Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 12:45   #1441
joanna200
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872675 4]takie robienie z faceta fujary...
ale to tylko moje zdanie [/QUOTE]

No dokładnie..
Ale o co jej w ogóle chodzi, wiesz.. jej tam nikt na tą porodówkę nie zaprasza to też niech się od nas odwali.. bo mało mnie obchodzi co ona by chciała a czego nie..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:46   #1442
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
no to super.Ja nie mam miejsca na komodę z przewijakiem.Po zmianie pampersa chcę chować przewijak za łóżeczko.
ja też mam na łóżeczku przewijak ale nie bede go ściagać..w niczym nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
hmmm moze porozmawiajcie o tym rodzinnym porodzie raz jeszcze...?
a wlasnie dziewczyny ile z Was bedzie rodziło z partnerem?
mój chce od zawsze..jak jeszcze nie byłam w ciąży,ja też chce a jak będzie to sie okaże,czy mnie będzie tylko wkurzał czy bardzo pomagał, przypominał o oddychaniu itd..o jakimkolwiek obrzydzeniu nawet nie myślimy..

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-04-21 o 12:53
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:47   #1443
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
No dokładnie..
Ale o co jej w ogóle chodzi, wiesz.. jej tam nikt na tą porodówkę nie zaprasza to też niech się od nas odwali.. bo mało mnie obchodzi co ona by chciała a czego nie..
no wiesz, jej zdaniem nikt nie zdaba o syneczka lepiej niż ona... mamusia wie lepiej... a i ty się przy okazji czegoś może od niej nauczysz...

41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:48   #1444
jamaicaP
Rozeznanie

Cytat:
Mojego męża siostra ostatnio stwierdziła, że po co kupuje wanienkę, jak dzieci nie lubią się kąpać i cytuje "drą" się w wodzie, lepiej przecież umyć w umywalce, szybko i sprawnie..

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
nie mozesz sie kochać od 5 miesiaca'

jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 12:50   #1445
joanna200
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872690 6]no wiesz, jej zdaniem nikt nie zdaba o syneczka lepiej niż ona... mamusia wie lepiej... a i ty się przy okazji czegoś może od niej nauczysz...

[/QUOTE]

tak, ale chyba tylko i wyłącznie wk*****nia ludzi..

Stary 2010-04-21, 12:55   #1446
jamaicaP
Rozeznanie

wlasnie zdalam sobie sprawde z tego ze my tez kiedys bedziemy tesciowymi...
Stary 2010-04-21, 12:57   #1447
Konto usunięte

Cytat:
wlasnie zdalam sobie sprawde z tego ze my tez kiedys bedziemy tesciowymi...
ups... oby nie takimi...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 12:59   #1448
jamaicaP
Rozeznanie

uczmy sie na cudzych blędach )
Stary 2010-04-21, 13:04   #1449
joanna200
Rozeznanie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872720 0]ups... oby nie takimi... [/QUOTE]

Cytat:
uczmy sie na cudzych blędach )

Hihih.. bo inaczej za jakieś 25 lat będą tak pisać o nas..

Stary 2010-04-21, 13:05   #1450
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
mnie tez wkurzaja takie teksty
typu wyspij sie teraz bo pozniej dzieciak ci nie da, odpowiadam ze jakby sie udalo na zapas wyspac to bym tak zrobila,
albo jak ty sobie rade dasz? mama i tesciowa daleko....
dam sobie rade jak milony kobiet... a tesciowe mi po co? jak dziecko robilismy z mezem to tesciowa nie byla potrzebna....

o i taki ostatnio slyszalam przeciez dziecko to taki koszt, taki wydatek, stac was??????

no tego to ju znie umiem skomentowac...
witajcie
Ja po wczorajszej wizycie,dostałam isoptin do fenoterolu i mam zobaczyc jak się będę czuła jak ok to zostajemy a jeśli dalej słabo to mam odstawić...pozatym niby oki ale te państwowe wizyty są niezbyt fajne,wszystko muszę wyciagać i zadawac pytania a jak wchodzę do gabinetu to robi mi się pustka w głowie...
co do komentarzy tego typu to ja już na początku ciąży się nasłuchałam,jakie dziecko jest drogie,że w tych czasach to luksus mieć dziecko ,jakie drogie szczepienia ,a jak będzie chorować jakie drogie leki,a przedszkole ...itd itp tak mnie to wkurzało ,że poprostu zaprzestałam kontaktów z tymi ludźmi....a już słuchanie o więzieniu w domu doprowadza mnie do obłędu,wiadomo że pierwsze 2 tyg są ciężkie,ale po co robić z tego odrazu dramat...nie mam pojęcia czemu ludzie gadaja do nas takie rzeczy...ale większość moich znajomych jednak opowiadało,że dam sobie radę i żebym się nie zamartwiała...
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:09   #1451
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
wiem napewno ze bedzie super ojcem i ze pomagac mi bedzie od samego poczatku oprócz przewijania z kupki hihihhi i karmienia (jesli bedzie cyc )
Cytat:
Moj tez tak mówi
Chociaz ostatnio pies mu zrobił cuchnącą kupkę w pokoju i stwierdził ze moze zmieniac już pieluszki z kupka
A dlaczego bez przewijania kupy? Jak byliśmy u znajomych z małą dziewczynką, to on stwierdził że kupa to jest rarytas ale jak starsza córka ściągnie buty to się zaczyna odjazd
Cytat:
jesli chodzi o ,,dobre kolezanki" mam ja taka jedna...
ostatnio dziewczyny ze starej pracy stwierdzily zeby sie spotkac na ploty i myslac nad tym kto by mial byc na spotkaniu mowia zeby mnie sciagnac tez.. a jedna stwierdzila ze ja to jak jestem w ciazy to na pewno nie przyjde no bo jak ...Z BRZUCHEM????
one jej probowaly wytlumaczyc ze kobieta w ciazy nie zaraza i sie takich kobiet nie izoluje ale ona swoje... i w sumie nadal niewiem czy jestem zaproszona...
Jakaś dziwna...
Cytat:
Mojego męża siostra ostatnio stwierdziła, że po co kupuje wanienkę, jak dzieci nie lubią się kąpać i cytuje "drą" się w wodzie, lepiej przecież umyć w umywalce, szybko i sprawnie..
A jak w umywalce masz baterię na stałe to jak tam dzidka wsadzisz?? Jak opłukasz?? Koszmar. Chyba byś musiała mieć taki zlew jak jest w pralniach
Stary 2010-04-21, 13:14   #1452
Konto usunięte

Cytat:

ja bym się spytała po co ta baba trzyma w domu lodówkę... przecież mięso można ususzyć i w beczce z solą trzymać... a zamiast telewizora wyglądać przez okno i sąsiadów podglądać. zawsze tak odpowiadam na głupie teksty...
Stary 2010-04-21, 13:30   #1453
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

SZAJA my też rodzimy razem.Oboje bardzo tego chcemy.Dobrze,gdy ktoś bardzo bliski twojemu sercu jest przy tobie w tak cudownym dniu.Poza tym mąż będzie miał racjonalny pogląd na to,co się dzieje wokół mnie i wszystkiego dopilnuje.
Dziewczyny nie myślcie że bedą latać wokół nas jak mrówki.Wręcz przeciwnie,o wszystko będziemy musiały sie doprosić.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18726247]Wiecie, co mnie zaczyna wnerwiać? Teksty znajomych: teraz to ty padnięta będziesz, będzie ciężko, jak sobie dasz radę, nie będziesz miała czasu po tyłku się poskrobać A ja od razu wyskakuję z pytaniem: sama sobie dziecko zrobiłam? Dlaczego mówisz, że to JA będę miała ciężko? Przecież jest mąż, który będzie się na równi dzieckiem opiekował. Wówczas teksty się kończą [/QUOTE]
zgadzam się z tobą w 100%
Nie bójmy się prosić o pomoc męża.Może my nie będziemy chodzić do pracy,ale opieka nad dzieckiem to praca na 3 etatach a nie na jednym

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

Nie moge urodzic do poniedzialku, wtorku lub srody. Nie mam teraz czasu.
W poniedzialek mam wizyte u fryzjera.
Chcialabym aby Araczus poczekal ten tydzien jeszcze
ja też mam taki plan,zeby przed porodem udać się do fryzjera
No i chce zrobić lewatywę i sie ogolić

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872767 6]

ja bym się spytała po co ta baba trzyma w domu lodówkę... przecież mięso można ususzyć i w beczce z solą trzymać... a zamiast telewizora wyglądać przez okno i sąsiadów podglądać. zawsze tak odpowiadam na głupie teksty... [/QUOTE]
kurcze a ja oglądałam kilka odcinków NIANIU NA POMOC na TVN STYLE i zauważyłam,ze w Ameryce często ludzie kapią swoje dzieci w zlewie w kuchni.Ciekawe czemu ma to słuzyć

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 13:39   #1454
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18726247]Wiecie, co mnie zaczyna wnerwiać? Teksty znajomych: teraz to ty padnięta będziesz, będzie ciężko, jak sobie dasz radę, nie będziesz miała czasu po tyłku się poskrobać A ja od razu wyskakuję z pytaniem: sama sobie dziecko zrobiłam? Dlaczego mówisz, że to JA będę miała ciężko? Przecież jest mąż, który będzie się na równi dzieckiem opiekował. Wówczas teksty się kończą [/QUOTE]

Taaa....to się dopiero zacznie nie? U mnie na samym początku też tak wszyscy mówili....ale jak tylko się dowiedzieli, że mój mąż wypływa przed terminem urodzenia to odrazu wszystko się zmieniło...teraz to WSZYSCY mi pomogą jak tylko będę miała problem, że mam dzwonić o każdej porze [LOL], więc widać jak to działa. hehe

No nic...ja lecę do gincia wywiedzieć się co tam słychać u Nadijki, buziaczki
Stary 2010-04-21, 14:23   #1455
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Mi kazał leżeć do wizyty.. Czyli do następnego czwartku..
A już i tak leże ponad miesiac z tym rozwarciem i wcale mnie ono nie cieszy

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
o dokladnie syty nie zrozumie głodnego

najgorzej jest z załozeniem skarpet lub umyciem nóg a raczej z ich wytarciem
a o goleniu juz nie wspomne

dziewczyny powiedzcie mi jak wy sie golicie na dole chodzi mi o przygotowanie muszelki do szpitala
Ja jeszcze daje sama rade, z lusterkiem albo na czuja.

Cytat:
hmmm moze porozmawiajcie o tym rodzinnym porodzie raz jeszcze...?

a wlasnie dziewczyny ile z Was bedzie rodziło z partnerem?

ja na pewno nie, zawsze bylam przeciko, na szczescie mąż rowniez nie jest zainteresowany wiec mam spokoj

o jezu golenie nog to masakra ostatnimi czasy.... namecze sie nagimnastykuje....
muszelkę golę juz tylko na macanta, bo ciezko mi cokolwiek zobaczyc
do szpitala ogole tak jak no codzien czyli w dole na zero, nad kreseczka w trojkacik
My mamy zamiar rodzić razem.
Maż bardzo wrazliwy jest.Boi sie o mnie i o dziecko.Zaglądac tam mu nie pozwolę.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18725893]

No właśnie, facet nie musi mi między nogi zaglądać Za to podać wodę, coś do jedzenia, dać rękę do ugryzienia... [/QUOTE]

No własnie.

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
zgadzam się z tobą w 100%
Nie bójmy się prosić o pomoc męża.Może my nie będziemy chodzić do pracy,ale opieka nad dzieckiem to praca na 3 etatach a nie na jednym

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

ja też mam taki plan,zeby przed porodem udać się do fryzjera
No i chce zrobić lewatywę i sie ogolić

U nas jest podział ról już zrobiony przez moją córkę.Ona oczywiście tylko bedzie sie bawić i czytać książki małej.
Mój mąz ma przewijanie i kąpanie ale na zmiane ze mną.
Ja karmienie i zajmowanie się małą w ciągu dnia.
Weekendy bedziemy spędzać wspólnie to podejrzewam,ze on bedzie obiad gotował a po południu jakiś spacerek razem.
Takie plany ale ogólnie to wszystko na spółę będziemy robić.
Jest jeszcze "opieka" nad starsza córką, która zaczyna gimnazjum i trzeba będzie ja przypilnować i pomóc w nauce przez pierwszy rok coby dobrze jej poszło.Ale do tego to mój mąz ma więcej cierpliwości.

Szaja ja mam pomarańczowe boćki ale zamiast baldachimu mam zasłonki.

Kurcze mi nic nie leci jeszcze z cycków.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 14:32   #1456
justin18061976
Rozeznanie

heja Kobitki

Przeczytalam wszystko od wczoraj, ale produkcja, niezle niezle.
Nie bede cytowala wszystkich, bo znowu watek nowy trzeba bedzie zakladac, hehe.

Dzisiejszy dzien zaczal sie dosc nieciekawa noca. Obudzilam sie na siusianie kolo 3.00, idac do lazienki wlazlam prosto brzuszkiem na klamke od drzwi, aleeeeeee zabolalo, od razu Malusio sie obudzil (ja tez) i siniol jak znalazl. Malz zaczal panikowac, ale na szczecie polozna nas uspokoila dzisiaj.
Jak juz zasnelam snilo mi sie, ze nasz dzidzius urodzil sie z wodoglowiem i chcialam Go wyrzucic na smietnik. Okropne!!!! obudzilam sie wystraszona. Dzisiaj mielismy wizyte u poloznej, ktorej pochwalilam sie pieknym siniaczkiem badania ok, stwierdzila, ze cisnienie srednio w porownaniu z ostatnimi. Zawsze mialam 105/60 a dzisiaj 115/75. Ja uwazam, ze jest ok i nie mam zamiaru sie przejmowac bialko z moczu zniknelo, wiec super!
No i potem zaczela badac przez brzuch jak Malusio jest ulozony, tak cisnela mi na dol brzuszka, ze popuscilam siuski i nie powiem - bolalo .
Przez chwile bylam pewna, ze Maly sie obrocil i lezy glowka do gory az wreszcie znalazla glowke w dole, uffffffff, az lzy mi polecialy z ulgi (a ona myslala, ze z bolu, hehehe i przepraszala mnie caly czas).
W kazdym razie jeszcze nie wstawil sie glowka w kanal rodny, wiec mamy ciut czasu. Po wyjsciu od niej znalazlam numer do prywatnej poloznej (gdzie nie potrzeba skierowania) i na poniedzialek zapisalam sie na USG, chce miec pewnosc, ze Malusio wywinal sie juz z pepowinki i ze na pewno jest glowka w dol. Irytuje mnie ten brak kompletnych informacji tu wszystko ma sie odbywac w zgodzie z natura

Lozeczka macie piekne, ja tylko na probe zalozylam, juz posciel jest z powrotem w worku foliowym a Malusio bedzie na poczatku w rozku naturalnie
Witam nowa mamusie, mam ten sam termin porodu i tez czekamy na chlopca
Co do porodu rodzinnego - jestesmy jak najbardziej za...
nie wyobrazam sobie inaczej, tym bardziej, ze jestesmy tu sami, zdani na siebie, do tego obcy jezyk...od poczatku bylo oczywiste, ze malz bedzie ze mna

Nic to, robie jakis szybki obiadek dzisiaj i odpoczywam reszte dnia, bo czuje wciaz jak Malutki sie odgrywa za dzisiejsze badania. Kopie, kreci sie, wypina, moj maly lobuziak
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:43   #1457
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

U nas jest podział ról już zrobiony przez moją córkę.Ona oczywiście tylko bedzie sie bawić i czytać książki małej.
Mój mąz ma przewijanie i kąpanie ale na zmiane ze mną.
Ja karmienie i zajmowanie się małą w ciągu dnia.
Weekendy bedziemy spędzać wspólnie to podejrzewam,ze on bedzie obiad gotował a po południu jakiś spacerek razem.
Takie plany ale ogólnie to wszystko na spółę będziemy robić.
Jest jeszcze "opieka" nad starsza córką, która zaczyna gimnazjum i trzeba będzie ja przypilnować i pomóc w nauce przez pierwszy rok coby dobrze jej poszło.Ale do tego to mój mąz ma więcej cierpliwości.
no i tak powinno być
Jeśli zaangażujemy meża do pomocy to nie będzie sie czuł odsuniety

W końcu się doczekałam
Stary 2010-04-21, 14:48   #1458
ewciak123
Raczkowanie

...a ja wlasnie wrocilam z zakupow...polazlam do H&M , tak jak poradzilyscie. No i wydalam 3stowki jakos sie rozbrykalam, doradzcie moze jakie rozmiary kupujecie? ja postanowilam kupowac juz od 62 ze wgledu na to ze kolezanka tak poradzila...jej mala urodzila sie dosc spora i mowi ze nawet nie ponosila tych 56. Nie sadzicie ze beda za duze na 62? ogolnie na 56 mam moze z 3 spioszki i nic poza tym....tak mysle ze moge zawsze pozawijac mu rekawki)) sama nie wiem...ktoras z Was ma jakies wieksze doswiadczenie w temacie? ja kompletnie nie moge odnalezc sie w tych rozmiarowkach...no i nadal nie wiem czy maly bedzie duzy czy nie...
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 14:54   #1459
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
...a ja wlasnie wrocilam z zakupow...polazlam do H&M , tak jak poradzilyscie. No i wydalam 3stowki jakos sie rozbrykalam, doradzcie moze jakie rozmiary kupujecie? ja postanowilam kupowac juz od 62 ze wgledu na to ze kolezanka tak poradzila...jej mala urodzila sie dosc spora i mowi ze nawet nie ponosila tych 56. Nie sadzicie ze beda za duze na 62? ogolnie na 56 mam moze z 3 spioszki i nic poza tym....tak mysle ze moge zawsze pozawijac mu rekawki)) sama nie wiem...ktoras z Was ma jakies wieksze doswiadczenie w temacie? ja kompletnie nie moge odnalezc sie w tych rozmiarowkach...no i nadal nie wiem czy maly bedzie duzy czy nie...
uuaaa.. Ale zakupki Poszalałaś

jak juz pisałam.. Mam kilka sztuk na 50 nie wiele, że 2 pajace, 2 śpiochy, kaftaniki. Dużo więcej na 56 i 62..

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:07   #1460
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jedynie teściowa gada że to nie potrzebne tego za dużo..

Oczywiście pomine teksty na temat moje brzucha i mnie w ciązy że to na pewno nie dziewczynka
Takie znawczynie z nich że już w 2 miesiący mi powiedziały że mam brzuch od dołu więc chłopak

oo no no mi własnie 3 powiedziały (maja chłopaków) a wiesz na 100% ze to bedzie dziewczynka bo moj tez miał byc dziewczynka no a ja mówie wiem bo widziałam za kazdym razem na usg a one ale jak przeciez sa tylko 3 na cała ciaze a ja mówie ze ja chodze prywatnie i mam za kazdym razem i dodaje ze jak mojego stac na fajorki to na miesiac te 60 zł na lekarza nie zbiednieje oczy robiaaa taaakie wielkie !!!!:haha ha: no ale tak na 100% pewnym sie nigdy nie jest ale na 80% tak one sa tylko na 50 albo i mniej

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
A dlaczego bez przewijania kupy? Jak byliśmy u znajomych z małą dziewczynką, to on stwierdził że kupa to jest rarytas ale jak starsza córka ściągnie buty to się zaczyna odjazd
od razu mi powiedział ze sie boi
ze moze zrobic jej krzywde wiadomo jak taki maluszek moze sie usmarować on ma tzw niedzwiedzie łapki no niebardzo by z taka chusteczka wygladał do obmycia bał by sie ze zle ja obmyje i potem bedzie odparzona wierze mu bo jak siada do kompa i pisze na klawiaturze za kazdym razem sie smieje ze takie wielgachne łapki stukaja po mojej delikatnej klawiaturce

no i zjadłam obiadek pyszny gulasz z ziemniakami i ogórkiem kiszonym teraz zabieram sie do deseru koktajl z jezyn

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-04-21 o 15:14
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:12   #1461
olivka_7
Zakorzenienie

Generalnie z tymi rozmiarami to jest tak zauważyłam że zależy od firmy. Niektóre 56 są wielkościowo jak 62. Tak że mniej więcej trzeba popatrzeć czy to takie duże 56 czy małe. Można się przy tym oczywiście niele zamotać
Ja mam tak mniej więcej pół na pół 56 i 62. Z tym że 56 to te większe raczej kupowałam.

My cały czas zamiarzaliśmy rodzić razem i chyba dlatego jakoś dziś taka zdołowana jestem tą wizją CC Inaczej to sobie wyobrażałam, ale wiadomo najważniejsze żeby dla małej było dobrze.
Do położnej dalej nie zadzwoniłam zrobię to jak M przyjedzie za jakąś godzinkę- dwie. Jakoś normalnie mam kolejny dzień lenia, nawet mi apetyt zmalał, co u mnie ostatnio dziwne jest bo jem non stop
Tak że dziś na obiadek jedynie rosołek z makaronem- tak trochę i jogurta teraz wcięłam.

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-04-21 o 15:13
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:13   #1462
Edzia400
Zakorzenienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1872767 6]

ja bym się spytała po co ta baba trzyma w domu lodówkę... przecież mięso można ususzyć i w beczce z solą trzymać... a zamiast telewizora wyglądać przez okno i sąsiadów podglądać. zawsze tak odpowiadam na głupie teksty... [/QUOTE]

: hahaha: zaraz mi sie przypomniał kabaret hahah czekajcie jak znajde to wam linka podesle : hahaha:

http://www.youtube.com/watch?v=L8S2b...eature=related

emeralrd hahahaha to jest dokladnie to co ty odpowiadasz : hahaha::h ahaha: buuuuuuuuuu moj brzuch poprostu sikam

Wujek to ma szczescie ze mu zwrotnica nie zamarzła

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-04-21 o 15:15
Stary 2010-04-21, 15:15   #1463
angkorcz
Raczkowanie

ufffffffff przeczytalam wszyskie posty wczoraj niebylo mnie od 16 a tu 5 stronic zapisaneale doczytalam

dzisiejsza nocka byla normalna tzn co godzina pobudka na siku ale tak jak pisalam to jest normalka wczoraj moj maz nalegal bysmy obejrzeli jakis filmik z porodu i skusilam sie obejrzelismy pierwszy raz filmik trwal tylko 3 minuty moj maz przez moment zamilkl a jasie wystraszylam tego naciecia krocza bardziej ale stwierdzilsmy ze juz wiecej niechcemy ogladac hehe damy rade maz bedzie przy mnie na sali porodowej jak i rowniez moja mamuska z racji tego ze jest polozna ale ciaze prowadzi mi inna polozna ona tylko przy porodzie bedzie jak doleci na czas z pl
ja dzisiaj jakiegos powera w szafach porzadki robilam poodkurzalam i padammmmmmmmm

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:18   #1464
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
heja Kobitki

Przeczytalam wszystko od wczoraj, ale produkcja, niezle niezle.
Nie bede cytowala wszystkich, bo znowu watek nowy trzeba bedzie zakladac, hehe.

Dzisiejszy dzien zaczal sie dosc nieciekawa noca. Obudzilam sie na siusianie kolo 3.00, idac do lazienki wlazlam prosto brzuszkiem na klamke od drzwi, aleeeeeee zabolalo, od razu Malusio sie obudzil (ja tez) i siniol jak znalazl. Malz zaczal panikowac, ale na szczecie polozna nas uspokoila dzisiaj.
Jak juz zasnelam snilo mi sie, ze nasz dzidzius urodzil sie z wodoglowiem i chcialam Go wyrzucic na smietnik. Okropne!!!! obudzilam sie wystraszona. Dzisiaj mielismy wizyte u poloznej, ktorej pochwalilam sie pieknym siniaczkiem badania ok, stwierdzila, ze cisnienie srednio w porownaniu z ostatnimi. Zawsze mialam 105/60 a dzisiaj 115/75. Ja uwazam, ze jest ok i nie mam zamiaru sie przejmowac bialko z moczu zniknelo, wiec super!
No i potem zaczela badac przez brzuch jak Malusio jest ulozony, tak cisnela mi na dol brzuszka, ze popuscilam siuski i nie powiem - bolalo .
Przez chwile bylam pewna, ze Maly sie obrocil i lezy glowka do gory az wreszcie znalazla glowke w dole, uffffffff, az lzy mi polecialy z ulgi (a ona myslala, ze z bolu, hehehe i przepraszala mnie caly czas).
W kazdym razie jeszcze nie wstawil sie glowka w kanal rodny, wiec mamy ciut czasu. Po wyjsciu od niej znalazlam numer do prywatnej poloznej (gdzie nie potrzeba skierowania) i na poniedzialek zapisalam sie na USG, chce miec pewnosc, ze Malusio wywinal sie juz z pepowinki i ze na pewno jest glowka w dol. Irytuje mnie ten brak kompletnych informacji tu wszystko ma sie odbywac w zgodzie z natura

Lozeczka macie piekne, ja tylko na probe zalozylam, juz posciel jest z powrotem w worku foliowym a Malusio bedzie na poczatku w rozku naturalnie
Witam nowa mamusie, mam ten sam termin porodu i tez czekamy na chlopca
Co do porodu rodzinnego - jestesmy jak najbardziej za...
nie wyobrazam sobie inaczej, tym bardziej, ze jestesmy tu sami, zdani na siebie, do tego obcy jezyk...od poczatku bylo oczywiste, ze malz bedzie ze mna

