|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII
Cytat:
![]() ![]() ja tez pewnie będe niedługo składała podania, tzn jak juz się wyjasni czy jedziemy czy zostajemy. Bo nie chce składac, jak sie okaze ze jedziemy, ktos zadzwoni a ja powiem, ze jestem zagranicą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dasz rade ![]() Madzialenka no wlasnie z tym to tak nie jedst dokonca...bo lepiej im zatrudnic lica bo mniej mu sie placi, i tak jest serio... spojrz na siatki plac dla nauczycieli.. jedne progi to stazysta kontraktowy mianowany i dypolomowany i drugi to wyklsztalcenie czyli mgr z przygotowaniem mgr bez i lic z przyg, potem lic bez przygotowania i studium oraz inne wyksztalcenie.. i bynajmniej u nas wola przyjac kogos po licu, kto robi studia dalej ale placa mi poki co mniej... niz mgr.. dlatego najgorzej jest zmienic prace nauczycielowi mgr dplomowanemu bo zarabia najwiecej... Cytat:
![]() ![]() u Rybulki ok, tzn ciezko, ale dalej rade.. dalej w dwupaku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Anika i czy ten środek nie spali wam drzewek, sprawdź koniecznie czy może być używany w okolicy innych roślin. Nam tak taka starsza pani załatwiła tuję na cmentarzu przy grobie. Psikała sobie teren koło grobu męża i przez ziemię doszło do tujki i spaliło ją
![]() ![]()
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą poza drzewami nic nie rosnie no moze jeszcze olbrzymie mlecze ale je tez potraktuję a co!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najlepiej skladac papiery w marcu jak jest ruch bo wtedy dyr wie ile dzieci ma w grupach ile oddzialow otwiera i co i jak z emerytuarami urlopami zdrowotnymi a przede wszystkim dlatego ze do polowy kwietnia musza miec plan na caly rok nastepny czyli maja juz zagospodarownie ile osob przyjmuja kto na jakie stanowisko.. wiec dajac teraz juz teoretycznie wszystko jest obstawione, a potem dzownia najczesciej w sierpniu z łapanki jak sie okaze ze ktos zaciazy albo cos sie naglego stalo
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
martucha84 Ty do kobietko dajesz mi nadzieję...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kontaktowąłan sie z mamą i kazała wyrwac tak na metr od drzewek i poza tym metrem moge popsikać
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Marta ja wiem, ze najlepiej by było składac podania wczesniej, ale niestety nie byłam w stanie. Poza tym jak kiedys skłądałam wczesniej to i tak dzwonili do mnie dopiero w lipcu/sierpniu.
Podanie w kuratorium mam złozone od lutego chyba, jestem tam wpisana w bazie osób poszukujacych prac w szkole i przedszkolu . Miałam nawet jedną ofertę jakis czas temu, ale co z tego jak byłam zagranicą ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- dzwoniła moja mama, że ma juz pomysł co zrobic jak tesciowa wpadnie. Mam na nią zaczekac i razem cos zrobimy. a mianowicie szarlotkę na kruchym ciescie (kruche ciasto mama ma juz zamrozone) + jakas sałatke z suszonymi pomidorami i makaronem. nie wiem co to za wynalazek , bo jeszcze jej nie jadłam. wiec super, mamuska mi pomoze i bedzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie rpzedszkolanka i nauczyciel wychowania przedszkolnego to jedno i to samo - tylko pierwsze krócej się wymawia ![]() Tak samo, jak na każdego nauczyciela w szkole mówi się nauczyciel, a nie pani magister historii, filologii angielskiej itp ![]() A tak w ogóle, to jak się mówi na kogoś z wykształceniem licencjackim? Pan/i....... ??? Jest w ogóle jakiś tytuł na to, analogicznie do inżyniera? ![]() edit: przypomniało mi się jeszcze, że nigdy nie rozumiałam, czemu u mnie w liceum na nauczycieli mówiło się "profesor" skoro żaden nie miał takiego tytułu naukowego ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-04-22 o 09:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Maja z tego co mi wiadomo to z licencjatem w szkole uczyć nie możesz, a jeżeli przyjmą cię gdzieś do szkoły pod warunkiem dalszej nauki, to do takiej szkoły gdzie się tytułów nie używa tylko pani, pan. Zresztą w szkole się tytułów nie używa. Chyba że w liceum ale moim zdaniem to przegięcie mówienie do kogoś pani profesor jak ktoś ma mgr.
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i w skrócie można mówić nauczycielka... to nawet krócej niż przedszkolanka ![]() ![]() ![]() żeby nie było ja nie mam hopla na żadnym z tych wyżej wymienionych punktów... od taka mała podpowiedź... ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Najbardzieje, to bym chciała uczyc w szkole. Praca w przedszkolu jakoś cienko mnie kręci. Oczywiscie będe składała podania i tu i tu, bo warto się gdzies zaczepić ale docelowo i tak będe szukała pracy w szkole
![]() edit: Tez nigdy tego nie rozumiałam, aby mówić do nauczycieli np. w liceum Pani profesor, a jaki z niej był profesor to ja nie wiem ![]() ide poleżeć w wannie ![]() ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-04-22 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() fajnie ze mama ci pomoze i daj przepis na ta salatke bo mnie zaintrygowalas ![]() Cytat:
![]() a nie chodzi o to by tytuowac nauczyceila w szkole bo zeby uczyc histori oprocz mgr z niemo musi miec conajmniej podyplomowke zpedagogiki uzyskujac tytul nauczyciela wiec mu mowisz po jego tytule koeljnym ale jednak.. a tu nauczyciele mowia ze wiesz maja to samo wyksztalcenie a sa traktowani jak ludzie bez.. ja np mam dwuspecjalizacyjne jestem nauczycielem wychowania przedszkolanego i nauczycielem wychowania wczesnoszkolnego czyli przedskzole i 1-3 jakbym poszla do 1-3 nikt by mi niemowil ze jestem "po liceum" a bedac w przedszkolu i mowiac przedszkolanka tak niektore panie to odbieraja bo nie poto robily mgr czy licy zeby mowic przedszkolanka - to sa Nauczyciele ![]() jeszcze raz podkreslam dla mnie moge byc nawet "ciociom" dla tych dzieci itd.. ![]() ![]() ![]() a na osobe z licem mowi sie pani licencjat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, sama prace lic. pisałam i nawet nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie po liceum urząd pracy wysłał na 3-miesięczny staż do sekretariatu podstawówki. Żeby to jeszcze tylko sekretariat był, ale traktowali nas jak popychadła od wszystkiego, łącznie z zastępstwami za nieobecnych nauczycieli ![]() ![]() Już nigdy moja noga w żadnej podstawówie, gimnazjum ani innej dzieciolandii nie postanie, nie ma mocnych! ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-04-22 o 09:30 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-04-22 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
cześć gaduły
![]() ależ lecicie z postami MisQa super brzuś ![]() Anika jak usiadłaś w pokrzywy to bólu i pieczenia współczuje, ale poparzenie pokrzywami jest zdrowe, reumatyzm Cię będzie szerokim łukiem omijał ![]() Martuś dzięki za pamięć ![]() ![]() Maja odnośnie Twojego pytania czy jest jakiś tytuł dla licencjata, to nam po jego obronie powiedziano, że powinno się do nas zwracać licencjat Anna Nowak, na pierwszym roku magisterki mieliśmy fazę i ze dwa zjazdy tak się do siebie zwracałyśmy ![]()
05.09.2009 ![]() Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2010-04-22 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
widziałyście??
http://biznes.onet.pl/skoro-rodzisz-...,1,prasa-detal
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Marta przepisik dam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
Witam
No i mamy powrót zimy...u mnie za oknem prószy śnieg i zimno jak cholera...brrrr. Ech a juz miałam nadzieję na ciepełko. Ależ się jakoś dziś kiepsko czuję ![]()
![]() |
#981 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ja wielbie wszystkie jego role w każdym filmie, bez wyjątku ![]()
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
i co jest jeszcze smieszne.. praca w skzole i w przedszkolu mimo ze i tu nauczyciel i tu rzadzi sie innymi prawami.. dlatego mnie najbardziej irytuje jak ktos pisze na forum ze tak nauczyciele to tacy i tacy pracuja kotko ferie swieta wszytko wolne wakacje i wogole.. po 20 godzin w tygodniu..
a to guzik prawda... owszem w szkole pracujesz 17 godzin dydaktycznych z dzieckiem raszta to kurszy szkolenia (oczwiscie nie ukrywajmy nie ma tego zawsze) no ale przygotowac sie do zajec musisz a to zajmuje mnostw czasu no i faktycznie maja miedzy swietami wolne w wakacje tez maja 35 dni wolnego no i ferie co ktorys tam rok.... ale w przedskolu tak nie jest w przedszkolu pracuje sie nieferyjnie czyli wszytko po siwetach a miedzy sylwkiem chodzisz wszytkie ferie i wakcje tez mas ztylko urlop no i pracujesz zdziecmi po 25 godzin reszta do dyspozycji dyrektora na wlansie pisanie planow pracy robienie pomocy do zajec itd... wiec to sa 2 zupelnie inne rodzaje pracy a jak sie wrzyca ze jedni i drudzy to costam to mam ochote ubic ![]() no ale z 2 strony pracujac z dziecmi 40 godzin w tyg szybko trafisz do psychitaryka.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Własnie powiedziałam tesciowej aby wzięła te okna z okleiną
![]() ![]() Marta mnie tez strasznie wkurza, jak ktos potwarza " oo nauczyciel to ma dobrze, pracuje kilkanasicie godz w tygodniu, do tego ma wakacje itp" kurde, ale o tym ile taki nauczyciel ma pracy w domu, ile czasu spędza na przygotowaniach do zajęć itp to już nie pomysli. ![]() Zawsze wtedy mówię, ze skoro ktos sądzi, ze to tak boski , prosto i w ogóle, to niech idzie na studia, idzie do pracy w szkole czy przedszkolu i niech zyje w "raju" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już za dziecka zostałamw yleczona dozywotnio z takich przypadlości dfzieki mojemu wujkowi ( starszemu o 2 lata ode mnie ![]() u dziadków na wiosce pod radomiem jest taki wielki staw i chodzilismy sie tam kapac w lato ten staw wokoło ma taki wielki rów i sa przez ten rów takei kładki porobione jakby mola a w rowie na około całego stawu były pokrzywy takie ponad dwumetrowe no i mnie moj kochany wujcio podtapial w tym stawie a ze pływac nei umiem zawsze ze załzawionymi oczami z wody wychodzilam no i tak wyszłam podtopiona zle poszlam bo nic nei widziałam w wpadlam CAŁA w ten rów nawet skóre na czubku głowy miałam w bąblach matko jak bolało mama sie przetraziła jak mnei zobaczyła jak mnei on niósł do domu z mielismy do przejscia ze 3 kilometry tak że pokrzyw mam dość do końca zycia aż nie sie nie mogłam przmóc zeby wczoraj zacząć je wyrywać
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny jest, fajny... ![]() A spytałaam o Eastern Promises, bo nie dość, że rola była genialna, to jeszcze wiesz... pamiętasz te scenę w saunie, w której nie miał nic do ukrycia? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
no widzisz Marta, nam tłukli do głów że licencjat to nam na nic potrzebny i nic z tego mieć nie będziemy, że do szkoły tylko z mgr. Teraz jest tak samo, składam cv do szkół i zawsze pada tekst że szkoda że mgr nie mam, bo jakbym miała to by praca była a z lic. przyjąć mnie nie mogą
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Martucha mnie też wkurza jak ktoś mówi, ze praca nauczyciela to jest super, bo tyle wolnego itd., tylko chyba nikt z mówiących tak nie ma pojęcia jaki to ciężki kawałek chleba już pomijam fakt ogarnięcia 30 osobowej grupy różnych dzieci, ale ta cała papierkowa robota - konspekty, karty pracy, dzienniki, sprawdzanie prac, zeszytów, przygotowanie klasówek td. i bzdurą jest jak ktoś myśli, ze rok - dwa lecisz na tych samych konspektach - tja jasne jak co roku zmiana programowa.
Plus do tego odpowiedzialność za dzieciaki, mające naprawdę dziwaczne pomysły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nigdy nie chcialam w skzo,le dla mnie te dzieci sa za pyskate.. strasznie.. po pierwsze rodzice sa tacy ze ty masz nauczyc wychowac a reszte mam gdzies dwa wymagaja nic od siebie nie dajac.. jak ja chodzilam do szkoly i nauczyciel powiedzial to mama i tata stawali za nim murem - tak ma byc bo pani powiedziala a po szkolnych praktykach i tesktach rodzicow przy dzieciach aaa pani pogada i przestanie to wiesz mam dosc szkoly... w przedszkolu jest inny klimat bardziej na luzie rodzice sa jeszcze w fazie ze sluchaja ze jak powiesz walnol kogos zrobil to i to to jeszcze z nim pogadaja a przede wszytkim masz z nimi kontakt codziennie wiec te informacje zwrotne sa na bierzaco.,.. i mozesz cos zrobic.. a w szkole jesli wezwiesz to moze sie pojawiac.. bo ja zawsze uwazam ze najwiekszym problemem dzieci ktore "sa problemowe" sa ich walnieci rodzice.. nie spotkalam dziecka z ktorym jest cos nie tak a ma rodzicow przykladajacych sie do roli wychowania.. serio...
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys składałam podania (tzn rok temu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Bzyczku u nas nam mówili, ze jak masz lic to podst i gim a do średniej tylko po mgrze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.