|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D
Cytat:
(wklejam z drugiego wątku bo się skupić na literkach nie mogę) No to dziewczyny.... chyba powoli się coś zaczyna... Odchodzi mi czop podbarwiony krwią... Jak ja to zobaczyłam przed chwilą to się poczułam prawie tak jak zobaczyłam II tylko wtedy to był inny rodzaj przerażenia Niuniek się rusza więc chyba wszystko ok i nie ma co robić paniki no nie Zadzwoniłam do Tz-a i uprzedziłam, że ma odbierać bezwzględnie wszystkie moje tel (bo jak był zajęty to nie odbierał tylko oddzwaniał później) i że to może być kwestia dnia albo tygodnia... No to dziś już na pewno spakuję torbę... Boję się![]() A wózeczek o 7.20 był już w Bydgoszczy także już nawet za godzinkę może być u mnie Tz chyba jeszcze też nie bo się dziwnie zawiesił jak rozmawialiśmy przez tel...
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley
Dzięki za pocieszenie. Wiem, że całą ciąże objawów się nie ma, ale to dopiero połówka ósmego tygodnia idzie (gin jednak liczy od OM, nie według USG). Troszkę piersi znów mam tkliwe, tak że trochę się uspokoiłam. Za parę minut będę pewnie wychodzić, tak że trzymajcie za mnie kciuki i do zobaczenia za kilka dni.
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno... A gin z reguły liczy wg OM. Ja w 8 tc poszłam do pracy i już nie miałam chyba wtedy za bardzo objawów.... Powinnaś się cieszyć...
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley to jak czop odchodzi to ile mniej więcej do porodu zostaje czasu?
kurde.... no , ale to piszesz ,że jest możliwość ,że w kwietniu Michaś przyjdzie na świat![]() kretencja trzymaj się ciepło zjadłam sobie pączka z toffi , wypiłam kawke i mam dzisiaj trochę czasu żeby napisać trochę dyplomu bo już po 17 jedziemy do mojej ciotki z TŻ... to już chyba ostatnie zaproszenie ślubne - rodzinne
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i Michaś może być kwietniowy a nie majowy
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley to faktycznie może się niedługo zacząć
ja się boję razem z Tobą ![]() gimikis jak się czujesz dzisiaj?
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmykam posprzątać trochę w domku i czekam na kuriera
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencjo dasz radę
Ja też nie lubię spać poza domem, a w szpitalu prawie cały czas spałam Życzę, abyś była na sali z jakimiś fajnymi babeczkami. No i oczywiście, aby wszystko było ok Mocno za to trzymam kciuki |
|
|
|
#3939 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!!
Kretencjo- nie jest tak źle w szpitalu ja byłam dokładnie rok temu i dało się przeżyć. Więcej chodziłam po oddziale i gadałam z pielęgniarkami (miałam wcześniej tam praktyki) niż leżałam w wyrku. Co do snu to zasypiałam snem kamiennym. A jeśli chodzi o kwestie jedzenia to nie wszystko podchodziło i trzeba było chodzić na dożywianie w własnym zakresie. No i tęsknota za TŻtem. Lindsley- ja już przygotowuje się do roli cioci i trzymam kciuki za rozwiązanie. ![]() Czuje się świetnie. Wczoraj TŻ pokusił kebabami. Był to mój pierwszy i ostatni kebab w czasie ciąży. Coś tragicznego. Myślałam że ujrzę mój obiad sprzed 2 dni. Ale zrobił mi gorącej herbaty i jakoś przeszło. A u mnie dzisiaj pogoda pochmurna od rana ale teraz słonko wyszło i pięknie świeci. Pranie zrobione, wywieszone. I coraz większa senność mnie ogarnia.
