Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-22, 10:46   #991
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Czesc slonca moje
Dawno mnie tu nie bylo... zas mam 2 zmiany i zajob w pracy...
dzisiaj mamy w pracy akcje "dzien ziemi" idziemy zbierac smieci a potem idziemy na impreze integracyjna... ale niestety po imprezie musze wrocic do pracy ehhh... na szczescie tylko na pare godzin...

chodze na rehabilitacje z moja nozka... hmmm zobaczymy co z tego wyjdzie... oczywiscie musialam isc prywatnie bo panstwowo terminy byl na pazdziernik dopiero... teraz codziennie z tztem cwiczymy... mam nadzieje ze pomoze

buziaki
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:49   #992
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
no widzisz Marta, nam tłukli do głów że licencjat to nam na nic potrzebny i nic z tego mieć nie będziemy, że do szkoły tylko z mgr. Teraz jest tak samo, składam cv do szkół i zawsze pada tekst że szkoda że mgr nie mam, bo jakbym miała to by praca była a z lic. przyjąć mnie nie mogą a nie zrobię mgr dopóki nie znajdę pracy, bo nie mamy kasy żeby płacić 2 tyś. za semestr + dojazdy i noclegi. Wolę dziecko niż szkołę żartuje teraz.
no to ci bzdury mowia albo sie tym zaslaniaja zeby ci nie powiedziec ze poprostu nie maja pracy... bo na bank mozna.. a jak dyr sie boi to moze napisac pismo do kuratorium ze jestes z licencjatem i mu odpisza ze mozna - mialam ten kurs z kuratorium.. dlatego nawet w m jak milosc kiedys bylo tak ze hanki nie mogli zatrudnic bo nie miala wyksztalcenia i wystraczylo ze tylko zaczela studia i dyr napisal pismo do kuratorium ze studiuje i ze dokonczy wyksztacenie i juz mogl.. wiec moga cie przyjac juz w trakcie studiow a- dyr tylko pisze to pismo a po licencjacie bez pisma.. ale moze sie tym podeprzec...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Martucha mnie też wkurza jak ktoś mówi, ze praca nauczyciela to jest super, bo tyle wolnego itd., tylko chyba nikt z mówiących tak nie ma pojęcia jaki to ciężki kawałek chleba już pomijam fakt ogarnięcia 30 osobowej grupy różnych dzieci, ale ta cała papierkowa robota - konspekty, karty pracy, dzienniki, sprawdzanie prac, zeszytów, przygotowanie klasówek td. i bzdurą jest jak ktoś myśli, ze rok - dwa lecisz na tych samych konspektach - tja jasne jak co roku zmiana programowa.
Plus do tego odpowiedzialność za dzieciaki, mające naprawdę dziwaczne pomysły
ja pracowalam w 4 latkach po 7 godzin dziennie z dziecmi bo nie bylo chetnego nauczyciela i mialam miec 2 nauczyciela a zostalam sama (z 2 strtony sie nie dziwie bo w tym przedszkolu nie wiele osob juz chce pracowac.. przyjmuja sie i po roku uciekaja zeby tylko dos zdobyc bo z doswiadczeniem w innych placowkach jest latwiej) no i siedzialam codziennie po 7 potem 7.5 godziny z dziecmi no i po srodzie juz mialam wyczerpane baterie.. po pierwsze nie doonca bylam odpowiedzialna na swoja szybkosc reakcji itd,, bo ten halas i wsyztko inne cie oglupiaja..

