|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wzory na haft krzyżykowy vol.4
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Aninaj niestety ale nie mogłam wrzucić fotki:-(...nie mam takiej...ten schemat kiedyś wydrukowałam...i tylko ta jedna kartka mi z niego została:-(...jeśli mozesz poratuj jakimś innym kwiatowym wzorkiem dobrej jakości...serdeczne dzięki grjolkar@o2.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Raczkowanie
|
Czy możne ktoś wie co się stało ze schematami na stronie fanstitch.ru? Odkryłam tę stronę dość niedawno a dziś jak chciałam przejrzeć schematy pokazało mi, że nie mam dostępu. Mojego rosyjskiego wystarczyło tylko na tyle, by sobie to przetłumaczyć. Ukryli te schematy czy jakieś inne cuda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zadomowienie
|
to jest to o czym pisałam wcześniej: pudełko, koszulki i szpatułki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Rozeznanie
|
Tylko wżć pod uwagę,że jedno nie wystarczy. Nawet na ariadne musisz kupic przytnajmniej 3 szt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Raczkowanie
|
też bym poprosiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Raczkowanie
|
anioły poleciały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Rozeznanie
|
[1=c0f5ee3455cfe7f4618d1cb f50b63003f960a820;1873766 9]Jeszcze czeka w kolejce i jej nie wypróbowałam
![]() ![]() Czy ona ma taką samą strukturę jak kanwa np 54/10? Bo ja np kupiłam taką drobna kanwę. 70/10 i to była tragedia z haftowaniem. Ona po prostu była tkana tak jak płótno,tylko po 2 nitki osnowy pod 2 nitkami wątku jak gdyby na krzyż. W związku z tym przy haftowaniu normalnym tak jak sie haftuje krzyżyki na niektórych, nitki zsuwały się w podwójną kreskę. Musiałam w związku z tym bardzo uważać i w zależności od układu wspomnianego wątku i osnowy w różny sposób robić krzyżyk. |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Raczkowanie
|
co do owego "pojemnika" na akcesoria itp... myslalam o tym aby wyhaftować ze sztywnej kanwy taka jakby szkatułkę ... ciekawa jestem jak to w praktyce jest ... czy to wogole mozliwe i czy faktycznie beda te scianki "sztywne" moze któras z was haftowała na kanwie sztywnej ??
#4121 |
Raczkowanie
|
witajcie kobitki!!!
MAM DO WAS OGROMNA PROSBE!!! otoz chce wyhaftowac "obraz swojego zycia" ![]() mam juz odpowiednie zdjecie ( a uwiercie mi ze ciezko jest pstryknac piekkna fotke dwojce na raz - 5latek i 2 latka ![]() probowalam przerobic je w programie HaftiX i powiem ze wyszlo nie najgorzej, tylko mam problem, gdyz moj program to wersja niezarejestrowana i nie moge wydrukowac calosci wzoru ( znajduje sie na 12 kartkach) ... drukuje sie tylko legenda i jeden skraweczek wzoru na ktorym pisze: "wersja niezarejestrowana-wydruk tylko jednej (ostatniej) strony" ![]() PORATUJCIE MNIE KOCHANE KOLEZANKI ![]() bardzo zalezy mi na tym aby miec wzor na dzisiaj, ewentualnie na jutro, gdyz moj malzonek wyjezdza w weekend do Polski i zaopatrzy mnie w nici ( orientacyjny koszt w Pl nici ariadna to 150 zl a u nas jakies 150 euro ![]() co mam robic? w jaki sposob zarejestrowac program? a moze ktoras z Was przerobi mi szybciutko to zdjecie wg moich wskazowek? BARDZO PROSZE O ODZEW ![]() moj mail:moniam1983@wp.pl ewentualnie komunikator gg : 8550510 bede BARDZO wdzieczna ![]() ---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- ach, i jeszcze jedno- poszukuje metalowych "wieszaczkow" pod bieznik na sciane i zastanawiam sie czy sa dostepne w polskich pasmanteriach? jesli nie to prosze Was o namiar na sklep internetowy ![]() a co do pudeleczka na muline- to jaka jest jego cena? mi rzucilo sie takie pudelko ostatnio w oczy na rynku- kosztowalo 6 euro... niby nie duzo, ale ciekawa jestem jak sprawa ma sie w Polsce ![]() mysle ze warto miec taki pojemnik, bo w mulinkach jest porzadek a to wazne przy haftowaniu obrazu z duza iloscia kolorow ![]() ja jestem wlasnie na etapie konczenia Aniola stroza dla synka ( dla coreczki dopiero co skonczylam) ![]() ![]() ach no i jeszcze jedno- od maja ide do pracy, wiec czasu na hafcik bede miec mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