|
#3940 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej babeczki
![]() Po pierwsze: Kreti - nie boj nic! Bedzie dobrze! Lindsley - allle fajnie Po drugie: Wlasnie mam pierwszy z 2 dni wolnych w mojej pracuni ![]() Moja szefowa ma 22 lata, fajna i ok no ale poniewaz jest po wypadku samochodowym - 3 miesiace w domu byla - to przychodzi na krotko do pracy a ja dzialam samodzielnie ![]() Nie dosc tego!! Wczoraj manager regionu - Matt, ktory mnie przyjal do pracy - przyjechal na caly dzien, zeby dokonczyc cos tam i pierwsze slowa, ktore uslyszlam, to: "Anna, witaj na pokladzie! Jestem bardzo szczesliwy, ze tu jestes! "A na koniec dnia mi palnal: "Kiedy pracowalas u nas dla agencji, nasza sprzedaz wzrosla dwukrotnie. Przez te 2 ostatnie tygodnie kiedy bylas w domu i czekalas na wszystkie dokumenty - wyniki spadly na leb na szyje. Dobra robota Anna!!" ![]() Ma sie te smykalke do klientow ![]() He he A teraz koncze, lece nadrobic inne watki i koncze sprzatac szafe ![]() I oczywiscie nie mam bladego pojecia kiedy znow sie tu pojawie
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedzenie koszmarne , no może raz czy dwa coś sensownego podali i dobrego sen miałam lepszy niż w domu zamiast leżeć chodziłam z koleżanką tu i tam.. ogólnie fajnie się tam czułam tylko jakby TŻ był to już bajka by była.lindsley mógłby tak do majówki poczekać , fajna data narodzin by była np. 1 lub 3 maja anessa oj to musisz sie czuć spełniona ,że tak napisze w pracy W Łodzi zimno dzisiaj... wiatr wieje.. pochmurno , ale nie deszczowo ( jeszcze ) , niby 8 stopni
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley kurcze chyba ci nie powiem zebyś się nie bała, bo sama bym sie bała i jak pomyśle, ze mnie tez to czeka to boje sie razem z Tobą
Ale czuję, ze poród bedziesz miała krótki. Ciekawe tylko kiedy. Jakby co to rozumiem już masz ustalone komu przysyłasz smska i sie dowiemy tak?Anessa bez ciebie to ta firma by sie nie rozwijała, tak dalej!
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja coś czuję, że to będzie jeszcze w kwietniu, ba jeszcze w tym tyg... Chyba pierwsze delikatne skurcze mamy za sobą (no bo skąd ja mam wiedzieć jak się czuje skurcze )Cytat:
Jakby co to mam nr tel do Kakusi i do Zgadnij to któraś na pewno Was powiadomi No i do Ciebie jeszcze mam też także pewnie każdej wyślę sms-ka Nie bój się nie zapomnę o WasJuż Michaś ma swoje 4 kółka ) żeby sprawdzić czy wszystko jest i kolorki są super Jak Tz przyjedzie to go złożymy i sprawdzimy czy wszystko ok.A ja spokojnie sobie prasuję... Głodna się zrobiłam... Ale dziś mam zamiar pojeść sobie różne cuda bo kto wie kiedy znów będę mogła... I tak np już się rozmrażają truskawki... Na obiadek ryż z piersią kurczaka w sosie słodko kwaśnym... co by tu jeszcze wymyślić... Czekoladka
|
|
#3944 |
|
Rozeznanie
|
No to tylko pogratulować.
Takie słowa podnoszą na duchu i człowiek staje się bardziej dowartościowany. Lindsley - szalej póki możesz. A i po złożeniu bryki poproszę zdjęcie. Lubie takie cudeńka oglądać.
Razem: 12.08.2003 Zaręczeni: 12.12.2007 Ślub: 12.09.2009 Edytowane przez gimikis Czas edycji: 2010-04-21 o 12:39 |
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama dzwoniła i mówi ,że do pracy sobie też zamówiła kurczaka z ryżem a jaki kolor wózka jest ? bo nie wiem , który zamówiłaś w końcu
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa no to świetnie
Aż się milej pracuje, jak ktoś to docenia, prawda? Ale jak to mówi mój tata "wdzięczność przy kasie" ![]() lindsley no to my tu będziemy śledzić intensywnie co się z Tobą dzieje. Ale niech malutki jeszcze posiedzi troszkę może co? Zawszeć to bezpieczniej.A u nas było ładne słoneczko, a teraz nagle się zachmurzyło i wieje strasznie, pewnie będzie padać. Mi się spać strasznie chce. |
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka z pistacją (nr 10)
Cytat:
Teraz może już chyba sobie spokojnie wychodzić. Jedyne co mnie martwi to to, że nie mam jeszcze zrobionego badania na paciorkowca i potraktują mnie tak jakbym go miała czyli i ja i mały dostaniemy antybiotyk przy porodzie - takie procedury
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Linsley--> rany
mały chce już na świat matko, aż ja sie zdenerwowałam, hehe...emocje
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek złożony ale padły mi baterie od aparatu i mam tylko nadzieję, że zdążą się naładować zanim Michaś zechce wyjść Jesteśmy zadowoleni tylko jeszcze nie rozpracowaliśmy jak się odblokowuje przednie kółka i zakłada daszek na fotelik
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Ah a do mnie @ idzie znowu, brzuszek bolii
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
LINDSLEY u mnie odszedl czop i to byla kwestia godzin
bo po odejsciu czopu po 2 godz odeszly mi wody takze u ciebie tez to moze tak wygladac
|
|
|
|
#3952 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś tylko na chilkę rodziny nie ma w domu więc trzeba się trochę pobawić z mężęm
|
#3953 |
|
Rozeznanie
|
a ja znowu biegam po lekarzach
czeka mnie artroskopia,byłam u ortopedy no i na rtg nic nie widac to musi zajrzec do środka termin na 27 maja,potem łażenie o kulach a 7 czerwca jade na wycieczke i pewnie z kulami mam powli tego dośc po co ja zaczełam łazic po lekarzach dziewczyny nie nadrabiam tego co piszecie ale ..... lindsley jeśli faktycznie to czop jak piszesz to kochana szykuj się u mnie tez czop odszedł a dwa dni później już młody był ze mną |
|
|
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
udanej zabawy
|
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
|
|
#3956 |
|
Rozeznanie
|
Halo! Haaloo!! Haaalooo!!!
Jakaż tu cisza. Ani żywej duszy!!! No co wy! Śpicie jeszcze? Wstawać. ![]() Nic idę piec placki dla TŻta. ![]() Miłego dzionka.
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Tak od wczoraj was czytam i jakos nic nie odpisuje. Czekam na lindsley, nic sie nie odzywa ani tu, ani na drugim wątku.....
Miałam dziś straszny sen, płakałam w nocy. Otóż, tak w skrócie, wiedziałam, że następnego dnia ja (chyba siostra też) umrzemy i będzie nasz pogrzeb i nawet widziałyśmy swoje trumny (chociaż nie jestem pewna czy to były trumny) i strasznie płakałam nad sobą i rodzicami i mówiłam, że to nie powinno tak byc, ze wiem kiedy umrę. Że to przecież takie trudne, ze dziś jestem z nimi (zdrowa) a i tak wszyscy wiemy, ze na jutro zaplanowany jest pogrzeb. Takie mysli, ze przecież tyle jeszcze rzeczy do zrobienia, taki żal. Nigdy nie miałam takiego snu, ale pamiętam doskonale jak płakałam w nim, jak przy prawdziwym pogrzebie. Straszne to było, okrutne.
|
#3958 |
|
Rozeznanie
|
A może Lindsley leży już na porodówce i dzielnie walczy. Jak tak to trzymam za nią
![]() abz- nieraz śnią się takie głupoty. Ostatnio TŻ mówił mi że jak spałam co coś najpierw krzyczałam a później się śmiałam w głos i nie mógł mnie uciszyc. Niestety nie pamietam tego.
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam kolejny wolny dzien i znow chwile na komputer. Dzieki dziewczyny za mile slowa ![]() Abz - bidulko ![]() Lindsley - gdzie jestes?? ![]() A ja wczoraj slonka troche zlapalam na mojej paszczecji i nie jestem juz tak okropnie blada ![]() Kupilam sobie ostatnio super wygodne buty do pracy, bo jak mam stac tyle czasu to zeby mi chociaz stopy odpoczywaly jako tako - no i jak kapcie sa
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
lindsley urodziła Michasia o 9.20!!! 56cm, 3510g
od 26 kwietnia 2008 - żona // nasz ślub mamy Synka: Krzysiu ur. 24-09-2010 i znowu serca mam dwa... Edytowane przez abz Czas edycji: 2010-04-22 o 11:15 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Dobrze, że idę do tego szpitala...
Niuniek się rusza więc chyba wszystko ok i nie ma co robić paniki no nie
Zadzwoniłam do Tz-a i uprzedziłam, że ma odbierać bezwzględnie wszystkie moje tel (bo jak był zajęty to nie odbierał tylko oddzwaniał później) i że to może być kwestia dnia albo tygodnia... No to dziś już na pewno spakuję torbę... Boję się

kurde.... no , ale to piszesz ,że jest możliwość ,że w kwietniu Michaś przyjdzie na świat

No i tęsknota za TŻtem. 

oj to musisz sie czuć spełniona ,że tak napisze w pracy