|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode
Też nie wiem od czego to czasem zależy, bo wydawało by sie, ze te o "trudniejszym" wzorze mogą być dłuzej robione, to je kompletnmie klasyczne nie powinny być problemem. Ale różnie to bywa. My akurat bardzo szybciutko dostaliśmy swoje obrączki. Nawet jubier się dziwił, że tak szybko poszło
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie przyszle Panny Mlode
![]() Chcialabym dolaczyc do waszego watku, jako ze pochodze z zachodniopomorskiego i jestem przyszla Panna Mloda ![]() Nie za duzo tutaj sie dzieje, szkoda ze wiecej dziewczyn sie nie udziela... z kolei na watku PM2011 dziewczyny pedza, ze nie ma szans nadrobic. Wesele planujemy na sierpien 2011 i zastanawiam sie jak ja wytrzymam jeszcze tyyyyle czasu
|
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaj datę ślubu, to dopiszę Cię do listy ![]() Nie martw się, minie szybciutko, w szczególności po wakacjach Ja nawet nie wiem keidy minął mi czas od października, a tu już tylko 4 miesiące ![]() Co macie załatwione? gdzie ślub?
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To widze ze ty slubujesz juz w tym roku??? super. Wesele bedzie w Lazach nad morzem, po ciezkich poszukiwaniach sali na 120 osob mamy juz fotografa+ kamerzyste i orkiestre, a nawet 2 orkiestry hehe, ale to juz dluzsza historia. A no i slub bedzie 27 sierpnia 2011. ( za 15 mcy )
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniówki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327109&page=138 Eee zleci szybciochem, zobaczysz, nawet się nie obejżysz ![]() Czym się zajmujesz na codzień i skąd jesteś?
|
|
#1536 |
|
Raczkowanie
|
Ja musze sie przyznac, ze czasami jak sobie pomysle, ze jeszcze tyle rzeczy do zalatwienia i tak malo czasu zostalo, to nie wiem czy nie wolalabym miec tez 15 a nie 5 miesiecy ehz...
|
|
|
|
|
#1537 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie jak tam samopoczucie nasza pierwsza PM
kiedy panieński? co jeszcze zostało?
|
|
#1539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A zostało trochę pierdółek... Butki dla TŻ, dla mnie pończochy - to z ubrań... Do tego coś dla rodziców, dla gości, dla świadków. Wymyślenie piosenki na pierwszy taniec. Umówienie się na pazurki itp. I pewnie jeszcze trochę różnych pierdół, których oczywiście teraz nie pamiętam ![]() Samopoczucie - na razie o tym nie myślę, bo usiłuję skończyć magisterkę i licencjat, nauczyć się na mega ciężki koło, opracować pytania na obrony i na egzaminy itp. ![]() No i mam nadzieję, że okulistka mi w końcu coś mądrego wymyśli z okiem, bo ciągle nie mogę soczewek nosić, a muszę się przyzwyczaić przed ślubem...
|
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
a nam się ciagle wydaje, ze jeszcze dużo czasu, a tu brak: alkohol, napoje, dodatki, itd... ehhh
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem z tych bardzo niecierpliwych, co wszystko musza miec na juz, teraz, zaraz wiec 15mcy to dla mnie prawdziwa meczarnia. Bede wiec szukac sobie innych zdarzen, do ktorych mam blizej, zeby nie myslec o slubie jeszcze. Np w sierpniu zamierzam juz poprzymierzac sukienki (tak, wiem ze szybko) zeby zorientowac sie co mi pasuje, wiec narazie-oby do sierpniaPochodze z okolic Koszalina, ale od 5 lat mieszkam w Londynie. Dlatego tez o sukience musze pomyslec wczesniej, bo nie wiem dokladnie ile razy przed weselem uda mi sie przyleciec do Polski. Teraz mowicie, ze wolalybyscie miec wiecej czasu do slubu, ale napewno rok temu tez wydawalo wam sie ze jeszcze szmat czasu i kiedy to zleci... Z drugiej strony trzeba cieszyc sie tym oczekiwaniem, bo slub i wesele to tylko jeden dzien i co potem...? zostana nam tylko piekne wspomnienia
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam ten ból, ja muszę czekać 25 miesięcy.... a już w kółko myśle o różnych pierdołkach i zapisuje ciekawe rady i pomysły strasznie długo ale myślę ze jak w przyszłym roku ruszymy z budową domku to przyśpieszy trochę oczekiwanie i jakoś zleci ;D
|
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też się wydawało, że nasze 21 miesiecy do ślubu to wieczność...