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-04-22 o 10:52
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:50   #993
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
napisałam znowu, bo już go kiedyś miałaś w avku
Fajny jest, fajny...
A spytałaam o Eastern Promises, bo nie dość, że rola była genialna, to jeszcze wiesz... pamiętasz te scenę w saunie, w której nie miał nic do ukrycia?
Ale to było dawno i tylko chwilę go miałam w avku

Maja! Głodnemu chleb na myśli
Ja jak widze Viggo to

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:51   #994
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ale to wszystko zalezy chyba od dyrektora, co on chce.
dokladnie tak.. tylko od dyrektora...
Stary 2010-04-22, 10:51   #995
bzyczka1
Zakorzenienie

scio ja tylko do podstawówek składałam, bo w gimnazjum miałam praktyki i lepiej mi się pracowało w podstawówce. Albo przedszkole, ale musiałabym się przekwalifikować chyb że po filologii mogę do dzieciaczków iść mam specjalizację nauczycielską.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:53   #996
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
mnie 3 latek pierwszego dnia pracy zwolnil, inny zwyzywal.. wiec wiesz...
ale ja nigdy nie chcialam w skzo,le dla mnie te dzieci sa za pyskate.. strasznie.. po pierwsze rodzice sa tacy ze ty masz nauczyc wychowac a reszte mam gdzies dwa wymagaja nic od siebie nie dajac.. jak ja chodzilam do szkoly i nauczyciel powiedzial to mama i tata stawali za nim murem - tak ma byc bo pani powiedziala a po szkolnych praktykach i tesktach rodzicow przy dzieciach aaa pani pogada i przestanie to wiesz mam dosc szkoly...
ja widziałam taką rozbestwioną gównażerię, ze ręce opadają. Pracowałam w małej wiejskiej podstawówce, a łepki z szóstej klasy wino przynosili a jak jeden kopnął koleżanką, z którą pracowałam i powiedziała, że dostanie pałę z zachowania, to jej odpysknął "a wstawiaj se kolejną, ja same jedynki mam!"
Masakra
Dziecko może mieć każdy, ale nie każdy powinien - będę powtarzać to stare powiedzenie do znudzenia

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ale to było dawno i tylko chwilę go miałam w avku
ale ja zdążyłam wylukać
Cytat:
Maja! Głodnemu chleb na myśli
Ja jak widze Viggo to
no co
Akurat ostatnio w radiu coś mówili o tym filmie i mi się przypomniał - świetny był Jak dla mnie Viggo zasłużył na Oscara, a nie tylko na nominację

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-04-22 o 10:55
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:53   #997
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
no dziękuję ci bardzo

ja już za dziecka zostałamw yleczona dozywotnio z takich przypadlości dfzieki mojemu wujkowi ( starszemu o 2 lata ode mnie)

u dziadków na wiosce pod radomiem jest taki wielki staw i chodzilismy
sie tam kapac w lato ten staw wokoło ma taki wielki rów i sa przez ten rów takei kładki porobione jakby mola a w rowie na około całego stawu były pokrzywy takie ponad dwumetrowe

no i mnie moj kochany wujcio podtapial w tym stawie a ze pływac nei umiem zawsze ze załzawionymi oczami z wody wychodzilam no i tak wyszłam podtopiona zle poszlam bo nic nei widziałam w wpadlam CAŁA w ten rów
nawet skóre na czubku głowy miałam w bąblach

matko jak bolało
mama sie przetraziła jak mnei zobaczyła jak mnei on niósł do domu z mielismy do przejscia ze 3 kilometry

tak że pokrzyw mam dość do końca zycia aż nie sie nie mogłam przmóc zeby wczoraj zacząć je wyrywać

Bidulko to nieźle jesteś odkarzona
wyobrażam sobie jak musiałaś cierpieć. Ja też mam babcię na wsi i jednego roku chcieliśmy się wkupić w łaski okolicznej bandy dzieciaków więc z kuzynem zjedliśmy po 5 liści pokrzywy

Cytat:
mnie 3 latek pierwszego dnia pracy zwolnil, inny zwyzywal.. wiec wiesz...
ale ja nigdy nie chcialam w skzo,le dla mnie te dzieci sa za pyskate.. strasznie.. po pierwsze rodzice sa tacy ze ty masz nauczyc wychowac a reszte mam gdzies dwa wymagaja nic od siebie nie dajac.. jak ja chodzilam do szkoly i nauczyciel powiedzial to mama i tata stawali za nim murem - tak ma byc bo pani powiedziala a po szkolnych praktykach i tesktach rodzicow przy dzieciach aaa pani pogada i przestanie to wiesz mam dosc szkoly...

w przedszkolu jest inny klimat bardziej na luzie rodzice sa jeszcze w fazie ze sluchaja ze jak powiesz walnol kogos zrobil to i to to jeszcze z nim pogadaja a przede wszytkim masz z nimi kontakt codziennie wiec te informacje zwrotne sa na bierzaco.,.. i mozesz cos zrobic.. a w szkole jesli wezwiesz to moze sie pojawiac..

bo ja zawsze uwazam ze najwiekszym problemem dzieci ktore "sa problemowe" sa ich walnieci rodzice.. nie spotkalam dziecka z ktorym jest cos nie tak a ma rodzicow przykladajacych sie do roli wychowania.. serio...
Fajnie to napisałaś i zgadzam się z Tobą w 100%. Też zdecydowanie wolę przedszkole od szkoły. Mam wrażenie, że niektórzy rodzice traktują szkołę jak przechowalnie. Zaprowadzają rano na świetlice bo lekcje od 12 więc zadanie brzdąc odrabia na swietlicy, potem idzie na lekcje, po lekcjach znowu na swietlice i o 17 przy dobrych wiatrach odbiera babcia...bo rodzice nadal w pracy. Zawsze mnie to zastanawia po co ktos taki decyduje sie na dziecko?
Stary 2010-04-22, 10:55   #998
monarika
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki

Ale pogoda beznadziejna przed chwilą sypał śnieg a teraz świeci słońce ale wieje okropne wiatrzysko ble

Dziewczyny kupiłam sobie ostatnio buty na wesele i normalnie nie mogę w nich chodzić bo mi się pięty wysuwają i mi "klapią" kupiłam sobie takie wkładki żelowe ale i tak noga mi po nich ślizga i dalej się wysuwa macie może jakiś sposób na to?? Podobają mi się te butki strasznie a nie mogę w nich chodzić
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 10:56   #999
martucha84
Zakorzenienie

aha laski szukajace pracy w szkolnictwie - idzice do niepublicznego czy prywatnego przedszkola... tam jest ogromna rotacja pracownikow bo warunki pracy sa inne - gorsze duo masz z kartyu nauczyciela ale sporo z umowy o prace np czas pracy itd.. i dlatego tam ciagle kogos potrzebuja... a pracujac juz majac doswiadczenie chetnie przyjmuja do panstwowych (dlatego jest rotacja bo zdobedziesz doswiadczenie np przez rok w niepublicznym i uciekasz do panstwowego gdzie jest lepiej) a lepiej sie rok przemeczyc majac prace w zawodzie na troche gorszych warunkach ale jednak i potem dostac w panstwoym niz nie miec woggole.. ja tak mialam..
no idyrektorzy panstwoych chetniej przyjmuja z niepublicznych bo wiedza ze dziwczyny tam robia wiecej wiec tu jak je o cos dodatkowego poproasza to nie beda sie burzyc jak panie wiecie strasze stazem ktore nic ponad nie zrobia...

u nas bynajmniej tak jest.. zreszta u nas wtychach do przedszkola niepublicznego ktorych jest juz z 5 przyjmuja z marszy dajes zpodanie i od poniedzialku zaczynasz bo jest tyleeeeee dzieci i tylu brakuje nauczycieli.. gorzej z panstwowka.. tak tylko z doswiadczeniem i znajomymi pracujacymi juz w danej placowce
Stary 2010-04-22, 11:01   #1000
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:

ale ja zdążyłam wylukać

no co
Akurat ostatnio w radiu coś mówili o tym filmie i mi się przypomniał - świetny był Jak dla mnie Viggo zasłużył na Oscara, a nie tylko na nominację
A bo członki w tej Akademii "goopi som"
To jeden z lepszych aktorów, któremu mogliby dac Oscara z zamkniętymi oczami. A to, jak sie przygotowuje do roli też zasługuje na nagrodę.
Jezu, a jaki on męeeeeski

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-04-22, 11:04   #1001
ania20m
Wtajemniczenie

Ale mam tydzień, wczoraj wypadek taty a dzisiaj musiałam z mama jechać do lekarza, mama jest alergiczką i ma uczulenie na pyłki, wczoraj troche dziabała w ogrodzie a dzisiaj rano wstała spuchnięta i czerwona jak burak i musiałam ją zawieść na zastrzyk odczulający.
A i jeszcze poszlam do gina po wyniki cytologii i okazalo sie ze jest jakiś stan zapalny i zapisal mi Metronidazol, nigdy tego nie bralam jeszcze, czy któraś z was to brala? Możecie mi coś o tym leku napisać?

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:04   #1002
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Mnie się najlepiej pracowało w gimnazjum. Nawet z tymi najgorszymi uczniami. Kwestia podejścia, spacyfikowania od początku, no i żadnych uprzedzeń, motywacja pozytywna. Zupenie inaczej jest jak jest słaby uczeń, ma same pały, a Ty nagle wyciągasz z niego i stawiasz mu choćby te trójczyne. Wyciągnąć dzieciaka z takiego doła bycia najgorszym.
pamiętam jak w drugiej klasie gimn. był taki Piotruś, słaby uczeń, ale tak mu zależało, żeby dostać dobrą ocenę, zeby mu wpisać do zeszytu, zeby pokazać mamie. Za każdym z tych dzieciaków stoi jakaś historia, patologia itd. Moja szwagierka miała staż w podst. też się napatrzyła na biedne dzieciaki, całe szczęście było kilka nauczycielek co im się chciało. Jenego dzieciaka z mega patologicznej rodziny, matka pijaczka, troje dzieci, każde z innym ojcem, w domu nie ma światła itd. chłopaki przychodzili do szkoły tuż po jej otwarciu, bo w szkole jest ciepło. Groziła mu pała z matmy, przedszkolanka obiecała mu rower jeśli się wyciągnie na dwóje. I chłopak się wyciągnął i uwierzył w siebie.

Ech to się rozpisałam

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:05   #1003
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Ale pogoda beznadziejna przed chwilą sypał śnieg a teraz świeci słońce ale wieje okropne wiatrzysko ble

Dziewczyny kupiłam sobie ostatnio buty na wesele i normalnie nie mogę w nich chodzić bo mi się pięty wysuwają i mi "klapią" kupiłam sobie takie wkładki żelowe ale i tak noga mi po nich ślizga i dalej się wysuwa macie może jakiś sposób na to?? Podobają mi się te butki strasznie a nie mogę w nich chodzić
ja do swoich wkładam żelowe ale zapiętki i mam spokój
kupuje buty 35 i czesto sa jeszcze za duże wiec wkładam zwykłą wkładke dodatkowo i ten żelowy zapiętek i działa noga nei wyskakuje

http://butyslubne.com/media/23/foto/...e/zapietki.png

http://images.google.pl/imgres?imgur...Es-asAa65f3JDw

nie zapytałam cie czy to sa pełne buty czy sandalki...

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-04-22 o 11:10
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:07   #1004
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ja widziałam taką rozbestwioną gównażerię, ze ręce opadają. Pracowałam w małej wiejskiej podstawówce, a łepki z szóstej klasy wino przynosili a jak jeden kopnął koleżanką, z którą pracowałam i powiedziała, że dostanie pałę z zachowania, to jej odpysknął "a wstawiaj se kolejną, ja same jedynki mam!"
Masakra
Dziecko może mieć każdy, ale nie każdy powinien - będę powtarzać to stare powiedzenie do znudzenia
masz niestety racje..

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Fajnie to napisałaś i zgadzam się z Tobą w 100%. Też zdecydowanie wolę przedszkole od szkoły. Mam wrażenie, że niektórzy rodzice traktują szkołę jak przechowalnie. Zaprowadzają rano na świetlice bo lekcje od 12 więc zadanie brzdąc odrabia na swietlicy, potem idzie na lekcje, po lekcjach znowu na swietlice i o 17 przy dobrych wiatrach odbiera babcia...bo rodzice nadal w pracy. Zawsze mnie to zastanawia po co ktos taki decyduje sie na dziecko?
mnie w szkole zawsze wkurzalo to ze mozesz sie prosic o kontakt z rodzicem a on cie olewa bo oni po dziecko nie przychodzi ani go nie odbiera.. no oprocz pocztaku 1 klasy... kiedy sie jeszcze interesuje a potem... i mozes zpisac a oni cie zlweaja bo pracuja.. a jak zrobisz zebranie to przyjada ci ktorzy sa ok i sie interesuja a nie ci co powinni..

a w przedszkolu tak czy inaczej ich widzisz codziennie co kilka dni bo musza ich przyprowadzic odebrac nawet jak robi to dziadek to jak mu powiesz to przekaze i mama czy ojciec sie zglosi... jest jakis kontakt z nimi...

wogole dostalam kolczykiiiiii od ani20m sa PIEKNE oprocz tego ze maja przepiekne kolory takie osoczyste to sa ekstra wykonane no i leciutkie... piekneeee ania a ty jestes wariatka wiesz czemu dziekuje dawaj znac jak cos wrzucisz to poogladam i....
Stary 2010-04-22, 11:13   #1005
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
ja do swoich wkładam żelowe ale zapiętki i mam spokój
kupuje buty 35 i czesto sa jeszcze za duże wiec wkładam zwykłą wkładke dodatkowo i ten żelowy zapiętek i działa noga nei wyskakuje

http://butyslubne.com/media/23/foto/...e/zapietki.png

http://images.google.pl/imgres?imgur...Es-asAa65f3JDw
Ale ja właśnie kupiłam sobie takie żelowe zapiętki i noga mi się po n ich normalnie ślizgała i pięty mi się wysuwały ale to może też dlatego, że miałam rajstopy, mam nadzieję, że na gołą stopę nie będą klapały

Cytat:
nie zapytałam cie czy to sa pełne buty czy sandalki...
pełne bez palców o takie:

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2010-04-22 o 11:16
Stary 2010-04-22, 11:13   #1006
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
masz niestety racje..
mnie w szkole zawsze wkurzalo to ze mozesz sie prosic o kontakt z rodzicem a on cie olewa bo oni po dziecko nie przychodzi ani go nie odbiera.. no oprocz pocztaku 1 klasy... kiedy sie jeszcze interesuje a potem... i mozes zpisac a oni cie zlweaja bo pracuja.. a jak zrobisz zebranie to przyjada ci ktorzy sa ok i sie interesuja a nie ci co powinni..

a w przedszkolu tak czy inaczej ich widzisz codziennie co kilka dni bo musza ich przyprowadzic odebrac nawet jak robi to dziadek to jak mu powiesz to przekaze i mama czy ojciec sie zglosi... jest jakis kontakt z nimi...

wogole dostalam kolczykiiiiii od ani20m sa PIEKNE oprocz tego ze maja przepiekne kolory takie osoczyste to sa ekstra wykonane no i leciutkie... piekneeee ania a ty jestes wariatka wiesz czemu dziekuje dawaj znac jak cos wrzucisz to poogladam i....
Dokładnie tak Marta dlatego ja jakoś nie widzę się w szkole, może za jakiś czas mi się zmieni

dziewczyny moja babcia 18.04 obchodziła 70 urodziny, na prezent planujemy wywołać nasze zdjęcie ze ślubu i włożyć w ramkę jak myślicie może być czy kiczowaty pomysł? nic innego mi do głowy nie przychodzi
Stary 2010-04-22, 11:15   #1007
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

bo "tak trzeba"? bo 'wszyscy mają i nie wypada nie mieć"? Bo pokutuje stereotyp matki polki i że kobieta musi rodzić, bo jak nie, to jest śmieciem itp? Bo chca mieć darmową opiekę na starość?
Cytat:
A bo członki w tej Akademii "goopi som"
To jeden z lepszych aktorów, któremu mogliby dac Oscara z zamkniętymi oczami. A to, jak sie przygotowuje do roli też zasługuje na nagrodę.
Jezu, a jaki on męeeeeski

widziałam kilka filmów z nim, ale chyba nawet jako Aragorn tak mnie nie zachwycił, jak ten cichy i twardy Nikolai Fragment, jak gasi papierosa na języku wymiata
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mnie się najlepiej pracowało w gimnazjum. Nawet z tymi najgorszymi uczniami. Kwestia podejścia, spacyfikowania od początku, no i żadnych uprzedzeń, motywacja pozytywna.
to wyobraź sobie, że wysyłasz na taką lekcję na zastepstwo kogoś, kto z dziećmi nie miał do czynienia i nie chce tego robić.
A wyjdzie potem taki skrzywiony popapraniec jak ja
Stary 2010-04-22, 11:16   #1008
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

na gołą nogę ci sie nei powinno ślizgać bo ten zelik się tak "przykleja " do nogi

tylko czy na wesele pójdziesz z gołymi nogami? gołe nogi do pełnych butów mnei by piekła stopa i zaraz bym miała poobdzierane przy palcach

Stary 2010-04-22, 11:18   #1009
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

o jejku, ale się w wannie wyleżałam

ogoliłam sobie od razu nóżki

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
chodze na rehabilitacje z moja nozka... hmmm zobaczymy co z tego wyjdzie... oczywiscie musialam isc prywatnie bo panstwowo terminy byl na pazdziernik dopiero... teraz codziennie z tztem cwiczymy... mam nadzieje ze pomoze

buziaki
zyczę powrotu do zdrowia

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

a mi krosta na języku się zrobiła i mnie boli buuu czym to zwalczyć??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:19   #1010
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Dokładnie tak Marta dlatego ja jakoś nie widzę się w szkole, może za jakiś czas mi się zmieni

dziewczyny moja babcia 18.04 obchodziła 70 urodziny, na prezent planujemy wywołać nasze zdjęcie ze ślubu i włożyć w ramkę jak myślicie może być czy kiczowaty pomysł? nic innego mi do głowy nie przychodzi

moja babcia na swojeurodziny dostała od nas piekny skórzany album z naszymi slubnymi zdjeciami
( nie było jej na naszym ślubie bo wylądowała na kilka meisięcy w szpitalu) cieszyła sie bardzo

Stary 2010-04-22, 11:22   #1011
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
na gołą nogę ci sie nei powinno ślizgać bo ten zelik się tak "przykleja " do nogi

tylko czy na wesele pójdziesz z gołymi nogami? gołe nogi do pełnych butów mnei by piekła stopa i zaraz bym miała poobdzierane przy palcach
No właśnie też się boję, że na gołą nogę to niebardzo będę się w nich czuła
No ale zobaczymy...
Stary 2010-04-22, 11:23   #1012
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Ale ja właśnie kupiłam sobie takie żelowe zapiętki i noga mi się po n ich normalnie ślizgała i pięty mi się wysuwały ale to może też dlatego, że miałam rajstopy, mam nadzieję, że na gołą stopę nie będą klapały

pełne bez palców o takie:
Super butki, na gołej stopie powinny się trzymać, ale ja miałam ślubne tak założone na plener 30 min i bąble bo mnie odparzyły :/

Cytat:

bo "tak trzeba"? bo 'wszyscy mają i nie wypada nie mieć"? Bo pokutuje stereotyp matki polki i że kobieta musi rodzić, bo jak nie, to jest śmieciem itp? Bo chca mieć darmową opiekę na starość?
(...)
Nie wiem Maja, może jest tak jak piszesz...ja jeszcze na to pytanie nie znalazłam odpowiedzi
ja z kolei jestem czasami jak zwyrodnialec odbierana, bo już tyle po ślubie a ja bez brzucha chodzę

Cytat:

Moje stopy też tak reagują, muszą być pończochy, rajstopy, albo podkolanówki bo inaczeją bąble mur beton

Anika babcia u nas na ślubie była o albumie też myśleliśmy, ale zdjęcia musiałyby być wilkości stron w albumie (babcia źle widzi) dlatego pomyśleliśmy o takim na którym jesteśmy oboje i żeby go powiększyć, miałaby do powieszenia na ścianę

Madzia krosta na języku powiadasz ktoś Cię obgaduje nieprzyjemne uczucie, pomyśl sobie kto to może byc i powinno przejść

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-04-22 o 11:27
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:24   #1013
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:28   #1014
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

a mi krosta na języku się zrobiła i mnie boli buuu czym to zwalczyć??
u nas zawsze się mówiło, że jak masz krostę na języku to Cię ktoś obgaduje i trzeba zawiązać gdzieś na ubraniu, które nosisz supełek (np. na troczku od spodni albo bluzy) to wtedy zawiążesz języki obgadującym i krostka zniknie ja nie wiem czy to siła sugestii ale mi zawsze to pomaga
A moja teściowa zawsze każe mi, jak jej mówię, że mam krostkę na języku, poprzekłuwać ramiączko od stanika igłą albo szpilką. ale to mi nie pomaga. Ale supełek zawsze działa
Stary 2010-04-22, 11:32   #1015
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Nie wiem Maja, może jest tak jak piszesz...ja jeszcze na to pytanie nie znalazłam odpowiedzi
ja z kolei jestem czasami jak zwyrodnialec odbierana, bo już tyle po ślubie a ja bez brzucha chodzę
Pzreciez to ABERRACJA!!!! Co komu do tego, że po ślubie brzucha się nie ma?????? Ja tez nie mam brzucha, lat też niemało juz, ale nikt mi jeszcze nic nie zasugerował, bo ja sobie nie dam po prostu. Moj brzuch, moja sprawa i nikomu nic do tego. A jak ktos myśli, ze jestem przez to gorsza, bo nie chce zajsć w ciąże, to jest ograniczony umysłowo i niech do średniowiecza spada, tam były takie poglądy może i popularne
Powiem Wam, ze moja teściowa powiedziała kiedyś mojemu tz-wi, ze nawet jak byśmy nie mieli w przyszłości dzieci, to ona się wcale nie obrazi, ani nię bedzie nam miala tego za złe. To jest równa babka!

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2010-04-22 o 11:34
Stary 2010-04-22, 11:33   #1016
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Super butki, na gołej stopie powinny się trzymać, ale ja miałam ślubne tak założone na plener 30 min i bąble bo mnie odparzyły :/

Moje stopy też tak reagują, muszą być pończochy, rajstopy, albo podkolanówki bo inaczeją bąble mur beton

Anika babcia u nas na ślubie była o albumie też myśleliśmy, ale zdjęcia musiałyby być wilkości stron w albumie (babcia źle widzi) dlatego pomyśleliśmy o takim na którym jesteśmy oboje i żeby go powiększyć, miałaby do powieszenia na ścianę

Madzia krosta na języku powiadasz ktoś Cię obgaduje nieprzyjemne uczucie, pomyśl sobie kto to może byc i powinno przejść
słońce ja na stronę wklejałam zdjecia 15x21

Stary 2010-04-22, 11:34   #1017
gold-fish
Zakorzenienie

ania20m, mam nadzieję, że z tata wszystko w porządku. Obserwujcie go, bo czasami człowiek nawet jak ma wstrząs mózgu to na początku jest o.k., a później moze się pogorszyć ale nie ma co się martwić, na szczęście wrócił cały iz dowy do domu

Napisałam Wam apropo wczorajszczej sprawy na klubie

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:36   #1018
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale szybko ci doszly bardzo sie ciesze ze ci sie podobają

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 11:37   #1019
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Napisałam Wam apropo wczorajszczej sprawy na klubie
Jezusiemaryjo, oświećta mnie laski proszę gdzie ten klub bo jeszcze tam nie trafiłam

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-04-22, 11:37   #1020
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ania mojej mamy to już się od września pytają czy już jest babcią, no i jest szał ciał, bo widocznie nie byłam w ciąży. Wkurza mnie to, ze wszyscy patrzą czy mi już rośnie czy nie.

Czasem wręcz boli takie gadanie, bo my przecież chcemy...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości