóżku i lekarz z pogotowia był u mnie, powiedział jeszcze że nie więcej jak 6 tabletek może ciężarna połknąć w ciągu dnia, ale tylko jeśli nie przechodzi gorączka czy ból głowy...

kuruj sie kochana, bo aż mi przykro sie zrobiło z twojego powodu

ja lubię spać na brzuchu, ale teraz mam pewien dyskomfort, więc staram się spać na boku, ale po długim leżeniu na jednym bądź drugim też mnie boli... tez myslałam, żeby zafundować sobie taką podusię, ciekawe ile kosztuje

rodzić mam zamiar naturalnie z moim ukochanym TŻ, nie wiem jak on to przetrzyma ale bardzo chce być przy porodzie
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:03   #1507
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hej

rodzic tylko naturalnie z tym ze z ZZO

co do spania to nie ma znacenia teraz jak spicie macica tak wam nie ciazy jeszcze. ja spie tak jak mi wygodnie iec roznie. w 3 trymestrze kaza spac na lewym boku bo dzidzia juz sporo wazy i macica i wtedy dopiro jest duzy ucisk. Zreszta mi pod koniec ciazy najlepiej sie spalo na pol siedząco bo latwiej mi sie oddychalo

dolegliwosci nie mam zadnych czuje sie swietne zaczelam nawet cwiczyc dwa razy w tyg tamilee na uda i pupe i 3 razy z plytki "aktywne 9 mc" a od tego weekendu co weekend bede smigac na basen jesli mi sie uda.
a w pierwszej ciazy tez sie tak dobrze czulas? bez wymiotów itd.???
ja tez powinnam zaczac cwiczyc ale poprostu mi sie nie chce

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:04   #1508
Ray
Zakorzenienie

taka podusie tez samemu chyba mozna sobie zrobic wyciac rogala i go czyms wypchac

albo poduszki sobie rozne poukladac odpowiednio

ja wstawilam ogorkowa i mysle co tu wykombinowac z piersi z kurczaka, schabowe odpadaja bo mala nie lubi, devolay juz mi sie nie chce mysle nad jakimis pulpetami czy kotletami ale z piersi nidy nie robilam hmmmm
Stary 2010-04-21, 13:05   #1509
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość

rodzić mam zamiar naturalnie z moim ukochanym TŻ, nie wiem jak on to przetrzyma ale bardzo chce być przy porodzie
ja chyba chce ze moj TZ byl przy tych okropnych bolach a jak bedzie dziecko zaczynalo "wychodzic" to niech sobie na korytarz idzie i czeka..

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-21, 13:07   #1510
Ray
Zakorzenienie

elenka niestety nie ta ciaza jest 180 stopni inna od pierwszej.

W pierwszej nie wymiotowalam ale ciagle bylo mi niedobrze, zeby zjesc obiad musialam zjesc lody wodne bo inaczej nie moglam rozruszac zoladka.
Mialam czesto zgage, cera w gorszym stanie, pozniej doszlo rozejscie spojenia lonowego wiec bol niesamowity, puchniecie, skurcze lydek w nocy, i jakis ucisk mialam na nerw w reku i mnie to czasem dobijalo

w tej czuje sie zupelnie odwrotnie ( odpukac)
Stary 2010-04-21, 13:11   #1511
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
elenka niestety nie ta ciaza jest 180 stopni inna od pierwszej.

W pierwszej nie wymiotowalam ale ciagle bylo mi niedobrze, zeby zjesc obiad musialam zjesc lody wodne bo inaczej nie moglam rozruszac zoladka.
Mialam czesto zgage, cera w gorszym stanie, pozniej doszlo rozejscie spojenia lonowego wiec bol niesamowity, puchniecie, skurcze lydek w nocy, i jakis ucisk mialam na nerw w reku i mnie to czasem dobijalo

w tej czuje sie zupelnie odwrotnie ( odpukac)
o masakra, no i ciekawe od czego to wszystko zalezy, ten sam organizm a zupełnie inaczej znosi kolejną ciążę...
no teraz to juz nie powinno Ci sie pogarszać także pewnie przejdziesz ją bezproblemowo