![]() Kupiłam wczoraj butki na poprawiny
|
|
#1544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No dobra 25 miesiecy czy 21 to znacznie wiecej niz moje 15, wiec nie narzekam ![]() Pokaz butki a sukienka jaka na poprawiny???Ja wogole nie chcialam poprawin, ale moj Tz mowi ze maja byc, no i cena jest juz z poprawinami wiec nie musimy specjalnie duzo na to dokladac. Slyszalam ze teraz juz sie nie ubiera elegancko na poprawiny i mozna przyjsc w czyms wygodnym..... co myslicie?
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co na poprawiny ubiera się kto jak chce, ale jakoś nie wypada wg mnie wyskoczyć w jeansach
wiadomo, ze nie musi to być jakaś nei wiadomo jaka kreacja, ale na kompletnym luzie też jakoś nie (chyba, że ktoś ma ognisko/grilla/robiw domu na kanapie). Ja będę miała prostą sukienkę do kolana, na szerokich ramiączkach, góra w V. Jak będzie uszyta to pokażę
|
|
#1546 |
|
Raczkowanie
|
a ja ciagle nie wiem co z ta suknie, martwie sie tym coraz bardziej. mam nadzieje, ze uda mi sie umowic z krawcowa w tym tygodniu, bo przez prace nie moglam wczesniej a w przyszlym tyg. bede miala tylko 1 dzien wolny! a potem juz maj.. boje sie ze nie zdaze
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, ze spokojnie nawet, jak w czerwcu sie zgłosisz, to się nic nie stanie
|
|
|
#1548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do poprawinowej kreacji to też się zastanawiam żeby ubrać coś prostego a zarazem eleganckiego
|
|
|
#1549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spotkałam się z kilkoma osobami w jeansach na poprawinach ale to były wyjątki więc podejrzewam że musiały czuć się głupio. ja tam zawsze zakładam sukienkę tylko że jakąś skromniejszą
|
|
|
|
|
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Te które mnie jeszcze pamiętają przepraszam za tak długą nieobecność ;-) i witam ponownie, a wszystkie nowe witam po raz pierwszy ![]() Dziewczyny nie przejmujcie się ze zostało Wam po 15 miesięcy czy coś w tym stylu, cofnijcie sie na pierwsze strony tego wątku i przeczytajcie jak ja marudziłam że jeszcze tyle czasu, a tu nie wiem kiedy zostało mi 38 dni i nie wiem w co ręce wsadzić. Jeszcze teoretycznie powinna do czerwca napisac pracę magisterską ale jestem w lekkim polu wiec chyba przesune ja na wrzesien. Miłego dnia dziewczynki
|
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam, że wpisałaś mnie na listę - dziekuję ![]() Przyznam się-zrobiłam listę rzeczy do załatwienia-trochę tego zostało, ale najważniejsze pozałatwiane- zaproszenia wysłane (zostało 7,ale to miejscowe, więc nie ma problemu goście już potwierdzają,a mają na to czas do 16 maja, suknia się poprawia, R. ma już gajer i spinki, szyjemy pas smokingowy i muchę, rozglądamy się za koszulą.Obrączki odbieramy jutro ![]() bielizna kupiona, szukam butów na poprawiny do lnianej srebrzysto-szarej sukienki (zastanawiam się nad srebrnymi sandałkami,albo granatowymi peeptoe-już mam,ale jeszcze nie przymierzałam czy pasują, bo nie mam czasu wódka prawie wybrana-kupimy w maju, bo nie mamy gdzie trzymać (poza tym będziemy już wiedzieć ilu gości....) w końcu udało się umówić na kurs tańca-wymienialiśmy się z instruktorką muzyką,ale przed świętami daliśmy jej 5utworkow, które nam się podobają i wczoraj rozmawiałam z babeczką i ma dla nas już wstępnie choreografię-idziemy w piątek. W piątek też ostatnie nauki, a dziś chcę odebrać w końcu karteczkę z zapowiedziami, bo wiszą od końca marca Kupiłam też (dzięki Kasi ) dekoracje na stoły weselne, muszę kupić materiały do dekoracji kościoła i zamówić kwiaty + bukiet + butonierka.Nie umowiłam się jeszcze na makijaż i fryzurę próbną- ani na ślub. Ale się rozpisałam Dla tych, które nie wiedzą, ślub 12.06.2010. Zostały 52 dni trochę się zaczynam stresować... |
|
|
|
|
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie trzeba się już tak stroić i trzymać fasony, ale ta koszula i anwet te same spodnie, co dzień wczesniej, to nikogo by nie zbawiło Mnie rozwalił najbardziej gość, który przyszedł w bermudach i sandałach na wesele, a na poprawiny ubrał dres kompletny brak szacunku dla święta Młodych![]() Cytat:
Jak tam samopoczucie? Mozemy liczyć na jakąś relację poślubną? Kiedy panieński? Co jeszcze macie do zrobienia?
|
|
|
#1553 |
|
Raczkowanie
|
chilanes pewnie że możecie liczyć na jakąś relacyjkę przedślubną
ale to wieczorkiem wszystko na spokojnie opisze, teraz wracam do skrobania pracy
|
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam tez zaloze sukienke, nawet mam jedna, w ktorej bylam na jakims weselu-bardzo mi sie podoba i zawsze zalowalam ze juz jej wiecej nie zaloze-wiec bedzie okazja ![]() Wogole to mam taki problem, ze musze podac liczbe osob na nocleg juz w lutym - a wesele dopiero w sierpniu.... rozwazam wyslanie zaproszen w styczniu z taka informacja...wiem ze to bardzo wczesnie, ale nie mam innego pomyslu
|
|
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My podajemy całkowitą liczbę gosci w poniedziałek przed ślubem. A i to na jedzenie, a noclegi będa przyszykowane na taką samą ilosć gości, ale płacić mamy za tyle osób ile będzie spać.
|
|
|
#1556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i to mi sie podoba ;D coraz bardziej jestem za salą u Szymczaka ;D Edytowane przez paulinka009 Czas edycji: 2010-04-21 o 19:14 |
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostało 122 dni od jutra niecałe 4 m-ce
|
|
|
#1558 |
|
Konto usunięte
|
My musieliśmy potwierdzać noclegi półtora miesiąca przed weselem. I w sumie dobrze się stało, bo w ten sam weekend będzie tam jakaś firma i byłoby bardzo krucho z domkami
Do tego ośrodek mówił, że ma w zanadrzu busa i kierowcę i bezpłatnie go udostępniają, jak będzie potrzeba kogoś odwieźć No i ksiądz powiedział mojej mamie, że opłata za ślub jest "co łaska" - łącznie z przystrajaniem, więc nie ma żadnego odgórnego cennika i możemy dać tyle, na ile nas będzie stać
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1560 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

mamy juz fotografa+ kamerzyste i orkiestre, a nawet 2 orkiestry hehe, ale to juz dluzsza historia. A no i slub bedzie 27 sierpnia 2011. ( za 15 mcy

a już w kółko myśle o różnych pierdołkach i zapisuje ciekawe rady i pomysły
) dekoracje na stoły weselne, muszę kupić materiały do dekoracji kościoła i zamówić kwiaty + bukiet + butonierka.