Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 14:15   #3241
enis84
Zakorzenienie

Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :)

Cytat:
Napisane przez she 00 Pokaż wiadomość
A mnie wszyscy mówią że wyglądam pięknie, i ja szczerze mówiąc kocham to ciałko, ten brzuszek, pierwszy raz w życiu w pełni akceptuje te krągłości...strasznie się bałam na poczatku ciąży(zreszta wam tu pisałam) że przytyje....
Tyle o ciałku....

A twarz i włosy to juz inna bajka... pierwsze trzy mce trądzik jak u nastolatki(więc myslałam ze dziewczynka bedzie ) włosy tłuste non stop. Nie moge używać żadnej olowki, tylko balsamy...bo mam od razu wypryski na całym ciele....
Już nie wspominając o goleniu- zero golenia przez pierwsze 3mce- dobrze ze zima była- po prostu straszne uczulene mi wyskakiwało....

A tearz znowu wszystko sie wyrównało, ale znowy poliki mi czerwienieją....tz mnie indianka nazywa.... nawet korektor mało daje ...

także znajdz coś co ci się podoba i trzymaj sie tego i tyle......!!!!!!
wiesz jeśli chodzi o to co inni mówią to też mówią że pieknie wyglądam, może i ładnie wyglądam jak sie troche umaluje i coś z włosami zrobie, ale jak jestem w domu to poprostu wyglądam koszmarnie dobrze że wtedy mnie nikt nie widzi
a w sumie wszytsko zniose żeby tylko dzidzie mieć zdrową i kochaną, tak sobie chciałam ponarzekać trochę
a mój brzuszek też ładny jest teraz się ładnie naciągnął to przynajmniej nie widać tłuszczu

Edytowane przez enis84
Czas edycji: 2010-04-21 o 14:19
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:19   #3242
kardashi
Zakorzenienie

Ja w domu tez okropnie wygladam
Nie chce mi się wogole malowac, czesach..
Ale jak wyjdę gdzies to sie ogarniam
I też wszyscy mi mówią że tak pięknie wyglądam
ja widze jedynie że mi się cera poprawiła nie mam ani jednej krostki

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:20   #3243
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja w domu tez okropnie wygladam
Nie chce mi się wogole malowac, czesach..
Ale jak wyjdę gdzies to sie ogarniam
I też wszyscy mi mówią że tak pięknie wyglądam
ja widze jedynie że mi się cera poprawiła nie mam ani jednej krostki
nie wiem ja dopiero jestem w 16 tygodniu to może potem się to zmieni i moja cera i włosy będą piękne
Stary 2010-04-21, 14:35   #3244
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mnie sie paznokcie i wlosy po porodzie bardzo poprawily, w ciazy tez nie bylo zle ale teraz jest jeszcze lepiej.
Dzisiaj mloda byla na 1 spacerku takim 40 minutowym byla tez dzis polozna, wychodzac ze szpitala mala wazyla lekko ponad 3700, jak sie rdzila 4050 a dzis 4200, wiec od wyjscia ze szpitala 11 dni-no juz prawie 12 to pol kg przybrala wiec ladna klucha
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:42   #3245
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Pamelka ja nie mialam krwawienia, ale trzymam mocno kciuki za ciebie . No i rozumiem ze masz dosc ale i tak bedziesz sie starac do skutku a jak tylko uda ci sie zafasolkowac to te uczucia mina i poczujesz ogromna ulge i tego ci z calego serduszka zycze

Kochane ja tez mam mase sluzu i jest taki bialawo zoltawy. No i momentami jest go wiecej a czasem mniej. Sama planowalam o to spytac gina jak juz bede w polsce.

A ja jestem taaaka najedzona. Poszlam z dziewczynami na pyszny obiad i teraz mi tak ciezko ze szok. Juz naprawde nie moge duzo jesc bo pekam w szwach. Teraz bede sie meczyc przez jakas godzinke zanim to wszystko przetrawie...