powiem ci tak ze na allegro sa aukcje gdzie za 5zł <koszt nie wielki> przerabiaja wzorki i wysyłaja ci je na poczte a pozniej sama drukujesz ... a co do aniołków pochwal sie jaki schemat wyszywasz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4124 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() znalazłam to pudełko za 20 zł wraz z 100 nawijkami, więc na początek starczy. a że nie poniosę kosztów przesyłki, to tym bardziej cena ciekawa. a powoli będę uzupełniać ![]() ![]() dziękuję wszystkim za opinie ![]() i jeszcze jedno. wyhaftowałam kartkę na komunię i mam problem. nie wiem jak się zabrać za robienie właściwej kartki. wiem, ze można takie zakupić, ale na razie więcej kupować nie chcę, a do tego koszt 1 z wysyłką jest duży, ana miejscu nigdzie nie mam. gdzieś kiwdyś widziałam ładnie opisane jak to samemu zrobić, jak wyliczyć rozmiar, ale znaleźć nie mogę. w zasazdie to można metodą prób i błędów, ale z jakiegomateriału to zrobić? brystol? czy coś innego?
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Kartki robię z brystolu na podstawie tego schematu
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 |
Raczkowanie
|
Mogę tez prosic??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dla synka: tylko przy haftowaniu usune ta dziewczynke ![]() Załącznik 3051333 a dla corci wyhaftowalam taki, tylko "pozbylam sie" chlopca ![]() z lewej strony dodalam date urodzenia, wage itp, wiec wyszlo cos jak metryczka Załącznik 3051336 oba obrazy haftuje z resztek muliny, kolorki dobieram sama... polecam w taki wlasnie sposob to zrobic, bo kolorow jest sporo i cenowo taki obraz wychodzi niekorzystnie ![]() oba obrazy pokaze niebawem jak beda juz gotowe, wyprane i oprawione ![]() acha- wydaje mi sie ze obrazki wychodza duzo ladniejsze jak na oryginale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4130 |
Zadomowienie
|
Gosia1271971 dziękuję za wzorki
![]()
#4131 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Rozeznanie
|
rozmiar jakoś sobie wymierzę, ale teraz jakiego papieru użyć?
no i taka rzecz. macie może takie wzory? szczególnie interesuje mnie kalendarz adwentowy i to w jaki sposób wykonać te małe obrazki, zeby tak ładnie wyglądały i żeby te brzegi były takie... no, ładne, ze nie widać materiału
![]() |
#4133 |
Rozeznanie
|
Aninaj dzieki za piekne alfabety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny wyszperałam na aukcjach kanwę spieralną. Naszywa się ją na zwykły materiał, wyszywa wzór, a przy praniu ona się rozpuszcza. Trudno mi to sobie wyobrazić, więc chciałam zapytać, czy któraś z Was już może robiła coś z taką kanwą i czy rzeczywiscie nie zostają potem żadne resztki po praniu?
![]() |
#4136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4137 |
Raczkowanie
|
A haftowała któraś z was na kanwie evenweave i czy da rade się obiejść bez lupy i oddzielania nitek? Pytam bo evenweave jest 100 % bawełna a ta laguna to 52% bawełna 48% wiskoza.
Edytowane przez daga26a Czas edycji: 2010-04-22 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Kup papier wizytówkowy. Jest w miarę twardy, a dodatkowo nieraz ma ładna strukturę, nie jest gładki jak brystol. Oczywiście jeśli to ma być biała. Można również w sklepach fotograficznych kupić takie okładki na zdjęcia, kwadratowe lub okrągłe, Do kolorowych można kupić w papierniczym takie grubsze kolorowe kartoniki. A ten kalendarz adwentowy nie jest przypadkiej haftowany jako jeden obrazek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny macie może wzór na Damę w Kapeluszu Ty Wilsona??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Raczkowanie
|
Graba5101 dziękuję bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.