Nic to, robie jakis szybki obiadek dzisiaj i odpoczywam reszte dnia, bo czuje wciaz jak Malutki sie odgrywa za dzisiejsze badania. Kopie, kreci sie, wypina, moj maly lobuziak

za pozytywne wiadomosci

Stary 2010-04-21, 15:34   #1465
margo80
Zakorzenienie

mój małż na początku nie był przekonany co do wspólnego rodzenia, ale potem okazało się, że te jego obawy nie dotyczą samego porodu, tylko bardziej zamartwia się, czy uda mu się przy tym być. więc nastawiam się, że córcia poczeka aż tatuś się obroni

dzisiaj małżowi śniło się, że zaczęłam rodzić. ponoć obudził się zestrachany i sprawdzał, co ze mną, a ja spałam jak zabita

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:36   #1466
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
mnie też nic nie swędzi. używam tego rossmanowskiego balsamu. smaruję głównie brzuch, rzadko piersi. właśnie wykończyłam 1 opakowanie i kupiłam drugie. będę używać do 3 miesięcy po porodzie, tak jak zalecają.
dużo mamusiek marcowo-kwietniowych mówi, że dopiero po porodzie wylazły im rozstępy...
1 opakowanie?

Ja już pożarłam:
- dwa olejki Rossmanna
- dwa balsamy jw.
- jeden balsam starego typu Rossmanna
- 3 balsamy Palmers

A do cycków 1 szt. A.T.W. I tylko dlatego 1, że też często ojkiem Rossmanna albo Palmersem cyce objeżdżam.

Jadę właśnie na 4tym Palmersie i 1szym Fissan.

"Masz świra to go hoduj."

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-04-21 o 15:37
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:39   #1467
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

co do rozmiarów to kupiłam 3 pajacyki,3 śpioszki,6 body(rozmiar 56)
Wiecej ciuszków mam w rozmiarze 62
Nie kupowałam pośrednich rozmiarów
Jak córcia urodzi sie mniejsza to bede zawijać rękawy a na śpioszki założę skarpetki-wtedy będą się trzymać
Dzieci tak szybko rosną więc nie ma sensu kupować małych rozmiarów
Poza tym jak sama pisałaś dziecko moze się urodzić długie
Jednak myślę,ze warto kilka rzeczy mieć w rozmiarze 54 lub 56

W końcu się doczekałam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-21, 15:40   #1468
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
1 opakowanie?

Ja już pożarłam:
- dwa olejki Rossmanna
- dwa balsamy jw.
- jeden balsam starego typu Rossmanna
- 3 balsamy Palmers

A do cycków 1 szt. A.T.W. I tylko dlatego 1, że też często ojkiem Rossmanna albo Palmersem cyce objeżdżam.

Jadę właśnie na 4tym Palmersie i 1szym Fissan.
no jedno. smaruję rano i wieczorem, ale głównie brzuch i boczki, piersi rzadko, tyłek i uda czym innym. może dlatego tak wolno mi schodzi

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:41   #1469
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
a pogoda dzisiaj nie sprzyja spacerom; buro, szaro, pada i wieje
Pogoda to dzisiaj niczemu nie sprzyja.
Pojechałam do pracy i padałam na mordę, myślałam, że nos o biurko rozwalę. Posprzątałam swoje prywatne rzeczy porozrzucane po szufladach i przyjechałam do domu, do wyra się walnąć. Teraz wstałam i dalej niekumata jestem. :/

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18721699]
A mnie się zdaje, że to raczej po prostu nie obejrzały dokładnie brzucha w ciąży, od spodu samej nie widać. Ja małża zaganiam do oględzin [/QUOTE] Ja mojemu wczoraj kazałam lukać na spód brzucha i cycków.

Choć w sumie można i potem dostać... Tak od przyrostu, jak i od spadku wagi.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 15:43   #1470
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

dzisiaj małżowi śniło się, że zaczęłam rodzić. ponoć obudził się zestrachany i sprawdzał, co ze mną, a ja spałam jak zabita
dobrze...czujny jest

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
zdjecia poprosimy

W końcu się doczekałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości