Zachodniopomorskie Panny Młode - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 10:06   #1531
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Zachodniopomorskie Panny Młode

Też nie wiem od czego to czasem zależy, bo wydawało by sie, ze te o "trudniejszym" wzorze mogą być dłuzej robione, to je kompletnmie klasyczne nie powinny być problemem. Ale różnie to bywa. My akurat bardzo szybciutko dostaliśmy swoje obrączki. Nawet jubier się dziwił, że tak szybko poszło
Stary 2010-04-19, 12:21   #1532
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Witam wszystkie przyszle Panny Mlode
Chcialabym dolaczyc do waszego watku, jako ze pochodze z zachodniopomorskiego i jestem przyszla Panna Mloda Przyjmiecie mnie?

Nie za duzo tutaj sie dzieje, szkoda ze wiecej dziewczyn sie nie udziela... z kolei na watku PM2011 dziewczyny pedza, ze nie ma szans nadrobic.
Wesele planujemy na sierpien 2011 i zastanawiam sie jak ja wytrzymam jeszcze tyyyyle czasu
Stary 2010-04-19, 12:26   #1533
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Chcialabym dolaczyc do waszego watku, jako ze pochodze z zachodniopomorskiego i jestem przyszla Panna Mloda Przyjmiecie mnie?

Nie za duzo tutaj sie dzieje, szkoda ze wiecej dziewczyn sie nie udziela... z kolei na watku PM2011 dziewczyny pedza, ze nie ma szans nadrobic.
Wesele planujemy na sierpien 2011 i zastanawiam sie jak ja wytrzymam jeszcze tyyyyle czasu
witam Cię serdecznie i zapraszam równocześnie na wątek Sierpniowych PM
Podaj datę ślubu, to dopiszę Cię do listy

Nie martw się, minie szybciutko, w szczególności po wakacjach Ja nawet nie wiem keidy minął mi czas od października, a tu już tylko 4 miesiące
Co macie załatwione? gdzie ślub?
Stary 2010-04-19, 12:34   #1534
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
witam Cię serdecznie i zapraszam równocześnie na wątek Sierpniowych PM
Podaj datę ślubu, to dopiszę Cię do listy

Nie martw się, minie szybciutko, w szczególności po wakacjach Ja nawet nie wiem keidy minął mi czas od października, a tu już tylko 4 miesiące
Co macie załatwione? gdzie ślub?
Hej. Super, jak mozesz podeslac mi linka to bede wdzieczna
To widze ze ty slubujesz juz w tym roku??? super.
Wesele bedzie w Lazach nad morzem, po ciezkich poszukiwaniach sali na 120 osob mamy juz fotografa+ kamerzyste i orkiestre, a nawet 2 orkiestry hehe, ale to juz dluzsza historia. A no i slub bedzie 27 sierpnia 2011. ( za 15 mcy)
Stary 2010-04-19, 12:38   #1535
chilanes
Zakorzenienie

Sierpniówki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327109&page=138

Eee zleci szybciochem, zobaczysz, nawet się nie obejżysz
Czym się zajmujesz na codzień i skąd jesteś?
Stary 2010-04-19, 13:14   #1536
molly18
Raczkowanie

Ja musze sie przyznac, ze czasami jak sobie pomysle, ze jeszcze tyle rzeczy do zalatwienia i tak malo czasu zostalo, to nie wiem czy nie wolalabym miec tez 15 a nie 5 miesiecy ehz...
molly18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 13:39   #1537
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
Ja musze sie przyznac, ze czasami jak sobie pomysle, ze jeszcze tyle rzeczy do zalatwienia i tak malo czasu zostalo, to nie wiem czy nie wolalabym miec tez 15 a nie 5 miesiecy ehz...
A co ja mam powiedzieć, jak zostało mi 26 dni?
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 13:50   #1538
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
A co ja mam powiedzieć, jak zostało mi 26 dni?
No właśnie jak tam samopoczucie nasza pierwsza PM
kiedy panieński?
co jeszcze zostało?
Stary 2010-04-19, 13:56   #1539
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
No właśnie jak tam samopoczucie nasza pierwsza PM
kiedy panieński?
co jeszcze zostało?
Panieński tydzień przed, 8 maja... Będę jechać specjalnie na dwa dni do Szczecina po to

A zostało trochę pierdółek... Butki dla TŻ, dla mnie pończochy - to z ubrań... Do tego coś dla rodziców, dla gości, dla świadków. Wymyślenie piosenki na pierwszy taniec. Umówienie się na pazurki itp. I pewnie jeszcze trochę różnych pierdół, których oczywiście teraz nie pamiętam

Samopoczucie - na razie o tym nie myślę, bo usiłuję skończyć magisterkę i licencjat, nauczyć się na mega ciężki koło, opracować pytania na obrony i na egzaminy itp.

No i mam nadzieję, że okulistka mi w końcu coś mądrego wymyśli z okiem, bo ciągle nie mogę soczewek nosić, a muszę się przyzwyczaić przed ślubem...
Stary 2010-04-19, 14:16   #1540
chilanes
Zakorzenienie

a nam się ciagle wydaje, ze jeszcze dużo czasu, a tu brak: alkohol, napoje, dodatki, itd... ehhh
Stary 2010-04-19, 14:58   #1541
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Sierpniówki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=327109&page=138

Eee zleci szybciochem, zobaczysz, nawet się nie obejżysz
Czym się zajmujesz na codzień i skąd jesteś?

Ja jestem z tych bardzo niecierpliwych, co wszystko musza miec na juz, teraz, zaraz wiec 15mcy to dla mnie prawdziwa meczarnia. Bede wiec szukac sobie innych zdarzen, do ktorych mam blizej, zeby nie myslec o slubie jeszcze. Np w sierpniu zamierzam juz poprzymierzac sukienki (tak, wiem ze szybko) zeby zorientowac sie co mi pasuje, wiec narazie-oby do sierpnia
Pochodze z okolic Koszalina, ale od 5 lat mieszkam w Londynie. Dlatego tez o sukience musze pomyslec wczesniej, bo nie wiem dokladnie ile razy przed weselem uda mi sie przyleciec do Polski.

Teraz mowicie, ze wolalybyscie miec wiecej czasu do slubu, ale napewno rok temu tez wydawalo wam sie ze jeszcze szmat czasu i kiedy to zleci... Z drugiej strony trzeba cieszyc sie tym oczekiwaniem, bo slub i wesele to tylko jeden dzien i co potem...? zostana nam tylko piekne wspomnienia
Stary 2010-04-20, 08:13   #1542
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:

Ja jestem z tych bardzo niecierpliwych, co wszystko musza miec na juz, teraz, zaraz wiec 15mcy to dla mnie prawdziwa meczarnia. Bede wiec szukac sobie innych zdarzen, do ktorych mam blizej, zeby nie myslec o slubie jeszcze. Np w sierpniu zamierzam juz poprzymierzac sukienki (tak, wiem ze szybko) zeby zorientowac sie co mi pasuje, wiec narazie-oby do sierpnia
Pochodze z okolic Koszalina, ale od 5 lat mieszkam w Londynie. Dlatego tez o sukience musze pomyslec wczesniej, bo nie wiem dokladnie ile razy przed weselem uda mi sie przyleciec do Polski.

Teraz mowicie, ze wolalybyscie miec wiecej czasu do slubu, ale napewno rok temu tez wydawalo wam sie ze jeszcze szmat czasu i kiedy to zleci... Z drugiej strony trzeba cieszyc sie tym oczekiwaniem, bo slub i wesele to tylko jeden dzien i co potem...? zostana nam tylko piekne wspomnienia

Znam ten ból, ja muszę czekać 25 miesięcy.... a już w kółko myśle o różnych pierdołkach i zapisuje ciekawe rady i pomysły strasznie długo ale myślę ze jak w przyszłym roku ruszymy z budową domku to przyśpieszy trochę oczekiwanie i jakoś zleci ;D
paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 08:22   #1543
chilanes
Zakorzenienie

Mi też się wydawało, że nasze 21 miesiecy do ślubu to wieczność...
Kupiłam wczoraj butki na poprawiny ciemnoniebieskie
Stary 2010-04-20, 12:21   #1544
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Znam ten ból, ja muszę czekać 25 miesięcy.... a już w kółko myśle o różnych pierdołkach i zapisuje ciekawe rady i pomysły strasznie długo ale myślę ze jak w przyszłym roku ruszymy z budową domku to przyśpieszy trochę oczekiwanie i jakoś zleci ;D
Cytat:

No dobra 25 miesiecy czy 21 to znacznie wiecej niz moje 15, wiec nie narzekam

Pokaz butki a sukienka jaka na poprawiny???
Ja wogole nie chcialam poprawin, ale moj Tz mowi ze maja byc, no i cena jest juz z poprawinami wiec nie musimy specjalnie duzo na to dokladac. Slyszalam ze teraz juz sie nie ubiera elegancko na poprawiny i mozna przyjsc w czyms wygodnym..... co myslicie?
Stary 2010-04-20, 14:52   #1545
chilanes
Zakorzenienie

wiesz co na poprawiny ubiera się kto jak chce, ale jakoś nie wypada wg mnie wyskoczyć w jeansach wiadomo, ze nie musi to być jakaś nei wiadomo jaka kreacja, ale na kompletnym luzie też jakoś nie (chyba, że ktoś ma ognisko/grilla/robiw domu na kanapie). Ja będę miała prostą sukienkę do kolana, na szerokich ramiączkach, góra w V. Jak będzie uszyta to pokażę
Stary 2010-04-20, 14:55   #1546
molly18
Raczkowanie

a ja ciagle nie wiem co z ta suknie, martwie sie tym coraz bardziej. mam nadzieje, ze uda mi sie umowic z krawcowa w tym tygodniu, bo przez prace nie moglam wczesniej a w przyszlym tyg. bede miala tylko 1 dzien wolny! a potem juz maj.. boje sie ze nie zdaze
Stary 2010-04-20, 14:58   #1547
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez molly18 Pokaż wiadomość
a ja ciagle nie wiem co z ta suknie, martwie sie tym coraz bardziej. mam nadzieje, ze uda mi sie umowic z krawcowa w tym tygodniu, bo przez prace nie moglam wczesniej a w przyszlym tyg. bede miala tylko 1 dzien wolny! a potem juz maj.. boje sie ze nie zdaze
spokojnie myślę, ze spokojnie nawet, jak w czerwcu sie zgłosisz, to się nic nie stanie
Stary 2010-04-20, 19:35   #1548
hajduczkawojtusia
Raczkowanie

Cytat:

No też witam

A co do poprawinowej kreacji to też się zastanawiam żeby ubrać coś prostego a zarazem eleganckiego
Stary 2010-04-21, 08:09   #1549
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co na poprawiny ubiera się kto jak chce, ale jakoś nie wypada wg mnie wyskoczyć w jeansach wiadomo, ze nie musi to być jakaś nei wiadomo jaka kreacja, ale na kompletnym luzie też jakoś nie (chyba, że ktoś ma ognisko/grilla/robiw domu na kanapie). Ja będę miała prostą sukienkę do kolana, na szerokich ramiączkach, góra w V. Jak będzie uszyta to pokażę

Spotkałam się z kilkoma osobami w jeansach na poprawinach ale to były wyjątki więc podejrzewam że musiały czuć się głupio. ja tam zawsze zakładam sukienkę tylko że jakąś skromniejszą
Stary 2010-04-21, 08:29   #1550
Diankusia
Raczkowanie

Witam
Te które mnie jeszcze pamiętają przepraszam za tak długą nieobecność ;-) i witam ponownie, a wszystkie nowe witam po raz pierwszy

Dziewczyny nie przejmujcie się ze zostało Wam po 15 miesięcy czy coś w tym stylu, cofnijcie sie na pierwsze strony tego wątku i przeczytajcie jak ja marudziłam że jeszcze tyle czasu, a tu nie wiem kiedy zostało mi 38 dni i nie wiem w co ręce wsadzić.

Jeszcze teoretycznie powinna do czerwca napisac pracę magisterską ale jestem w lekkim polu wiec chyba przesune ja na wrzesien.

Miłego dnia dziewczynki
Diankusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 08:43   #1551
Tygrysek_aa
Zadomowienie

Cytat:
hej-dawno nic nie pisałam,ale Was podczytywałam
Widziałam, że wpisałaś mnie na listę - dziekuję
Przyznam się-zrobiłam listę rzeczy do załatwienia-trochę tego zostało, ale najważniejsze pozałatwiane- zaproszenia wysłane (zostało 7,ale to miejscowe, więc nie ma problemu goście już potwierdzają,a mają na to czas do 16 maja, suknia się poprawia, R. ma już gajer i spinki, szyjemy pas smokingowy i muchę, rozglądamy się za koszulą.
Obrączki odbieramy jutro
bielizna kupiona, szukam butów na poprawiny do lnianej srebrzysto-szarej sukienki (zastanawiam się nad srebrnymi sandałkami,albo granatowymi peeptoe-już mam,ale jeszcze nie przymierzałam czy pasują, bo nie mam czasu )
wódka prawie wybrana-kupimy w maju, bo nie mamy gdzie trzymać (poza tym będziemy już wiedzieć ilu gości....)
w końcu udało się umówić na kurs tańca-wymienialiśmy się z instruktorką muzyką,ale przed świętami daliśmy jej 5utworkow, które nam się podobają i wczoraj rozmawiałam z babeczką i ma dla nas już wstępnie choreografię-idziemy w piątek.
W piątek też ostatnie nauki, a dziś chcę odebrać w końcu karteczkę z zapowiedziami, bo wiszą od końca marca

Kupiłam też (dzięki Kasi ) dekoracje na stoły weselne, muszę kupić materiały do dekoracji kościoła i zamówić kwiaty + bukiet + butonierka.
Nie umowiłam się jeszcze na makijaż i fryzurę próbną- ani na ślub.

Ale się rozpisałam
Dla tych, które nie wiedzą, ślub 12.06.2010.
Zostały 52 dni
trochę się zaczynam stresować...
Tygrysek_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 08:56   #1552
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Spotkałam się z kilkoma osobami w jeansach na poprawinach ale to były wyjątki więc podejrzewam że musiały czuć się głupio. ja tam zawsze zakładam sukienkę tylko że jakąś skromniejszą
też takich widywałam, co uważam za lekką przesadę no nie trzeba się już tak stroić i trzymać fasony, ale ta koszula i anwet te same spodnie, co dzień wczesniej, to nikogo by nie zbawiło Mnie rozwalił najbardziej gość, który przyszedł w bermudach i sandałach na wesele, a na poprawiny ubrał dres kompletny brak szacunku dla święta Młodych
Cytat:
Napisane przez Diankusia Pokaż wiadomość
Witam
Te które mnie jeszcze pamiętają przepraszam za tak długą nieobecność ;-) i witam ponownie, a wszystkie nowe witam po raz pierwszy

Dziewczyny nie przejmujcie się ze zostało Wam po 15 miesięcy czy coś w tym stylu, cofnijcie sie na pierwsze strony tego wątku i przeczytajcie jak ja marudziłam że jeszcze tyle czasu, a tu nie wiem kiedy zostało mi 38 dni i nie wiem w co ręce wsadzić.

Jeszcze teoretycznie powinna do czerwca napisac pracę magisterską ale jestem w lekkim polu wiec chyba przesune ja na wrzesien.

Miłego dnia dziewczynki
Witam ponownie Jak tam samopoczucie? Mozemy liczyć na jakąś relację poślubną? Kiedy panieński? Co jeszcze macie do zrobienia?
Stary 2010-04-21, 10:47   #1553
Diankusia
Raczkowanie

chilanes pewnie że możecie liczyć na jakąś relacyjkę przedślubną ale to wieczorkiem wszystko na spokojnie opisze, teraz wracam do skrobania pracy
Diankusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-21, 12:07   #1554
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam tez zaloze sukienke, nawet mam jedna, w ktorej bylam na jakims weselu-bardzo mi sie podoba i zawsze zalowalam ze juz jej wiecej nie zaloze-wiec bedzie okazja

Wogole to mam taki problem, ze musze podac liczbe osob na nocleg juz w lutym - a wesele dopiero w sierpniu.... rozwazam wyslanie zaproszen w styczniu z taka informacja...wiem ze to bardzo wczesnie, ale nie mam innego pomyslu
Stary 2010-04-21, 13:09   #1555
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diankusia Pokaż wiadomość
chilanes pewnie że możecie liczyć na jakąś relacyjkę przedślubną ale to wieczorkiem wszystko na spokojnie opisze, teraz wracam do skrobania pracy
a poślubną też mam nadzieję otrzymamy
Cytat:

Ja tam tez zaloze sukienke, nawet mam jedna, w ktorej bylam na jakims weselu-bardzo mi sie podoba i zawsze zalowalam ze juz jej wiecej nie zaloze-wiec bedzie okazja

Wogole to mam taki problem, ze musze podac liczbe osob na nocleg juz w lutym - a wesele dopiero w sierpniu.... rozwazam wyslanie zaproszen w styczniu z taka informacja...wiem ze to bardzo wczesnie, ale nie mam innego pomyslu
w lutym na nocleg??? lekka przesada! Negocjuj to!!! Chociaż na pcozatku sierpnia niech ci dadzą termin. Przecież od lutego do sierpnia wiele się moze wydarzyć ;/
My podajemy całkowitą liczbę gosci w poniedziałek przed ślubem. A i to na jedzenie, a noclegi będa przyszykowane na taką samą ilosć gości, ale płacić mamy za tyle osób ile będzie spać.
Stary 2010-04-21, 15:54   #1556
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
My podajemy całkowitą liczbę gosci w poniedziałek przed ślubem. A i to na jedzenie, a noclegi będa przyszykowane na taką samą ilosć gości, ale płacić mamy za tyle osób ile będzie spać.

i to mi sie podoba ;D coraz bardziej jestem za salą u Szymczaka ;D

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2010-04-21 o 19:14
Stary 2010-04-21, 21:01   #1557
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm już się nie mogę doczekać naszego dnia
zostało 122 dni od jutra niecałe 4 m-ce
Stary 2010-04-21, 21:09   #1558
201701300931
Konto usunięte

My musieliśmy potwierdzać noclegi półtora miesiąca przed weselem. I w sumie dobrze się stało, bo w ten sam weekend będzie tam jakaś firma i byłoby bardzo krucho z domkami A tak to mamy zaklepane i koniec Do tego ośrodek mówił, że ma w zanadrzu busa i kierowcę i bezpłatnie go udostępniają, jak będzie potrzeba kogoś odwieźć

No i ksiądz powiedział mojej mamie, że opłata za ślub jest "co łaska" - łącznie z przystrajaniem, więc nie ma żadnego odgórnego cennika i możemy dać tyle, na ile nas będzie stać
Stary 2010-04-21, 21:14   #1559
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
My musieliśmy potwierdzać noclegi półtora miesiąca przed weselem. I w sumie dobrze się stało, bo w ten sam weekend będzie tam jakaś firma i byłoby bardzo krucho z domkami A tak to mamy zaklepane i koniec Do tego ośrodek mówił, że ma w zanadrzu busa i kierowcę i bezpłatnie go udostępniają, jak będzie potrzeba kogoś odwieźć

No i ksiądz powiedział mojej mamie, że opłata za ślub jest "co łaska" - łącznie z przystrajaniem, więc nie ma żadnego odgórnego cennika i możemy dać tyle, na ile nas będzie stać
u ans też co łaska tam, gdzie będzie ślub sprzątanie i kwiaty na ołtarzu też "ich"
Stary 2010-04-22, 11:26   #1560
molly18
Raczkowanie

Cytat:
tam tez jest tak, ze nawet dzien przed slubem mozna zmienic liczbe gosci, jesli np. ktos zrezygnuje w ostatniej chwili.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości