|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: za mało ambitny tż-et...
Cytat:
_-_ |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
tak wiem że tyle trzeba mieć %
Chyba cały problem leży we mnie że jestem ambitna i chciałabym żeby mój tż-et był chociaż troszkę taki ambitny jak ja ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- na studia informatyczne nie chce iść i chce wybrać takie studia gdzie W OGÓLE nie ma matematyki |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Drogie Panie, tutaj chodzi o głupią maturę na 30% a nie egzamin na medycynę. Teraz dopiero doczytałem, że chłopak studiuje informatykę, to już w ogóle nie rozumiem o co chodzi. Zresztą, jesli ktos jest dosyć inteligentny to jednak napiszę ten egzamin nawet bez nauki ( on juz ma 20 lat). W tym wieku w wielu krajach ludzie kończą Bachelor degree czyli już naprawdę sporo wiedzą i mają juz pewien światopogląd. Jesli teraz nie weźmie sie do roboty, to bedzie miał naprawde bardzo ciężko w życiu jak np. pomocnik murarza na budowie ( bo aby zostać murarzem to nie jest wcale takie proste!) Edytowane przez Sadek Czas edycji: 2010-04-21 o 22:41 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
xD no ale z tego co widzę to na jakąś filologie też jest za słaby.
czyli co on by chciał, bo ani nie ma ciągot do pomocy typu pedagog/resocjalizacja, ani matematyka, a z języków to chyba dobry nie jest...? |
|
|
|
|
#35 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Ani w tym Twoja wina, ani jego. Tyle, że ciężko będzie Wam w takim związku.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam wrażenie że on się może czuć troszkę poniżany przez Ciebie... "masz zdać maturę ucz się, bądź ambitny taki jak ja" no sory ale o w ogóle jakieś nieporozumienie... jak ty bys się poczuła bo ja bym sie poczuła gorsza, w końcu on sam Cię zostawi, nawet jak Cię kocha bo nabawi się kompleksów i być może stwierdzi że skoro tak kręcisz nosem to stać Cię na kogoś lepszego... wykształconego... |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem przepraszam czego to miał być wyznacznik |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
A co do reszty, zgadzam się całkowicie.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
Dowodzi tego, że jest ogromna przepaść miedzy kims kto ma jakiś tam jednak papier, maturę, obronił pracę a osobą która nie jest w stanie napisac matury na 30%!
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a na dodatek oprócz tego że nie jest ambitny nie rozumie też moich ambicji. Tego że np jak głupia ciągle rysuję żeby dostać się na wymarzoną politechnikę krakowską na architekturę podczas gdy on uważa że to bez sensu bo po politechnice świętokrzyskiej (ten kierunek jest tam dopiero od chyba 2-3 lat i ma bardzo niski poziom) bym miała również tytuł architekta i już od dawna do tego krakowa próbuje mnie zniechęcić. Edytowane przez PlastikowaBiedronka Czas edycji: 2010-04-21 o 22:50 |
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak pójdzie do pracy w wieku 20 lat ( nie mając nawet matury) to dopiero zrozumie co oznacza "być poniżanym"
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla porównania dam ci przykład... Mój kolega - wieczny "głąb", nawet szkoły nie skończył... poszedł na kurs FRYZJER , dodam że kurs zrobił w 1,5 miesiąca... Teraz ma swój salon, ma pełno klientów, i to nie przypadkowych tylko czesze na pokazy miss, czy na wybiegi i nikt mu na wykształcenie nie patrzy... ON- ten człowiek niewykształcony a tak daleko doszedł... a ja się męczę 4 lata żeby zawód mieć, on to zrobił w trybie ekspresowym... ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
ciężki kierunek ale bardzo opłacalny. pierwszą klasę technikum chodziłam na architekturę krajobrazu i wiem że łatwo nie jest... W sumie to zrezygnowałam bo nie zamierzałam się uczyć o ciągnikach i budowach maszyn i o gnoju ale takie głupoty były tylko w pierwszej klasie... a teraz troszkę żałuję
|
||
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
wiem że to ciężki kierunek ale po tych studiach będę robiła to co kocham i chcę iść na architekturę i urbanistykę a nie krajobrazu
