"Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz XVI:) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 16:22   #3901
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Claris, ja swoje znalazłam dokładnie obok patelni choooo na pierogi

A u mnie właśnie piękne słonko wyszło

Carmi mam nadzieję, że okaże się, że nie taki diabeł straszny z tą pracą...

Na razie postanowił, że da w siebie wszystko do końca miesiąca, żeby im pokazać na co go stać, jak go mimo wszystko przeniosą, to popracuje tam trochę (żebyśmy jednak na te wakacje jechali) i będzie szukał innej pracy w międzyczasie. Bo jednak równica w kasie byłaby ok. 500 zł.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:23   #3902
skimos
Zakorzenienie

Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz

Cytat:
Napisane przez _Remedios Pokaż wiadomość
tak, Twój też?
Ano
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
koleżanka we wrocku wynajmuje pokój i mieszka na dodatek jeszcze z kimś w pokoju za 600złoty może ponad , inna ma we wrocku kawalerkę nówkę , po remoncie , śliczną za 1300wszystko .
A w łodzi pokój znajdzie się za 280-450, a kawalerkę tak od 500 wzwyż .
Może nie za duże miasto ale zawsze coś się tam znajdzie .
No my płacimy 800zł za pokój 15m2, współlokatorzy z pokojem 20m2 i balkonem płacą 1000zł za pokój (rachunki wliczone) i powiedziałabym że jak na Wrocław to standard.
Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Mleko z kawa? czyzby to samo co ja??? tzn wiecej mleka niz kawy

Kciukam a na ktory sierpien planujesz?tego roku???
Ha! Ja też tylko takie piję
A sierpień przyszłego
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
1 płaska łyżeczka kawy.... zalana do praiwe połowy i reszta mleka innej kawy nie rusze....
Dokładnie ja jeszcze dokładam płaską łyżeczkę cukru

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Carmi jeszcze znajdziecie ładniejsze mieszkanko A z TŻtem kciukam żeby jednak go nie przenosili

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:27   #3903
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Claris, ja swoje znalazłam dokładnie obok patelni choooo na pierogi
Chooo, taaa jak bym na piechotę chciała iść to nie wiem czy za miesiąc bym doszła ja wiem, że tak naprawde to Ty sie nie chcesz podzielić, tylko smaka mi chciałaś narobić, tak jak Wy wszystkie niecne, które piszecie tu jakie dobre amu zrobiłyście albo wklejacie fotki, a jak chcę spróbować, to mówicie chodź, bardzo śmieszne
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:34   #3904
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Chooo, taaa jak bym na piechotę chciała iść to nie wiem czy za miesiąc bym doszła ja wiem, że tak naprawde to Ty sie nie chcesz podzielić, tylko smaka mi chciałaś narobić, tak jak Wy wszystkie niecne, które piszecie tu jakie dobre amu zrobiłyście albo wklejacie fotki, a jak chcę spróbować, to mówicie chodź, bardzo śmieszne
A ja naprawdę chciałabym się móc z Tobą podzielić

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:34   #3905
malgorzatek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
każcie mi pisać magisterkęęęęęęęęęęęęęęęę ę

Pisz magisterke!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!Do roboty już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;p;p;p
Ja pisze swoja prace juz od dwoch godzin,ale niewiele mam. To tylko dlatego,ze „bawie się” w robienie schematow,rysunkow dlatego to mi tyle czasu zajmuje.

A jeśli chodzi o kurierow z DHL to oni SA tacy jacy SA,ponieważ jeszcze ja nie jestem ich przelozona.;p Jak zostane to będą chodzic jak w zegarku. Hiii

Strasznie senny ten dzien dzisiaj jest,tez tak macie dziewczyny???Ja od rana chodze i ziewam.
Uświadomiłam sobie dzisiaj,ze musze szukac nowej pracy,bo na awans w obecnej nie mam szans,a szkoda,bo ja lubie. J

Nie straszcie mnie tymi kosztami za weselicho.My planujemy wydac po 10 tys zl,tylko chcemy takie male do 50 osob.Ja tu wesele planuje a tż od rana milczy,nawet jednego smska nie napisal L(((
Macie jakis skuteczny sposób na pokaleczone lapki???Cale dlonie mam pocięte od szkla!

Długo jeszcze...
malgorzatek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:35   #3906
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
PISZ MAGISTERKĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ ĘĘĘĘ !

A jak Wam idzie spłata auta? Dacie radę to jakoś przyspieszyć?
Wczoraj Tż pojechał do Galerii, nie było go 3 godziny i nie odbierał telefonu (ja byłam wtedy w pracy). Nie potrafił mi powiedzieć co tam robił, bo jak go pytałam czy ćwiczył (tam ma siedzibę jego klub) to powiedział, że nie za bardzo. Oczywiście Kamusia zobaczyła w głowie, jak Ukochany chodzi od jubilera do jubilera w poszukiwaniu pierścienia mocy A dzisiaj ma taki nastrój, że mam wrażenie, że się zaręczyn w tym roku nie doczekam... Nie ma to jak samonakręcanie...
biorę się za magisterkę punktualnie o 17
przysięgam! napiszę troszkę i może się rozkręcę - najgorzej zacząć

pewnie oglądał pierścienie Twój chłop słowny jest, na pewno Ci się oświadczy niedługo

co do spłaty auta - nie idzie
planowaliśmy zacząć spłatę po wczasach, żeby jak najwięcej na te "ostatnie" wakacje wydać, pojechać gdzieś w świat
ale jako że jedziemy tylko na tydzień i to w czerwcu, to zaczniemy spłacać w lipcu. Wtedy też mama odda nam pieniążki, które jest nam dłużna, więc oddamy to, no i liczę tak z 500-700 zł każdego miesiąca, więc to i tak będzie z 4-5 miesięcy (licząc z kasą, którą odda mama oczywiście, a która miała iść na nasze wakacje...).
mam nadzieję, że potem około 1000 zł będziemy odkładać na wesele. i to przy sporym zaciśnięciu pasa, choć żyć będzie z czego, natomiast na zakupy w sieciówkach będę sobie mogła pozwolić tylko na wyprzedażach no ale nie wiem, jak to widzi luby. jak go znam, nie myśli na razie o niczym, co będzie po spłacie auta
jest mi po prostu cholernie źle z myślą, że ciągle muszę czekać. ze świadomością, że w najbliższym czasie nic się nie zmieni...
nie chce mi się już czekać. może to wcześnie, niecały rok mieszkamy ze sobą. ale po prostu chcę czegoś więcej... i te głupie pieniądze wszystko utrudniają
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
Naj a jaki wcześniej miałaś stepper? Może też bym sobie sprawiła lepsze to niż bieganie
taki zwykły skrętny... chyba ze 130 zł płaciłam na All, ale nie pamiętam
no i dla mnie stepper lepszy niż bieganie, bo:
- ja się wstydzę biegać
- bolą mnie kolana i czuję, że łydki mi się robią jeszcze bardziej masywne...
- szybko się męczę

no ale za to na stepperze kondycji się nie złapie - co to, to nie. tylko wyglad.
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:38   #3907
raingirl
Zakorzenienie

Wróciłam i... JEST LEPIEJ tzn. na razie nie muszę dać się kroić
Szczerze to nie rozumiem swojego organizmu z Aliena wielkości 6 cm zostało wielkie NIC - wziął i zniknął Za to, żebym nie czuła się samotna, mam nowego - tym razem po prawej stronie - 3 cm Pierwszy raz, jeszcze zanim zaczęłam brać tabsy, też był po prawej. Teraz się zastanawiam co to może znaczyć jak te torbiele tak naprzemiennie się pojawiają
W każdym razie teraz jest nie najgorzej i mogę w spokoju zająć się robotą, a nie myśleć o szpitalach Kontrolę mam za dwa miesiące, a pan doktor powiedział, że mam przyjść po obronie to akurat jest średnio wykonalne, biorąc pod uwagę fakt, że za dwa miesiące to ja nie wiem, czy będę miała wszystko zrobione

Cytat:
wolałabym zapłacić fajnemu didżejowi (który poza szlagierami, puści też (s)hity na miarę "Umbrelli" ) niż przeciętnemu zespołowi, ale ja to ja każdy ma przecież swój gust.
A ja to już w ogóle, gdybym miała robić wesele, to chciałabym DJa a nie zespół. W Szczecinie jest paru niezłych DJ-wodzirejów z wyborem muzyki 60' 70' 80' 90' - i takie klimaty bym preferowała
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Za 15 tys chcesz wesele wyprawić ? to chyba jakieś przyjęcie ? Chyba , że jeszcze rodzice mają Wam pomóc .
Wbrew pozorom ponoć się da
Cytat:
nie było nikogo w domu, więc zadzwonił do mnie i... był chamski, wredny ("przesyłki to sobie trzeba pilnować! teraz to sobie pani musi do KAtowic pojechać po paczkę!" - na moje słowa, że będę za 2 minuty, bo jestem w sklepie niedaleko, powiedział, ze jego to nie obchodzi i że zostawia awizo, ja na to, żeby podał konkretną godzinę, to możemy się umówić, a on, że nie poda i zaczął się śmiać ), a na koniec okazało się, że nie zostawił awiza. więc dzwonię do niego, a on do mnie, że zostawił sprzęt u sąsiadki. przecież tak nie można! mówię mu, że ona tego nie otworzyła na pewno, więc jeśli coś będzie nie tak, to będzie miał poważny problem, a on, że on i tak by nie czekał na otwarcie paczki, bo on czasu nie ma na takie bzdury, to i tak pakuje nadawca, a nie on (ale on ma sporządzić protokół, nie?). wkurzył mnie, jak nie wiem co
myślałam, że DHL ma bardziej kulturalnych kurierów.
Cooo ? to na pewno był DHL ? Tyle razy odbierałam od nich paczki i nigdy nie było żadnych siupów, zawsze dzwonili, uprzedzali czy akurat o tej porze mogą przyjechać i tak dalej. Kurcze, ale chamski koleś jak nic trzeba "naskarżyć"
Cytat:
taaa... mam tylko numer telefonu, bo szanowny pan kurier nie raczył się nawet przedstawić. ale i tak zgłoszę
A na papierach od paczki nie ma gdzieś informacji kto dostarczył, albo jakiegoś numeru kuriera? Ewentualnie sam numer przesyłki - oni chyba są w stanie sami dojść po numerze do tego, kto zarządzał daną paczką
Cytat:
każcie mi pisać magisterkęęęęęęęęęęęęęęęę ę
Pisz ale już bo nie dostaniesz buraka
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:38   #3908
yogu
Raczkowanie

naj - nie pomyślałaś, że może Twój konkubent czeka aż obronisz mgr i potem oświadczyny? ja bym na Twoim miejscu usiadła i napisała ją szybciutko ...

pomyśl tylko bronisz się i dostajesz pierdzionek .........

no, dawaj do tych książek.... JUŻ

doczekałam się

yogu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:39   #3909
najfajniejsza
Zakorzenienie

okrutnie mnie zasmuciło to uświadomienie sobie, że jeszcze minimum pół roku
tak bardzo, że nie jestem w stanie pisać magisterki ()
Stary 2010-04-21, 16:40   #3910
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
A ja naprawdę chciałabym się móc z Tobą podzielić

naj zabieraj się, wiem, że najgorzej zacząć, też tak mam, ale potem trudno się oderwać, przynajmniej mi Może i ja coś dziś zrobię?
Stary 2010-04-21, 16:40   #3911
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
A co z Twoją magisterką? Pamiętam, że jakoś razem pisałyśmy, juz byłaś na finiszu i teraz cisza...
ja musze pojechac do opola dopromotora - g0sc niestety nie uznaje maili a nie bardzomamkiedy - no ale do wakacjimusze sie w tym uwinac
Stary 2010-04-21, 16:41   #3912
skimos
Zakorzenienie

Naj no ale nie łudźmy się że kondycja jest ważniejsza od wyglądu

A co do pieniędzy to u nas podobna sytuacja... TŻ nie może znaleźć innej pracy, a z obecnymi finansami to ciężko będzie na cokolwiek uciułać. Przydałoby mi się jeszcze autko, tym bardziej że mamy się za 1,5 roku przeprowadzać do Wawy (no chyba że dostanę tutaj super ofertę pracy to zobaczymy) z tobołkami

Stary 2010-04-21, 16:43   #3913
yogu
Raczkowanie

Cytat:
nie chce mi się już czekać. może to wcześnie, niecały rok mieszkamy ze sobą. ale po prostu chcę czegoś więcej... i te głupie pieniądze wszystko utrudniają
wiecie co, mi to się nie chce wierzyć, że to chodzi o kasę...
szczerze mówiąc, to jakby CHCIAŁ się oswiadczyć to by uciułał na jakiś tani pierścionek i się oświadczył, nie wierze w te brednie, że "jak spłacę auto i dostanę podwyżkę to nagle zachce mi się małżeństwa"

co to to nie... albo chce albo nie chce!

edit:
oczywiście, to nie chodzi tylko o tż naj ale ogólnie o facetów

doczekałam się

Edytowane przez yogu
Czas edycji: 2010-04-21 o 16:45
Stary 2010-04-21, 16:43   #3914
skimos
Zakorzenienie

Rain super a taka ich chyba natura że raz tu raz tam (tzn. nie ma jakiejś zależności). Ogólnie to wiesz teoretycznie chyba co cykl powinno wychodzić jajeczko naprzemiennie z jajników, i jak nie wyjdzie to powstaje torbiel (ale to chyba tylko jedna z ich przyczyn - ja tak miałam :/ ). Tak btw to też muszę się do gin wybrać ale 100zł pęknie :/

Stary 2010-04-21, 16:44   #3915
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yogu Pokaż wiadomość
naj - nie pomyślałaś, że może Twój konkubent czeka aż obronisz mgr i potem oświadczyny? ja bym na Twoim miejscu usiadła i napisała ją szybciutko ...

pomyśl tylko bronisz się i dostajesz pierdzionek .........

no, dawaj do tych książek.... JUŻ
nie, nie pomyślałam - i lepiej dla niego, gdyby tak nie pomyślał ;P (nie wierzę, że pomyślał )
ja jestem na czwartym roku, więc bronię się za rok. nie mam zamiaru tyle czekać.

co do książek - mam jeszcze kwadrans
Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Wróciłam i... JEST LEPIEJ tzn. na razie nie muszę dać się kroić
Szczerze to nie rozumiem swojego organizmu z Aliena wielkości 6 cm zostało wielkie NIC - wziął i zniknął Za to, żebym nie czuła się samotna, mam nowego - tym razem po prawej stronie - 3 cm Pierwszy raz, jeszcze zanim zaczęłam brać tabsy, też był po prawej. Teraz się zastanawiam co to może znaczyć jak te torbiele tak naprzemiennie się pojawiają
W każdym razie teraz jest nie najgorzej i mogę w spokoju zająć się robotą, a nie myśleć o szpitalach Kontrolę mam za dwa miesiące, a pan doktor powiedział, że mam przyjść po obronie to akurat jest średnio wykonalne, biorąc pod uwagę fakt, że za dwa miesiące to ja nie wiem, czy będę miała wszystko zrobione

A ja to już w ogóle, gdybym miała robić wesele, to chciałabym DJa a nie zespół. W Szczecinie jest paru niezłych DJ-wodzirejów z wyborem muzyki 60' 70' 80' 90' - i takie klimaty bym preferowała

Wbrew pozorom ponoć się da

Cooo ? to na pewno był DHL ? Tyle razy odbierałam od nich paczki i nigdy nie było żadnych siupów, zawsze dzwonili, uprzedzali czy akurat o tej porze mogą przyjechać i tak dalej. Kurcze, ale chamski koleś jak nic trzeba "naskarżyć"

A na papierach od paczki nie ma gdzieś informacji kto dostarczył, albo jakiegoś numeru kuriera? Ewentualnie sam numer przesyłki - oni chyba są w stanie sami dojść po numerze do tego, kto zarządzał daną paczką

Pisz ale już bo nie dostaniesz buraka
bardzo się cieszę, że wszystko w porządku

nie wiem, czy coś było, bo mama odpakowała i wyrzuciła też byłąm w szoku, że DHL takiego kuriera ma. napisałam im mejla, podając tylko numer telefonu tego pana.

nie chcę jednak Twoich buraków ;P
Stary 2010-04-21, 16:45   #3916
skimos
Zakorzenienie

yogu - mój facet nie dałby mi taniego pierścionka. Chociaż ja mówiłam że mi wystarczy kawałek rurki z przylutowaną kulką ale to dla niego taki punkt honoru, że jak już, to porządny.

Stary 2010-04-21, 16:47   #3917
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Bo Ci wierszyka nie powiem na weselu!

Ma któraś ochotę na pyszne i chrupiące pierogi ruskie własnej roboty?
Daj uwielbiam ruskie

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 16:48   #3918
yogu
Raczkowanie

Cytat:
yogu - mój facet nie dałby mi taniego pierścionka. Chociaż ja mówiłam że mi wystarczy kawałek rurki z przylutowaną kulką ale to dla niego taki punkt honoru, że jak już, to porządny.
to niesamowite jak się nie zgadzamy z facetami w tym względzie....
mnie też by wystarczył jakiś zwykły tani... a oni ... kombinują i zbierają kasę (i się w sobie) przez dłuuuuugie lata
boją się i TYLE!

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

uwielbiam ruskie
a w domu mam z mięsem

doczekałam się

Stary 2010-04-21, 16:50   #3919
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Rain super a taka ich chyba natura że raz tu raz tam (tzn. nie ma jakiejś zależności). Ogólnie to wiesz teoretycznie chyba co cykl powinno wychodzić jajeczko naprzemiennie z jajników, i jak nie wyjdzie to powstaje torbiel (ale to chyba tylko jedna z ich przyczyn - ja tak miałam :/ ). Tak btw to też muszę się do gin wybrać ale 100zł pęknie :/
Czyli wychodziłoby na to, że na chwilę obecną kompletnie nie mam owulacji, skoro te torbiele się robią To by też pewnie wyjaśniało to, że znowu mam 50 dzień cyklu i brak nawet zaczątków okresu
Cytat:
nie chcę jednak Twoich buraków ;P
Teraz to mam mega focha. Jak możesz nie chcieć
Stary 2010-04-21, 16:51   #3920
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:

naj zabieraj się, wiem, że najgorzej zacząć, też tak mam, ale potem trudno się oderwać, przynajmniej mi Może i ja coś dziś zrobię?
no idę, idę do tej magisterki
Cytat:

A co do pieniędzy to u nas podobna sytuacja... TŻ nie może znaleźć innej pracy, a z obecnymi finansami to ciężko będzie na cokolwiek uciułać. Przydałoby mi się jeszcze autko, tym bardziej że mamy się za 1,5 roku przeprowadzać do Wawy (no chyba że dostanę tutaj super ofertę pracy to zobaczymy) z tobołkami
absolutnie - wolę się spóźnić na autobus, mając seksi nogi, niż zdążyć i mieć napakowane łydy

trzymam kciuki za Was, by się plany ziściły
Cytat:
Napisane przez yogu Pokaż wiadomość
wiecie co, mi to się nie chce wierzyć, że to chodzi o kasę...
szczerze mówiąc, to jakby CHCIAŁ się oswiadczyć to by uciułał na jakiś tani pierścionek i się oświadczył, nie wierze w te brednie, że "jak spłacę auto i dostanę podwyżkę to nagle zachce mi się małżeństwa"

edit:
co to to nie... albo chce albo nie chce!

oczywiście, to nie chodzi tylko o tż naj ale ogólnie o facetów
yogu, ale tu nie chodzi o pierścionek. ja mam głęboko gdzieś pierścionek, bo wiem, że jego spokojnie stać.
chodzi o wesele.
on ma takie podejście, że skoro sami opłacamy sobie wesele, to musimy mieć na nie kasę. ani ja, ani on kredytów na wesele brać nie będziemy. a zaręczyny... po co mi zaręczyny na 5 lat przed ślubem? dla mnie zaręczyny to moment, w którym zaczynam organizację ślubu. i nie chcę czekać dwóch-trzech lat, aż ten ślub zorganizuję. chciałabym w ciągu maks. roku, a na razie nie stać nas na to, by na ten ślub odłożyć, bo musimy spłacić samochód. nie chcę mieć długów.
dla mnie to nie jest wymigiwanie się, tylko rzeczowe podejście do tematu.
gdybyśmy nie byli zbyt honorowi i wzięli kasę od rodziców na ślub, to pewnie już by mi się oswiadczył, ale parę miesięcy temu ustaliliśmy, że za to płacimy sami.

cieszę się, że awansował i dostał podwyżkę, zawsze to wiele przyspieszy...
Stary 2010-04-21, 16:52   #3921
raingirl
Zakorzenienie

Bisia daaaaaj parę pierogów
Stary 2010-04-21, 16:53   #3922
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Teraz to mam mega focha. Jak możesz nie chcieć
dobra, chcę
Stary 2010-04-21, 16:54   #3923
skimos
Zakorzenienie

Rain a nic Ci gin nie powiedział/a? Ja miałam podejrzenie PCOS, ale potem inna gin powiedziała mi że to jednak nie to (chociaż sama nie wiem komu wierzyć, bo niby mało brakowało żeby spełnić wymagane kryteria żeby uznano że to to). Potem się wszystko uspokoiło, ale teraz znowu się zaczyna - i myślę że znowu torbieliki się robią.
Jak mówię, to chyba tylko jedna z wielu przyczyn powstawania torbieli, nie wiem czy w twoim wypadku jest tak samo. U mnie zawsze cykle były długie i nieregularne, do tego w pewnym momencie bardzo mi włosy zaczęły wypadać, zaczęło się plamienie w środku cyklu i bóle kłujące. No i w sumie to sama nie wiem co mi było :P

Edytowane przez skimos
Czas edycji: 2010-04-21 o 16:55
Stary 2010-04-21, 17:01   #3924
Claris
Zakorzenienie

naj wybiła godzina 0
Stary 2010-04-21, 17:04   #3925
gawa
Rozeznanie

Mój tż też ciągle zbiera na pierścionek i to chyba już od roku, ale szczerze nie chciałabym na zaręczyny dostać taniego pierścionka, zaręczyny to wyjątkowy moment to i pierścionek powinien być wyjątkowy, wydaje mi się też że lepiej żeby mój TŻ zbierał rok na pierścionek i trochę go to poświęcenia kosztowało niż gdyby tą kasę przeznaczył na jakieś "pierdoły" do samochodu albo przepuszczał na piwie z kolegami. Dla każdego wysokość ceny ma różne znaczenie, w zależności od możliwości ale wydaje mi się że facet powinien wydać na pierścionek przynajmniej równowartość swojej miesięcznej wypłaty żeby nie było mu zbyt łatwo
gawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:06   #3926
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:

Miałam to samo napisać!

Wejdźcie na www.google.pl i wpiszcie "mam 14" albo "weź" ale nie wciskajcie enter i zobaczcie co Wam google podpowie
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 17:07   #3927
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, chcę
No dobra, dostaniesz
Cytat:
Rain a nic Ci gin nie powiedział/a? Ja miałam podejrzenie PCOS, ale potem inna gin powiedziała mi że to jednak nie to (chociaż sama nie wiem komu wierzyć, bo niby mało brakowało żeby spełnić wymagane kryteria żeby uznano że to to). Potem się wszystko uspokoiło, ale teraz znowu się zaczyna - i myślę że znowu torbieliki się robią.
Jak mówię, to chyba tylko jedna z wielu przyczyn powstawania torbieli, nie wiem czy w twoim wypadku jest tak samo. U mnie zawsze cykle były długie i nieregularne, do tego w pewnym momencie bardzo mi włosy zaczęły wypadać, zaczęło się plamienie w środku cyklu i bóle kłujące. No i w sumie to sama nie wiem co mi było :P
Mój pan doktor nigdy nie "gdyba" co może mi być i podejrzewam, że jeszcze mnie jakiś czas poobserwuje, zanim mi powie coś konkretnego. Dla mnie w tej chwili jest ważne, że nie muszę iść dać się kroić w szpitalu - póki co.
U mnie jest tak, że długo miałam cykle prawidłowe - wahały się góra o dwa dni. Poszłam do gina na badania i wyszedł lekko powiększony jajnik. Wtedy też poprosiłam o tabletki anty. Brałam je jakiś czas i wszystko było w porządku, aż we wrześniu zaczęły mi się masakryczne problemy z nogami - bóle, puchnięcie i tak dalej. Musiałam tabsy odstawić - przez 3 miesiące było dobrze, a potem zaczął się problem z cyklem - teraz już drugi raz jest 50 dni od ostatniego okresu :/
Nie sądzę, żeby to było PCOS, bo nie mam żadnych problemów z wagą, włosami czy nawet z trądzikiem - mam owszem cerę nie taką, jak bym chciała, ale bardzo daleko mi do takiego typowo "hormonalnego" trądziku. Mój problem to raczej zapaskudzenie kosmetykami drogeryjnymi niestety :/
Zobaczymy w czerwcu. Być może machnę badania hormonów, bo w sumie miałam je badane 6 lat temu...
Stary 2010-04-21, 17:08   #3928
skimos
Zakorzenienie

jak dla mnie miesięczna wypłata to już przegięcie w drugą stronę
ale też od kobiety zależy. Moja siostra się chwaliła że dostała pierścionek za 800zł bodajże, a ponosiła go rok i to i tak na wyjątkowe okazje, bo stwierdziła że jest "zbyt strojny" ale ona to ewenement jest :P

Lecę na angielski, chociaż tak mi się chce że hej

Stary 2010-04-21, 17:12   #3929
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
naj wybiła godzina 0
toteż piszę pracę... ale niestety, WORD mi się zawiesił - czyżby znak?

czuję, że dziś wymięknę i się go spytam, jak to wszystko widzi... bo w sumie tak sobie myślę, że mógłby się oświadczyć przed końcem spłaty auta... np. w rocznicę :P to tylko mniej więcej miesiąc do końca spłaty by był, co nie? kurczę, ale mam dziś świra na temat
Stary 2010-04-21, 17:12   #3930
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gawa Pokaż wiadomość
Mój tż też ciągle zbiera na pierścionek i to chyba już od roku, ale szczerze nie chciałabym na zaręczyny dostać taniego pierścionka, zaręczyny to wyjątkowy moment to i pierścionek powinien być wyjątkowy, wydaje mi się też że lepiej żeby mój TŻ zbierał rok na pierścionek i trochę go to poświęcenia kosztowało niż gdyby tą kasę przeznaczył na jakieś "pierdoły" do samochodu albo przepuszczał na piwie z kolegami. Dla każdego wysokość ceny ma różne znaczenie, w zależności od możliwości ale wydaje mi się że facet powinien wydać na pierścionek przynajmniej równowartość swojej miesięcznej wypłaty żeby nie było mu zbyt łatwo
Każdy ma inne zdanie na ten temat. Ja np. pierścionka nie potrzebuję wcale, bo tak naprawdę to nie jest mi on do szczęścia potrzebny - będzie, to będzie a jak nie będzie - to nie. Szczerze to nie chciałabym, żeby mój TŻ wydawał na ten cel więcej, niż gdzieś z 300-400 zł (a i tu czułabym się nieswojo, mając na palcu coś, co kosztowało więcej, niż wszystkie ciuchy razem wzięte, które mam na sobie ). Wolałabym, żeby za te pieniądze kupił raczej coś do domu, niż biżuterię, która sama w sobie jest dla nas mało ważna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości