|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
Ja staram się przyzwyczajać do lewego boku, ale czasami śpię też na prawym. Na plecach raczej wcale bo od razu zaczyna boleć kręgosłup. Cytat:
mniam zjadłabym dobre kopytka ![]() Cytat:
Z tego co wiem, ostateczna decyzja co do cc należy do lekarza przyjmującego poród i może on na własną odpowiedzialność nie uwzględnić zaświadczenia wystawionego przez innego lekarza. Dlatego, ważne jest żeby rodzić poprzez cc tam gdzie pracuje lekarz prowadzący bo raczej jego decyzji nie zakwestionują.
|
|
#1503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1504 |
|
Raczkowanie
|
ja nie mam pojecia, jak będę rodzić, decyzja zalezy u mnie od opinii okulisty, trzy porody miałam naturalne, teraz, sama nie wiem, niby po naturalsie migiem do formy sie dochodzi, ale... cc dla mnie bepzieczniejsze, zobaczymy, co mi powiedzą. Moja lekarka , państwowa, nigdzie nie pracuj,e z w zadnym szpitalu, mnie nieuwzględniono dwuktonie wskazań do cc, ale to chyba już pisałam tutaj.
zwijam się po starszych, na arzie |
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() rodzic tylko naturalnie z tym ze z ZZO ![]() co do spania to nie ma znacenia teraz jak spicie macica tak wam nie ciazy jeszcze. ja spie tak jak mi wygodnie iec roznie. w 3 trymestrze kaza spac na lewym boku bo dzidzia juz sporo wazy i macica i wtedy dopiro jest duzy ucisk. Zreszta mi pod koniec ciazy najlepiej sie spalo na pol siedząco bo latwiej mi sie oddychalodolegliwosci nie mam zadnych czuje sie swietne zaczelam nawet cwiczyc dwa razy w tyg tamilee na uda i pupe i 3 razy z plytki "aktywne 9 mc" a od tego weekendu co weekend bede smigac na basen jesli mi sie uda.
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
mnie lekarz zalecił APAP, generalnie coś z paracetamolem, ale jak pojawia się wysoka gorączka powyżej 37,4 to koniecznie zgłoś się do lekarza poz, bo może to zagrozić dzidziusiowi, wiem bo sama miałam w święta gorączkę i 5 dni przeleżałam w łóżku i lekarz z pogotowia był u mnie, powiedział jeszcze że nie więcej jak 6 tabletek może ciężarna połknąć w ciągu dnia, ale tylko jeśli nie przechodzi gorączka czy ból głowy...
kuruj sie kochana, bo aż mi przykro sie zrobiło z twojego powodu ja lubię spać na brzuchu, ale teraz mam pewien dyskomfort, więc staram się spać na boku, ale po długim leżeniu na jednym bądź drugim też mnie boli... tez myslałam, żeby zafundować sobie taką podusię, ciekawe ile kosztuje ![]() rodzić mam zamiar naturalnie z moim ukochanym TŻ, nie wiem jak on to przetrzyma ale bardzo chce być przy porodzie
|
|
|
|
#1507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez powinnam zaczac cwiczyc ale poprostu mi sie nie chce
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
taka podusie tez samemu chyba mozna sobie zrobic
wyciac rogala i go czyms wypchac ![]() albo poduszki sobie rozne poukladac odpowiednio ja wstawilam ogorkowa i mysle co tu wykombinowac z piersi z kurczaka, schabowe odpadaja bo mala nie lubi, devolay juz mi sie nie chce mysle nad jakimis pulpetami czy kotletami ale z piersi nidy nie robilam hmmmm
|
#1509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i czeka..
|
|
#1510 |
|
Zakorzenienie
|
elenka niestety nie
ta ciaza jest 180 stopni inna od pierwszej.W pierwszej nie wymiotowalam ale ciagle bylo mi niedobrze, zeby zjesc obiad musialam zjesc lody wodne bo inaczej nie moglam rozruszac zoladka. Mialam czesto zgage, cera w gorszym stanie, pozniej doszlo rozejscie spojenia lonowego wiec bol niesamowity, puchniecie, skurcze lydek w nocy, i jakis ucisk mialam na nerw w reku i mnie to czasem dobijalo w tej czuje sie zupelnie odwrotnie ( odpukac)
|
#1511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no teraz to juz nie powinno Ci sie pogarszać także pewnie przejdziesz ją bezproblemowo
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
no tez nie wiem od czego to zalezy... ja jedynie tlumacze sobie to tym ze juz organizm przeszedl jedna ciaze i nie wrocil do stanu przed... tak calkowicie wiec mam porozciagane co nie co
biodra szersze wiec spojenie juz nie musi sie rozchodzic ![]() jak ktos jest szczuply a bylam wtedy to niestety trzeba jakos zrobic miejsce na dziecko
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Ilona w tej prywatnej przychodni za 200zł to naprawde olewają pacjentów. Ja rozumiem jak z przychodni na nfz nie zadzwonią, wiadomo, ale prywatne zawsze staraja sie informować dobrze pacjentów. Nieładnie z ich strony!
Cytat:
a moze gotowane w sosie jakimś delikatnym?
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
a ja robie takie ala schabowe
zamiast schabu smaze takie plaskie kotlety z piersi ale mowie na to schabowe bo nie wiem jak wytlumaczyc ![]() no cos wykombinuje chyba... moze jakies pulpety wlasnie zmotam.
|
#1515 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki ćwiczycie w ciąży?? ja jestem w 13 tyg i chciała bym zacząć macie jakies linki do cwiczen dla nas
|
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej naturalnie, chyba, że będą przeciwwskazania. ja tez nie wiem, co na obiad.. mam naleśniki z serem, ale mam ochotę na coś bardziej treściwego... Mąż do 22 w pracy, wiec gotuję praktycznie dla siebie... moze jakąś zupę zrobię ;/
|
|
|
#1517 |
|
Raczkowanie
|
ja własnie zrobiłam kapuśniak
.. i cholera za godzine musze do pracy pełznąć, nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze tego leniuchowania, ja pracuje w uk w fabryce mimo mgr. Niestety tutaj maja za nic pl wykształcenia min dlatego własnie wracamy do domku na poczatku lipca mam nadzieje, że w wawie bedzie jakos troche łatwiej.
|
|
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
a ja na obiadek gotuje gulasz z polędwiczek w sosie śmietanowo- grzybowym z kaszą jęczmienna... aż mi ślinka cieknie jak pomyśle o tym jedzonku
|
|
|
|
#1519 |
|
Raczkowanie
|
a ja dziś tradycyjnie - grochówka. pogoda za oknem nijaka to zupa w sam raz.
ja też się czuję inaczej niż w pierwszej ciąży. i czas mi tak jakoś szybciej płynie. jestem pod koniec 14 tyg. a nie dawno co zobaczyłam 2 kreski na teście.
|
#1520 |
|
Rozeznanie
|
no naprawde czas szybko płynie zanim się obejrzymy to juz lato bedzie i zaczniemy zakupy dla dzieci pelna parą!!! a pozniej to juz tylko czekanie, wydaje mi się ze ten koncowy czas bedzie nam płynął wooolnooo
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie robie obiadu, męża nie ma, właśnie wcinam zupkę chińską... miałam na nią ochotę już od kilku tygodni
![]() nie poszłam do pracy przez te gorączkę, szef na pewno wku&******.... no trudno, może mu przejdzie do jutra...
|
#1522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że to gotowce z torebki, ale smacznie szybko i wygodnie. Coś apropo wymyślania imion. http://dzieci.pl/chgid,12178569,titl...at_dzieci.html
|
|
#1523 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki za tydzien mam usg a juz szaleje i modle się o dziewczynkę.. to chyba chore nie moge wyobrazić sobie co będzie jak lekarz powie... bedzie chłopiec
naprawde zbzikowalam na tym punkcie, moje myśli się kręcą tylko wokół tego że ma być dziewczynka i już... naprawde zwariowałam
|
#1524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwazniejsze jest to zeby urodzilo sie zdrowe,a trzymam kciuki zeby twoje marzenie sie spelnilo |
|
|
|
|
#1525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Elenka mam to samo... I wiem, że najważniejsze jest to zeby było zdrowe, i że obojętnie czy dziewczynka czy chłopak, bo to będzie moje dziecko, że oszaleję z miłości po porodzie itd... a ja chcę dziewczynkę i aż boję się pomyśleć co będzie jak to facet...ech A z drugiej strony - znam kilku fajnych małych facetów ![]() To może mój mógłby też być fajny? ech....A obiadek dziś mielone na mięsie cielęcym (bo zostało mi z wczoraj) w sosie grzybowym (z grzybków suszonych), ciemna kasza i buraczki...Mniam..aż się głodna zrobiłam
|
|
|
|
|
#1526 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2kg ziemniaków ugotować- utrzec lub pecisnąć przez praske- ostudzić 4 duże łyżki mąki ziemniaczanej 60 dkg mąki pszennej 4 całe jaja sól Wystudzone i utarte ziemniaki wyłożyc na stolnice, dodać sól (do smaku) obie mąki i jajka- zarobić z tego ciasto. Później ja brałąm po kawałku i rękami robiłam takie długie ruliny, które później palcami płaszczyłam i wykrawałam nożem paluszki na ok 2x1,5cm- ugotowac w osolonej wodzie. Polać masełkiem ![]() Dla mnie pycha, ale ostrzegam!!! wychodzi z tego duuuuża micha ![]() Co do porodu to ja mysle o cc, bo jeszce nawet 2 lata nie minie od ostatniego cc. Boje sie zeby coś się nie stało bo jednak szwy mam świeże. Cytat:
Ja robie od lat. Rozbijam tłuczkiem (najlepiej w woreczku wtedy się nie rozwalają), kroje na mniejsze części, sol pieprz, panierka smażymy i gotowe ![]() A i polecam fileciki w sosie pieczeniowym, ja osobiście uwiebiam
|
|
|
#1527 |
|
Rozeznanie
|
Aja miałam zupe SEROWĄ mniam mniam mniam
|
|
|
|
#1528 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzis na obiad lane kluseczki na pomidorowce mniam mniam
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ojej oby nam wszystkim się spełniło... ale naprawde do pełni szczęścia brakuje mi dziewuszki, wiadomooo zdrowie najważniejsze.. to dobrze że chociaż Ty mnie rozumiesz bo mam wrażenie że nie powinnam tak myśleć bo kiedys jak się wypowiedziałam wśród znajomych że jak będzie chłopak to ciut rozczarowana będę to myslalam ze mnie ludziska zlinczują.... taka malusia dziewczyneczka tak mi się marzy ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
chociaż może nie będzie takiej potrzeby ![]() ![]()
|
|
#1530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myśle wciąż o mojej Milence tak bardzo chciałabym dziewczynkę.. nast usg mam dopiero 6maja i mam nadzieje ze tym razem Dzidzia będzie chciała wspólpracować ehehJak nie to i tak zamierzam iśc okolo 11 maja na usg 4D wiec mysle ze cos ujrze ![]() Mój mężuś chce synusia... i już mi opowiada jak na rejsy morskie dzidzie będzie zabierał- w końcu tatuś Kapitan i po morzach śmiga w wolnych chwilach a na wakacje dorabia sobie jako instruktor żeglarstwa w gdyni![]() a u mnie na obiadek dzis zupka pomidorowa z makaronkiem plus dla mezula kotlecik z kuraka a ja nalesniki własnie smaze,, zjem z dżemikiem truskawkowym- MNIAM
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-04-21 o 15:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

..ja raczej ze wskazan neurologicznych bede miała cesarke i w sumie dobrze, bo u mnie w rodzinie podczas porodów nat zawsze były jakies komplikacje, martwie sie tylko czy pl neurolog bedzie sie sugerował decyzja tego z uk czy tez moze postawi jakas własna diagnoze i powie nie ;(

mniam zjadłabym dobre kopytka 

min dlatego własnie wracamy do domku na poczatku lipca