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli kazdy ma z góry zakładać, że nauka nie jest potrzebna bo bedzie mało zarabiał to może w ogóle siedzmy wszyscy w domu albo idzmy zamiatać ulicy. Tylko kto te ulice zaprojektuje jak nie bedzie naukowców, inżynierów? ![]() A wracając do tematu, dałaś przykład fryzjera który był ambitny, dobry we własnym fachu. Tylko pogratulować. Co nie zmiania faktu, że znam osoby które skończyły kierunki na najlepszych uczelniach na swiecie i zarabiają w godzine tyle co ten fryzjer przez dwa miesiące czyli można i tak ![]() To jest wlasnie ambicja i ciężka praca o której dyskutujemy... |
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i on jest w technikum informatycznym ale nie ma zamiaru iść na studia informatyczne, wręcz przeciwnie bo chce iść na kierunek na którym nie będzie W OGÓLE matematyki. jakie to będą studia on sam nie ma jeszcze pojęcia Edytowane przez PlastikowaBiedronka Czas edycji: 2010-04-21 o 23:10 |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: w takim razie co oprócz matmy zdaje jeszcze? tak czy siak zdać na 30% powinien tą matmę jeśli w ogóle jakieś studia planuje Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2010-04-21 o 23:11 |
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
autorka zrobiła z niego totalnego nieudacznika... heh... najpierw przyznała że ciężko zdać informatykę, potem że on nic nie umie, a jednak próbny udało mu się zdać... to co na próbnym też grał??? Zauważcie że matematyka informatyka to tak bliskie sobie przedmioty a tak różne... Tak jak dla mnie fryzjerstwo - chemia - podstawa zawodu... z chemii ni huhu a z zawodu najlepsza w klasie... gdzie tu logika??? |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z dodatkowych przedmiotów zdaje tylko geografie bo po pierwsze lubi ją a po drugie nie wiedział co zdawać a coś dodatkowego stwierdził że wypada zdać |
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właściwie to co ten 20 letni facet ma zamiar robić? Nawet nie chodzi o to co bedzie robił, wiekszośc sob zmienia swoje plany w ciągu życia ale od czegoś trzeba zacząć, trochę ambitnie podejść do życia... Edytowane przez Sadek Czas edycji: 2010-04-21 o 23:24 |
|
|
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co ja mam według Was z tym wszystkim zrobić? |
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Co do matury, możesz mu teraz dać kilka rad i tyle. Niech te prawie 3 godziny spędzi nad zadaniami testowymi i tablicami. Co do ambicji, wydaję mi się, że lepiej nie będzie. W sumie niebardzo to rozumiem chce studiować ale pogodził się, że nie zda maty. Dla mnie taki związek byłby dziwny, Ty planujesz architekturę, bardzo ambitny kierunek a jemu maty na 30% sie nie chce zdać?
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
mój facet też jest po technikum, na szczęście maturę zdał. ale na studia mu się nie spieszyło, matematyki też zresztą nie zdawał.
Autorko, ja Ci proponuję przeczekać - może mam nieco inną sytuację, ale wierz mi, to ja jestem ambitną połową naszej pary, minęły dwa lata od jego matury, popracował tu... i tam... a i jeszcze gdzieś, i co? Na studia mu się teraz śpieszy myślę, że Twój tżet też tak będzie miał - popracuje, zarobi 1k do ręki, na początku będzie fajnie - pierwsze zarobione pieniądze, ale potem... potem mu się zamarzy kierownicze stanowisko a bez mgr, albo chociaż inż go nie wybiorą (przykład: moja siostra - od początku firmy pracowała - olała studia, pracowała chyba z 10 lat tamże i nigdy nie awansowała... bo brakowało "papierka"). oczywiście, jest to ta optymistyczna wersja - możesz być jego sumieniem zachęcać go do ponownego zdawania czy poprawiania matury. Jeśli jednak on sam nie będzie chciał czegoś zrobić to niestety, ale sądzę, że nie znajdziecie wspólnego języka
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
heh... mój chłopak się napracował już... jako przedstawiciel handlowy od tego zaczynał...to była chyba jakaś woda czy soki... nie pamietam. W lecie pierwsze 3 wypłaty przyniósł 3-5 tys miesięcznie.... Ale tylko trzy miesiące później musiał sam wykupować wodę żeby uzyskać minimalny utarg z miesiąca i wypłata dwukrotnie czasem trzykrotnie mniejsza... przedstawiciel to w sumie żaden zawód...
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#60 | |
|
Raczkowanie
|
nie zarabiał by aż tyle jak Twój tż-et tylko ok 1 tys
---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.