|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Cytat:
![]() Na razie postanowił, że da w siebie wszystko do końca miesiąca, żeby im pokazać na co go stać, jak go mimo wszystko przeniosą, to popracuje tam trochę (żebyśmy jednak na te wakacje jechali) i będzie szukał innej pracy w międzyczasie. Bo jednak równica w kasie byłaby ok. 500 zł. |
|
|
|
|
#3902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Włosy niech rozwiewa wiatr, niech zazdrości cały świat..." Zazdrośnice po raz
Ano
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A sierpień przyszłego ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Carmi jeszcze znajdziecie ładniejsze mieszkanko A z TŻtem kciukam żeby jednak go nie przenosili
|
|||
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Chooo, taaa jak bym na piechotę chciała iść to nie wiem czy za miesiąc bym doszła
|
|
|
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
Pisz magisterke!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!Do roboty już!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;p;p;p Ja pisze swoja prace juz od dwoch godzin,ale niewiele mam. To tylko dlatego,ze „bawie się” w robienie schematow,rysunkow dlatego to mi tyle czasu zajmuje.A jeśli chodzi o kurierow z DHL to oni SA tacy jacy SA,ponieważ jeszcze ja nie jestem ich przelozona.;p Jak zostane to będą chodzic jak w zegarku. Hiii Strasznie senny ten dzien dzisiaj jest,tez tak macie dziewczyny???Ja od rana chodze i ziewam. Uświadomiłam sobie dzisiaj,ze musze szukac nowej pracy,bo na awans w obecnej nie mam szans,a szkoda,bo ja lubie. J Nie straszcie mnie tymi kosztami za weselicho.My planujemy wydac po 10 tys zl,tylko chcemy takie male do 50 osob.Ja tu wesele planuje a tż od rana milczy,nawet jednego smska nie napisal L((( Macie jakis skuteczny sposób na pokaleczone lapki???Cale dlonie mam pocięte od szkla!
|
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przysięgam! napiszę troszkę i może się rozkręcę - najgorzej zacząć pewnie oglądał pierścienie Twój chłop słowny jest, na pewno Ci się oświadczy niedługo co do spłaty auta - nie idzie planowaliśmy zacząć spłatę po wczasach, żeby jak najwięcej na te "ostatnie" wakacje wydać, pojechać gdzieś w świat ale jako że jedziemy tylko na tydzień i to w czerwcu, to zaczniemy spłacać w lipcu. Wtedy też mama odda nam pieniążki, które jest nam dłużna, więc oddamy to, no i liczę tak z 500-700 zł każdego miesiąca, więc to i tak będzie z 4-5 miesięcy (licząc z kasą, którą odda mama oczywiście, a która miała iść na nasze wakacje...). mam nadzieję, że potem około 1000 zł będziemy odkładać na wesele. i to przy sporym zaciśnięciu pasa, choć żyć będzie z czego, natomiast na zakupy w sieciówkach będę sobie mogła pozwolić tylko na wyprzedażach no ale nie wiem, jak to widzi luby. jak go znam, nie myśli na razie o niczym, co będzie po spłacie auta jest mi po prostu cholernie źle z myślą, że ciągle muszę czekać. ze świadomością, że w najbliższym czasie nic się nie zmieni... nie chce mi się już czekać. może to wcześnie, niecały rok mieszkamy ze sobą. ale po prostu chcę czegoś więcej... i te głupie pieniądze wszystko utrudniają Cytat:
![]() no i dla mnie stepper lepszy niż bieganie, bo: - ja się wstydzę biegać - bolą mnie kolana i czuję, że łydki mi się robią jeszcze bardziej masywne... - szybko się męczę no ale za to na stepperze kondycji się nie złapie - co to, to nie. tylko wyglad. |
||
|
|
|
#3907 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
i... JEST LEPIEJ tzn. na razie nie muszę dać się kroić Szczerze to nie rozumiem swojego organizmu z Aliena wielkości 6 cm zostało wielkie NIC - wziął i zniknął Za to, żebym nie czuła się samotna, mam nowego - tym razem po prawej stronie - 3 cm Pierwszy raz, jeszcze zanim zaczęłam brać tabsy, też był po prawej. Teraz się zastanawiam co to może znaczyć jak te torbiele tak naprzemiennie się pojawiają ![]() W każdym razie teraz jest nie najgorzej i mogę w spokoju zająć się robotą, a nie myśleć o szpitalach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to na pewno był DHL ? Tyle razy odbierałam od nich paczki i nigdy nie było żadnych siupów, zawsze dzwonili, uprzedzali czy akurat o tej porze mogą przyjechać i tak dalej. Kurcze, ale chamski koleś jak nic trzeba "naskarżyć" ![]() Cytat:
![]() Pisz ale już bo nie dostaniesz buraka
|
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3908 |
|
Raczkowanie
|
naj - nie pomyślałaś, że może Twój konkubent czeka aż obronisz mgr i potem oświadczyny? ja bym na Twoim miejscu usiadła i napisała ją szybciutko ...
pomyśl tylko bronisz się i dostajesz pierdzionek ......... no, dawaj do tych książek.... JUŻ
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
okrutnie mnie zasmuciło to uświadomienie sobie, że jeszcze minimum pół roku
tak bardzo, że nie jestem w stanie pisać magisterki ( |
|
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Naj no ale nie łudźmy się że kondycja jest ważniejsza od wyglądu
![]() A co do pieniędzy to u nas podobna sytuacja... TŻ nie może znaleźć innej pracy, a z obecnymi finansami to ciężko będzie na cokolwiek uciułać. Przydałoby mi się jeszcze autko, tym bardziej że mamy się za 1,5 roku przeprowadzać do Wawy (no chyba że dostanę tutaj super ofertę pracy to zobaczymy) z tobołkami
|
|
|
|
#3913 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szczerze mówiąc, to jakby CHCIAŁ się oswiadczyć to by uciułał na jakiś tani pierścionek i się oświadczył, nie wierze w te brednie, że "jak spłacę auto i dostanę podwyżkę to nagle zachce mi się małżeństwa" co to to nie... albo chce albo nie chce! ![]() edit: oczywiście, to nie chodzi tylko o tż naj ale ogólnie o facetów
Edytowane przez yogu Czas edycji: 2010-04-21 o 16:45 |
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Rain super
|
|
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ja jestem na czwartym roku, więc bronię się za rok. nie mam zamiaru tyle czekać. co do książek - mam jeszcze kwadrans Cytat:
nie wiem, czy coś było, bo mama odpakowała i wyrzuciła też byłąm w szoku, że DHL takiego kuriera ma. napisałam im mejla, podając tylko numer telefonu tego pana. nie chcę jednak Twoich buraków ;P |
||
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
yogu - mój facet nie dałby mi taniego pierścionka. Chociaż ja mówiłam że mi wystarczy kawałek rurki z przylutowaną kulką
ale to dla niego taki punkt honoru, że jak już, to porządny.
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam ruskie
|
|
|
|
|
#3918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie też by wystarczył jakiś zwykły tani... a oni ... kombinują i zbierają kasę (i się w sobie) przez dłuuuuugie lata ![]() boją się i TYLE! ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- uwielbiam ruskie a w domu mam z mięsem
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To by też pewnie wyjaśniało to, że znowu mam 50 dzień cyklu i brak nawet zaczątków okresu Teraz to mam mega focha. Jak możesz nie chcieć |
|
|
|
|
#3920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za Was, by się plany ziściły Cytat:
chodzi o wesele. on ma takie podejście, że skoro sami opłacamy sobie wesele, to musimy mieć na nie kasę. ani ja, ani on kredytów na wesele brać nie będziemy. a zaręczyny... po co mi zaręczyny na 5 lat przed ślubem? dla mnie zaręczyny to moment, w którym zaczynam organizację ślubu. i nie chcę czekać dwóch-trzech lat, aż ten ślub zorganizuję. chciałabym w ciągu maks. roku, a na razie nie stać nas na to, by na ten ślub odłożyć, bo musimy spłacić samochód. nie chcę mieć długów. dla mnie to nie jest wymigiwanie się, tylko rzeczowe podejście do tematu. gdybyśmy nie byli zbyt honorowi i wzięli kasę od rodziców na ślub, to pewnie już by mi się oswiadczył, ale parę miesięcy temu ustaliliśmy, że za to płacimy sami. cieszę się, że awansował i dostał podwyżkę, zawsze to wiele przyspieszy... |
|||
|
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
Bisia daaaaaj parę pierogów
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Rain a nic Ci gin nie powiedział/a? Ja miałam podejrzenie PCOS, ale potem inna gin powiedziała mi że to jednak nie to (chociaż sama nie wiem komu wierzyć, bo niby mało brakowało żeby spełnić wymagane kryteria żeby uznano że to to). Potem się wszystko uspokoiło, ale teraz znowu się zaczyna - i myślę że znowu torbieliki się robią.
Jak mówię, to chyba tylko jedna z wielu przyczyn powstawania torbieli, nie wiem czy w twoim wypadku jest tak samo. U mnie zawsze cykle były długie i nieregularne, do tego w pewnym momencie bardzo mi włosy zaczęły wypadać, zaczęło się plamienie w środku cyklu i bóle kłujące. No i w sumie to sama nie wiem co mi było :P Edytowane przez skimos Czas edycji: 2010-04-21 o 16:55 |
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
naj wybiła godzina 0
|
|
|
|
#3925 |
|
Rozeznanie
|
Mój tż też ciągle zbiera na pierścionek i to chyba już od roku, ale szczerze nie chciałabym na zaręczyny dostać taniego pierścionka, zaręczyny to wyjątkowy moment to i pierścionek powinien być wyjątkowy, wydaje mi się też że lepiej żeby mój TŻ zbierał rok na pierścionek i trochę go to poświęcenia kosztowało niż gdyby tą kasę przeznaczył na jakieś "pierdoły" do samochodu albo przepuszczał na piwie z kolegami. Dla każdego wysokość ceny ma różne znaczenie, w zależności od możliwości ale wydaje mi się że facet powinien wydać na pierścionek przynajmniej równowartość swojej miesięcznej wypłaty żeby nie było mu zbyt łatwo
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wejdźcie na www.google.pl i wpiszcie "mam 14" albo "weź" ale nie wciskajcie enter i zobaczcie co Wam google podpowie
|
|
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
No dobra, dostaniesz
![]() Cytat:
U mnie jest tak, że długo miałam cykle prawidłowe - wahały się góra o dwa dni. Poszłam do gina na badania i wyszedł lekko powiększony jajnik. Wtedy też poprosiłam o tabletki anty. Brałam je jakiś czas i wszystko było w porządku, aż we wrześniu zaczęły mi się masakryczne problemy z nogami - bóle, puchnięcie i tak dalej. Musiałam tabsy odstawić - przez 3 miesiące było dobrze, a potem zaczął się problem z cyklem - teraz już drugi raz jest 50 dni od ostatniego okresu :/ Nie sądzę, żeby to było PCOS, bo nie mam żadnych problemów z wagą, włosami czy nawet z trądzikiem - mam owszem cerę nie taką, jak bym chciała, ale bardzo daleko mi do takiego typowo "hormonalnego" trądziku. Mój problem to raczej zapaskudzenie kosmetykami drogeryjnymi niestety :/ Zobaczymy w czerwcu. Być może machnę badania hormonów, bo w sumie miałam je badane 6 lat temu... |
|
|
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie miesięczna wypłata to już przegięcie w drugą stronę
![]() ale też od kobiety zależy. Moja siostra się chwaliła że dostała pierścionek za 800zł bodajże, a ponosiła go rok i to i tak na wyjątkowe okazje, bo stwierdziła że jest "zbyt strojny" ale ona to ewenement jest :PLecę na angielski, chociaż tak mi się chce że hej |
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
toteż piszę pracę... ale niestety, WORD mi się zawiesił - czyżby znak?
![]() czuję, że dziś wymięknę i się go spytam, jak to wszystko widzi... bo w sumie tak sobie myślę, że mógłby się oświadczyć przed końcem spłaty auta... np. w rocznicę :P to tylko mniej więcej miesiąc do końca spłaty by był, co nie? kurczę, ale mam dziś świra na temat
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Wolałabym, żeby za te pieniądze kupił raczej coś do domu, niż biżuterię, która sama w sobie jest dla nas mało ważna
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

choooo na pierogi 

a na ktory sierpien planujesz?tego roku???

To tylko dlatego,ze „bawie się” w robienie schematow,rysunkow dlatego to mi tyle czasu zajmuje.
A dzisiaj ma taki nastrój, że mam wrażenie, że się zaręczyn w tym roku nie doczekam... Nie ma to jak samonakręcanie...
lepsze to niż bieganie 
z Aliena wielkości 6 cm zostało wielkie NIC - wziął i zniknął 
to na pewno był DHL ? Tyle razy odbierałam od nich paczki i nigdy nie było żadnych siupów, zawsze dzwonili, uprzedzali czy akurat o tej porze mogą przyjechać i tak dalej. Kurcze, ale chamski koleś
ale i tak zgłoszę