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Anulka widze cie!!! Cos sie ostatnio malo odzywasz skarbie, jak samopoczucie???

Czy to jawa czy to sen...
Kasia_Dublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:42   #3246
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
Pamelka ja nie mialam krwawienia, ale trzymam mocno kciuki za ciebie . No i rozumiem ze masz dosc ale i tak bedziesz sie starac do skutku a jak tylko uda ci sie zafasolkowac to te uczucia mina i poczujesz ogromna ulge i tego ci z calego serduszka zycze

Kochane ja tez mam mase sluzu i jest taki bialawo zoltawy. No i momentami jest go wiecej a czasem mniej. Sama planowalam o to spytac gina jak juz bede w polsce.

A ja jestem taaaka najedzona. Poszlam z dziewczynami na pyszny obiad i teraz mi tak ciezko ze szok. Juz naprawde nie moge duzo jesc bo pekam w szwach. Teraz bede sie meczyc przez jakas godzinke zanim to wszystko przetrawie...
teraz dzidzia nie ma miejsca bo przygniotłaś ją jedzonkiem
Stary 2010-04-21, 14:45   #3247
Kasia_Dublin
Zadomowienie

No Darusia coreczka pieknie rosnie . I super ze bylyscie na spacerku . Jak sie sprawuje wozek?

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
teraz dzidzia nie ma miejsca bo przygniotłaś ją jedzonkiem
Dokladnie . Zawsze po obiedzie wyrazniej ja czuje bo bidulka nie ma gdzie sie ruszyc . No ale co zrobic, mama musi jesc

Stary 2010-04-21, 14:53   #3248
Gosiaro
Wtajemniczenie

Ale sie dziewczyny rozpisałyście!!!!
Musze was nadrobić, jeszcze mi 2 strony zostały!!!!!!!!

Carol ten odczyn Coombsa to badanie na obecność przeciwciał tak?Ja juz chyba z 4 razy mialam badane przeciwciała i nic nie wykazało.
Wątpię, że w 29 tygodniu dadza mi immunoglobuline anty D, ale zapytam.A ty mialas przy Oli przed porodem ja podana?

Latkoo
oszczędzaj sie, mnie wczoraj tez brzuszek kłuł bo sie za duzo nałaziłam...A z tymi masażami krocza to dobrze, że piszesz,wynika z tego, że mam jeszcze na to czas

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:58   #3249
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia_Dublin Pokaż wiadomość
No Darusia coreczka pieknie rosnie . I super ze bylyscie na spacerku . Jak sie sprawuje wozek?

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Dokladnie . Zawsze po obiedzie wyrazniej ja czuje bo bidulka nie ma gdzie sie ruszyc . No ale co zrobic, mama musi jesc
super na tych amortyzatorkach w ogole nie czuc nierownosci, jestem mega zadowolona
A.Camus
Stary 2010-04-21, 15:04   #3250
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
super na tych amortyzatorkach w ogole nie czuc nierownosci, jestem mega zadowolona
a jaki masz wózek bo ja jestem od niedawna i mnie omineła ta informacja
Stary 2010-04-21, 15:13   #3251
Gosiaro
Wtajemniczenie

Ufff nadrobilam ;-)

Kardashi masz ślicznego brzusia!!!!!Chyba niewiele w ciazy przytyłas co?

Pamelko trzymam kciuki

Mi sie w ciązy poprawiły włosy i cera, a nogi moge golic duzo rzadziej, bo jakos mi tak włosy nie rosna na nich jak przed ciaża.
Też mam tak duzo sluzu i tez juz sie bałam, że to wody.

Gosiaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:16   #3252
Pamela86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Ufff nadrobilam ;-)

Pamelko trzymam kciuki

Mi sie w ciązy poprawiły włosy i cera, a nogi moge golic duzo rzadziej, bo jakos mi tak włosy nie rosna na nich jak przed ciaża.
trzymaj trzymaj
bo ja juz powoli mam dosyc, od maja bede chodzila na monitoring takze zobaczymy co z tego wyjdzie

Pamela86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:19   #3253
Darusiaaaa
Zakorzenienie

najzwyklejszy na swiecie vajper czy cos takiego, proadzi sie super ale fakt ze najlzejszy nie jet dla kogos kto ma sporo schodow do domku nie polecam, ale prowadzi si extra tak mieciutko, spacerowa peg perego ta co dostalismy tez fajna jest, ale w trasie nie sprawdzona, a ten super
A.Camus
Stary 2010-04-21, 15:22   #3254
Carol77
Zakorzenienie

Kasiu to masz tak jak ja, ale ja sie wypytam na majowej wizycie tak dla świętego spokoju. Ja tez nie umiem dużo jeść, mój żołądek jest mega ściśnięty już

Gosiu,
tak to jest to badanie na obecność przeciwciał w naszej krwi,aletyle razy już je miałaś??? Przeciez w 1 ciąży ryzyko jest minimalne, nie wiem po co tyle razy Ci tyle krwi utaczali Ryzyko jest dopiero w kolejnej ciąży, ale jak dostało sie immunoglobinę, to juz jest tak jak byłaby to 1. Ja dostałam poporodzie dopiero, na drugi dzień w dupkę, w trakcie ciąży nie. A teraz niby miałam dostać, okaże się jak zapytam lekarza, a jak nie to Commbsa zrobię jeszcze przed porodem, ale myślę, ze będzie ok.

Co do wyglądu... to mnie też mówią, ze pięknie wygladam, ze brzuś śliczny itp. a ja w domu na siebie patrzeć nie umiem, i w sumie mam gdzies jak wyglądam, włosy uczeszę, zepnę, ubiorę sie i koniec maluje się tylko na wyjścia do lekarza
A co do przetłuszczania włosów, to do 3 miesiąca masakra, teraz mogłabym tydzień nie myć i nie widać, ale cerę mam tłustą więc raz po raz coś wyskoczy, ale głownie na plecach i deklocie i brzydko sie goją ślady po wypryskachm zostają blizenki i plamki, ale to przejdzie jak urodze, bo to nic innego jak te paskudne przebarwienia.
Nóg nie mogłam tez golić do 3 miesiąca, bo paliły jak ogień dosłownie, teraz przeszło wszystko, ale mam problem ze schyleniem się, najgorzej goli mi sie no wiecie co wygibasy robię niesamowite na stojąco i zawsze coś niedogolę

Darusiu pięknie tyje malutka!! Zdrowa dziewusia i jaka śliczna

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-04-21 o 15:25
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:30   #3255
latko0
Zadomowienie

U mnie maskara jest z włosami, przetłuszczają mi się strasznie, muszę myć maxymalnie co 2 dni bo inaczej wyglądają jak bym je olejem oblała
Z cerą troszeczkę lepiej po oczyszczaniu, ale ogólnie czuje że mam takie małe zaskórniki, nie widać ich niby ale ja wiem że one tam są wrrr...

Ogólnie mi też wszyscy mówią że świetnie w ciąży wyglądam, ale ja jakoś jak patrze na siebie w lustrze to tego nie widzę

Kochane powiem wam że zaraz zwariuje, głowa mnie już zaczęłam boleć, bo od rana od chyba 9 cały czas wiercą i borują, a przerwa w tym borowaniu trwa max 2min. Szału można dostać. Nie sprawdzałam, ale wydaje mi się że to na klatce schodowej robią mnustwo bruzd (podobno żeby konstrukcje bloku rozluźnić) ale ten ciągłe wiercenie jest nie do wytrzymania. Już nie mogę, mam nadzieje że zaraz skończą prace...
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:48   #3256
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaro Pokaż wiadomość
Ufff nadrobilam ;-)

Pamelko trzymam kciuki

Dziękuje
Przytyłam 7 kg

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
U mnie maskara jest z włosami, przetłuszczają mi się strasznie, muszę myć maxymalnie co 2 dni bo inaczej wyglądają jak bym je olejem oblała
Z cerą troszeczkę lepiej po oczyszczaniu, ale ogólnie czuje że mam takie małe zaskórniki, nie widać ich niby ale ja wiem że one tam są wrrr...

Ogólnie mi też wszyscy mówią że świetnie w ciąży wyglądam, ale ja jakoś jak patrze na siebie w lustrze to tego nie widzę

Kochane powiem wam że zaraz zwariuje, głowa mnie już zaczęłam boleć, bo od rana od chyba 9 cały czas wiercą i borują, a przerwa w tym borowaniu trwa max 2min. Szału można dostać. Nie sprawdzałam, ale wydaje mi się że to na klatce schodowej robią mnustwo bruzd (podobno żeby konstrukcje bloku rozluźnić) ale ten ciągłe wiercenie jest nie do wytrzymania. Już nie mogę, mam nadzieje że zaraz skończą prace...
Ja zawsze myłam i myje włosy codziennie

Stary 2010-04-21, 15:52   #3257
enis84
Zakorzenienie

ja też myłam zawsze codziennie a teraz jak umyje to za chwile sa już tłuste ;/musiałabym chyba myc 2 razy dziennie
head@shoulders nie pomógł, sięgne teraz po nizoral
a to dziwne że skóre mam słuchą a włosy mi się strasznie przetłuszczają i do tego są ciągle mokre ten łupiez też taki mokry jakiś
Stary 2010-04-21, 15:54   #3258
she 00
Raczkowanie

Zrobiłam sobie wielki tależ gęstego budyniu waniliowego, pół polałam sokiem wiśniwym, pół posypałam startą czekoladą....mniam...

Brzusiowi tez smakwało, macha rączkami....
she 00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:55   #3259
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobiłam sobie wielki tależ gęstego budyniu waniliowego, pół polałam sokiem wiśniwym, pół posypałam startą czekoladą....mniam...

Brzusiowi tez smakwało, macha rączkami....
Ja mam od wczoraj chęć na budyń czekoladowy I nikt mi nie chce go dostarczyć

Stary 2010-04-21, 15:59   #3260
she 00
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje
Przytyłam 7 kg
Kochana jak ty to zrobiłaś...

Ja mam już 10-11 na plusie a jeszcze 8tygodni
Stary 2010-04-21, 16:06   #3261
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana jak ty to zrobiłaś...

Ja mam już 10-11 na plusie a jeszcze 8tygodni
nie wiem jak
Nic szczególnego nie robiłam

Stary 2010-04-21, 16:07   #3262
she 00
Raczkowanie

Cytat:
ciemne kakao+mąka ziemniaczana+ cukier trzeba sobie jakoś radzić...
Stary 2010-04-21, 16:09   #3263
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje
Przytyłam 7 kg
O matulu!!! Ja juz mam 8 na plusie a to dopiero 23 tygodnie . Jak ty to zrobilas kochana????

Stary 2010-04-21, 16:19   #3264
she 00
Raczkowanie

Wiecie tyle się pisze o wpływie muzyki poważnej na dzidzie....... Nad nami mieszka nauczycielka gry na pianinie.... i szczerze mówiąc jak sie nasłucham jak dzieciaki plumkają....albo jak ona męczy jeden utwór przez godzinę, to ostatnie czego chce to puszczać dzidzi klasyke....

myślę ze i tak najważniejsze jest to jak bedziemy pobudzać do rozwoju malucha jak już będzie na świecie
Stary 2010-04-21, 16:43   #3265
Kasia_Dublin
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie tyle się pisze o wpływie muzyki poważnej na dzidzie....... Nad nami mieszka nauczycielka gry na pianinie.... i szczerze mówiąc jak sie nasłucham jak dzieciaki plumkają....albo jak ona męczy jeden utwór przez godzinę, to ostatnie czego chce to puszczać dzidzi klasyke....

myślę ze i tak najważniejsze jest to jak bedziemy pobudzać do rozwoju malucha jak już będzie na świecie
Ale sama nie musisz sluchac. Przyloz te duze sluchawki do brzuszka (ja je nazywam puchowe bo nie wiem jak sie fachowo nazywaja). Wtedy dzidzia bedzie slyszala a ty nie. Czytalam artykul ze nawet lepiej jak sie przylozy te sluchawki bo wtedy dzwiek sie tak nie odbija od brzuszka i dzidzia lepiej slyszy

Stary 2010-04-21, 16:47   #3266
latko0
Zadomowienie

Cytat:
Oj ale smaka narobiłyście, ja też nabrałam ochoty na budyń, zwłaszcza czekoladowy mój ulubiony
Chyba wracając ze SR sobie kupie
Powiem wam że strasznie się martwie, strasznie spina mi się brzuszek, wzięłam tylko ciepłą kąpiel (nawet poleżałam troszkę żeby się zrelaksować) a brzuś nadal twardy jak kamulec. Wziełam już rano i jakieś 30min temu po 2 nospy i 2 magnezy ale nie pomaga martwi mnie to.

Edytowane przez latko0
Czas edycji: 2010-04-21 o 16:51
latko0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:14   #3267
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nie przykladalam zadnych muzyczek malej.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

kurcze wiecie co myslalam ze ta polozna nas olala bo jakas taka cisza, a dzisiaj nie dosc ze byla, to przywiozla mi recepty na mleczko dla niunieczki naszej, bo ja WYRODNA MATKA zapomnialam pojsc do lekarza po recepty no i dzwonie do przychodnii i pani mowi ze mi wypisza na 8 i tak dalej... wiec ja szczesliwa mowie dziekuje- na co ona, ze zaprasza jutro po odbior, a ja yyyy ...a dzis sie nie da? nie nie no da to zapraszam po 18.
I polozna byla w przychodnii i akurat chyba zobaczyla ze Oliwka jest zapisana i czeka na recepty wiec jak dzis przyszla to mi przyniosla, malo tego! jak szla zadzwonila czy ma mi cos wykupic, no ANIOŁ!
A.Camus
Stary 2010-04-21, 17:19   #3268
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
irsin, dziewczynki cię tu buntują, ale niestety teraz takie czasy że często trzeba się podporządkować pracy, a twój TŻ z tego co pamiętam to na was oboje pracuje, bo ty jeszcze studiujesz tak? jeśli tak jest to naprawdę może warto to rozważyć a nie od razu się tak źle nastawiać słońce? bo skąd potem pieniążki weźmiecie na utrzymanie bejbika, jak on nie będzie miał pracy? ja cię rozumiem, bo też nie przepadam za zmianami i bardzo się ich boję, ale do wielu rzeczy mnie przekonał mój mąż choćby do mieszkania z teściami i teraz przyjmuję to jaką realną opcję, mimo że na początku gadać sobie nie dałam. naprawdę, rozważ wszelkie plusy i minusy! a poza tym, zawsze możesz spróbować, a jeśli nie wyjdzie to sprowadzicie się z powrotem. powiem ci jeszcze tylko jedno: ja bym wszędzie pojechała za moim małżem, bo wiem, że on by dla mnie zrobił to samo i najważniejsze jest to żeby się wspierać i być razem, a gdzie, to już niestety często życie za nas decyduje. no, a z tą kamienicą to uwierz mi, że wiele mam jest w tej samej sytuacji, przecież u nas w Polsce większość bloków 4piętrowych jest bez windy :/ na pewno jakoś sobie to ułożycie. ale wykład walnęłam..

Carol, jaki ty masz już ogromny brzuś!!!!!!!!!!! suuuuper

Kasiu, podobno rzeczywiście niebo nad Polską już otwarte, nie wiem jak tam u was, mam nadzieję że uda ci się przyjechać.

Słuchajcie odebrałam wyniki moczu i załamałam się. Pełno białka i liczne bakterie, mam tak zrąbane te wyniki, że zobaczę co powie jutro ginka, ale może powinnam wziąć jakiś antybiotyk....
Kochana on nie pracuje na nas oboje, ja skonczylam studia i pracowalam na siebie
teraz nie pracuje, ale sama sobie radze, on ma swoje pieniadze a ja swoje w tej chwili - mieszkamy oddzielnie on jest w UK ja w domu.
Pod koniec czerwca ma przyleciec do Pl juz i mielismy ukladac zycie...ale wg. jego pomyslow
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:34   #3269
Carol77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez latko0 Pokaż wiadomość
Oj ale smaka narobiłyście, ja też nabrałam ochoty na budyń, zwłaszcza czekoladowy mój ulubiony
Chyba wracając ze SR sobie kupie
Powiem wam że strasznie się martwie, strasznie spina mi się brzuszek, wzięłam tylko ciepłą kąpiel (nawet poleżałam troszkę żeby się zrelaksować) a brzuś nadal twardy jak kamulec. Wziełam już rano i jakieś 30min temu po 2 nospy i 2 magnezy ale nie pomaga martwi mnie to.
Kochana kurcze, zadzwoń do lekarza, mnie też sie często spina, nawet teraz jak pisze i to czasami kilkanaście razy dziennie, czytałam, ze może sie spinac do 5 razy na h i jak nie sa to regularne skurcze, to nie należy się martwić. Jednak ja lekarzowi powiem o tym w maju, w sumie teraz mam mniej, jakies z 10 razy na dzień i trwają do 30 s. Kotus Ty sie przemęczyłaś na całego! Musisz uważać na siebie jeszcze bardziej, zapytaj położna dzisiaj na SR, ona też ma dużą wiedzę i nie zamartwiaj się!

7 kg tylko, ja nei moge ja mam 11 już i kręgosłup mi rozwala piersiowy, teraz jak piszę to aż oddychac nie umiem, nic nie pomaga

a ja mam przepis na budyń który robię zawsze do ciasta balowego i wychodzi przepyszny, jak chcecie czekoladowy, zamiast 3 łyżek mąki dajcie 3 kakao wychodzi gęsty i pycha, a jak wolicie żadszy dajcie 3 szklanki mleczka. Smacznego

Składniki na budyń:

• 2 i ½ szklanki mleka
  • ½ szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Przygotowanie budyniu:

W szklance mleka rozrabiamy mąkę z cukrem i żółtkami. (najlepiej zmiksowac składniki). Pozostałe mleko gotujemy. Do gotującego się mleka wlewamy gotowy płyn. Mieszamy do zgęstnienia.

Olusia
Filipek

Adaś

A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it.

Edytowane przez Carol77
Czas edycji: 2010-04-21 o 17:36
Carol77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:41   #3270
Kasia_Dublin
Zadomowienie

latkoo chcialam sie ciebie spytac o cos. Widzisz jak narazie moj biust polecial o 2 rozmiary w gore i od kilku dni strasznie boli mnie kark, ale jest to bol jakiego jeszcze nie doswiadczylam (wiadomo czasem mnie pobolewalo). Jest piekacy i dokuczliwy a jak sie tam dotkne to juz wogole. Tz probuje mnie czasem rozmasowac a ja tylko sycze z bolu. Czy ciebie tez tak boli? Chyba pojde do ortopedy jak bede w polsce bo koniecznie musze robic jakies cwiczenia, ale jakie mozna robic w ciazy? I nie wiem czy bede czekac z operacja do drugiej dzidzi bo to planujemy dopiero za jakies 4 lata. Juz mam dosyc tych melonow, chce wreszcie normalnie wygladac i czuc sie komfortowo. Az mi sie plakac chce jak o tym mysle

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości