|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!
Cytat:
![]() Nie dodawaj ramiączek, chyba ze sie zle czujesz bez. Ja zazyczyłam sobie takie odpinane, na wszelki wypadek, dla spokojności ze gdyby cos to moge je załozyc. Jesli suknia jest w pasie naprawde dopasowana, dobrze sciska to nie powinno sie nic dziac, nie powinna opadac. |
|
|
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się wyżalić, a nie chce mi się jeszcze raz pisać tego samego, więc skopiuję post który napisałam w innym wątku...
Jestem wściekła... Dałam się wpuścić w jakieś okropne maliny ![]() Byłam dzisiaj zawieźć zdjęcie ww sukni do salonu gdzie mi szyją. Była tam właścicielka i Pani sprzedająca, rozmawiały przez telefon najwidoczniej z firmą importującą koronki, czekałam żeby im nie przeszkadzać i słyszałam treść i nerwy właścicielki. Jak skończyły podeszłam, i kiedy pokazałam sukienkę stwierdziły obie że jest bogato zdobiona i że jest w niej więcej koronek niż w tamtej, którą wcześniej sugerowałam i jeszcze ma tren tak że wyjdzie ponad 3000zł. Chyba widziały moją skwaszoną minę i coś tam jeszcze się odezwałam tak że właścicielka powiedziała że za 3000zł mi ją uszyją i ani grosza więcej. Zaczęła coś mówić że "Pani jeszcze bolerko u nas zamówiła... no to też będzie droższe". powiedziała że wyjdzie jakieś 500zł (wcześnie miało być 300), a że za 300 to tylko jakieś ze zwykłego materiału np satyny- czy jaki tam będzie wykorzystany w sukni. Byłam tak zła, że gdyby nie zaliczka wpłacona wcześniej to w ogóle bym im podziękowała. Rozumiem że nie ich wina, ale kto to widział żeby zmieniać ceny materiałów tak nagle, w połowie roku!? Teraz to już trudno, sukienkę uszyję u nich, ale z bolerka zrezygnuję i pozostaje mi takie proste uszyć u zwykłej krawcowej (wyjdzie ok 50zł) i tu ciąć koszta... Innego wyjścia nie widzę. Żałuję że dałam się wplątać w podpisanie umowy, kiedy tylko orientacyjnie opisałam suknię jaką chcę, baz pokazania zdjęcia... no a żeby umowa była ważna to musiałam wpłacić zaliczkę... a 500zł to przecież duża różnica Mogłam od razu zapytać czy mogę się wycofać z umowy, ale byłam tak zszokowana że nawet o tym nie pomyślałam... Nawet dokładnie nie pamiętam tej rozmowy- tak się zdenerwowałam.
|
#3483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli chodzi o moje zdanie to masz mało czasu na eksperymentowanie z zakupami przez net:/ Fotki nie dam rady wkleic :/ Suknia czeka u krawcowej na swoja kolejke. Materiał jest identyczny jak w oryginale, nie ma koła i nic co by imitowało biustonosz ale to juz krawcowa załatwi. Wolałam dac wieksze wymiary bo lepiej cos zwęzic niz martwic sie o poszerzanie ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Matko, ja sie naprawde tym twoim postem zdenerwowałam. Współczuje z całego serca ze sie tak musisz biedna denerwowac. |
||
|
|
|
#3484 |
|
Raczkowanie
|
Co to za model i jakiej firmy, bo są prześliczne
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam poświadczenie. To jest taka kartka, gdzie jest wypisane co jak i za ile oraz ile było wpłacone zaliczki i jest zaznaczone że zaliczka nie podlega zwrotowi. to dość nie jasna sytuacja i moja wina też w tym jest, bo zmiana modelu może się wiązać z większymi kosztami Jedynie to bolerko mnie dobiło bo coś co można mieć byle gdzie za 50zł będzie mnie kosztować 300? z tego na bank zrezygnuję, już wolę mieć gładkie proste niż aż tak drogie, przecież to kawałek szmatki! ![]() A znacie jakieś sprawdzone strony z welonami, czy warto przez allegro zamawiać? żebym znów się nie przeliczyła
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez bym na Twoim miejscu poszła tam jeszcze raz i porozmawiała, a najlepiej weź ze sobą mamę, czy kogoś kto Cie poprze.
No bo chyba robiły Ci wycenę wcześniej? No to bez przesady.. jeśli wcześniej bolerko miało kosztować 300, a teraz 500 to chyba aż tak ceny się nie podniosły! Poza tym na umowie moim zdaniem powinna być jakaś cena podana. A masz w niej zaznaczone, że cena może ulec zmianie??
Powietrze pachnie jak malinowa mamba ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html Edytowane przez Lensss Czas edycji: 2010-04-21 o 15:09 |
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
arnama - a moze one to zrobiły specjalnie...no bo jesli babki siedza w tym interesie troche to mogły sie liczyc z twoja reakcja...
O bolerko sie nie martw. Kazda normalna krawcowa uszyje Ci jakie tylko bedziesz chciała i to za normalną cene. Ja w takich prztypadkach wale prosto z mostu "tak bede miała bolerko ale szyje gdzie indziej"
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tu o to chodzi że wcześniej zrobiły wycenę innej sukienki.
Która tylko gorset miała z koronki i emblemat na dole, a ta którą teraz wymyśliłam jest bardziej zdobiona. Tamtą wycenili na 2500zł a ta z powodu tych zdobień większych jest droższa. na 'umowie' mam cenę 2500 ale jest też zaznaczony model, jest wpisane bolerko za 300zł i welon za 150zł. Nie wiem może pójdę tam i pogadam z nimi, choć jeśli całkiem się wycofam to i tak 500zł jestem w plecy, bo zaliczki raczej mi nie zwrócą. Jak już to zrezygnuję z tego bolerka, bo tu cena się zmieniła- nie model. Acha zapomniałam dodać że jak wychodziłam z salonu to mówiły do siebie coś w stylu :"To świetnie! Teraz musimy dzwonić do wszystkich klientek z informacją"
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tego ostatniego zdania to nie rozumiem
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
Arnama bardzo Ci wspolczuje. Czasami zbyt szybko podjete decyzje w tak waznym dla Nas wyborze jak suknia slubna to nie jest dobry sposob. W salonach szyja dosc drogo. Ja zamierzalam uszyc suknie, ale u krawcowej, ktore biora mniej wiecej od 1500 do 2000 zl i szyja Ci suknie ze zdjecia. Mi w salonie tez krzyknely 3000 zl. Co do welonu to polecam zamowic na allegro. Ja zamowilam na ebayu za 20 funtow z przesylka [mieszkam w Anglii] welon 'katedralny' z trenem i kilkoma krysztalkami. W salonie gdzie wypozyczam suknie za welon do ziemii bez zadnych krysztalkow mam zaplacic 300 zl co wedlug mnie jest przesadzona cena wiec bede z niego rezygnowac.
Załącznik 3049602
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze takie pytanie mam:
Czy to że zmienili cenę bolerka nie daje mi podstaw do zerwania umowy i domagania się zwrotu kosztów zaliczki? Może tym bolerkiem bym się wytknęła, zasłoniła i wybrnęła z tej sytuacji ![]() Welon piękny
|
#3495 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Drugą kwestią jest pytanie czy miałaś w umowie określony model sukni jaki zobowiązują się uszyć. Jeśli tak, to w przypadku zmiany przedmiotu umowy (inna suknia) takie roszczenie (zerwanie umowy i zwrot kosztów) Ci nie przysługuje. Zmiana modelu sukni oznacza zmianę przedmiotu umowy, a to oznacza, że mogą wycenić Ci suknię po nowych cenach.
|
|
#3496 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Raczkowanie
|
No więc jeśli chodzi o fryzurkę...to taką jak na załączonym obrazku, biżuteria: naszyjnik i kolczyki- perły, a jeśli chodzi o kwiaty to...nie mam jak na razie koncepcji......chociaż podobają mi się takie bukiety
|
|
|
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo też zaczęłam się nad takimi butami zastanawiać bo podobno są bardzo wygodne ![]() Z tym że tancerką nie jestem i nie wiem jakie wybrać aby w czasie ślubu i wesela były okey ![]() Cytat:
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ogóle butki w środku są tak zrobione że jak np schodzę po schodach to czuję jak ta podeszwa 'sprężynuje'... ciężko to opisać ![]() Ale na prawdę wg mnie są warte swojej ceny, bo to najwygodniejsze buty jakie miałam
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo chcialabym zamówić 2 pary z Akcesu, jedne na ślub z satyny (która mozna po slubie zafarbowac, pytałam) a drugie jakieś ciemne na test, który niebawem czeka nas na kursie. Obawiam sie jednak, że finansowo nie wyrobię :/ Jesli jednak chcesz aby buty poslużyly Ci ie tylko do tanczenia na weselu, to jesli sie zdecydujesz - doplać 10 zł i bierz podeszwe wizytowo-taneczną. |
|
|
|
|
#3501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, a powiedzcie mi jak takie buty są nazwane na all. bo znalazłam ale tylko jeden jedyny model ![]() Skłaniałabym się do tej podeszwy wizytowo-tanecznej i również chciałabym w taki układzie satynowe, jeśli można by je potem zafarbować i wykorzystać to czemu nie ![]() A to że są inne to chyba na ich korzyść?
|
|
#3502 |
|
Wtajemniczenie
|
to moja suknia (na kims innym
) z doklejonym bukietem, ktory chce miec
|
#3503 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo bym chciała zrobić z moich białych czarne
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3505 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Widze ze firma AKES... tez mam od nich buty do ślubu )))
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Raczkowanie
|
To jest link tej str na której można zamówić buciki
znalazłam ją pzrypadkiem i niestety ( z powodu ceny ) inne buty już u mnie odpadają. Ale cóż na ten wyjątkowy dzień w życiu można zaszaleć![]() http://www.brishoes.pl/ |
|
|
|
#3507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- Cytat:
![]() Przypuszczam, ze moja sukienka czyli materiał + szycie będzie kosztować tyle co para tych bucików
|
|||
|
|
|
#3508 |
|
Rozeznanie
|
A oto moja suknia
Co do fryzury zdam się na pomysły fryzjerki , chyba, że coś doradzicie interesującego Dziewczyny
|
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwielbiam takie.Czekam na fotke z reala na Tobie ![]() Mam w podobnym stylu, z tymi kryształkami wiec dobrałam srebrne buty, polecam takie zestawienie, jesli ktos oczywiscie lubi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

Mogłam od razu zapytać czy mogę się wycofać z umowy, ale byłam tak zszokowana że nawet o tym nie pomyślałam... Nawet dokładnie nie pamiętam tej rozmowy- tak się zdenerwowałam.

Uwielbiam takie.