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-21, 13:15   #1512
Ray
Zakorzenienie

no tez nie wiem od czego to zalezy... ja jedynie tlumacze sobie to tym ze juz organizm przeszedl jedna ciaze i nie wrocil do stanu przed... tak calkowicie wiec mam porozciagane co nie co biodra szersze wiec spojenie juz nie musi sie rozchodzic

jak ktos jest szczuply a bylam wtedy to niestety trzeba jakos zrobic miejsce na dziecko
Stary 2010-04-21, 13:19   #1513
abz
Zakorzenienie

Ilona w tej prywatnej przychodni za 200zł to naprawde olewają pacjentów. Ja rozumiem jak z przychodni na nfz nie zadzwonią, wiadomo, ale prywatne zawsze staraja sie informować dobrze pacjentów. Nieładnie z ich strony!

Cytat:
mysle co tu wykombinowac z piersi z kurczaka, schabowe odpadaja bo mala nie lubi, devolay juz mi sie nie chce mysle nad jakimis pulpetami czy kotletami ale z piersi nidy nie robilam hmmmm
no schabowych z piersi kurczaka to i tak nie da się zrobic choćby nie wiem co a moze gotowane w sosie jakimś delikatnym?

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:24   #1514
Ray
Zakorzenienie

a ja robie takie ala schabowe zamiast schabu smaze takie plaskie kotlety z piersi ale mowie na to schabowe bo nie wiem jak wytlumaczyc

no cos wykombinuje chyba... moze jakies pulpety wlasnie zmotam.
Stary 2010-04-21, 13:31   #1515
malwina1204
Rozeznanie

dziewczynki ćwiczycie w ciąży?? ja jestem w 13 tyg i chciała bym zacząć macie jakies linki do cwiczen dla nas

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:33   #1516
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a cały czas spicie na lewym boku?? bo ja to bardziej preferuje prawy niż lewy jest mi poprostu wygodniej, staram się w nocy przekładać na lewy bok ale i tak potem budzę się na prawym ;/
staram się na lewym, ale na prawym jest mi po prostu wygodniej.

Cytat:
a ja tak z innej beczki, bedziecie rodzic naturalnie czy cesarka? .
Raczej naturalnie, chyba, że będą przeciwwskazania.

ja tez nie wiem, co na obiad.. mam naleśniki z serem, ale mam ochotę na coś bardziej treściwego... Mąż do 22 w pracy, wiec gotuję praktycznie dla siebie... moze jakąś zupę zrobię ;/
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:46   #1517
falbala
Raczkowanie

ja własnie zrobiłam kapuśniak .. i cholera za godzine musze do pracy pełznąć, nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze tego leniuchowania, ja pracuje w uk w fabryce mimo mgr. Niestety tutaj maja za nic pl wykształcenia min dlatego własnie wracamy do domku na poczatku lipca mam nadzieje, że w wawie bedzie jakos troche łatwiej.
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:50   #1518
fem
Raczkowanie

a ja na obiadek gotuje gulasz z polędwiczek w sosie śmietanowo- grzybowym z kaszą jęczmienna... aż mi ślinka cieknie jak pomyśle o tym jedzonku
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:54   #1519
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

a ja dziś tradycyjnie - grochówka. pogoda za oknem nijaka to zupa w sam raz.

ja też się czuję inaczej niż w pierwszej ciąży. i czas mi tak jakoś szybciej płynie. jestem pod koniec 14 tyg. a nie dawno co zobaczyłam 2 kreski na teście.

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:03   #1520
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
a ja dziś tradycyjnie - grochówka. pogoda za oknem nijaka to zupa w sam raz.

ja też się czuję inaczej niż w pierwszej ciąży. i czas mi tak jakoś szybciej płynie. jestem pod koniec 14 tyg. a nie dawno co zobaczyłam 2 kreski na teście.
no naprawde czas szybko płynie zanim się obejrzymy to juz lato bedzie i zaczniemy zakupy dla dzieci pelna parą!!! a pozniej to juz tylko czekanie, wydaje mi się ze ten koncowy czas bedzie nam płynął wooolnooo

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-21, 14:04   #1521
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

a ja nie robie obiadu, męża nie ma, właśnie wcinam zupkę chińską... miałam na nią ochotę już od kilku tygodni
nie poszłam do pracy przez te gorączkę, szef na pewno wku&******.... no trudno, może mu przejdzie do jutra...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:05   #1522
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
mysle co tu wykombinowac z piersi z kurczaka, schabowe odpadaja bo mala nie lubi, devolay juz mi sie nie chce mysle nad jakimis pulpetami czy kotletami ale z piersi nidy nie robilam hmmmm
Ja pierś kroje w drobne paseczki, smażę i zalewam różnymi rodzajami sosów gotowców. Mogą być ze słoika np. słodko- kwaśny plus ryż, lub samemu zrobiony pieczarkowa- śmietankowy plus ryż. A jeśli chodzi o sosy z torebek to najbardziej lubimy "Eskalopki schabowe w sosie serowym" ale podaję raczej z piersi kury niż ze schabu. Fajny jest też taki śmietanowo- ziołowy.
Wiem, że to gotowce z torebki, ale smacznie szybko i wygodnie.

Coś apropo wymyślania imion.
http://dzieci.pl/chgid,12178569,titl...at_dzieci.html

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:07   #1523
elenka1
Rozeznanie

dziewczynki za tydzien mam usg a juz szaleje i modle się o dziewczynkę.. to chyba chore nie moge wyobrazić sobie co będzie jak lekarz powie... bedzie chłopiec naprawde zbzikowalam na tym punkcie, moje myśli się kręcą tylko wokół tego że ma być dziewczynka i już...

naprawde zwariowałam

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-21, 14:12   #1524
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
dziewczynki za tydzien mam usg a juz szaleje i modle się o dziewczynkę.. to chyba chore nie moge wyobrazić sobie co będzie jak lekarz powie... bedzie chłopiec naprawde zbzikowalam na tym punkcie, moje myśli się kręcą tylko wokół tego że ma być dziewczynka i już...

naprawde zwariowałam

najwazniejsze jest to zeby urodzilo sie zdrowe,a trzymam kciuki zeby twoje marzenie sie spelnilo

Stary 2010-04-21, 14:13   #1525
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:

naprawde zwariowałam

Elenka mam to samo... I wiem, że najważniejsze jest to zeby było zdrowe, i że obojętnie czy dziewczynka czy chłopak, bo to będzie moje dziecko, że oszaleję z miłości po porodzie itd... a ja chcę dziewczynkę i aż boję się pomyśleć co będzie jak to facet...ech A z drugiej strony - znam kilku fajnych małych facetów To może mój mógłby też być fajny? ech....

A obiadek dziś mielone na mięsie cielęcym (bo zostało mi z wczoraj) w sosie grzybowym (z grzybków suszonych), ciemna kasza i buraczki...Mniam..aż się głodna zrobiłam
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:19   #1526
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
To podrzuć ten przepis skoro smaczny mniam zjadłabym dobre kopytka

Ja nastawiam się na poród naturalny, poczytam też sobie o ZZO i porozmawiam o tym z lekarzem, w późniejszej fazie ciąży.

Z tego co wiem, ostateczna decyzja co do cc należy do lekarza przyjmującego poród i może on na własną odpowiedzialność nie uwzględnić zaświadczenia wystawionego przez innego lekarza. Dlatego, ważne jest żeby rodzić poprzez cc tam gdzie pracuje lekarz prowadzący bo raczej jego decyzji nie zakwestionują.
Oto przepis..my na to kopytka mówimy ale możan je kluskami sląskimi nazwać

2kg ziemniaków ugotować- utrzec lub pecisnąć przez praske- ostudzić
4 duże łyżki mąki ziemniaczanej
60 dkg mąki pszennej
4 całe jaja
sól

Wystudzone i utarte ziemniaki wyłożyc na stolnice, dodać sól (do smaku) obie mąki i jajka- zarobić z tego ciasto.
Później ja brałąm po kawałku i rękami robiłam takie długie ruliny, które później palcami płaszczyłam i wykrawałam nożem paluszki na ok 2x1,5cm- ugotowac w osolonej wodzie. Polać masełkiem
Dla mnie pycha, ale ostrzegam!!! wychodzi z tego duuuuża micha

Co do porodu to ja mysle o cc, bo jeszce nawet 2 lata nie minie od ostatniego cc. Boje sie zeby coś się nie stało bo jednak szwy mam świeże.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
no schabowych z piersi kurczaka to i tak nie da się zrobic choćby nie wiem co a moze gotowane w sosie jakimś delikatnym?
A czemu nie zrobi schabowych z piersi kurczaka??
Ja robie od lat. Rozbijam tłuczkiem (najlepiej w woreczku wtedy się nie rozwalają), kroje na mniejsze części, sol pieprz, panierka smażymy i gotowe

A i polecam fileciki w sosie pieczeniowym, ja osobiście uwiebiam
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:22   #1527
malwina1204
Rozeznanie

Aja miałam zupe SEROWĄ mniam mniam mniam

Stary 2010-04-21, 14:27   #1528
Maggie1983
Zakorzenienie

u mnie dzis na obiad lane kluseczki na pomidorowce mniam mniam
Cytat:

naprawde zwariowałam
czary may to niech u Ciebie bedzie dziewczynka, bo ja po cichu licze na chlopaczka no ale wiadomo, ze najwazniejsze, zeby dzidzia byla zdrowa

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A czemu nie zrobi schabowych z piersi kurczaka??
Ja robie od lat. Rozbijam tłuczkiem (najlepiej w woreczku wtedy się nie rozwalają), kroje na mniejsze części, sol pieprz, panierka smażymy i gotowe

A i polecam fileciki w sosie pieczeniowym, ja osobiście uwiebiam
chodzi o gre slowna schab to rodzaj miesa a nie kotletow, wiec z piersi mozna zrobic kotlety, a nie schabowe, bo jak mozna zrobic z kurczaka schabowe-to tak jakbys chciala zrobic wolowine z wieprzowiny
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:44   #1529
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Elenka mam to samo... I wiem, że najważniejsze jest to zeby było zdrowe, i że obojętnie czy dziewczynka czy chłopak, bo to będzie moje dziecko, że oszaleję z miłości po porodzie itd... a ja chcę dziewczynkę i aż boję się pomyśleć co będzie jak to facet...ech A z drugiej strony - znam kilku fajnych małych facetów To może mój mógłby też być fajny? ech....

A obiadek dziś mielone na mięsie cielęcym (bo zostało mi z wczoraj) w sosie grzybowym (z grzybków suszonych), ciemna kasza i buraczki...Mniam..aż się głodna zrobiłam

ojej oby nam wszystkim się spełniło... ale naprawde do pełni szczęścia brakuje mi dziewuszki, wiadomooo zdrowie najważniejsze..

to dobrze że chociaż Ty mnie rozumiesz bo mam wrażenie że nie powinnam tak myśleć bo kiedys jak się wypowiedziałam wśród znajomych że jak będzie chłopak to ciut rozczarowana będę to myslalam ze mnie ludziska zlinczują....
taka malusia dziewczyneczka tak mi się marzy

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
u mnie dzis na obiad lane kluseczki na pomidorowce mniam mniam

czary may to niech u Ciebie bedzie dziewczynka, bo ja po cichu licze na chlopaczka no ale wiadomo, ze najwazniejsze, zeby dzidzia byla zdrowa
w najgorszym wypadku zamienimy
chociaż może nie będzie takiej potrzeby

OLA 6.10.2010
Stary 2010-04-21, 14:59   #1530
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:

naprawde zwariowałam
Elenko ja mam tak samo Myśle wciąż o mojej Milence tak bardzo chciałabym dziewczynkę.. nast usg mam dopiero 6maja i mam nadzieje ze tym razem Dzidzia będzie chciała wspólpracować eheh
Jak nie to i tak zamierzam iśc okolo 11 maja na usg 4D wiec mysle ze cos ujrze
Mój mężuś chce synusia... i już mi opowiada jak na rejsy morskie dzidzie będzie zabierał- w końcu tatuś Kapitan i po morzach śmiga w wolnych chwilacha na wakacje dorabia sobie jako instruktor żeglarstwa w gdyni

a u mnie na obiadek dzis zupka pomidorowa z makaronkiem
plus dla mezula kotlecik z kuraka
a ja nalesniki własnie smaze,, zjem z dżemikiem truskawkowym- MNIAM

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-04-21 o 15:04
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości